خیلی دلم میخواد طراح این عروسک رو ببینم
جداً که نسل ما خیلی مظلوم بود
چقدر عروسکا رو کتک میزدیم😅
#نوستالژی
@AsrTarikh
در زمان محصاره لنینگارد(سن پترزبورگ کنونی) 9 دانشمند روسی کارمند بانک بذر کشور روسیه از گرسنگی جان دادند؛ چون نمی خواستند از آنچه آذوقه آینده کشورشان حساب میشد چیزی بخورند !
@AsrTarikh
محوطه ی ایزگامدشت در محدوده ی روستای ییلاقی جنت رودبار از توابع شهرستان رامسر واقع شده است. باستانشناسان به سرپرستی محمدرضا خلعتبری در دومین فصل کاوش در این منطقه به یکی از بهترین یافتههای خود رسیدند. یک گور کلانسنگی که دیوارهای سنگ چین بسیار بزرگی دارد و سنگهایی بسیار بزرگتر روی آن قرار گرفته است تا گور بسته بماند. در این گور ۱۵ نفر به طور همزمان دفن شده اند. جنسیت و سن آنها متفاوت است و چون هیچ نشانهای از درگیری روی باقیمانده اسکلت ها وجود ندارد، باستانشناسان احتمال میدهند که این ۱۵ نفر بر اثر شیوع یک بیماری جان باختهاند. همچنین در یک ترانشه ی بزرگتر ۱۱ گور انفرادی کشف شده است که همه ی آنها دارای حریم سنگچین هستند. تدفین در این قبور در جهت شرقی-غربی صورت گرفته و اغلب اجساد روی یکی از شانهها و اصطلاحا به صورت جنینی دفن شدهاند. باستانشناسان احتمال میدهند که جهت شرقی-غربی قبور به دلیل الگوی حرکت خورشید در آسمان است و شاید این مردم در حدود ۳۶۰۰ سال قبل احترام زیادی برای خورشید قائل بوده اند.
@AsrTarikh
گرمابه اکبریه؛
معروف به حمام حاجی در سال ۱۲۷۰ خورشیدی و دوران قاجار ، در محلهی قدیمی ساغریسازان رشت ساخته شده است.
مالک اصلی و اول حمام آقای اکبریه بود و بعد توسط مالک جدید آقای محمدجعفر حج فروش خریداری شد و امروز به همین نام شناخته میشود.
سَردرِ این حمام ، کار مشهدی یوسفِ کاشی ساز در سال ۱۳۰۸ است.
در دو طرف سردر ، کاشیهای گل و بتهدار رنگین و بالا ، صحنه جنگ رستم با دیو سفید و زیر آن مناظری از باغ و بوستان دیده میشود. سقف حمام هم سفالی است.
به گفته اهالی ساغریسازان ، حمام اکبریه تا سال ۱۳۷۹ دایر بود ولی با گازکشی منازل و ایجاد حمامهای خصوصی حمام حاجی بیاستفاده ماند.
@AsrTarikh
اینجا پارکی در ژاپن است،مردی چاق که موبایل در دست دارد و سبک تر از دختری کوچک که با خود کتاب دارد! مجسمه ای تاثیر گذار که اهمیت ارزش ها در ژاپن را نشان میدهد!
@AsrTarikh
موزه ماتر یکی از چندش آورترین موزه های دنیاست که با هدف کمک به تحقیقات پزشکی در شهر فیلادلفیای آمریکا تاسیس شد.
در بخشی از این موزه سه کتاب وجود دارد که با پوست انسان جلد شده اند !
@AsrTarikh
سنگی که در سال ۱۹۹۸ کشف شد و دارای سهشاخهی برق است؛ شبیه به لوازم برقی امروزی.
آزمایش رادیوکربن ۱۴ نشان داد که این یافته بیش از هزار سال قدمت دارد.
@AsrTarikh
مردمی که برای دیدن یک هواپیمای در حال تعمیر در ۴۰ کیلومتری جنوب تهران جمع شدهاند.
عکاس والتر میتلهولتسر اواخر دوره قاجار
@AsrTarikh
در کتاب دینکرد آمدهاست که در دوران ساسانی در بندرسیراف و بندر هرمز نوعی دانشکده افسری به نام "ناو ارتشتارستان" به آموزش و پرورش افسران نیروی دریایی ایران میپرداخت!
@AsrTarikh
2500 سال پیش كار ساختن آبراهی ميان دريای سرخ و رود نيل در مصر به منظور عبور كشتیهای ايران از خليج فارس به مديترانه تكميل شد. این آبراه به دستور داریوش بزرگ ساخته شد و پس از تکمیل داریوش شخصا از آن بازدید کرد.
مصر سال 525 پیش از میلاد توسط کمبوجیه پسر کوروش تصرف شده بود و بیش از 120 سال یک ساتراپی (ایالت) ایران بود!
@AsrTarikh
تصویر قدیمی دروازه ایشتار ، دروازهای که کورش بزرگ از آن گذر وبابل را تسخیر کرد
پیش از آنکه به موزه پرگامون برلین منتقل شود.
@AsrTarikh
با از بینرفتن امپراتوری هخامنشی در سال 330قبل از میلاد بهدست اسکندر مقدونی، سکههای اسکندری جایگزین سکههایی با طرح کماندار پارسی شدند.
روی این سکهها که به شکل سکههای هخامنشی ضرب میشد، تصویر اسکندر نقش بسته بود و پشت آن، تصویر زئوس، خدای یونانیان به چشم میآمد و بدین ترتیب سکه پارسی که دریک نام داشت و اولین پول بین المللی جهان بود و در سرتاسر قلمرو هخامنشیان دارای اعتبار بود رو به فراموشی سپرده شد!
@AsrTarikh
▪️حلقه ازدواج ریشه ایرانی دارد
حلقه ی ازدواج یک رسم چند هزار ساله ی ایرانی برگرفته از حلقه ی مهر در آئین میترائیسمِ ایران است.
آیا میدانستید حلقه ای که امروزه در تمام دنیا هنگام ازدواج زن و شوهر به دست هم میکنند برگرفته از حلقه ی مهر در آئین میترائیسمِ ایران است؟
در آئین میترائیسم بارزترین نشانه ی میترا که ایزد بزرگ این آئین است، حلقه ی مهر بوده که در بیشتر نقشهای بجا مانده از میترا در دست وی دیده میشود حلقه ای که به وضوح آن را در دست فروهر نیز میبینید.
میترا ایزد مهر و محبت و پیمان بوده و بیشتر از سه هزار سال پیش کسانی که در ایران پیمان زناشویی می بستند آن را به نشانه ی پیروی از میترا به دست می کردند و با اینکار هم ارادت خود را به میترا نشان میدادند هم از او که ایزد مهر و پیمان است یاری می گرفتند تا همیشه بر سر پیمانی که می بندند استوار باشند چرا که میترا پیمان شکنان را دوست ندارد.
امروز مردم تمام دنیا بدون اینکه بدانند یکی از کهنترین رسمهای ایرانی متعلق به میترا را بجا می آورند و افسوس که حتی خود ایرانیها نیز از آن اطلاعی ندارند،غیر از تعداد بسیار بسیار محدود
@AsrTarikh
ژاپنی ها تا قرن 19 دندانشان را سیاه میکردند. این کار فقط جنبه زیبایی و آرایشی نداشته، بلکه از دندان محافظت و آهن بدن را تامین میکرده. رنگ سیاه از آهن، دانه سماق و اسید استیک تهیه میشد.
@AsrTarikh
کاشی زرین فام با نقش سیمرغ
قدمت: ایلخانی
محل کشف/ساخت: نامعلوم
در مرکز این کاشی لعابدار که با نقوش گل و برگ سفید و قهوهای تزئین شده است، سیمرغی در حال پرواز دیده میشود.
«سیمرغ» نام یک چهره اسطورهای افسانهای ایرانی است. پرندهای نیرومند، درشت اندام، فراخ بال که گویا جثهای انسانی داشته است. پیش از اسلام در اوستا و آثار پهلوی و بعد از اسلام ابتدا در حماسههای پهلوانی، سپس در حماسههای عرفانی حضور پررنگی داشته است. از جمله این سیمرغها میتوان به سیمرغ ساسانی، سیمرغ شاهنامه، سیمرغ عطار و سیمرغ موجود در هنر عصر ایلخانی اشاره کرد.
هنرمندان در کاشیهای دوره ایلخانان مغول و تیموری از نقش سیمرغ در تزئینات بناها استفاده کردهاند.
@AsrTarikh
"مسجد جامع ساوه" از جمله مساجد اولیه ایران بوده که ساخت و تکمیل آن از قرون اولیه اسلام آغاز شده و تا دوره قاجار ادامه داشته است و به عنوان مجموعهای با معماری ایرانی اسلامی و ذوق هنرمندان کشورمان در دورههای مختلف مورد توجه پژوهشگران است. تاکنون تاریخ ساخت مسجد جامع ساوه تعیین نشده، اما قدیمیترین اسناد یافت شده، کتیبههایی است که در قرن چهارم نوشته شدهاند؛ که بر این اساس، این مسجد هزار سال عمر دارد و در دورههای مختلف توسط هنرمندان ایرانی تزئین و مرمت شدهاست. بهطوریکه نوسازیهای انجامشده موجب شدهاست که اثری از بنای اولیه مسجد در روزگار کنونی باقی نماند. این مسجد تماماً از خشت و گل ساختهاست و در نوع خود بینظیر میباشد.
این مسجد مشتمل بر یک صحن و گنبدی در جنوب، دو ایوان، یک مناره، چند شبستان، محرابهایی متعدد و قدیمی با خطوط کوفی و دو محراب از دوره صفویه با خط ثلث است.
@AsrTarikh
مگالیت غیرمعمول در جزیره یاکوشیما
جزیره ژاپنی یاکوشیما در استان کاگوشیما به عنوان یک نمونه منحصر به فرد از جنگل های استوایی به خوبی حفظ شده در فهرست میراث جهانی یونسکو گنجانده شده هست.
گردشگران به اینجا میان تا طبیعت زیبا، آبشارها، شنا در چشمه های آب گرم و تماشای حیوانات کمیاب متعددی که در یاکوشیما زندگی میکنن رو تماشا کنن..
@AsrTarikh
تبلیغ قدیمی اتوموبیل ایتالیایی فیات در ایران مربوط به دهه ۴۰ شمسی
@AsrTarikh
دانیل گونزالز، عکاس آلمانی، این تصویر زیبا را از «حمام علی قلی آقا» در اصفهان به ثبت رسانده است.
این حمام از نوع معماری سبک اصفهان در اواخر عصر صفوی است.
@AsrTarikh
یکی از مهمترین جنگ های تاریخ خاورمیانه جنگ چالدران است.
اولین نبرد دولت صفوی با عثمانی جنگ چالدران، بود که در شمال غربی ایران در نزدیکی شهرستان چالدران، در اول شهریور سال ۸۹۳ خورشیدی رخ داد؛ در نتیجه، سپاهیان عثمانی به فرماندهی سلطان سلیم اول ( حکومت ۹۱۸–۹۲۶ ه.ق/ ۱۵۱۲–۱۵۲۰ میلادی) بر سپاه صفوی به فرماندهی شاه اسماعیل اول ( حکومت ۹۰۷–۹۳۰ ه.ق/۱۵۰۱–۱۵۲۴) پیروز شدند. اخبار این جنگ که رویارویی دو قدرت بزرگ آن روز جهان بود در کشورهای اروپایی به خصوص در ایتالیا که دولت شهرهای آن ایران را سدی محکم دربرابر عثمانی قلمداد می کردند، بازتاب داشت.
@AsrTarikh