پوشش، پیشرفت اسلامی، توسعه غربی.mp3
14.03M
#بازنشر | #صوت
♦️ موضوع:
پوشش، پیشرفت اسلامی، توسعه غربی
🎙#آیت_الله_میرباقری
(برنامه جهان آرا)
⏳۱۴ دقیقه
📌 گزیده:
🔹 برای تحقق فروعات دین، ازجمله حجاب، باید اقامه دین شود.
🔸اقتضای ساختار مدرن، پوشش مدرن است.
🔹 ساختارهای اجتماعی در تسهیل یا مشکل کردن یک امر موثرند. ساختار اجتماعی مدرن امر پوشش را تسهیل میکند.
🔸ساختارها باید مناسب اقامه دین باشند تا فروعات اقامه شوند.
🔹بحرانهای موجود برخواسته از دوگانه فرهنگ «توسعه غربی» و «پیشرفت اسلامی» است.
🔸مساله حجاب در ایران، مساله پذیرش الگوی توسعه غربی و الگوی پیشرفت اسلامی است.
🔹مبارزه با آثار توسعه غربی، مبارزه با معلول است. اقامه جرم، جرم اصلی است و نه صرفا ارتکاب جرم.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#اختصاصی | #یادداشت
♦️ زن، عبدالحمید، رفراندوم!
✍🏼 | الهه سادات شفیعی
✔️ بخش اول:
🔺 تصویر بالا گویای مهمترین پیام مولوی عبدالحمید در خطبههای نماز جمعهی ۱۳ آبان ۱۴۰۱ میباشد.
▪️مولوی عبدالحمید به برگزاری رفراندوم و با تاکید بر حضور ناظران بین المللی یک پیام واضح را مخابره میکند و آن القای بیاعتمادی نسبت به ساختارهای نظام است! گویی اعتماد ایشان نسبت به نهادهای بین المللی که این روزها دشمنی خود را با اسلام و جمهوری اسلامی ایران،بیش از پیش نمایان کردهاند، بیشتر است!
▪️اما یکی از همین نهادهای بین المللی، کنوانسیون حقوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) است. شاید بپرسید خب چه ربطی دارد؟!
ربطش برمیگردد به سالها قبل و تصویب قانون سن ازدواج در ایران.
♦️ ماده قانون۱۰۴۱ قانون مدنی که جزء معدود قوانینی است که بارها مورد تغییر قرار گرفته، بعد از فراز و نشیبهای فراوان در آخرین مصوبات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۰، «حداقل سن ازدواج دختران را، ۱۳ سال شمسی تمام و حداقل سن ازدواج پسران را، ۱۵ سال شمسی تمام» اعلام میکند. این در حالی است که میانگین سن ازدواج دختران و پسران در ایران به ترتیب۲۳ و ۲۶ سال بوده است و این قانون با مخالفتهای بسیاری مواجه میشود.
♦️ بیشتر منتقدین معتقد هستند سن قانونی ازدواج برای دختران و پسران باید به ۱۸ سال افزایش پیدا کند و افراد با سن کمتر از ۱۸ سال کودک تلقی میشوند و جواز ازدواج ایشان جواز کودک همسری است.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
💢 زن، عبدالحمید، رفراندوم!
✍🏼 | الهه سادات شفیعی
✔️بخش دوم:
♦️ اما قصه از اینجا جالب میشود که اتفاقا بسیاری از فعالین داخلی و بینالمللی حقوق زنان که اکثرا فمینیست هستند و البته نهاد بینالمللی یونیسف، از مخالفان سرسخت این قانون بودند و هزینههای بسیاری را در مجامع بینالمللی بر ایران تحمیل کردهاند.
🔺 حالا برمیگردیم به سیستان و بلوچستان!
🔹 یکی از مهمترین دلایلی که جمهوری اسلامی ایران این هزینهها را برخود هموار کرد، در نظر گرفتن سنت و فرهنگ استانهای مرزی و غالبا با جمعیت قابل توجه اهل تسنن است که معمولا فرزندان و بخصوص دختران خود را در سنین کمتر از ۱۸ سال و حتی کمتر از ۱۳ سال مزدوج میکنند، و اگر قرار باشد سن ازدواج قانونی ۱۸ سالگی باشد این افراد باید چندین سال بدون ثبت رسمی ازدواج، زندگی زناشویی داشته باشند که مفاسد اجتماعی و حقوقی بسیاری بر آن وارد میشود زیرا قانون از آن عقد نکاح هیچ حمایتی نمیکند!
🔸 در راس این استانها، استان سیستان و بلوچستان با بیشترین آمار ازدواج دختران در سنین زیر ۱۸ سال و حتی زیر ۱۵ و ۱۳ سال قرار دارد و جمهوری اسلامی تمام تلاش خود را در این زمینه انجام داده است تا کمترین آسیب به دختران این مناطق وارد شود ولو وجههی بینالمللی کشور تخریب شود!
♦️ اما مولوی عبدالحمید اینها و بسیاری دیگر را نادیده میگیرد و در بخشی از خطبههای نماز جمعه در ۱۳ آبان ۱۴۰۱ چنین میگوید:
« زنان در کشور مورد تبعیض قرار گرفتهاند. من اینها را میگویم تا همه بدانند که مشکل کجاست. تبعیض در اسلام و قانون اساسی کشور، جایی ندارد... این زنان شایستگی و لیاقت دارند و باید بهکار گرفته شوند. بهکارگیری زنان و اقوام و مذاهب و اهل تسنن در هیئت دولت، این برد بین المللی دارد و این شما را خوشنام میکند و به نفع حاکمیت و نظام است».
♦️از طرفی ایشان در حمایت و دلسوزی برای افرادی که امروز از فاز اعتراض رسما به اغتشاش و ترور و جنایات متعدد ورود کردهاند بیان میکنند:
« این زنان که داد میزنند و فریاد میکشند این همه نتیجهی تبعیض و نابرابری نسبت به زنان است. زنان بیمهری دیدهاند. چرا زنان روسریهایشان را میسوزانند؛ درحالیکه پوشیدن روسری یک فرهنگ ایرانی و اسلامی است؟ چه کسی این زنان را به خشم درآورده است؟ این پرسشها را باید از خودمان بپرسیم».
⁉️ ولی قبل از این ما از شما یک سوال داریم:
چرا به زنان اجازهی ورود به مسجد مکی و شرکت در نماز جماعت و جمعه، که در آن این سخنان را ایراد فرمودید نمیدهید؟!!!
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
60124d365fe43bb35176a490_-8561170560487756555.mp3
37.15M
#بازنشر | #صوت
♦️ موضوع:
جنسیت و فلسفه اسلامی
🎙 خانم #دکتر_مهدیهسادات_مستقیمی
عضو هیئت علمی دانشگاه قم
📌 پیشرویداد ایدهپژوهی جنسیت و علوم اسلامی
برگزار شده در پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعهالزهرا
🔹 هنوز در ابتدای راه افقگشایی نگاه فلسفی به جنسیت هستیم.
🔸 لزوم راهاندازی رشته جنسیت و فلسفه اسلامی در حوزه و دانشگاه...
🔹 متأسفانه در پژوهشهای فلسفی و بخصوص فلسفههای مضاف در ایران، توجه چندانی به بحث جنسیت نمیشود. این در حالیست که صدها موضوع فلسفی جدی با رویکرد جنسیتی وجود دارد که هیچکدام به قدرت، توان، غنا و استغنا و قوت فلسفهی اسلامی نمیتواند به بازخوانی آنها بپردازد و بر زمین مانده است!
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اختصاصی | #کلیپ
💢 جهانِ زنان در کنتراست عجیبی به سر میبرد!
🔹 دوربینهای گوشی یک آپشن دارد بنام کنتراست، کاربرد این آپشن برای این است که تضادهای موجود در یک عکس را به طور واضح به تماشاگر نمایش دهد، چیزهایی را که بیننده ندیده به آن نشان دهد.
🔸جهان زنان اکنون شبیه همین عکس است که دچار کنتراست شده!
درست زمانی که یک بحران اجتماعی در کشوری #شرقی بنام ایران بر سر الزام حجاب رخ داده، زنان در کشوری #غربی، بر سر بی حجابی اجباری فریاد میزنند.
🔹 این کنتراستِ زنانه اگر فارغ از پروپاگانداهای سیاسی دیده شود، بسیاری از نادیدنیها را دیدنی میکند.
🔸 به عبارتی، هم زمان با شعار #زن_زندگی_آزادی در ایران، که آزادی زنان را در آرمانهای اروپایی و فرادینی جستجو میکند، زنانی در قلب اروپا، پس از تجربهی تمام آن آرمانها دریافتهاند که با دینمداری زندگی زنان ارزشمندتر است، تا جایی که برای آن مبارزه میکنند!
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
هدایت شده از جامعه متعادل | مهدی تکلّو
✅ سرنوشت حجاب چگونه خواهد بود؟
#مهدی_تکلو
بررسیهای گفتمانی در تحلیل تطورات معنای حجاب بهوضوح نشان میدهد حجاب در صد سال گذشته، هرگز یک معنای ثابت نداشته و زمانی که از حجاب صحبت شود، بعید نیست که آن چه که در ذهن و قلب هر مخاطب شکل میگیرد با دیگران بهکلی متفاوت باشد؛ لذا معلوم نیست مراد از الزامی بودن یا نبودن حجاب، الزام کدام معنای حجاب است. معنای حجاب در قرن گذشته، روبنای نزاع گفتمانهایی بوده که در زیربنا در مورد معنای زن با هم منازعه داشته و تا امروز یکی از پرمناقشهترین مسائل را رقم زدهاند.
دههی پنجاه و شصت دهههای بازیابی قدرت اجتماعی زن است. زن ایرانی پس از توفیق نسبی در نبردی پنجاهساله با جریاناتی که در سطح روبنا، حجاب و در سطح زیربنا، حرمت زن را هتک میکردند، عامل پیروزی یکی از بزرگترین انقلابهای مردمی تاریخ شد. تغییر یک نظام سیاسی مستبد با پیشرانی زن را باید حاکی از قدرت اجتماعی او دانست. بر همین اساس، پس از وقوع انقلاب 57 در یک برآیند نسبی، هنوز گفتمان حجاب با مؤلفههای نظیر کرامت، شخصیت و جایگاه والای زن در جامعه مفصلبندی میشود. پذیرش عمومی قانون پوشش و عمومی نشدن مخالفتها با آن در این فضا بهویژه مقارن با اتمسفر فرهنگی ناشی از جنگ تحمیلی قابل توضیح است.
اما سالهای واپسین دههی شصت مصادف است با بروز برخوردهای خشن و تند مردمی با «بدحجابها» و متعاقباً دوباره مسالهشدن حجاب. در دورهی دوم دولت سازندگی و سپس دولت اصلاحات با تقبیح مواجههی قهری فضای تساهل فرهنگی در موضوع حجاب، فتح بابی برای جریانهای مدگرا بود. مقارن با پایان جنگ، قرائتهای سنتی و غیرسیاسی از زن، بر اساس همان تعریف ثانویپندارانه، او را به حاشیهی زندگی اجتماعی سوق میداد و هر چه میگذشت صحنه بیشتر به نزاع دو نیروی سیاسی نگران از بیبندوباری و مایل به آزادی در سبکزندگی (با تمایل به سبک زندگی غربی) رقم میخورد. در این فضا ما شاهد یک چرخش گفتمانی در حجاب هستیم. هر چه میگذرد در همنشینی معنای حجاب، امر جنسی و فحشا، تحریک مردان و... قرار میگیرد. یک سوی میدان سیاست، حجاب زن را نه برای تشخص او بلکه برای کنترل تحریک مردانه معنا میکند و سوی دیگر این میدان پوشش زن را دقیقاً برای تزئین جهان مردانه توضیح میدهد. دست آخر محصول این نزاع مردانهی «غربستیزی - غربزدگی» فروکاست گفتمان حجاب از منظری هویتی و تشخصی (با دلالتهای زنانه) به تنظیمگری امر جنسی (با دلالتهای جنسی مردانه) بود.
در تجربهی تاریخی دلالتهای زنانه که ناظر به هویت و تنظیم جایگاه زن در جامعه بود، توفیقات گفتمانی متعددی کسب کرد (دههی پنجاه و شصت) اما همزمان با توسعه و تورم ادبیات جنسی با دلالتها و اصالتهای مردانه از دههی هفتاد تا کنون شاهد ناکارآمدی گفتمان حجاب هستیم. در حالیکه از منظر زنانه نه حجاب انگیزهای جنسی دارد و نه کشف آن صرفاً با غایتهای جنسی قابل تفهم است.
حوادث اخیر را نقطهی معکوس شدن گفتمان اصیل حجاب میبینم. گفتمان جدید برخلاف گفتمان دهه شصتی این بار کشف حجاب را با مؤلفههایی چون قدرت و تشخص زن را معنا میکند و طبیعتاً ذیل این گفتمان ساختارشکنی حتی در سطح خرد و هرآنچه که بوی مبارزه و قدرتورزی بدهد امری بهنجار و هویتساز (زیربنا) است. حال بیایید به آیندهی حجاب و زن ایرانی از منظر گفتمان حجاب فکر کنیم. مشخص است که گفتمان حجاب در دهههای اخیر جمهوری اسلامی ناکارآمد و معیوب است و این خلل از ناحیهی تخلیهی معناپردازیهای زنانه و اصالتبخشی به قرائتهای مردانه از حجاب زن و جوانب آن ایجاد شده است. در سرنوشت حجاب نزاع اصلی این است که زن قدرتمند چه تصویری دارد؟ باحجاب یا بیحجاب؟ درهرصورت آنچه که بدیهی است این است که زن غیرسیاسی، ضعیف و فاقد نسبتهای روشن با سرنوشت تاریخی از این نزاع بیرون است.
@Mahdi_Takallou
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بازنشر | #کلیپ
🔺پیغامی از دختر همسایه
🔻#برای دختر همسایه
⚠️ برای عزیزانی که عذر شنیدن دارند، بخشی از کلیپ، با تکخوانی دختران همراه است.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
مبانی فلسفی شکلگیری سلبریتیسم، نهایی.mp3
31.29M
#بازنشر | #صوت
#سلبریتیسم ۱
♦️ موضوع:
مبانی فلسفی شکلگیری سبک زندگی سلبریتیسم
🎙کارشناسان:
🔸 دکتر محمد کاظمی
🔹 دکتر محمدعلی روزبهانی
برنامه نقد و نظر، رادیو معارف
📌 گزیده:
✓ مولفههای حاکم بر سبک زندگی سلبریتیسم:
۱. عقل خودبنیاد
۲. مسالهمند کردن ارزشها: ضدیت با ذات و نسبیت ارزشها
۳. خود نمایشی: دیگران، منبع هویت شخص
۴. بازاری شدن نمادها و نشانهها
۵. تکنولوژیهای حوزه فرهنگ
✓ پیامدها:
۱. امتزاج فرهنگی، نشانهای
۲. لحظهای شدن هویتیابی انسانها
✓ سبک زندگی یک مفهوم جدید و مدرن است، برآمده از یکسری رابطههاست. این رابطهها جهانی میسازند که قهرمان این جهان، سلبریتیها هستند.
✓ عقل خودبنیاد، عقل بی بنیاد است. پیشینه این عقل هیچ و بیخدایی است.
✓ انسان مدرن دچار بحران معناست، برای فرار از این بحران نیازمند عناصر هویتبخش است، مثل استادیوم ورزشی...
✓ سلبریتی یکی از امکانات و پدیدارهای جهان مدرن است. باید بدانیم امکانات سلبریتی چیست و چگونه میتوان از او برای اهداف تمدنی استفاده کرد؟!
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
سطحی از قفل شدگی کنونی در گفتگو!.mp3
2.22M
#بازنشر | #صوت
♦️ موضوع:
سطحی از قفلشدگی کنونی در گفتگو
🎙 حجت الاسلام قنبریان
📌گزیده:
✓ انقلاب اسلامی از روزی که پدید آمد، دو دیگری داشت: اسلام تحجر و غربزدگی
✓ در مساله زن و حجاب، بین گفتمان انقلاب اسلامی و اسلام تحجر، امتزاج رخ داده و مرزبندی بین این دو وجود ندارد.
✓ با قفل شدن گفتگو در گفتمان انقلاب، گفتگو در باب غربزدگی باز میشود.
✓ جمهوری اسلامی یک حرف نو دارد: ارزشهای الهی و مردم توامان باید باهم باشند.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#بازنشر | #یادداشت
✍🏼 | سحر دانشور
«عنصر عاطفی» شعار «زن، زندگی، آزادی» چیست؟ این عنصر در کدام مناسک و نمادهای عینی امتداد یافته و دیده میشود؟
مهمترین نقطه تجلی شعار بدن و عناصر و مربوط به آن است. شعار، خود را در فرم هایی همچون سوزاندن نمادهای حجاب و مهمترین نماد تصویری آن یعنی ««بریدن موی سر» متجلی میکند. رقص نیز در نمادهای زبانی شعار پربسامد است.
بریدن موی سر و سوزاندن روسری توسط یک فرد در نقطه بدن خود شخص طنین نمیافکند، بلکه به مثابه داغی بر «انبوه بدنها» حک میشود. فشار نشسته در تصویر انواع بدن ها را به میانجی یک شخص احضار میکند. از این لحظه به بعد ما دیگر با یک انتخاب شخصی، احترام و آزادی فردی و یا دعوت به پذیرش تکثر پوشش طرف نیستیم. بلکه در اقدامی خشن این مواجهه با بدن ها و نوع فهم آنهاست که حافظه جمعی زنان و جامعه را شکل میدهد تا در ادامه بدنها نظم نوینی را بدون قدرت انتخاب بپذیرند.
درست در این نقطه ادعای شعار پوک میشود. انتخاب و آزادی در کار نیست، چراکه «شقاوت» به عنوان عنصر عاطفی این شعار و نماد اصلی آن به میدان جهت داده و سعی در کنترل آن می کند. عنصری که به تعبیر دلوز و گتاری متعلق به جامعه بدوی است. می توان گفت شعار «زن، زندگی، آزادی» علیرغم ادعای آزادیخواهانه خود با عاطفه نشسته در جامعه بدوی نسبت بیشتری دارد.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
سلبریتیسم لازمه زندگی مدرن تلفیق شده.m4a
9M
#بازنشر | #صوت
#سلبریتیسم ۲
🎙 کارشناسان:
دکتر محمد کاظمی
دکتر محمدعلی روزبهانی
⏳مدت: ۳۳ دقیقه
📌 گزیده:
🔹 در عرصه سیاست، نیاز به یک نظام نخبگانی داریم که تریبون داشته باشند تا این خلا توسط نامتخصصانی مثل سلبریتی ها پر نشود.
🔸 در عرصه سیاست و بازار در ایران، برخلاف غرب، چهره شدن قاعده و قانون ندارد که همین باعث تشدید بحث سلبریتیسم میشود که جایگاه رهبری سیاسی نیز به خودش میگیرد.
🔹 سانسور کردن نظام نخبگانی، کمک به تقویت جریانها و رهبران بیهویت است.
🔸 تجددطلبی در ایران، وارداتی است، سلبریتی ها هم تریبون این تجددطلبیاند.
🔹 سلبریتی باید به جایگاه خودش برگردد، او هرگز نمیتواند جایگاه روشنفکر در جامعه داشته باشد و وجودش در این مقام برای کشور ضرر دارد، نه اینکه آنها آدم مضری باشند.
🔸 انسان امروز، انسانِ رسانهبین و رسانه ضرورت انسان امروز است، سلبریتی هم یکی از ضرورتهای رسانه است.
🔹 سلبریتی لازمه زندگی مدرن است و انواع زیباییها را میتوان از طریق او در جامعه تنظیم کرد.
🔸 نقد به سلبریتیسم نقد به سلبریتیهای آماتور و غیرحرفهای و تربیتنشده است که نظم و سطح زیباییشناسانه جامعه را برهم میزنند.
🔹 در گفتمان انقلاب اسلامی میتوان بر امر شری (از حیث خاستگاه) همچون سلبریتی ولایت داشت.
🔸 جهان مدرن نه تنها سلبریتی، که افراد معمولی را کالای خود میکند.
🔹 ولایت بر سلبریتیسم، به مانند دین به واسطه نفوذ در وجه فطری و انسانی انسانها رخ میدهد (امر توحیدی).
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#اختصاصی | #یادداشت
✍🏼| الهه سادات شفیعی
♦️ به نام زن...
⁉️ بر کسی پوشیده نیست که قرار بوده و هست، که زنان تحت شعار #زن_زندگی_آزادی نقشی کلیدی ایفا کنند، ولی جایگاه زنان در این عرصه کجاست؟ چه چیزی قامت زنان را برازندهی این ردا کرده است؟!
🔹اساسا قامت زنان بستر مناسبی برای هرگونه تاخت و تاز است. برای رسوایی رجال سیاسی یا برانگیختن غیرت مردان یا احساساتی کردن جوانان و نوجوانان یا خواهرانههایی که از عواطفی پاک سرچشمه میگیرد و با نمودهایی چون اشک و آه بروز میکنند تا احساس ترحم را غلیان دهد، در تمام اینها زنان هستند که قربانی میشوند!
🔸ابژگی زنان در قالبهایی که گفته شد و فراتر از این در شعار #زن_زندگی_آزادی موج میزند.
زنان را جلو میفرستند با این توهم که لیدر هستند، غافل از اینکه در جنگ خیابانی هر چه از زنان و کودکان بیشتری کشته شود آتش احساسات شعلهورتر میشود!
🔹 زنان را در حال کتک خوردن سوژهی دوربین خود میکنند و دعوت به شرف و ناموس، گویی فراموش کردهاند که قرار بود این زنان ناموس کسی نباشند و غیرتی در حمایت از ایشان به جوش نیاید!
🔸 زنان را به اسم آزادی تشویق به لخت شدن میکنند تا دسترسی خود را به حریم ایشان رایگان کنند!
زنان را داغدار فرزندانشان میکنند تا از شیون و قلب چاک چاکشان قند در دل آب کنند و اشک تمساح بریزند و انکار کنند که همینها بودند و هستند که مادری را بیارزش نشان میدادند و مادرانگی را مانع شکوفایی زن!
🔹 زنان را در مقابل هم قرار میدهند تا خواهرانگیها و آرامش زیستن در کنار یکدیگر را به نفرتی تبدیل کنند که میتواند در قاموس زنانه انتها نداشته باشد!
🔸 اینها زنان را برای ساختن و زندگی و آزادی نمیخواهند. زنان را محملی برای حرکت سریعتر خود به سمت ویرانی و مرگ و اسارت میخواهند.
⁉️ اما چه میشود که زنان تن به این ویرانی میدهند؟!
✅ ادامه دارد...
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی #عصرزنان
🌐 | @asrezanan_ir |
هدایت شده از عصر زنان
31.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آونگ| فصل اول:
⭕️ جمهوری اسلامی و مساله حجاب
⏯ بخش سوم: جایگاه گشت ارشاد در مسأله حجاب
⚠️ توجه: این برنامه یکماه قبل از جریانات اخیر ضبط شده است.
🔺 قانون حجاب از سال ۵۸ رسمی شده، مشخصا سوال این است که آیا قوه قهریه به اجرای این قانون کمک کرده است یا خیر؟
🔺 اساسا با قانون پوشش در هیچ جای دنیا نمیتوان مخالفت کرد
🔺 مدیران میانی باید نظریه حجاب را فهم کنند و قوه قهریه یا گشت ارشاد باید در انتهای پله های
قانون پوشش قرار بگیرد.
________________
🔆 آونگ؛ سلسله گفتگوهای آزاد و تخصصی پیرامون مسائل و دغدغههای زنان
🔰کاری از گروه رسانهای عصر زنان با همکاری خانهی اندیشه ورزان
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
📍عصر زنان را با همین نشانی در اینستاگرام، روبیکا تلگرام و ایتا دنبال کنید...
@asrezanan_ir
عصر زنان
#اختصاصی | #یادداشت ✍🏼| الهه سادات شفیعی ♦️ به نام زن... ⁉️ بر کسی پوشیده نیست که قرار بوده و هست
#ادامه
#یادداشت
✍🏼 | الهه سادات شفیعی
⁉️اما چه میشود که زنان تن به این ویرانی میدهند؟!
🔹 به نظر میرسد یکی از مهمترین علل آن، گرفتار شدن بخشی از جامعهی زنان ایرانی به تزلزل یا بحران هویت است.
این ارزشمندیهاست که هویت را قوام میبخشد و شخصیت را شکل میدهد. به نظر میرسد درصد قابل توجهی از زنان ما بخصوص نسلهای جوانتر دچار بحران هویت شدهاند!
🔸 آنجایی که هنجارهای رسمی ارزشهایی را به عنوان ارزشهای متعالی معرفی میکند ولی متناسب با آن، از معرفی و تحقق نمونهها و مصادیق واقعی در دنیای امروز غفلت میکند، سبب میشود این هنجارها در سطح انتزاعی باقی بماند و زنانی که مخاطب این هنجارها هستند در بهترین حالت بخاطر تعصب دینی و باور به ماورا از هنجارهای رسمی تبعیت میکنند.
🔹 اما همان درصد قابل توجه نسل جوانتر که به علل مختلف باورهای دینی برایشان کمتر درونی شده، نمیتوانند فقط در سطح انتزاع باقی بمانند و به دنبال نمونههای محسوس و قابل دسترسی از زنان موفق برای الگوگیری میگردند.
از طرفی هنجارهای غیر رسمی با ذائقهسازی رسانهای و فرهنگی نمونههای متعددی را به عنوان الگویی سهل الوصول برای جوانترها معرفی میکنند و همین موقعیت زنان را در معرض تزلزل ارزشها و انتخاب محسوسات به جای معقولات قرار میدهد.
🔸 البته پدیدههای انسانی از عوامل مختلفی متاثر میشوند و در اینجا سعی شد به یکی از این وجوه نگاه شود.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی #عصرزنان
🌐 |@asrezanan_ir|
هدایت شده از کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
4_6043954871730704401.mp3
12.1M
صوت کامل گفتگو با دکتر بیژن پیروز استاد دانشگاه تهران در برنامه جهان آرا درباره "تکنیک های عملیات روانی رسانه های غربی علیه ایران"
30 آبان 1401
عضو کانال شوید 🔻
https://eitaa.com/joinchat/1844903939C0e8d01846b
عصر زنان
#اختصاصی | #یادداشت
✍🏼| صغری عاشوری
♦️زن، زندگی، آزادی
خشونت پنهان علیه زن ایرانی...
🔹 مانیفست جریانی که اوپوزیسیون آن را بزرگترین انقلاب زنانه قرن می خواند، فمینیست های رادیکال خودشان را وام دار آن می خواندند و شعار " زن، زندگی، آزادی" را سر می دادند، عیان گردیده است.پس از بازی دوم ایران، در حال فحاشی به زنانی هستند که برای پیروزی تیم ملی مقابل ولز خوشحالی کردند!
🔸 برای آنان پوشش و عقیده ی این زنان مهم نبود. همانگونه که در دو تصویر بالا میبینید! خبری از استدلال هایشان در حیطهی استقلال زن در انتخاب پوشش که در راستای مخالفتشان با قانون حجاب در این دو ماه عنوان می کردند نه تنها دیگر در پوشش زنان، بلکه حتی در شادی جشن ملی آنان نیست.
🔹 امروز، روزی است که عریان تر از قبل میتوانید بی صداقتی و بی اعتقادی آنان که شعار زن، زندگی، آزادی را طراحی و ترویج نمودند ببینید! راستی، جمعه 25 نوامبر، روز جهانی منع خشونت علیه زنان بود و درعین حال ما شاهد اقدامات خشونت آمیز علیه زنان شاد ایرانی که در جشن ملی شان شادی کردند بودیم از پوریا زراعتی سردبیر رسانه ی سعودی ایران اینترنشنال تا سایرین؛ سازمان ملل متحد بگوید آیا خشونت های کلامی و تحقیر زنان ایرانی به دلیل شادی در جشن ملی کشورشان مصداق بارز #خشونت_علیه_زنان نیست؟! اگر بله موضع بگیرد نسبت به کشورهایی که از این رسانه ها حمایتهای مادی و معنوی می کنند و در ترویج خشونت علیه زنان ایرانی به جرم شادی دخیل اند!
🔸 کنوانسیون منع خشونت علیه زنان در سازمان ملل که داعیه دار ممانعت و پیشگیری از هرگونه خشونتی علیه زنان جهان است، هرگونه آسیب روحی و جسمی به زنان را مورد مذمت های سنگین و حقوقی قرار داده است اما سوال اینجاست که چرا بر طبق این کنوانسیون پیگیری حقوقی و مذمت های سنگین علیه شبکه های فارسی زبان خارجی و دولت های حمایت کننده شان نمی کند تا زن ایرانی از خشونت های کلامی و آسیب های روانی، تهدیدهای جانی و تحقیرهای این مردسالاری نظام مند جهانی در امان باشد و بتواند از برد تیم ملی فوتبال کشورش لذت ببرد و شادمانی کند؟!
🔹 گویی شعار زن، زندگی، آزادی این روزها محلی برای خشونت های آشکار علیه زنان ایرانی به صورت جهانی شده است! شعاری که مدعی آزادی خواهی زنان ایرانی بود اما حال به بهانه های متعدد درصدد محدود نمودن زن ایرانی است با ابزار خشونت و به کام مردسالاری دنیای بین الملل. این خشونت آشکار مبارک تمام زنانی که خود را سالیان طولانی مدافع حقوق زنان خواندند و حال در سکوتی مرگبار به تماشای نقض حقوق زن ایرانی نشسته اند!
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی #عصرزنان
🌐 |@asrezanan_ir|
#اختصاصی | #یادداشت
✍🏼 | صغری عاشوری
✅ زینب کبری نمود یک زن واقعی
✓ زمانی که از زن غربی و زن شرقی صحبت میکنیم در نهایت به نقطهی اشتراکی در آنها میرسیم و آن عدم استقلال زن و نهایتا ابژه گشتن اوست. اما سوال بزرگی که برای انسان خصوصا زنان که در پی یافتن هویت اصیل زنانهشان هستند پیش میآید این است؛ زن واقعی و اصیل کیست؟! چه شاخص هایی دارد؟! آیا زن و یا زنانی به این مقام رسیدهاند؟!
✓ حقیقت این است که پاسخ تمام این سوالات در یک زن خلاصه می گردد و آن زینب کبری(س) است. او همان زنی است که در بحرانهای مختلف که حد اعلای آنها حوادث ذیالحجه تا ۲۰ صفر ۶۱ هجری بود، مستقل از هیاهوهای تبلیغاتی و کثرت و قلت گروهای حاکم، به پیروی از ولایت و دفاع از آن پرداخت. این عمل مستقلانه و عاقلانه برای او که سرشار از عواطف است هزینههای گزافی چون فدا نمودن عزیزانش، تنهایی و غربت در جمع حرامیان، سرپرستی کاروان اسرا، سرزنش شدن، مورد اهانت واقع شدن پس از عمری زندگی باعزت به همراه داشت اما صبر او همگام با عمل عاقلانه، مومنانه و مستقلانه او در راستای ولایت حق به گونهای در پهنهی تاریخ اثر گذاشت که روایت مسلم و باقیمانده از اصل حادثه کربلا روایت زینب کبری(س) شد علیرغم تنهایی او و قلت همراهانش در مقابل دشمنی کثیر با قوای رسانه ای و مادی فراوان.
✓ زینب کبری(س) نشاندهندهی عظمت و ظرفیت اثرگذار زنانه است، ظرفیتی که اگر زن به شناخت آن برسد تاریخ در برابر عظمتش تعظیم می نماید.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی #عصرزنان
🌐 | @asrezanan_ir |
♦️ «نه شرقی نه غربی» در قلب آمریکا!
🔺 گیلدا مارکرت، زن آمریکایی و فعال ضدجنگ و ضد امپریالیسم
او در صفحات مجازی خود فعالیت میکند:
▪️صدای مظلومیت و محاصره یمن بوده،
▪️ دروغهای شبکه های فارسیزبان و اشخاصی همچون مسیح علینژاد را افشا کرده،
▪️با ارائه آمار و مقایسه بین زنان ایران و آمریکا به روشنگری و تبیین مسیر رهبری جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
🔺 او در یک نگاه کلان، یکی از مصادیق «زنِ نه شرقی و غربی» است.
🌐 @asrezanan_ir
عصر زنان
♦️ «نه شرقی نه غربی» در قلب آمریکا! 🔺 گیلدا مارکرت، زن آمریکایی و فعال ضدجنگ و ضد امپریالیسم او در
#خبرنامه | #اختصاصی
♦️ «نه شرقی نه غربی» در قلب آمریکا!
▪️ گلیدا مارکرت زن آمریکایی و فعال ضد جنگ است. او از مخالفین سیاستهای ایالات متحدهی آمریکاست و رژیم صهیونیستی را برآمده از سیاستهای جنگطلبانهی آمریکا میداند. در طول سالیانی که از جنگ یمن می گذرد، بارها در حساب توئیتری خود صدای مظلومیت یمن و محاصرهی دارویی_غذایی و اقتصادی آنان را منعکس نموده است.
▪️ گیلدا مارکرت در میان سیاستهای جنگطلبانهی کشورهای دنیا که با ژست بشردوستانه به توجیه جنگ و خونریزی میپردازند (همچون جنگهای ویتنام و اشغال افغانستان و عراق)؛ جمهوری اسلامی و رهبری آن را مدافع واقعی صلح دانسته و مبلغ آن شده است.
▪️او بارها در مصاحبه ها و مکتوباتش در صفحات خود در فضای مجازی، به افشاگری دروغهای شبکههای رسانهای خارج از ایران خصوصا شبکههای فارسیزبان و اشخاص فعال در این شبکهها پرداخته است. مسیح علینژاد یکی از آنهایی است که طعم تلخ طعنهها و افشاگریهای گیلدا مارکرت را بارها چشیده است.
▪️ گیلدا مارکرت به عنوان یک زن آمریکایی از آمار زنان پزشک در آمریکا گفته که به نسبت مردان ۳۴٪ است و این درحالی است که آمار زنان پزشک ایرانی ۴۰٪ است. او بارها از رهبر جمهوری اسلامی به عنوان روشنگر مسیر حق یاد کرده میکند.
▪️ شاید بتوان گفت گیلدا مارکرت و امثال او در یک نگاه کلان، از مصادیق «زنِ نه شرقی و نه غربی» باشد. زنی که مغلوب دسیسههای تنانگی غرب و انزوا و بیاثری شرق نگردد؛ حق را تشخیص دهد و آن را تبلیغ کند.
▪️ خواه این زن گیلدا مارکرت آمریکایی باشد، خواه کونیکو یامامورا ی ژاپنی و خواه دختری در زیر پرچم جمهوری اسلامی در جغرافیای ایران...
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐 | @asrezanan_ir |
♦️ تطهیر چهرهی لیدرهای زن!
🔺 شاید این اولین دادگاهی بود که یکی از لیدرهای زن در آشوبهای اخیر، با چادر حضور یافت، درحالیکه تصاویر این زن، بیحجاب در رسانههای حامیاش منتشر شده است.
⁉️ قرار است زنان آشوبگر از این به بعد با چادر در جلسات دادگاه حضور پیدا کنند؟!
⁉️ در این صورت، حریم زن مسلمان ایرانی چگونه حفظ خواهد شد؟!
@asrezanan_ir
عصر زنان
♦️ تطهیر چهرهی لیدرهای زن! 🔺 شاید این اولین دادگاهی بود که یکی از لیدرهای زن در آشوبهای اخیر، با
#اختصاصی | #یادداشت
✍🏼 | آمنه سادات موسوی
♦️ تطهیر چهرهی لیدرهای زن!
این روزها، شاهد جنگ ارزشها و ضدارزشها هستیم، جنگی که رسانههای غربی و معاند با تمام توان، نیروهای خود را بسیج کرده اند برای زودن و نابودی هویت ایرانی- اسلامی.
نیروهای زن در این آشوبها، به عنوان پرچمدار این انقلاب، نقش پررنگی را ایفا کرده اند از لیدری تا تحت فرمان بودن.
▪️فضایی که رسانههای معاند از این زنان به تصویر می کشند، زنان شجاع و قویای است که در برابر نظام قد علم کردهاند، اما هیچوقت از جرائم و جنایات این قشر چیزی به تصویر نمیکشد.
برخی از زنان در قضایای اخیر مرتکب جنایت شده و مدافعان امنیتِ مردم را شهید و مجروح کرده، اموال مردم را به آتش کشیدهاند. این قشر از زنان، نه ارزشهای دینی را قبول دارند و نه باورهای ملی را؛ زنانی که با خشنترین رفتارها سبب جرم و جنایت می شوند درحالیکه حجاب برایشان محلی از اعراب ندارد.
▪️سازمان زندانها، درباره «حقوق زندانیان و بازداشت شدگان و رعایت جنبههای اسلامی، اخلاقی و انسانی در برخورد با آنان» سال گذشته بخشنامهای صادر کرده است که در بخشی از آن ممنوعیت اجبار استفاده از پوشش چادر برای زنانِ متهم آمده است. در این ابلاغیه تصریح کرده است: درموارد اعزام به خارج از زندان، الزام به استفاده از چادر یا الزام متهمان جرائم مالی (حقوقی) و افراد زیر 18 سال تمام شمسی به پوشیدن لباس متحد الشکل زندان، ممنوع است.
آقای رئیسی نیز در زمان ریاست قوه قضاییه اظهار کرد: معتقدم متهمان زن لزوما نباید چادر بپوشند بلکه میتوان ترتیباتی اتخاذ کرد که هر متهم زن با همان پوششی که به صورت عادی دارد منتها با رعایت شئونات، در دادگاه، دادسرا و زندان حضور یابد.
▪️ اما متاسفانه ما شاهد بودیم که یکی از لیدرهای آشوب اخیر، که جوانها تحت فرمان او بودند، برخلاف پوشش واقعیاش، در جلسهی دادگاه حضور یافته است، متهمانی که رسانهای شدن چهرهشان با چادر، توهین به چادر و حجاب است. همچنین سبب می شود این زنان به عنوان نماد استقامت، مقاومت و مظلومیت در ذهنها نقش ببندند، در حالی که این جماعت هیچ اعتقادی به وطن و باورها و اعتقادات ندارند.
پوشش چادر برای این جماعت که براندازی نظام را می خواهند، یکی از حربههایی است برای دفاع از تفکرات و راهشان، نه دفاع از نظام.
زن شجاع در آرمانها و تفکراتشان، زنی است که حجاب را قبول ندارد، به جنگ حیا و عفاف می رود و حجاب و حیا را عامل جنایت و ریختن خونها میداند.
این باور و القای ذهنی را متاسفانه در دادگاه مسببین شهید عجمیان به نمایش گذاشتند.
شاید این اولین دادگاهی بود که یکی از لیدرهای زن با چادر حضور یافت، در حالی که تصاویر این زن بی حجاب در رسانههای حامیاش منتشر شده است.
⁉️ قرار است، زنان آشوبگر از این به بعد با چادر در جلسات دادگاه حضور پیدا کنند؟
⁉️ آیا قرار است، با پوشیدن چادر بر سر زنان اغتشاشگر، حریم زنان مسلمان ایرانی را از بین ببریم؟
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐 | @asrezanan_ir |
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اختصاصی | #کلیپ
#گفتگو
♦️ نقش و جایگاه طلاب خواهر در جامعه
▪️با توجه به نقش تبیینی و تبلیغی بانوان حوزوی، انتظار میرود امروزه کنش و اثرگذاری بیشتری از طلاب خواهر در سطح جامعه و بخصوص در مواجهه با شبهات و سوالات اعتقادی جوانان و نوجوانان ببینیم.
▪️ ولی حوادث اخیر نشان داد که این ظرفیت حوزهی علمیهی بانوان مورد غفلت واقع شده و برنامهی منسجم و قاعدهمندی برای بهرهبرداری هر چه بیشتر از این امکان در نظر گرفته نشده است.
▪️همین امر اهمیت پاسخگویی و ورود جدی مسئولین این حوزه را بیش از پیش ضروری میکند.
در این گفتگو سعی شده به بخشی از سوالات مرتبط با این مبحث پرداخته شود.
🔺 مهمان: سرکار خانم دکتر معصومه ظهیری، استاد حوزه و دانشگاه
🔗 لینک کامل گفتگو
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی #عصر_زنان
🌐 |@asrezanan_ir|