عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
⭕️ واکنش کاربران فضای مجازی به تخریب سعید محمد: «اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید»
🔹در فضای پروپاگاندا که اوج ظهور آن در انتخاباتهاست، جریانات سیاسی_ رسانهای سعی در کنشگری در راستای مهندسی نظر رایدهندگان به نفع کاندیدای خود دارند. طی روزهای اخیر یکی از همین جریانات اقدام به بازنشر مطلبی برعلیه جوانترین گزینه جدی انتخابات ۱۴۰۰ کرد. موضوعی که با واکنش منفی کاربران فضای مجازی همراه شد و مطالبهگری جهت شفافسازی یا عذرخواهی را پررنگ کرد.
📊رصد دیتاک در فضای مجازی نشان میدهد کاربران با استفاده از هشتگ #سعید_محمد و تولید بیش از ۴۰ هزار محتوا در دو روز گذشته به کنشگری درباره مصاحبه منتشر شده یکی از مسئولان سپاه در خبرگزاری فارس درباره این کاندیدای انتخابات پرداختهاند.
📊در فضای توییتر کاربران با ۲۹ هزار و ۷۰۰ توییت، ۲۳ هزار و ۳۰۰ ریتوییت، ۹۷ هزار و ۳۰۰ لایک و با تولید ۱۲۳۹ پست در ساعت نسبت به این موضوع کنشگری داشتهاند. هشتگهای #سعید_محمد، #سعید_محمد_تنها_نیست، #سردار_جوانی، #خبرگزاری_فارس و #محمد_تنها_نیست پرکاربردترین هشتگهای فضای توییتر بوده است.
🔹توییت «میتوانست بماند و هر هفته یک ابرپروژه افتتاح کند تا محبوبتر شود ولی میخواهد مردانه به میدان بیاید. با استعفای سعید محمد اونایی که میگفتن محمد از امکانات و ظرفیتهای قرارگاه خاتم برای انتخابات ۱۴۰۰ استفاده شخصی میکنه، الان دیگه چه بهونهای دارن» پربازنشرترین توییت و متن «هیچوقت طرفدار یا مخالف سعید محمد نبودم ولی اینکه تیتر بزنید سعید محمد بخاطر تخلف از فرماندهی قرارگاه خاتمالانبیا برکنار شد فقط تخلف اقتصادی رو به ذهن متبادر می کنه نه انتخاباتی. اگر دین ندارید آزاده باشید» پرلایکترین توییت بوده است.
📊کاربران تلگرام نیز با انتشار ۷٫۲ هزار پست، ۱۵ میلیون بازدید و ۳۰۰ پست در ساعت و هشتگهای #جوانی، #محمد، #سعید، #سپاه و #سردار نسبت به فضای تخریبی کنشگری داشتهاند. خبر فوری، آخرین خبر و بیبیسی منابع تلگرامی پرنفوذ در این زمینه بودهاند.
📊در بستر خبر ۲٫۱ هزار محتوا تولید شده است که ۹۲۶ خبر در پایگاههای خبری، ۲۱۴ خبر در روزنامهها و ۹۷۶ خبر در خبرگزاریها بوده است.
🔹آنچه با رصد واکنش کاربران شبکههای اجتماعی به ذهن متبادر میشود، پسزدگی بداخلاقی و بیاخلاقیهای انتخاباتی در ۱۴۰۰ است. تحلیل محتوای پیامهای تولیدی حکایت از آن دارد که فعالان جدی فضای مجازی نسبت به لطمه به نام نهاد انقلابی سپاه به بهانه تسویهحسابهای جریانی و جناحی واکنش داشتهاند و نسبت به اعتبارزدایی از نهادها و رسانهها اقدام به تولید محتوا کردهاند. اوج این واکنشها، اشاره به سوءاستفاده رسانههای معاند از این جریانسازی بوده است که مصداق کمک به توپخانه دشمن علیه کشور دانسته شده است.
🔹مقام معظم رهبری بارها تاکید داشتهاند از رفتارهایی که منجر به دلسردی و ناامیدی اجتماعی شده و بر مشارکت مردم در انتخابات تاثیر سوء میگذارد، پرهیز شود و این را از اقدامات دشمن علیه کشور خواندند. امید است در ۱۴۰۰ بهجای تخریب، شاهد ارائه برنامه برای حل مسائل کشور باشیم.
✍🏻معصومه نصیری؛ کارشناس رسانه
#دیتاپولیتیک
#دیتاریپورت
@asrehooshmandi
🔴 کلابهاوس؛ گفتگو، ارتباط، سیاست و حکمرانی فضای سایبر؟!
🔸#کوتهفکری است تصور کنیم حس شنوایی بتواند به مدد کلابهاوس بر میل فزاینده کاربران برای چشمرانی بیناییمحور استیلاء پیدا کند.
🔸ادعای ایجاد بستری برای «گفت» و «گو» از این هم #خاماندیشانهتر است.
🔸فضای نخبگانی کلابهاوس ابزاری برای تثبیت و تصریح مجدد #روابط_نابرابر و سلسلهمراتبی ارتباطی در رسانههای #پیشاعصررسانههای_اجتماعی است.
🔸کلابهاوس بازسازی رابطه یک «گوینده» بسیاربزرگ مبتنی بر منابع قدرت فناورانه و سیاسی و بیشمار «شنونده» همچون روزنامهنگاران و کنشگران اجتماعی-است.
🔸کلابهاوس هیچ نویدی برای شهروندان/کاربران عادی رسانههای اجتماعی ندارد.
حسین حسنی _ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
https://www.ricac.ac.ir/news/3505
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 استوری جدید سایت رهبر انقلاب درباره فضای مجازی
🔹 کنترل کردن فضای مجازی معنایش این نیست که ما ملّت را از فضای مجازی محروم کنیم.
@asrehooshmandi
⭕️کلاب هاوس؛ پوسته تقویت مهارت گفتوگو اما میدان تاختوتاز سیاسی
🔻معصومه نصیری در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا درباره کلاب هاوس اظهار کرد: فضای کلاب هاوس مردمی نیست، اما فضایی است که #پیوست_رسانهای دارد؛ یعنی گفتوگوها در این فضا مطرح میشود، شکل میگیرد و در برخی از سایتها و رسانهها منعکس میشود. این فضا مبلغ فضای رسانهای است که در دل خود #تبعیض_رسانهای هم دارد و فضای برابر رسانهای برای همه کاربران نیست.
🔻برای عادیسازی این فضا اعلام کردند که کلابهاوس فضایی گفتوگو محور است و افراد میتوانند صحبتهای خود را در آن مطرح کنند. باید به این موضوع توجه کنیم که حضور در این فضا نیاز به گوشی برند خاصی دارد و باید فردی، دیگری را به آن دعوت کند. در عین حال مدیر اتاق گفتوگو میتواند از ابتدا تا انتها به فرد اجازه صحبتکردن ندهد، در پوسته و ظاهر و پشت لفظ مهیا کردن فضای گفتوگو، کلابهاوس در دل خود هیچکدام از این موارد را شامل نمیشود. #کلابهاوس_رسانه_مردم_نیست، بلکه رسانه قشری است که این ابزار را دارند که معمولا افراد فعال در توئیتر هستند که وارد کلاب هاوس شدند و فعالیت میکنند. از بدنه مردم در این فضا آوردهای وجود نخواهد داشت.
🔻فکر میکنم درباره گستره استفاده از آن #بزرگنمایی شده است تا به فراگیر شدندش کمک کند، اما از آنجایی که ابزارش -گوشی هوشمند اپل- نمیتواند در اختیار همه مردم قرار گیرد، این بزرگنمایی موفق نمیشود و فقط پژواک صدای گفتوگوها در کلابهاوس را در رسانهها میخوانیم؛ این نکته مهمی است که باید به آن توجه کنیم.
✅متن کامل این گفت و گو را در لینک plus.irna.ir/news/84283224/ بخوانید.
@asrehooshmandi
⭕️چند راهکار برای جلوگیری از بازنشر اخبار جعلی
▫️فکر کنید
▫️منبع (اعتبار و اصالت) را بررسی کنید
▫️مراقب مطالبی که راست و دروغ را بهم آمیخته باشید
▫️احساساتی نشوید
▫️بدون بررسی، مطالب را به اشتراک نگذارید
💢در ایام انتخابات که سرعت و تعداد نشر اخبار جعلی و شایعات بیشتر میشود، در برابر مطالب منتشر شده در فضای هوشمندانه تر رفتار کنیم.
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
#واژهها
🔸دووماسکرولینگ | Doomscrolling
▫️دووماسکرولینگ بالا و پائین کردن صفحات مجازی برای پیدا کردن اخبار ناخوشایند است
▫️دووماسکرولینگ؛ واژه جدید فرهنگ لغات آکسفورد در سال ٢٠٢٠ است
▫️دووماسکرولینگ؛ تغذیه از حجم عظیمی از اخبار منفی آنلاین است. متخصصان علوم روان اعلام کرده اند که این روند بر سلامت انسان تاثیر دارد.
مطلبی در این باره:
https://www.asriran.com/fa/news/777410
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
⭕️ حادثه نطنز و مطالبه کاربران فضای مجازی برای پرهیز از اقدام منفعلانه ایران
✍🏻معصومه نصیری ـ کارشناس و تحلیلگر رسانه
🔹حادثه خرابکاری در بخشهایی از تاسیسات نطنز طی روزهای گذشته ضمن بازتابهای متعدد و گسترده در رسانههای جریان اصلی داخل و خارج، با موجی از واکنشهای کاربران شبکههای اجتماعی نیز همراه بوده است.
📊براساس رصد دیتاک، کاربران شبکههای اجتماعی با ۷۹,۱۵۸ هزار بار استفاده از هشتگ #نطنز نسبت به اقدام خرابکارانه در تاسیسات هستهای واکنش نشان دادهاند؛ این واکنشها بخشی با تاکید بر گزاره «اگر نزنیم میزنند» بوده است و برخی هدف را «بی اثرکردن مذاکرات در وین» عنوان کردهاند اما رویکرد غالب فعالان با سویه مطالبه جدی، ضرورت اقدام بازدارنده و درخور و بدون انفعال ایران با چنین اقداماتی بوده است.
📊 کاربران توییتر، از توییت علیاکبر رائفیپور که با اشاره به سخنان ظریف مبنی بر انتقام #نطنز را با پیشرفتهای هستهای میگیریم، نوشته است «ریشهایترین و قاطعترین انتقام به زبالهدان فرستادن لیبرالها در انتخابات پیش رو است. #دولت_جوان_انقلابی» با ۲۹۴۹ هزار ریتوییت و ۷۴۹۹ لایک بهعنوان پرریتوییتترین و پرلایکترین محتوا حمایت کردند.
همچنین کاربران در این بستر با ۱۴۹٫۳ هزار توییت، ۱۱۸٫۶ ریتوییت و ۹۵۵٫۱ هزار لایک و ۶۲۳۵ پست در ساعت اقدام به کنشگری درباره اتفاق نطنز کردهاند.
📊 اتفاقات اخیر نطنز در بستر خبر نیز با ۵٫۹ هزار محتوا بیشتر در قالب اطلاعرسانی واقعه، بازتاب و واکنشهای داخلی و خارجی و طرفین موضوع بوده است که پایگاههای خبری با ۲٫۴ هزار متن، خبرگزاریها با ۳٫۲ هزار محتوا و روزنامهها با ۳۴۷ خبر و تحلیل و ۲۴۷ پست در ساعت نسبت به این رخداد، اطلاعرسانی کردهاند.
📊این موضوع در بستر تلگرام نیز مانند بستر خبر، ضمن تاکید بر خبررسانی و بازتاب واکنشها، انفعال و عدم واکنش صحیح بعد از اقداماتی همچون ترور شهید فخریزاده و ... را علل باز تکرار چنین اقداماتی دانستهاند. کاربران و کانالهای تلگرامی با ۲٫۴ هزار پست و ۸۱٫۶ میلیون بازدید و ۸۵۱ پست در ساعت به کنشگری درباره اتفاقات نطنز پرداختند.
متن خبر «موساد در حادثه نطنز نقش داشت» منتشر شده در کانال خبر فوری با ۲۴۹٫۱ هزار بازدید، پرمخاطبترین مطلب بستر تلگرام بوده است.
🔹آنچه نباید از نظر دور داشت این است که تعلل در صیانت از مواضع و حوزههای استراتژیک و بنیادین هر کشور که اکثرا از مولفه های قدرت و اقتدار آن نیز قلمداد میشود، به هر علت و با هر توضیح و توجیهی عملی غیرمسئولانه و دور از منافع ملی محسوب میشود. شاید خوب بود روزی که قبل از ترور شهید فخریزاده تایمز اسرائیل نوشت: «بخش هستهای ایران هدف اصلی است و ایران پاسخی نخواهد داد!» را منتشر و اعلام کرد، مسئولان مربوطه دور از رویاپردازی و با اتکا بر فکتهای واقعی و تجربه زیستههای پیشین اقدام به ترسیم حوزه دیپلماسی و حدود آن میکردند تا امروز شاهد آن نباشیم که روزنامههای رژیم صهیونیستی با انتشار تصویر حاج قاسم، شهید فخریزاده و تاسیسات نطنز و کشیدن خط قرمز بر آنها، سرمست از عدم واکنشهای بهموقع ما باشند. هیچ کس به کسی که بر رویش اسلحه کشیده، لبخند نمی زند!
@asrehooshmandi
⭕️ بی بی سی فارسی از تحریف علیه مردم ایران تا حمایت رسانهای از گروه های تروریستی
🔹دادستان کل دانمارک امروز اعلام کرد که سه تن از اعضای گروهک تروریستی «الاهوازیه» با همکاری دستگاه اطلاعاتی عربستان در تأمین مالی و ترویج فعالیتهای تروریستی در ایران دست داشتهاند.
🔹 حالا BBC فارسی نخست خبر بالا را زد، بعد به سرعت سعودي و الاحواز را حذف كرد و خبر پايين را زد! تحريف روشن خبر و پنهان كردن حقيقت. تازه اين نمونه اي علني است...
این است شیوه رسانه های مدعی آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات. مخاطب تا جایی باید بداند که آنها تشخیص می دهند.
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
⭕️«با اتحاد پیروزیم» و نگاهی به کنش کاربران شبکههای اجتماعی
🔹«وحدت» بهعنوان کلیدواژه پرکاربرد این روزهای فعالان انقلابی شبکههای اجتماعی ذیل هشتگ #همه_یکی_هستیم، پیگیری شده است. نکتهای که نویدبخش اتخاذ استراتژی مبتنی بر خرد جمعی، ایستادگی بر مبنای مولفههای حول گزینه اصلح و منطبق با ویژگیهای رییس جمهور مطلوب است.
📊رصد دیتاک در شبکههای اجتماعی نشان میدهد کاربران حامی کاندیداهای مطرح در جریان انقلابی، با استفاده از هشتگهای #همه_یکی_هستیم، #وحدت_کبیر، #سعید_محمد، #رئیسی و #سعید_جلیلی کلان موضوع وحدت را مورد حمایت قرار دادهاند و آن را رمز موفقیت و غلبه گفتمان مطلوبیت و عبور از مشکلات کشور میدانند.
📊در بستر توییتر، کاربران تا صبح امروز با ۵۲٫۹ هزار توییت، ۴۳٫۶ هزار ریتوییت، ۱۴۲٫۹ هزار لایک و ۲۲۰۲ پست در ساعت موضوع وحدت را پیگیری کردهاند.
📊توییت «به کوری چشم لیبرالها همه یکی هستیم» با ۲۸۹۹ لایک و ۶۴۳ ریتوییت، پرلایک ترین و پربازنشرترین محتوای بستر توییتر بوده است.
🔹این موضوع و هشتگ در فضای تلگرام با یک میلیون بازدید مخاطبان همراه شده و در بستر خبر ۶۱۵ محتوا را به خود اختصاص داده است. پایگاههای خبری با ۲۴۹ مطلب، روزنامهها با ۱۱۱ محتوا و خبرگزاریها با ۲۵۵ متن، به این موضوع پرداخته و درباره آن کنشگری داشتهاند.
🔹آنچه بیش از همه منجر به خرسندی از پیگیری گفتمان وحدت شده، نگرانی جدی از بداخلاقیها و تخریبهای درون جریانی بوده است. گفتمان وحدت ضرورت رسیدن به گزینه مطلوب از نگاه مردم و کارآمدتر برای اداره کشور را پررنگ کرده و گوشزد میکند. گزینهای که میتواند فراتر از جریانات و روالهای متداول، منجر به نتیجه مطلوبتر برای کشور شود. وحدت حول محور گزینه اصلح با شاخصهای دقیق، میتواند منجر به پیروزی در عرصه ارائه راهکار و برنامه به مردم برای اداره کشور شود. وحدت و عدم تخریب، رمز توفیق خواهد بود.
✍🏻معصومه نصیری ـ کارشناس و تحلیلگر رسانه
@asrehooshmandi