🔹در زمان قدیم صندوق صدقات به شکل ستون سنگی بود؛ این صندوقها حفرهای داشتند که دست در آن فرو میرفت و مشخص نبود که از آن پول برمیدارند یا پول میگذارند و آبروی محتاج حفظ میشد.
@AsrTarikh
سوارسنگین اسلحه ماساژت
ماساژت ها مشکلات فراوان برای هخامنشیان ایجاد میکردند و منجر به مرگ کوروش بزرگ شدند
سپاهیان هخامنشی با استفاده از تاکتیک پیچ در پیچ با آنها مقابله میکردند
@AsrTarikh
پایه به ارتفاع ۱۹ سانتیمتر از جنس قیر
یافته شده در شوش، تمدن ایلام
ظاهرا این پایه برای مراسم های آیینی بکار میرفته است
@AsrTarikh
نیزه هخامنشی
انتهای نیزه های هخامنشی همانند یک گرز ساخته شده بود ، بنابراین سرباز میتوانسته است از سر نیزه و انتهای نیزه استفاده رزمی کند ! ⚔
@AsrTarikh
امروزه نگه داشتن انگشتان به این شکل علامتی برای آرزوی موفقیت است. در عهد قدیم و دوران شکنجه مسیحیان، افراد با ایمان برای شناسایی یکدیگر و نشان دادن صلح از این علامت استفاده می کردند!
@AsrTarikh
مجسمه نیم تنه تیتانخ آمون، کشف شده در مقبره ای در دره پادشاهان، مصر، 1922.
@AsrTarikh
مدرسه هدایت از مدارس قدیمی ارومیه به شمار میرود و در دوران قاجار ساخته شده است. این مدرسه در خیابان امام، کوچهی امیرنظمی ارومیه قرار دارد. ساختمان این مدرسه قبلا خانهی یکی از بزرگان ایل قاجار بود و در سال ۱۳۴۷ شمسی، توسط مالک جدید تغییر کاربری داد. در طول زمان، کتیبههای مدرسه تخریب شدهاند؛ به همین دلیل تاریخ دقیق ساخت و اسم معمار آن مشخص نیست. با حیاطهای چهارگوش، ضلع جنوبی صحن ساختمان، مهمترین و باارزشترین بخش مدرسه است و دیوارکشی آجری و پایههای سنگی و آجری دارد. طاقنماهای این بنا را نیز با آجر لعابدار فیروزهای تزیین کردهاند. مدرسه هدایت در ۱۵ دی ماه ۱۳۷۵، با شمارهی ۱۸۳۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
@AsrTarikh
قاب گچی با نقوش هندسی
تپه سبزپوشان، نیشابور، خراسان رضوی
سدههای ۱۰و ۱۱ میلادی
بلندی: ۱۱۵سانتیمتر
شماره اثر: ۳۲۶۵
تصویر: آرشیو موره ملی ایران
این قاب گچبری بخشی از تزیینات دیواری در تپه سبزپوشان نیشابور بوده است. این قاب دارای نقوش متشکل از اشکال هندسی مختلف است که درون آنها با نقوش گل و برگ و پالمت تزئین شده و شامل دو کثیرالاضلاع هشت ضلعی است که در وسط آنها دایرهای وجود دارد که دو پرنده در مقابل یکدیگر قرار دارند. اطراف دایره و تمامی داخل این هشت ضلعی را موتیفهایی از گل و برگ و اشکال هندسی احاطه کرده است. این دو هشت ضلعی دارای حاشیهای در اطراف اضلاع خود هستند که در قسمت وسط این دو نوار پهن بهم وصل شده و سر تا سر این حاشیه دارای گل و برگ و خطوط هندسی است.
@AsrTarikh
تصویری از لوح گلی ایلامی تپه ملیان
محل نگهداری :موزه باستانشناسی دانشگاه پنسیلوانیا
@AsrTarikh
تندیس سفالین ماهی !🐟
لرستان هزاره اول قبل از میلاد
موزه ملی ایران
@AsrTarikh
آخرین پادشاهان خاندان مروونژین ها(در فرانسه ی کنونی)، که قسمت اعظم زمین های خود را میان اشراف تقسیم کرده بودند و دیگر قدرت خود را از دست داده و در اداره ی حکومت سهمی نداشتند، به لقب «پادشاهان بیکار» ملقب شده بودند
@AsrTarikh
دهه پنجاه؛ بارندگی شدید در بندرانزلی
و رفت و آمد اهالی با قایق در محله
@AsrTarikh