بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ١ »
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠١/٢۵
✍️ مناسبت روز: در اولین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم لذا ضمن تبریک حلول این ماه مبارک، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
در روز گذشته گفتیم که طبق روایات اسلامی، ماه رمضان، بهار قرآن صامت و ناطق (ولایت) است و برای بهرهبرداری حداکثری از این ماه مبارک و شبهای قدر، میبایست شناخت و معرفت خود را نسبت به «حضرت مهدی (عج) از دیدگاه قرآن» افزایش دهیم! لذا عرض شد که انشاالله در این ماه، هر روز یکی «آیات المهدی» را که مفسرین، با بهرهگیری از روایات تفسیری و تبیینی اهلبیت (ع)، آنها را ناظر به موضوع مهدویت میدانند، تقدیم مینمائیم؛
💠 یکی از آیات مهدوی که در آغاز قرآن کریم آمده، آیه ششم سوره فاتحة الکتاب است، که در این آیه شریفه ما از خداوند رحمان و رحیم، درخواست مینمائیم که «همه ما را به راه راست هدايت فرماید»: «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ»
برای ورود به این مبحث، ابتدا باید «صراط مستقیم» را معنا کرده و سپس ببینیم از چه طریق میتوانیم این راه را شناخته و در مسیر آن قرار بگیریم!
«صراط مستقیم» به معنای کوتاهترین و بهترین و مطمئنترین راه از یک مبدأ به مقصد مورد نظر است، که بدیهی است در این آیه، ما از خداوند متعال، بهترین راه رسیدن به خودش را طلب مینمائیم؛
اما برای شناخت و تشخیص این راه مستقیم، مطمئن و نزدیک، از دیگر راههایی که برخی از تفکرات و ایدئولوژی های شیطانی به ما نشان میدهند! به سراغ رسول خدا و اهلبیت عصمت و طهارت (ع) میرویم:
✅ امام صادق(ع)، در تفسیر «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ» فرمودند: «آن صراط، راه و شناخت امام (زمان) است»: «عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) فِی قَوْلِهِ اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ، قَالَ: الطَّرِيقَ وَ مَعْرِفَةَ الْإِمَام» (تفسير نورالثقلين، ج۱، ص۲۱)
✅ امام سجاد (ع) نیز در معرفی راه مستقیم فرمودند: «ما (اهلبیت)، صراط مستقيم هستیم»: «عن السجاد (ع): نَحنُ الصِّراطُ المُستَقيمُ» (بحارالأنوار، ج۲۴، ص۱۲)
✅ همچنین امام صادق(ع) در حدیث دیگری درباره معناى «صراط» فرمودند: «صراط، راه شناخت خداوند عزّوجلّ است، و دو صراط وجود دارد: صراطى در دنيا و صراطى در آخرت است؛ اما صراط در دنيا، همان امامى است كه اطاعتش واجب است و هركه در دنيا او (امام زمانش) را بشناسد و از وی پيروى كند، از صراط آخرت نیز كه پلى است بر روى دوزخ، بگذرد و هر كس در دنیا امام (زمان) خود را نشناسد، هنگام گذشتن از صراط آخرت نیز، گامش خواهد لغزيد و در آتش دوزخ خواهد افتاد!»: «الإمامُ الصّادقُ (ع)، فی معنى الصِّراط: هُو الطَّريقُ إلى مَعرِفَةِ اللّه ِ عَزَّوجلَّ، و هُما صِراطانِ: صِراطٌ في الدُّنيا و صِراطٌ في الآخِرَةِ، فأمّا الصِّراطُ الذي في الدُّنيا فهُو الإمامُ المَفروضُ الطاعَةِ، مَن عَرَفَهُ في الدُّنيا و اقتَدى بِهُداهُ مَرَّ على الصِّراطِ الذي هو جِسرُ جَهَنَّمَ في الآخرةِ وَ مَنْ لَمْ يَعْرِفْهُ فِي الدُّنْيَا زَلَّتْ قَدَمُهُ عَنِ الصِّرَاطِ فِي الْآخِرَةِ فَتَرَدَّى فِي نَارِ جَهَنَّمَ» (بحارالأنوار، ج٢۴، ص٣)
در پایان سخن امروز، میتوان به نکات تربیتی زیر اشاره نمود:
1️⃣ خداوند بر ما واجب کرده تا روزانه حداقل ده مرتبه در نمازهای یومیه، آیه «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ» را تکرار نماییم! تا صراطِ مستقیم را فراموش نکرده و به معرفت و اطاعت امام زمان(ع) هدایت شویم و نور توحید را از طریق نور ولایت به دست آوریم؛
2️⃣ از این آیه معلوم میشود که در دنیا، راههای دیگری نیز برای رسیدن به خدا به ما معرفی میگردد تا ما را فریب دهند و از راه مستقیم دور کنند! و باید بدانیم که صراط مستقیم و صراط امام زمان(ع)، راهزن بزرگی به نام «شیطان» دارد که بر اساس آیه ١۶ سوره اعراف، قسم خورده که در کمین بندگان خدا در مسیر صِراطِ مستقیم بنشیند: «...لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَكَ الْمُسْتَقِيمَ»، پس باید همیشه مراقب شیطان و دسیسههای شیطانصفتان، با هدف جداسازی ما از امام زمان(عج) باشیم!
3️⃣ از نگاه اجتماعی، اینکه میگوییم «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ» و از صیغه جمع (اهْدِنَا) استفاده مینمائیم یعنی اینکه ما باید علاوه بر طلب هدایت فردی، برای همه و به صورت جمعی نیز، از خدا طلب هدایت کنیم و بجز خودمان، باید دیگران را نیز در صراط مستقیم قرار دهیم! لذا برای تحقق این امر، میبایست امّتسازی کرده و برای اجتماعِ قلوب و اتحاد اندیشهها حول امام زمان (عج) از هیچ کوششی فروگذار ننماییم!
🌸🌸🌸🌸🌸
گل واژه های دعای روز اول ماه رمضان:
الف: موفقیت در بپا داشتن نمازوروزه ی واقعی
ب: بیداری از خواب غفلت
ج: عفو ومغفرت الهی
روزه داری در بردارنده ی فضایل بسیاری از جمله دعای فرشتگان الهی وباز شدن بابی از ابواب بهشتی به نام " ریّان " به روی روزه داران میباشد.
اثار اخلاقی روزه داری نیز بسیار است از جمله اینکه دعای روزه دار واقعی رد نمیشود وانسان روزه دار وقتی روزه اش از روی اخلاص وایمان است با اتمام آن ماه مانند اینکه از مادر زاده شده از گناهان خارج میگردد.
فلسفه روزه نیز آنگونه که از روایات برآمده از سلامتی گرفته تا ذوب شدن گناهان موجب تثبیت اخلاص خواهد بود.
آنچه از دعای روز اول برداشت میشودیکی ازآثار روزه ،بیداری از غفلت است وبرخی نشانه های غفلت اینست که از حوادث دنیا پند نمیگیرد،عمرش را تباه میسازد،با گنه کاران هم نشین میشود،گمراه است،امام ورهبری نداردو...
ونتیجه ی غفلت: ماندن در تاریکی وسنگدلی وهلاکت است که خود موجب تنگی معیشت وزیانکاری وکوری در قیامت و...است واین مهم است که بدانیم چه بسا فزون طلبی ،غرق شدن در اموال،پیروی از شهوات و...عوامل غفلت میباشد،با این ذکر ودعا از خدای منان میخواهیم به ما توفیق ترک گناه واهتمام به دین را عنایت فرماید ودر سایه مغفرت خویش گناهانمان راببخشاید....آمین🤲
01- دعوت نامه خصوصی.pdf
8.53M
محتوای pdf گام یک مسابقه "از بهشت تا بهشت
دبیرخانه کانون های خدمت رضوی شهرستان شهرضا
بنام خدا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم لعلکم تتقون. با عرض سلام خدمت خادمیاران گرامی
با سلام خواهران گرامی تا آخر فروردین ماه فرصت دارند اسامی فرزندان (دختر و پسر) روزه اولی را برای ما ارسال نمایند
📣✨ #اطلاع_رسانی
🎁✨توضیحات مربوط به مسابقه از بهشت تا بهشت
#رمضان_کریم
#همه_خادم_الرضاییم
#کانون_رسانه_فضای_مجازی_خادمیاران_رضوی_شهرضا