💞🌷💞#یک_داستان_یک_پند
💞🌷💞مردی به خواب دوستش آمد، در حالیکه غل و زنجیر بر دست داشت. به دوستش گفت:
💞🌷💞به پسران من بگو، عمل صالحی انجام دهند تا جزو باقیاتالصالحات بر من ثوابی نوشته شود، باشد که خدا مرا از عذاب رها کند.
💞🌷💞 دوستش نزد فرزندان آن متوفی آمد و سخن پدر بر آنان رساند و خواب خود تعریف کرد. در حالیکه فرزندان او از بیکاری از شهر پشم میخریدند و در رودخانه میشستند تا پولی بگیرند و کسب معاش کنند.
💞🌷💞پسر بزرگتر گفت: مرا معاف و معذور دار که این پشمها امانت است و ما را دیناری در دنیا نیست که در حق او نیکی کنیم. پسر کوچکتر گفت:
💞🌷💞 صبر کن نرو. دستان خود را گشوده به هم چسباند و سه بار آب رودخانه پر کرد و به بیرون رود روی سبزههای کنار رود ریخت. گفت:
💞🌷💞 خدایا چیزی برای احسان و بخشش ندارم از فضل خود این کمترین را از این ناچیز بپذیر و پدرم را از عذاب معاف کن.دوستش خندهای کرد و گفت:
💞🌷💞شاهکار کردی ای پسر دوست من! نیازی به احسان و نیکی تو نیست من کار نیکی میکنم و وصیت پدر تو را عمل میکنم.
💞🌷💞شب در خواب فرو رفت و دید آن دوستاش در باغ بزرگی است. شاد شد و گفت: من که چیزی برای تو نبخشیدم؟ دوستاش گفت:
💞🌷💞 خدا به خاطر سه کف دست آب ، مرا بخشید. بدان در این دنیا برای خدا ارزش یک عمل به نیت کننده آن است نه بزرگی یک کار. آری حال که فصل زمستان است ، کافی است
💞🌷💞 نانهای خشک مانده سر سفره را به نیت قربة الیالله برای پرندگان بریزیم. به همین راحتی با یک نیت خوب، کوچکترین کار نزد بشر، نزد خدا بزرگترین کار است.
🌀راه و رسم سؤال پرسیدن:
1⃣ آنچه برایتان اهمیت دارد، سؤال کنید نه مطالبی که به آن اعتقاد ندارید یا زیاد مطرح می شود زیرا نه تنها به شما کمکی نمی کند بلکه باعث سردرگمی تان می شود.
2⃣ سؤالاتی که دغدغه ی فکری شما نیست یا غیر از آن چیزی که هستید شما را نشان می دهد، نپرسید.
3⃣ شرایط شغلی خود را با فرد مقابل در میان بگذارید تا در صورت پیش آمدن آن ها (قراردادی- ورشکستگی و رکود برای مشاغل آزاد- ماموریت ها) از قبل طرف مقابل خود را برای مواجهه با آن آماده کرده باشید.
4⃣ اگر طرف مقابلتان از جواب سوال شما طفره رفت، سؤالتان را به همان شکل در جلسات دیگر یا به طرز دیگری در همان جلسه بپرسید. در صورت جواب ندادن، به او بگویید جواب سؤال خود را نگرفتم. و اگر موفق نشدید باید از راه تحقیق به جواب برسید.
5⃣ طفره رفتن از پاسخ به سؤالات نشانه هشدار برای شماست؛ زیرا مسائلی را ممکن است از شما پنهان کند که زندگی شما را یک عمر تحت تأثیر قرار دهد.
6⃣ سؤال هایی که جواب آن نیاز به توضیح دارد، تشریحی بپرسید نه به صورت بله و خیر. مثلا به جای اینکه بپرسید آیا شما عصبانی می شوید سؤال کنید موقع عصبانیت چه می کنید؟ چون به هر حال همه عصبانی می شوند.
7⃣ اگر از جواب دادن او به سؤالی قانع نشدید، از او بیشتر توضیح بخواهید تا به نتیجه ی دلخواه دست یابید.
8⃣ از سؤالاتی که در بطن آن جواب نهفته است و طرف با بله و خیر می تواند از آن بگذرد، پرهیز کنید.
9⃣ سؤالات کلی نپرسید مثلاً ایمانتان در چه حدی است؟ این سؤال باید به چند سؤال تقسیم شود. (نماز، روزه، صبر در مشکلات و ...)
🔟 اگر طرف مقابلتان در پاسخ دادن درنگ کرد، زود قضاوت نکنید و او را متهم به چیزی نکنید.
🆔 @asanezdevag
✅ چگونه پاسخ مناسب به #خواستگار خود بدهیم؟
👇👇
🔶🔸 با عشق شوخی نكنید:
با ادای احترام به همه خانمهای جوان، باید قبول كنیم در سالهای اخیر، بعضی باورهای نادرست و «عوامانه» بهعنوان اصول زندگی درست و «عاقلانه» در ذهن خانمهای جوان جا گرفته است که اشتباه است یكی از این گزارههای غلط، راهبرد «در آب نمك خواباندن» آقا #پسر هاست. گاهی خانمها، وقتی با پیشنهاد #خواستگاری روبهرو میشوند، هرچه سبك و سنگین میكنند، نمیتوانند به این نتیجه برسند كه بله را بگویند یا نه. این طبیعی است. گریزی هم از آن نیست اما رفتار خانمها در این دوره تردید، باید رفتار استانداردی باشد، با رعایت ۳ اصل:
اول اینكه باید صریح و شفاف به طرف مقابلشان بگویند كه هنوز تصمیمی نگرفتهاند و نیاز به زمان دارند.
دوم اینكه باید زمانی را برای خود مشخص كنند و بهخودشان تكلیف كنند تا آن زمان، تصمیم قطعیشان را بگیرند و آن را به خواستگارشان اعلام كنند.
سوم اینكه در طول این مدت باید تلاش كنند به شناختی برسند كه بتوانند بر مبنای آن، تردیدهایشان را برطرف كرده و به نتیجه قطعی برسند.
⚠️ متاسفانه بعضی خانمها، حتی وقتی جمعبندی نسبیشان این میشود كه به خواستگارشان نه بگویند، بازهم این را اعلام نمیكنند. گاهی نمیدانند چطور نه بگویند (به خصوص اگر خواستگارشان خیلی علاقه نشان بدهد) و گاهی هم پیش خودشان فكر میكنند بهتر است چیزی نگویند و این مورد را از دست ندهند، شاید #مرد بهتری پیدا نشد! باید گفت که این رفتار بسیار خطرناک است چرا که دارید با زندگی یک نفر دیگر بازی می کنید.
❓ بگویم بله؟ بگویم نه؟
اگر هنوز نتوانستهاید تصمیم بگـیرید، این ۴ نکته را فراموش نکنید.
1⃣ شهر را خبر نكنید:
قرار نیست به تنهایی تصمیم بگیرید اما كمی رازدار بودن، میتواند شما را در داشتن انتخابی مناسبتر كمك كند. اگر میخواهید با آرامش بیشتری به این موضوع فكر كنید، باید از ورود هر عامل مزاحمی جلوگیری كنید. رودربایستیهای اجتماعی، ترس از اینكه فرصت دیگری برایتان فراهم نشود و تحریكهای دیگران، بزرگترین مشكلاتی هستند كه میتوانند شما را در تصمیمگیری به اشتباه بیندازند، پس قدم اول شما برای داشتن یك انتخاب خوب، این است كه موضوع را با هركسی در میان نگذارید.
💫 از میان آدمهای اطرافتان، میتوانید چند نفر كه اعتماد بیشتری به آنها دارید و فكر میكنید خودشان بهدلیل داشتن یك زندگی موفق میتوانند راهنمایتان باشند را انتخاب كنید و راز كوچكتان را برایشان فاش كنید. این افراد به شما كمك میكنند كه واقعیت را بدون توجه كردن به احساساتتان ببینید و با نگاهی منطقی در مورد آیندهتان تصمیم بگیرید.
2⃣ تند نروید :
عجله نكنید. بهخودتان و او فرصت دهید تا شرایط را بررسی كرده و باتوجه به تمامی مسائل در مورد آیندهتان تصمیم بگیرید. خانوادهها را بهطور كامل به این روند وارد كنید. برای تفریحهای خانوادگی برنامهریزی كرده و با خانوادهها و دوستانتان بیرون بروید. فكر نكنید حالا كه خیلیها از این موضوع خبردار شدهاند، هیچ راه برگشتی ندارید. این دوره كوتاه نامزدی، فقط و فقط برای شناخت بیشتر است، پس اگر فكر میكنید به هزار و یك دلیل نمیتوانید كنارش احساس خوشبختی كنید، با خانوادهتان در این مورد صحبت كنید و از آنها بخواهید برای گرفتن تصمیمی درست شما را همراهی كنند. اگر هم جوابتان مثبت است، بهدلیل بهانههای كوچك ماجرا را كش ندهید.
3⃣ وقت را تلف نکنید:
قطعا هر كدام از شما برای آیندهتان برنامههایی دارید، پس با تلف كردن وقت و ناتوانی در تصمیمگیری، همدیگر را بازی ندهید. حالا كه دید دقیقتری در مورد او و تواناییهایش به دست آوردهاید و نظرهای علمی و بیطرف مشاور را هم در اختیار دارید، وقت را تلف نكنید. دو دو تا چهار تا كنید و با دادن پاسختان، او را هم از این تعلیق بیرون بیاورید. اگر جوابتان مثبت است، میتوانید فاز بعدی را شروع كنید و اگر جوابتان منفی است، میتوانید با راههایی، برای قطع این ارتباط كمك بگیرید. مهم نیست چه جوابی میدهید، مهم این است كه با كش دادن این موضوع، زندگی او و خودتان را تلف نكنید.
4⃣ تعارف نكنید؛ حرف دلتان را بگویید:
احتمالا شما هم فكر میكنید بدون برخی معیارها نمیتوانید زندگی كنید و البته در ذهنتان شرایط خاصی را برای ساختن و ادامه زندگی تصور میكنید. این موضوعها را بدون پرده با خواستگارتان درمیان بگذارید. شاید از برخی مسائل بتوانید بگذرید و او هم بتواند خودش را تاحدودی با نیازهای شما تطبیق دهد. اما اگر در مورد موضوعات اساسی اختلاف دارید و فكر میكنید سبك زندگی و نیازهایتان زمین تا آسمان با هم فرق میكند، قید این گزینه را بزنید.
________
#قبل_از_ازدواج
🆔 @asanezdevag
✅ ۷ راز محبوب شدن در #خانواده_همسر (مخصوص آقا #پسر ها)
👇👇
🔰 ۱- در مورد توانایی هایتان دروغ نگویید اما خیلی هم فروتن نباشید:
از سوالاتی که پدر و مادر همسرتان از شما می پرسند ناراحت نشوید در عوض به آنها درباره خودتان راست بگویید. حتی کاستی هایتان را هم راست بگویید و بگویید که تلاش می کنید آنها را رفع کنید. تا جایی که ممکن است مهارت هایتان را در عمل نشان دهید و قابلیت های خود را به آنها اثبات کنید.
🔰 ۲- هیچ وقت جلوی خانواده همسرتان با خانواده خود تندی نکنید:
اگر اعتراض یا دلخوری ای از مادر و خواهر خود دارید، در خلوت با آنها در میان بگذارید. یادتان باشد رفتار شما با مادر و خواهرتان الگویی برای رفتار شما با #همسر آینده تان تلقی خواهد شد. علاوه بر این، علاقه ای که به بچه ها دارید را در مقابل والدین همسرتان ابراز کنید.
🔰 ۳- دست پر باشید:
لازم نیست هدیه های گران قیمت بخرید اما مناسبت ها را برای هدیه دادن به #همسر تان و اعضای خانواده او فراموش نکنید. حتی در حد یک کتاب، یک شاخه گل و... هدیه محبت را زیاد می کند خصوصا اگر بی دلیل باشد. وقتی به دیدن نامزدتان می روید، برای او در بیشتر اوقات هدیه بخرید و گاهی اوقات هم گل، شیرینی یا هدیه برای اعضای دیگر خانواده ببرید.
🔰 ۴- در کار منزل کمک کنید:
این که وقتی در خانه نامزدتان مهمان هستید، به پدر و مادر او در انجام کارها کمک کنید نشانه افت شخصیت شما نیست. بپرسید چیزی نیاز ندارند که شما از بیرون تهیه کنید؟
اگر وسیله ای در منزل نیاز به تعمیر دارد و شما تعمیر آن را بلدید، حتما این کار را انجام دهید.
🔰 ۵- از آنها نظرخواهی کنید:
برای پدر و مادر همسر شما بسیار مهم است که شما شخصیت مشورت کننده ای داشته باشید و اهل استبداد و خودرایی نباشید. بنابراین در انجام امور حتما نظر آنها را جویا شوید و در مراودات خود نشان دهید که نظر #دختر آنها و خانواده اش برای شما مهم است.
با این کار دو نتیجه به دست می آورید: اول این که ثابت می کنید در زندگی با دختر آنها خودرای و مستبد نیستید و دوم آنکه به آنها نشان می دهید برای نظر و تجربه و مشورت شان ارزش قائلید.
🔰 ۶- مردانه رفتار کنید:
شوخ طبعی بسیار پسندیده است اما مهم تر از آن رفتار پخته و بالغانه شماست. این که بدانید کی شوخی کنید و با کی بسیار مهم است. با بزرگتر خود هرگز شوخی نکنید و کوچکتر از خود را هم به تمسخر نگیرید. شوخی هایتان باید در نهایت متانت و ظرافت باشد.
🔰 ۷- تلفن های خصوصی داشته باشید:
بد نیست هر از گاهی با پدر یا برادر همسرتان در بیرون از خانه دیدار کنید یا تلفن های مردانه داشته باشید. از مسائل مردانه حرف بزنید و اگر لازم است دیدگاه های خود را نسبت به زندگی آینده تان با دختر خانواده با آنها در میان بگذارید. با این کار می توانید بیشتر اعتماد و محبت آنها را جلب کنید و خیالشان را بابت صلاحیت های خود راحت کنید.
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
دانستنی های #بعد_از_ازدواج
🆔 @asanezdevag
✨ #استاد_قرائتی
📌یک کسی ما را دید، گفت: آقای قرائتی، شما پسر ندارید؟!
گفتم: نه من فقط دختر دارم.
چند بار کوبید بر سینه اش که الهی، الهی خدا بهت یک پسر بدهد!
من هم چند بار کوبیدم بر سینه ام، که الهی، الهی خدا یک جو عقل به تو بدهد!
✅ خدا وقتی به کسی دختر میدهد، به او میگوید به شکرانه این دختر، نماز شکر بخوان. انا اعطیناک الکوثر فصل لربک...
✅ حدیث داریم خانه ای که در آن چند دختر داشته باشد، محل رفت و آمد ملائکه است.
🆔 @asanezdevag
✅ آینده ازدواجتان را پیش بینی کنید
👇👇
به طور کلی، ویژگی های شخصیتی مشخصی وجود دارند که اگر آنها را قبل از #ازدواج شناسایی کنید، می توانید مطمئن شوید که ازدواج تان به شکست منتهی خواهد شد:
✨ به طور کلی اگر طرف مقابل شما بیش از حد افسرده، کمرو، مضطرب، پرخاشگر، تکانشی (کسی که بدون فکر کردن و به صورت ناگهانی عمل می کند) و یا در برابر فشارهای روحی آسیب پذیر باشد، برای ازدواج مناسب نیست. اما به جز این موارد، چند نشانه دیگر هم هستند که باید آنها را جدی بگیرید و در صورت مشاهده آنها حتما درباره این ازدواج با یک مشاور مشورت کنید:
💞 • اگر یکی از شما مدام به علاقه موجود بینتان شک می کند و مطمئن نیست که می تواند شما را دوست داشته باشد یا نه. این فرد می تواند نماینده تیپ شخصیتی تایید خواه باشد که در هر موردی مدام نیاز به تشویق، تایید و تحسین دیگران دارد. از اعتماد به نفس کمی بهره برده و در دراز مدت این خصوصیات او برایتان آزاردهنده خواهد شد.
💞 • اگر فرد مورد نظرتان می خواهد که همه دوستان قدیمی خود را ترک کنید و یک زندگی اجتماعی تازه برپا کنید می تواند نماینده تیپ مالکیت طلب باشد که شما را از زندگی قبلی تان جدا کرده و می خواهد در یک فرم جدید از نو بسازد.
💞 • اگر او همه تصمیمهای مهم در رابطه با شما را به تنهایی می گیرد و شما از این کار اذیت می شوید به احتمال زیاد #همسر تان تیپ شخصیتی فرمانده دارد و شما مجبورید یک عمر زیردست و تابع او باشید.
💞 • اگر او بارها از کوره در می رود و در کنترل خلق و خوی خود ناموفق است می تواند کسی باشد که مهارت های ارتباطی کمی داشته و هوش هیجانی او پایین است. در این صورت باید منتظر زد و خورد، عدم مدیریت، بی ارادگی، بد تصمیم گیری و... از او باشید.
💞 • اگر زمانی که با هم هستید، بیشتر وقت شما به جر و بحث و مخالفت می گذرد و نمی توانید تشخیص دهید که او را دوست دارید یا از او متنفرید. اگر در طول ماه به کرات احساس می کنید به نامزدتان علاقمندید یا از او متنفرید، کمی بیشتر روی این ازدواج فکر کنید.
💞 • اگر یک روز کامل را بدون تلویزیون با این شخص گذراندید و متوجه شده اید که هیچ حرفی برای گفتن و هیچ کاری برای سرگرم شدن ندارید و روز کسل کننده ای را داشته اید.
💞 • اگر مدام جملاتی مانند این در سرتان می چرخد: شاید همه چیز بعد از ازدواج درست شود، شاید با گذشت زمان اختلاف ها خود به خود حل شوند، شاید بعد از ازدواج اخلاقش را بهتر کند و...
💞 • اگر با وجود اینکه زمان زیادی را با هم می گذرانید، واقعا خصوصیات فردی همدیگر را نمی شناسید یا با افکار یکدیگر ارتباط برقرار نمی کنید.
💞 •اگر با پدر یا مادر خود اختلاف عقیده های زیادی دارید و همسر آینده شما درست شبیه والدین نامطلوب شما است.
💞 • اگر دلیل ازدواج شما، یافتن کسی است که جای مادر یا پدر را برایتان پر کند و از همسر آینده تان توقع دارید شب و روز مشغول رتق و فتق شما باشد یا حس می کنید بدون کمک او نمی توانید آب بخورید.
________
دانستنی های #قبل_از_ازدواج
🆔 @asanezdevag
⚠️ دردسرهای عقد طولانی:
اغلب عقدکرده هایی که به اختلاف بر می خورند، کسانی هستند که عقدشان طولانی شده است. این به معنای آن است که این افراد اختلاف جدی با هم نداشته اند (چرا که اگر اختلاف جدی باشد معمولاً قبل از یک ساله شدن عقد جدا می شوند) و مشکلاتی هم که به وجود آمده اند، به صورت تدریجی و حاصل طولانی شدن این دوران بوده است.
⭕️بعضی از این مشکلات شامل موارد زیر هستند:
1⃣ گیر کردن بین توقعات:
وقتی دختر و پسری عقد می کنند، توقعات زن و شوهری از یکدیگر دارند. این در حالی است که بر طبق عرف، تا وقتی که زوجین به خصوص دختر در خانه پدر هستند ملزم به رعایت قوانین آن و برآورده کردن توقعات قبلی خانواده هستند. این وضعیت وقتی طولانی بشود، آنها را دچار فرسایش روانی می کند و باعث اختلاف می شود.
2⃣ کنجکاوی اطرافیان:
از همان روز عقد، فامیل و آشنا در هر بار دیدار از زوجین و والدین او سوال می کنند که «عروسیتان کی است؟».
وقتی هم که عقد طولانی می شود سوالات دیگری اضافه می شوند مانند «رابطه تان خوب است؟»و غیره.
این فشارها کم کم زوجین و خانواده ها را خسته می کند و باعث می شود که همدیگر را سرزنش کنند.
3⃣ رفت و آمد:
خیلی از خانواده های دختر خانم ها اجازه نمی دهند که دخترعقد کرده شان شب بیرون از خانه پدری بخوابد یا با شوهرش به مسافرت برود. یا وقتی از خانه بیرون می روند برای برگشت او ساعت تعیین می کنند. این مسئله شوهر را ناراحت می کند و روی رابطه آنها اثر می گذارد.
4⃣ «خرج دختر با کیه؟»
گاهی اوقات خانواده دختر از همان موقع عقد، مخارج تحصیل و درمان و خرید دخترشان را کاملاً به عهده شوهر او می گذارند این در حالی است که خانواده پسر به این مسئله معترضند و با کنایه و یا مستقیم این نکته را به روی دختر می آورند. در این زمان، زوجین چون نمی دانند به حرف چه کسی گوش کنند به جان هم می افتند.
5⃣«عروسی کجا باشه؟»
اگر خانواده ها از لحاظ فرهنگی با هم خیلی تفاوت داشته باشند، سر مراسم عروسی هم به اختلاف بر خواهند خورد. از آنجا که در این مواقع هر خانواده ای سعی دارد روی دیگری فشار بیاورد، این مسئله روی روابط زوجین تأثیر خواهد گذاشت.
6⃣ دلسردی:
با این همه اختلاف و دردسر، طبیعی است که زوجین از هم دلسرد بشوند و حتی عطای زیر یک سقف رفتن را به لقایش ببخشند.
🆔 @asanezdevag
⏪ توصیه هایی به زوج های جوان:
برای اینکه بتوانید موانع ازدواجتان را به شیوه ای مسالمت آمیز از میان بردارید به چند نکته توجه کنید:
☑️ با خانواده هایتان صحبت کنید. به خانواده هایتان بگویید که طولانی تر شدن عقد می تواند برای زندگی شما آسیب زا باشد و از آنها بخواهید تا در صورت امکان، با ساده کردن مقدمات، ازدواج شما را جلو بیندازند.
☑️ به دنبال تشابهات باشید. به فرهنگ
و رسوم خانواده هایتان توجه کنید و تشابهاتی را که بین آنها وجود دارد پیدا کنید. در اختلافاتی که به دلیل تفاوت های فرهنگی بین خانواده ها به وجود می آید، طرف وسط را بگیرید و از منتقل کردن حرف های این خانواده به آن خانواده پرهیز کنید. همینطور ناراحتی تان از این مسائل را سر همسرتان خالی نکنید.
☑️ مسولیت زندگیتان رابپذیرید. این شماهستیدکه تعیین میکنید دیگران چقدر در زندگیتان نقش داشته باشند. اگر با کم کردن چشم و هم چشمی ها می توانید سر زندگی تان بروید، تصمیمتان را بگیرید و هر کدامتان خودتان تصمیمتان را برای خانواده تان مطرح کنید.
🔴 توصیه هایی به خانواده ها:
بخش زیادی از مشکل فرزندتان با کمک شما قابل حل است اگر:
☑️ توقعات منطقی داشته باشید. توقع مراسم مجلل و یا جهیزیه آنچنانی را کنار بگذارید.
☑️ به جوانان میدان بدهید. وظیفه شما کمک به انتخاب همسر مناسب و پا گرفتن زندگی فرزندانتان است. لطفاً مسائل حاشیه ای مانند کم و کیف مراسم عروسی، خرید یا اجاره خانه، جهیزیه و غیره را به زوجین واگذار کنید.
🆔 @asanezdevag
✅ نقش #خانواده ها در دوستی #دختر و #پسر
👇👇
نحوه برخورد و عملكرد #والدین با فرزندان (از دوران كودكی تا جوانی) نقش بسیار عمده ای در شكل گیری اخلاق، روحیات و فرهنگ آنها دارد. بر همین اساس است كه متخصصین ریشه همه كارها و فعالیت های فرزندان را در نوع عملكرد والدینشان می بینند. یكی از مهمترین بحران های دوران نوجوانی و قبل از #ازدواج جوانان #دوستی_با_جنس_مخالف است.
☘️واقعیت این است که بسیاری از جوانان به دلیل برخی كمبودها و فشارها و تنها برای فرار از آنها و رسیدن به آرامش به سمت جنس مخالف سوق می یابند و گمان می كنند كه تمام مشكلاتشان در سایه ازدواج با فرد مقابل قابل حل می باشد. در حالیكه این كار آنها مصداق بارز ضرب المثل «از چاله در آمدن و به چاه افتادن» می باشد.
☑️ اشتباهات والدین در گرایش جوانان به دوستی با جنس مخالف:
🌺الف) عدم آموزش صحیح والدین به فرزندان در مورد جنس مخالف:
اغلب نوجوانان در سنین دوازده ـ سیزده سالگی، به دلیل بیداری غریزه جنسی نسبت به جنس مخالف مشغولیت ذهنی پیدا می کنند و می خواهند بدانند که جنس مخالف آنها چگونه آدمی است. اگر در این شرایط به آنها درست اطلاعات داده نشود، به علت کنجکاوی به سمت دوستان و اطرافیان می روند تا پاسخ پرسش هایشان را دریافت نمایند. به همین دلیل یا با اطلاعات غلط دوستان و سایت ها و یا با دوستی های خطرناك با جنس مخالف مواجه می شوند.
🌺ب) محدود کردن مطلق فرزند در برخورد با جنس مخالف توسط خانواده:
گاه خانواده ها نوجوان خود را از هرگونه برخورد با جنس مخالف محروم کرده و آنها را به شدت از این امر باز می دارند زیرا هر گونه ارتباطی با جنس مخالف را برخلاف شرع و گناه می دانند. در حالیكه در دین اسلام برای برخوردهای فرهنگی و اجتماعی #زن و #مرد با یكدیگر حدود مشخص شده است و برخورد آنها در قالب این حدود هیچ مشكلی ندارد.
🌺ج) نبود کانون محبت در خانواده:
برقراری پیوند روحی و عاطفی عمیق بین والدین و فرزندان از اهمیتی خاص برخوردار است. این پیوند سبب می شود که بسیاری از نیازهای روحی و عاطفی فرزندان در محیط خانواده برآورده شود و آنان دچار کمبودهای عاطفی نگردند. افرادی که از چنین روابط روحی سالمی در محیط خانه محرومند، دچار كمبود محبت و عاطفه شده و برای جبران کمبودهایشان به سوی دوستی با جنس مخالف برای تامین نیاز به محبت شان پیش می روند. البته گرایش به این نوع دوستی ها در دختران بیشتر از پسرها می باشد.
🌺د) سختگیری خانواده در مورد ازدواج:
متاسفانه برخی از والدین در زمینه ازدواج فرزندانشان تنها به بهانه اینكه بزرگتر و با تجربه ترند و هدفشان خوشبختی آنهاست اقدام به تصمیماتی می كنند كه برخلاف رضایت فرزندانشان بوده و گاه حتی سعادت را از زندگی آنها دور می كند و مشکلات فراوانی بر سر راه ازدواجشان فراهم می آورد. از این رو اغلب فرزندانی که در چنین خانوادههایی رشد میکنند برای رهایی از فشارهای روحی حاصله از تحمیل خواستههای نابجای اطرافیان و به نوعی پیاده کردن اهداف خود در زندگی، ناخواسته تن به دوستیها و عشق های کاذب و ازدواج های این چنینی می دهند.
🌻🍃🌻🍃🌻🍃🌻
#نکات_آموزنده
🆔 @asanezdevag
آیا #ازدواج «اسارت» است⁉️
👇👇
بعضی از جوان هایی که امروز تن به ازدواج نمی دهند، بهانه تجردشان را « #آزادی » عنوان می کنند. آنها فکر می کنند با ازدواج محدود می شوند و باید به چهارچوب ها و مسئولیت هایی تن بدهند که آزادی شان را محدود می کند.
🌸 در این که ازدواج سبک زندگی شما را تغییر می دهد شکی نیست. ازدواج دنیای تجرد شما را به دنیایی وصل می کند که در آن تعهد و مسئولیت حرف اول را می زند. مسئولیت نسبت به خود و کسی دیگر که بخش بزرگی از زندگی اش را با شما به اشتراک گذاشته است. در زندگی مجردی اگر شما تصمیم گیرنده زندگی خود بودید با متاهل شدن تان تصمیم گیری تان بر زندگی یک فرد دیگر هم تاثیر می گذارد و می تواند آینده یک خانواده را دگرگون کند.
🌸شما تا پیش از این اگر به تنهایی سفر می رفتید، این بار باید سفرهایتان را خانوادگی برنامه ریزی کنید. اگر درآمدتان را به تنهایی برنامه ریزی می کردید، این بار باید بخش بزرگی از آن را به زندگی مشترک اختصاص دهید و اگر قبلا خیلی راحت از برخی دوستان و اقوام که با آنها کمتر نزدیکی دارید، کناره می گرفتید، حالا باید مهارت ارتباط با انواع و اقسام آدم ها را یاد بگیرید.
🌾 باید یاد بگیرید در تمام مواردی که در گذشته از تصمیم گیری شانه خالی می کردید و بار آن را به دوش دیگران، مثلا پدر و مادرتان می انداختید، تصمیم گیرنده باشید و با مشکلاتی که قبلا به سادگی از کنار آنها می گذشتید، رو در رو شوید. در واقع سبک زندگی شجاعانه تر، مسئولانه تر و منطقی تری را انتخاب کنید.
🌾اما به جز این، سبک زندگی شما دستخوش تغییرات دیگری هم می شود. ازدواج شما به معنی رفع نیازهای فردی است که تا قبل از آن تجربه ای درباره آنها نداشته اید. نیازهای مادی، معنوی، عاطفی و جسمی یک فرد دیگر که از دنیایی دیگر پا به دنیای شما گذاشته است. این به خودی خود می تواند سبک زندگی شما را تغییر دهد و شما را وادار کند که قبل از برآورده کردن نیازهای خود، به فکر رفع نیازهای طرف مقابل باشید. چیزی که فقط با عاطفه ای قوی و احساس مسئولیت به دست می آید.
❤️با این حساب می بینید که در ازدواج آن چیزی که به اسارت تعبیر می شود در واقع رد شدن از دوران وابستگی و انفرادی زندگی کردن به دنیای مسئولیت و بلوغ است.
ازدواج خوشی ها را از شما نمی گیرد؛ فقط شکل آن را تغییر می دهد.
شما همچنان می توانید روابط دوستانه خود را داشته باشید اما این بار باید چهارچوب های بیشتری برای آن قائل شوید. چهارچوب هایی که احتمالا دوستان مجرد شما آن ها را درک نمی کنند اما هر فرد متاهلی به آنها پایبند است.
❤️به جز این، ازدواج برای عده ای ترس از دست دادن حریم شخصی و رازهای پنهان را به همراه دارد. عده ای نگرانند که با ازدواج مجبور شوند همه چیزشان را کف دست همسرشان بگذارند. چیزی که هیچ کس به آن علاقه ای ندارد. واقعیت این است که شما همچنان می توانید خلوت خود را داشته باشید، فعالیت های مورد علاقه تان را حفظ کنید و حریم فردی تان را از اشتراک محفوظ بدارید اما باید بپذیرید که بخش هایی از این حریم فردی در ازدواج از بین می رود.
💟در ازدواج، پنهان کاری معنایی ندارد و این یعنی اگر در زندگی تان مواردی دارید که از دیگران مخفی می کنید، هنوز برای ازدواج آماده نیستید.
اگر بخشی از روابط، فعالیت های فردی یا لذت هایتان جزو موارد ممنوعه است که برملا شدن آنها باعث شرمندگی تان می شود، برای ازدواج آماده نیستید.
💟بنابراین، ازدواج یک تغییر بزرگ در عادات و رفتارهای شما است اما این تغییر نمی تواند منفی باشد. مگر آنکه شما اساسا تمایلی به تغییر نداشته باشید و بخواهید همچنان قواعد زندگی مجردی تان را در زندگی مشترک پیاده کنید که در این صورت، دیر یا زود باید با شکست رو در رو شوید!
_________________
#نکات_آموزنده
#قبل_از_ازدواج
🆔 @asanezdevag
✅ در #خواستگاری چه بگوییم؟
👇👇
متأسفانه در مجالس خواستگاری به مباحث جامعهشناختی که میتواند منشأ اختلافات آینده برای #دختر و #پسر باشد، کمتر توجه میشود. گاه پسر به دغدغههایی فکر میکند که اصلاً دختر در فکر آن نیست و گاه نسبت به مباحثی بیتفاوت است که دختر کاملاً نسبت به آن مسأله حساسیت دارد.
⚠️ اما نكات اساسی:
🌷 ـ حرفهایتان را واضح و روشن بگویید، طوری که او منظور شما را متوجه شود و بتواند درست تصمیم گیری کند.
🌷 ـ توجه دقیق در رفتار، گفتار، ظاهر و عکس العمل فرد در مقابل سۆالاتی که از او میپرسید، شما را به #شناخت بهتری میرساند.
🌷 ـ علاقه و حساسیتهای خود را در مورد موضوعات مختلف در جلسه بیان کنید تا اختلاف نظرها مشخص شود.
🌷 ـ هدفتان از سۆال و جواب در گفتگو شناخت طرف مقابل برای انتخاب او باشد، نه بازجویی و تجسس در امور او. (حالت بازجویی یعنی نگاه و گفتار طوری باشد كه او دست و پایش را گم كند.)
🌷 ـ در مورد موضوعات مهم و اساسی طوری سۆال کنید که همهی جوانب آن سنجیده شود و شما را به شناخت عمیق در مورد آن برساند.
🌷 ـ مهارت خوب گوش دادن در بین جوانان امروز کمتر رعایت میشود؛ چراکه عمده دغدغهی افراد، خوب حرف زدن است؛ در حالی که در خواستگاری خوب گوش دادن مهمتر و لازمتر است.
🌷 ـ قبل از جواب دادن سۆالاتی که دارای مفاهیم متفاوت نزد افراد است، بهتر است به یک تعریف مشترک برسید؛ مفاهیمی چون قناعت، زهد و حتی اعتدال.
به جوابها خیلی دقت کنید؛ مثلاً کسی که در جواب سۆال «آیا گذشتهی خوبی داشتهاید؟» میگوید: «از لحظه لحظهی عمرم به خوبی استفاده کردهام» و معنای خوبی را بگوید، با کسی که فقط از نظر اقتصادی و خوش بودن گذشته را خوب میداند، خیلی فرق میکند
🌷 ـ فضای گفتگوی دختر و پسر در جلسات خواستگاری با رعایت حریم و رعایت احترام متقابل و به دور از احساس باشد تا شناخت واقعی شما تحت تأثیر عوامل دیگر قرار نگیرد.
🌷 ـ خانوادهها فضای مناسب و زمان کافی در اختیار دختر و پسر برای گفتگو قرار دهند که قسمت عمدهی شناخت در همین گفتگوها حاصل میشود. این امر هیجانات را کاسته و روال صحبت را منطقیتر میكند.
🌸 ـ اگر طرف مقابلتان اتاق جداگانهای داشت، از او بخواهید در همان اتاق گفتگو کنید؛ زیرا نظم و چینش وسایل اتاق، فضای اتاق، تابلوها و کتابهاهمه پیامهایی دارد که میتواند شما را در شناخت او یاری دهد.
🌸 ـ در جواب دادن به سۆالات او تأمل کنید و شتابزده جواب ندهید.
🌸 ـ جوابهایی که میدهد از این نظر که چگونه با سۆال شما برخورد میکند یا برداشت او از سۆال شما که نشان دهندهی نوع بینش اوست، ویژگیهای شخصیتی طرف مقابل را برای شما آشکار میکند.
🌸 ـ در جریان گفتگو راستگو و صادق باشید؛ اما خودمانی و خیلی راحت با هم برخورد نکنید. چون ممکن است وابستگی ایجاد کند و آن جو عقلانی و صادقانه را به فضایی احساسی تبدیل کند.
🌸 ـ هیچ گاه راحت صحبت کردن در جلسه را حمل بر آرامش داشتن با او در زندگی نگذارید. زیرا آرامش محصول تفاهم و صمیمیتهاست نه فقط راحت گفتگو کردن.
🌸 ـ طفره رفتن از پاسخ به سۆالات، هشدار برای شماست؛ زیرا مسائلی را ممکن است از شما پنهان کند که زندگی شما را یک عمر تحت تأثیر قرار دهد.
🌸 ـ بعد از طفره رفتن فرد از دادن پاسخ به سۆال، شما میتوانید سۆال را به شکل دیگری از او بپرسید. در صورت جواب ندادن این روش به او بگویید: جواب سۆال خود را نگرفتم. در این شرایط باید از راه تحقیق به نتیجه برسید.
🌸 ـ شرایط شغلی خود را (قراردادی، ورشکستگی، مأموریتها، رکود برای مشاغل آزاد و...) با فرد مقابل در میان بگذارید تا در صورت بروز مشكلات شغلی، طرف مقابل خود را از قبل برای مواجهه با آن آماده کرده باشد.
🌸 ـ توجه کنید که در دادن جواب سۆالات حتماً باید خودتان را در موقعیت سۆال قرار دهید و هیچگاه پدر، برادر، خواهر و مادرتان را با #همسر تان در موقعیت قرار گرفته شده مقایسه نکنید؛ مثلاً وقتی او از شما میپرسد: اگر دیر آمدم چه عکس العملی نشان میدهید؟ اگر مثلاً پدرتان دیر میآید، همسر را جای پدر قرار ندهید؛ زیرا در خانه شما تنها هستید و او همسر شماست!
________
دانستنی های #قبل_از_ازدواج
🆔 @asanezdevag
✅ تفاوت معیارهای نسل دیروز و امروز در #ازدواج
👇👇
قدیم تر ها که داستان شروع ازدواج از خانواده ها آغاز می شد مادر خانواده زمانی که پسرش آمادگی ازدواج را پیدا می کرد آستین ها را بالا می زد تا #عروسی مناسب برای پسرش انتخاب نماید. اولین قدم در این راه این بود که در خانواده هایی که در اطراف خود می شناخت با توجه به نوع رفتار، اعتقادات و اصالت خانواده دختری را که مناسب می دید انتخاب می کرد و به قول این ضرب المثل «مادر رو ببین #دختر رو بگیر» #عروس مناسب انتخاب می شد. اما در این زمانه دیگر این ضرب المثل کارکرد خود را از دست داده است ، زیرا ملاک های ازدواج تفاوت های چشمگیری پیدا کرده است، و اگر خانوادها بخواهند با پیروی از همان الگوی سابق همسری مناسب برای فرزندشان انتخاب کنند به علت تفاوت های فاحش میان دو نسل، ضریب انتخاب اشتباه آنها به شدت بالا خواهد رفت.
🔷🔹 ملاک های تغییر رنگ داده
بسیاری از ملاک ها در زمینه های فردی و اجتماعی میان نسل امروز و نسل دیروز تغییر کرده است. در نسل های قدیم بزرگ ترین ملاک ها برای #انتخاب_همسر وازدواج داشتن تدین، اخلاق، خانواده اصیل، و.. بود ولی در نسل امروز انقدر که ظاهر و موضوعات مادی مهم به نظر می رسد فرصت فکر کردن در خصوص سایر مسائل رنگ باخته است. داشتن ظاهر و صورت زیبا و پول و ثروت بزرگ ترین ملاک های نسل امروز برای ازدواج است.
🌾 در مورد زمینه های اجتماعی نیز نسل امروز به داستان ادامه تحصیل جور دیگری نگاه می کند. به واسطه فراهم شدن امکانات آموزشی دختران و پسران جوان در هر قشری و به واسطه تشویق والدینشان علاقه مند به ادامه تحصیل هستند و از این لحاظ از نسلهای گذشته دانش آموخته تر اند. اما به نظر می رسد بسیاری از جوانان برای خالی نبودن عریضه و تنها تجربه یک حضور اجتماعی جدید و نماندن در خانه ،تحصیل کردن را انتخاب می کنند. در حالی که در نسل گذشته مهمترین نکته آماده کردن جوانان برای زندگی گردن و چرخاندن چرخ زندگی بود و لذت بیشتر ی هم در آن نهفته بود. شاید بتوان گفت در این مورد جامعه نیز مقصر است زیرا به ندرت جوانان را برای زندگی مشترک آماده کرده و شرایط را برایشان مهیا می کند.
🔷🔹 جامعه و خانواده
جدای از مشکلاتی که خیلی وقت ها دامان ازدواج جوانان را گرفته است از چشم و هم چشمی گرفته تا نابسامانی رابطه دختر و #پسر در جامعه امروز . شاید بتوان گفت بسیاری ازاین مشکلات حاصل تربیت و پرورش جامعه کوچک تر یعنی خانواده و جامعه بزرگ تر است .
✔️ یکی از عللی که می توان در تغییر نوع شکل گیری هدف جوانان برای ازدواج عنوان کرد این است که به واسطه رفاهی نسبی که در خانواده ها به وجود آمده است جوانان کمتر طعم سختی و مشکلات را چشیده اند و به ازدواج به چشم یک لذت آنی نگاه می کنند. جوانان امروز توسط نسلی که شاید سختی ها را متحمل شده اند پرورش یافته اند و با این استدلال که فرزندانشان آن سختی را تجربه نکنند مهیای زندگی مشترکی که تلفیقی از تلخی ها و شیرینی هاست نگشته اند.
🔰 نوع پرورش خانواده ها، رسانه ، وسائل ارتباط جمعی ، جوانان را به سمتی سوق داده است که از پذیرش بار مسئولیت ازدواج شانه خالی کنند و حتی بعضی از مواقع به رابطه آزاد جنسی عاری از هر گونه قید و بند و مسئولیت بیندیشند. پس با توجه به این شرایط دیگر نمیتوان به همان روشهای سنتی سابق برای انتخاب همسر اکتفا کرد. درست است که شناخت خانواده #همسر بسیار مهم و حیاتی است به نظر می رسد اما باید اموری چون اعتقادات مذهبی ، اندیشه و جهت فکری ، درجه مسئولیت پذیری ، گذشت، گذر از خودخواهی درجه صبرو تحمل در هر کدام ازدختر و پسر به طور کامل تر و دقیق تر مورد بررسی قرار بگیرد.
____ ...... ____
دانستنی های #قبل_از_ازدواج
🆔 @asanezdevag