🔹تصويرى از قفل خانه خدا در زمان عثمانى
نگهداری کلید خانه کعبه به یکی از خانواده های اصیل مکه به نام «بنی شیبه» سپرده شده، این خانواده بیش از ١۴۰۰ سال است که کلید دار مسجدالحرام هستند!
@AsrTarikh
سهگنبد نام برجی است در جنوب شرقی شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی ایران. این بنا آرامگاه بوده و در سال ۵۸۰ قمری ساخته شده. این بنای تاریخی در جنوب شرقی ارومیه، خیابان جانبازان (استاد برزگر) قرار دارد. از سوی دیگر در مدخل بنا سه کتیبه به خط کوفی است که آن را از سنگ تراشیدهاند و در پایان کتیبه، محرم سال ۵۸۰ هجری خوانده میشود. از این رو شاید بتوان مقبره یا برج آجری سه گنبد را متعلق به قرن ششم هجری دانست. بنای تاریخی سه گنبد عبارت است از سکوی بلندی که به شکل استوانه و مدور ساخته شدهاست. ایوان ورودی آجر کاری شده در شمال شرقی بنا واقع شدهاست.
@AsrTarikh
شاهزاده قدرتمند اشکانی با تصویر خال پیشانی بر روی سکههای خود سعی داشتند تا اصالت اشکانی خود را به همگان نشان دهند. آنها خال را نشانه داشتن خون شاهی و اصالت خانوادگی خود می دانستند.
@AsrTarikh
مسجد جامع ورامین سومین بنای مهم تاریخی آن حوزه متعلق به دوره ایلخان ابوسعید است. این مسجد از نمونههای کامل مساجد چهار-ایوانی بوده که نه تنها از لحاظ ساختمان عظیم و گنبد عالی آجری دارای مقام و منزلت صنعتی مهمی است بلکه به واسطه داشتن تزیینات فراوان کاشیکاری معرق و گچبری و کتیبههای تاریخی و انواع خطوط مختلف جز آثار مهم هنری ایران به شمار میرود.
ساختمان مسجد در حال حاضر شامل بقایای سردر، طاقنمای اطراف، دو رواق شمال و جنوبی، شبستان و ایوان و گنبد عظیم آجری و بناهای جنبی شبستان است.
برجستهترین قسمت تاریخی و تزیینی این جامع کتیبه کاشی معرق سر در است که به خط ثلث ممتاز سیاهرنگ در متن لاجوردی نصب شده است. بانی ساختمان مسجد ابوسعید بهادرخان، ایلخان مسلمان مغول است که در سال ۷۲۲ هجری قمری به ساختمان این جامع همت نموده است. در شبستان مسجد ایوان رفیع آن تزیینات جالبی از زمان ساختمان آن باقی مانده که از لحاظ اشکال هندسی و ریزهکاریها و ظرافت نقش و نگار کمنظیر است.
در داخل شبستان و در درون دو قاب آجری، لوحی از زمان شاهرخ بهادر تیموری نصب شده که مورخ به سال ۸۲۱ هجری قمری است.
@AsrTarikh
بابانوئل واقعی، اسقف اعظم ثروتمندی بود که در قرن چهارم میلادی میزیست و مخفیانه به فقرا کمک میکرد و هدیه میداد!
معروفترین داستان درباره او انداختن یک کیسه سکه طلا به خانه مرد فقیری از طریق دودکش بخاری بود تا برای دخترانش جهیزیه بخرد! کیسه داخل جوراب مرد که برای خشک کردن آویزان کرده بود افتاد! دودکش و جوراب کریسمس ریشه در این داستان دارد!
@AsrTarikh
چینی ها همواره هرجا نیروی کار لازم باشد خود را می رسانند! در ج ج اول که کشورهای درگیر در جنگ با مشکل کمبود سرباز برای ایجاد سنگر و تونل مواجه شدند بیش از 140 هزار کارگر از چین استخدام کردند.
@AsrTarikh
تقویم فارسی باستان، ایلامی و بابلی دارای ساختار گاهشماری مشابه، قمری-شمسی بودند که در آنها ماهها قمری و طول سال شمسی محاسبه میشد، برای آنکه سالنو در آغاز اعتدال بهاری واقع شود، لازم بود که در فواصلی از سال، ماه کبیسه به تقویم بیفزایند. در میانرودان و ایلام، افزودن ماه کبیسه تا حد زیادی متأثر از عوامل سیاسی بود؛ اما پژوهش های جدیدنشان میدهد که هخامنشیان برای کارآمدی نظام اداری قلمرو گستردهی خود، تقویمهای محلی را ازطریق محاسبات ریاضی و نجومی و افزودن ماه کبیسه، کاملاً با هم هماهنگ کردند. بهترین شاهد این ادعا اسناد اداری مصری هستند که در آنها بهمنظور هماهنگی با دیوانسالاری شاهنشاهی، در کنار گاهشماری سنتی شمسی، تاریخگذاری قمری-شمسی نیز بهکار رفته است.
@AsrTarikh
🔻راديو نفتى!
✍️ برق این رادیو بوسیله چراغ نفتی کنار آن تأمین میشد و در شب نور هم داشت! نفت در چراغ نفتى ريخته ميشد و حرارت آن بوسيله پره ها به الكتريسيته تبديل شده و راديو روشن میشد.
@AsrTarikh
نمايى حيرت انگيز از كاخ گلستان كه نفس را در سينه حبس ميكند!
کاخ گلستان با قدمتی بالغ بر ۴۴۰ سال یکی از منحصر به فردترین مجموعههای تاریخی ایران میباشد.
@AsrTarikh
فتحعلیشاه قاجار، که در زمان سلطنتش عهدنامههای گلستان و ترکمنچای را امضا کرد و بخشهای زیادی از ایران را از دست داد، سکهای ضرب کرد که بر روی آن خود را "خسروِ کشورسِتان" نامید!
@AsrTarikh
هیچگاه کسي را مسخره نکنید، شاید او قهرمان دنیای خودش باشد!
👤جهان پهلوان تختي
@AsrTarikh
عبارت زیر در آغاز 18 کتیبه از شاهان هخامنشی آمده؛ آنها نعمت هاى خدا مخصوصا #شادى را ارج مينهادند:
خدای بزرگیست اهورامزدا
او که این سرزمین را آفرید
او که آن آسمان را آفرید
او که شادی آفرید
@AsrTarikh