کتاب اوستا نزدیک به ۸۳ هزارکلمه و ٥ بخش دارد:
یسنا: سروده های زرتشت (گاتها)
یشت ها: از بزرگی ایران می گوید
ویسپرد: در آداب مذهبی
خرده اوستا: مربوط به مراسم مردم
وندیداد: آفرینش جهان
@AsrTarikh
خانه مارتاپیترز؛
یکی از خانه های مسکوني ارزشمند مربوط به عصر صفوي است که در محله تاريخی جلفای اصفهان و در خيابان حكيم نظامي قرار دارد. خانه مارتا پيترز، معروف به جاني گاني ( پدر خانم مارتا پيترز )، در زمان شاه عباس صفوي ساخته شد. اين خانه به دليل تنوع در طرح و كيفيت ساخت و شيوه تزئينات از ارزش بالايي برخوردار است.
معماری این خانه علاوه بر قدمت تاریخي، داراي ارزش هاي هنري خاصي نيز هست .اين خانه با دارا بودن حدود ۲۵۰۰ متر مربع مساحت، منطبق با ويژگي هاي معماري اين دورده تاريخی (از جمله حياط شمالي – کوشک – حياط جنوبيی ) ساخته شده است.
نام این خانه از آخرین مالک آن یعني مارتاپيترز گرفته شده است. خانه مارتاپيترز که در سال ۱۳۵۳ توسط سازمان حفاظت آثار باستاني (وقت) به شماره ۹۹۰ به ثبت فهرست آثار تاريخي کشور رسيده بود، در سال ۱۳۵۷ به دانشگاه هنر ( فارابي ) تحويل شد و از همان زمان كار مرمت و بازسازي به طور جدي در آن صورت گرفته است.
هم اکنون ساختمان مرکزی دانشگاه در این مکان قرار دارد.
@AsrTarikh
کاخ بیستون یک کاخ ویران شده ساسانی است که در ۲۰ کیلومتری کرمانشاه قرار دارد. این کاخ در نزدیکی سنگنوشته بیستون و در رو به روی آن، جایی در مسیر راه باستانی که کوه بیستون و دریاچه بیستون را به هم متصل میکند، جای دارد. در فرهنگ و سنت ایرانی این کاخ محل اقامت شیرین بانوی خسرو پرویز پادشاه ساسانی کمی پیش از حمله اعراب به ایران بودهاست. این کاخ جزو میراث جهانی یونسکو در ایران است. کاخ ناتمام ساسانی در بیستون از سال ۱۳۵۵ خورشیدی تاکنون بهصورت متناوب کاوش باستانشناسی شدهاست. تاکنون در این محدودهٔ تاریخی، شش بار کاوش باستانشناسی انجام شدهاست. کاوشگران در این شش فصل حفاری به اطلاعات نسبتاً خوبی دست یافتهاند. براساس اطلاعات بهدست آمده، این منطقه در دوران ساسانی در حال تبدیل شدن به یک کاخ بود که به دلایلی، ناتمام باقی ماند و در دورههای بعد به کاروانسرا تبدیل شد؛ اما این کاروانسرا بر اثر یک زلزله کاملاً تخریب و بعدها در دورهٔ قاجار، روستایی روی آن ساخته شد. در نهایت نیز در سال ۱۳۵۴ خورشیدی حدود ۲۷۰ خانهای که روی این محوطه تاریخی ساخته شده بود، تملک و عملیات کاوش آغاز شد.
@AsrTarikh
عبارت "زهرمار !" به یونان و روم باستان برمیگردد درآن زمان امپراتورها و فیلسوف ها سم مینوشیدند.
تا درصورت سوء قصد بدنشان مقاوم باشد ،گفته میشود هیچ پادشاه رومی با سم خوردن نمرد.
@AsrTarikh
موزه چینی خانه اردبیل در داخل مجموعه آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی و در تالاری به نام چینی خانه که ۱۲۵۶ محفظه دارد، دایر شده است که و هم اکنون ۱۰۰ قطعه اشیا و ظروف چینی مربوط به دوران صفویه در آن موجود است. در این محفظهها چینیهای اهدایی امپراتور چین به شاه عباس اول و چینیهایی که از طرف دولت ایران به کشور چین سفارش شده بود، قرار دارد.معماری این مکان که چهارصد سال از ساخت آن می گذرد توسط شیخ بهایی صورت گرفته است. این بنا نخستین موزه دوره صفوی محسوب می شود.
@AsrTarikh
پلیس راه جاده یزد کرمان در عصر قاجار!
این عکس را جهانگرد آمریکایی "هارولد ویستون" در سال 1300 گرفته است.
@AsrTarikh
حبیب الله خان قوام نخستین بلدیه( شهردار) شیراز. وی در سال ۱۲۸۶ خورشیدی با تاسیس بلدیه شیراز بعنوان اولین شهردار انتخاب و مشغول به فعالیت شد.
@AsrTarikh
در جهان فلسفه سه نفر دارای اهمیت بسیارند که از آنان بعنوان معلم اول؛ معلم ثانی و معلم ثالث ياد ميكنند. و آن سه به ترتیب کسی نیستند جز:
• ارسطو
• فارابی
• میرداماد
@AsrTarikh
جمله اى كه توماس اوندرز سازنده كشتى #تايتانيك پس از ساخت آن گفت:
"حتى خدا هم نميتواند اين كشتى را غرق كند"
*تايتانيك در اولين سفر خود در 15 آوريل 1912 غرق شد...
@AsrTarikh
معبد طلایی در هندوستان! در این معبد كه متعلق به پيروان آيين سيك در پنجاب هند ميباشد، بدون توجه به مذهب، نژاد و ملیت، روزانه یک وعده غذای گیاهی به بیش از 100 هزار نفر داده میشود !
@AsrTarikh
گراهام بل، علاوه بر اختراع تلفن, تلفن بی سیم را نیز اختراع کرد!
او در سال 1880 ابزاری ساخت که به وسیله پرتوهای نوری صدا را منتقل می کرد و "فتوفون" نام داشت.
@AsrTarikh
لامارتین؛ شاعر فرانسوی قرن 19 علاقه زیادی به شاهنامه داشت؛ به باور او شاهنامه یک گالری آراسته به چهره مردان بزرگ است تا برای فرانسه که مردان بزرگ را فراموش می کند خاطره قهرمانان را زنده سازد.
@AsrTarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زندان سلیمان در شهرستان تکاب كه اهالى آنرا زندان دیو مینامند و معتقدند سلیمان نبى دیوهایی را که از فرمانش سر پیچی میکردند در این کوه زندانی میکرد! اين كوه محل نيايش موبدان ساسانى بود.
@AsrTarikh
اين تنديس نزديك ترين چهره به مولانا است.
كه با بهره از نظر مولوى شناسان و نوادگان او درتركيه ساخته شده!
@AsrTarikh
دریاچه ی هامون (سومين درياچه بزرگ ايران) در اوستا بسیار تقدیس شده و به نام های «کنس اویه» یا «کنسو» آمده است. در استوره های دینی، هامون یکی از ورجاوندترین آب های روی زمین است.
@AsrTarikh
اورشلیم در هر سه دین اسلام، مسیحیت و یهودیت تقدیس شده و از قدیمی ترین شهرهای جهان است که توسط مجله معروف Travel Leisure بعنوان دومین شهر زیبا و برتر خاورمیانه و آفریقا انتخاب شده است.
@AsrTarikh
افلاطون باور داشت همه چیز از یک ماده به وجود آمده؛ یعنی هرآنچه در این جهان هست ترکیبی از تنها یک ماده هستند؛ این یعنی افلاطون قرن ها قبل از علوم نوین تا حدودی به نظریه بیگ بنگ پی برده بود.
@AsrTarikh
در دوران قاجاریه رسم بر این بود که از مجرمی که قرار بود کشته شود پیش از کشته شدن عکس بردارند.
رئیس خارجی اداره نظمیه تهران در خاطرات خود در سال 1912 میلادی/ 1330 قمری می نویسد : «وقتی که مترجم، به درخواست من، به زندانیانی که آزاد نشده بودند توضیح داد که فـردا از آنان عکسبرداری خواهد شد، بی نهایت ترسیدند و رنگ و روی آنها پرید. حتی یکـی از آنها نقش بر زمین شد. من علت ترس آنان را پرسیدم و او توضیح داد : زنـدانیان تصـور می کنند که فردا به دار آویخته خواهند شد. چون در ایران معمولاً فقط قبل از اعدام زندانی از وی عکسبرداری می کنند.
من از مترجم خواستم به آنها اطمینان دهد که چنین خطری آنان را تهدید نمی کند و مقصود فقط این است که اگر زنـدانی فـرار کـرد، بـا مراجعـه بـه عکس، وی را شناسایی میکنیم.
@AsrTarikh
یکی از مهمترین دلایل پیروزی اسکندر بر هخامنشيان، استفاده از نیزه های ۵ متری بود. بعدها اشکانیان با استفاده از ترفند جنگ و گریز و پاتک ,این تاکتیک مقدونی ها را از کار انداختند.
@AsrTarikh
در روزگاری که هنوز خبری ازتلسکوپ ودوربینهای پیشرفته نبود، خواجه نصیر طوسی رصدخانه ای را در 638 هجرى بناکرد
رصدخانه مراغه که سال ها بعنوان پیشرفته ترین رصد خانه جهان شناخته میشد.
@AsrTarikh
سقاخانه محلی بود با معماری زیبا که اهالی و کسبه محل برای آب دادن به مردم تشنه میساختند .. معمولا از ظرف بزرگ سنگی درست میشد که در آن آب ریخته و مردم گذر با کاسه هایی فلزی از آن آب مینوشیدند .
گاها برای روشنایی هم شمعی در کنارش قرار میدادند تا مردم در شب توانایی دیدن داشته باند .. البته برخی هم علت روشن کردن شمع را وجود چهار عنصر آب و باد و خاک و آتش میدانند ولی بعدها وجود شمع بسمت علایق و اعتقادات مذهبی بیشتر کشیده شد و به محلی بعنوان براورنده حاجات و برای دعا و راز و نیاز و استغاثه و طلب حاجات معنوی از ایمه و خدا گردید .
@AsrTarikh
تنها پادشاه لر تبار که هرگز تاج بر سر نگذاشت.
کریم خان زند ملقب به "وکیل الرعایا" تنها پادشاه لر بود که خود را وکیل مردم میدانست.
@AsrTarikh
عکسی از میدان نقش جهان اصفهان در دهه1330 هجری شمسی و زنان و مردان رهگذر که "دیمتری کیسل" عکاس اوکراینی در سفر به ایران برداشته است.
@AsrTarikh
قربانی گیاهی یا همان فدیههای گیاهی در میان مردمان باستانی ایران بسیار رواج داشت. پاشیدن شیر و عسل بر آتش مقدس و یا انواع عطریات که موجب میشد در فضا بوی خوش آن پراکنده شود، در کنار قربانی اسب و گاو و گوسفند و بز مهمترین قربانیهای ایرانیان در دوره باستان بودند. البته باید گفت، بیشترین قربانی حیوانات به آیین مهرپرستی بازمیگردد.
@AsrTarikh