عمارت عشرتآباد معروف به کلاه فرنگی
تاریخ احداث: ۱۲۹۱ هجری قمری در دوره سلطنت ناصرالدین شاه قاجار
این عمارت نزدیک به ۱۵۰ سال پیش در خارج از تهران و نزدیکی میدان سپاه کنونی به دستور ناصرالدین شاه قاجار در میان باغ عشرت آباد در چهار طبقه ساخته شد.
در نزدیکی این عمارت حوض بزرگی وجود داشت که دور تا دور آن خانههای کوچکی وجود داشت که در هر یک از آنها یکی زنهای شاه زندگی میکرد در دوره پهلوی اول باغ عشرت آباد برای کاربری پادگان اختصاص یافت آن حوض بزرگ و خانههای اطراف حوض تخریب شدند اما بخت با عمارت کلاه فرنگی یار بود و این عمارت باقی ماند این عمارت که از نظر معماری و قدمت با عمارت شمس العماره برابری میکند.
@AsrTarikh
🔹تصويرى از قفل خانه خدا در زمان عثمانى
نگهداری کلید خانه کعبه به یکی از خانواده های اصیل مکه به نام «بنی شیبه» سپرده شده، این خانواده بیش از ١۴۰۰ سال است که کلید دار مسجدالحرام هستند!
@AsrTarikh
سهگنبد نام برجی است در جنوب شرقی شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی ایران. این بنا آرامگاه بوده و در سال ۵۸۰ قمری ساخته شده. این بنای تاریخی در جنوب شرقی ارومیه، خیابان جانبازان (استاد برزگر) قرار دارد. از سوی دیگر در مدخل بنا سه کتیبه به خط کوفی است که آن را از سنگ تراشیدهاند و در پایان کتیبه، محرم سال ۵۸۰ هجری خوانده میشود. از این رو شاید بتوان مقبره یا برج آجری سه گنبد را متعلق به قرن ششم هجری دانست. بنای تاریخی سه گنبد عبارت است از سکوی بلندی که به شکل استوانه و مدور ساخته شدهاست. ایوان ورودی آجر کاری شده در شمال شرقی بنا واقع شدهاست.
@AsrTarikh
شاهزاده قدرتمند اشکانی با تصویر خال پیشانی بر روی سکههای خود سعی داشتند تا اصالت اشکانی خود را به همگان نشان دهند. آنها خال را نشانه داشتن خون شاهی و اصالت خانوادگی خود می دانستند.
@AsrTarikh
مسجد جامع ورامین سومین بنای مهم تاریخی آن حوزه متعلق به دوره ایلخان ابوسعید است. این مسجد از نمونههای کامل مساجد چهار-ایوانی بوده که نه تنها از لحاظ ساختمان عظیم و گنبد عالی آجری دارای مقام و منزلت صنعتی مهمی است بلکه به واسطه داشتن تزیینات فراوان کاشیکاری معرق و گچبری و کتیبههای تاریخی و انواع خطوط مختلف جز آثار مهم هنری ایران به شمار میرود.
ساختمان مسجد در حال حاضر شامل بقایای سردر، طاقنمای اطراف، دو رواق شمال و جنوبی، شبستان و ایوان و گنبد عظیم آجری و بناهای جنبی شبستان است.
برجستهترین قسمت تاریخی و تزیینی این جامع کتیبه کاشی معرق سر در است که به خط ثلث ممتاز سیاهرنگ در متن لاجوردی نصب شده است. بانی ساختمان مسجد ابوسعید بهادرخان، ایلخان مسلمان مغول است که در سال ۷۲۲ هجری قمری به ساختمان این جامع همت نموده است. در شبستان مسجد ایوان رفیع آن تزیینات جالبی از زمان ساختمان آن باقی مانده که از لحاظ اشکال هندسی و ریزهکاریها و ظرافت نقش و نگار کمنظیر است.
در داخل شبستان و در درون دو قاب آجری، لوحی از زمان شاهرخ بهادر تیموری نصب شده که مورخ به سال ۸۲۱ هجری قمری است.
@AsrTarikh
بابانوئل واقعی، اسقف اعظم ثروتمندی بود که در قرن چهارم میلادی میزیست و مخفیانه به فقرا کمک میکرد و هدیه میداد!
معروفترین داستان درباره او انداختن یک کیسه سکه طلا به خانه مرد فقیری از طریق دودکش بخاری بود تا برای دخترانش جهیزیه بخرد! کیسه داخل جوراب مرد که برای خشک کردن آویزان کرده بود افتاد! دودکش و جوراب کریسمس ریشه در این داستان دارد!
@AsrTarikh
چینی ها همواره هرجا نیروی کار لازم باشد خود را می رسانند! در ج ج اول که کشورهای درگیر در جنگ با مشکل کمبود سرباز برای ایجاد سنگر و تونل مواجه شدند بیش از 140 هزار کارگر از چین استخدام کردند.
@AsrTarikh
تقویم فارسی باستان، ایلامی و بابلی دارای ساختار گاهشماری مشابه، قمری-شمسی بودند که در آنها ماهها قمری و طول سال شمسی محاسبه میشد، برای آنکه سالنو در آغاز اعتدال بهاری واقع شود، لازم بود که در فواصلی از سال، ماه کبیسه به تقویم بیفزایند. در میانرودان و ایلام، افزودن ماه کبیسه تا حد زیادی متأثر از عوامل سیاسی بود؛ اما پژوهش های جدیدنشان میدهد که هخامنشیان برای کارآمدی نظام اداری قلمرو گستردهی خود، تقویمهای محلی را ازطریق محاسبات ریاضی و نجومی و افزودن ماه کبیسه، کاملاً با هم هماهنگ کردند. بهترین شاهد این ادعا اسناد اداری مصری هستند که در آنها بهمنظور هماهنگی با دیوانسالاری شاهنشاهی، در کنار گاهشماری سنتی شمسی، تاریخگذاری قمری-شمسی نیز بهکار رفته است.
@AsrTarikh
🔻راديو نفتى!
✍️ برق این رادیو بوسیله چراغ نفتی کنار آن تأمین میشد و در شب نور هم داشت! نفت در چراغ نفتى ريخته ميشد و حرارت آن بوسيله پره ها به الكتريسيته تبديل شده و راديو روشن میشد.
@AsrTarikh
نمايى حيرت انگيز از كاخ گلستان كه نفس را در سينه حبس ميكند!
کاخ گلستان با قدمتی بالغ بر ۴۴۰ سال یکی از منحصر به فردترین مجموعههای تاریخی ایران میباشد.
@AsrTarikh
فتحعلیشاه قاجار، که در زمان سلطنتش عهدنامههای گلستان و ترکمنچای را امضا کرد و بخشهای زیادی از ایران را از دست داد، سکهای ضرب کرد که بر روی آن خود را "خسروِ کشورسِتان" نامید!
@AsrTarikh
هیچگاه کسي را مسخره نکنید، شاید او قهرمان دنیای خودش باشد!
👤جهان پهلوان تختي
@AsrTarikh
عبارت زیر در آغاز 18 کتیبه از شاهان هخامنشی آمده؛ آنها نعمت هاى خدا مخصوصا #شادى را ارج مينهادند:
خدای بزرگیست اهورامزدا
او که این سرزمین را آفرید
او که آن آسمان را آفرید
او که شادی آفرید
@AsrTarikh
🔹برخی معتقدند که اهرام چیزی جز بنای یادبودی برای پادشاهان و یا مکانی برای انجام مراسم دینی نیستند، ولی برخی دیگر بر این باورند که این اهرامِ پراکنده در کل سیاره زمین ماهیتی فرازمینی دارند و ساختة دست انسان نیستند. این دسته در پاسخ به این سؤال که دلیل ساخت چنین بناهای عظیمی چه بوده، میگویند که این سازهها مانند آنتنی برای شبکه انرژی سراسری جهان مورد استفاده قرار میگرفتهاند و بشر در فنآوری انتقال انرژی به حدی از پیشرفت دست یافته بود که برای استفاده از انرژی موجود در اتمسفر سیاره زمین، تنها به گیرندههایی با فنآوری مشابه شارژرهای بیسیم امروزی نیاز داشته است.
@AsrTarikh
سكه فوق نمونهای تقلبی از سكه صيدا است كه در زمان اردشير سوم هخامنشی ضرب ميشد. از دلايل جعل بودن سكه:
١-لبه های ضخيم و ضرب بی كيفيت
٢-سكه صيدا فقط ضرب نقره دارد، نه طلا و مس و ...
@AsrTarikh
گوشوارهی چشمنواز طلایی هخامنشی، تزیین شده با سنگهای فیروزهای و لاجورد با قدمت حدود ۲۵۰۰ سال با قطر ۵.۱ سانتیمتر.
@AsrTarikh
یکی از مهمترین آثار کشف شده در سایت های باستانی گل نبشته ها هستند، دیدن این آثار ارزشمند در موزه می تواند شما را در سفری تاریخی به گذشته های دور ببرد.
خط در دشت خوزستان ابتدا در هزاره چهارم(شوش II) که به آغاز نگارش معروف است با پدیدار شدن یك روش نشانه گذاری شمارشی یا استفاده از گلوله های توخالی، شروع میشود
و بعد در دوره ی (شوش III) آغاز ایلامی در هزاره ی سوم ق.م، پیدایش نخستین لوح های تصویری آغاز ایلامی را داریم، بصورتی که هر تصویر معادل یک کلمه می باشد.
نوعی خط هجایی هم با نشانه های از ایلام هم بوجود آمد که در سدههای اواخر هزاره سوم قبل از میلاد منسوخ شد.
خط ایلامی میخی، این خط با 130 نشانه از 2500 تا 331 قبل از میلاد بکار می رفته است. که دگرگون شده خط اکدی است.
گل نبشته های موجود در موزه باستانشناسی ایذه بیشتر متعلق به دوران ایلام میانه ۱۱۰۰-۱۵۲۰ ق م در شهر هفت تپه کشف شده اند و موضوع آنها مشابه لوح کشف شده در شهر سوخته بیشتر به بحث تجارت، بازرگانی می پردازد.
@AsrTarikh
در زمان دکتر مصدق،آمریکا برای اصلاح نژاد خرهای ایران تعداد ۱۰۵ الاغ که از قبرس خریداری کرده بود به ایران هدیه داد که شاید یکی از عجیب ترین هدیههای تاریخ باشد.
@AsrTarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اين ويديويى جالب از بناى قصرالفريد در عربستان است!
قصر الفرید نام قصری باستانی و متعلق به تمدن نبطی ها در نزدیکی شهر مدائن عربستان است که در قرن اول میلادی ساخته شده و از نقاط مهم گردشگری این کشور به حساب می آید.
@AsrTarikh
مظفرالدین شاه قاجار بسال ۱۲۸۴ یعنی ۶۰ سال قبل از تشکیل کشور امارات متحده به سفیر انگلیس پیغام داده:
«جزایر ابوموسی و تنب ملک مطلق ایران است و ما به هیچ وجه از حق خود کوتاه نخواهیم آمد.
@AsrTarikh
باغ خان بشرویه باغ خان، در اواسط دوره قاجاریه، به سبک ابنیه زیبا و خاص آن دوره، در شهر بشرویه استان خراسان جنوبی ساخته شده است. این بنا، دارای حیاطی مربع شکل و بزرگ است که اتاقهایی در اطراف آن ساخته شده است. این اتاقها، دارای سَردرهای رسمی بندی شده و پایه ها و دیوارهایی آراسته با ترنج، گچبری شده است. حوضخانه این سازه، دارای تزئینات زیبای گچبری و رسمی بندی استادانه ای در قسمت گنبد میباشد. شاخه ای از آب قنات بشرویه، درون حوض خانه وارد شده و از آن جا، به منظور آبیاری درختان باغ، به حیاط هدایت می شده است. نور فضا، به وسیله پنجره های مشبکِ واقع بر ساقه هشت ضلعی گنبد کلاه فرنگی، تأمین می گردد. بخشهای دیگر عمارت باغ خان، شامل اتاقهای نشیمن تابستانه و زمستانه، انبار، تنورخانه و غیره میباشد.
@AsrTarikh
عمارت تومانیانس آینالو خداآفرین
این عمارت قدیمی در روستای وینق (وینه) در ۲۹ کیلومتری جنوب غربی شهر «خدا آفرین» و ۱۰ کیلومتری جاده مرزی جمهوری آذربایجان در استان آذربایجان شرقی واقع شده است.
«سرکیس تومانیانس» شخصی بود که حدود یک صد پارچه آبادی در دهستان «منجوان» و «کیوان» را که هردو از دهستان های خداآفرین است، با پول امپراطوری روسیه خریداری کرده و مالک بزرگی درمنطقه به شمارمی رفت. پس از سرنگونی نیکلای پادگورنی، امپراطور روسیه تزاری دذر انقلاب بلشویکی 1917 بوسیله استالین و تشکیل اتحاد جماهیر شوروی، نقشه آنها در ایران برآب شد و تومانیانس ناگزیر شد ایران را به سوی فرانسه ترک کند.
این عمارت تاریخی کوشکی است که بیش از صد سال پیش و در دوره قاجاری توسط «تومانیانس» بنا شد. ساخت آن درسال ۱۹۰۱میلادی شروع و در سال ۱۹۰۷میلادی تکمیل شده است. قرار گرفتن بنا روی تپه ای سنگی آن را همانند قلعه جلوه می دهد.
از آنجایی که صاحب عمارت یک شخص ارمنی بوده، بنا به سبک عمارت های قرن نوزدهم اروپا و روسیه بر بالای یک تپه سنگی ساخته شده است.
@AsrTarikh
تصویری از حرم امام رضا (ع) پس از حمله توپخانهای روسها در سال ١٢٩٠ خورشیدی
@AsrTarikh
"حمید منوچهری" از پیشکسوتان رادیو و دوبله درگذشت
🔹منوچهری علاوه بر گویندگی در فیلم های سینمایی همچون "مشت و تفنگ شکسته"، "شیطان صفتان"، "ماموریت"، "چهره دوم سقوط"، "جغد ها" و مجموعه های تلویزیونی "یکی از این روزها"، "داستان یک زندگی" و "معمای شاه" به عنوان بازیگر ایفای نقش داشته است.
@AsrTarikh
انگلستان اولین کشور صنعتی جهان شناخته می شود و بعد از انقلاب صنعتی در قرن 17 بیش از هر کشور دیگری با دیگر کشورها داد و ستد داشت که همین باعث افزایش افق دید آنان و جهانى شدن زبان انگلیسی شد.
@AsrTarikh
نخستین کسی که به صورت علمی به پزشکی توجه کرد بقراط یونانی بود؛ وی در سدهٔ پنجم قبل از میلاد زندگی میکرد. از نظر بقراط جادو و خواندن اوراد سحرآمیز در مداوای بیماری هیچ ارزشی ندارد!
@AsrTarikh
دژ رودخان یا قلعه حسامی نام قلعهای است متعلق به دوره امپراتوری ساسانی که بر فراز ارتفاعات جنگلی شهرستان فومن در روستای رودخان ساخته شده. با توجه به گزارشهای زمینشناسی، احتمال وجود ذخایر آهن در این منطقه بالا است. شواهدی برای فعالیت معدن کاری باستانی در این منطقه گزارش شدهاست، از جملهٔ آنها پسماندههای ذوب در این منطقهاست.
@AsrTarikh