5.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تقديم به همه متولدين دهه ٦٠
#نوستالژی
@AsrTarikh
کارشناسان مدعی شدهاند که داوینچی برای به تصویر کشیدن شاهکار هنریاش "مونالیزا" از یک مدل مرد، صورت مادرش و حتی تصویر خود در آیینه استفاده کرده است.
@AsrTarikh
قلعه سلاسل شوشتر دژی است بسیار بزرگ که دارای حیاطهای مفصل و متعدد و سربازخانهها و طویلهها و حمامها و شبستانها و برجها و باغچهها و قورخانه و نقاره خانه و حرم خانه و آشپزخانه و قاپیهای متعدد و حوضهای بزرگ و حصار و خندق بودهاست.
اکنون بیشتر عمارتهای آن تخریب شدهاند و جز اتاقهای زیر زمینی، شوادانها و تونلهای داریون چیزی از آن نماندهاست. متون تاریخی از وجود آن در زمان هخامنشیان حکایت میکنند و قلعه تا حدود ۵۰ سال پیش آباد بودهاست. این قلعه به جز نقش دفاعی که از شهر شوشتر داشتهاست، مرکز کنترل نهر داریون و همچنین محل استقرار والی خوزستان میبوده. باوجود تخریب قسمت عمده این قلعه، بخشهای باقیمانده چشمگیر و بسیار دیدنی هستند. مادام ژان دیولافوآ باستانشناس(1371،714) معروف اعزامی دولت فرانسه در سال ۱۸۸۱م دربارهٔ قلعه میگوید: «قلعه سلاسل اقامتگاه رسمی والی خوزستان است، و در روی کوهی که مانند فلات کوچکی است قرار دارد. در پای این کوه هم یکی از شعب کارون که شطیط نام دارد عبور میکند، و ساختمانها و استحکاماتی که از عهد ساسانیان باقی ماندهاند آن را از طرف شهر قابل دفاع میسازند.»
@AsrTarikh
اَستودان شاهزاده اِسماعیل
شهرستان مرودشت
استان فارس
اَستودان یا ستودان جایگاه نگهداری استخوان است و در دین مزدیسنا بخشی از آیین مردگان شمرده میشده که شامل حفرههایی به صورتهای منتظم و چهارگوش یا نامنتظم و ساده در درون سنگ کوه بوده، و از پیش ایجاد میشدهاند تا استخوان مردگان را پس از پوسیدن یا خورده شدن اجزاء غیر استخوانی لاشه توسط لاشخورها در دخمه بدانجا انتقال داده و در آنها نگاه دارند. بعضی از استودانهای عهد ساسانی مشتمل بر نوشتههای مذهبی و نامِ شخص درگذشته بوده است. گوردخمه نیز روشی مشابه برای مردگان است.
استودان از دو بخش اَستو- (هسته :استخوان) و -دان (جایگاه) تشکیل شده است.
@AsrTarikh
▪️مجسمه «خيام» در دانشگاه اوكلاهاماى آمريكا
اين مجسمه ساخته ى دست "استاد حسين فخيمى" است.
از دشواریهای ساخت این مجسمه میتوان به این نکته اشاره کرد که تنها، پيدا كردن سنگ مناسب براى ساخت اين مجسمه، 2 سال تمام طول كشيده است.
@AsrTarikh
این تصاویر بی نظیر مربوط به فسیل یک گونه از بندپایان بنام تریبولیت است. این گونه ۵۴۰ میلیون سال پیش زندگی میکرده است. کالبد این بند پا در موزهی تاریخ طبیعی اسمیتسونیان آمریکا قرار دارد.
@AsrTarikh
طب سنتی موسیقی سنتی را گرم و شادی زا می داند و موسیقی های غربی را "گرمِ اول و سردِ آخر"
یعنی فقط در ابتدا شادی و هیجان آورند و به محض قطع صدای آن سودا و افسردگی به بار می آورد
@AsrTarikh
صندوق پس انداز بانک ملی تهران
سال ۱۳۴۵ خیابان فردوسی
روبروی سفارت آلمان
@AsrTarikh
مجموعه سرپوشیده بازار تاریخی اراک در بافت قدیمی و مرکزی شهر، در اوایل دوره قاجار در زمان فتحعلی شاه، به دست محمدیوسف خان گرجی سپهدار درسال 1228هجری قمری بنیان نهاده شده است.این بازار ازدیرباز به عنوان مرکز اقتصادی و تجارت شهر ونیز به عنوان کانون تجارت فَرشِ مرکز(فرش ساروق) و غرب کشور و همچنین محصولات کشاورزی مطرح بوده است. بازار اراک دارای مغازه ها، سراها و تیمچه ها، مسجد، حمام، آب انبار، گذرها وکاروانسراها است و مدرسه تاریخی سپهداری (حوزه علمیه امام) در آن قراردارد. بازاردارای معماری جالب توجه است وطاق های گنبدی شکل آجرنمایی دارد که به صورت ضربدری ساخته شده اند. سقف بازار گنبدی وپوشیده ازکاه گل است و سطح داخلی گنبدرسمی بندی و آجرچینی است. در محل تقاطع دو راسته ی بازاردو چهارسوق زیبا وجود دارد که گنبدچهارسوق بلندترین و عظیم ترین گنبد این بام است. درمرکز هر گنبد دریچه ای تعبیه شده است که کار نورپردازی و تهویه ی هوای هر سرا رابه عهده دارد. سرای نوذری، سرای کتاب فروشهاو سرای کاشانی مهم ترین سراهای این بازارهستند.ساختمان دو طبقه سرای نوذری که زیباترین سرای بازار اراک است به فرش فروشان اختصاص دارد.
@AsrTarikh
روستایی عجیب در ایران که سیگار کشیدن را «گناه» میدانند!
یکی از جاذبههای ایران که شهرت جهانی نیز دارد «ماخونیک» است: روستای«لیلیپوت ایران» با مردمی که قد آنها از یک و نیم متر تجاوز نمیکند.
مردمی که تا ۵۰ سال پیش، چای نمینوشیدند، شکار نمیکردند و اصلا گوشت هم نمیخوردند و هنوز سیگار نمیکشند. مردم ماخونیک این قبیل کارها را گناه میدانستند.
ورود تلویزیون به این روستا به معنای ورود شیطان بود و اهالی تا چند سال پیش به تلویزیون میگفتند «شیطان». «ماخونیک» در منطقه دورافتادهای از جنوب استان خراسان، در نزدیکی مرز افغانستان قرار دارد و محل زندگی کوتولههاست. برخی از کارشناسان دلیل کوتاه قد بودن مردم این منطقه را ازدواج فامیلی، تغذیه ناسالم و نوشیدن آب حاوی جیوه اعلام کردهاند .
شاید جالب باشد بدانید که قوت غالب اهالی لیلیپوت ایران تا چند سال پیش شلغم و چغندر بوده که در اطراف روستا کاشت میشده.
لیلیپوت ایران به عنوان یکی از هفت روستای شگفتانگیز جهان بشمار میرود👌
@AsrTarikh
بافت تاریخی بوشهر یا بافت قدیمی بوشهر، شامل چهار محلهی بهبهانی، دهدشتی، کوتی و شنبدی است که در دل شهر بوشهر قرار گرفتهاند و به آن چهارمحل گفته میشود. بافت قدیمی بوشهر از جالبترین بافتهای مسکونی ایران بهحساب میآید و بوشهر دارای بناهایی زیبا مانند عمارتها، کنسولگری کشورهای مختلف، مساجد، کلیسا، بازار قدیمی و کوچههای زیباست.
@AsrTarikh