عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
به مناسبت هفته جهانی سواد رسانهای؛
دبیرخانه دائمی کنفرانس بینالمللی «سواد رسانهای و اطلاعاتی برای همگان» راهاندازی شد
🔻دبیرخانه دائمی نخستین کنفرانس بینالمللی «سواد رسانهای و اطلاعاتی برای همگان» همزمان با هفته جهانی سواد رسانهای توسط کمیسیون ملی یونسکو در باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ـ ایران راهاندازی شد.
ایجاد و تقویت مولفه های مردمی سازی و عمومیسازی سواد رسانهای و اطلاعاتی، کمک به تولید دانش مبتنی بر نیاز عمومی برای ارتقای سواد رسانهای، ایجاد همگرایی و همافزایی بینالمللی با محوریت ایران در زمینه سواد رسانهای، ایجاد فرصتی برابر و اثرگذار برای ذینفعان این حوزه در ایران و سایر بهمنظور به اشتراگ گذاری پیشرفتهای حاصل شده در زمینه «سواد رسانهای و اطلاعاتی برای همه»، سازماندهی و ثبت رویدادها و فعالیتها بهصورت آنلاین یا آفلاین در این زمینه، پیوند رویدادها و اقدامات محلی در سراسر جهان برای ارتقای ارتباطات سواد رسانهای و اطلاعاتی، ایجاد زمینه برای برگزاری رویدادهای مشابه فرا مرزی و فرا منطقهای حول موضوعات مرتبط با سواد رسانهای و اطلاعاتی از سوی ایران، ایجاد زمینه تعاملات موثر و هر چه بیشتر بینالمللی ... از جمله وظایف این دبیرخانه به شمار میرود.
بر این اساس، به زودی پوستر فراخوان و جدول اجرایی کنفرانس بینالمللی «سواد رسانهای و اطلاعاتی برای همگان» برای استفاده علاقه مندان منتشر خواهد شد.
لازم به ذکر است، تشکیل دبیرخانهی دائمی کنفرانس بینالمللی «سواد رسانهای و اطلاعاتی برای همگان» جزو برنامه های کمیسیون ملی یونسکو ایران است که باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ـ ایران مسوولیت اجرای این برنامه را از سوی کمیسیون ملی یونسکو – ایران برعهده دارد.
@asrehooshmandi
«وَإِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظيمٍ»
امسال پس از برنامه بزرگداشت اربعین حسینی و در انتهای این جلسه رهبری معظم انقلاب ( حفظه الله) در طی پیامی ، ضرورت پرداخت به جهاد تبیینی را مطرح و نقشه راه فعالیت، در فضای مجازی را منتشر نمودند.
البته اين اولين بار نيست كه رهبري معظم نسبت به طرح مساله، تبيين وضعيت فعلي و اقدام مقابله اي اشاراتي مي نمايند، بلكه در ساليان متمادي تمام سعي و تلاش خود را براي بيان اين هدف بكار بسته اند، به عنوان مثال در نوروز 1400 نيز ضمن اشاره به اينكه فضاي مجازي ، فضاي ول و رها شده اي است و اين فضاي ول افتخار نيست. در آنجا نيز به ضرورت جهاد تبييني تاكيد و نسبت به تقويت مقابله اي با توسعه سخت افزاري، نرم افزاري و فناوري هاي نو ظهور اشاراتي داشته اند.
خط سير بيانات رهبري از گذشته تا كنون نشان دهنده اهتمام ويژه ايشان به فضاي مجازي، گفتمان سازی در اجتماع، جامعه پردازی و حرکت به سمت تغییر در ذهنیت افراد جامعه است .
ایشان در بیانات نوروزی سال 97 در حرم مطهر امام رضا (ع)، نیز ضمن اشاره به مهمترین چالش کشور، تمام سعی و اهتمام خود را برای تقویت هدفمند و هوشمندانه جریان انقلاب و حرکت به سمت مطلوب بیان داشته اند .
« به نظر من مهمترین چالش کشور ما یک چالش ذهنی است، یعنی همینکه افکار عمومی نمیدانند چقدر ثروت در اختیار کشور هست؛ بعضی از مسئولین ما هم متأسّفانه نمیدانند چقدر ثروت -ثروت انسانی و ثروت طبیعی- در اختیار کشور هست؛ دشمن هم از همین دارد استفاده می کند...»
امروزه جمهوری اسلامی در جنگ تمام عیار با دشمن مواجهه است و بهترین قشری که می تواند به تبیین و روشنگری و تفسیر صحیح بپردازد، دانشجویان و جوانان انقلابی هستند . چرا که رهبری انقلاب نیز فرمودند که «فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی اهمیت دارد. »
از آنجا که هم اکنون در فضای مجازی به ویژه شبکه های اجتماعی با فضایی غیر اخلاقی مواجهه هستیم، رهبری انقلاب به رعایت اخلاق و ادب اهتمام ویژه داشته، چرا که از زمان نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله) اخلاق نیکو از صفات و ویژگی های شخصیتی ایشان شمرده می شده و این مهم اصل در تبلیغ در اسلام و راهبرد محوری است .
تولید محتوا در فضای مجازی، علاوه بر رعایت اصول اخلاقی نیازمند اقدام هوشمندانه بر مبنای علوم داده و هوش مصنوعی و همچنین مهندسی ذهن مخاطب است که این اقدام در پرتو مجاهدت جوانان رخ می دهد.
افزایش سواد رسانه ای در سطح مدیران، مسئولان ، خواص و مردم، جهت ارتقای تاب آوری شناختی در سطوح ذکر شده، قطع ید دشمن از تسلط بر افکار عمومی به عنوان بستر جنگ شناختی، بومی سازی فضا و فرصت دهی به جوانان و نخبگان، طراحی حملات آفندی در محیط جنگ شناختی، حضور هوشمندانه در میدان و بستر فضای مجازی، تواصی به صبر و بصیرت به عنوان دو راهکار شناختی مقابله ای و ورود افراد تاثیر گذار به میدان جهت اقناع سازی افکار با توجه به وجود چالش ذهنی در کشور از جمله راهکارهایی است که در این فضای مجاهدت نیاز است .
البته نباید فراموش نمود که دو ماموریت بر عهده نسل جوان و دانشجو قرار داده شده :
اول: جهاد در میدان تبیین و افشاگری با انتشار افکار درست، صحیح و پاسخ به اشکالات و ابهام آفرینی ها ...
دوم: اجتناب از دشنام، تهمت ، فریب و دروغ با افکار عمومی و انتشار حقایق با منطق قوی ، سخن متین و عقلانیت کامل، همراه با زینت عواطف انسانی و بکارگیری اخلاق که همانا خلق عظیم است و روش و مشی پیامبر مکرم اسلام ( صلی الله علیه و آله ) بر همین اساس بوده است ...
🖊محمود کشاورز
#چالش_ذهنی
#جنگ_شناختی
#حضور_هوشمندانه
#خلق_عظیم
@asrehooshmandi
💢برنامه نت گپ های هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی به میزبانی باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو_ایران
🔹یکشنبه دوم آبان: دکتر حجت الله ایوبی با موضوع «سواد رسانهای و نگاهی به تجربیات جهانی»
🔹دوشنبه سوم آبان: دکتر احمد قیومی با موضوع «سواد رسانهای و اطلاعات گمراه کننده»
🔹سه شنبه چهارم آبان: دکتر حمیدرضا ضیائی پرور با موضوع «سواد رسانهای و کرونا»
🔹چهارشنبه پنجم آبان: دکتر حسن بشیر با موضوع «نگاهی به تجربه چند کشور دنیا در زمینه سواد رسانهای»
🔹پنجشنبه ششم آبان: دکتر معصومه نصیری با موضوع « سواد رسانهای، خانواده و کودک»
🔹جمعه هفتم آبان: دکتر علی اکبر نصراللهی با موضوع «سواد و بحران های اجتماعی»
🔹شنبه هشتم آبان: دکتر سیدغلامرضا کاظمی دینان با موضوع «سواد رسانهای، الگوی مصرف و مسوولیت اجتماعی»
🕰️هر شب ساعت ۲۰
https://www.instagram.com/UNESCO.Mediaclub
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
⭕️ نگاه #بیگ_دیتا به بنزین؛ از حمله سایبری تا تلاش برای التهاب آفرینی
✍🏼 معصومه نصیری ـ کارشناس و تحلیلگر رسانه
🔻 ماجرا از حمله سایبری به خبرگزاری ایسنا و انتشار خبری مبنی بر هک جایگاههای سوخت آغاز شد؛ خبری که البته بعدها از سوی نهادهای مسوول نیز تایید و نسبت به آغاز رفع آن نیز اطلاعرسانی شد اما تلاش برخی جریانات رسانهای خارج از کشور برای ایجاد التهاب اجتماعی با بالا بردن سطح کنشگری رسانهای افزایش یافت؛ رویکردی که اوج بروز و ظهور آن را در پیوند زدن موضوع به اتفاقات آبان و تولید گسترده شایعه و فیک نیوز پیگیری شد.
🔻 رصد دیتاک از چهار بستر خبر، توییتر، اینستاگرام و تلگرام نشان میدهد مخاطبان در چند خوشه با این رخداد مواجهه داشتهاند. در فضای توییتر و اینستاگرام غلبه با قرائتهای گروههای معارض با جمهوری اسلامی بوده و آنها اغلب در قالب حسابهای کاربری غیررسمی سعی بر پیوند موضوع با اتفاقات آبان ۹۸ و ترند کردن هشتگ هایی در این خصوص داشتهاند. فضای تلگرام و خبر نیز حول اطلاعرسانی و تلاش برای کاهش بار روانی همراه با نگرانی جامعه بوده است.
📊 کاربران توییتر با ۸۵٫۹ هزار توییت، ۵۷٫۵ هزار ریتوییت و ۲۳۴٫۴ هزار لایک درباره موضوع حمله سایبری به جایگاههای سوخت به کنشگری پرداختند. توییتهای حاوی تمسخر و مقدمه چینی نظام برای افزایش بنزین میباشند. از آنجایی که سطح کنشگری مخالفان جمهوری اسلامی در فضای توییتر درباره حمله سایبری به جایگاههای سوخت بالاتر بوده، توییت های حاوی تمسخر و دارای سویه برانگیختگی احساسی برای ایجاد ناآرامی در کشور وجه پررنگتری داشته است.
#بنزین، #آبان_ادامه_دارد، #فریاد_آبانیم، #اعتراضات_سراسری و #هک پرکاربردترین هشتگ های توییتر بوده است.
📈 کاربران اینستاگرام در قالب ۱٫۸ هزار پست، ۱٫۴ میلیون لایک و ۵۴٫۴ هزار کامنت موضوع حمله سایبری را مورد توجه قرار دادند که خبر صفحه بیبیسی مبنی هک تابلوهای تبلیغاتی شهر و درج شعارهایی در آن، با ۳۴۳۳۶۰۲ بازدید از سوی مخاطبان مورد توجه قرار گرفته است. هشتگ های #بنزین، #سوخت، #جایگاه و #سایبری به همراه هشتگ های ثابت مرتبط کننده موضوع با اتفاقات آبان ۹۸ پرکاربردترین هشتگ های کاربران بوده است.
📉 در فضای تلگرام، کاربران با تمرکز بر اصل رویداد، نسبت به اطلاعرسانی مراحل حل این مشکل و اظهارات مسوولان پرداختند که ۱۸٫۸ هزار پست و ۸۱٫۴ میلیون بازدید، محصول این نقشآفرینی بوده است. خبر خبر فوری درباره نقش مافیای داخلی در حمله سایبری با ۴۸۵۰۵۱۲ بازدید، مورد توجه کاربران قرار گرفته است. ۱۸٫۸ هزار پست، ۸۱٫۴ میلیون بازدید مورد توجه قرار دادند.
🔸 اهالی خبر نیز با ۲٫۵ هزار خبر به کنشگری درباره این رخداد پرداختند. خبر تابناک با تیتر «تایید حمله سایبری به سامانه سوختگیری در پمپبنزینها» داغترین محتوای بستر خبر بوده است.
🔸 موضوع حمله سایبری به جایگاههای سوخت علاوه بر تاکید بر ضرورت ارتقای امنیت سایبری کشور در لایههای زیرساختی؛ بخشی از پازل جنگ رسانهای برای القای ناآرامی در شهر و جایگاههای بنزین و اعتراضات مردمی بوده است. این فضا بستر توزیع فیک نیوزهایی شد که پررنگترین آن تولید و توزیع اخباری مبنی بر گران شدن بنزین، عدم ارائه خدمات و فروش بنزین تا چند روز آینده و ارسال اخباری که میتواند منجر به برهم خوردن امنیت روانی افکار عمومی شود، بود.
🔶 البته بررسی شبکههای ماهوارهای و تولید محتوای آنها در این زمینه نیز نشانگر آن است که این رسانهها نیز سعی در ایجاد ارتباط میان این رخداد با اتفاقات آبان دارند؛ خطی که متاسفانه پیگیری آن را توسط برخی رسانههای داخلی نیز مشاهده میکنیم. کلیدواژههای پرتکرار رسانههای خارج از کشور#آبان_خونین، #کشتار_آبان، #بیاعتمادی، #بدبینی، #اعتراض، #سوء_مدیریت، #رهبری و ... بوده است.
🔚 و در پایان تاکید بر دو نکته ضروری است؛ #سواد_رسانه_ای در سه سطح مسوولان، مردم و رسانهها از نان شب واجبتر است و راهاندازی بخشهای #فکت_چکینگ در رسانههای کشور همچون رسانههای معتبر دنیا یک ضرورت جدی است. خلأ این دو بخش همواره در بزنگاهها دردسرآفرین بوده و امید است برای رفع آن تصمیمی ملی اتخاذ شود.
@asrehooshmandi
هدایت شده از انجمن سواد رسانه طلاب
🔰مرکز هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار میکند:
"مقایسه تطبیقی سواد رسانه ای در ایران و جهان"
🔸با حضور: دکتر معصومه نصیری
معاون باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ـ ایران
🔹میزبان: عباسعلی متولیان
📅⏰یکشنبه 9 آبان ماه، ساعت 12:30- 14
🌐لینک نشست در اسکای روم:
https://www.skyroom.online/ch/mfhr/savad-rasaneh
1️⃣روی لینک کلیک کنید، بعد گزینه میهمان را انتخاب کنید، سپس بعد از ورود نام خود را وارد کنید.
2️⃣ بعد از پایان هر فصل، به کسانی که بصورت کامل در نشستها حضور داشته باشند، گواهی داده خواهد شد.
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
«بررسی شیوههای مدیریت افکار عمومی توسط شبکههای اجتماعی»
یکشنبه ۹ آبان ماه _ساعت ۱۱
@asrehooshmandi
🎥 نقد سریال #بازی_مرکب (squid game)
با رویکرد بررسی استکبار جهانی
📆 روز پنجشنبه، ۱۳ آبان ماه
🕘 از ساعت ۲۱ در بستر اسکای روم
👤 با حضور جناب سعید مستغاثی
مستند ساز و کارشناس برجسته
لینک شرکت در برنامه به عنوان مهمان:
https://www.skyroom.online/ch/naslesarnevesht/beheshti-sho-8
#ایران_قوی
بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان 💫
✅ @uisb_ir
💢متاورس؛ دروازه دیجیتال آینده/ با دنیای آینه وار اینترنت آشنا شوید
🔻یکی از موضوعات داغ ۲۰۲۱ توسعه متاورس است. این فناوری تمام جوانب دنیای واقعی را در بر خواهد گرفت و مانند شبکه های اجتماعی انقلابی در زندگی روزمره و کسب و کار انسان ها ایجاد می کند.
🔻با جستجوی اصطلاح متاورس در اینترنت چند تعریف مختلف از آن ظاهر میشود. ویکیپدیا آن را بهعنوان یک فضای اشتراکی مجازی جمعی تعریف میکند که در نتیجه همگرایی واقعیت فیزیکی تقویتشده و محیط مجازی است و در حقیقت از مجموعه جهانهای مجازی، #واقعیت_افزوده و اینترنت به وجود آمده است.
🔻هم اکنون #متاورس یک محیط مجازی اشتراکی بین افرادی است که آواتارهای دیجیتالی دارند. این دنیای مجازی براساس تصمیمات و اقدامات جامعه های موجود در آن تکامل مییابد و رشد میکند. به تدریج افراد میتوانند وارد متاورس خود شوند تا با کمک #واقعیت_مجازی و واقعیت افزوده با بخشهایی از فضای فیزیکی اطرافشان ارتباط برقرار کنند.
در این لینک درباره موضوعات زیر بیشتر بخوانید:
▫️اینترنت فضایی نقطه اوج گیری فناوریهای امروز
▫️رهاورد متاورس برای برندها و صنایع مختلف
▫️متاورس و چالش حریم شخصی کاربران
▫️آثار روانشناختی و حقوقی اینترنت آینده
▫️متاورس، مانع جدی بر سر راه امنیت ملی
✅#عصر_هوشمندی، مجمموعه تخصصی سواد رسانه ای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
💢ایجاد «سپر دفاع سایبری قدرتمند» ضرورتی غیرقابل مسامحه
▫️تهران- ایرنا- یک مدرس و پژوهشگر سواد رسانهای درباره حملههای سایبری و ضرورتهای انجام اقدامات پیشگیرانه در این زمینه گفت: حمله سایبری اخیر به بخش توزیع سوخت کشور نشان داد ایجاد سپر دفاع سایبری قدرتمند و ارتقای سواد رسانهای برای سه گروه مردم، مسئولان و رسانهها ضرورتی غیرقابل انکار و مسامحه است.
▫️معصومه نصیری افزود: اساسا یکی از وجوه تقویت حکمرانی سایبری کشورها تقویت امکانات فراهم آورنده و تامینکننده امنیت سایبری و زیرساختهاست در غیر این صورت شاه راههای کلیدی کشور به راحتی قابل مخدوششدن خواهد بود.
plus.irna.ir/news/84526170/
#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانه ای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
♦️ساخت انسان های دیجیتال برای پروژه بزرگ فیسبوک
🔹شرکتی در اوکلند انسان های دیجیتالی را ساخته است که در متاورس به عنوان نیروی کار مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
بیشتر بخوانید👇
entekhab.ir/002iN3
#عصر_هوشمندی؛ مجموعه تخصصی سواد رسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢متاورس؛ رؤیای دیجیتال یا کابوس؟
به زبان ساده، متاورس یک فرادنیاست. یک دنیای مجازی که افراد میتوانند در آن با هم ارتباط برقرار کنند، کار کنند یا برای بازی دور هم جمع شوند. کمی پیچیدهتر: یک فضای مجازی موازی با واقعیت که در آن مردم میتوانند در قالب آواتار با هم تعامل کنند.
چه طور ممکن است؟ با در هم آمیختن واقعیت مجازی و واقعیت افزوده و البته واقعیت فیزیکی. با ما همراه شوید تا برایتان بگوییم، متاورس چیست و آیا تحقق یک رؤیاست یا آغاز یک کابوس.
#عصر_هوشمندی؛ مجموعه تخصصی سواد رسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
#کودکان🔸 بازیمرکب نتفلیکس
▫️گزارش واشنگتنتایمز
گزارشهایی مبنی بر تمدید #سریال پرخشونت #بازیمرکب (Squid Game) توسط #نتفلیکس برای فصل دوم، ناظران رسانهها را نگران تأثیر سریال کرهای بر کودکان آمریکایی کرده است.
ناظران رسانهها گفتند کودکانی را در سرتاسر کشور پیدا کردهاند که از سناریوهای زنده ماندن به سبک بازیهای گرسنگی؛ نمایش دیستوپایی تقلید میکنند، مانند شخصیتهای سریال در هالووین لباس میپوشند و خشنترین کلیپها را در #تیکتاک و #یوتیوب مشاهده میکنند.
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
#کودکان🔸 بازیمرکب نتفلیکس ▫️گزارش واشنگتنتایمز گزارشهایی مبنی بر تمدید #سریال پرخشونت #بازیمرکب
#کودکان🔸 بازیمرکب نتفلیکس
▫️گزارش واشنگتنتایمز
#ملیسا_هنسون، مدیر برنامهریزی "شورای تلویزیون، رسانه و والدین" در این باره گفت: علیرغم محبوبیت بسیار زیاد بازیمرکب، خشونتهای تصویری مکرر، برهنگی کامل، و فحاشیهای پرتکرار که در فصل اول وجود دارد باید به والدین این هشدار شدید برای توقف و جلوگیری از تماشای این سریال توسط کودکانشان را داده باشد!
خانم هنسون افزود، گروه والدین مستقر در لسآنجلس از نتفلیکس خواسته است تا اطمینان حاصل کند که سریال پربیننده بازیمرکب برای کودکان عرضه نشود.
#ملانی_همپ، که یک برنامه استفاده سالم از رسانههای تصویری را برای والدین در سازمان غیرانتفاعی مدیریت خانوادهها برعهده دارد، در خصوص نگرانیها از سریال مذکور گفت: بازیمرکب نگرانیهای همیشگی را زنده میکند که محتوای ویدیویی خشونتآمیز "ناحیه لیمبیک مغز را تحریک و #آدرنالین را تحریک میکند" بهگونهای که پرخاشگری، رفتارهای تهاجمی و اضطراب را در کودکان افزایش میدهد.
خانم همپ گفت: مصرف محتوای رسانهای خشونتآمیز در دوران کودکی بیش از آنچه که اکثر والدین تصور میکنند آسیب میرساند. آنچه ممکن است برای بزرگسالان سرگرمی تلقی شود، ممکن است در ذهن کودک وحشتناک باشد. بچهها آنچه را که میبینند تقلید میکنند، آنها توانایی مغز برای فیلتر کردن تأثیرات مخرب را ندارند.
آسوشیتدپرس گزارش داد که، #هوانگ_دونگهیوک خالق بازیمرکب گفته است که این سریال برای فصل دوم در نتفلیکس تمدید شده است، اگرچه نتفلیکس این خبر را تأیید نمیکند.
وبسایت این سرویس پخش میگوید این نمایش حول محور ۴۵۶ شرکتکننده ناامید در بدهیهای مالی عمیق میچرخد که در یک سری بازیهای مرموز و کشنده از دوران کودکی مانند چراغ قرمز، چراغ سبز» برای برنده شدن ۴۵.۶ میلیارد وون کره جنوبی (حدود ۳۹ میلیون دلار) با یکدیگر رقابت میکنند.
هر کدام از شرکت کنندههایی که در روند بازی میبازند، به شکلی خاص به قتل میرسند و زمانی که بازی مرکب به پایان میرسد، تنها یکی از شخصیتها زنده میماند.
#آفریکا_یون، فعال کرهای-آمریکایی، نویسنده کتاب خاطرات "کرهایها" گفت: این نمایش به ناامنی مالی که بیشتر در سطح جهان با آن مواجه هستند، اشاره میکند. همچنین این امکان را به آنها میدهد که همزمان با دوران کودکی و بازی در ارتباط باشند. او همچنین به واشنگتن تایمز گفت که این نمایش فرهنگ کره جنوبی را که قبلاً از طریق موزیک ویدیوهای کی-پاپ و سریالهای پربیننده کوریانولا در سرویسهای اینترنتی نمود ملموستری یافته بود، بیشتر محبوب کرده است. فارس
@asrehooshmandi
💠 دبیرخانه همایش بین المللی «مقاومت اسلامی در نظر و عمل» با همکاری اندیشکده راهبردی مقاومت برگزار میکند:
🔰 پیشنشست هفتم:
🔻 فضای مجازی و محور مقاومت؛ فرصت ها و تجربه ها
🔹️ دکتر لیلا وصالی _ مدرس دانشگاه و معاون آموزش انجمن سواد رسانه ای ایران با موضوع «الگوهای کنشگری هوشمند جبهه مقاومت در فضای مجازی»
🔹️ دکتر معصومه نصیری _ مدرس دانشگاه و معاون باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه ای یونسکو-ایران با موضوع « فضای مجازی و مؤلفه های قدرت نرم در جبهه مقاومت»
🔹️ دکتر رامین شمسایی نیا _ مدرس دانشگاه و پژوهشگر سیاست گذاری فرهنگ و ارتباطات با موضوع «ساختار و عناصر حکمرانی فضای مجازی در نظریه مقاومت»
🔹️دبیر علمی: دکتر علی اسکندری
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور
⏰ زمان: ۲۴ آبان ماه ساعت ۱۸
🌐 لینک جلسه: https://vc.isu.ac.ir/ch/resistance-studies
@icir1400
@asrehooshmandi
*"ساعت؛ بیست و چهار و یک دقیقه"*
*✒فصل دوم*
🔹 درگاههای پخش 👇
◀️ رادیو گفت و گو، موج FM ردیف 103.5 مگاهرتز
◀️ اپلیکیشن ایرانصدا: iranseda.ir
◀️ تارنمای رادیو گفتوگو: radiogoftogoo.ir
📣 شما به دنیای شناختی قدم گذاشتهاید و در هوایی تازه نفس میکشید.
ما را در تلگرام هم به نشانی olomeshenakhti@ دنبال کنید
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
«جنگ روایت ها» منتشر شد
کتاب «جنگ روایت ها» بازاندیشی در شناخت و عملکرد رسانه های معاند، تالیف معصومه نصیری با مقدمه دکتر حسن بشیر و به اهتمام معاونت صدای جمهوری اسلامی ایران ـ رادیو گفت و گو منتشر شد.
بر اساس این گزارش، «چیستی جنگ روایتها و روشهای قلب واقعیت درباره ایران»، «نگاه به جنگ رسانهای علیه ایران با تأکید بر تشریح تکنیکهای رسانهای»، «واکاوی گفتمان جبههی معارض علیه جمهوری اسلامی»، «واکاوی جنگ شناختی و هیبریدی علیه ایران و رویکرد جمهوری اسلامی در قبال آن»، «آسیبشناسی و ارائه راهبرد جریان رسانهای ایران در قبال رسانههای معارض»، «گونه شناسی و جریان شناسی رسانهای علیه جمهوری اسلامی ایران» و «بررسی کارنامه رسانههای معاند در قبال جمهوری اسلامی ایران» سرفصل های کتاب جنگ روایت ها هستند.
دکتر حسن بشیر در بخشی از مقدمه این کتاب آورده است: « پاسخگویی به روایتهای رسانهای رسانههای معاند و کلیه رسانههایی که تلاش میکنند گفتمان و روایت خود را از حوادث و مسائل جهانی بهعنوان روایت غالب قلمداد کنند و افکار عمومی جهان را تسخیر کنند، راه مقابله نباید در مواقع لازم فراموش شود، اما مهمتر از آن راهاندازی ضدجریان هایی است که میتوانند گفتمان سازی کرده و روایتهای غالب خود را درصحنههای ملی، منطقه و جهانی منتشر نمایند.
بنابراین، میتوان به چند نکته بهعنوان راهحلهای کلان برای آینده در اینجا مطرح کرد که در طی زمان نیز میتوانند غنیسازی شوند.
۱ : تفکیک راهحلهای مقابلهای با راهحلهای ایجاد ضد جریانها
۲: تاکید بیشتر روی ایجاد ضد جریانها بهجای جریانهای تقابلی
۳: فهم و شناخت دقیق و عمیق گفتمانهای مقابل که بر پایه آنها روایتها ساخته میشوند.
۴: تلاش در گفتمان سازیهای کلان و موردی برای ایجاد جریان سازی هدفمند.
۵: تقویت و بهکارگیری راههای گوناگون نشر گفتمان هدفمند در سطح جامعه.
۶: شناخت هر چه عمیقتر و کارآمدتر فضای مجازی برای فهم چگونگی جریان سازی مؤثر.
۷ : توانمندسازی جامعه در برابر جنگ روایتها با بهکارگیری راههایی از قبیل «آموزش سواد رسانهای» در سطح وسیع جامعه.
۸: هکارگیری عملیات روانی هدفمند برعلیه دشمنان.
۹: بهکارگیری رسانههای غیر ایرانی برای گفتمان سازی، جریان سازی و روشنگری خبری.
۱۰: تنوع سازی در طرح روایتهای رسانهای خودی در برابر دشمنان.
کتاب «جنگ روایت ها» از طریق لینک https://fidibo.com/book/123408 در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
@asrehooshmandi
⭕️ دانشجو، سواد رسانه ای و ضرورت تبیین گری
📍مرکز رسانه و فضای مجازی بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان به مناسبت ۱۶ آذر، نشست سواد رسانه ای و اطلاعاتی با حضور دکتر معصومه نصیری، معاون باشگاه مدیریت رسانه و سواد رسانه ای یونسکو ایران را برگزار می کند.
🗓 زمان: سه شنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۰
⏱ ساعت: ۱۸
💡آدرس ورود به جلسه:
https://vc.ofoghlms.ir/b/sis-twq-ret-acx
@asrehooshmandi
سه پیشنهاد رسانهای به دولت
🔹گام نخست #پیوست_رسانه_ای رسانه است. بیشک امروز فقدان پیوست رسانهای پاشنه آشیل بیاثر و خنثیسازی اقدامات حکمرانان نزد افکار عمومی است. پیوست رسانهای در همه موضوعات مخصوصاً مواردی که دارای اهمیت و گیرایی بالایی هستند مهم است.
🔹گام دوم را ضرورت #ساخت_روایت و #ضدجریان دانست و گفت: اگر بپذیریم که برندگان نبرد رسانهای امروز همان سازندگان روایتها و ضد جریانها هستند و این روایتهای مبتنی بر سناریوی دقیق هستند که باعث تضادآفرینی و تردیدآفرینی شده و باعث خدشه در عزت نفس ملی و اعتماد به نفس همگانی میشوند، فرایند ساخت، ارائه، تداوم و تثبیت یک روایت رسانهای به هنگام، جذاب و دارای اثرگذاری بالا بیش از پیش ضروری مینماید. در کنار این روایت سازی که مبتنی بر شناخت موقعیت و ضرورت، مخاطب شناسی، واژه گزینی، پرهیز از کتمان مسائل و ورود شفاف و هدفمند به موضوعات از سوی رسانه و مسؤولان است، بحث ضد جریان نیز دارای اهمیت است.
🔹گام سوم #اتاق_واکنش_سریع_رسانهای نام دارد. در کنار پیوست رسانهای و تولید روایت و ضد جریانات مبتنی بر سناریوی دقیق و نه شتاب زده، آنچه محل جولان شایعات و اخبار جعلی است و اساساً فضای پاره حقیقت گویی و قلب واقعیت را فراهم میآورد، عدم ورود به هنگام مسؤولان و رسانهها به موضوعات جهت تنویر افکار عمومی و روشن سازی نورافکن بر روی موضوعات با هدف آگاه سازی و ارائه اطلاعات صحیح و پر کردن فضای ابهام ذهنی مخاطبان است.
mehrnews.com/xWF8h
@asrehooshmandi
🔰 اگر حقایق جامعه را روایت نکنید دشمن آنرا ۱۸۰ درجه خلاف واقع روایت میکند
🔹رهبر انقلاب، صبح امروز: شما روایت کنید حقایق جامعهی خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را. اگر شما روایت نکنید دشمن روایت میکند؛ شما اگر انقلاب را روایت نکنید دشمن روایت میکند؛ شما اگر حادثهی دفاع مقدس را روایت نکنید دشمن روایت میکند، هرجور دلش میخواهد. توجیه میکند، دروغ میگوید، ۱۸۰ درجه با این خلاف واقع، جای ظالم و مظلوم را عوض میکند.
🔹شما اگر حادثهی تسخیر لانهی جاسوسی را روایت نکنید که متأسفانه نکردید، دشمن روایت میکند و کرده. دشمن روایت کرده، روایتهای دروغ. این کاری است که ما باید انجام بدهیم، این وظیفهی جوانهای ما است.
@asrehooshmandi
#تروریست_سایبری
🔹واکنش رهبر انقلاب به حذف اسم و عکس سردار سلیمانی در شبکههای اجتماعی
«برخورد حذفی مستکبران با شهید سلیمانی در فضای مجازی نشانه ترس آنها حتی از اسم شهید و واهمهشان از رواج و تکثیر آن الگوی گرانسنگ است. در دنیای امروز، فضای مجازی زیر کلید مستکبران است و این واقعیت باید مسئولان فضای مجازی کشور را هوشیار کند تا بهنحوی عمل کنند که دشمن نتواند به هر شکل و هر جا که اراده کرد، در فضای مجازی برخورد کند.»
🔹برای چندمین بار تاکید می شود، وقتی از #دروازهبانی_رسانهای سخن به میان می آوریم یعنی همین. یعنی آنها تشخیص میدهند چه صدایی به گوش برسد و چه صفحاتی دیده شوند. شعار آزادی سر می دهند اما آزادی را به قربانگاه میبرند. #استبداد_اطلاعاتی فصل تازهای از استعمار فرانوین است.
@asrehooshmandi
36.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹جلسه هیئت علمی نخستین کنفرانس بین المللی «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری» با حضور اساتید دانشگاه ها و پژوهشگاه های مختلف کشور و با ریاست دکتر حسن خجسته در باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ایران برگزار شد.
🔹در این جلسه ضمن تعیین سیاستهای کلی کنفرانس، درباره محورهای موضوعی جهت دریافت مقالات بحث و گفت و گو شد.
🔹رییس این کنفرانس دکتر علی اکبر فرهنگی، رییس شورای علمی دکتر حسن خجسته، دبیرکل دکتر علی نوریجانی و دبیر شورای علمی دکتر عبدالکریم خیامی هستند.
🔹محورهای همایش به زودی جهت ارسال مقاله توسط پژوهشگران محترم، اعلام خواهد شد.
🔹کنفرانس بین المللی «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری» ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ از سوی باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ایران و با مشارکت مراکز علمی و پژوهشی داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
@asrehooshmandi