نقش شبکه های اجتماعی در کنترل فتنه
محسن غفاری، مدیرعامل پیام رسان ایتا در آمفیتئاتر دانشکده دین و رسانه دانشگاه صدا و سیما به بحث دربارۀ نقش شبکههای اجتماعی داخلی در کنترل فتنه پرداخت.
به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی خبرگزاری رسا، محسن غفاری مدیر پیامرسان ایرانی ایتا روزگذشته در نشست نقش شبکههای اجتماعی در کنترل فتنه که به همت دانشکده دین و رسانه دانشگاه صداوسیما برگزار شد، به بیان مطالبی درباره نقش شبکههای اجتماعی در زمان فتنه پرداخت.
وی با بیان موضوع کنترل، رصد مستمر و دقیق دشمن در فضای مجازی گفت: دشمن شناخت کاملی از جامعۀ ما دارد، در اتفاقات اخیر با بستن اینترنت، از ادامه پیدا کردن فتنه به صورت امنیتی جلوگیری کردیم در حالی که ریشههای فتنه در شناخت دشمن از ابعاد فرهنگی و اجتماعی جامعه ما وجود داشت.
محسن غفاری دربارۀ نفوذ گفتمانی توضیح داد: در جلسهای که موضوع بستن اینستاگرام در سال 1396 تصویب شد، بعضی از دوستان گفتند: «محتوای اینستاگرام توسط گردانهای سایبری ما پر شده است.» به این شکل از بسته شدن اینستاگرام جلوگیری کردند!
وی در مورد کنترل محتوا خاطر نشان کرد: وقتی شما از نام و نشانی سایت ایتا در اینستاگرام استفاده میکنید حساب شما ساسپند میشود؛ این زمین زمینی نیست که بتوانید در آن بازی کنید، اگر هم بازی کنید به جایی نمیرسید!
مدیرعامل پیامرسان ایتا به مسئله مالی پیامرسان پرداخت و اظهار داشت: من به یکی از مسئولین گفتم ایتا برای 30 میلیون کاربر، 30 الی 50 میلیارد تومان سختافزار نیاز دارد؛ در پاسخ گفت: 50 میلیارد پول زیادی برای کشور نیست، ما یک سد میسازیم چند صد میلیارد تومان هزینه میکنیم و اگر بخواهیم یک پیامرسان بسازیم 50 میلیارد تومان برای ما پولی نیست!
وی افزود: در نهایت در شورای عالی فضای مجازی 5 میلیارد تومان وام برای ایتا تخصیص دادند که ما نگرفتیم!
محسن غفاری در مورد فرهنگسازی اینستاگرام در کشور گفت: یک دختر قمی تبلیغ بیحجابی میکند و توانسته است تاثیراتی را نیز در خانواده خودش و افرادی که او را دنبال میکنند داشته باشد.
وی در پاسخ به علت ادامه فعالیت این شبکه در داخل کشور توضیح داد: 60 درصد درآمد اپراتورهای موجود فقط از اینستاگرام است؛ در جلسه ای با مدیران اپراتورها بحث استفاده مردم از اینستاگرام پیش آمد که مدیران این اپراتورها نگرانی شدیدی داشتند که در صورت فیلتر شدن شبکههای خارجی، منبع درآمد خود را از دست خواهند داد.
مدیر پیامرسان ایتا در پایان عنوان کرد: اینها مسائلی است که باید در حوزههای ساختاری و نهادهای متولی مورد بازنگری قرار گیرد تا امکان عمق بخشی و ارتقا تاثیر گذاری بیشتر پیامرسانهای داخلی را در فضای شبکه های اجتماعی ارتقا داد.
6.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 سخنان بسیار مهم دکتر محمود نبویان در برنامه #جهان_آرا
🚨اگر ما هر چیزی که FATF و پالرمو از ما خواسته است برداریم آیا مشکل حل میشود؟ آیا در حد برجام حتی روی کاغذ هم نوشته میشود که تحریمها کم یا حذف میشوند؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به عقیده ی حسن روحانی اگر سیاست عدم فروش استقلال کشور تغییر کند همه اجناس کاهش قیمت خواهدداشت
🔸
🔴نظام کارآمد است؛ دولت باید کارآمد باشد
🔹امام خامنه ای :در مسائل داخلی، دولت محترم، به تولید و اشتغال اهمّیّت ویژه بدهند.
🔹بر طبق قانون اساسی، رئیسجمهور از امکانات بسیار گستردهای در کشور برخوردار است؛ خیلی از کارها را میتوانند انجام بدهند.
🔹اگر خدای نکرده در بخشهای مختلف -چه اقتصادی و چه غیراقتصادی- یک بخشی از خود ناکارآمدی نشان بدهد، این به حساب ناکارآمدی نظام گذاشته خواهد شد و این بیانصافی است.
🔹نظام کارآمد است؛ بخشهای مختلف باید بتوانند خودشان را پابهپای نظام پیش ببرند. ۹۶/۳/۱۴
زمان است كه ايمان در دل نگه داشتن از آتش در دست نگه داشتن سختتر است.
اين همه شهید، سوختگيهاي دست امت است كه آتش استكبار را نگه داشته و تاكنون از نگه داشتن آن خم به ابرو نياورده است. اين آتش بالاخره سرد خواهد شد، همان طور كه شاه و صدام سرد شدند. امام با سرد شدن آتشِ شاه، به ميان ما برگشت و آن منتظر با سرد شدن آتشِ استكبار است كه زيارتش ميكنيم.
یوسف گم گشته بازآید به کنعان غم مخور
کلبه احزان شود روزی گلستان غم مخور
ای دل غمدیده حالت به شود دل بد مکن
وین سر شوریده باز آید به سامان غم مخور
گر بهار عمر باشد باز بر تخت چمن
چتر گل در سر کشی ای مرغ خوشخوان غم مخور
والسلام عليكم و رحمتالله
محيالدين حائري شيرازي
🔸رهبر انقلاب به من فرمودند: «این نامه را سه بار مطالعه کردم»🔸
بسمالله الرحمن الرحيم
محضر مبارك رهبر معظم انقلاب اسلامي حضرت آيتالله خامنهاي مدظله العالي
سلامعليكم بما صبرتم
خطبۀ اين هفتۀ شما در تعقيب حضور 85 درصدی مردم در جمعۀ گذشته، با آن آزادي مطلق و بالاتر از آن، آگاهي بيسابقه، نشان از عبور امت با امام خود از مرحلهاي به مرحلهای و كلاسي به كلاس بالاتر است. يادتان هست در روز قبول قطعنامه كه به دعوت شما در دفتر شما حاضر شديم و هركس براي ثبت در تاريخ، مطلبي گفت؟ در آن روز عرض كردم اين امتحان (پذیرش قطعنامه)، اطاعت امت از امامت در چهرۀ «حسني» است که بعد از پيروزي امت در 8 سال دفاع مقدس به عنوان اطاعت امت از امامت در چهره «حسيني» رخ نمود.
قبل از آن، در روز عزل بنيصدر در صحبت 3 دقيقهاي كه مرحوم رجايي آن را بين هيات دولت توزيع كرده بود، گفته شد؛ امت به تبعيت از امام در حال حركت است. هركس حركت نكند، جا ميماند و امت وقتي به او نرسيده و ميخواهد به او برسد، او را روي دست بلند ميكند و روي سر ميگذارد. وقتي به او رسيد، نگاهش از وي برميگردد، وقتي از آن گذشت، وي را پشت سر مياندازد و اين امت در گذشته كساني را روي سر گذاشته و بعد از عبور از آنها، ایشان را زير پا نهاده است. در آينده هم كساني را روي سر و زماني زير پا ميگذارند و این از بيوفايي امت نيست؛ نتيجۀ حركت كردن امت و تعلق و وابستگي شخصيتهاست.
در روز شهادت شهيد رجايي كه با وي هفتگي كلاس داشتم، گفتم عبور از هر مرحله مثل وضع حمل است. شيرازيها اين حالت درد كشيدن را كه ميبينند، ميگويند: «خدا بدتري بدهد». خدايش رحمت كند، يكهاي خورد؛ اما خود را جمع كرد. نميدانم چه چيزي به يادش آمده بود.
آهني كه از آن شمشير ساخته شود، زير ضربات پتك مرتبا از آن ريزش ميكند و از مادۀ آن كاسته ميشود؛ اما صورت به رسالت و غايت كامل خود نزديك ميشود. با هر ريزش، برندگي و با هر ضربه، صلابت آن بيشتر ميشود و با هر سفري بين آب و آتش آبديدهتر ميشود.
امام راحل در عبور از قائممقام خود، روز سختي را گذراند و گفت كه من با كسي عقد اخوت نبستم. محرمانه اشك ريخت؛ اما دستش نلرزيد. روز عبور امت از بستگان و دلبستگيهاست. آيتالله خزعلي عمل آيتالله گيلاني را تكرار ميكند. مگر نه اين است كه به سمت آن موعود ميرويم، پس بايد از نهر طالوت بگذريم. «فَمَنْ شَرِبَ مِنْهُ فَلَيْسَ مِنِّي وَمَنْ لَمْ يَطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّي» (خداوند، شما را به وسیله یک نهر آب، آزمایش میکند؛ آنها که به هنگام تشنگی، از آن بنوشند، از من نیستند؛ و آنها که جز یک پیمانه با دست خود، بیشتر از آن نخورند، از من هستند. بقره؛ 249)
تعلق به «خود» و «آبروي خود» و «بستگان»، نوعي شُرب از نهر طالوت است. امام راحل فرمود اگر احمد كاري كند كه مستوجب حكم باشد، اجرا ميكنم. شما براي حفظ عزت خود كاري نكردي.
يادتان هست قبل از رحلت امام، يك ماه كمتر و يا بيشتر به شما عرض كردم: «رياستجمهوري تمام ميشود، شما بعد از آن چه خواهيد كرد؟»، گفتيد: «حوزه ميروم، مگر اين كه امام نهيام كند. بعد از رياستجمهوري اگر امام به من بگويد مسوول عقيدتي سياسي ژاندارمري يكي از روستاهاي سيستان و بلوچستان شوید، ترديد نميكنم».
شما رهبري را نخواستهايد، رهبري شما را خواست. رسول خدا به عمويش فرمود: «يا عَمّ انّ الاماره ان طَلَبْتَهَا وَكَّلْتَ اِلَيْهَا وَ اِنْ طَلَبَتْكَ اَعَنْتَ اِلَيْهَا». (اي عموي من! حکومت به گونهاي است که اگر تو آن را بخواهي، موکل آن خواهي شد و بايد خودت آن مقام را حفظ کني و اگر حکومت تو را طلب کند، بر حفظش ياري خواهي شد.)
از ياد نميبرم روز رايگيري براي رهبري را كه وقتي از شما نام برده شد، ناراحتتر از هميشه بدون اجازه پشت تريبون رفتيد و اعتراض كرديد و شوراي نگهبان به شما گفت چرا جلوي اجراي قانون را ميگيريد و شما برگشتيد و به جاي خود نشستيد. «رهبري» شما را طلب كرده است و شما اعانت خواهيد شد. وعده خداوند حق است.
اگر قرار است قانون اجرا شود، بايد از بزرگان كه قله اجتماع هستند، آغاز شود. در كشاورزي، مخزن آب را در مرتفعترين نقطه قرار ميدهند. آب از پايين به بالا نميرود. قانون هم از بالا به پايين حركت طبيعي آن است. «وَأُمِرْتُ لِأَنْ أَكُونَ أَوَّلَ الْمُسْلِمِينَ» (و مأمورم که نخستین مسلمان باشم! زمر؛12). آن كه بيش از هزار و صد سال است به هركس ميگويد «اَيُّكُمْ يَاخذُ جَمْرَهُ فِي كَفِّهِ فَيَتْرُكُهَا حَتَّي يَبْرد» (کدام یک از شما یک حبه آتش را همینطور در دست میگیرد تا سرد بشود؟)، تا بالاخره امام جمره سلطنت پهلوي را گرفت تا سرد شد، جمره حكومت بعثي را گرفت تا سرد شد. جمره استكبار جهاني در چهره اسرائيل را حزبالله گرفت تا بعد از 33 روز سرد شد. حماس هم گرفت تا بعد از 22 روز سرد شد. مساله، مساله گرفتن آتش در دست است و اين ايام آخرال
💥 «کچلیک»؛اسپانسر عجیب کنسرت «گلزار»!
💢 امروزه دنیای موسیقی به مصداق تازهای برای مصرع«هر دم از این باغ بری میرسد» تبدیل شده است. به این شکل که هر روز شاهد انتشار ویدئوهای کوتاهی از کنسرت برخی خوانندههای پاپ هستیم که شگفتزدهترمان میکند. در واقع صحنه اجرای این کنسرتها دستمایه خوبی برای برخی مجلههای اینترنتی و تیترهایشان شدهاست، در حالی که دنیای موسیقی ظرفیت ارائه شگفتانههای فاخرتری را دارد. در ادامه، درباره این اتفاقات عجیب که هر روز کام موسیقی را تلخ میکند، بیشتر گفتهایم.
💢 کچلیک با گریم جوکر روی صحنه! بیشتر از آن که مردم امیرعباس رجبیان را به نام خودش بشناسند، به نام «کچلیک» میشناسند. کچلیک نام یک غذای مازندرانی است که چند سال پیش به زبان آوردن آن توسط امیرعباس با حالتهای خاص چهرهاش در یک ویدئوی کوتاه، باعث شهرت او شد. حال این پسر ۹ ساله مدیربرنامه دارد، رپ میخواند و به محمدرضا گلزار علاقه عجیبی دارد.
💢 طی چند روز گذشته دو ویدئو از امیرعباس با صورت و موهایی رنگزده و پوششی شبیه «جوکر»، در پشت صحنه(بک استیج) کنسرت گلزار و اتاق گریم منتشر شده است. در این ویدئو، گلزار از گریم امیرعباس تعریف میکند، دستش را میگیرد و او را میز به میز به مهمانان ویژه در حال پذیرایی نشان میدهد. چند ساعت بعد هم وقتی گلزار روی صحنه اجرا میرود، امیرعباس با همان هیبت، روی صحنه میآید، حاضران جیغ میزنند و او میخواند:«میخوام بشم یه سوپر استار/ مثل محمدرضا گلزار».
💢 این کنسرت، بعد از کنسرت پرحاشیه گلزار در سالن دالبیتئاتر لسآنجلس(محل برگزاری مراسم اسکار)، اولین کنسرت داخلی او محسوب می شد و عجیب این که اغلب صندلیهای آن پر شده بود. از حضور کچلیک در اتاق گریم پشت صحنه کنسرت، به نظر میرسد یک هماهنگی برای حضور او در کنسرت انجام شده، اتفاقی که واکنشهای منفی را در پی داشته است.
💢 کاربری در این باره نوشت:«استفاده ابزاری از امیرعباس کچلیک در کنسرتش با گریم معنیدار جوکر را چطور میتوان توجیه کرد. درست است که او کودکی است فاقد اختیارات قانونی اما بهرهبرداری از او در سن کم و آن هم برای یک دقیقه و گرفتن میکروفون و خارج کردنش از صحنه، اگر مصداق کودکآزاری نیست باید اسمش چه باشد؟!» در واقع حتی اگر او علاقهمند به این حرکت بوده باشد، باید آقای سوپراستار از آن جلوگیری میکرد نه حمایت!
💢 خوانندهها این جا، آن جا، همه جا! ویدئوی پربازدید دیگر مربوط به همخوانی خوانندههای پاپ در کنسرت یکدیگر است. یکی از این ویدئوها مربوط به رضا بهرام است، خواننده روی بورس این روزهای موسیقی پاپ و خواننده تیتراژ سریال نمایش خانگی «دل» که البته چند روز پیش، با انتشار یک ویدئو از کنسرت او، شائبه «پلیبک» یا لبخوانیاش روی صحنه اجرا قوت گرفت. او به کنسرت هوروشبند می رود و بخشی از قطعه «گل عشق» را میخواند که از قضا این ویدئو در فضای مجازی بسیار فراگیر هم شده است. اتفاق عجیب دیگر مربوط به حضور محسن ابراهیمزاده در کنسرت بهنام بانی است. به نظر میرسد ویدئوی منتشر شده مربوط به کنسرت اخیر بانی در تهران است که در آن وی، ابراهیمزاده را با خواندن قطعه «دونه دونه» به روی صحنه میخواند، دو خواننده مذکور با یک هندزفری مشترک شروع به خواندن میکنند و طبق معمول، حاضران با دست و جیغ آنها را همراهی میکنند. انتشار این بریده ویدئوها به طور خاص، این موضوع را به ذهن متبادر میکند که انگار این آمد و شدهای رفتوبرگشتی خوانندهها به کنسرتهای یکدیگر، اتفاقی نیست و از آن برای بازارگرمی کنسرتهای آینده یا روی بورس ماندن این خوانندهها در فضای مجازی استفاده میشود.