🟠درآمدی انتقادی بر خلقیات ما ایرانیان
🖊اندر احوالات خودستیزی جامعه ایرانی؛
🔸ژانر خلقیات ما ایرانیان بیش از آنکه درگیر خود انتقادی از مردم ایران باشد، بیشتر درگیر خود تحقیری مردم است. طبیعتا مراد ما از نقد، قدیس سازی از مردم و فرهنگ داخلی نیست، خود انتقادی عامل حیات و بقای کشور بوده، اما ژانر خلقیات ما ایرانیان، پا را فراتر نهاده و در یک ستیز نا خودآگاه با فرهنگ داخلی، ریشههای سنت ایرانی-اسلامی را به پای تجدد و توسعه قربانی میکند. قطعا لازمه پیشرفت و حضور در عرصه جهانی، نگاه عزت مندانه به خویشتن است.
🔸پیش از سپهسالار، دارالسلطنه تبریز به رهبری اشخاصی همچون عباس میرزا، امیر کبیر و قائم مقام فراهانی در خصوص علل عقبماندگی ایران ادراکاتی داشتند. به باور این مجموعه عمده دلیل عقبماندگی ما در فن و تکنولوژی بوده و به همین منظور امیر کبیر پس از کسب مقام صدراعظمی، در نخستین اقدام، دارالفنون را تأسیس کرده و در آن شش فن از جمله فنون مرتبط با ارتش، ریختهگری و... را تدریس می کنند.
📎https://farhangesadid.com/00029c
🆔 @farhangesadid
🔰امام رضا(ع) با حدیث سلسلة الذهب فلسفه سیاسی تشیع را تبیین کرد
🖊به مناسبت ولادت امام رضا(ع)؛
🔸هنگامی که ابوالحسن الرضا(ع) به نیشابور رسید و خواست که آن جا را به قصد رفتن نزد مأمون ترک گوید، راویان حدیث، گردش را گرفتند و عرض کردند: ای پسر پیامبر خدا، از پیش ما می روی و برایمان حدیثی که از محضرتان فیضی بریم، نمی گویی؟! حضرت که در کجاوه نشسته بود سرش را بیرون آورد و فرمود: از پدرم، موسی بن جعفر شنیدم که می فرماید: از پدرم، جعفر بن محمّد شنیدم که می فرماید: از پدرم، محمّد بن علی شنیدم که می فرماید: از پدرم، علی بن الحسین شنیدم که می فرماید: از پدرم، حسین بن علی بن ابی طالب شنیدم که می فرماید: از پدرم، امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب شنیدم که می فرماید: از رسول خدا(ص) شنیدم که می فرماید: از جبرئیل شنیدم که می فرماید: از خداوند جلّ جلاله شنیدم که می فرماید: (کلمه) لا اله الا اللّه حصار من است و هرکس وارد حصار من شود از عذابم در امان است. اسحاق می گوید: چون شتر به راه افتاد حضرت با صدای بلند به ما فرمود: اما این شرطهایی دارد و من از شرطهای آن هستم.
📎https://farhangesadid.com/00007t
🆔 @farhangesadid