اوایل که در آمریکا دوربین های راهنمایی رانندگی اختراع نشده بودن و برای هر بخش از جاده استخدام پلیس غیر ممکن بود مردم را به شرافت خودشان می سپردن
@AsrTarikh
یکی از حواریون عیسی مسیح در ایران مدفون است؛ نام او "تادئوس" است و آرامگاه او در قره کلیسا واقع در چالدران آذربایجان غربی قرار دارد که مورد توجه مسیحیان و به ویژه ارامنه است.
@AsrTarikh
رکورد مطلق گینس برای فرزندآوری متعلق به یک زن دهقان روسی است که 200 سال پیش می زیسته است.
همسر فئودور واسیلیف در 27 تولد 69 فرزند به دنیا آورد. او 16 بار دوقلو، هفت بار سه قلو و چهار بار چهار فرزند به دنیا آورد.
@AsrTarikh
برخی ابن بطوطه را بزرگ ترین جهانگرد تاریخ می دانند؛
ماجراجویی های او ۳۰ سال به طول انجامید، به بیش از ۴۵ تمدن بزرگ جهان سفر کرد.
@AsrTarikh
قدیمی ترین کارت تبریک روز #پدر، یک لوح سفالی است که در 4000 سال پیش در بابِل به وسیله پسری به نام المسو حکاکی شده و در آن برای پدرش آرزوی سلامتی و طول عمر کرده است.
@AsrTarikh
«باسیل زاهاروف» فروشنده اسلحه، بعد از فروش زیردریایی به یونان، به ترکیه گزارش داد که یونان زیردریایی داره. ترکیه هم دو زیردریایی از او خرید.
او چند زیردریایی هم به روس ها فروخت!
@AsrTarikh
جهانبینی مُغان #آریایی و تربیت فیلسوف شاهنشاه #کوروش_بزرگ هخامنشی
در اوایل هزاره نخست پیش از میلاد، با گروهی از مُغان ایرانی مواجه میشویم. طایفهای که بعدها آیین زرتشت را پذیرفتند و پس از ایجاد اصلاحاتی، آن را گسترش دادند. این مغان، زمانی در ماد و در نزدیکی ری میزیستند. #گزنفون لیدیایی گزارش داده است که کوروش، موسس امپراتوری هخامنشی، به وسیله مغان تربیت شد و تحت سرپرستی آنان فلسفه و حکمت آموخت.ظاهرا تعالیمی را که مغان ترویج دادند، مدتها پیش از تشکیل حکومت در ایران، در مادشرقی و باکتریا پیدا شده بود.زیرا ایرانیان در سدههای 7و 6پیش از میلاد با مفاهیم دینی و فلسفی آشنایی داشتند. حتی در یونان باستان، تالیفات گوناگون دینی،فلسفی و عرفانی مربوط به نو افلاطونیان و گنوستیکها،به «تعلیمات مغان» شهرت یافته بود.جهانبینی مغان ایرانی آنچنان تاثیری بر دین ایرانیان نهاد که منابع یونانی در سده چهارم پیش از میلاد، #زرتشت را نیز مغ میخواندند.
@AsrTarikh
این سکه نشان میدهد که برای اولین بار در جهان یک پادشاه دستور داد طرح چهره همسرش در کنار خودش بر سکهها حک شود. #بهرام_دوم پنجمین شاهنشاه ایران از دودمان ساسانی، نخستین شاهنشاهی بود که با تصویر همسر و فرزندش سکه زد و در اکثر سنگ نگارههایش در کنار خانواده اش دیده میشود.
@AsrTarikh
هزار سال پیش نارنج از جاده ابریشم از ایران به چین میرود و چینیها با پیوند آن نوع شیرینتری را تولید میکنندکه سالها بعد توسط پرتغالیهابه خاور میانه صادر میشود
درواقع نارنج جد پرتقال است
@AsrTarikh
خانه تاریخی نصیرنظام؛
متعلق به نظامیان دوران قاجاراست.
اسحاق بیگ از محلههای قدیمی شیراز است که گذر ارزشمند نصیر نظام را در خود جای دادهاست. بخش اعظم بناهای این محله متعلق به دوره زند است اما شماری از آثار نیز به دوره قاجار بازمیگردند که خانهٔ نصیرنظام نیز متعلق به دوره قاجار است.علت نام گذاری این بنا، سکونت خانوادهٔ سردار نصیرنظام در آن میباشد. خانهٔ نصیرنظام اکنون به چند بخش تقسیم شدهاست. خانهٔ جوکار که در واقع حیاط اصلی خانهٔ نصیرنظام بوده، منزل هنرور که هشتی ورودی و طاق ورودی بوده و قسمت آخر بخش اندرونی، حمام و مطبخ خانهٔ نصیرنظام تحت عنوان بوتیک هتل راد میباشد که هماکنون بازدید عمومی دارد.
این کوچه در کنار کوچه عطاالدوله جز مهم ترین کوچه ها در بافت تاریخی شیراز هستند.
از خانه ها و مساجد معروف این دو کوچه می توان به خانه نصیر نظام، آموزگار، کازرونی ها، فرمانفرما و هم چنین حمام نظر علی خان، مسجد شیخعلیخان، مسجد آدینه خان، مسجد رمضان خان (در بازارچه فیل) نام برد.
@AsrTarikh
در طول شاهنشاهی اشکانی، روابط گستردهای میان روم و پارت ایجاد شد. جالب آنکه در طول دو قرن، رومیان در تلاش بودند تا پارت را فرمانبردار خود کنند اما هیچگاه نتوانستند به این هدف دست یابند و در بیشتر نبردها از شیوههای جنگی پارتیان غافلگیر شدند و شکست خوردند.
.
برترین و نخستین نمونه این شکست را میتوان آشکارا در نبرد کاره مشاهده کرد. کراسوس سردار مغرور رومی بود که در این جنگ با کوچک و حقیر شمردن قدرت پارت، در برابر او ظاهر شد و شکست تلخی را تجربه کرد.
@AsrTarikh
مهستان، اولين پارلمان ایران در عهد اشکانیان نخستین جلسه خود را در نوروز سال ۱۷۳ پیش از میلاد با حضور مهرداد اول، برگزار کرد و اولین مصوبه آن انتخاب کردن شاه بود!
@AsrTarikh
تصویری از شیراز در اواخردوره قاجار
عکس با کمک هوش مصنوعی رنگی شده است.
@AsrTarikh
تصویری از شیراز در اواخردوره قاجار
عکس با کمک هوش مصنوعی رنگی شده است.
@AsrTarikh
حقیقت جالب در مورد بلوتوث
هارالد بلوتوث پادشاه وایکینگ دانمارک از 958 تا 970 بود. پادشاه هارالد به دلیل متحد کردن بخشهایی از دانمارک و نروژ در یک ملت و تبدیل دانمارکیها به مسیحیت مشهور بود. او یک متحد کننده بود. بنابراین، نام آن به ارتباط بیسیمی داده شده است که بسیاری از دستگاهها را به یکدیگر متصل میکند.
لوگوی بلوتوث ترکیبی از «H» و «B» است که حروف اول هارالد بلوتوث با حروف باستانی (رون) نوشته شده توسط وایکینگها است.
پادشاه هارالد گورمسون لقب "دندان آبی" (دندان آبی) را به دلیل وسواس او نسبت به زغال اخته که برای همیشه دندان هایش را آبی رنگ می کرد، ملقب شد.
@AsrTarikh
پاسارگاد در برابر زمین لرزه تا7ریشتر مقاوم است.
مهندسان هخامنشی2500سال پیش با روشی بنام " پی دو پوشه " که امروز در ساخت نیروگاه ها از آن استفاده میشود پاسارگاد را بنا کرده اند.
@AsrTarikh
تصویری از درشکه فرعون مصر "توت عنخ آمون"
این درشکه از جنس طلای ناب است كه از مقبره او كشف شده و اكنون در موزه قاهره نگهدارى میشود.
@AsrTarikh
فرانکلین ملقب به پدر امریکا و فردی که تصویرش روی دلار قراردارد
حداقل 10 اختراع مهم مانند اجاق گاز داشت
اما هیچکدام از آنها را ثبت نکرد
معتقد بود اختراعاتش بخششی به دیگران است.
@AsrTarikh
قديمى ترين كليساي جهان در چالدران ايران
بنابر باور مسیحیان ارمنی؛ کلیسای تاتائوس يا قره كليسا، نخستین کلیسایی است که توسط مبشرین مسیح در زمان اشكانيان در دنیا ساخته شده است!
@AsrTarikh
تصویری قدیمی از بلوار الیزابت تهران٬ جالب است بدانید نهری که در وسط بلوار جاریست قبل از لوله کشی آب تهران یکی از اصلی ترین منابع تامین آب کشاورزی بوده است
@AsrTarikh
نمايى حيرت انگيز از كاخ گلستان كه نفس را در سينه حبس ميكند!
کاخ گلستان با قدمتی بالغ بر ۴۴۰ سال یکی از منحصر به فردترین مجموعههای تاریخی ایران میباشد.
@AsrTarikh
مراسم کلوخ اندازان
در زمان های قدیم مردم تهران رسمی به نام «کلوخ اندازان» داشتند که یک تا سه روز قبل ماه مبارک آغاز می شد. بنا بر این رسم خاص که از اشعار شاعران مطرح گذشته گرفته شده بود، مردها ظاهر خود را تمیز و پاکیزه می کردند و با خانواده هایشان به دامان طبیعت می رفتند و هنگام غروب رو به قبله تکه کلوخی را در دست می گرفتند و می گفتند خدایا گناهان خود را شکستیم و خود را برای عبادت در روزهای ماه رمضان آماده کردیم و سپس کلوخ را به نیت نابودی اعمال ناپسندشان به زمین می زدند.
@AsrTarikh
تصویری از ناصرالدین شاه سوار بر کالسکه، همراه
با آلبرت ولیعهد انگستان در انگلیس
@AsrTarikh
فتح قسطنطنیه
در سال 1453 میلادی، قسطنطنیه،پایتخت باشکوه امپراتوری بیزانس، توسط نیروهای عثمانی به فرماندهی سلطان محمد دوم فتح شد. این لحظه تاریخی پایان امپراتوری بیزانس و ظهور امپراتوری عثمانی بود که به یکی از بزرگترین امپراتوری های زمان خود تبدیل شد. فتح قسطنطنیه برای تاریخ اروپا و خاورمیانه از اهمیت زیادی برخوردار بود و همچنین بر تحولات ژئوپلیتیک آن زمان تأثیر گذاشت.
@AsrTarikh