🔺دومین گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهور با مردم
🔹مسعود پزشکیان رئیس جمهور دوشنبه شب بعد از خبر ۲۱ شبکه اول سیما در یک گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم سخن خواهد گفت.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar
🔺یک فعال اینترنت: به طور کلی اقدام مثبتی برای وضعیت اینترنت و فیلترینگ رخ نداده؛ مشکلات افت سرعت هنوز وجود دارد/ ذی نفعان انتظار دارند فیلترینگ باقی بماند
👤 حامد بیدی، فعال جوینی حوزه اینترنت و مدیر پلتفرم کارزار:
🔹درباره تغییرات وضعیت اینترنت، طبق آنچه کاربران حس میکنند تغییری رخ نداده اما در بازههای زمانی مشخصی وضعیت بدتر شده است. به طور کلی اقدام مثبتی برای وضعیت اینترنت و فیلترینگ رخ نداده است.
🔹البته صحبتهایی که درباره سیاست گذاری انجام میشود، امیدوارکننده است. کاربران حرفهای اینترنت هم تفاوت آنچنانی با گذشته احساس نکردهاند و مشکلات افت سرعت هنوز وجود دارد.
🔹در چند نوبتی که لینکهای بینالملل اینترنت دچار مشکل شدند، خیلی سریع و روشن وزارت ارتباطات پاسخ داد. اطلاع رسانی سریع یک اتفاق مثبت است اما مسئلهی اینترنت در ایران فراتر از این مسئله است.
🔹شورای عالی فضای مجازی در چند وقت اخیر درباره همین موضوع فعالیت داشته اما اخبار این حوزه مبهم است. البته ادعاهایی از جمله چندین طرح جایگزین فیلترینگ شنیده میشود. بحث استفاده از پوسته ها و یا اینترنت طبقاتی مطرح است.
🔹ذی نفعان انتظار دارند فیلترینگ باقی بماند و شنیده میشود در جلسه قبلی شورای عالی که قرار بود فیلترینگ به رای گذاشته شود عده ای جلوی آن را گرفتهاند تا طرحهای جدیدی بررسی شود.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar
🔺گران کردن بنزین راهحل نیست/ ذینفعان مردم را نسبت به افزایش قیمت بنزین، حساس کردهاند
👤 آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، درخصوص قاچاق یک میلیارد لیتر سوخت مایع:
🔹این که هر کسی یک عددی برای میزان قاچاق سوخت ارائه میکند، توهین به مخاطب است. چطور آمار جابجایی یک نارنجک را دارند، اما آمار قاچاق بنزین را ندارند و هر کسی یک عددی را میگوید.
🔹وقتی یک اختلاف قیمت فاحش میان داخل و خارج از کشور وجود داشته باشد، باعث انتقال کالا به خارج از کشور میشود و یک تجارت پرمنفعت است. بنزینی که در ایران ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ هزار تومان است در ترکیه ۸۰ هزار تومان است.
🔹به نظرمیرسد خروج این مقادیر از سوخت یک ساختار برنامهریزی و سازماندهی شده است، در سطح کلان مدیریت میشود و کار عدهای کولبر و قاچاقچی منطقهای و مرزنشین نیست.
🔹با یک فرآیند پیچیده مواجه هستیم، راهحل این وضعیت، گران کردن بنزین نیست. ما راه حل داریم، اما دولت گوش نمیدهد، اصلا وزیر نفت علاقهای به ملاقات با بخش خصوصی ندارد./ چندثانیه اقتصاد
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar
🔺بعضی از جریمههای در نظر گرفته شده در قانون حجاب
✍️ میلاد علوی، خبرنگار، در توییتر خود نوشت:
🔹بد نیست بدانید که براساس ماده ۶۶ «قانون عفاف و حجاب»، اگر کودکی ۱۳ ساله، در اینستاگرامش ۲ مرتبه یا بیشتر حجاب را مسخره کند، به تشخیص قاضی، به حبس از ۳ ماه تا یکسال در کانون اصلاح و تربیت، ۳۳۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان جزای نقدی و یا اقدامات تامینی و تربیتی دیگر محکوم خواهد شد!
🔹شاید باور نکنید اما مجازات جرم آدم ربایی در قانون مجازات، کمتر از مجازات «جرم برهنگی برای دوم» در قانون «عفاف و حجاب» است! اگر به قصد دریافت پول یا انتقام، آدم ربایی کنید، ۵ تا ۱۰ سال حبس خواهید داشت ولی اگر برای بار دوم برهنه شوید، ۱۰ تا ۱۵ سال حبس خواهید داشت!
🔹شاید باور نکنید، براساس تبصره ۵ ماده ۴۲ «قانون عفاف و حجاب»، اگر فرد مشهوری به موجب این قانون، محکوم یا پرونده دار شود، رسانهها حق ندارند مصاحبه یا مقالهای «مرتبط» با او، منتشر کنند! در صورت ارتکاب، مدیران رسانه به پرداخت ۹۲۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم میشوند!
🔹بد نیست بدانید که براساس «قانون عفاف و حجاب»، اگر مردی، وارد واگن زنان در مترو و اتوبوس شود، بار اول، به ۵ میلیون (۳ سال تعلیق)، بار دوم به ۱۵ میلیون، بار سوم به ۲۰ تا ۸۰ میلیون، بار چهارم به ۸۰ تا ۱۶۵ میلیون و بار پنجم و بیش از آن، به ۳۳۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم میشود!
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar
🔺#اینفوگرافیک: جرایم قانون حجاب و عفاف
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar
🔺آیین رونمایی از کتاب "کلو"
👤 هادی موحدنیا، فرمانده سپاه سبزوار و دبیرکل کنگره ملی بزرگداشت ۲ هزار شهید دیار سربداران:
🔹همزمان با سالروز شهادت سردار شهید حاج حسین محمدیانی، آیین رونمایی از کتاب "کلو" برگزار شد.
🔹کتاب کلو، معرفی سردار شهید حاج حسین محمدیانی به روایت خانواده، دوستان و همرزمانشان است که به قلم زینب ابراهیم زاده، به رشته تحریر درآمده است.
🔹در حاشیه این مراسم، برترین های مسابقه پادکست که به مناسبت هفته دفاع مقدس توسط کنگره ملی بزرگداشت ۲۰۰۰ شهید دیار سربداران برگزار شده بود، معرفی و از آنها قدردانی شد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar
🔺حسین توشه درگذشت
🔹حسین توشه بازیگر باسابقه سینما، تلویزیون و تئاتر، امروز یکشنبه در یکی از بیمارستانهای رشت درگذشت.
🔹سریال «دنیای شیرین دریا» سال ۱۳۷۶، اولین تجربه حرفهای وی در قاب تلویزیون به کارگردانی بهروز بقایی بود تا اینکه با سریال «پس از باران» در سال ۱۳۷۹، شناختهتر شد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar
🔺اینتر، آماده فروش طارمی به منظور خرید محمد صلاح
🔹رسانه اسپانیایی «فیچاخس» خبر داد؛ باشگاه اینتر ایتالیا نیز برای به خدمت گرفتن محمد صلاح به عنوان بازیکن آزاد در پایان فصل جاری وارد رقابت با باشگاههایی همچون پاریسنژرمن، بارسلونا و الهلال شده است و به این منظور آماده است مهدی طارمی را در پایان فصل بفروشد تا از لحاظ پرداخت دستمزد به این مهاجم مصری، دستش باز شود.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar
🔺پلتفرم دیوار از فردی که با سوءاستفاده از یک باگ نرمافزاری، ۴۱ هزار آگهی تکراری در دسته «خانه و آشپزخانه» منتشر کرده بود، شکایت کرده است
🔹این اقدامات غیرقانونی که بین بهمن ۱۴۰۲ تا فروردین ۱۴۰۳ انجام شد، موجب خسارتی معادل ۱۷ میلیارد ریال به کاربران دیوار شده و بازدهی آگهیهای دیگر کاربران را کاهش داده است.
🔹دیوار با پیگیری گزارشهای کاربران و بررسی اختلالهای ایجادشده، پرونده قضایی این متهم را به پلیس فتا ارجاع داده است. در صورت اثبات جرم، فرد مذکور با مجازاتهایی از جمله بازپرداخت خسارت، جریمه نقدی و حبس روبهرو خواهد شد. دیوار تأکید کرده است که این شخص میتوانست از طریق برنامه «باگبانتی» ایراد را بهصورت صادقانه گزارش داده و پاداشی تا یک میلیارد تومان دریافت کند.
🔹برای بهبود تجربه کاربران، دیوار تیم «استفاده منصفانه» را راهاندازی کرده که وظیفه آن نظارت بر آگهیها، حذف موارد تکراری و رسیدگی به گزارشهای کاربران است. در یک سال اخیر، با استفاده از گزارشهای کاربران و هوش مصنوعی، دیوار بیش از ۱۰۰ هزار حساب کاربری متخلف را محدود و ۵۰۰ هزار آگهی اسپم را حذف کرده است.
🔹دیوار اعلام کرده که به حفاظت از حقوق کاربران متعهد است و اقدامات قاطعانهای برای مقابله با سوءاستفاده و کلاهبرداری انجام میدهد. پروندههای متخلفان دیگری نیز در حال بررسی قضایی است و اطلاعات بیشتری در آینده ارائه خواهد شد./ اقتصادآنلاین
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar
🔺کشف بيش از هزار بسته زعفران تقلبی در ورودی استان خراسان رضوی
🔹با تلاش ماموران ايستگاه بازرسي شهيد صبوری این فرماندهی بیش از هزار بسته زعفران تقلبی در ورودی استان خراسان رضوی از یک دستگاه خودرو زانتیا کشف گردید.
👤سرهنگ غلامحسین بلالی:
🔹مأموران ایستگاه شهيد صبوري این فرماندهی حین کنترل خودروهای عبوری مسير داورزن به سبزوار به يک دستگاه خودرو زانتیا مشکوک و جهت بررسي بيشتر آن را متوقف کردند.
🔹ماموران انتظامي در بازرسی دقیق تر از خودرو موردنظر تعداد یک هزار و ۲۳۶ بسته زعفران تقلبي که به صورت ماهرانه در داخل خودرو زانتیا جاسازی شده بود کشف و در این زمينه يک متهم را دستگير کردند.
🔹با حضور کارشناسان بهداشت در محل، تقلبي بودن زعفران ها تایید و متهم پس از تشکيل پرونده مقدماتي جهت سير مراحل قانوني به مراجع قضايي معرفي شد.
🔹پليس قاطعانه و بصورت شبانه روزی برای مقابله و برخورد با مجرمان تلاش میکند تا نظم و امنیت و آرامش مردم را تامین نماید.
❇️معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس داورزن
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar
🔺مدیرانِ فراری
🖋 عصر سبزوار؛
موسی وثوق
1⃣ این یادداشت به دلیل محدودیت کاراکتر در دو پیام منتشر میشود - ۱/۱
🔹روز گذشته، شنبه (۱۰ آذر)، اعضای انجمن اسلامی معلمان سبزوار، در فرمانداری ویژهٔ سبزوار جلسهای داشتند و دغدغههای اجتماعی خود را با قربانی، فرماندار جدید، در میان گذاشتند. یکی از خواستههای مطرحشده در آن نشست، درخواست صولتی از فرماندار، برای برگزاری منظم نشست با رسانهها بوده است.
🔹طبق گزارش روابط عمومی انجمن اسلامی معلمان سبزوار، در جلسهٔ یادشده، مهران صولتی، رئیس کمیتهٔ سیاسی و اجتماعی این انجمن، از حامد قربانی، فرماندار ویژه، خواسته است که دستکم هر سه ماه یک بار، با نمایندگان رسانههای جمعی جلسه بگذارد تا دیگر مدیران نیز از او الگو بگیرند.
🔹برقراری ارتباط میان مسئولان با رسانهها، از موضوعاتی است که طی یک دههٔ اخیر در سبزوار مطرح شده است؛ همزمان با پررنگتر شدن فعالیت رسانههای بومی و به ویژه، رسانههای آنلاین محلی در سبزوار.
🔹روزنامهنگاران سبزوار، سالها است که تلاش برای پاسخگو کردن مسئولان محلی را در دستور کار قرار دادهاند و در دستیابی به این هدف، اگرچه فراز و فرودهای بسیار بوده، اما به قطع میتوان گفت که از این هدف، عقبنشینی نکردهاند.
🔹با گسترش فعالیت رسانههای محلی در سبزوار، مخاطبان یعنی مردم منطقه نیز، از رسانهها انتظار پیدا کردهاند که خواستههای آنها را با مسئولان مربوطه در میان بگذارند و سؤالات شهروندان را از مدیران جویا شوند.
🔹چنان که اشاره شد، در سالهای اخیر، این بحثها در سبزوار اهمیت بیشتری پیدا کرده است. به این ترتیب، برگزاری نشستهای خبری در سالهای گذشته، کمابیش در سبزوار رواج پیدا کرد. تا آنجا که حالا، دیگر مراجعی چون فرمانداری ویژه، شهرداری، شورای شهر و نمایندگان مجلس، معمولاً به صورت منظم، نشست خبری میگذارند تا خبرنگاران سؤالات خود را از مسئولان بپرسند.
🔹این فرهنگ در برخی نهادها از جمله آنها که نام برده شد، چنان جا افتاده است، که اگر از آخرین نشست خبری - مثلاً فرماندار - مدت زیادی بگذرد، رسانهها لب به انتقاد میگشایند. یعنی این توقع در سطح رسانههای سبزوار ایجاد شده که مثلاً فرماندار و شهردار و... هرچند وقت یک بار، خود را در معرض سؤالات خبرنگاران قرار دهند.
🔹اما هنوز مسئولان زیادی در سبزوار هستند که علاقه ندارند به نسبت مسئولیت خود، پاسخگویی هم داشته باشند و لذا، تا آنجا که بتوانند، نه فقط از خبرنگاران دوری میکنند، بلکه از اهالی رسانه، فراریاند!
🔹پرهیز این مدیران فراری از ارتباط با خبرنگاران، در اواخر دههٔ ۹۰، انتقاد روزنامهنگاران سبزوار را برانگیخت و البته، رشد فرهنگ لزوم پاسخگویی مسئولان، سبب شد که فرماندار وقت، احمد برادران، رؤسای همهٔ ادارات را مکلف به برگزاری نشست خبری کند. سرانجام هم، برخی مدیران فراری از رسانه، ناگزیر شدند اگرچه با تلخکامی، بالاخره خبرنگاران را به حضور بپذیرند.
🔹معمولاً میتوان گفت مدیرانی که از رسانهها فراری هستند، اعتماد به نفس کافی برای مورد سؤال قرار گرفتن را در خود نمیبینند؛ منطقاً هم علت وجود چنین احساسی، میتواند نبود عملکرد قابل دفاع نزد این مدیران باشد. وگرنه اگر مدیری در حوزهٔ مسئولیت خود، عملکرد قابل قبولی داشته، چرا باید از شنیدن سؤالات هراس داشته باشد؟
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar
عصر سبزوار
🔺مدیرانِ فراری 🖋 عصر سبزوار؛ موسی وثوق 1⃣ این یادداشت به دلیل محدودیت کاراکتر در دو پیام منتشر می
🔺مدیرانِ فراری
2⃣ ادامه - ۲/۲
🔹چنین مدیرانی، با فاصله گرفتن از رسانهها، ایجاد حاشیهای امن برای خود را جستوجو میکنند؛ حاشیهٔ امن از نظر آنها، ابقای سمتشان پشت میز مدیریت است، بدون آن که نظرات و انتقادات جامعهٔ تحت مسئولیتشان، ذهنشان را مشغول کند. چه رسد به آن که ناگزیر شوند به رفع عوامل نارضایتی افکار عمومی از عملکرد آنها.
🔹اما در واقع میتوان گفت در دنیای امروز، دستکم در جامعهای چون سبزوار، دوری این دست مدیران از رسانهها، لزوماً به ایجاد حاشیهٔ امن برای آنها منجر نمیشود. چرا که رسانهها، چه مسئولان آنها را به حضور بپذیرند چه نه، در این جامعه فعالاند و نسبت به پیامهایی که مخاطبان برایشان میفرستند، احساس مسئولیت میکنند.
🔹مثلاً، در مورد یکی از مدیران که بیش از یک دهه در این پست بوده، انتقادهای زیادی از جانب جامعهٔ مورد مسئولیت وی شنیده میشود. اما دوری گزیدن این مدیر از رسانهها و تلاش برای نادیدهگرفتنشان، منجر به نادیده گرفتن نقدها و نارضایتیها از جانب رسانهها نمیشود. رسانهها، موظفاند که این انتقادها را پوشش دهند، و پوشش میدهند.
🔹در این میان، شکست اصلی نصیب همان مدیر شده، که با محروم کردن خود از ارتباط با رسانهها، افکار عمومی را کاملاً در اختیار منتقدان و مخالفان خود قرار داده است. در حالی که اگر آن مدیر، حاضر بود با رسانهها ارتباط برقرار کند، میتوانست اولاً با شنیدن نظرات مخالف، از برخی کاستیهای کار خود آگاه شده و از عمق پیدا کردن آن مشکلات (و سپس، شدیدتر شدن نارضایتی از خود) جلوگیری کند؛ ثانیاً، در مقابل مخالفتهایی که به نظرش غیر واقعی میآمد، از تریبونی برای دفاع در برابر افکار عمومی برخوردار بود.
🔹اما در واقع چنین مدیری، از ترس آن که یک یا چند خبرنگار، سؤال چالشی از او نپرسند، فضا را کاملاً در اختیار مخالفان خود قرار داده، و دیگر در این فضا، چندان تفاوتی نمیکند که چند درصد از انتقادها دقیق باشد، و چند درصد، انتقادهایی باشند که او برایشان جواب قانعکننده دارد.
🔹از همهٔ اینها گذشته، مردم به آن مدیری که مسئولیت میپذیرد اما از شنیدن حتی سؤالهای چالشی در حیطهٔ اختیارات خود هراسناک است، در جامعهٔ امروز، چهگونه نگاه میکنند؟ آیا مردم، و مشخصاً جامعهٔ تحت مسئولیت هر مدیر، برای مسئولی که از مسئولیت فقط میز و صندلیاش را میخواهد، ذرهای اعتبار قائل خواهد بود؟
🔹ممکن است در پاسخ گفته شود که اعتبار اجتماعی برای چنین مدیرانی بیارزش است. اما اگر چنین است، پس چرا آنها از این که به چالش کشیده شوند هراس دارند؟ مگر نه این که هراس آنها هم از همین است، که در مقابل چشمان و گوشهای دیگران، اعتبارشان را از دست بدهند؟
🔹حالا، در این که چهقدر مسئولان فراری از رسانه، خود را در حفظ آن حاشیهٔ امنی که در جهان مدرن دیگر جایگاهی ندارد، ناتوان بیابند، و دریابند که راهی جز پاسخگویی و به رسمیت شناختن افکار عمومی و رسانهها وجود ندارد، شاید بیش و پیش از هرکس، خود ما رسانهایها مسئولیم؛ ما رسانهایها هستیم که تا حد زیادی بر تثبیت فرهنگ پاسخگویی و این که جامعه این انتظار را از مدیران داشته باشد، اثر میگذاریم.
🔹در پایان، جا دارد از فرماندار ویژهٔ جدید سبزوار، که مسئولیت خود را با رویکردی مثبت نسبت به رسانهها آغاز کرده (درخواست از مدیران دولتی برای پس گرفتن شکایات از خبرنگاران، و اشاره به رسالت اجتماعی رسانه)، بخواهیم که سفارش فرماندار اسبق سبزوار را تکرار کند و جانی دوباره به برگزاری منظم نشستهای خبری، توسط اداراتی بدهد، که اگر کمی بیشتر بگذرد، دیگر خبرنگاران آدرس آنها را هم از یاد خواهند برد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar