تصویر یک آتش نشان، در کنار خودرو ویژه آتش نشانی، تهران سال ۴۰
@AsrTarikh
پای آرژانتینوساروس، دایناسور غول پیکر از آمریکای جنوبی. طول این موجودات به 35 متر و وزن حدود 100 تن رسید.
@AsrTarikh
پرفسور آرتور پوپ مورخ آمريكايى که دراصفهان دفن شده درمورد فرش ايرانى گفته:
قالیهای ایران را شعرا مدح گفته؛سیاحان تمجید کرده؛سلاطین کشورها بر آن حسد برده وکشورهای دیگر از آن تقلید کردهاند!
@AsrTarikh
عمر اين درخت بیش از ۴۰۰۰ سال است. داراي تنه اي با قطري 5/4 و ارتفاع 35 متر مي باشد. سرو ابرکوه پس از درخت مسوسلاه با 4800 سال قدمت دومين درخت کهنسال در جهان است.
@AsrTarikh
گنجینه هخامنشی آمودریا مجموعهای شامل ۱۷۰ قطعه طلا و نقره متعلق به دوران هخامنشیان بود که در نزدیکی تاجیکستان کشف شد و اكنون در موزه ویکتوریا و آلبرت و موزه بریتانیا نگهداری میشود.
@AsrTarikh
مسجد سپهسالار تهران در دهه ۱۳۱۰ خورشیدی
این مسجد یکی از قدیمی ترین مساجد تهران به شمار میرود که در زمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد و در دوره های بعد گسترش یافت.
@AsrTarikh
قرآن کریم با خط کوفی ،سده چهارم و پنجم ه. ق
در این اثر صفحاتی مربوط به آیاتی از سوره های سجده، احزاب، فاطر و تمام سوره سبا به جای مانده است. سر سوره های کتاب با آب طلا و اعراب و علامات با مرکب سرخ تزیین و نوشته شده است.
جلد ،مقوا با کاغذ نارنجی،دارای نقش، اندازه جلد 17×21 و اندازه نوشته 12×15 می باشد. در هر صفحه این اثر هجده سطر با خط کوفی بر روی کاغذ نخودی پررنگ تحریر شده است.
@AsrTarikh
عکس بسیار قدیمی از حرم حضرت ابوالفضل (ع)
مربوط به ۱۰۰ سال پیش ، عراق در دوران قاجار و تقریبا تا ۱۵۰ سال پیش بخشی از خاک ایران بود.
@AsrTarikh
روستایی که یک ایران کوچک است
تصویری از نقشه هوایی روستای " جوره کَندی " در منطقه قَرَهپُشتلو زنجان که نقشه روستا به طرز تعجب آوری شبیه به نقشه ایران است!
@AsrTarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#داریوش_بزرگ هخامنشی از شدت علاقه و اهمیتش به این نقش برجسته، خودش شخصا به پای این کتیبه آمده و بر روند ساختش نظارت میکرد. سنگ نبشتهای با سه خط کهن باستانی که داریوش از فتوحات، و حتی از شکستهاش حکایت کرده است.
در محوطه باستانی بیستون، گنجینهای از ادوار مختلف تاریخی وجود دارد.
مجموعهی ثبتجهانیشدهی بیستون، در نزدیکی شهر کرمانشاه/جاده نهاوند که دیدنش بسیار جذاب و به یادموندنی است.
@AsrTarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی زیبا از نقوش برجسته تنگه #چوگان که از زمان #ساسانیان به جا مانده است.
تنگه چوگان، کازرون، پارس، #ایران
@AsrTarikh
"ولتر" یکی از بزرگترین فیلسوفان و نویسندگان عصر روشنگری به قدری شیفته فرهنگ ایران و به ویژه شخص سعدی بود که در جمع دوستان همه او را "سعدی" خطاب میکردند.
@AsrTarikh
تصویری از تنگه کوهستانی دربند پارس که آریوبرزن هخامنشى در آنجا مقابل اسکندر ايستاد.
@AsrTarikh
در جنگ دوم جهانی در هواپیماهای جنگی ژاپنی، سوختی برای بازگشت وجود نداشت! آنها پس از پایان ماموریت، هواپیماهای خود را به کشتیهای آمریکایی میکوبیدند تا آنها را نابود کنند. به این هواپیماهای مرگ "Kamikaze" کامیکازه گفته میشد و هیچگاه خلبانان این هواپیماها بازنمی گشتند.
@AsrTarikh
حید الجزیل، دهکده ای خشت و گلی با خانه هایی ۵۰۰ ساله در یمن بر فراز صخره ای سنگی و عظیم به ارتفاع ۱۵۰ متر در گوشه ای از یک دره پر گرد و خاک و شبیه قلعه های رویایی و فانتزی فیلم هاست.
@AsrTarikh
آیا میدانید اولین تلفن همراه در ایران متعلق به ناصرالدین شاه بود؟
شکل و شمایل این تلفن همراه ، که در سال 1230 تولید شده است، به تلفنهای همراه امروزی شباهتی ندارد.
این تلفن همراه ، در سفرها همراه ناصرالدین شاه بوده و در زمان نیاز به کابلهای کشیده شده بین راه وصل و با مخاطب مورد نظر تماس تلفنی برقرار میشده است.
این تلفن دارای راهنمای فارسی بوده و ساخت کارخانه «البیس» شهر زوریخ میباشد.
@AsrTarikh
قدیمی ترین قفل جهان توسط قفل ساز انگلیسی «جان ویلکس» در سال 1680 ساخته شده است. این قفل برنجی و فولادی زیبا، اکنون در مجموعه موزه ویکتوریا و آلبرت در لندن نگهداری میشود
@AsrTarikh
تخت جمشید، هویت پارس
در سال ۵۱۸ پیش از میلاد بنای تخت جمشید به عنوان پایتخت جدید هخامنشیان در پارسه آغاز گردید. بنیانگذار تخت جمشید داریوش بزرگ بود، البته پس از او پسرش خشایارشا و نوهاش اردشیر یکم با افزودن بناهای دیگر، این مجموعه را گسترش دادند. بسیاری از آگاهیهای موجود که در مورد پیشینهٔ هخامنشیان و فرهنگ آنها در دسترس است به خاطر سنگنوشتهها و گِل نوشتههایی است که در این کاخها و بر روی دیوارهها و لوحههای آن حکاکی شدهاست.
@AsrTarikh
سکه نقره بسیار زیبا و سالم با تصویر اردشیر بابکان پادشاه مقتدر و بنیانگذار امپراطوری ساسانی. تاریخ ضرب در سَده سوم میلادی
@AsrTarikh
قدیمی ترین کارت تبریک روز #پدر، یک لوح سفالی است که در 4000 سال پیش در بابِل به وسیله پسری به نام المسو حکاکی شده و در آن برای پدرش آرزوی سلامتی و طول عمر کرده است.
@AsrTarikh
رکورد بزرگترین پیتزای جهان در اختیار ایتالیایی هاست.
چندین آشپز ایتالیایی در سال 2013 پیتزایی به بزرگی 1261.65 متر مربع پختند و رکورد خود را در گینس ثبت نمودند!
@AsrTarikh
عکسی از احمدشاه قاجار در هتل خودش در شهر نیس فرانسه. احمدشاه چهارسال از تبعیدش رو تو همین هتل گذروند. این عکس رو نوهش، مریم قاجار، منتشر کرده.
@AsrTarikh
تصویری از کاروانسرای زینالدین، تنها کاروانسرای مدور ایرانی.
یزد/دوره صفوی
@AsrTarikh
پسربچههایی در حال بافتن فرش ایرانی
جیپور هند
دهه 1930
از آرشیو ملی هلند
@AsrTarikh
پای یک مومیایی مصری با قدمتی حدود 3000 سال با یک انگشت شست مصنوعی چوبی.
@AsrTarikh
ایرانیان حدود هزار سال پیش یخچال غیر برقی را اختراع کردند ولی در کشورهای غربی تا حدود قرن 20 تنها چیزی که به ذهنشان رسید "جعبه یخ" بود که تکه یخی بالای جعبه حاوی مواد غذاییشان میگذاشتند!
@AsrTarikh
هردوت مورخ یونانی دوره هخامنشیان میگوید:
"در سیمای ایرانیان آثار تقارنی خوشایند دیده میشود و آنان مانند یونانیان بینی كشیده دارند و در سیمایشان آثار نجابتی ویژه مشهود است"
@AsrTarikh
سگ در ایران باستان بصورت "سپَن" "سپاخا" "سَکا" "سو اکا" تلفظ میشده و احترام زیادی برای او قائل بودند زیرا معتقد بودند كه سگ باعث دور شدن اهریمنان میشود.
@AsrTarikh