💔در میانهی میدان
▪️علیاکبر که بر زمین افتاد/ آسمان، آفتاب را گم کرد
▪️آنچنان زخم روی زخم آمد / که عدو هم حساب را گم کرد
▪️خواست تا خیمه پر کشد اما / شیر زخمی عقاب را گم کرد
▪️پدر آمد به یاریاش برود / من بمیرم رکاب را گم کرد
▪️پسر بوتراب بین تراب / نوهی بوتراب را گم کرد
▪️جلد قرآن خویش پیدا کرد / برگههای کتاب را گم کرد
12.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گرمترین خاک دنیا
بنام خدا
# کمک مؤمنانه با رایحه رضوی؛
در دومین مرحله از لبیک گویی به فرمان مقام معظم رهبری به همت کانون مرکزی خادمیاران رضوی و کمک خیرین شهرضایی مقدار ۳۰۰ کیلو صیفی جات تهیه و جهت استفاده بیماران کرونایی در اختیار بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) شهرضا قرار گرفت.
اقلام مذکور شامل پیاز، خیار، گوجه، سیب زمینی،بادمجان، کدو و هویج به ارزش تقریبی ۱۹ میلیون ریال می باشد.
💢کربلا حجت بالغه‼️
انسان نيازمند حجت برهان و بهانه شكني است خداوند در هدف بعثت انبيا مي فرمايد :« لئلا يكون للناس علي الله حجه بعد الرسل » « تا براي مردم پس از (فرستادن ) پيامبران در مقابل خدا (بهانه و) حجتي نباشد . » (سوره نسا آيه 165 )
✳️كربلا حجت بالغه است سرزمین اتمام حجت است .
☑️كربلا از نظرگاه سني « حجت » است و تقريبا هر كس در كربلا مي تواند الگوي سني خود را بيابد .
- نوجوانان قاسم عبدالله بن الحسن و عمرو بن جناده را ،
- جوانان و ميانسالان علي اكبر عباس عبدالله و جعفر را ،
- پيران حبيب عابس و مسلم بن عوسجه را ،
- زنان زينب (س) رباب و ام وهب را
- حتي كودكان اصغر و سكينه را.
كربلا از اين جهت نيز در جنگ هاي تاريخ اسلام يك استثنا است ...
☑️ كربلا سرزمين بي بهانگي است تشنگي بهانه نجنگيدن و تنهايي دليل گريز تسليم و ذلت پذيري نيست .
☑️همه رنگ ها نیز در کربلا یافت می شوند؛ سیاه مانند جون ، غلام ابوذر ز سفید مانند اسلم ترکی.
☑️ گویا همه گروه های اجتماعی نیز در کربلا نماینده دارند: معلمان، بازاریان، تازه ایمان آورندگان، غلامان و... کربلا هرکس را که بخواهد با تکیه بر بهانهها ،صحنه حق را رها کند، خلع سلاح میکند؛ حتی کودک با گریه خویشتن میتواند نقش آفرین باشد. (توجیه المسائل کربلا،صفحه 31)
✳️ در واقعه کربلا، اگر امام حسین علیهالسّلام میخواست در مقابل حوادثِ بسیار تلخ و دشواری مثل شهادت علی اصغر، اسارت زنان، تشنگی کودکان، کشته شدن همه جوانان و حوادثِ فراوانِ دیگری که در کربلا قابل احصاست، با دیدِ یک متشرّعِ معمولی نگاه کند و عظمتِ رسالتِ خود را به فراموشی بسپارد، قدم به قدم میتوانست عقب نشینی کند و بگوید: «دیگر تکلیف نداریم. حال با یزید بیعت میکنیم. چاره چیست!؟ الضرورات تبیح المحذورات.» اما امام حسین علیهالسّلام چنین نکرد. این، نشانگر استقامت آن حضرت است. استقامت یعنی این! استقامت، همه جا به معنای تحمّل مشکلات نیست. تحمّل مشکلات برای انسان بزرگ، آسانتر است تا تحمّل مسائلی که بر حسب موازین - موازین شرعی، موازین عرفی، موازین عقلی ساده - ممکن است خلاف مصلحت به نظر آید. تحمّل اینها، مشکلتر از سایر مشکلات است.»
(برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب در ۱۳۷۵/۰۳/۱۴)
🔴 اهداف قیام عاشورا
💢 حرکت عظیم سالار شهیدان در روز عاشورا، یک واقعه ی هیجانی و صرفا عاطفی نیست.گرچه عنصر احساس و عاطفه در آن عیان است،ولی اصل این حماسه بر پایه ی عقلانیت استوار است،که اهداف ذیل را دنبال می کند:
1⃣ اصلاح امت
امام حسین (ع) در وصیتنامهای کوتاه و بسیار پرمحتوا به برادرش محمد حنفیّه مینویسد:" من از سر هوا و هوس قیام نکردم و قصد ظلم به دیگران هم ندارم،( و در پی پست و مقام و مال دنیا هم نیستم) بلکه به منظور اصلاح امت جدّم قیام کردهام."
2⃣ امر به معروف و نهی از منکر
امام حسین (ع) در وصیت نامهاش خطاب به محمد حنفیّه فرمود:" هدف من از قیام امر به معروف و نهی از منکر است." در زیارت وارث می خوانیم :" شهادت میدهم که تو "امام حسین (ع)" نماز را بپا داشتی، و زکات را پرداختی و امر به معروف و نهی ازمنکر کردی و تا هنگام شهادت از خدا و رسولش اطاعت کردی."
3⃣ احیای سنت پیامبر اکرم (ص)
امام حسین (ع) می فرماید:" شما را به کتاب خدا و سنت پیامبر اسلام دعوت می کنم چرا که سنت رسول خدا را از بین برده و بدعت را احیا کرده اند." و درجای دیگر خطاب به برادرش محمد حنفیّه می فرماید:" می خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و طبق سنت جد و پدرم عمل نمایم."
4⃣ حمایت از حق و مبارزه با باطل
امام حسین (ع) پس از رو به رو شدن با لشکر حرّ می فرمود:" ای یاران من! آیا نمیبینید که حق فراموش شده و وباطل صحنه جامعه را فرا گرفته است؟ در چنین شرایطی انسان مومن باید ( در مسیر زنده کردن حق و میراندن باطل) آماده لقای الهی باشد."
5⃣ تشکیل حکومت اسلامی
یکی از مهمترین اهداف قیام امام حسین (ع) تشکیل حکومت اسلامی بود. امام حسین (ع) برای اینکه صرفا به شهادت برسد به کربلا نیامد بلکه در پی اهدافی از جمله تشکیل حکومت اسلامی عزم کربلا کرد؛ هر چند که می دانست در پایان شهید می شود. در جملهای از آن حضرت میخوانیم:" بار خدایا! تو خوب می دانی که انقلاب و نهضت من به خاطر حکومت و سلطنت بر مردم و دستیابی به زرق و برق دنیا نبوده بلکه هدف من از حکومت، ارائه نشانههای دینت به مردم ، و اصلاح بلاد و شهرها و ایجاد امنیت برای بندگانت و عمل به فرایض و سنتها و احکام توست."
6⃣ مبارزه با جهل
یکی دیگر از اهداف قیام امام حسین (ع) مبارزه با جهل و نجات مردم از ضلالت و گمراهی است. در زیارت اربعین میخوانیم : " امام حسین خون قلبش را در راه تو داد تا بندگانت را از جهل ونادانی و سرگردانی نجات دهد".
7⃣ اجرای عدالت
امام حسین (ع) می فرماید:" رسول خدا (ص) فرمود: هر کس حاکم ظالمی را مشاهده کند که محرمات الهی را حلال شمرده و عهد و پیمان های الهی را شکسته و با سنت و سیره رسول خدا مخالفت کرده و درمیان بندگان خدا با گناه ودشمنی عمل می کند و در مقابل چنین حاکم ستمگری هیچ گونه عکس العمل گفتاری یا رفتاری از خود بروز ندهد خداوند چنین انسانی را در جایگاه همان ظالم ستمگر داخل میکند."
8⃣ افشای چهره منافقان
خطر منافقانه بنی امیه که در لباس خلافت اسلامی همه مقدسات اسلام را زیر پا گذاشته و یکی را پس از دیگری محو می کردند همچنین جمعی از کوفیان پرمدعای منافق که بر امام حسن (ع) به خاطر صلحش آن همه ایراد کرده و تقاضای قیام از امام (ع) می کردند می بایست رسوا می شد.
✅ آری،قیام عظیم کربلا یک انقلاب بزرگ انسان ساز و جریان ساز است،چنان که امام خمینی(ره)در مورد آن فرمودند«زنده نگه داشتن عاشورا یک مسئلۀ بسیار مهم سیاسی - عبادی است، عزاداری کردن برای شهیدی که همه چیز را در راه اسلام داد، یک مسئله سیاسی است، یک مسئلهای است که در پیشبرد انقلاب اثر بسزا دارد.ما ملت گریۀ سیاسی هستیم، ما ملتی هستیم که با همین اشکها، سیل جریان میدهیم و سدهایی را که در مقابل اسلام ایستاده است، خرد میکنیم». (صحیفۀ امام، جلد 13، صفحه 327)
#حماسه_حسینی
💢وفاداری علمدار کربلا‼️
✳️بعد از واقعه عاشورا، لشکریان عمرسعد، وسایل غارت شده شهدای كربلا را نزد یزید بردند. در میان آن وسایل پرچم بزرگی بود.
✔️یزید و وزیران ومشاوران ،همه نسبت به این پرچم بهت زده بودند چون همه جای چوبه پرچم، سوراخ شده و آسیب دیده و تنها جای یک دست بر روی چوبه آن سالم بود.
✔️یزید از روی حیرت و تعجب پرسید: این پرچم را چه كسی حمل می كرد؟ گفتند: عباس بن علی (علیهما السلام) (ابوالفضل العباس).
✔️یزید از روی تحیر و تعجب برای تجلیل از پرچمدار كربلا سه بار برخاست و نشست. سپس رو به حاضران كرد و گفت:
"به این پرچم بنگرید كه بر اثر صدمات و ضربه ها، هیچ جایش سالم نمانده است؛ جز دستگیره پرچم. این نشان از وفاداری علمداری دارد که تحت هیچ شرایطی علم را رها نكرده است.
✔️درس ولایتمداری قمر بنی هاشم در تمامی ماموریت هایی که بر عهده داشت اعم از علمداری، سقایی ، حافظ خیام و جان اباعبدالله بودن الگوی همگان بویژه در شرایط سخت ودشوار امروز جامعه ماست.
✳️درس ولایتمداری از عاشورائیان دشت کربلا را باید در ماندگاری بیش از چهل سال از انقلاب اسلامی دانست که رمز آن اتصال امت به امام بوده است .
✔️به نقل از یکی از بزرگان : اگر امت بی امام خطر ندارد واگر امام بی امت اقتدار ندارد اما قطعا امت متصل به امام شکست ندارد . این تجربه موفقیت آمیز ، بیش از چهل سال است که انقلاب اسلامی ایران در اوج دشمنی ها وکینه توزی های دشمنانش، با خود به همراه دارد و با افتخار به پیش می رود.
امشب شهادت نامه عشاق امضا میشود
فردا ز خون عاشقان این دشت دریا میشود
امشب کنار یک دگر نشسته آل مصطفی
فردا پریشان جمعشان چون قلب زهرا میشود
امشب .. حتی اگر این خیمه خون خدا
فردا به دست دشمنان برکنده از پا میشود
امشب صدای خواندن قرآن به گوشهایت ولی
فردا صدای الامان زین دشت برپا میشود
امشب کنار مادرش لب تشنه اصغر خفته است
فردا خدایا بسترش آغوش صحرا میشود
امشب که جمع کودکان در خواب ناز آسوده اند
فردا به زیر خارها گمگشده پیدا میشوند
امشب رقیه حلقه زرین اگر دارد به گوش
فردا در این گوشوار از گوش او وا میشود
امشب به خیل تشنگان عباس باشد پاسبان
فردا کنار الغمه بی دست سقا میشود
امشب که قاسم زینت گلزار آل مصطفی
فردا ز مرکب سرنگون این سرو رعنا میشود
امشب بود جای علی آغوش گرم مادرش
فردا چو گلها پیکرش پامال اعدا میشود
امشب گرفته در میان اصحاب ثارالله را
فردا عزیز فاطمه بی یار و تنها میشود
امشب به دست شاه دین باشد سلیمانی نگین
فردا به دست ساربان این حلقه یغما میشود
امشب شهادت نامه عشاق امضا میشود
فردا ز خون عاشقان این دشت دریا میشود
نقل کرد. کلام آن جناب در دل او اثر کرد. پا برهنه دوید تا به خدمت آن حضرت رسید و بر دست آن جناب توبه کرد و ترک خانه و زندگى گفت و پیوسته پا برهنه راه مى رفت به جهت آن که به این حال به سعادت و خدمت امام رسیده بود و به این سبب او را حافى لقب دادند و او را سه خواهر بود و هر سه بر طریقه او بودند و صوفیه را اعتقاد تمامى است به او.
در این روز سنه 352ه، معزالدّوله دیلمى مردم بغداد را امر کرد که دکاکین و بازارها را ببندید و طباخین طبخ نکنند و قبه هایى در بازار نصب کنند. پس زن ها با موهاى آشفته بیرون شدند و لطمه بر صورت زدند و اقامه ماتم براى جناب حسین بن على (ع) نمودند و این اول روزى بود که نوحه گرى شد براى آن حضرت در بغداد."9"
در این روز سنه 656ه، هلاکو وارد بغداد شد و واقعه او در بغداد معروف است"10" و در روز بیست و هشتم به آن اشاره خواهد شد.
"1-کافی،ص2،ص578.
2-بحار الانوار،ج45،ص42-43.
3-مثیر الاحزان،ص68.
4-اقبال الاعمال،ص573.
5-بحار الانوار،ج45،ص54؛اللهوف،ص124-125.
6-وسایل الشیعه،ج14،ص509؛مستدرک الوسایل،ج10،ص315.
7-شیخ فرموده که به قدر کمی تربت تناول کنند.
8-مصباح المتحجد،ص783.
9-البدایه و النهایه،ج11،ص276.
10-جمال السبوع بکمال العمل المشروع،ص9"
15.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◾️ فرازی از معروفترین سخنرانی شهید مطهری درباره حادثه کربلا تحت عنوان «شعارهای عاشورا»
☑️سلام های ویژه بر اعضای امام حسین علیه السلام
☑️یکی از ويژگىهاى امام حسين عليه السلام اين است كه بر تك تك اعضايش سلام داده مىشود، موضوعى كه در مورد ساير معصومان علیهم السلام سابقه ندارد:
1. السَّلَامُ عَلَى النَّحرِ المَنحُورِ؛ سلام بر آن گلوى بريده شده.
2. السَّلَامُ عَلَى النَّحرِ المَقطُوعِ؛ سلام بر آن گلوى قطع شده.
3. السَّلَامُ عَلَى الْخَدِّ التَّرِيبِ؛ سلام بر آن گونه هاى به خاك رسيده.
4. السَّلَامُ عَلَى الشَّيْبِ الْخَضِيبِ؛ سلام بر آن موهاى خضاب شده.
5. السَّلَامُ عَلَى الْبَدَنِ السَّلِيبِ؛ سلام بر آن بدن لخت و عريان.
6. السَّلَامُ عَلَى الثّغَرِ المَقرُوعِ؛ سلام بر آن دندانهاى چوب خرده.
7. السَّلَامُ عَلَى الجَسَدِ المَجرُوحِ؛ سلام بر آن جسد پر از زخم.
8. السَّلَامُ عَلَى الجَسَدِ المَطرُوحِ؛ سلام بر آن جسد رها شده.
9. السَّلَامُ عَلَى الجَسَدِ المُقَطّعِ؛ سلام بر آن جسد قطعه قطعه.
10. السَّلَامُ عَلَى الجَسَدِ المَرضُوضِ؛ سلام بر آن جسد خرد شده.
11. السَّلَامُ عَلَى الجَسَدِ المُتفَرَّقِ؛ سلام بر آن پيكر از همگسيخته.
12. السَّلَامُ عَلَى الْأَعْضَاءِ الْمُقَطَّعَات؛ سلام بر آن اعضاى قطعه قطعه شده.
13. السَّلَامُ عَلَى الرَّأْسِ المَقطُوعِ؛ سلام بر آن سر بريده.
14. السَّلَامُ عَلَى الرَّأْسِ الْمَرْفُوع؛ سلام بر آن سر بر نيزه شده.
15. السَّلَامُ عَلَى الرَّأْسِ المَنصُوبِ؛ سلام بر آن سر نصب شده.
16. السَّلَامُ عَلَى الرَّأْسِ المَوضُوعِ قُدّامِ يَزِيد؛ سلام بر آن سر قرار داده شده جلوى يزيد پليد.
17. السَّلَامُ عَلَى الرَّأْسِ المَوضُوعِ قُدّامِ ابنِ زِياد؛ سلام بر آن سر نهاده شده مقابل ابن زياد.
18. السَّلَامُ عَلَى الرَّأْسِ المَصلُوبِ عَلَى الشَّجَرَة؛ سلام بر آن سر آويزان بر درخت.
19. السَّلَامُ عَلَى الرَّأْسِ المَصلُوبِ عَلى بابِ دمشق؛ سلام بر آن سر آويزان بر دروازه دمشق.
20. السَّلَامُ عَلَى الرَّأْسِ المَصلُوبِ عَلى بابِ دارِ يَزِيد؛ سلام بر آن سر آويزان بر در يزيد پليد.
📚منابع:
📙 بحارالانوار مجلسی؛
📙 خصائص الحسینیة شوشتری؛
📙 ویژگیهای امام حسین علیه السلام
﷽
در روایتی از امام باقر(ع) پرسیده شد که در روز عاشورا چگونه به همدیگر تسلیت بگوییم؟ حضرت فرمودند: بگوئید:
"أعظَمَ اللهُ اجورَنا بمُصابِنا بِالحُسَینِ، وَ جَعَلَنا و ایّاکُم مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَع وَلیّهِ الامامِ المَهدیِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ(ع)"؛
خداوند اجر ما را به سبب مصیبتی که از حسین به ما رسیده بزرگ گرداند و ما و شما را از کسانی قرار دهد که در کنار ولی دم او، امام مهدی از خاندان محمد(ص)، به خونخواهی او برمی خیزند.
🔴 دیندارانِ دنیاپرست !!!
🔹 در روز عاشورا عده ای از ظاهرالصلاح ها و به ظاهر مومنین که علاقه ای هم به امام حسین (ع) داشتند در بالای تپه ای ایستاده بودند و قتال کربلا را تماشا می کردند!! ؛ دست ها را بالا برده و متضرّعانه از خدا پیروزی مولا و امامِ زمانشان را استدعا می نمودند اما هیچ گاه وارد میدان کارزار نشدند و تا آخر کار هم به یاری امامشان نرفتند که نرفتند!!!
🔺بیاییم با خودمان روراست باشیم.
نکند عزاداری های ما هم در محرم ، عافیت طلبانه باشد!
نکند دعای فرج های ما هم منفعت طلبانه باشد!
آیا برای امام زمانمان به میدان آمده ایم یا فقط برایش دل سوزانده ایم؟!!
🔺وقال الحسین(ع) :
«الناسُ عَبیدُ الدّنیا و الدّین لَعِق علی السِنَتِهم یحوطونه مادرَّت مَعایشُهم فاذا مُحِّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»
«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان میچرخد و تا وقتی زندگیهاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک میشوند.»
*پویش نذر کریمانه با شور محرم*
کمک های مؤمنانه ی خادمیاران شهرضایی به پادنا نیز رسید.
در ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و در سومین مرحله از مواسات مؤمنانه تعداد ۱۵۰۰ قرص نان با کمک خادمیاران رضوی و خیرین شهرضایی ، تهیه, بسته بندی و بین فقرا و نیازمندان شهرضا و منطقه پادنای سمیرم توزیع گردید.
🏴 أعظَمَ الله اُجُورَنا بِمُصابِنا بِالحُسَينِ وَ جَعَلَنا وَ إياكُم مِنَ الطَّالِبِينَ بِثَأرِهِ مَعَ وَلِيِّهِ الإمام المَهدِيِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ عليهم السلام
◾️فرارسیدن عاشورای حسینی و سالروز شهادت مظلومانه سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران با وفایش را تسلیت عرض می کنیم.
#آجرک_الله_یا_صاحب_الزمان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ