بابانوئل واقعی، اسقف اعظم ثروتمندی بود که در قرن چهارم میلادی میزیست و مخفیانه به فقرا کمک میکرد و هدیه میداد!
معروفترین داستان درباره او انداختن یک کیسه سکه طلا به خانه مرد فقیری از طریق دودکش بخاری بود تا برای دخترانش جهیزیه بخرد! کیسه داخل جوراب مرد که برای خشک کردن آویزان کرده بود افتاد! دودکش و جوراب کریسمس ریشه در این داستان دارد!
@AsrTarikh
چینی ها همواره هرجا نیروی کار لازم باشد خود را می رسانند! در ج ج اول که کشورهای درگیر در جنگ با مشکل کمبود سرباز برای ایجاد سنگر و تونل مواجه شدند بیش از 140 هزار کارگر از چین استخدام کردند.
@AsrTarikh
تقویم فارسی باستان، ایلامی و بابلی دارای ساختار گاهشماری مشابه، قمری-شمسی بودند که در آنها ماهها قمری و طول سال شمسی محاسبه میشد، برای آنکه سالنو در آغاز اعتدال بهاری واقع شود، لازم بود که در فواصلی از سال، ماه کبیسه به تقویم بیفزایند. در میانرودان و ایلام، افزودن ماه کبیسه تا حد زیادی متأثر از عوامل سیاسی بود؛ اما پژوهش های جدیدنشان میدهد که هخامنشیان برای کارآمدی نظام اداری قلمرو گستردهی خود، تقویمهای محلی را ازطریق محاسبات ریاضی و نجومی و افزودن ماه کبیسه، کاملاً با هم هماهنگ کردند. بهترین شاهد این ادعا اسناد اداری مصری هستند که در آنها بهمنظور هماهنگی با دیوانسالاری شاهنشاهی، در کنار گاهشماری سنتی شمسی، تاریخگذاری قمری-شمسی نیز بهکار رفته است.
@AsrTarikh
🔻راديو نفتى!
✍️ برق این رادیو بوسیله چراغ نفتی کنار آن تأمین میشد و در شب نور هم داشت! نفت در چراغ نفتى ريخته ميشد و حرارت آن بوسيله پره ها به الكتريسيته تبديل شده و راديو روشن میشد.
@AsrTarikh
نمايى حيرت انگيز از كاخ گلستان كه نفس را در سينه حبس ميكند!
کاخ گلستان با قدمتی بالغ بر ۴۴۰ سال یکی از منحصر به فردترین مجموعههای تاریخی ایران میباشد.
@AsrTarikh
فتحعلیشاه قاجار، که در زمان سلطنتش عهدنامههای گلستان و ترکمنچای را امضا کرد و بخشهای زیادی از ایران را از دست داد، سکهای ضرب کرد که بر روی آن خود را "خسروِ کشورسِتان" نامید!
@AsrTarikh
هیچگاه کسي را مسخره نکنید، شاید او قهرمان دنیای خودش باشد!
👤جهان پهلوان تختي
@AsrTarikh
عبارت زیر در آغاز 18 کتیبه از شاهان هخامنشی آمده؛ آنها نعمت هاى خدا مخصوصا #شادى را ارج مينهادند:
خدای بزرگیست اهورامزدا
او که این سرزمین را آفرید
او که آن آسمان را آفرید
او که شادی آفرید
@AsrTarikh
🔹برخی معتقدند که اهرام چیزی جز بنای یادبودی برای پادشاهان و یا مکانی برای انجام مراسم دینی نیستند، ولی برخی دیگر بر این باورند که این اهرامِ پراکنده در کل سیاره زمین ماهیتی فرازمینی دارند و ساختة دست انسان نیستند. این دسته در پاسخ به این سؤال که دلیل ساخت چنین بناهای عظیمی چه بوده، میگویند که این سازهها مانند آنتنی برای شبکه انرژی سراسری جهان مورد استفاده قرار میگرفتهاند و بشر در فنآوری انتقال انرژی به حدی از پیشرفت دست یافته بود که برای استفاده از انرژی موجود در اتمسفر سیاره زمین، تنها به گیرندههایی با فنآوری مشابه شارژرهای بیسیم امروزی نیاز داشته است.
@AsrTarikh
سكه فوق نمونهای تقلبی از سكه صيدا است كه در زمان اردشير سوم هخامنشی ضرب ميشد. از دلايل جعل بودن سكه:
١-لبه های ضخيم و ضرب بی كيفيت
٢-سكه صيدا فقط ضرب نقره دارد، نه طلا و مس و ...
@AsrTarikh
گوشوارهی چشمنواز طلایی هخامنشی، تزیین شده با سنگهای فیروزهای و لاجورد با قدمت حدود ۲۵۰۰ سال با قطر ۵.۱ سانتیمتر.
@AsrTarikh