هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
🔴خاموشیهای پاییزی نتیجه کمبود گازوئیل؛ نه مازوت/ تخلیه مخازن نیروگاهها از شهریور تاکنون
🔹هرچند مسئولان دولت چهاردهم تلاش دارند که خاموشیهای فعلی را نتیجه عدم مصرف مازوت در نیروگاهها و حفظ سلامتی مردم معرفی کنند اما به نظر این ادعا چندان رنگ واقعیت ندارد.
🔹سهم مازوت در تولید نیروگاههای حرارتی کشور گرچه به ۷ درصد در سالهای اخیر رسیده اما با احتساب تولید نیروگاههای برقآبی، تجدیدپذیر و نیروگاه بوشهر، سهم مازوت از کل تولید برق حدود ۴ درصد است.
🔹طبق بررسی ها، مشکل اصلی کمبود برق به خالی شدن مخازن گازوئیل نیروگاهها برمیگردد و طبق آمار، از شهریور امسال تاکنون، میزان پُرشدگی مخازن گازوئیل نیروگاهها از ۵۰ درصد به ۳۵ درصد افت کرده است.
🔹تا پایان مردادماه، به صورت خالص روزانه ۱۱.۷ میلیون لیتر گازوئیل در نیروگاهها ذخیره میشد اما در آبانماه این رقم به منفی ۲۱ میلیون لیتر رسید که بیانگر تخلیه روزانه ۲۱ میلیون لیتر گازوئیل است.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
🔴امروز شبکه میر روسیه به شتاب ایران وصل میشود
🔹ظهر امروز و با حضور رئیس کل بانک مرکزی، رسماً شبکه میر روسیه به شبکه بانکی ایران (شتاب) وصل خواهد شد.
🔹با اتصال شبکه میر روسیه به شتاب ایران، کارتهای ایرانی در خودپردازهای روسیه قابل استفاده خواهد شد. بنابراین هر فردی میتواند وجوه خود را از کارتهای ایرانی به صورت روبلی از خودپردازهای روسیه دریافت کند.
🔹همچنین اتباع روسیه در ایران نیز میتوانند در مرحله دوم این پروژه از این امکان در ایران بهرهمند شوند و در مرحله سوم، کارتهای شتاب ایران در پذیرندههای فروشگاههایی روسیه قابل استفاده خواهد بود.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
علت ناترازی، مخالفت با پالایشگاهسازی و نیروگاهسازی بود، نه مازوت!
🔹روزنامههای اصلاحطلب اذعان میکنند که کشور با ناترازی در تولید و مصرف گاز و برق و بنزین مواجه است، اما ریشه این ناترازی یعنی سوء مدیریت دولت روحانی را مسکوت میگذارند.
🔹در حالی که برخی منابع از مشکل تامین گاز زمستانی خبر میدهند، برخی خبرها حاکی از این است که تعلل دولت در تامین سوخت نیروگاهها موجب ایجاد چالش دوباره در زمینه ناکافی بودن تولید برق کرده، اما مدیران دولتی سعی میکنند این کوتاهی را با ادعای توقف مازوتسوزی در برخی نیروگاهها توجیه بکنند!
🔻در این زمینه روزنامه سازندگی نوشت: مازوتسوزی در سه نیروگاه متوقف شد تا جان مردم بیشتر از این آسیب نبیند، اگرچه عوارض توقف مازوتسوزی، ممکن است خاموشی باشد! معاون اجرائی پزشکیان با بیان اینکه «پیشاپیش از مردم برای این خاموشیها عذرخواهی میکنیم»، افزود که وزارت نیرو ساعتهای خاموشی را تنظیم و به مردم اعلام خواهد کرد.».
🔻سازندگی افزود: کشور ما این ناترازی را با سوزاندن مازوت جبران میکند. اما مشکل ریشهدارتر این است که سبد سوختی ایران به شدت به گاز وابسته است. بیش از ۹۰ درصد برق کشور از طریق نیروگاههای حرارتی تولید میشود که عمده سوخت مصرفی آنها گاز طبیعی است.
🔻روزنامه هممیهن نیز از ناترازی گاز در زمستان خبر داده و نوشت: با وجود هشدارهای کارشناسان و تجارب سالهای گذشته، هنوز نشانهای از برنامههای کارآمد و فوری از سوی دولت برای مهار این ناترازی و جلوگیری از پیامدهای آن دیده نمیشود. ناترازی گاز، به ویژه بر صنایع بزرگ انرژیبر نظیر فولاد، پتروشیمی و سیمان، آسیبهای جدی وارد میکند. این صنایع سهم بزرگی در تولید و صادرات غیرنفتی دارند و کاهش یا قطع گاز، بازارهای صادراتی را با خطر از دست رفتن مواجه میکند.
🔹ناترازی در تامین حاملهای مختلف انرژی، عوامل متعددی دارد اما شاید بتوان مهمترین علت آن را در اعتماد دولت روحانی به غرب و محروم ساختن همزمان کشور از انرژی هستهای و سوختهای فسیلی بر شمرد.
🔹در حالی که برنامه هستهای در هشت سال دولت روحانی رو به تعطیلی میگذاشت، گروگانگیری برجامی غرب موجب شد تعهدات محدودیتآفرین دیگری در قالب توافق آب و هوائی پاریس پذیرفته شود که استفاده از سوختهای فسیلی را در نیروگاهها محدود میکرد.
🔹در کنار این دیکته خارجی، اظهار گزارههای مسموم و غلطی مانند «پالایشگاه سازی کثافت کاری است» و «به خاطر ۲۰۰ مگاوات برق زیر بار نیروگاهسازی نمیرویم» از سوی وزارت نفت و نیروی وقت، موجب تشدید ناترازی در تامین و مصرف حاملهای انرژی شد و حال آن که طبق برنامه توسعه و سیاستهای اقتصاد مقاومتی، کشورمان باید به صادرکننده منطقهای در این حوزه تبدیل میشد.
🔹دولت یازدهم و دوازدهم، با برجام، تولید برق هستهای را متوقف کرد و با توافق آب و هوائی پاریس، تولید برق در نیروگاهها (با سوخت فسیلی) را به محاق برد و بیشترین رکوردهای قطع برق منازل و کارخانهها را به ثبت رساند.
🔹در موضوع تولید و مصرف برق گفتنی است که مصرف برق در کشور از ۶۲- ۶۱ هزار مگاوات در اوایل مرداد ۱۴۰۰ (آخرین ماه فعالیت دولت روحانی)، به بیش از ۷۹ هزار مگاوات در اوایل مرداد ۱۴۰۳ رسید. مصرف برق در ۴ مرداد ۱۴۰۰، معادل ۶۱۴۳۰ مگاوات، و در ۵ مرداد همان سال، معادل ۶۰۶۷۵ بود.
🔹مصرف برق در سه سال اخیر، به موازات موفقیت دولت شهید رئیسی در مهار کرونا (افزایش فعالیت کارخانهها و شرکتها)، احیای هشتهزار کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل، و همچنین افزایش قابل توجه دمای تابستانی، ۱۸ تا ۱۹ هزار مگاوات افزایش داشته است. اما با این وجود، به اعتبار همت وزارت نیرو در دولت شهید رئیسی، ناترازی تولید و مصرف و قطعی برق (در مقایسه با دولت روحانی) به حداقل رسید.
🔹جمعبندی این که نباید چالش تامین برق و گاز و بنزین در کشور را به ماجرای استفاده یا عدم استفاده از سوخت مازوت تقلیل داد، بلکه مسئله اصلی، اعتماد به مشورتهای غلط و دیکتههای سیاسی غرب است که موجب شده از ظرفیتهای ساخت پالایشگاه و نیروگاه (هستهای/ فسیلی) غفلت شود، ضمن این که موضوع مدیریت مصرف منابع از طریق هوشمندسازی سامانههای ذیربط نیز باید جدی گرفته شود.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
مدیریت ۱۶۶ شرکت شستا با کدام معیار انتخاب شده است ؟!
🔻مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، با صدور حکمی غیر قانونی و سؤال برانگیز، محمدرضا سعیدی را به عنوان سرپرست شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) منصوب کرد.
🔹محمدرضا (میثم) سعیدی، از اعضای طیف رادیکال دفتر تحکیم در دهه هفتاد بود که به همراه برخی عناصر دیگر مانند حقیقتجو و موسوی خوئینی و یوسفیان و تاجرنیا، در فهرست انتخاباتی اصلاحطلبان وارد مجلس ششم شدند و در تحرکات ساختارشکنانه به عنوان پیاده نظام حزب منحله مشارکت نقش داشتند. از این جمع، حقیقتجو و موسوی خوئینی پس از دوره نمایندگی از کشور گریختند و پناهندگی گرفتند.
🔻میثم سعیدی جزو متحصنان مجلس و مدعیان استعفا بود؛ جمعی از افراطیون سیاسی کار که مجلس را به بن بست کشاندند و در حالی که نارضایتی مردم از عدم توجه به مشکلات اقتصادی اوج میگرفت، کوشیدند با تهدید به استعفا در کنار برخی مدیران دولت خاتمی، انتخابات مجلس هفتم را به تعطیلی بکشانند که البته ناکام ماندند.
🔹میثم سعیدی آن روزها بازیچه پدرخواندههای افراطیون بود و صلاحیتش رد شده بود. او همچنین در ادامه پادویی برای پدرخواندههای حزب مشارکت، نامه موسوم به جام زهر را که خواستار تسلیم در برابر آمریکا به بهانه مسئله هستهای بود، امضا کرده بود.
🔻او در عین حال به اعتبار بده بستانهای سیاسی در دولت روحانی، مدیریتهایی را در پتروشیمی جم و شرکت تاپیکو و همچنین سازمان منطقه آزاد کیش در اختیار داشته است.
🔹 شستا دارای ۱۶۶ شرکت زیرمجموعه و ۹ شرکت هلدینگ اصلی و چند شرکت هلدینگ فرعی است. شستا در زمینههای مختلفی همچون دارو، معدن، سیمان، تولید برق، فناوری اطلاعات، ترابری دریایی، کشاورزی و دامپروری، نفت، گاز، پتروشیمی و... فعال است.
🔻هلدینگ شستا در زمینه مدیریت سرمایهگذاری، تجارت و بازرگانی، مدیریت دارایی و مبادلات سهام شرکتها و در حوزههای مختلفی از جمله نفت، گاز و پتروشیمی، زنجیره تامین تولید و توزیع دارو، تولید برق و نیروگاه، سیمان و ساختمان، حملونقل، بورس و بیمه و... فعالیت میکند.
🔹بهطور متوسط معادل ۱۰ درصد از مجموع ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران، متعلق به شرکتهای زیرمجموعه شستا است.
🔻برخی از از شرکتهای وابسته به شستا است، عبارتند از: هلدینگ پتروشیمی تاپیکو، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، فولاد مبارکه اصفهان، شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت پالایش نفت ایرانول و پتروشیمی جم.
🔹احسان احمدی معاون سازمان تامین اجتماعی چندی پیش گفته بود: شستا اکنون با ۱۶۳ هزار میلیارد تومان سرمایه بزرگترین شرکت در بازار سهام از نظر حجم سرمایه است. برخی منابع رسانههای هم گفتهاند که سرمایه شستا تا ۲۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
🔻 در دورههای گذشته برخی مدیران شستا به عنوان مدیران نجومیبگیر ارزیابی شدهاند و همچنین برای برخی محافل سیاسی، شستا نقش غنیمت سیاسی و انتخاباتی را داشته است.
🔹اسفند سال ۱۳۹۶، کانال روزنامه سلام درباره استیضاح وزیر رفاه و کار نوشت: «یکی از نمایندگان فراکسیون امید که در هیئترئیسه مجلس هم عضو است، از ربیعی برای رای اعتماد درخواست کرده که ۵ نفر از بستگانش در هیئتمدیره شرکتهای بزرگ شستا منصوب شوند»!
🔻فرزندان دیگر این عضو فراکسیون امید، در یکی از شرکتهای زیر مجموعه شستا (آتیه صبا) شاغل بودند. همچنان که فرزند وزیر کشور دولت اصلاحات، به عضویت و ریاست هیئت مدیره شرکت سولیران (وابسته به شستا) منصوب شده بود.
💢روزنامه کیهان
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
8.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 استاد دانشگاه سوربن: اگر اسرائیل سقوط کند، غرب سقوط خواهد کرد!
🔹دکتر«محمد هنید» استاد دانشگاه سوربن: شعارهای حقوقبشر و آزادی برای پوشاندن چهره زشت پروژه صهیونیسم است که خود بخشی از پروژه اروپایی میباشد.
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
ظریف، دولت در سایه
یا دولت در دولت پزشکیان!؟
🔹روزنامه زنجیرهای هممیهن، از محمدجواد ظریف به عنوان «دیپلمات در سایه» یاد کرد و با کلیشهای خواندن موضع مقامات رسمی دولت درباره انتخابات آمریکا مدعی شد: موضعگیریهای ظریف پس از انتخاب ترامپ میتواند مبنای یک استراتژی در شرایط جدید باشد(!)
🔹هممیهن در یادداشتی با عنوان دیپلمات در سایه نوشت:
🔻"همهچیز دست به دست هم داده تا ظریف، نقشی متمایز در راستای منافع ملی ایفا کند. عموم مقامات رسمی با انتخاب مجدد ترامپ ترجیح دادهاند در قالب جمله کلیشهای «برای ما فرقی نمیکند که چه کسی رئیسجمهوری آمریکا باشد» از کنار این موضوع گذر کنند؛ که البته با توجه به حساسیت موجود، شاید بتوان به آنان حق داد.
🔻اما تنها کسی که در این میان واکنشی متفاوت از خود نشان داد، معاون راهبردی رئیسجمهور بود که خطاب به ترامپ گفت: «آقای ترامپ باید نشان بدهد سیاستهای غلط گذشته را دنبال نمیکند. حتماً متوجه شده که سیاست فشار حداکثری، باعث شد که ایران غنیسازیاش از 3/5 درصد به ۶۰درصد برسد و تعداد سانتریفیوژها نیز افزایش پیدا کند. ایشان اهل محاسبه است، باید چرتکه بیندازد، ببیند که آیا کماکان میخواهد آن سیاست زیانبار را ادامه بدهد یا عوض کند.
🔻این پالسهای ارسالی از سوی ظریف که نشان میدهد که ظریف با درک درست از جایگاه ویژه خود در این برهه حساس، به جای انفعال و سخنان کلیشهای، به دنبال زمینهسازی برای گرهگشایی و هزینهکرد از حیثیت خود است. اظهارات چند روز اخیر او پس از پیروزی ترامپ نیز نشاندهنده آن است که وی با همه مخاطرات و ناملایمات محتمل، آماده این نقشآفرینی و ایفای رسالت تاریخی خود است».
🔹کنایه روزنامه هممیهن به «مواضع کلیشهای»، در واقع تخطئه رئیسجمهور و وزیر امور خارجه و تلاش برای ایجاد دولت در دولت است؛ چه اینکه آقای پزشکیان تاکید کرد: «برای ما هرگز تفاوتی ندارد که چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز شده است، چرا که کشور و نظام ما به قدرت درونی خود با ملتی باعزت و عظمت متکی است».
🔹آقای عراقچی هم در گفتوگو با اشپیگل تاکید کرد: «انتخابات آمریکا برای ما اهمیتی ندارد. ما سیاستهای خودمان را دنبال میکنیم».
نوشابه باز کردن برای ظریف و تملقهای نچسب نسبت به وی در حالی است که در دوران وزارت ظریف، هم برجام به بدترین شکل ممکن تدوین شد که نتیجه آن واگذاری امتیازات نقد در مقابل وعدههای نسیه و نقض عهدهای فاحش دولت اوباما بود؛
🔹و هم ترامپ توانست بدون هیچ هزینهای از توافق خارج شود و نزدیک سه سال، دولت روحانی را به انجام یکطرفه تعهدات وادار کند و اگر قانون اقدام متقابل مجلس نبود، این بیگاری همچنان ادامه پیدا میکرد. در این دوره، شمار تحریمها در مقایسه یا پیش از برجام، بیش از دو برابر شده بود!
🔹از سوی دیگر، سخنان ظریف در فاکتور کردن غنیسازی 60درصدی، در حالی است که ظریف پیش از این به همراه روحانی، به قانون اقدام متقابل مجلس حمله کرده بود و غنیسازی 60درصدی یکی از الزامات همین قانون بازدارنده بود.
🔹در حالی که ترامپ، برجام را بههم زده و دولت بایدن هم حاضر به ارائه تضمین و لغو معتبر تحریمها نبود و مذاکرات احیای برجام نیز به همین علت به بنبست رسید، آقای ظریف در تبلیغات انتخاباتی ادعا کرد: «اگر قانون اقدام راهبردی مجلس نبود، میتوانستیم با بایدن توافق را احیا کنیم».
🔹این نکته هم شایان ذکر است که دولت ترامپ برای مذاکره با دولت روحانی و تیم ظریف، 13 شرط توهینآمیز گذاشته بود. هنگامی هم که ظریف چهار با اشپیگل مصاحبه کرد و تداعی درخواست مذاکره از آن گفتوگو شد، ترامپ پاسخ داد: نه مرسی!
🔹حالا بعد از چهار سال، روزنامه هممیهن، همان روند موهن و پرخسارت را به عنوان شاهکار دوره وزارت ظریف معرفی میکند و ضمناً پیشنهاد دور زدن پزشکیان و عراقچی توسط ظریف را میدهد!
💢روزنامه کیهان
https://eitaa.com/samen_felavarjan
هدایت شده از رادیو آوینی شهرستان فلاورجان
شهدا،نامه ها و وصیتها و زندگی نامه ها وکارهای فرهنگی هنری
9.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️ زائر دلشکسته ...
با محسن رفته بودیم زیارت امامرضا(ع)
محسن محو تماشای امام رضا(ع) بود
و من غرق در آینه کاریهای حرم،
بهش گفتم: ببین چقدر کار کردند!
نگاهی کرد و گفت: آره! قشنگه،
اما زیباییاش برای این است
که کسی نمیتواند خودش را
تویِ این آئینههای شکسته ببیند.
زائر اگر بخواهد سیمش به امام رضا(ع)
وصل شود، باید دل شکسته باشد.
بعد ادامه داد: من از امام رضا (ع)
چیزی خواستهام که انشاءالله
به زودی برآورده می کنند..!
از زیارت که برگشتیم، یکماه نشد
که خواستهاش برآورده شد
میلِ شهادت داشت...🕊
🎙 راوی: هم رزم شهید
📚 کتاب خط عاشقی۳ ص۲۳
✍ نوشته حاج حسین کاجی
شهیددفاعمقدس #محسن_گلستانی♥️
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💐 شهدا دلها را تصرف میکنند .....
💐 با ذکر صلوات نثار ارواح مطهر شهدا این پست را برای مخاطب هاتون هم ارسال کنید .
✨ الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ
وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
🌷🕊🌷🕊🌷
به استقبال کنگره ۲۴ هزار شهید استان اصفهان
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═
مجموعه فرهنگی هنری، شهید آوینی؛ رادیو آوینی درفضای مجازی(شهرستان فلاورجان)
وصیت و خاطرات و اطلس نامه های شهدا
گویندگی: زینب رضایی 🌹
روابط عمومی:سید مجتبی موسوی
سرپرست گروه: علیرضا توکلی
https://eitaa.com/joinchat/1052836529C35c977c7ed
کانال رسمی حامدسبزی پور:
H:s:
حسن تهرانی مقدم
شهید حسن تهرانیمقدم (۱۳۳۸-۱۳۹۰ ش)، از فعالین مبارزه با رژیم پهلوی پیش از انقلاب و از حاضران در صحنه هشت سال جنگ تحمیلی بود. این شهید گرانقدر ۲۵ سال از عمر خود را در ایجاد و توسعه بخش توپخانه و موشک و توان دفاعی کشور قرار داده بود و به عنوان پدر موشکی ایران لقب گرفت.
زندگینامه
حسن تهرانی مقدم در ۶ آبان ماه ۱۳۳۸ در محله سرچشمه تهران متولد شد. وی در نوجوانی در مسجد زینب کبرای سرچشمه زیر نظر آیت الله سید علی لواسانی، تعلیمات دینی و مقدمات آشنایی با اسلام را فراگرفت و به همراه برادرانش در گروه سرود مسجد شروع به فعالیت کرد. این گروه سرود، هسته اصلی گروه سرودی بود که در روز ۱۲ بهمن ۵۷ در فرودگاه مهرآباد و در مراسم استقبال از امام خمینی به اجرای برنامه پرداخت.
همزمان با اوجگیری فعالیت انقلابی، تحت تاثیر برادرش (محمد) به صف انقلابیون پیوست. او در روزهای منجر به پیروزی انقلاب به اتفاق دوستانش در فعالیتهای زیرزمینی، نارنجکهای دستی میساخت که با استفاده از سهراهی لوله آب تولید میشد. شب ۲۲ بهمن در میدان امام حسین علیه السلام (فوزیه سابق) با پرتاب نارنجک دستی یک خودروی نظامی ارتش را مصادره و سرهنگ سوار بر خودرو را به اسارت درآورد.
حسن تهرانی مقدم پس از پایان دوره تحصیلات متوسطه در رشته صنایع (برش قطعات صنعتی) در مقطع فوق دیپلم مدرسه عالی تکنیکیوم نفیسی پذیرفته شد. او در سال ۱۳۵۸، در مقطع لیسانس رشته مهندسی صنایع پذیرفته و به اخذ مدرک مهندسی در این رشته موفق شد.
تهرانی مقدم تیرماه ۱۳۵۹ در ۲۱ سالگی و در ابتدای شکلگیری رسمی سپاه پاسداران، به عنوان مسئول اطلاعات منطقهی ۳ سپاه شمال، مشغول به فعالیت شد و تا ۵۹/۷/۳۱ در این سمت باقی ماند. در زمان بروز ناآرامیها در نقاط مرزی که مهمترین آنها حوادث تجزیهطلبانه در کردستان بود، سپاه را در ۱۵ ماه اول عمر خود متوجه ضرورت تقویت صبغه نظامی کرد.
فعالیتها و مسئولیتها در جنگ
تا شهریور ۱۳۵۹ که کشور در آستانه هجوم رژیم بعث عراق قرار گرفت، حداکثر توان رزمی سپاه، تعداد معدودی گردانهای رزمی بود که با روشهای چریکی و غیرکلاسیک، درگیر مبارزه با اشرار و ضدانقلابیون مسلح در کردستان شدند. سنگینترین سلاحی که در آن دوران در اختیار سپاه بود، تعدادی خمپارهانداز و آرپیجی و تیربار بود، در حالی که در همین وضعیت، ضد انقلابیون در کردستان حتی به توپخانه نیز مجهز بودند. شاید آمار کل سلاحهای سپاه در آن مقطع از چند هزار تفنگ G۳، کلت، آر پیجی و دهها قبضه خمپارهانداز تجاوز نمیکرد.
شکلگیری توپخانه سپاه:
بعد از عملیات ثامنالائمه که منجر به رفع محاصره آبادان شد، از جمله غنائم بدست آمده از عراق، یک آتشبار توپخانه ۱۵۵ میلیمتری کششی بود که از جانب دشمن در شمال آبادان، بین دارخوین و پل مارد مستقر بود. این آتشبار توپخانه بلافاصله تعمیر و عملیاتی شد و در همان منطقه، علیه دشمن بکار گرفته شد. سه ماه بعد در عملیات فتح بستان، مجدداً یک گردان توپخانه ۱۳۰ میلیمتری و یک آتشبار ۱۰۵ میلیمتری پرتغالی ارتش عراق از سوی رزمندگان تیپ ۱۴ امام حسین علیه السلام اصفهان به غنیمت گرفته شد که این گردان به دستور حسین خرازی (فرمانده تیپ) سازماندهی شده و در عملیات فتحالمبین در پشتیبانی از گردانهای مانوری بسیجی مبادرت به اجرای آتش کرد. این دو اتفاق، مبدا شکلگیری توپخانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
آذر ۱۳۶۰ حاج حسن بعد از عملیات ثامنالائمه، متوجه ضعف آتش پشتیبانی خودی مستقر در خطوط مقدم جنگ شد. مدتها روی این موضوع فکر کرد و سرانجام در پاییز ۱۳۶۰ طرح ساماندهی آتش پشتیبانی (خمپارهاندازها) را به صورت سنجیده و مدون تقدیم حسن باقری کرد.
نامه را محسن رضایی (فرمانده وقت کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) امضا کرد و تحویل حسن باقری داد و حسن باقری آن را به حسن مقدم داد. حاج حسن نامه تایپ شده را خواند و دید طرح خودش درباره ساماندهی خمپارهاندازها به منظور پشتیبانی از نیروهای پیاده است. در نامه خطاب به فرماندهان قرارگاه قدس، نصر، فجر و فتح سپاه در جبهههای جنوب آمده بود: «برادر حسن مقدم به عنوان فرمانده پشتیبانیکننده آتشهای خمپارهای سپاه معرفی میشوند؛ لازم است با او همکاری کنید».
شهید حسن تهرانیمقدم تاسیس توپخانه سپاه در سال ۱۳۶۱ را اینگونه روایت میکند: «عملیات فتحالمبین تمام شد. من در سپاه شوش وقتی گزارش را به آقا رشید میدادم، دیدم آقا رشید با خنده میگوید: «مقدم برو توپخانه سپاه را سازماندهی کن. برو سراغ توپخانه». گفتم: آقا رشید ما داریم خمپاره را سازماندهی میکنیم. در عملیات فتحالمبین (اگر اشتباه نکنم) ۱۴۸ قبضه انواع توپهای روسی به غنیمت سپاه درآمده بود. آن موقع سپاه ۹ تیپ داشت. قرار شد برویم آن توپها را بیاوریم و سازماندهی کنیم.
شهید بزرگوار حسن شفیعزاده اولین نفری بود که رفتم دنبالش.
بعد از عملیات فتحالمبین از تیپالمهدی شوش آوردمش پیش خودم و آقای محمد آقایی که از مسئولین توپخانه سپاه بودند، به انضمام شهید ناهیدی. این بچههای نخبه باهوش را جمع کردیم و توپخانه سپاه را تشکیل دادیم».
راهاندازی فرماندهی موشک سپاه:
راهاندازی فرماندهی موشک سپاه در آبان ۱۳۶۲ به شهید تهرانی مقدم محول شد. شلیک توپ به سمت بصره در بهمن ۱۳۶۲ توسط ایشان انجام گرفت. هنگامی که امام خمینی با مقابله به مثل حملات موشکی عراق موافقت کردند، جمهوری اسلامی ایران در آن زمان فاقد سامانه موشکی بود و مقابله به مثل، تنها در سطح توپخانهای صورت میگرفت. در جلسهای که سردار مقدم به عنوان فرمانده توپخانه سپاه حضور داشت، قرار شد شهر بصره با توپهای ۱۳۰ میلیمتری که حداکثر برد آنها ۲۸ تا ۳۰ کیلومتر بود، مورد حمله توپخانهای قرار گیرد.
پس از صدور فرمان تاریخ امام مبنی بر تشکیل نیروهای سه گانه سپاه پاسداران، شهید مقدم در سال ۱۳۶۴ به سِمت فرماندهی موشکی نیروی هوایی سپاه منصوب شد.
از دیگر افتخارات شهید تهرانی مقدم عبارت است از: تلاش برای استقلال در صنعت موشکی در سال ۱۳۶۵؛ راهاندازی یگان موشکی حزبالله در لبنان سالهای ۱۳۶۶-۶۵؛ دستیابی به "موشک نازعات" اولین موشک ایرانی در ۱۳۶۶؛ شرکت در عملیات مرصاد سال مرداد ۱۳۶۷؛ موفقیت در ساخت شهاب ۳ سال ۱۳۷۷؛ ساماندهی صعود بزرگ به قله دماوند سال ۱۳۸۱؛ جانشین نیروی هوا فضای سپاه سال ۱۳۸۴؛ رئیس سازمان جهاد خودکفایی سپاه سال آذر ۱۳۸۵.
شهادت
محمد تهرانی مقدم (برادر شهید) درباره تهدید کردن شهید حاج حسن تهرانی مقدم از سوی منافقین میگوید: «بردارم چند بار از جانب گروهک تروریستی منافقین تهدید شد به دلیل آن که موشکی به مقر منافقین در داخل خاک عراق زد. همان شب رادیو منافقین اعلام کرد این مقدم را ما میزنیم. زمانی که ترور شهید صیاد شیرازی را طراحی کردند، همزمان طرح ترور حاج حسن آقای مقدم را نیز در دستور کار داشتند و میخواستند هر دوی آنها را ترور کنند که یک گروه از آنها دستگیر شدند».
سردار حسن تهرانی مقدم تا روز آخر عمر نیز به عنوان مسئول سازمان سپاه در ایجاد یک توان علمی و دانشی پایه و زیربنایی مشغول کارهای علمی و تحقیقاتی بود و در روز شهادتش (۲۱ آبان ۱۳۹۰) در پادگان امیرالمومنین علیه السلام شهرستان ملارد در حالی که برای آزمایش موشکی آماده میشد، بر اثر انفجار زاغه مهمات به یاران شهیدش پیوست.
منابع
روزنامه همشهری، جمعه ۱۱ اسفند ۱۳۹۱،
صراط:
علت دشمنی آمریکا با ایران چیست؟
این روزها خیلی از افراد جامعه تحت تأثیر القائات عوامل مزدور دشمن و بعضاً افراد ناآگاه فعال در فضای مجازی، علت دشمنی آمریکا با ایران را در شعار «مرگ بر آمریکا» خلاصه میکنند.
اکثر این افراد اگرچه واقعاً سردمداران آمریکایی را به علت ماهیت استکباری و خباثت نهفته در وجود آنها، مستحق مرگ میدانند، اما بسیاری از آنها نیز معتقدند که نباید نفرت از ظلم و قلدری و زورگویی یانکیها را با شعار «مرگ بر آمریکا» علنی ساخت، بلکه باید برای جلوگیری از تشدید شرارت آنها، از اقدامات علنی حتی در حد شعار اجتناب نمود.
اما آیا واقعاً شعار «مرگ بر آمریکا» و اظهارات ضداستکباری برخی از مسئولین کشور، علت اصلی کینه و دشمنی آمریکا علیه دولت و ملت ایران است.
در پاسخ به این سؤال باید گفت؛ اگر چنین است، پس علت برخورد رذیلانه آمریکا با افرادی نظیر مرحوم مصدق که گرایش به همکاری با آمریکا داشت چیست و چرا با کودتای 28 مرداد سال 1332 دولت وی را سرنگون کردند؟ آیا ملی شدن صنعت نفت به نفع مردم و احتمالِ کوتاه شدن دست آمریکا از غارت منابع نفتی و معدنی ایران و پایان دادن به استفاده این کشور از یک ثروت بادآورده در منطقه، علت این دشمنی نبود؟
در واقع، آمریکاییها از همان ابتدای ورود به ایران همواره تلاش داشتند، تا از یکسو به بهانه مشارکت در استخراج و صدور نفت، طلای سیاه ایران را با سهم سود بسیار بالا به یغما ببرند و از سوی دیگر با تبدیل ایران به یک بازار بزرگ برای کالاهای عمدتاً مصرفی آمریکایی، این اجناس را با قیمتهایی چندین برابر قیمت تمام شده، به مردم ایران تحمیل نمایند.
در ادامه نیز وقتی دولت آمریکا توانست در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و حتی اجتماعی بر ارکان حکومت ایران تسلط نسبی پیدا کند و از موقعیت ایران بهعنوان یک پایگاه نظامی، جهت حضور در منطقه و در کنار بزرگترین رقیب بینالمللی خود یعنی شوروی سابق بهره ببرد، کمپانیهای تسلیحاتی آمریکایی نیز اجازه یافتند تا با فروش برخی تجهیزات و تسلیحات نظامی و با دریافت مبالغ کلان در قبال محصولات صادره به ایران، از این خوان گسترده بیشترین عواید را نصیب خود نمایند.
رفتارهای دولتمردان آمریکایی با سایر کشورهای جهان که دارای موقعیت یا ثروت طبیعی مناسب بوده و یا به نوعی خواهان استقلال خود شدهاند، (بهویژه پس از قدرت یافتن آمریکا در پایان جنگ جهانی دوم)، نیز ثابت نموده که آنچه برای یانکیها حائز اهمیت است، فقط و فقط منافع سرمایهداران آمریکایی است و هرکجا این منافع را در معرض خطر ببینند، از تمام ابزار و روشهای ممکن نظیر؛ جنگ، کودتا، تحریم، تخریب، ترور، تهدید و متهمسازی دیگران در جهت دستیابی به اهداف پلید خود بهره میبرند.
کودتا علیه آلنده رئیسجمهور محبوب مردم شیلی، راهاندازی انواع انقلابهای رنگی و مخملی در کشورهایی مانند؛ چکسلواکی، صربستان، گرجستان، قرقیزستان و اوکراین، تنها چند نمونه از رخدادهایی است که ردپای خیانت و جنایت آمریکاییها در آنها به اثبات رسیده است.
بررسی سایر اقدامات استکباری دولت آمریکا، از سومالی و نیجریه در آفریقا تا نیکاراگوئه در آمریکای لاتین و اقدامات این کشور در کوبا، تا جنگافروزی و وقایع تروریستی صورت گرفته در خاورمیانه از افغانستان گرفته تا عراق، سوریه، لبنان، یمن و در صدر آن، انواع توطئههای انجام گرفته علیه جمهوری اسلامی ایران، همگی بیانگر این واقعیت است که ملتها و حکومتها یا باید تا ابد پذیرای ننگ ذلت و بردگی یانکیها باشند و بیچون و چرا ثروت و منابع طبیعی و نیز عزت و اعتبار و موقعیت خود را در اختیار آنها قرار دهند و یا منتظر رفتارهای ناجوانمردانه و ظالمانه آمریکاییها باشند.
در بیان نمونهای از عملکرد خبیثانه سیاستمداران آمریکایی، میتوان به سخن معروف نگرو پونته، فرمانده و سیاستگذار آمریکا در عراق اشاره کرد که خطاب به یکی از مسئولین عراقی میگوید؛ «در آمریکا هیچوقت کودتا نمیشود، زیرا آمریکا در واشنگتن سفارت ندارد.»
این مفهوم بدان معناست که تمام وقایع ناخوشایند، تروریستی و نظامی و حتی بحرانهای سیاسی و اقتصادی در سطح جهان، حاصل کار دستگاههای امنیتی و دیپلماسی و به عبارت دیگر تابع رفتار سیاستمداران آمریکایی است و اگر خاک آمریکا تا بهحال از این گونه تهدیدات در امان مانده، تنها به این دلیل است که در آمریکا سفارت آمریکایی وجود ندارد تا زمینه بروز اغتشاش و آشوب در خود این کشور را فراهم نماید.
به این ترتیب به راحتی میتوان علل تداوم دشمنی آمریکا با انقلاب اسلامی ایران را درک کرد، انقلابی که شرایط و امید و انگیزه مضاعفی را برای خیزش و تقابل با اهداف آمریکا در افکار عمومی مردم جهان ایجاد و خون تازهای را به کالبد نیمه جان ملتهای تحت سلطه تزریق نمود.
با این حساب، مهمترین علل دشمنی آمریکا با انقلاب اسلامی عبارتند از:
انقلاب اسلامی ایران، احیاء اسلام ناب محمدی(ص) با خصوصیاتی مانند؛ ظلمستیزی و ایستادگی در برابر ظالمین، حمایت و دفاع از مظلومین، عدالتخواهی و استقلالطلبی و سایر ویژگیهای مشابه را به ارمغان آورد، ویژگیهایی که به سرعت مورد توجه و استقبال آزادهخواهان جهان قرار گرفت، در حالی که در تضاد کامل با رفتار و عملکرد و نیز ماهیت و اهداف پلید نظام سرمایهداری آمریکا و همپالگیهایش قرار داشته و طبیعتاً برای آنها (غربیها) قابل هضم و تحمل نبود.
علاوهبر این؛ انقلاب اسلامی سبب شد تا آمریکاییها سرسپردهترین نظام حکومتی یعنی حکومت شاه و مهمترین پایگاه خود یعنی ایران که از آن بهعنوان جزیره ثبات در منطقه نام میبردند را از دست داده و از نقش ژاندارمی این کشور برای اِعمال قدرت و جلوگیری از نفوذ و تهدیدات شوروی سابق بیبهره شوند.
با بروز انقلاب اسلامی، حرکتهای ضدصهیونیستی مبارزین لبنانی و فلسطینی جان تازهای به خود گرفت و با قوت گرفتن عملیاتهای ضدصهیونیستی در لبنان و فلسطین، بهتدریج و به شکل رسمی و غیررسمی، نخستین گروههای مقاومت نیز شکل گرفتند و با گسترش جبهه مقاومت و پیدایش تشکلهایی مانند؛ حزبالله لبنان و تشکیل و تقویت سایر گروههای مقاومت مردمی در فلسطین و پیرو آن شکستهای پیدرپی این رژیم در برابر گروههای مذکور، برای همیشه هیمنه و ادعای کاذب شکستناپذیری این رژیم غاصب و فاسد فرو ریخت.
در واقع پس از ظهور انقلاب اسلامی ایران، اصلیترین همپیمان و شریک منطقهای آمریکا یعنی رژیم اشغالگر قدس نیز در معرض تهدید جدی قرار گرفت و در حدی بر آسیبپذیریهای آن افزوده شد که نهتنها سردمداران این رژیم جعلی و غاصب مجبور به کنار گذاشتن نقشه از نیل تا فرات (طرح اشغال سایر سرزمینهای اسلامی از مصر تا عراق) گردیدند، بلکه با احداث دیوار حائل، خود را در زندانی از دیوارهای بتونی محصور نمودند.
تشکیل و تقویت گروههای مقاومت در لبنان و فلسطین، پایان ماجرا نبود، چرا که در پی حمایت آمریکا از جنگ نابرابر عربستان با یمن و با پیدایش گروههای تروریستی تحت حمایت آمریکا در سالهای اخیر، متقابلاً گروههای اسلامی دیگری مانند؛ انصارالله در یمن، حیدریون و حشدالشعبی عراق، فاطمیون افغانستان، زینبیون پاکستان، قوات الدفاع الوطني (نیروهای بسیج مردمی سوریه) برای مقابله با تروریست و نقشههای جدید آمریکا در منطقه پدیدار شدند
جبهه مقاومت به سرعت در کشور عراق و سوریه که در خط مقدم مقابله با تروریست قرار داشتند گسترش یافت، بهطوری که گروههای وابسته به این جبهه توانستند با تشکیل دهها گروه و تشکل نظامی دیگر، گروههای تروریستی را نابود و بار دیگر نقشه آمریکا برای حضور مؤثر در منطقه را با شکست مواجه نمایند.
شکست طرح خاورمیانه بزرگ که توسط آمریکاییها با هدف ترویج و توسعه الگوهای غربی در منطقه مطرح شده و همچنین شکل گرفتن جبهه مقاومت و نیز هلال شیعی در منطقه که به زعم آنها با اهداف سیاسی بهوجود آمده است، یکی دیگر از علل دشمنی آمریکا با ایران محسوب میشود.
همچنین انقلاب اسلامی با شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی و پیشرفتهای علمی و عملی خود در عرصههای مختلف، توانست زمینههای بیداری اسلامی در منطقه را فراهم و این باور را در مردم تحت ستم غرب و شرق و افکار عمومی جهان ایجاد نماید که با اتحاد و انسجام درونی میشود، روی پای خود ایستاد و در مقابل زیادهخواهیهای ظالمانی مانند سردمداران دولت آمریکا ایستادگی کرد.
همین رویکرد جدید بود که سبب شد تا اظهارات و اعتراضات ضدآمریکایی مردم جهان و حتی مردم خود آمریکا روز به روز گسترش یافته و با اقداماتی مانند؛ به آتش کشیدن پرچم آمریکا (به عنوان نماد شیطان) در نقاط مختلف جهان و حتی در خاک خود آمریکا، نمود علنی پیدا کند.
بیشک فتح لانه جاسوسی آمریکا در ایران توسط انقلابیون در ابتدای انقلاب، حمله و هشدار جسورانه رزمندگان ایرانی به ناوها و پرندههای آمریکایی و نفتکشها و سایر شناورهای تحت پوشش این کشور در جریان جنگ تحمیلی و پس از آن و همچنین بیاعتنایی و پاسخ متقابل ایران به تهدیدات نظامی آمریکا، در اثبات آسیبپذیری آمریکا و پیدایش رویکرد جدید مبنی بر امکان مقابله با استکبار، بیتأثیر نبوده است.
با این همه هنوز عدهای سادهلوح هستند که بهرغم همه اقدامات و توطئههای آمریکا علیه ایران، بخشهایی از حاکمیت این کشور را خیرخواه ملتها معرفی میکنند، بدون آنکه از خود بپرسند چرا در حالی که غربیها مردم ایران و بسیاری از دیگر کشورها را از ضروریترین نیازهای خود از جمله؛ دارو، فناوریهای نوین و تجهیزات پیشرفته محروم میکنند، کالاهای مصرفی لوکس و غیرضروری مانند؛ انواع خودرو و یا لوازم آرایشی را روانه بازار این کشورها میکنند و یا چرا علیرغم هزینههای فوقالعاده سنگین تهیه و تولید فیلم و