#ارادت
ما ذره و تو هزارها خورشید
ما قطره و تو هزار یم داری
در شهر ائمه تا درخشیدی
قم را شرف مدینه بخشیدی
السلام علیک یا فاطمه المعصومه
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
#داستان_اخلاقی
💠عاقبت بی تفاوتی در جامعه
🔸تلاشها و دعوتهاى شبانه روزى حضرت شعيب عليه السلام موجب شد كه گروه اندكى از مردم ايمان آوردند، ولى اكثريت آنها بر اثر غرور و سركشى سزاوار عذاب سخت الهى گشتند.
🔸از امام باقر عليه السلام نقلشده: خداوند به شعيب عليه السلام وحى كرد كه صد هزار نفر از قوم تو را عذاب خواهم نمود، شصت هزار نفر از نياكان آنها، و چهل هزار نفر از بَدان را.
🔸شعيب عرض كرد: بَدان سزاوار عذابند، ولى نيكان چرا؟
🔸خداوند فرمود: «براى اینکه آنان با گناهكاران مداهنه و سازش كردند، و به خاطر خشم من نسبت به آنها، خشم به آنها نكردند (و نهى از منكر ننمودند)
📚(فروع كافى، ج 5،ص 56).
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
#نکات_معارفی
✅ موضوع: انسان در قرآن - موارد مدح و مذمت انسان
📝گزیده سخنرانی #حجت_الاسلام_رفیعی
🗓23 خرداد 97
🔹🔹🔹🔹
🔷انسان در قرآن
🔸ما بهعنوان یک موجود ویژه و خاص که خداوند به ما عقل عنایت کرده است که حیوانات ندارند و به ما اختیار لطف کرده است که زمین آن را ندارد و به انسان شهوت داده است که ملائکه این غریزه را ندارند.
🔸به قول الکسیس کارل: انسان موجود ناشناخته است که توانایی و قابلیت برتر شدن از ملائکه را دارد و یا میتواند از حیوان نیز پستتر بشود. میتواند مانند سلمان منا اهلالبیت شود یا مثل ابولهب مورد عذاب خداوند قرار بگیرد.
🔸 الْإِنْسانُ إِنَّهُ كانَ ظَلُوماً جَهُولاً: بعضی انسانها قدر و منزلت این امانت را ندانستند که اشاره به بعد منفی خلقت انسان دارد.
🔸در قرآن کریم دو نوع نگاه به انسان دارد: نگاه نیک و پسندیده که آیاتی در مدح و ستایش انسان است و نوع دیگر نگاه پست، به انسان که آیاتی در مذمت و نکوهش انسان بیان شده است.
🔷آیات مدح انسان در قرآن
1- مسجود ملائکه: وَ إِذْ قُلْنا لِلْمَلائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا (بقره ۳۴)
2- آسمان و زمین مسخر انسان است: أَنَّ اللَّهَ سَخَّرَ لَكُمْ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْض(لقمان ۲۰)
3- انسان مورد تکریم است: وَ لَقَدْ كَرَّمْنا بَنِي آدَمَ (اسراء ۷۰)
4- متعلم از طرف خداوند: عَلَّمَهُ الْبَيانَ (الرحمن ۴)
🔷آیات مذمت انسان در قرآن
1- انسان بیش از هر چیز منازعه و مشاجره می کند (و به جای آنکه دل به حقیقت بسپارد،راه لجاجت و عناد را در پیش می گیرد). كانَ الْإِنْسانُ أَكْثَرَ شَيْءٍ جَدَلاً (کهف ۵۴)
2- انسان بسیار ستم پیشه وناسپاس است. إِنَّ الْإِنْسانَ لَظَلُومٌ كَفَّارٌ (ابراهیم ۳۴)
3- او بسیار ستم پیشه و جاهل بود. إِنَّهُ كانَ ظَلُوماً جَهُولاً (احزاب ۷۲٫)
4- ایشان چون چهار پایانند، بلکه از آنها گمراهتر هستند وایشان همان غفلت زدگانند. أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُونَ (اعراف ۱۷۹٫)
5- انسان ازطلب خیر خسته نمی شود اما همینکه دچار شر می گردد بزودی ناامید و مایوس می شود. لا يَسْأَمُ الْإِنْسانُ مِنْ دُعاءِ الْخَيْرِ وَ إِنْ مَسَّهُ الشَّرُّ فَيَؤُسٌ قَنُوطٌ (فصلت ۴۹٫)
6- و انسان ( از روی جهل به واقع ، و یا در حال غضب ) شرّ و ضرر را ( از خدا ) می طلبد همان گونه که خیر را می طلبد ، و انسان ( ذاتا ) شتابزده است ( هر چه را هوای نفسش اقتضا کرد بدون تأمل در عاقبت آن می طلبد ) . وَ يَدْعُ الْإِنْسانُ بِالشَّرِّ دُعاءَهُ بِالْخَيْرِ وَ کانَ الْإِنْسانُ عَجُولاً (اسراء ۱۱٫)
🔸آیاتی که در مدح انسان بیان میشود مربوط به انسان تربیت شده است و آیات مذمت در مورد انسانهایی است که تربیت نشدهاند.
🔸انسان دارای دو بعد وجودی است: بُعد حیوانی و بُعد روحانی.
🔸در بُعد حیوانی اگر عقل اسیر نفس و شهوت شود به این بعد خلقت نزدیک شده است که مضمون حدیثی از امیرالمومنین علیه السلام است: كَمْ مِنْ عَقْلٍ أَسِيرٍ تَحْتَ هَوَى أَمِير (نهجالبلاغه صبحی صالح ۵۰۶)
🔸در بُعد روحانی، اگر عقل بر شهوت و نفس حاکم شد، بعد روحانی و ممدوح، رشد کرده است.
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
آثار صدقه دادن.mp3
914.2K
🎵 #کلیپ_صوتی
💠 موضوع: آثار و برکات صدقه دادن
🔸حجت الاسلام فرحزاد
🔸زمان: 3 دقیقه
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
#نکات_معارفی
✅ موضوع: احترام به حرم اهلبیت و زیارت اهلبیت علیهم السلام
📝گزیده سخنرانی #حجت_الاسلام_میرشفیعی
🗓1 تیرماه 97
🔹🔹🔹🔹
🔷 احترام به حرم اهلالبیت علیهم السلام
🔸هشتم شوال سالروز تخریب بقاع متبرکه بقیع، توسط وهابیت است. هتک حرمت بزرگی که همه عالم اسلام را مورد تأثیر خود قرارداد و همه جهان اسلام به آل سعود و وهابیت اعتراض کردند.
🔸همیشه اهل باطل با یک ظاهر فریبنده و حقبه جانب، وارد میشوند تا اینکه مردم، وقتی با این گروه مواجه میشوند، فریفته و جذب آنان بشوند و نتوانند مقابل تفکرشان بایستند.
🔸ازجمله این ظاهرسازی ها، میتوان از این موارد نام برد: ۱- دفاع از توحید. ۲- رواج یکتاپرستی. ۳- مبارزه با بدعت.
🔸مذهب وهابیت با این شعارها، مطرح شد ولی آنان ازآنچه در زبان میراندند، در قلبشان هیچ اثری نبود يَقُولُونَ بِأَفْواهِهِمْ ما لَيْسَ فِي قُلُوبِهِم(آلعمران ۱۶۷) باگذشت زمان و بروز اعمال پلیدشان، چهرهی واقعی خودشان را نشان دادند.
🔸منشأ و پشتوانه فکری وهابیت به دست انسانهای خطرناکی است که سر از جوامع صهیونیستی یا انگلیسی و آمریکایی درمیآورند. آنانی که تشکیل بسیاری از این فرقهها، با حمایت و هزینهی آنان صورت گرفته است.
🔸این شعارهای فریبنده، پوستهی ظاهری است که مردم را از پیامبر و خاندان ایشان دور کنند و راه اسلام ناب را منحرف نمایند. مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ وَ مَنْ تَوَلَّى فَما أَرْسَلْناكَ عَلَيْهِمْ حَفِيظاً (النساء ۸۰)
🔷مستند قرآنی زیارت امامان و امامزادگان
🔸آیا حرمهای امامان و امام زادگان علیهمالسلام مظاهر شرک و کفر است؟
🔸درحالیکه درود فرستادن به یک بندهی صالح خدا، سیرهی رسولالله بوده است، ایشان به قبرستان بقیع میرفتند و به اهل قبور سلام میدادند و سه مرتبه سلام خود را تکرار میکردند، چگونه این درود فرستادن، به توحید ضرر میرساند؟!
🔸درصورتیکه این دستور خداوند و فعل ملائکه است که دائم بر پیامبر اکرم صلیالله علیه واله درود میفرستند. إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِ يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً (احزاب ۵۶).
🔸و در سوره صافات، خداوند سلامهای متعددی به انبیای الهی که سالها است از دنیا رفته اند، میدهد. سَلامٌ عَلى إِبْراهيمَ كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنينَ (الصافات ۱۱۰)
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
ایمان به حساب قیامت.mp3
9.28M
#منبر_حرم
💠 حجت الاسلام ماندگاری
🔸موضوع: ایمان به حساب قیامت
🔸شنبه 2 تیرماه 97
🔸حجم: 8.8 مگابایت
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
زمزم معرفت - اعتقادی.mp3
8.51M
#زمزم_معرفت
💠پرسش و پاسخ اعتقادی - اخلاقی
🔸حجت الاسلام محمدی
🔸 پنجشنبه 31 خرداد 97
🔸 حجم: 8.1 مگابایت
#پرسش_پاسخ
#اعتقادی
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
#نکات_تفسیری
💠سوره بقره ، آیه 120
وَ لَنْ تَرْضى عَنْكَ الْيَهُودُ وَ لاَ النَّصارى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدى وَ لَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْواءَهُمْ بَعْدَ الَّذي جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ ما لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَ لا نَصيرٍ
ترجمه: اى پيامبر! هرگز يهود و نصارى از تو راضى نخواهند شد تا (آنكه تسليم خواسته آنان شوى و) از آئين آنان پيروى كنى. بگو: هدايت تنها هدايت الهى است، و اگر از هوى و هوسهاى آنها پيروى كنى، بعد از آنكه علم (وحى الهى) نزد تو آمد، هيچ سرور و ياورى از ناحيه خداوند براى تو نخواهد بود.
✅نکات:
🔸اين آيه در عين اينكه خطاب به پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) است، خطاب به همه مسلمانان در طول تاريخ نيز هست كه هرگز يهود و نصارى از شما راضى نخواهند شد، مگر آنكه تسليم بىچون و چراى آنان شويد و از اصول و ارزشهاى الهى كناره بگيريد.
🔸ولى شما مسلمانها بايد با قاطعيّت دست رد به سينه نامحرم بزنيد و بدانيد تنها راه سعادت، راه وحى است نه پيروى از تمايلات اين و آن.
🔸 دشمن، به كم راضى نيست. فقط با سقوط كامل و محو مكتب و متلاشى شدن اهداف شما راضى مىشود: «لَنْ تَرْضى عَنْكَ».
🔸 مسئوليّت عالم، بيشتر از جاهل است: «بَعْدَ الَّذِي جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ».
🔸رابطه با اهل كتاب نبايد به قيمت صرف نظر كردن از اصول تمام شود. جذب ديگران آرى، ولى عقب نشينى از اصول هرگز. «لَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْواءَهُم».
📚تفسير نور، ج1، ص 194
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b