نیکُلای الکساندروویچ رومانوف یا نیکلای دوم واپسین تزار روسیه، پادشاه لهستان و دوک بزرگ فنلاند بود. لقب کامل او «نیکولای دوم، امپراتور و فرمانروای مطلق سراسر روسیه» بود. او از سال ۱۸۹۴ تا ۱۹۱۷ میلادی– که ناچار به کنارهگیری شد – حکومت کرد. او نشان داد که از اداره کشور آشوبزدهاش و نیز ارتش که درگیر جنگ جهانی اول بود ناتوان است. فرمانروایی او با انقلاب ۱۹۱۷ میلادی روسیه به پایان رسید. چند ماه پس از این انقلاب، نیکلای و خانوادهاش به دست بلشویک ها به قتل رسیدند. کلیسای ارتدکس روسیه پس از تقدیس نیکلای، وی را نیکلای «قدیس رنجکشیده» خواند.
در سال ۱۹۸۱ نیکلای دوم و خانواده نزدیکش از سوی «کلیسای ارتدکس در تبعید روسیه» جایگاه قدیسی یافتند و شهید شناخته شدند. در ۱۴ اوت ۲۰۰۰ «کلیسای ارتدکس روسیه» نیز، آنان را قدیس شناخت.
@AsrTarikh
پسران اسپارتی در یونان باستان در سن 7 سالگی ، یک دوره آموزشی تحت حمایت دولت را آغاز می کردند. از طریق این دوره آموزشی ویژه، آنها به رزمندگانی منظم و سرسخت تبدیل می شدند. علاوه بر این، اسپارتی ها تا زمانی که در سن 30 سالگی بازنشسته نشده بودند، اجازه نداشتند با خانواده خود زندگی کنند.
@AsrTarikh
🔴 خطرناک ترین حیوان جهان
🔷 نمایشگاه "خطرناک ترین حیوان جهان" که در سال ۱۹۶۳ میلادی | ۱۳۴۱ شمسی در باغ وحشی در نیویورک برگزار شد.
🔶 در ورودی این نمایشگاه یک آینه بزرگ وجود داشت که مردم را دعوت میکرد تا خود را در آینه ببینند و همراه آینه متنهایی بود که خطرات انسانها برای دیگر موجودات روی زمین را یادآور میشد.
🔷 هدف این نمایشگاه این بود که نشان دهد چگونه بشر، با وجود هوش و پتانسیل برای تغییرات مثبت، به مهم ترین تهدید برای تعادل ظریف طبیعت و بقای گونه های متعدد دیگر تبدیل شده است.
@AsrTarikh
پوشش موبدان زرتشتی در بیش از یک قرن قبل
یزد؛ حدود 1870
عکاس؛ ارنست هولستر
@AsrTarikh
مسجد نصیرالملک شیراز درسال هزار و دویست و پنجاه و پنج هجری شمسی ساخته شد و اتمام آن دوازده سال به طول انجامید
نکته جالب توجه
نبود گنبد در این مسجد است که نشان می دهد این بنای مذهبی کاملا شخصی بوده و عموم مردم از آن استفاده نمیکردند
مسجد نصیرالملک شیراز امروزه در ردیف خاص ترین و زیباترین آثار ایران قرار دارد.
@AsrTarikh
در 1963 مسابقات جهانی کشتی با 8پا برگذار شد، 3 غواص تا عمق 15متر فرو میرفتند، و هركس بزرگترین 8پا را میگرفت برنده میشد! در روز مسابقه 25 هشت پا گرفته شد که بزرگترینش 30 کیلو وزن داشت!
@AsrTarikh
تنور سنگکی ، اختراع شیخ بهایی به قدری با هوشیاری طراحی شده است که پس از گذشت چند صد سال هنوز به همان صورت اولیه پخته می شود
و نانی که بدست میآید ، محبوبترین نان ایرانی است.
@AsrTarikh
5.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نوستالژى
مدرسه دهه شصتی ها
@AsrTarikh
🔺در زیر لایههای یخهای قطب ویروسهای باستانی و خطرناکی برای هزاران سال پنهان ماندهاند، که در نتیجه پدیدهای گرمایش جهانی خطر بیدار شدن انها بشریت را تهدید میکند.
@AsrTarikh
پتر اول،امپراتور روسیه در قرن هجدهم میلادی استخدام و انتصاب در پست های دولتی افرادی با موهای قرمز را ممنوع کرد. دستوری هم صادر کرد که در آن آمده بود: در دادگاه با مو قرمزها حرف نزنید که ایمان ندارند. این دستور در روسیه تا سال 1864میلادی معتبر بود.
@AsrTarikh
پِشه ایتالیایی؛ اولین عکاس از تخت جمشید
لوئیجی پشه (Luigi Pesce) افسر ایتالیایی را اولین عکاسی میدانند که در سال 1274 هجری قمری پا به سرزمین باستانی فارس گذاشت تا از تخت جمشید و پاسارگاد عکس بگیرد.
او این عکسهایی بدیع را در قالب یک آلبوم به ناصرالدین شاه جوان داد و باعث شد تا شاه علاقمند به عکاسی به خرج خود عکاسان متعددی را برای تهیه گزارش تصویری از بناهای تاریخی و باستانی ایران روانه فارس کند.
قا رضا عکاسباشی، آقایوسف، سلطان اویس میرزا، ابولقاسم محمد تقی نوری و البته آنتوان سوریوگین تعدادی از عکاسانی بودند که از سوی دربار برای عکاسی از بناهای باستانی به تخت جمشید فرستاده شدند. عکسها این عکاسان همگی پیش از شروع حفاری در تخت جمشید گرفته شده است.
@AsrTarikh