تصویری از تنگه کوهستانی دربند پارس که آریوبرزن هخامنشى در آنجا مقابل اسکندر ايستاد.
@AsrTarikh
در جنگ دوم جهانی در هواپیماهای جنگی ژاپنی، سوختی برای بازگشت وجود نداشت! آنها پس از پایان ماموریت، هواپیماهای خود را به کشتیهای آمریکایی میکوبیدند تا آنها را نابود کنند. به این هواپیماهای مرگ "Kamikaze" کامیکازه گفته میشد و هیچگاه خلبانان این هواپیماها بازنمی گشتند.
@AsrTarikh
حید الجزیل، دهکده ای خشت و گلی با خانه هایی ۵۰۰ ساله در یمن بر فراز صخره ای سنگی و عظیم به ارتفاع ۱۵۰ متر در گوشه ای از یک دره پر گرد و خاک و شبیه قلعه های رویایی و فانتزی فیلم هاست.
@AsrTarikh
آیا میدانید اولین تلفن همراه در ایران متعلق به ناصرالدین شاه بود؟
شکل و شمایل این تلفن همراه ، که در سال 1230 تولید شده است، به تلفنهای همراه امروزی شباهتی ندارد.
این تلفن همراه ، در سفرها همراه ناصرالدین شاه بوده و در زمان نیاز به کابلهای کشیده شده بین راه وصل و با مخاطب مورد نظر تماس تلفنی برقرار میشده است.
این تلفن دارای راهنمای فارسی بوده و ساخت کارخانه «البیس» شهر زوریخ میباشد.
@AsrTarikh
قدیمی ترین قفل جهان توسط قفل ساز انگلیسی «جان ویلکس» در سال 1680 ساخته شده است. این قفل برنجی و فولادی زیبا، اکنون در مجموعه موزه ویکتوریا و آلبرت در لندن نگهداری میشود
@AsrTarikh
تخت جمشید، هویت پارس
در سال ۵۱۸ پیش از میلاد بنای تخت جمشید به عنوان پایتخت جدید هخامنشیان در پارسه آغاز گردید. بنیانگذار تخت جمشید داریوش بزرگ بود، البته پس از او پسرش خشایارشا و نوهاش اردشیر یکم با افزودن بناهای دیگر، این مجموعه را گسترش دادند. بسیاری از آگاهیهای موجود که در مورد پیشینهٔ هخامنشیان و فرهنگ آنها در دسترس است به خاطر سنگنوشتهها و گِل نوشتههایی است که در این کاخها و بر روی دیوارهها و لوحههای آن حکاکی شدهاست.
@AsrTarikh
سکه نقره بسیار زیبا و سالم با تصویر اردشیر بابکان پادشاه مقتدر و بنیانگذار امپراطوری ساسانی. تاریخ ضرب در سَده سوم میلادی
@AsrTarikh
قدیمی ترین کارت تبریک روز #پدر، یک لوح سفالی است که در 4000 سال پیش در بابِل به وسیله پسری به نام المسو حکاکی شده و در آن برای پدرش آرزوی سلامتی و طول عمر کرده است.
@AsrTarikh
رکورد بزرگترین پیتزای جهان در اختیار ایتالیایی هاست.
چندین آشپز ایتالیایی در سال 2013 پیتزایی به بزرگی 1261.65 متر مربع پختند و رکورد خود را در گینس ثبت نمودند!
@AsrTarikh
عکسی از احمدشاه قاجار در هتل خودش در شهر نیس فرانسه. احمدشاه چهارسال از تبعیدش رو تو همین هتل گذروند. این عکس رو نوهش، مریم قاجار، منتشر کرده.
@AsrTarikh
تصویری از کاروانسرای زینالدین، تنها کاروانسرای مدور ایرانی.
یزد/دوره صفوی
@AsrTarikh
پسربچههایی در حال بافتن فرش ایرانی
جیپور هند
دهه 1930
از آرشیو ملی هلند
@AsrTarikh
پای یک مومیایی مصری با قدمتی حدود 3000 سال با یک انگشت شست مصنوعی چوبی.
@AsrTarikh
ایرانیان حدود هزار سال پیش یخچال غیر برقی را اختراع کردند ولی در کشورهای غربی تا حدود قرن 20 تنها چیزی که به ذهنشان رسید "جعبه یخ" بود که تکه یخی بالای جعبه حاوی مواد غذاییشان میگذاشتند!
@AsrTarikh
هردوت مورخ یونانی دوره هخامنشیان میگوید:
"در سیمای ایرانیان آثار تقارنی خوشایند دیده میشود و آنان مانند یونانیان بینی كشیده دارند و در سیمایشان آثار نجابتی ویژه مشهود است"
@AsrTarikh
سگ در ایران باستان بصورت "سپَن" "سپاخا" "سَکا" "سو اکا" تلفظ میشده و احترام زیادی برای او قائل بودند زیرا معتقد بودند كه سگ باعث دور شدن اهریمنان میشود.
@AsrTarikh
«بلخ» را کهنترین شهر تاریخ جهان نامیدهاند که ساکنانش از 3500 سال قبل در این شهر سکنی گزیدند. این شهر با نام «باکتریا» از شهرهای مهم امپراتوری ایران نیز بوده است. لقب مادر شهرهای جهان طبق تعریف یونسکو به بلخ افغانستان تعلق دارد.
@AsrTarikh
منزل عصمت الدوله، دختر ناصرالدین شاه
در گیلان از مجموعه فخرالتاج، نوه
ناصرالدین شاه؛ حدود ۱۱۵ سال قبل
@AsrTarikh
سر اسبی از نقره طلاکاری شده , محل کشف کرمان، ایران ساسانی
موزه لوور
@AsrTarikh
تصویری از عقدنامه به زبان فارسی «بهادر شاه دوم» آخرین امپراتور مغول از دودمان گورکانی در هندوستان و همسرش «صاحبه بیگم زینت محل» که مقارن با سال ۱۸۴۰ میلادی تنظیم شده است.
پیش از اشغال شبه قاره هند توسط بریتانیا و رسمی شدن زبان انگلیسی، زبان «فارسی» در کل شبه قاره هند رواج داشته است!
@AsrTarikh
هیتلر به خاطر اقداماتی که برای متمایز کردن اقتصاد آلمان انجام داد و تبدیل کردن مردم آلمان به شادترین مردم اروپا (طبق آمار) در سال 1938 میلادی از سوی مجله تایم به عنوان مرد سال انتخاب شد!
@AsrTarikh
فتحعلی شاه خیلی از زیبایی خود مغرور بود؛ گفته شده او خالی در زیر چانه داشت که به خاطر ریش بلندش دیده نمیشد ولی به نقاش دستور میداد آن را روی گونه بکشد!
@AsrTarikh
در ميان پادشاه جهان، نخستين كسى كه به جاى جنگ روش ديپلماسى را در پيش گرفت اردشير يكم هخامنشى بود. به فرمان او نخستين سفارت خانه جهان در شوش پايه گذارى شد.
در زمان اردشير اول، کمترین جنگها و در نتیجه کمترین تلفات انسانی و خسارت مالی در یونان و بیشترین منافع سیاسی نصیب ایران شد. رفت و آمد های شخصیتها از هر دو کشور، سبب رونق فرهنگی و تمدنی شد و شرق برتری خود را بر غرب حفظ کرد.
@AsrTarikh
ارمنی بادمجان
در زمان قاجار، وقتی برای اولین بار گوجه فرنگی وارد ایران شد، مردم به آن «ارمنی بادمجان» می گفتند!
پس از مدتی عده ای علیه این گوجه ملعون فرنگی تبلیغ میکردند به عنوان اینکه فرنگی است و حرام، مردم هم آن را نمیخوردند.
اما به مرور زمان حساسیت ها درباره گوجه فرنگی کمتر شد و علمای دینی خوردن گوجه فرنگی را حلال اعلام کردند و مردم پس از مدتی به خوردن این گوجه های فرنگی، عادت کردند!
@AsrTarikh