آرایش نظامی فالانژ که توسط یونانیان و مقدونی ها مورد استفاده قرار میگرفت
پارسیان بارها با این آرایش یونانیان مواجه شده بودند
@AsrTarikh
در دوران ساسانی در صورتی که به گناهکاری یا بی گناهی متهم شکی واقع می شد، کار را به امتحان محول می کردند و این رسم بسیار اهمیت داشت. این امتحان از لحاظ شدت دارای درجات بود و آن را بر دو نوع می دانستند: ((امتحان سرد)) و ((امتحان گرم)). در زمان شاپور دوم آدرباد پسر مهر سپند برای اثبات حقانیت گفتار خود، بنابر روایات موجود، خود را مورد نوعی امتحان گرم قرار داد، یعنی فلز گداخته بر سینه خود نهاد. یک نوع از امتحان سرد، که در هنگام ایراد قسم اجرا می شد، نوشیدن آب گوگرد آلوده بود. این رسم در کتاب وندیداد هم آمده و اصطلاح سوگند خوردن، که امروز در زبان کنونی ایران به معنای قسم یاد کردن استفاده می شود و معنی آن ((نوشیدن آب گوگرد آلود)) است، یادگاری از آن رسم قدیم می باشد.
@AsrTarikh
طولانی ترین جنگ تاریخ رو ایرانیا داشتن !
جنگ های رومی - فارسی بیش از 680 سال به طول انجامیده است. جنگی که 54 سال پیش از میلاد آغاز و در 628 میلادی به پایان رسید.
@AsrTarikh
تصفیه کننده های حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل در پشت بام راکتور شماره 4، 1986.
@AsrTarikh
در زمان هخامنشیان افرادی که برای شاه خدماتی را انجام میدادند از جانب شاه بزرگ مفتخر به دریافت هدیه میشدند و شاه بنابر خدمتی که انجام داده بودند به ایشان پاداشی درخور میداد. از این رو ثبت نام آنها در دفتری مخصوص برای یادآوری به شاه بزرگ امری لازم و طبیعی بود.هردوت از این دفتر به نام دفتر نیکوکاری یاد کرده است.
@AsrTarikh
نقاشی اثر «پیتر بروس گیل»-1562
300 سال قبل از اینکه ما در مورد دایناسورها چیزی بدونیم!
@AsrTarikh
بقایای یک سرباز آلمانی که در تابستان سال 1945 در منطقه زوگلیگت در تلاش برای خروج از محاصره در بوداپست جان باخت.
@AsrTarikh
آرایش برای زنان مصر باستان آنقدر اهمیت داشته که بدون آن هرگز در مکان های عمومی ظاهر نمیشدند. این دست مومیایی به زنی از طبقه ثروتمند تعلق داشته که روی ناخن هایش حنا نقش بسته است!
@AsrTarikh
مهر استوانهای با نقش شاهین و چشم هوروس (از نماد های مصر باستان) وعود سوز و گاو بالدار(از نماد های هخامنشی)
محل نگهداری: بریتیش میوزیوم لندن
@AsrTarikh
تندیسک های ایلامی به شکل حیوانات (شبیه سگ)
شوش ، هزاره سوم قبل از میلاد
موزه مقدم تهران
@AsrTarikh
🇷🇺 سربازان روسی در حال آموزش رقص به یک اسیر آلمانی در جنگ جهانی اول.
جبهه شرقی
سال ۱۹۱۵
@AsrTarikh
سینی سنگی مربوط به دوران هخامنشیان
با دسته هایی به شکل قو
موزه ملی ایران
@AsrTarikh
دیسک یاصفحه طلایی مربوط به دوران ایلام میانه
قدمت بین 1400تا 1200 قبل از میلاد
جنس مرکزاین دیسک از قیرطبیعی میباشدکه سپس لایه ای از طلا روی آن را پوشانده است
محل نگهداری:موزه لس آنجلس
@AsrTarikh
سر یک بانوی ایلامی
قدمت هزاره دوم قبل از میلاد ،شوش
سلسله سیماشکی
محل نگهداری موزه مقدم تهران
@AsrTarikh
کمان هخامنشی! بازسازی شده در عصر حاضر
تیراندازی باکمان از دیرباز در بین ایرانیان وجود داشته است و حکومت های ایلامی ، کاسی و گوتی... از این شیوه استفاده میکردند وبه نسل های بعدی رسید
@AsrTarikh
مجسمه چوبی "پینوکیو"
نصب شده در پارکی در انگلستان
کودکان با دیدن سرافکندگی و دماغدرازی پینوکیو، فرجام دروغگویی را متوجه میشوند.
@AsrTarikh
مسجد سید؛
یکی از مساجد اصفهان است که در طی دوران قاجاریه ساخته شد و از مساجد اصلی این شهر بهشمار میرود. این بنا در سده ۱۳ هجری به دستور محمد شاه قاجار و توسط محمدباقر شفتی در مساحت ۸۰۷۵ متر مربع ساخته شد. این مسجد که بنایی نیمهکاره است، دارای چهار در اصلی، دو چهلستون، دو شبستان بزرگ، یک گنبد، سه ایوان و بیش از ۴۵ حجره است، اما مناره ندارد همچنین درون شبستانهای آن نیز کاشی کاری نشدهاست.
مسجد سید از بزرگترین و مشهورترین مساجد اصفهان است.
@AsrTarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کهنترین و بزرگترین صندوق امانات بانکی ایران و جهان در روستای سریزد است.
که مربوط به دوره ساسانیان است و استان یزد،در شهرستان مهریز روستای سریزد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ خرداد ۱۳۵۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. قدمت قلعه سریزد به حکومت ساسانیان میرسد. این قلعه در قدیم کاربرد نظامی نداشته و از آن به عنوان ذخیره سازی غلات و مواد غذایی استفاده میشده است. علاوه بر غلات روستاییان نیز در مواقع هجوم و غارت پول طلا و زیورآلات خود را در این قلعه نگهداری میکردند.
گرداگرد این بنا خندقی به عرض تقریبی ۶ متر و عمق تقریبی ۳ تا ۴ متر وجود دارد که اولین لایه دفاعی قلعه محسوب میشده است. علاوه بر آن این قلعه دارای دو دیوار متحدالمرکز تودرتو بابرج و باروهایی بلند است که توسط خندق محصور شده است.
@AsrTarikh
جزیره ای برای تبعید بیماران مبتلا به طاعون که نصف خاک این جزیره از خاکستر اجساد بوده است! جالب است بدانید در سال ۱۹۲۲ در این جزیره بیمارستان روانی ساخته شد که در واقع شکنجه گاه دکتر سادیسمیی بود که آزمایشات وحشتناکی روی بیماران انجام میداد !
@AsrTarikh
اولین چراغ راهنمایی دنیا چه شکلی بود؟!
چراغهای راهنمایی در سال ۱۸۶۸ پیش از اختراع اتومبیل و در زمانی که ترافیک شامل چهارپایان، واگنها، کالسکهها و عابران پیاده میشد، طراحی و در این چراغ از دو فانوس گازی قرمز به معنای توقف و سبز به معنای احتیاط و توسط مهندس راهآهن، به نام "J P Knight " ساخته شده بود.
@AsrTarikh
در قبرستان هاي دانمارك و انگلستان سنگ قبر هاحاوي كد QR هستند كه ميتوانيدزندگي نامه و فايل صوتي يا تصويري از متوفي به همراه خلاصه اي از زندگي او را بر روي تلفن همراه خود دريافت كنيد!
@AsrTarikh
باستان شناسان ایتالیایی کارگاه عطرسازی را در جزیرهای از کشور قبرس، کشف کردند که متعلق به ۴۰۰۰ سال پیش است. این کارگاه، عطر خود را برای صادرات به سرزمینهای شرق دریای مدیترانه تولید میکرده است که توسط زلزله تخریب و مدفون شده بود. باورکردنی نیست،
اما کوزههای سفالی این کارگاه هنوز هم بعد از چهارهزارسال بوی عطر میدهند !
تاکنون فرمول ۱۲ عطر باستانی را از همین خمرهها و ظرفها بدست آوردهاند.
آنها عطرهایی مثل عصاره ترنج، دارچین، گشنیز، بادام و … را از گیاهان محلی گرفته و با روغن زیتون مخلوط میکردند.
این کارگاه بزرگ با خمرههایی که تا ۵۰۰ لیتر عطر را درون خود جای میداده، نشان میدهد مردم دنیای باستان هم به عطر به دلایل مختلف علاقه واقعی داشتند.
@AsrTarikh