📌سناریو های پایان مهلت سه ماهه ایران
🔹 در آستانه پایان مهلت سه ماهه ایران(سوم خرداد) مبنی بر توقف همکاریهای فراپادمانی با آژانس در صورت تداوم تحریمها، این پرسش باقی است که با توجه به اینکه مذاکرات هنوز پابرجاست و گشایشی در وضعیت تحریمها رخ نداده، ایران چه اقدامی انجام خواهد داد؟
🔸 گزینه بازگشت به تعهدات فراپادمانی برجام، طبعاً منتفی است. زیرا نهتنها تحریمی لغو یا حتی تعلیق نشده، بلکه آمریکا از اعلام رسمی بازگشت به برجام نیز خودداری کرده و همچنان خارج از دایره اعضای توافق هستهای قرار میگیرد. به همین دلیل صرفاً با واسطه دولتهای اروپایی، گفتگوها صورت میپذیرد.
🔸 گزینه دیگر، لغو توافق و توقف ضبط تصاویر تأسیسات هستهای است. این گزینه هم مبنای حقوقی مستند به قانون مجلس شورای اسلامی دارد و هم در راستای گامهای کاهش تعهدات و مبتنی بر عدم تلاش طرف مقابل به تعامل با ایران، تفسیر میشود.
🔸 گزینه سوم، تداوم وضعیت موجود است. ولی ادامه این همکاری، منوط به نظر مجلس شورای اسلامی یا شورای عالی امنیت ملی است. در واقع تیم مذاکرهکننده در صورت پیشنهاد این گزینه، میبایست بتواند نهاد ذیربط را نسبت به تأثیر مثبت این همکاری بر روند مذاکرات و رفع تحریمها، اقناع نماید.
🔸 این نکته مهم مد نظر قرار بگیرد که هر گونه تداوم این همکاری، میبایست اولاً زمانمند باشد و تاریخ معینی برای پایان آن تعیین شود. ثانیاً تکرارناپذیر باشد و اعتبار تهدید زایل نشود. ثالثاً منوط به تعهدات مشخص و معینی از سوی طرف مقابل باشد، بهگونهای که حتی با جزییات کمّی و عددی، مطالبات ایران از رفع تحریمها برای طرف مقابل ترسیم شود.
🔸 گزینه توقف کامل همکاریهای فراپادمانی نیز، در مشورت با نهادهای بالادستی و مرجع میتواند مد نظر قرار بگیرد. در عین حال که برخی مصالح مانند واکنشهای دیگر اعضای برجام و فعالسازی مکانیسم ماشه، پیشرفتهای احتمالی در روند مذاکرات و تأثیر آن بر فضای افکار عمومی داخلی و خارجی، میبایست ملاحظه شود.
✍زمانه
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
http://eitta.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
🔴بیانیه ۲۰۰ نفر از نمایندگان درخصوص مذاکرات وین
♦️ملاک ارزیابی و پذیرش نتایج هر گفتگویی میان ایران و دیگر کشورهای عضو برجام بهره حقیقی اقتصادی مردم ایران است.
♦️نمایندگان مجلس: هر گونه تفکیک و دستهبندی تحریمها که منجر به حفظ بخشی از فشار اقتصادی علیه مردم ایران شود، پذیرفتنی نیست.
♦️مجلس «رفع کامل تحریمها»، «قابل راستیآزمایی بودن لغو تحریمها» و «بازگشتناپذیری سلاح تحریم آمریکا» را خواستار است.
♦️پذیرش ماندن برخی تحریمها، تأیید مشروعیت آن خواهد بود.
♦️نشستهای وین نشان میدهد آمریکا و اروپا اراده جدی برای رفع همه تحریمها ندارند.
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
http://eitta.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
روحانی/ خاتمی/ لاریجانی
میراث اقتصادی یک ائتلاف
🔹هیجان رقابت نامزد ها، یک ماه مانده تا انتخابات به تدریج بالا می گیرد. فارغ از تنوع نامزدها، جهت گیری دولت سیزدهم، یک موضوع کلیدی در ارزیابی نامزدهاست. این که ادامه همین دولت فعلی هستند، یا اراده تغییر ریل دولت را دارند.
♦️یک موضوع راهبردی دیگر، شفاف سازی و جمع بندی کارنامه هشت ساله دولت آقای روحانی است. این که در مرداد ماه، مثلا کدام وضعیت اقتصادی را تحویل دولت جدید می دهند؟
🔹آیا شرایط را تثبیت و زیر ساخت ها را توسعه داده و یک "فرصت فراهم" را تحویل می دهند؛ یا دولت آینده، با انواعی از گرفتاری ها دست به گریبان خواهد بود؟
♦️پاسخ، از دو جهت مهم است: نخست این که اگر اقتصاد دچار پسرفت شده، نمایندگان و متهمان آن، در انتخابات طلبکاری نکنند؛ ثانیا در صورت شکست قریب الوقوع، بلافاصله طلبکار نشوند که چرا دولت جدید ظرف دو سه ماه، اقتصاد را رونق نمی دهد؟(!)
🔹برای این که مردم گرفتار کلی گویی طرفین نشوند، باید شاخص های اقتصادی قابل اندازه گیری را فهرست کرد و پرسید: دولت روحانی هر کدام از این شاخص ها را در چه شرایطی تحویل گرفت و چه میراثی بر جای گذاشت؟از جمله شاخص های مهم، که دولت در نوع آنها پسرفت شدید داشته، عبارتند از:
🔻سهولت یا سختی کسب و کار
🔻رشد (رونق) یا رکود اقتصادی. نرخ رشد تولید ناخالص ملی
🔻میزان سرمایه گذاری مولد داخلی و جذب سرماگذاری خارجی
🔻تراز مثبت یا منفی تجاری
🔻کاهش یا افزایش حیف و میل منابع عمومی و فساد اقتصادی
🔻نرخ سالانه و نقطه به نقطه تورم
🔻نرخ بیکاری و میزان ایجاد اشتغال خالص
🔻حجم نقدینگی سرگردان
🔻میزان رشد یا رکود تولید در بخش مسکن و سایر پیشران ها
🔻ضریب جینی (شکاف طبقاتی)
🔻ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم
🔻نوسانات درآمد سرانه و خط فقر
🔻تعهدات انباشته و بدهی های دولت
🔻وضعیت بورس
🔻کسری بودجه یا تناسب دخل و خرج دولت
🔹دولت ائتلافی روحانی، در نوع این شاخص ها عقبگرد شدید و بعضا رکورد گونه داشته. از جمله؛ شش رتبه عقبگرد در رتبه بندی جهانی، تحویل دولت در مرداد با پیش بینی تورم 45 درصدی (پیش بینی دستگاه های دولتی)، ایجاد هفتصد هزار شغل کمتر نسبت به دولت نهم و دهم، دست کم بیست درصد کوچک شدن اقتصاد، رساندن نقدینگی از 470 هزار میلیارد به 3700 هزار میلیارد تومان؛
♦️همچنین افزایش تقریبا یک درصدی ضریب جینی (از زیر چهار درصد به بالای چهار درصد)، حداقل هفت برابر شدن قیمت ارز خارجی و کاهش متقابل ارزش پول ملی، کاهش یک میلیون تومانی درآمد سرانه، رکود مفرط بخش مسکن و تورم 680 درصدی آن، تشدید کسری بودجه، بالا رفتن محسوس خط فقر، التهابات کم سابقه بورس، و برجا گذاشتن بدهی های سنگین و بعضا با سررسید چند ماهه، که تا 250 هزار میلیارد تومان برآورد می شود.
🔹این کارنامه ای نیست که امثال سید محمد خاتمی به عنوان دعوت کننده به تکرار دولت و همچنین نامزد های دولتی (جهانگیری، لاریجانی، شریعتمداری، آخوندی، همتی، محسن هاشمی، پزشکیان، تاج زاده، مهر علیزاده، و...) بتوانند بدان افتخار، یا آن را لاپوشانی کنند. این طیف به جای فرار به جلو، باید پاسخگوی تخریب گسترده اقتصاد کشور بر خلاف وعده های عوام فریبانه باشند.
#محمدایمانی
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
http://eitta.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
🔰دلایل تغییر رویکرد عربستان در قبال ایران
✅رسانه عربی العربی جدید در مقالهای تحلیلی به قلم أمجد أحمد جبریل، از سه عاملی که باعث تمایل عربستان به آتشبس منطقهای شده، رونمایی کرد و نوشت: «عامل نخست، به پیامدهای اولیه سیاستهای جو بایدن در خاورمیانه مربوط میشود؛ عامل دوم در احتمالات آتشبس منطقهای، به تمایل ایران به تشویق دولت بایدن برای رفع سریع تحریمها بهویژه در بخشهای نفت، پتروشیمی و بانکها مربوط است و عامل سوم مؤثر در گرایش ریاض به سمت آتشبس منطقهای، به مسائل داخلی این کشور مربوط است، چراکه ممکن است اظهارات مثبت بنسلمان در مورد ایران و حوثیها موقتی و باهدف کاهش فشارهای خارجی و تمرکز برای اجرای چشمانداز ۲۰۳۰ و طرحهای مختلف آن باشد». روز شنبه نیز یک رسانه نزدیک به عربستانسعودی با تحلیل چرایی تعجیل ریاض برای گفتوگو با تهران و ذوب کردن یخهای روابط معتقد است اقدام عربستان در مورد شکستن خطوط قرمز قدیمی در رابطه با ایران، درواقع واکنشی است به فشارهای دولت بایدن و تلاش آن برای به انزوا کشاندن عربستان سعودی. ضمن آنکه ریاض با گشایش روابط با ایران میتواند بساط کسانی را که بهدنبال استفاده از ایرانهراسی برای باجگیری از عربستان بودند جمع کند
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
🌸چرا سید ابراهیم رئیسی کاندیدای ریاست جمهوری شد؟🔴شخصی از روی پل در رودخانه سقوط کرد و فریاد کمکخواهی سر داد.
مردی که شناگر ماهری بود به آب پرید و او را نجات داد.
هنوز شرشر آب از لباسهای مرد شناگر به زمین میریخت که فریاد کسی دیگر را شنید که در آب افتاده بود.
آن مرد به آب پرید و با زحمت فراوان شخص دوم را نیز نجات داد. خسته و کوفته کنار آب دراز کشید و نای راه رفتن نداشت.
اندکی آرام گرفت و سرپا ایستاد. تازه نفسش جا آمده بود که صدای فریاد شخص دیگری را شنید که داخل آب افتاده بود. غیرتش اجازه نداد و به قصد کمک به او برخاست. اما حقیقتا خسته بود و به زحمت حرکت میکرد.
شخصی که از کنار، تمام جریان را میدید نزد شناگر ناجی آمد و گفت:
اگر تا شب هم اینجا بایستی باید به دل آب بزنی و غریقها را نجات دهی.
به جای اینکه اینجا غریقها را نجات دهی بالای پل برو و جلوی آن دیوانهای که رهگذران را داخل آب میاندازد بگیر.
این داستان، پاسخی تمثیلی به کسانی است که میگویند رئیسی باید در قوه قضاییه بماند و جلوی مفاسد را بگیرد.
دزدها را مسئول میکنند و رئیسی در قوه قضاییه بماند.
#انتخابات
#رئیسی
#آیت_الله_رئیسی
🇮🇷🇮🇷ایران توانمند🇮🇷🇮🇷
▼گزارش روز 👇👇
🔰دوباره هیجان، دوباره شعارزدگی!
❇️یکی از مشکلات برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی، برنامه محور نبودن کاندیداها میباشد، این موضوع باعث میشود که بعضاً انتخابات به سمت هیجان و شعارزدگی کشیده شده و درنتیجه آن نیز افراد فاقد برنامه برای مدیریت کشور انتخاب شود. پیدا کردن راهکاری برای جمعآوری رأی هیجانی از طریق تنفس مصنوعی به اقتصاد، یکی از برنامههای اصلی جریان اصلاحات برای انتخابات 1400 است.
❇️گزارههای خبری:
1⃣ «علی بیگدلی» فعال سیاسی اصلاحطلب در یادداشتی با عنوان «احیای برجام، سورپرایز خرداد»، مینویسد: «درنهایت برجام احیا خواهد شد، ایران و آمریکا به تعهدات خود در توافق هستهای سال ۲۰۱۵ برمیگردند. این همان موضوعی است که ایران از ابتدا بر آن تأکید کرد، اما آمریکا به دنبال توافقات در رابطه با مسائل منطقهای، موشکی، حقوقبشر و تروریسم با ایران هم خواهد بود». وی اضافه میکند: «ادامه تحریمها علاوه بر آنکه فشارها بر اقتصاد کشور را تداوم میبخشد، موجب کاهش مشارکت مردم در انتخابات میشود. توافق برای احیای برجام میتواند سورپرایز خرداد و زمینهساز افزایش مشارکت در انتخابات شود».
2⃣ «فیاض زاهد» فعال سیاسی اصلاحطلب نیز در مصاحبه با آرمان میگوید: «باورمان این است، با توجه به اخبار بینالمللی و اینکه احتمال میدهم اخبار خوبی از وین بیاید و همچنین توان کاندیداهای ما در مناظرهها و گفتوگوها، این مسائل سبب شود شرایط آنطور که اصولگرایان میخواهند پیش نرود و یکی از آقایان جهانگیری، پزشکیان، شریعتمداری، محسن هاشمی و تاجزاده در انتخابات به پیروزی برسند».
✳️گزارههای تحلیلی:
1⃣ تجربه نشان داده است، برخی از اصلاحطلبان بهمنظور آنکه در قدرت بمانند، حاضرند امنیت کشور را به تاراج گذارند و امروزه در قدرت ماندن خود را در احیای برجام با فرمول آمریکا میبینند.
2⃣ چوب حراج زدن به امنیت و آرامش مردم؛ رفاه و آسایش برای ملت به ارمغان نخواهد آورد، بلکه میتواند زمینهساز ناآرامی و ناامنی از سوی مخالفان داخلی و خارجی گردد.
3⃣ جمع تورم سه سال گذشته، حدود ۱۳۳ درصد رشد قیمتها بوده است و اگر وضعیت فعلی ادامه یابد، این رقم در پایان سال به ۲۲۰ درصد میرسد و این بالاترین نرخ تورم طی چهار سال متوالی است. مقامات اجرائی کشور بهجای پاسخگویی برای سوء مدیریتهایشان، تلاش میکنند با بغض در سخنرانی و التماس از غرب (مذاکرات وین)، برای خود رأی جمع کنند تا شرایط کنونی کشور برای چهار سال آینده ادامه یابد.
#فرهاد_کوچکزاده
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
http://eitta.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
⭕️ سال 96 از ظریفی پرسیدند: چرا به رغم عملکرد افتضاح دولت اول روحانی مردم مجددا به او رأی دادند؟
ظریف مورد نظر گفت: برای گرفتن رای مردم حتما عملکرد موفق لازم نیست، بلکه هنر و رسانه لازم است که آن هم با پول قابل تهیه است!
#پولهای_انتخاباتی
👤 #حجت_الله_عبدالملکی
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
🔴📷 #جهان_مدیا| علیرضا زاکانی در توییتی با اشاره به تصویر بالا نوشت:
🔹انتخابات برای آقای جهانگیری زنگ تئاتر و بازیگری نیست، زنگ حساب است و باید به سوالات جدی پاسخ دهد
1️⃣ نرخ دلار۴۲۰۰ و آتش زدن میلیاردها دلار
2️⃣ علت نابود کردن سرمایه مردم در بورس
3️⃣ تقلیل ستاد اقتصاد مقاومتی به قرارگاه مرغ!
4️⃣ فساد اقتصادی نزدیکان و منصوبان دولت
🔹#متهم_ردیف_دوم
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
http://eitta.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
⛔️پاسخ به 40 سوال و شبهه انتخاباتی
👈سوال و پاسخ ( 4 )
✅ هر برگه رای چه اهمیتی دارد؟
ممکن نیست که تمام نامزدهای انتخابات مثل هم باشند و پیروزی هرکدام از آنها بر زندگی ما
اثر نگذارد.
شرکت در انتخابات، یک فرایند آماری است و نه یک تصمیم فردی ، شرکت ما در انتخابات
یک تصمیم فردی نیست، بلکه واکنشی است جمعی، که برآیند آن تاثیر مهمی خواهد داشت.
به
زبان ساده تر " یک رای مهم است، چون من تنها کسی نیستم که میگوید یک رای مهم نیست."
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
http://eitta.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️اعتراف تلخ روحانی:
📍ارز مال دولته و اختیار قیمتش هم در دست دولته؛ بنابراین ما مالک ارز هستیم و هروقت اراده کنیم میتوانیم قیمت دلار را پایین بیاوریم...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️پاسخ آقای رئیسی به شبهه مطرح شده دربارهی اعدامهای دهه شصت!
⭕️آقای رئیسی اگر در قوه قضاییه می ماند و با فساد مبارزه می کرد بهتر بود...
پاسخ رهبر انقلاب:
قوّهی قضائیّه مجازات میکند، امّا در قوّهی مجریّه میتوان جلوی راههای فساد را بست.
1397/05/22