شهر دقیانوس در شمال شهرستان جیرفت جای گرفته مربوط به دوره سلجوقیان است.
شهر دقیانوس تنها افسانه دوران کودکی نیست؛ بلکه تمدنی باشکوه و باعظمت است که در میان خاکهای جیرفت مدفون شده بود. این شهر که تا اواخر سده هفتم هجری پررونق بوده است، در شمال شرق جیرفت و مجاور هلیلرود قرار دارد و در سالهای اخیر کشف شده و حیرت باستانشناسان را بههمراه داشته است. شهر دقیانوس در فهرست آثار ملی ایران به چشم میخورد.
با توجه به وسعت ۴۰ کیلومتری این شهر که هسته مرکزی آن تنها ۱۲ کیلومتر وسعت دارد، این شهر جزو بزرگترین شهرهای دوره اسلامی کشور محسوب میشدهاست. شهر دقیانوس در زمان سلجوقی از قطبهای تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای شرقی منطقه بودهاست. مارکو پولو، جهانگرد مشهور ایتالیایی نیز، در سفرنامه خود از شهر تاریخی دقیانوس به عنوان یک شهر پرشکوه یاد کردهاست.
@AsrTarikh
اقدس غربی(از نخستین زنان داروساز ایرانی در دوره قاجار) وهمسرش(احمد رستمی که ایشان هم صاحب داروخانه بود)
@AsrTarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در شهر تالسا ایالت اکلاهاما یه مکانی هست به نام «مرکز زمین». اگه وسط اون دایره وایستی، هرچقد داد بزنی کسی بیرون اون دایره صداتو نمیشنوه و صدات فقط اکو میشه و به خودت برمیگرده!
@AsrTarikh
سرهنگ آنتونی بیدل ، مربی نیرو دریایی آمریکا در مبارزه تن به تن بود. معروفیت او به خاطر این است که سال 1943 به للشکر دستور حمله به خودش را داد. او با همه سربازان مبارزه کرده ، همه را خلع سلاح کرده و فقط مچ دستش بریده شد.
@AsrTarikh
چارلی چاپلین و هیتلر، هر دو در یک سال و یک ماه، تنها با چهار روز اختلاف به دنیا آمده بودند. چاپلین در 16 آوریل 1889 و هیتلر در تاریخ 20 آوریل 1889 به دنیا آمد.
@AsrTarikh
ایرانیان باستان از نگاه چینی ها
در اولین تاریخ دودمانی رسمی چین (Shiji، شییی)، که قرن یک قبل از میلاد نوشته شد و به پایان رسید، در یک قسمت از آن درباره ایرانیان این چنین نوشته شده است:
«مردم در آنجا چشمان گودی دارند و بسیاری دارای ریش و سیبیل هستند. آنها در بازار و معامله بسیار خبره هستند و به خاطر یک پشیز نیز چانه میزنند. در میان آنها رسم است به زنان احترام زیادی قائل شوند و اگر مطلبی از سوی زنان گفته میشد مردان انجام آن کار را صحیح میدانستند»
@AsrTarikh
خانه بنی کاظمی در محله کوشک صفی قرار دارد و بر اساس شواهد موجود در این بنا به نظر میرسد بنای اولیه آن به عصر قاجاری تعلق دارد. از جمله خانه هایی است که حیاط بیرونی و اندرونی دارد و فضاهای معماری آن در اطراف آن بنا شده اند. این خانه فاقد گودال باغچه و بیرونی است اما یک حیاط خلوت کوچک پشت شاه نشین جنوبی به چشم میخورد. از فضاهای اصلی معماری این بنا میتوان سرداب های جنوبی و شمالی، شاه نشین، پنج دری، هشتی ورودی و ایوان تابستانی آن نام برد. حیاط اصلی خانه ۹۶۰ متر مربع وسعت دارد و حدود ۵/۵ متر پائین تر از گذر عام احداث گردیده است. تزئینات این خانه شامل گچ بری تصویری و نقاشی، یزدی بندی، رسمی بندی و قطار بندی میباشند. مالکیت خانه در اختیار میراث فرهنگی کاشان است و در حال مرمت آن میباشند. این بنا در تاریخ ۳۰/۳/۱۳۷۷ با شماره ۲۰۳۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و نقشه های آن موجود است.
@AsrTarikh
پیراهن زيباى ساسانی از جنس ابریشم عسلی با نقش طاووس. اين طرح و ظرافت براى 1500 سال قبل بسيار تحسين برانگيز است!
@AsrTarikh
نصویری از یک مصری بر بالای هرم بزرگ می نشیند و از منظره هرم خفره، جیزه، مصر، 1900 لذت می برد.
@AsrTarikh
نمای زیبایی از آبادان و پالایشگاه آن در دهه ۴۰ شمسی
قسمتی از پالایشگاه بزرگ آبادان در کنار رودخانه اروند و کارون قرار دارد.
@AsrTarikh
ایران بعنوان کهن ترین کشور تاریخ شناخته میشود و کهن ترین چاه نفت تاریخ نیز به همین سرزمین منسوب است که رادیناس نام دارد و در نزدیکی شوش باستان واقع است!
ایرانیان نفت را اردریکا می خواندند.
@AsrTarikh
پدر برق ایران
محمدحسین امین الضرب (زاده - درگذشته ۲۵ آذر ۱۳۱۱ تهران)، تاجر ایرانی در دورهٔ قاجار بود. او در دورهٔ زمامداری مظفرالدینشاه اولین دستگاه تولید برق را از روسیه خرید و به این شکل، برق وارد ایران شد و جای گاز را گرفت. به همین دلیل به محمدحسین امینالضرب «پدر برق ایران» لقب دادهاند.
در آن زمان مردم برای روشنایی از روغن یا نفت استفاده میکردند.
@AsrTarikh