🔴 محضر مبارک مرجع عالیقدر جهان اسلام حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای(مدظله)
♦️سوال: با توجه به انجام برخی حرکات اختلافی و برگزاری جشن هایی بعنوان عیدالزهرا(س) در ایام نهم ربیع الاول، نظر حضرتعالی در مورد توهین به مقدسات اهل سنت چیست؟
♦️جواب: هرگونه گفتار يا كردار و رفتارى كه در زمان حاضر سوژه و بهانه به دست دشمن بدهد و يا موجب اختلاف و تفرقه بين مسلمين شود شرعاً حرام مؤکد است.
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃 ﷽
🍃🍂🌺🍃
🌺
#کشیدن_دست_به_صورت
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
👈 بعضی از مردم فکر میکنن که مستحبه بعد از قنوت نماز، دستها رو به صورت بکشن.
📛 درحالیکه این درست نیست.
✍️ کشیدن کف دستها به صورت بعد از قنوت، نهتنها مستحب نیست، بلکه مکروهه و ثواب نماز رو کم میکنه.
🔺سایت اسلام کوئست.
⬅️ احکام به زبان خیلی ساده
🍃🌺 متن دعای هفتم صحیفه سجادیه 🌺🍃
🍃🌺1- یا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکارِهِ، وَ یا مَنْ یُفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدائِدِ، وَ یا مَنْ یُلْتَمَسُ مِنْهُ الْمَخْرَجُ إلَى رَوْحِ الْفَرَجِ.
🌾ای آنکه گرهِ کارهای فرو بسته به سر انگشت تو گشوده میشود، و ای آن که سختی دشواریها با تو آسان میگردد، و ای آن که راه گریز به سوی رهایی و آسودگی را از تو باید خواست.
🍃🌺2- ذَلَّتْ لِقُدْرَتِکَ الصِّعابُ، وَ تَسَبَّبَتْ بِلُطْفِکَ الْأسْبابُ، وَ جَرَى بِقُدرَتِکَ الْقَضاءُ، وَ مَضَتْ عَلَى إرادَتِکَ الْأشْیاءُ.
🌾سختیها به قدرت تو به نرمی گرایند و به لطف تو اسباب کارها فراهم آیند. فرمانِ الاهی به نیروی تو به انجام رسد، و چیزها، به ارادهی تو موجود شوند،
🍃🌺3- فَهِیَ بِمَشِیَّتِکَ دُونَ قَوْلِکَ مُؤْتَمِرَةٌ، وَ بِإرادَتِکَ دُونَ نَهْیِکَ مُنْزَجِرَةٌ.
🌾و خواستِ تو را، بی آن که بگویی، فرمان برند، و از آنچه خواستِ تو نیست، بی آن که بگویی، رو بگردانند.
🍃🌺4- أنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمّاتِ، وَ أنْتَ الْمَفْزَعُ فِی الْمُلِمّاتِ، لا یَنْدَفِعُ مِنْها إلّا ما دَفَعْتَ، وَ لا یَنْکَشِفُ مِنْها إلّا ما کَشَفْتَ.
🌾تویی آن که در کارهای مهم بخوانندش، و در ناگواریها بدو پناه برند. هیچ بلایی از ما برنگردد مگر تو آن بلا را بگردانی، و هیچ اندوهی بر طرف نشود مگر تو آن را از دل برانی.
🍃🌺5- وَ قَدْ نَزَلَ بِی یا رَبِّ ما قَدْ تَکَأَّدَنِی ثِقْلُهُ، وَ ألَمَّ بِی ما قَدْ بَهَظَنِی حَمْلُهُ.
🌾ای پروردگار من، اینک بلایی بر سرم فرود آمده که سنگینیاش مرا به زانو درآورده است، و به دردی گرفتار آمدهام که با آن مدارا نتوانم کرد.
🍃🌺6- وَ بِقُدْرَتِکَ أوْرَدْتَهُ عَلَیَّ وَ بِسُلْطانِکَ وَجَّهْتَهُ إلَیَّ.
🌾این همه را تو به نیروی خویش بر من وارد آوردهای و به سوی من روان کردهای.
🍃🌺7- فَلا مُصْدِرَ لِما أوْرَدْتَ، وَ لا صارِفَ لِما وَجَّهْتَ، وَ لا فاتِحَ لِما أغْلَقْتَ، وَ لا مُغْلِقَ لِما فَتَحْتَ، وَ لا مُیَسِّرَ لِما عَسَّرْتَ، وَ لا ناصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ.
🌾آنچه تو بر من وارد آوردهای، هیچ کس باز نَبَرد، و آنچه تو به سوی من روان کردهای، هیچ کس برنگرداند. دری را که تو بسته باشی. کَس نگشاید، و دری را که تو گشوده باشی، کَس نتواند بست. آن کار را که تو دشوار کنی، هیچ کس آسان نکند، و آن کس را که تو خوار گردانی، کسی مدد نرساند.
🍃🌺8- فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ افْتَحْ لِی یا رَبِّ بابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِکَ، وَ اکْسِرْ عَنِّی سُلْطانَ الْهَمِّ بِحَوْلِکَ، وَ أنِلْنِی حُسْنَ النَّظَرِ فِیما شَکَوْتُ، وَ أذِقْنِی حَلاوَةَ الصُّنْعِ فِیما سَألْتُ، وَ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنِیئاً، وَ اجْعَلْ لِی مِنْ عِنْدِکَ مَخْرَجاً وَحِیّاً.
🌾پس بر محمد و خاندانش درود فرست. ای پروردگار من، به احسانِ خویش دَرِ آسایش به روی من بگشا، و به نیروی خود، سختی اندوهم را درهم شکن، و در آنچه زبان شکایت بدان گشودهام، به نیکی بنگر، و مرا در آنچه از تو خواستهام، شیرینی استجابت بچشان، و از پیشِ خود، رحمت و گشایشی دلخواه به من ده، و راه بیرون شدن از این گرفتاری را پیش پایم نِه.
🍃🌺9- وَ لا تَشْغَلْنِی بِالْاِهتِمامِ عَنْ تَعاهُدِفُرُوضِکَ، وَ اسْتِعْمالِ سُنَّتِکَ.
🌾و مرا به سبب گرفتاری، از انجام دادنِ واجبات و پیروی آیین خود بازمدار.
🍃🌺10- فَقَدْ ضِقْتُ لِما نَزَلَ بِی یا رَبِّ ذَرْعاً، وَ امْتَلَأْتُ بِحَمْلِ ما حَدَثَ عَلَیَّ هَمّاً، وَ أنْتَ الْقادِرُ عَلَى کَشْفِ ما مُنِیتُ بِهِ، وَ دَفْعِ ما وَقَعْتُ فِیهِ، فَافْعَلْ بِی ذَلِکَ وَ إنْ لَمْ أسْتَوْجِبْهُ مِنْکَ، یا ذَا الْعَرْشِ الْعَظیمِ.
🌾ای پروردگارِ من، از آنچه بر سرم آمده، دلتنگ و بیطاقتم، و جانم از آن اندوه که نصیب من گردیده، آکنده است؛ و این در حالی است که تنها تو میتوانی آن اندوه را از میان برداری و آنچه را بدان گرفتار آمدهام دور کنی. پس با من چنین کن، اگر چه شایستهی آن نباشم، ای صاحب عرش بزرگ.
🍃🌺🍃🌺🍃
سوال:چرا باید قرآن را با دقت بخوانیم؟
جواب:👇👇👇👇👇
1)خود قرآن دستور به تدبر داده 💢أَ فَلا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ وَ لَوْ كانَ مِنْ عِنْدِ غَيْرِ اللَّهِ لَوَجَدُوا فِيهِ اخْتِلافاً كَثِيراً [النساء/ 82].💢
👈2)خداوند از سخنان طولانی در قرآن پرهیز کرده و مطلب را مختصر و مفید بیان کرده لذا باید با دقت خوانده شود به عنوان مثال این آیه را با دقت مطالعه بفرمایید👇👇👇
سوره حضرت یوسف علیه السلام
💢وَ راوَدَتْهُ الَّتي هُوَ في بَيْتِها عَنْ نَفْسِهِ وَ غَلَّقَتِ الْأَبْوابَ وَ قالَتْ هَيْتَ لَكَ قالَ مَعاذَ اللَّهِ إِنَّهُ رَبِّي أَحْسَنَ مَثْوايَ إِنَّهُ لا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ (23)💢
و آن [زنى] كه يوسف در خانهاش بود، از يوسف با نرمى و مهربانى خواستار كامجويى شد، و [در فرصتى مناسب] همه درهاى كاخ را بست و به او گفت: پيش بيا [كه من در اختيار توام] يوسف گفت: پناه به خدا، او پروردگار من است، جايگاهم را نيكو داشت، [من هرگز به پروردگارم خيانت نمىكنم] به يقين ستمكاران رستگار نمىشوند. (23)
حضرت یوسف علیه السلام چهارتا برهان برای ذلیخا می آورد:( هشت کلمه بیان شده ولی چهارتا استدلال حضرت یوسف علیه السلام آورده)
👌1)معاذ الله یعنی انسان هنگام خطر باید به جای مستحکم پناهنده بشود و محکمترین پناهگاه خداست ومن به انجا پناه میبرم.
👌2)انه ربی (خداوند اینگونه من را تربیت کرده)
👌 3)احسن مثوای او بود که من را به این جایگاه آورده وکسی که به کسی احسان کند باید در سدد جبران باشدنه اینکه خیانت بکند.
👌4)لایفلح الظالمون اگر کسی ظلم بکند هدایت نمیشود لذا من دوست ندارم از کسانی باشم که هدایت نمیشود.
🔵🔴🔷-------
📲درفضای مجازی📛📱
📲 فقط به فکر خوشگذرانی
نباشیم .
📲 فقط به دنبال چت کردن
نباشیم .
📲 فقط به دنبال اصل دادن و اصل گرفتن ، نباشیم
📲برای دیدن پروفایل های همدیگرنباشیم،
📲وپرسه زدن های بیهوده
درفضای مجازی نباشیم.
✅ 💠 ماباید👇👇
📲 در فضای مجازی ، دانشگاه بسازیم .
📲 فرهنگ ساز و مفید باشیم .
👈 دائماًبه فکر ترویج
فرهنگ واخلاق وارزشهای
اسلامی باشیم.
📲🔵 و این باید مسلک
و دغدغه های ما باشد .
🔷
🔴
🔵🔴🔷
✍ بعضیها می گویند دلت پاک باشه نماز خوندی نخوندی هم مهم نیست❌😎
پاسخ👇
الف ) در بسیاری روایات هست که ایمان سه رکن دارد: ۱ . اقرار به زبان ۲ . باور به قلب ۳ . عمل با ارکان. در این روایات عمل جزء ایمان و لازمه آن شمرده شده است.
ب ) موضوع دلپاکی و عدم لزوم حفظ ظاهر
برای مسلمان بودن ،دل پاک بودن ، قطعا لازم است ولی کافی نیست ! اگر چنین باشد ؛آیات حجاب وآداب پوشیدن لباس که درقرآن آمده است ،ودر امور ظاهری سخن می گوید، لغو می شود! علاوه براینکه مسلمان باید برای مسلمانی خود ورفتارصحیحش معیار داشته باشد .
ج ) رابطه ظاهر و باطن
رابطه مستقیمی میان ظاهر انسان و باطن او و همچنین اثرگذاری ظاهر روی باطن و اثرگذاری باطن روی ظاهر، وجود دارد و اینگونه نیست که ظاهر افراد از باطن آنها بیگانه باشد و باطن آنها از ظاهرشان.
📘در روایتی حضرت علی(علیه السلام) می فرماید:
«لِکُلِّ ظَاهِرٍ بَاطِنٌ عَلَی مِثَالِهِ فَمَنْ طَابَ ظَاهِرُهُ طَابَ بَاطِنُهُ وَ مَا خَبُثَ ظَاهِرُهُ خَبُثَ بَاطِنُه»؛ «برای هر ظاهری باطنی همانند ظاهر هست. پس هر که ظاهرش پاک باشد باطنش نیز پاک است و هر چه ظاهرش پلید است، باطنش نیز پلید است»[ تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، ص ۴۷۹.]
در این روایت به رابطه مستقیم ظاهر و باطن اشاره شده است.
و در روایت دیگر امام علی(علیه السلام) می فرماید:
«مَنْ حَسُنَتْ سَرِیرَتُهُ حَسُنَتْ عَلَانِیَتُه»[ همان، ص ۲۵۴.] «هر کس درونش نیکو باشد، ظاهرش نیز نیکو می گردد»[ تربیت فرزند وغیرت انسانی و الهی اصلاح ظاهر، اولین محور تربیت، آیت الله شیخ مجتبی تهرانی، شماره ۱۹۷۸۱، ۱۳ آبان ۱۳۸۹، صفحه معارف.]
این همان ضربالمثل: «از کوزه همان برون تراود که در اوست.»
✅با توجه به مقدمه گفته شده اینک به چند نشانه قلب پاک اشاره میشود:
۱. قلب پاک در پرتو اطاعت از خدا
قلب پاک و به تعبیر قرآن کریم «قلب سلیم» [ شعراء (۲۶)، آیه ۸۹.] رفتار و کردار و گفتار انسان را نورانی ساخته و خروجی آن عمل صالح، انجام واجبات و ترک محرمات است.
نمی شود کسی مدعی قلبی پاک باشد، اما رفتارش مبتنی بر گناه، معصیت، وسوسه های شیطانی و هوس های آلوده باشد.
انسان ها باید در قاموس اندیشه خود این نکته اساسی را بنگاردند که درون پاک، بیرونی پاک می پروراند همانگونه که خداوند متعال می فرماید:
(((وَ الْبَلَدُ الطَّیِّبُ یَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ الَّذی خَبُثَ لا یَخْرُجُ إِلاَّ نَکِدا))) [ اعراف (۷)، آیه ۵۸.]
«سرزمین پاکیزه و شیرین)، گیاهش به فرمان پروردگار می روید؛ امّا سرزمین های بد طینت(و شوره زار)، جز گیاه ناچیز و بی ارزش، از آن نمی روید».
بنابراین می توان گفت رابطه بین قلب پاک وعمل از نوع رابطه ریشه و میوه است.
آنان که به بهانه صاف وپاک بودن دل، ضروریات اسلامی را ترک می کنند در واقع می خواهند از انجام تکلیف فرار نموده خود را بازی داده وتو جیه برای خودشان داشته باشد چراکه عمل به ضروریات دینی ، دستوری قرآنی و واجبی شرعی است و بر تمام مسلمانان واجب گردیده است.
۲. «ایمان و عمل صالح» معیار قلب پاک
خداوند متعال دو معیار ایمان و عمل صالح را برای ارزیابی اعمال قرار داده و فرموده:
«إِنَّ الْإِنْسانَ لَفی خُسْر. إِلاَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ...» [ عصر (۱۰۳)، آیات ۲و ۳.]
«که انسان ها همه در زیانند؛ مگر کسانی که ایمان آورده و اعمال صالح انجام داده اند».
با توجه به این آیات و دیگر آیات قرآن کریم، اگر قرار بود قلب پاک به عنوان تنها مبنای ارزیابی اعمال کافی باشد، دیگر تأکید بر عمل صالح در قرآن و دستورات دینی معنا نداشت. وانگهی، اگر ملاک ایمان و تقوی صرفا داشتن قلب پاک بود؛ پس این همه امر و نهی، واجب و مستحب و آداب و احکام، که در قرآن کریم آمده، برای چه بود!
دستورهایی که در قرآن کریم و روایات اهل بیت(علیهم السلام) در رابطه با انجام واجبات از قبیل: نماز، روزه، حج، جهاد، امر به معروف، نهی از منکر و... و پرهیز ار محرماتی همچون: غیبت، تهمت، دروغ، دزدی، نگاه نامشروع، زنا و... آمده، چه فلسفه ای می تواند داشته باشد؟!
اگر مهم فقط قلب پاک است، دستور خداوند به زنان پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و زنان مؤمنه مبنی بر رعایت حجاب و عفت چگونه توجیه می شود؟
✳️ ما به تجربه دیده ایم کسانی که پدر و مادر از آنها راضی بوده اند ، دست به هرچه زده اند طلا شده و همچنین دیده ایم کسانی که پدر و مادر از آنها ناراضی بوده اند ، حالا به هر دری که میزنند کارشان درست نمیشود.
🔵👈 بعد پیش ما می آیند و می پرسند:« چرا ما هرکاری میکنیم ، کارمان اصلاح نمی شود؟» خبر هم ندارند که به خاطر این است که پدر و مادر از آنها ناراضی بوده اند. امکان دارد که پدر و مادر در زمان حیات از فرزندشان راضی باشند، ولی حالا که مردهاند ناراضیاند که چرا یادشان نمیکنند. قدیم چه قدر مردم در ماه رجب و شعبان برای پدر و مادرهایشان ختم قرآن میدادهاند. من یادم هست هفتاد سال پیش، کنار چهار راه مولوی کسی داد میزد؛ «خیر مردهها» مردم هم یک کیلو سیب میخریدند و خیرات میدادند.
🔵👈 پس برای پدر و مادرهایتان ختم قرآن بکنید، سر قبرشان بروید، قرآن برایشان بخوانید و کار خیر برایشان بکنید. در روایت آمده است که «ارواح مؤمنین شبهای جمعه به پشت بام خانهها میآیند و میگویند: آن لقمهای که جلوی سگهایتان میاندازید، خیر ما کنید!»
🔹 [ از فرمایشات آیت الله مجتهدی تهرانی-ره، در محضر استاد، ص 30 ]
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃
*استادى از شاگردانش پرسید:*
*چرا ما وقتى عصبانى هستیم داد میزنیم؟*
*چرا مردم هنگامى که خشمگین هستند، صدایشان را بلند میکنند و سر هم داد میکشند؟*
*شاگردان فکرى کردند و یکى از آنها گفت: چون در آن لحظه، آرامش وخونسردیمان را از دست میدهیم.*
*استاد پرسید:*
*این که آرامشمان را از دست میدهیم، درست است!*
*امّا چطوریه که با وجودى اینکه طرف مقابل کنارمان قرار دارد، داد میزنیم؟*
*آیا نمیتوان با صداى ملایم صحبت کرد؟ چی میشه که هنگام خشمگین شدن داد میزنیم؟*
*شاگردان هر کدام جوابهایى دادند؛*
*امّا پاسخهاى هیچکدام استاد را راضى نکرد.*
*سرانجام او چنین توضیح داد:*
*هنگامى که دو نفر از دست یکدیگر عصبانى هستند، قلبهایشان از یکدیگر فاصله میگیرد؛ آنها براى این که فاصله را جبران کنند، مجبورند که داد بزنند؛ هر چه میزان عصبانیت و خشم بیشتر باشد، این فاصله بیشتر است و آنها باید صدایشان را بلندتر کنند ...*
*سپس استاد پرسید:*
*هنگامى که دو نفر عاشق همدیگر باشند، چه اتفاقى میافتد؟*
*آنها سر هم داد نمیزنند؛*
*بلکه خیلى به آرامى با هم صحبت میکنند؛ دلیلش چیه؟ چون قلبهایشان خیلى به هم نزدیک است ...*
*فاصله قلبهاشان بسیار کم است ...*
*استاد ادامه داد:*
*هنگامى که عشقشان به یکدیگر بیشتر شد، چه اتفاقى میافتد؟*
*آنها حتى حرف معمولى هم با هم نمیزنند ...*
*و فقط در گوش هم نجوا میکنند ،،،*
*و عشقشان باز هم به یکدیگر بیشتر میشود ...*
*سرانجام، حتى از نجوا کردن هم بینیاز میشوند ،،،*
*و فقط به یکدیگر نگاه میکنند ...*
*این هنگامى است که دیگر هیچ فاصلهاى بین قلبهاى آنها باقى نمانده باشد*.
*این همان عشق خدا به انسان و انسان به خداست است ...*
*که خدا حرف نمیزند اما همیشه صدایش را در همه وجودت میتوانی حس کنی ...*
*اینجا بین انسان و خدا هیچ فاصلهای نیست؛*
*میتوانی در اوج همهی شلوغیها بدون این که لب به سخن باز کنی، با او حرف بزنی ...*
*زندگیتان مملو از عشق به خدا*
*و امیدتان همیشه فقط به خدا ...*
*خدایی که همین نزدیکی است ...*
✍گریه های لازم ومفید:
1⃣گریه ازترس خدا:
و اما البکائون من خشیتی،فانی افتش الناس ولا افتشهم.وسائل،ج ۱۵،ص۲۲۸
آنان که ازترس غضب من میگریند،
روز قیامت تفتیش نمیشوند
2⃣گریه به خاطر گناهان:
و طول البکاء علی خطیئته
گریه زیاد بخاطرگناهان،نجات دهنده است.
امام سجاد ع.تحف العقول۲۰۴
3⃣گریه به خاطر مصیبت اهل بیت ع، باعث آمرزش وگریان نبودن درقیامت است
بحار ج۴۴،ص۲۷۸
4⃣گریه برای کرنش دربرابرعظمت خدا،نشانه هدایت شدن است.58مریم
5⃣وتضحکون ولاتبکون وانتم سامدون.60نجم
میخندید وگریه نمیکنید،درحالیکه غافلید
این گریه ها،مثل نماز باعث نشاط است
باعث افسردگی نیست
❓ چه گناهانی عمر را کوتاه می کند؟
🔰 به طور کلی از نگاه قرآن و روایات، هر کسی خواه ناخواه روزی خواهد مرد و جلوی مرگ را نمیتوان گرفت اما بعضی کارهای ما در کوتاه شدن عمرمان مؤثر است و میتواند مرگ را جلو بیندازد،چون در احادیث دو قسم مرگ ذکر شده:
✍ یکی مرگ قطعی و اجل حتمی، دوم اجل معلق و غیر حتمی.
اجل حتمی و مرگ قطعی قابل تغییر نیست، ولی اجل معلق و غیر حتمی به وسیله برخی گناهانی که انسان انجام میدهد، قابل تغییر است و به وسیله آن عمر انسان کوتاه میشود،
✅ مثل:
1⃣ دورغگویی،
2⃣ قسم دروغ.
3⃣ قطع رحم.
4⃣ امر به کارهای زشت و نهی از کارهای خوب.
5⃣ آزار و رنجاندن دیگران به ناحق.
6⃣ زنا.
7⃣ظلم کردن.
8⃣ عاق والدین.
9⃣ کفران و ناسپاسی نسبت به احسان و نعمتهای دیگران.
🔟 کُشتن پدر و مادر.
1⃣1⃣توهین به پیامبر و امامان معصوم(ع) و علمای دینی.
2⃣1⃣ادعای پیامبری و امامت.
3⃣1⃣ کشتن فرد دیگری.
4⃣1⃣ بستن راه مسلمانان.
5⃣1⃣ نوشیدن مشروبات الکلی.
6⃣1⃣ علاقة شدید به مال و ثروت.
7⃣1⃣ آمیزش زیاد.
8⃣1⃣ سوء اخلاق و دشمنتراشی نیز در کوتاهی عمر مؤثر است.
9⃣1⃣ قمار
✳️ عوامل طبیعی دیگری وجود دارد که میتواند در کوتاهی عمر مؤثر باشد، مثل زندگی کردن در جای پر سر و صدا، به خصوص صداهای بلند، یا نخوردن غذاهای مناسب و یا پرخوری و مراعات نکردن بهداشت و عوامل دیگر.
📚 مرکز پاسخگویی به سوالات دینی
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی
❤️انواع قلبها در قرآن
❤️القلب السليم: و آن قلبي است مخلص براي خدا و خالي از کفر و نفاق و هرگونه پستي .
{ إِلَّا مَنْ أَتَى اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ }
❤️القلب المنيب: و آن قلبي است که هميشه در حال برگشت و توبه به سوي خدا و از آن سو ثابت و پابرجاست بر طاعت خدا .{ مَنْ خَشِيَ الرَّحْمَن بِالْغَيْبِ وَجَاء بِقَلْبٍ مُّنِيبٍ }
❤️ القلب المخبت: و آن قلبي است فروتن و آرام به ذکر خدا .{ فتُخْبِتَ لَهُ قلُوبُهُمْ }
❤️القلب الوجل: و آن قلبي است که از ياد خدا مي لرزد که مبادا عمل وي به درگاه خدا قبول نشود و از عذاب خدا نجات نيابد .{ وَالَّذِينَ يُؤْتُونَ مَا آتَوا وَّقُلُوبُهُمْ وَجِلَةٌ أَنَّهُمْ إِلَى رَبِّهِمْ رَاجِعُونَ }
❤️القلب التقي: و آن قلبي است که به احکام خدا احترام مي گذارد .{ ذَلِکَ وَمَن يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ }
❤️القلب المهدي: و آن قلبي است که تسليم امر خدا و راضي به قضا و قدر پروردگار است .{ وَمَن يُؤْمِن بِاللَّهِ يَهْدِ قَلْبَهُ }
❤️القلب المطمئن: و آن قلبي است که با ياد خدا و توحيدش آرام مي گيرد .{ وتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللّه }
❤️القلب الحي: و آن قلب زنده اي است که از شنيدن داستان هاي امت هاي گذشته که با گناه و طغيان هلاک شدند پند و اندرز مي گيرد .{ إِنَّ فِي ذَلِکَ لَذِکْرَى لِمَن کَانَ لَهُ قَلْبٌ }
❤️القلب المريض: و آن قلبي است که دچار بيماري شک و نفاق شده و مبتلا شده به فسق و فجور و شهوت هاي حرام .
{ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ }
❤️القلب الأعمى: و آن دل کوري است که حق را نمي بيند و در نتيجه پند و اندرز نمي گيرد .
{ وَلَکِن تَعْمَى الْقُلُوبُ الَّتِي فِي الصُّدُورِ }
❤️القلب اللاهي: و آن دلي است که از قرآن غافل و مشغول لهو و لعب و شهوت هاي دنياست .
{ لاهِيَةً قُلُوبُهُمْ }
❤️ القلب الآثم: و آن دلي است که گواهي حق را کتمان مي کند و مي پوشاند .
{ وَلاَ تَکْتُمُواْ الشَّهَادَةَ وَمَن يَکْتُمْهَا فَإِنَّهُ آثِمٌ قَلْبُهُ }
❤️القلب المتکبر: و آن دل مغرور و متکبري است که از توحيد و طاعت خداوند رويگردان است ، زورگو و جبار است به خاطر ظلم و طغيان .
{ قلْبِ مُتَکَبِّرٍ جَبَّارٍ }
❤️القلب الغليظ: و آن دلي است که عطوفت و رحمت و رأفت از آن برداشته شده .
{ وَلَوْ کُنتَ فَظّاً غَلِيظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ }
❤️القلب المختوم: و آن قلبي است که هدايت را نمي شنود و تعقل نمي کند .
{ وَخَتَمَ عَلَى سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ }
❤️القلب القاسي: و آن دلي است که به عقيده و ايمان نرم نمي شود و وعظ و ارشاد در آن تأثيري ندارد و از ياد خداوند رويگردان است .
{ وَجَعَلْنَا قُلُوبَهُمْ قَاسِيَةً }
❤️القلب الغافل: و آن قلبي است که مانع ذکر و ياد پروردگار است و هوا و هوسش را بر طاعت حق تعالي ترجيح مي دهد .
{ وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَن ذِکْرِنَا }
❤️الَقلب الأغلف: و آن دلي است که پوشيده شده است به طوري که اقوال و فرمايشات رسول اکرم صلى الله عليه و آله در آن نفوذ و رسوخ نمي کند .
{ وَقَالُواْ قُلُوبُنَا غُلْفٌ }
❤️القلب الزائغ: و آن قلبي است که از حق و حقيقت اعراض مي کند .
{ فأَمَّا الَّذِينَ في قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ }
❤️القلب المريب: و آن قلبي است که در شک و شکوک متحير و سرگردان است .
{ وَارْتَابَتْ قُلُوبُهُمْ }
🙌اللهم إجعل قلوبنا من القلوب السليمة المطمئنة البيضاء.. وثبتنا على الهدى والايمان
...................
وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِین
✨﷽✨
✍کارهایی که عمر را زیاد می کند:
1⃣«شاد کردن والدین»:
امام صادق(علیه السلام) میفرماید:
اگر دوست داری که خداوند عمرت را زیاد کند، پدر و مادرت را شاد و مسرور کن.
2⃣«شستن دست پیش و پس از غذا خوردن»
امام صادق(علیه السلام) میفرماید: دستهایتان را قبل و بعد از غذا خوردن بشوئید، که فقر را میبرد و بر عمر میافزاید.
3⃣ «صدقه دادن»
صدقه شامل دادن واجبات و مستحبات مالی از سوی شخص است و اختصاص به زکات و خمس ندارد. هر کسی به هر میزان که صدقه به ویژه به سائل و محروم دهد، از برکات آن بهرهمند خواهد شد که از جمله آنها افزایش عمر است. امام باقر (علیه السّلام) فرمود: کار خیر و صدقه، فقر را میبرد، بر عمر میافزاید و هفتاد مرگ بد را از صاحب خود دور میکند.
📚منابع:
۱- بحارالانوار، ج۷۴ ، ص۸۱
۲- محاسن، ج۲، ص۲۰۲
۳- ثواب الاعمال، ص۱۴۱