مقایسه خبر رسانی بی بی سی فارسی با بی بی سی انگلیسی زبان!
🔻بی بی سی فارسی؛ مرگ جورج فلوید ؛ همه افسران یگان ضد شورش بوفالو استعفا دادند.
🔻بی بی سی انگلیسی زبان؛ یگان ضد شورش بوفالو برای حمایت از دو افسری که مردی را هل دادند استعفا کردند.
#سواد_رسانه_ای_را_جدی_بگیریم.
نردبان گفت و گو
@asrehooshmandi
#جنگ_رسانهای
انتشار ۱۸۲۵ خبر منفی «ایران اینترنشنال» علیه ایران در ۱۰۰ روز؛ روزانه حدود ۱۸ خبر منفی
متن کامل این گزارش آماری و تصویری را در لینک زیر بخوانید:
👉 http://fna.ir/exq2os
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سوادرسانهای و اطلاعاتی
🆔 @asrehooshmandi
🔸#انسان_سرگرمشده و #استعماراندیشه
🔹امروز دیگر مردم «سرکوب» نمیشوند؛ «سرگرم» میشوند .رسانهها از مخاطب خود میپرسند که چه برنامههایی را بیشتر دوست داری تا پروژهی "احمقسازی" خود را تکمیل کنند. (تئودور آدورنو)
🔹شاید این تعبیر نزدیک به این گفته ادگار مورن جامعه شناس و فیلسوف فرانسوی باشد که معتقد بود که جهان در پایان قرن ۱۹ به پایان استعمار مادی رسیده و در قرن ۲۰ استعمار اندیشه انسانی انجام می گیرد. او بر این اعتقاد بود که نظام موجود جوامع غربی به کمک رسانه های جمعی وابسته به سرمایه داری با عرضه کالاهای فرهنگی و آثار #تخدیری، به استعمار اندیشه پرداخته و به وسیله غیرسیاسی کردن بیشتر افراد، دوام خود را استوارتر کرده است.
🔹مورن معتقد است وجه اصلی فرهنگ وسایل ارتباط جمعی، #سرگرمی_عوامالناس است که معمولاً با سرگرمىهاى معمول و لذت حاصل از تماشاى تلويزيون، شنيدن برنامههاى راديو، ديدن فيلم، خواندن داستان، روزنامه و مجله به دست می آید.
#مکتب_انتقادی
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #ابتذال سلیقه جامعه را تغییر می دهد
مهران مدیری در «دورهمی»:
🔹چرا هیچ ممنوعیتی در مورد ابتذال وجود ندارد؟
🔹بالای ۸۰ درصد خوراکی که بازار موسیقی ارائه میشود را نگاه کنید، سینما و کتاب و خیلی چیزهای دیگر را نگاه کنید!
🔹بازگذاشتن مسیر ابتذال چندان هم #اتفاقی_نیست!
🔹ابتذال سلیقه جامعه را تغییر میدهد و به تدریج افرادی که در این مسیر نیستند حذف و بازار می افتد دست مبتذل ها...
#صنعت_فرهنگ
@asrehooshmandi
🎯حرکت از پله دوم!
💢عملیات روانی به مثابه اقداماتی است که با هدفگیری ضمیر ناخودآگاه و ذهن مخاطب برای تحقق هدفی خاص طرحریزی میشود.
💢در تیترهای بی بی سی یکی از اقدامات برای شبههافکنی در ذهن مخاطب #حرکت_از_پله_دوم است؛ یعنی بیان واقعه از میانه ماجرا؛ شروع روایت از یک واقعه بدون بیان ریشه و رعایت سلسه علت و معلولی آن.
۱-افسران بوفالو در حمایت از همکارشان بخاطر حرکت منجر به مرگ یک پیرمرد دسته جمعی استعفا دادند.
۲- مسئولین ایرانی پذیرفتهاند که به لاستیک ماشین شلیک کردهاند اما راننده با ادامه مسیر باعث آتش سوزی شده!(عدم توجه به ایست.)
۳ـ مسئولین ایرانی گفته اند عامل حادثه (راننده) را مورد پیگرد قرار میدهند.
💢چند نکته درباره انتخاب تیتر:
۱: نه تنها اخبارِ مهم تیتر میشود، بلکه آنچه تیتر شود نیز مهم جلوه میکند.
۲: در تیتر با انتخاب گزینشی یک عبارت، به کل گفته و منظورِ گوینده و البته برداشت مخاطب جهت میبخشیم.
۳: گاهی متن مغایر با مفهوم ظاهری تیتر است.
۴: تعداد خوانندگان تیتر یک خبر بیشتر از خوانندگان متن همان خبر است.
🔻معصومه نصیری ـ مدرس و پژوهشگر سواد رسانهای
@asrehooshmandi
🔸یک بام و دو هوای مضحک بی بی سی
بی بی سی نوشته دو مامور یگان ضد شورش شهر بوفالو آمریکا که پیرمردی را هل داده و باعث مرگش شدند، « فقط در حال انجام وظیفه بودند»
حالا اگر این اتفاق مربوط به ایران بود مینوشت:
پلیس علیه مردم
یگان ویژه رژیم ایران با ضرب و شتم یک پیرمرد معترض به فسادها، او را کشتند.
معصومه نصیری
@asrehooshmandi
🔻طرح «ازدواج اجباری»؛ شایعهای که همه باور کردیم
✍️معصومه نصیری ـ مدرس و پژوهشگر سوادرسانهای
💠چند روزی است که فضای رسمی و غیر رسمی شبکههای اجتماعی پر شده است از کلیدواژه «طرح ازدواج اجباری»؛ موضوعی که علاوه بر اینکه در کانالهای سرگرمی مستمسک ساختن لطیفه و محتواهای طنز گوناگون قرار گرفته است، در فضای جدیتر نیز منتقدانی پیدا کرده است. طرحی که در عالم واقع وجود خارجی ندارد و اساسا در مجلس نیز چنین موضوعی مطرح نشده است.
💠اما اصل ماجرا چه بوده است و این هیاهو چگونه به راه افتاده است؟ متنی با عنوان «قانون دوازدهگانه برای تسریع و شتاب ازدواج» اولین بار در سال ۱۳۹۷ بدون داشتن نام نویسنده در یک سایت منتشر شده بود و یک رسانه اخیرا آن متن را بازنشر داده است.
💠چگونه میشود که در هزاره سوم و عصر جامعه شبکهای و در زمانهای که امکان راستی آزمایی انواع محتواهای رسانهای وجود دارد؛ بازهم شایعات، فیکنیوزها و اخبار دارای اطلاعات غلط و گمراه کننده ما را بهگونه ای اسیر خود میکند که واقعیت را علیرغم ظاهری شفاف، نادیده گرفته و در شیپور محتوای غلط میدمیم؟!
💠آنچه میتواند به عنوان دیواری بلند در برابر اخبار و اطلاعات نادرست و گمراه کننده رسانهها، مردم و مسوولان را مصون نماید، تجهیز به دانش و مهارت #سوادرسانهای و اطلاعاتی است. مهارتی که به مخاطبان میآموزد بررسی «منبع» دارای اهمیت برای پذیرش یا عدم قبول یک محتواست و آنها را در راستای کشف «#منبعمعتبر» یار میرساند. به مخاطبان میآموزد به محض قرار گرفتن در معرض یک محتوا نباید اصل را بر صحت تام و تمام آن بگذارند و باید آن را از سه رسانه معتبر و اصلی نیز راستی آزمایی کنند.
💠مخاطبان دارای سواد رسانهای میدانند شایعات دارای چه نشانههایی هستند و از فوریت بخشیهای ساختگی داخل متون رسانهای آگاه هستند. مخاطبان دارای سواد رسانهای میدانند در عصر سرریز اطلاعات احتمال ساخت محتوای فریبنده که احساسات آنها را برانگیخته سازد، زیاد است و مخاطب اساسا به عنوان کالایی جهت کسب سود (چه اقتصادی و چه سیاسی و فرهنگی و...) تلقی میشود و از این رو فاصله و نسبت خود را با رسانه به درستی تنظیم میکنند. مخاطبان دارای سواد رسانهای میدانند #کثرتاطلاعات و فراوانی پخش یک محتوا لزوما به معنای صحیح بودن آن نیز قلمداد نشده و هر محتوایی بدون ارجاع مشخص به منبع معین، فاقد اعتبار لازم است.
💠به هر روی در زمانهی فیکها و شایعات رسانهای بسر میبریم و بستر مناسب توسعه این دست از اطلاعات نیز شبکههای اجتماعی هستند. امکان و ابزاری که این روزها فراگیر شده و حتی برخی مواقع از رسانه های اصلی نیز سبقت میگیرد و همین سبقت نیز بازار اخبار دروغ را علی رغم زیست در عصر شفافیت، داغ میکند تا جایی که موضوعی در عالم واقع وجود خارجی ندارد اما برایش میزگرد برگزار میکنند، در تاکسی و مترو همه دربارهاش صحبت میکنند و عدهای نیز به لطیفههایش میخندند. این وضعیت یعنی سواد رسانهای منجر به #خرد_و_تربیت_رسانهای از نان شب هم واجبتر است.
✅متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
👉mehrnews.com/xS42r
@asrehooshmandi
کنفرانس بینالمللی «آوردگاه کرونا؛ مقایسه آثار تفکر اسلامی و تفکر غربی بر عملکرد دولتها و ملتها» روز گذشته در دانشگاه تهران برگزار شد و سه یادداشت علمی برتر این رویداد تقدیر شد.
۱: «جنگ روایتها؛ از حادّواقعیت شدن تا ربایش افکار عمومی» ـ معصومه نصیری
۲: «از بحران کرونا تا دلیل تشکیل اجتماع ایرانی» ـ سیدجواد طاهایی
۳: «کروناویروس سنگ محک جدی برای مبانی اخلاق مدرن و اخلاق اسلامی» ـ حسین مطلبی کربکندی و سیدجمال قریشی
اساتیدی از دانشگاههای دوبلین، ییل، تربیت مدرس، تهران و... تجربیات و دستاوردهای علمی و تجربی جهان درباره کرونا را به اشتراک گذاشته و بر ضرورت #آینده_پژوهی در این زمینه زمینه تاکید کردند.
زندگی دیجیتالی شده، بیاعتباری عقل ابزاری و سیاستهای نئولیبرالی، زیر سوال رفتن عنصر هژمون غرب، قرار گرفتن جهان در کفه یکسان ترازو و مشاهده خروجی متناقض با آنچه توسط رسانهها حقیقتنمایی شده است و... از اهم موارد مورد بحث در این رویداد بود.
متن کامل سخنرانیهای این کنفرانس را در خبرگزاری تسنیم https://www.tasnimnews.com/ بخوانید.
@asrehooshmandi
34.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#گام_دوم
🔻بررسی رویکردهای رسانهای بیانیه گام دوم انقلاب و نقش رسانهها در تحقق اهداف مندرج در بیانیه در برنامه گام دوم
💢معصومه نصیری_کارشناس و مدرس رسانه:
🌀داشتن پیوست رسانه ای جهت تحقق اهداف بیانیه گام دوم، ضرورتی است.
🌀ارتقای سواد رسانهای مردم، رسانه ها و مسوولان در برابر تزریق محتوای ناامیدکننده و مایوس کننده، مصونیت ایجاد می کند.
گام دوم را از #شبکه_دو سیما بعد از گفت و گوی ویژه خبری مشاهده کنید.
@asrehooshmandi
📲تأثیر شبکههای اجتماعی روی مغز افراد/ چرا عکسهایمان را به اشتراک میگذاریم؟
◽️توجه مثبت به شبکههای اجتماعی روی بخشهای مختلفی از مغزمان تاثیر میگذارد. طبق مقالهای که در نشریه «علوم اعصاب شناختی اجتماعی و عاطفی» منتشر شده، همین «لایکهای» ساده در فیسبوک، توییتر یا اینستاگرام موجب فعال شدن «مدار عصبی مرتبط با #سیستم_پاداش» در مغزمان میشود.
◽️زمانی که پست دوستانتان را لایک میکنید، دو منطقه از مغزتان به نامهای تگمنتوم شکمی و جسم مخطط یا استریاتوم فعال میشود که اولی بخش #هیجانی است که مسئولیت آزادسازی دوپامین را دارد و دومی ورودیها را از قشر مغز دریافت میکند و نقش مهمی در پیادهسازی حافظه کوتاه مدت دارد.
◽️محققان در یک تحقیق، مغز بزرگسالان را در حین اینستاگرام گردی تحلیل کردند و دریافتند که هر چقدر میزان لایک عکسها بیشتر باشد، فعالیت گستردهتری در بخش عصبی مرتبط با #سیستم_پاداشدهی، #شناخت_اجتماعی و #توجه آنها مشاهده میشود. جالب است بدانید که #قمار و #موادمخدر نیز به همین روش بخشهای مربوط به پاداشدهی مغز را فعال میکنند.
◽️باید بدانید که به غیر از سیستمهای پاداشدهی، رسانههای اجتماعی روی #تصمیمگیری و عملکرد #پردازش_عاطفی مغز نیز تاثیر میگذارد.
◽️در مطالعه دیگری که در آن فعالیت مغز نوجوانان مورد بررسی قرار گرفته، محققان دریافتند که قسمتهایی از مغز که با پردازش عاطفی و حسی سروکار دارند، به طرز چشمگیری زمانی که داوطلبان احساس محرومیت داشتند، فعال میشود.
◽️در این پژوهش، تاثیرات «#محرومیت_اجتماعی_آنلاین» روی مغزهای در حال رشد نوجوانان بررسی شد. به این معنا که زمانی که کاربران شبکههای اجتماعی خود را از گروههای آنلاین، چتها یا رویدادها محروم میشوند، این قسمت از مغزشان فعال میشود.
◽️ادامه مطلب درباره انگیزههای روانشناختی برای پست محتوا در شبکههای اجتماعی و تاثیرات شناختی شبکه های اجتماعی بر ذهن مخاطبان را در سایت زیر بخوانید:
👉http://asrehooshmandi.ir
#علوم_شناختی
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سوادرسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
🔻نکتهای که همه مخاطبان باید بدانند
🔹دالاس اسمایت با توجه به عملکردهای اقتصادی وسایل ارتباط جمعی در نظام سرمایهداری میگوید: «نقش مهم رسانههای جمعی، فروش بستههای ایدئولوژی به مصرفکنندگان نیست، بلکه هدف آنها فروش مخاطبان به تبلیغات و صاحبان آگهیهای تجاری است.
🔹او خاطرنشان میکند که مخاطبان عملاً برای صاحبان تبلیغات (یعنی استثمارگران اصلی خود) کار میکنند، چراکه وقت خود را به طور رایگان به رسانه ها اختصاص می دهند و رسانه ها نیز وقت آن ها را یک جا و بهعنوان یک کالا به صاحبان تبلیغات میفروشند.»
#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سوادرسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی:
🔹فضای مجازی رها شده است
🔹کل بودجه فرهنگی هزینه ساخت ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه است
🔹۶۰ تا ۷۰ درصد فضای مجازی در اختیار اینستاگرام است
🔹۳۰ درصد جرایم یارانهای، ۲۵ درصد محتوای خلاف عفت و درآمدهای کثیف از قمار و تبلیغات ناهنجار در فضای مجازی اتفاق میافتد.
🔻در حوزه فضای مجازی میبینیم که تصمیم نظام بستن یک شبکه مجازی است اما باید ببینم آیا حالا بهتر شده است که همه فیلتر شکن دارند؟ البته در همه جای دنیا رفتار سلبی در کنار رفتار ایجابی لازم است در پیوست حکم دوره اول شورای عالی فضای مجازی آقا هرگونه بالا بردن سرعت و پهنای باند اینترنت را منوط به #شبکه_ملی_اطلاعات کردند و محتوا را مقدم بر توسعه زیرساخت خدمات کردند اما این اتفاق نمیافتد و فرزندان من و شما در فضای مجازی چه میبینند؟
🔻قمی با بیان این که ۵ آهنگ آخر یک خواننده ۱۹۸ میلیون بار دیده شده تصریح کرد: متاسفانه #فضای_مجازی_رها شده است در کمتر از یک سال گذشته پهنای باند دو و نیم برابر شده است. ۶۰ تا ۷۰ درصد این فضا در اختیار اینستاگرام است. جایی که شاعری با ۲۰۰ فالور وقتی از حاج قاسم سلیمانی میگویند صفحهاش بسته میشود ما ادعای #حکمرانی در فضای مجازی را داریم اما آنها هر کاری میخواهند میکنند. ۳۰ درصد جرایم یارانهای، ۲۵ درصد محتوای خلاف عفت و درآمدهای کثیف از قمار و تبلیغات ناهنجار در همین فضا اتفاق میافتد. عشق مثلثی، مربعی، خیانت و خشونت و جرایم انسانی در این فضا عرضه میشود و جوانان از آن استفاده میکنند که مسئولیتش با تک تک شما و من است.
www.isna.ir/news/99032515575
@asrehooshmandi
🔻یک بازخوانی #مهم_تاریخی
💢 ۱۰محور مهم وظایف و مأموریتهای شورای عالی فضای مجازی در حکم مقام معظم رهبری
1️⃣انحلال شوراهای عالی مصوب در گذشته که موازی این شورا هستند، بهمنظور تحکیم جایگاه فراقوهای و موقعیت محوری و کانونی شورای عالی و نیز انتقال وظایف آن شوراها به شورای عالی فضای مجازی.
2️⃣ تثبیت و تقویت جایگاه مرکز ملی فضای مجازی به عنوان بازوی شورای عالی فضای مجازی در جهت تحقق تصمیمات آن شورا با وظایف: رصد وضعیت جاری فضای مجازی و پیشبینی و آیندهنگری تحولات در این فضا در سطح ملی و بینالمللی، ایجاد هماهنگی و همافزایی میان وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای مختلف ذیربط در ابعاد علمی، فنی، اقتصادی، بازرگانی، حقوقی، انتظامی، امنیتی و دفاعی مرتبط با فضای مجازی و نظارت مستمر بر عملکرد دستگاهها و بخشهای ذیربط در چارچوب مصوبات شورای عالی.
3️⃣ ارتقای جمهوری اسلامی ایران به قدرت سایبری در طراز قدرتهای تأثیرگذار جهانی و برخورداری از ابتکار عمل و قدرت تعامل با دیگر کشورها در جهت شکلدهی به قواعد و قوانین مرتبط با فضای مجازی در عرصه جهانی با رویکرد اخلاقمدار و عادلانه.
4️⃣ اهتمام ملی و همهجانبه و سرمایهگذاری جدی در امر ایجاد و توسعه انواع فناوریها و صنایع کاملاً پیشرفته و رقابتی خصوصاً با استفاده و ایجاد رشتههای نوین دانشگاهی و تربیت سرمایههای انسانی متعهد، متخصص و کارآمد مورد نیاز در بخشهای سختافزاری و نرمافزاری، محتوایی و خدماتی در تمامی ابعاد فضای مجازی بهویژه در برنامه ششم توسعه و برنامهریزی سالانه کشور.
5️⃣ تسریع در راهاندازی شبکه ملی اطلاعات پس از تصویب طرح آن در شورای عالی و نظارت مستمر و مؤثر مرکز ملی بر مراحل راهاندازی و بهرهبرداری از آن.
6️⃣ اهتمام ویژه به سالمسازی و حفظ امنیت همهجانبه فضای مجازی کشور و نیز حفظ حریم خصوصی آحاد جامعه و مقابله مؤثر با نفوذ و دستاندازی بیگانگان در این عرصه.
7️⃣ ترویج هنجارها، ارزشها و سبک زندگی اسلامی ایرانی و ممانعت از رخنهها و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی در این عرصه و مقابله مؤثر با تهاجم همهجانبه فرهنگی و نیز ارتقای فرهنگ کاربری و سواد فضای مجازی جامعه.
8️⃣ احراز جایگاه و سهم مناسب برای اقتصاد دانشبنیان در فضای مجازی در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی کشور و برنامهریزی همهجانبه برای بهبود شرایط کسب و کار مرتبط با فناوریهای مجازی و بهرهگیری از فرصتهای اشتغالزایی و نیز رونق محتوا، خدمات و تجارت در این عرصه.
9️⃣ توسعه محتوا و خدمات کارآمد و رقابتی منطبق بر ارزشها و فرهنگ اسلامی – ایرانی در تمامی قلمروهای مورد نیاز جامعه و جلب مشارکتهای مردمی و بکارگیری ظرفیتهای بخش خصوصی در این زمینه.
🔟 تدوین و تصویب نظامهای امنیتی، حقوقی، قضایی و انتظامی مورد نیاز در فضای مجازی.
✅نکته: گزارش میزان تحقق اهداف مذکور را از دستگاههای مسوول #مطالبه کنیم. مراقب باشیم جای مطالبهگر، مسوول، مجری و پاسخگو عوض نشود.
@asrehooshmandi
🔸#مهارت_والدین_دیجیتال
توصیه ششگانه به والدین عصر ارتباطات و رسانه:
1️⃣کسب مهارت سواد رسانه و اتخاذ رژیم مصرف
2️⃣مهارت ارتباط عمیق عاطفی و موثر در خانه
3️⃣مدیریت زمانهای طلایی در خانه (رسانهها را به زمانهای باهم بودن راه ندهید)
4️⃣اقتدار منطقی و منعطف در خانه (وضع قوانین منطقی و منعطف با مشارکت فرزندان در خانه، طبعا والدین خود باید عامل به قوانین باشند)
5️⃣برنامهریزی فعالانه در خانه (اگر ما برای فرزندان برنامهریزی نکنیم رسانهها برای آنها برنامهریزی خواهند کرد.)
6️⃣هماهنگی والدین (پدر و مادر و حتی پدربزرگ و خاله و عمه و ...) در اجرای قوانین رسانهای در خانه
#سواد_رسانه
#خانواده
@asrehooshmandi
#عکس_مکث
#زندانیهای_مدرن
❌پرسهزدن در اینترنت چیزی فراتر از اعتیاد است
🔸پژوهشهای یک انسانشناس نشان میدهد الگوی استفاده از شبکههای اجتماعی مهمتر از الگوی اعتیاد به چیزهاست.
🔸از شدت پرکاری، یا شاید بیکاری، وقتی حوصلهٔ هیچ چیز را نداریم، احتمالاً تنها کاری که به ذهنمان بیاید بازکردن اینستاگرام یا توییتر باشد. اینجاست که دو ساعت انگشتکشیدن بر روی صفحهٔ موبایل شروع میشود. از روزمرگی بیرون میآییم و میافتیم درون تکرار و ملالتی دیگر. اما این دو ملالت با هم یک تفاوت دارند، در تکرار و خستگیِ دوم همه چیز یادمان میرود: اسکرولکردن، مثل عوضکردن کانالِ تلویزیون، هر آنچه را مربوط به ماست برای چند دقیقه نابود میکند.
اثر:
Alex Falcó Chang
@asrehooshmandi
🔹اعتماد در دوره پساحقیقت
🔸در شبکههای اجتماعی بازنشردهندگان بیش از پدیدآوران مطالب اهمیت دارند
🔻مطالعه میدیا اینسایت پراجکت درباره شیوه برخورد خوانندگان با خبرهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر میشود، نشان داد که افراد، وقتی میخواهند به درستی یک خبر اعتماد کنند، بیشتر از آنکه منبع اصلی خبر برایشان اهمیت داشته باشد، کسی که آن را بازنشر کرده برایشان مهم است. این نشانه دیگری است از اهمیتِ روزافزون شبکههای اجتماعی در ساختارِ اعتماد ما انسانها حکایت دارد، نشانهای که شبکههای اجتماعی باید بیش از پیش به آن توجه کنند.
🔻نتایج این پژوهش نشان میدهد خوانندگان برای اینکه خبری را باور کنند به بازنشردهنده آن نگاه میکنند، نه پدیدآور اصلی!
🔻تام روزنستیل ـ مدیر اجرایی موسسه مطبوعات آمریکایی گفته معمولا اینگونه است که اگر از کسانی خوشمان بیاید و با آنها موافق باشیم، هم بر چیزهایی که میبینیم تأثیر دارد و هم بر اینکه چیزی را باور کنیم یا نه؛ ما به آنها اعتماد داریم و این اعتماد را به مطالبی هم که بازنشر میدهند تسری میدهیم.
#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سوادرسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
💡بزودی....
از سری کتب سواد رسانه ای
📘 کتاب"کرونا در آیینه سواد رسانه ای و علومشناختی"به قلم معصومه نصیری
این کتاب تقدیم شده است به ساحت نورانی حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و روح ملکوتی شهید گرانقدر سپهبد شهید قاسم سلیمانی
#کرونا
#سواد_رسانه_ای
#علوم_شناختی
#فضای_مجازی
#انتشارات_پشتیبان
@asrehooshmandi
🔹نگاهی به تاثیرات زیست آنلاین بر روی عملکرد شناختی افراد
🔻معصومه نصیری ـ عضو کمیته علمی نخستین کنفرانس علوم شناختی و رسانه معتقد است: تکنولوژیهای دیجیتالی امروزی در حال خلق نسلی حواسپرت و دیجیتال زده هستند. این نسل به جهت تقویت #حافظه_تبادلی میدانند نیازی به بیاد سپاری اطلاعات حتی شماره تلفنهای نزدیکانشان ندارند و این باعث #تخلیه_شناختی آنها شده و بر اتکای افراد بر جایی غیر از حافظه و ذهنشان میشود.جذابیت و ساختار فضای اینترنت سبب گرایش مخاطبان در همه دنیا به این اختراع تاریخی بشر میشود و اساسا زندگی بدون آن نیز نه متصور است و نه شدنی؛ اما آنچه ما را از این مرحله عبور خواهد داد افزایش مهارتهای لازم برای شهروند دیجیتال بودن است. شهروندان دیجیتال نیاز به مهارتهایی همچون #سوادرسانهای، سواد اطلاعاتی و سواد دیجیتالی دارند تا ضمن بهرهمندی از این امکان، مصونیت شناختی نیز داشته باشند.
در گفت وگو با فارس مطرح شد:
👈 تاثیر دنیای دیجیتال بر روی عملکرد شناختی و کارکردهای ذهن همه افراد
👈رسانههای آنلاین می توانند تغییرات حاد و پایداری را در هر یک از زمینههای شناختی ایجاد کنند
👈بومیهای دیجیتال «نسلهای جوانتر» بیشتر در معرض تغییرات شناختی متاثر از دنیای آنلاین هستند
👈عدم تامین نیازهای روانی افراد در عالم واقع و تامین آن در زیست آنلاین و ظهور آسیبهای عملکرد شناختی افراد
👈استفاده از اینترنت، تفکر عمیقی را که منجر به خلاقیت واقعی میشود کاهش میدهد
👈تکنولوژیهای دیجیتالی و تخلیه شناختی
💢 http://fna.ir/exs0s3
🆔 @asrehooshmandi
💢به این سوالات فکر کنید و اگر برایشان پاسخی نیافتید یعنی به بازنگری در نحوه استفادهتان از رسانه نیاز دارید وگرنه در امواج خروشان رسانه ای غرق می شوید.
1️⃣آیا رسانه خود را انتخاب کرده اید یا هر چه پیش آید خوش آید؟
2️⃣آیا برای استفاده از رسانه برنامه ریزی دارید؟
3️⃣آیا تا به حال دقت کرده اید پیام هایی که برای شما ارسال شده اند تا چه میزان توانسته اند نظرتان را تغییر داده و رفتار جدیدی در شما ایجاد کنند؟ این تغییرات چه تعداد بوده اند؟
4️⃣شما چه فاکتورهایی را برای انتخاب رسانه تان در نظر می گیرید؟
5️⃣آیا تا به حال دقت کرده اید تلویزیون خانه یا دستگاه پخش ماشینتان را از روی عادت روشن می کنید یا از روی انتخاب؟
⭕️رسانه نباید ما را به هر سو که می خواهد بکشاند. ما باید از رسانه هدفمند و مدیریت شده استفاده کنیم. شناخت رسانه، استفاده از آن را لذتبخش خواهد کرد.
#معصومه_نصیری
مدرس و پژوهشگر سواد رسانهای
@asrehooshmandi
🔻برخورد رسانهها با تروریسم جهانی!
✅نکته: مالکیت اقتصادی و فکری رسانهها بر روی محتوای تولیدی آنها تاثیر دارد.
@asrehooshmandi
🔴 قابل توجه کسانی که از ثبت نام در چهارمین دوره المپیاد سواد رسانه ای جا مانده اند!
🔸 به علت درخواست های مکرر برای شرکت در این رویداد، آخرین مهلت ثبتنام، فقط تا ساعت 20:00 روز سه شنبه، سوم تیرماه 1399 می باشد.
🔺 دانش آموزان پایه دهم و یازدهم می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام در این رویداد به سایت imlc.ir مراجعه نمایند.
#اطلاعیه
#المپیاد_سواد_رسانه_ای
#باشگاه_سواد_رسانه_ای
@asrehooshmandi
اپلیکیشن رسمی المپیاد سواد رسانه ای منتشر شد 📣
⭕ داوطلبین می توانند با مراجعه به سایت imlc.ir اپلیکیشن رسمی برگزاری مرحله اول چهارمین دوره المپیاد سواد رسانه ای را دانلود نمایند.
🔶 برای استفاده از اپلیکیشن و شرکت در آزمون، شماره تماس مندرج در فرم ثبت نام به عنوان حساب کاربری شما و کد ملی رمز عبور برای اولین ورود خواهد بود.
🔴 جهت دریافت اپلیکیشن و مطالعه ی قوانین آزمون به سایت imlc.ir مراجعه نمایید.
#اطلاعیه
#سواد_رسانه_ای
#المپیاد_سواد_رسانه_ای
#باشگاه_سواد_رسانه_ای
#اپلیکیشن
@asrehooshmandi
💢سونامی فرهنگی شبکه نمایش خانگی و خواب خوش مسوولان
🔹معصومه نصیری تغییرات برخی سریالهای نمایش خانگی را به مثابه #سونامی_فرهنگی دانست که به یکباره همه داشتههای ما را با خود خواهد بُرد و نابود خواهد کرد، تصریح کرد: سونامی فرهنگی یعنی اینکه در برخی از سریالهای نمایش خانگی پا را فراتر از برخی سریالهای شبکههای ماهواره بگذاریم و آب هم از آب تکان نخورد؛ سریالهایی که درحال بازتعریف مفاهیم بنیادین فرهنگی ما همچون خانواده، عشق، روابط انسانی و... هستند و در برخی مواقع نیز حدی برای حیازدایی، قبحشکنی، عادیسازی امر غیرعرفی و محتوای ضد فرهنگی برای خود قائل نمیشوند.
🔹وی افزود: البته همواره قوانین حاکم بر شبکه خانگی با عرصه عمومیتر سینما و سریالهای صدا و سیما تفاوتهای چشمگیری داشته، بهطوریکه گویا آن دسته از فیلمها و سریالها برای مردم کشوری دیگر و فیلمهای روی پرده برای کشوری دیگر ساخته میشوند و این فاصله در اعمال قانون همواره محل سؤال بوده است.
🔹این مدرس سوادرسانهای اظهار کرد: شبکه نمایش خانگی و اساساً رسانهها با تکنیک «تکرار»، سعی در #سطحیسازی، #عادیسازی و #حساسیتزدایی از محتواهایی دارند که شاید تا پیش از این برای ما قبیح محسوب میشدند اما امروز دیگر برایمان از معنای ابتذال تهی و امری عادی و حتی بدیهی تلقی میشوند.
👉 https://hawzahnews.com/news/905251
@asrehooshmandi
🔺اینفوگرافی
🔹نگاهی به بیشترین جستوجوی گوگل ایرانیان در خرداد ۹۹
🔹مسائل اقتصادی یکتاز جست وجوهای مردم
@asrehooshmandi
🔸نخستین گام جدی مجلس برای بررسی مسائل حوزه ارتباطات
🔹اهم مطالب مطرح شده در جلسه علنی صبح امروز مجلس
🔻نگاه مجلس:
▪️چرا باید یک پیام ساده بین دو شهروند ابتدا به خارج برود بعد به داخل بازگردد؟
▪️چرا قماربازی آنلاین مجاز است؟
▪️شبکه ملی اطلاعات نیاز همه مردم در شئونات مختلف زندگی است و از سوی دیگر امنیت ملی، عمومی، اجتماعی و اخلاقی ما در گروی آن است.
▪️فضای مجازی موجود از کنترل دولت خارج شده است.
▪️افسار گسیختگی در فضای مجازی قابل قبول نبوده و وزارت ارتباطات برنامه راهبردی ندارد؛ مطالبه جدی مردم ساماندهی این فضا است.
▪️اینستاگرام قتلگاه اعتقادات بسیاری از جوانان شده است، فکری بکنید.
🔻وزیر ارتباطات:
▪️اینستاگرام با سیاستهای ما به قطب تبدیل شده؛ زیرا پلتفرمهای دیگر بسته است. اگر اینستاگرام صفحه سردار دلهای ما را میبندد طبیعی است آنها دولت تروریستی هستند و تروریستهایی در کت و شلوارند؛ در این موضوع شکی نداریم، اما اگر سردار ما را در بغداد به شهادت رساندند ما بغداد را خالی میکنیم؟ آیا عرصه رسانه بینالمللی است و حضور جریانساز مورد تاکید رهبری را نباید ببینیم؟
▪️شبکه ملی اطلاعات سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا دارد و باید به صورت همسان رشدی را پیش ببریم. حوزه زیرساخت وظیفه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و ما در این باره دغدغه داریم، اما نسبت ترافیکی از کجا درست میشود؟
✔️متن کامل جلسه امروز مجلس را در لینک زیر بخوانید:
👉 https://www.isna.ir/service/Politics/6003
@asrehooshmandi