💠دعای روز سوم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ وَ بَاعِدْنِی فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ وَ اجْعَلْ لِی نَصِیباً مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ بِجُودِکَ یَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِین ؛ اقبال الاعمال ؛
خدایا، در این روز، مرا هوش و بیدارى نصیب فرما و از سفاهت، جهالت و کار باطل دور گردان، از هر خیرى که در این روز نازل مىفرمایى، مرا نصیب بخش، به حق جود و کرمت اى جود و بخشش دارترین عالم.
☑️شرح کوتاه دعا
وَ اجْعَلْ لِی نَصِیباً مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ
خدایا نصیب و بهرهای از هر خیری که در این ماه نازل میکنی روزیم فرما.
همه خیرها در این فراز است
ماه رمضان، ماه نزول جمیع خیرات است، میهمانی خدایی است که اکرمالاکرمین است و در حقیقت کریمی جز او نداریم،
آنگاه از چنین کریمی درخواست میکنیم که هر خیری که در این ماه داری روزی ما بفرما این درخواست بسیار مهمی است.
خوشا به حال کسانی که با روزه داری کامل در اخلاق و رفتار به این دعا مترنم هستند و از خداوند چنین خیری را می خواهند و خدا هم با کرم خویش به ایشان لطف میکند،
مهم این است شخصی که دعا را میخواند، متوجه این مطلب باشد، این دعا چقدر توسعه دارد " وَ اجْعَلْ لِی نَصِیباً مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ" دعا کننده در این عبارت، انواع خیرات را درخواست میکند،
درخواست میکنیم، انواع خیرات را برای کجا میخواهد؟ در این دنیا، یا در آخرت و یا در عالم برزخ ؟
دایره این دعا وسیع است و همه عوالم وجودی را در بر دارد ، حتی در زندگی شخصی و اجتماعی خویش خیراتی متصور است که از خدا می خواهیم که ما را از همه این خیرات بهرهمند گرداند.
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
نکاتی درباره ازدواج - استاد رفیعی.mp3
10.92M
#منبر_حرم
💠 حجت الاسلام رفیعی
🔸موضوع: تفسیر سوره احزاب - نکاتی درباره ازدواج
🔸شنبه 29 اردیبهشت 97
🔸حجم: 10.4 مگابایت
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
نکاتی درباره نیت روزه.mp3
612.2K
🎵 #کلیپ_صوتی
#احکام
💠 موضوع: نکاتی درباره نیت روزه
🔸زمان: 2 دقیقه
🔸حجم: 600 کیلوبایت
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
#داستان_اخلاقی
💠محروم شدن شيطان از خشمگين نمودن ذىالكفل:
🔸ذى الكفل یکی از پیامبران خدا بود که جانشین الیسع شد. او داراى سه خصلت بود كه عبارت بودند از عبادت شب، روزه روز و خشمگين نشدن.
ابليس به پيروان خود گفت: كيست كه برود و ذى الكفل را خشمگين كند؟
يكى از آنها به نام ابيض گفت: من مىروم.
ابليس به او گفت: برو شايد او را خشمگين كنى.
🔸حضرت ذى الكفل شبها را به عبادت به سر مي برد و نمىخوابيد، صبحها نيز از اول وقت به قضاوت در بين مردم مىپرداخت و فقط بعد از ظهر، اندكى مىخوابيد. او طبق معمول، بعد از ظهر به بستر رفت تا بخوابد، ناگاه ابيض به در خانه او آمد و فرياد زد: من مظلوم واقع شدهام به داد من برس.
🔸ذى الكفل از بستر برخاست و به در خانه آمد و به او گفت: برو آن شخص را كه به تو ظلم كرده به اينجا بياور تا حقت را از او بگيرم.
ابيض گفت: او نمىآيد من از اين جا نمىروم تا به حقم برسم.
🔸ذى الكفل انگشتر خود را به ابيض داد و فرمود: نزد آن كس كه به تو ظلم كرده برو، با نشان دادن اين انگشتر، او را به اين جا بياور.
🔸ابيض انگشتر را گرفت و رفت. فرداى آن روز در همان ساعت خواب، سراسيمه پشت در خانه ذى الكفل آمد و فرياد زد: من مظلوم واقع شدهام، به فريادم برس و آن كس كه به من ظلم كرده به انگشتر تو اعتنا نمي¬كند و به اين جا نمىآيد.
🔸خادم خانه ذى الكفل به ابيض گفت: واى بر تو، دست بردار، بگذار تا ذى الكفل اندكى بخوابد، او ديشب و ديروز نخوابيده است.
ابيض گفت: من مظلوم هستم تا حق مرا نگيرد، نمىگذارم بخوابد.
🔸خادم نزد ذى الكفل آمد و ماجرا را گزارش داد، ذى الكفل اين بار نامهاى براى آن شخص كه به ابيض ظلم كرده بود نوشت، پايين آن را با مهر خود مهر زد و به خادم داد كه به ابيض بدهد، ابيض نامه را گرفت و رفت.
🔸او فرداى آن روز در همان ساعت خواب، باز به در خانه ذى الكفل آمد و فرياد زد: من مظلوم واقع شدهام به دادم برس، آن ظالم به نامه تو اعتنا نكرد. او همچنان فرياد مىكشيد تا اين كه ذىالكفل خسته و كوفته از بستر برخاست و نزد ابيض آمد و با كمال بردبارى دست او را گرفت و گفت: نزد آن ظالم برويم تا حق تو را بگيرم.
🔸در اين وقت هوا به قدرى گرم بود كه اگر قطعه گوشتى را در برابر تابش خورشيد مىنهادند، پخته مىشد. چند قدم كه برداشتند، ابيض دريافت كه نمىتواند ذى الكفل را خشمگين كند مأيوس شد و دستش را كشيد و از ذى الكفل جدا گرديد و رفت.
🔸خداوند متعال داستان فوق را براى پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم بيان نمود، تا در برابر آزار دشمنان صبر و تحمل كند، همانگونه كه پيامبران گذشته در بلاها صبر مىكردند.
(بحار، ج 13، ص 404 و 405).
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
حاج ابوالقاسم- جزء4.mp3
3.22M
🎵 #صوت_مراسم
#نکات_تفسیری
💠 نکات تفسیری جزء 4 قرآن کریم
🔸 حجت الاسلام حاج ابوالقاسم
🔸 30 اردیبهشت 97
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
دکتر رفیعی 97.2.30.mp3
10.69M
#منبر_حرم
💠 حجت الاسلام رفیعی
🔸موضوع: نکاتی در مورد ازدواج و همسرداری در قرآن کریم
🔸یکشنبه 30 اردیبهشت 97
🔸حجم: 10 مگابایت
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
فرحزاد 30-2-97.mp3
7.7M
#منبر_حرم
💠 حجت الاسلام فرحزاد
🔸موضوع: سفارش به خوش رویی در اسلام
🔸یکشنبه 30 اردیبهشت 97
🔸حجم: 8 مگابایت
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
💠دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ قَوِّنِی فِیهِ عَلَی إِقَامَةِ أَمْرِکَ وَ أَذِقْنِی فِیهِ حَلاَوَةَ ذِکْرِکَ وَ أَوْزِعْنِی فِیهِ لِأَدَاءِ شُکْرِکَ بِکَرَمِکَ وَ احْفَظْنِی فِیهِ بِحِفْظِکَ وَ سِتْرِکَ یَا أَبْصَرَ النَّاظِرِین.
خدایا مرا در این روز برای اقامه و انجام فرمانت قوت بخش و حلاوت و شیرینی ذکرت را به من بچشان و برای ادای شکر خود به کرمت مهیا ساز و در این روز به حفظ و پرده پوشی مرا از گناه محفوظ دار، ای بصیرترین بینایان عالم.
☑️شرح کوتاه دعا
🔷اللَّهُمَّ قَوِّنِی فِیهِ عَلَی إِقَامَةِ أَمْرِکَ
خدایا به من قوت بده که در ماه رمضان خوب عبادت کنم و امر تو را اطاعت کنم ؛ نباید فراموش کرد قوّت عبادت غیر از قوّت بازو است.
امام زینالعابدین علیهالسلام در دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه چنین با خداوند مناجات میفرمایند؛ ”واعنا علی صیامه” یعنی ”خدایا مرا برای روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان یاری فرما”
در ادامه دعا میفرمایند: ”بکف الجوارح عن معاصیک” یعنی ”ما را یاری کن تا بتوانیم اعضای بدن خود را از آلوده شدن به گناه و آنچه مورد پسند تو نیست بازداریم” که این قسمت از دعا نیز نشان دهنده این است که روزه واقعی تنها پرهیز از خوردن و آشامیدن نمیباشد بلکه تمام اعضا و جوارح انسان باید روزه دار باشد
🔷وَ أَوْزِعْنِی فِیهِ لِأَدَاءِ شُکْرِکَ بِکَرَمِکَ
خدایا به کرمت به من توفیق اداء شکرت را بده
شکر به چه معنا است آیا صرف گفتن« الهی شکر» گفتن است ؟
شکر یعنی اینکه نعمتهایی که خداوند تبارک و تعالی به من داده است را درست و بجا مصرف کنم ؛ در مسیر طاعت و بندگیاش استفاده کنیم نه در راه معصیت و نافرمانی .
اینکه چشم به نامحرم نگاه نکند شکر چشم است ؛ اگر گوش از آواز حرام و غیبت دوری بکند, شکر گوش سالم است ؛ زبان هم اگر غیبت نکند شکر زبان کردهایم.
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
#نکات_معارفی
✅ موضوع: فضیلت ماه مبارک رمضان
📝گزیده سخنرانی #حجت_الاسلام_رفیعی
🔹🔹🔹🔹
🔸 ماه رمضان نهمین ماه قمری است ولی از نظر اهمیت در رأس ماهها قرار دارد که معروف به قرة الشهور است.
🔸ماه مبارک رمضان، تنها ماهی که در قرآن، از آن نامبرده شده است.
🔸شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن (بقره ۱۸۵)
🔸دو نوع تشبیه در مورد اهمیت ماه مبارک رمضان در روایات بیانشده است:
🔸 ۱- امام صادق علیهالسلام میفرمایند: برتری ماه رمضان بر ماههای دیگر مانند برتری رسولالله بر انبیاء دیگر است؛
إِنَّ لِجُمَعِ شَهْرِ رَمَضَانَ لَفَضْلًا عَلَى جُمَعِ سَائِرِ الشُّهُورِ كَفَضْلِ رَسُولِ اللَّهِ ع عَلَى سَائِرِ الرُّسُلِ (بحارالانوار ج ۹۳ ص ۳۷۶)
🔸 ۲- امیرالمؤمنین میفرمایند: برتری ماه مبارک رمضان مانند برتری ما اهلالبیت بر سائر مردم است.
أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ هَذَا الشَّهْرَ شَهْرٌ فَضَّلَهُ اللَّهُ عَلَى سَائِرِ الشُّهُورِ كَفَضْلِنَا أَهْلَ الْبَيْتِ عَلَى سَائِرِ النَّاس(فضائل الا شهر الثلاثه ص ۱۰۸)
🔸بهترین ماه ها؛ حضرت امیرالمومنین فرمودند: شنیدم از پیامبر اکرم صلیالله علیه واله که در سید ماهها سید وصیین را شهید میکنند حضرت از پیامبر صلیالله علیه واله سؤال کردند: سید ماهها چیست؟ و سید وصیین کیست؟ بهترین ماه ها، ماه رمضان است و سید وصیین تو هستی!
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b