دریاچه ی هامون (سومين درياچه بزرگ ايران) در اوستا بسیار تقدیس شده و به نام های «کنس اویه» یا «کنسو» آمده است. در استوره های دینی، هامون یکی از ورجاوندترین آب های روی زمین است.
@AsrTarikh
اورشلیم در هر سه دین اسلام، مسیحیت و یهودیت تقدیس شده و از قدیمی ترین شهرهای جهان است که توسط مجله معروف Travel Leisure بعنوان دومین شهر زیبا و برتر خاورمیانه و آفریقا انتخاب شده است.
@AsrTarikh
افلاطون باور داشت همه چیز از یک ماده به وجود آمده؛ یعنی هرآنچه در این جهان هست ترکیبی از تنها یک ماده هستند؛ این یعنی افلاطون قرن ها قبل از علوم نوین تا حدودی به نظریه بیگ بنگ پی برده بود.
@AsrTarikh
در دوران قاجاریه رسم بر این بود که از مجرمی که قرار بود کشته شود پیش از کشته شدن عکس بردارند.
رئیس خارجی اداره نظمیه تهران در خاطرات خود در سال 1912 میلادی/ 1330 قمری می نویسد : «وقتی که مترجم، به درخواست من، به زندانیانی که آزاد نشده بودند توضیح داد که فـردا از آنان عکسبرداری خواهد شد، بی نهایت ترسیدند و رنگ و روی آنها پرید. حتی یکـی از آنها نقش بر زمین شد. من علت ترس آنان را پرسیدم و او توضیح داد : زنـدانیان تصـور می کنند که فردا به دار آویخته خواهند شد. چون در ایران معمولاً فقط قبل از اعدام زندانی از وی عکسبرداری می کنند.
من از مترجم خواستم به آنها اطمینان دهد که چنین خطری آنان را تهدید نمی کند و مقصود فقط این است که اگر زنـدانی فـرار کـرد، بـا مراجعـه بـه عکس، وی را شناسایی میکنیم.
@AsrTarikh
یکی از مهمترین دلایل پیروزی اسکندر بر هخامنشيان، استفاده از نیزه های ۵ متری بود. بعدها اشکانیان با استفاده از ترفند جنگ و گریز و پاتک ,این تاکتیک مقدونی ها را از کار انداختند.
@AsrTarikh
در روزگاری که هنوز خبری ازتلسکوپ ودوربینهای پیشرفته نبود، خواجه نصیر طوسی رصدخانه ای را در 638 هجرى بناکرد
رصدخانه مراغه که سال ها بعنوان پیشرفته ترین رصد خانه جهان شناخته میشد.
@AsrTarikh
سقاخانه محلی بود با معماری زیبا که اهالی و کسبه محل برای آب دادن به مردم تشنه میساختند .. معمولا از ظرف بزرگ سنگی درست میشد که در آن آب ریخته و مردم گذر با کاسه هایی فلزی از آن آب مینوشیدند .
گاها برای روشنایی هم شمعی در کنارش قرار میدادند تا مردم در شب توانایی دیدن داشته باند .. البته برخی هم علت روشن کردن شمع را وجود چهار عنصر آب و باد و خاک و آتش میدانند ولی بعدها وجود شمع بسمت علایق و اعتقادات مذهبی بیشتر کشیده شد و به محلی بعنوان براورنده حاجات و برای دعا و راز و نیاز و استغاثه و طلب حاجات معنوی از ایمه و خدا گردید .
@AsrTarikh
تنها پادشاه لر تبار که هرگز تاج بر سر نگذاشت.
کریم خان زند ملقب به "وکیل الرعایا" تنها پادشاه لر بود که خود را وکیل مردم میدانست.
@AsrTarikh
عکسی از میدان نقش جهان اصفهان در دهه1330 هجری شمسی و زنان و مردان رهگذر که "دیمتری کیسل" عکاس اوکراینی در سفر به ایران برداشته است.
@AsrTarikh
قربانی گیاهی یا همان فدیههای گیاهی در میان مردمان باستانی ایران بسیار رواج داشت. پاشیدن شیر و عسل بر آتش مقدس و یا انواع عطریات که موجب میشد در فضا بوی خوش آن پراکنده شود، در کنار قربانی اسب و گاو و گوسفند و بز مهمترین قربانیهای ایرانیان در دوره باستان بودند. البته باید گفت، بیشترین قربانی حیوانات به آیین مهرپرستی بازمیگردد.
@AsrTarikh
اگر در زمان قاجار میخواستید از بندرعباس یا جنوب ایران به تهران برید، باید اول با کشتی عربستان را دور میزدید بعد از مسیر عثمانی و آذربایجان وارد تبریز میشدید و از تبریز خودتون رو به تهران میرسوندید!
از مشکلات اساسی قاجار نبود جاده های مناسب و وجود راهزنان بود، حتی نیروهای دولتی نیز هر کدام قصد رشوه گرفتن از مسافران را داشتند.
@AsrTarikh
برتا بنز، همسر کارل بنز موسس کارخانه خودروهای بنز، ۱۶ کیلومتر را با اولین ماشین بنزینی جهان پیمود تا به همه ثابت کند که اتوموبیلهای همسرش قابل اعتماد هستند. مردم در آن زمان او را ساحره مینامیدند چون تا قبل از آن چنین چیزی ندیده بودند...
@AsrTarikh
ظهر عاشورا سال ۱۳۴۵ بهشهر
آماده سازی غذای نذری روز عاشورا توسط خاندان نجفقلی میرزا حسام الدوله معزی
نجفقلی میرزا حسامالدوله معزی (زاده ۱۳۰۳ هجری قمری - درگذشته ۱۳۵۹ خورشیدی) که در آغاز «آقا سردار» لقب داشت، نویسنده، مترجم و نماینده ی دوره سوم مجلس شورای ملی بود.
نجفقلی میرزا فرزند ابراهیم میرزا فرزند بهرام میرزا معزالدوله فرزند عباس میرزا نایب السلطنه فرزند فتحعلی شاه قاجار بود.
@AsrTarikh
اوایل که در آمریکا دوربین های راهنمایی رانندگی اختراع نشده بودن و برای هر بخش از جاده استخدام پلیس غیر ممکن بود مردم را به شرافت خودشان می سپردن
@AsrTarikh
یکی از حواریون عیسی مسیح در ایران مدفون است؛ نام او "تادئوس" است و آرامگاه او در قره کلیسا واقع در چالدران آذربایجان غربی قرار دارد که مورد توجه مسیحیان و به ویژه ارامنه است.
@AsrTarikh
رکورد مطلق گینس برای فرزندآوری متعلق به یک زن دهقان روسی است که 200 سال پیش می زیسته است.
همسر فئودور واسیلیف در 27 تولد 69 فرزند به دنیا آورد. او 16 بار دوقلو، هفت بار سه قلو و چهار بار چهار فرزند به دنیا آورد.
@AsrTarikh
برخی ابن بطوطه را بزرگ ترین جهانگرد تاریخ می دانند؛
ماجراجویی های او ۳۰ سال به طول انجامید، به بیش از ۴۵ تمدن بزرگ جهان سفر کرد.
@AsrTarikh
قدیمی ترین کارت تبریک روز #پدر، یک لوح سفالی است که در 4000 سال پیش در بابِل به وسیله پسری به نام المسو حکاکی شده و در آن برای پدرش آرزوی سلامتی و طول عمر کرده است.
@AsrTarikh
«باسیل زاهاروف» فروشنده اسلحه، بعد از فروش زیردریایی به یونان، به ترکیه گزارش داد که یونان زیردریایی داره. ترکیه هم دو زیردریایی از او خرید.
او چند زیردریایی هم به روس ها فروخت!
@AsrTarikh
جهانبینی مُغان #آریایی و تربیت فیلسوف شاهنشاه #کوروش_بزرگ هخامنشی
در اوایل هزاره نخست پیش از میلاد، با گروهی از مُغان ایرانی مواجه میشویم. طایفهای که بعدها آیین زرتشت را پذیرفتند و پس از ایجاد اصلاحاتی، آن را گسترش دادند. این مغان، زمانی در ماد و در نزدیکی ری میزیستند. #گزنفون لیدیایی گزارش داده است که کوروش، موسس امپراتوری هخامنشی، به وسیله مغان تربیت شد و تحت سرپرستی آنان فلسفه و حکمت آموخت.ظاهرا تعالیمی را که مغان ترویج دادند، مدتها پیش از تشکیل حکومت در ایران، در مادشرقی و باکتریا پیدا شده بود.زیرا ایرانیان در سدههای 7و 6پیش از میلاد با مفاهیم دینی و فلسفی آشنایی داشتند. حتی در یونان باستان، تالیفات گوناگون دینی،فلسفی و عرفانی مربوط به نو افلاطونیان و گنوستیکها،به «تعلیمات مغان» شهرت یافته بود.جهانبینی مغان ایرانی آنچنان تاثیری بر دین ایرانیان نهاد که منابع یونانی در سده چهارم پیش از میلاد، #زرتشت را نیز مغ میخواندند.
@AsrTarikh
این سکه نشان میدهد که برای اولین بار در جهان یک پادشاه دستور داد طرح چهره همسرش در کنار خودش بر سکهها حک شود. #بهرام_دوم پنجمین شاهنشاه ایران از دودمان ساسانی، نخستین شاهنشاهی بود که با تصویر همسر و فرزندش سکه زد و در اکثر سنگ نگارههایش در کنار خانواده اش دیده میشود.
@AsrTarikh
هزار سال پیش نارنج از جاده ابریشم از ایران به چین میرود و چینیها با پیوند آن نوع شیرینتری را تولید میکنندکه سالها بعد توسط پرتغالیهابه خاور میانه صادر میشود
درواقع نارنج جد پرتقال است
@AsrTarikh
خانه تاریخی نصیرنظام؛
متعلق به نظامیان دوران قاجاراست.
اسحاق بیگ از محلههای قدیمی شیراز است که گذر ارزشمند نصیر نظام را در خود جای دادهاست. بخش اعظم بناهای این محله متعلق به دوره زند است اما شماری از آثار نیز به دوره قاجار بازمیگردند که خانهٔ نصیرنظام نیز متعلق به دوره قاجار است.علت نام گذاری این بنا، سکونت خانوادهٔ سردار نصیرنظام در آن میباشد. خانهٔ نصیرنظام اکنون به چند بخش تقسیم شدهاست. خانهٔ جوکار که در واقع حیاط اصلی خانهٔ نصیرنظام بوده، منزل هنرور که هشتی ورودی و طاق ورودی بوده و قسمت آخر بخش اندرونی، حمام و مطبخ خانهٔ نصیرنظام تحت عنوان بوتیک هتل راد میباشد که هماکنون بازدید عمومی دارد.
این کوچه در کنار کوچه عطاالدوله جز مهم ترین کوچه ها در بافت تاریخی شیراز هستند.
از خانه ها و مساجد معروف این دو کوچه می توان به خانه نصیر نظام، آموزگار، کازرونی ها، فرمانفرما و هم چنین حمام نظر علی خان، مسجد شیخعلیخان، مسجد آدینه خان، مسجد رمضان خان (در بازارچه فیل) نام برد.
@AsrTarikh
در طول شاهنشاهی اشکانی، روابط گستردهای میان روم و پارت ایجاد شد. جالب آنکه در طول دو قرن، رومیان در تلاش بودند تا پارت را فرمانبردار خود کنند اما هیچگاه نتوانستند به این هدف دست یابند و در بیشتر نبردها از شیوههای جنگی پارتیان غافلگیر شدند و شکست خوردند.
.
برترین و نخستین نمونه این شکست را میتوان آشکارا در نبرد کاره مشاهده کرد. کراسوس سردار مغرور رومی بود که در این جنگ با کوچک و حقیر شمردن قدرت پارت، در برابر او ظاهر شد و شکست تلخی را تجربه کرد.
@AsrTarikh
مهستان، اولين پارلمان ایران در عهد اشکانیان نخستین جلسه خود را در نوروز سال ۱۷۳ پیش از میلاد با حضور مهرداد اول، برگزار کرد و اولین مصوبه آن انتخاب کردن شاه بود!
@AsrTarikh