📚 بازيافت کاغذهای حاوی اسماء متبرکه
💠 سؤال: راه شرعی #محو_کاغذهای_باطله که دارای #اسماء_متبرکه است، چیست؟ آیا سوزاندن آنها اشکال دارد؟
✅ جواب: #دفن_در_خاک یا #تبدیل_به_خمیر، اشکال ندارد ولی از #سوزاندن آنها خودداری شود.
#احکام_اسماء_متبرکه #اسماء_جلاله
@leader_ahkam
👈کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
☀️برنامه روزانه ی مطالعه#بیانیه_گام_دوم_انقلاب (بخش دوم)
🔷پیروزی انقلاب اسلامی؛آغازگر عصر جدید عالم
آن روز که جهان میان شرق و غرب مادّی تقسیم شده بود و کسی گمان یک نهضت بزرگ دینی را نمیبُرد، انقلاب اسلامی ایران، با قدرت و شکوه پا به میدان نهاد؛ چهارچوبها را شکست؛ کهنگی کلیشهها را به رخ دنیا کشید؛ دین و دنیا را در کنار هم مطرح کرد و آغاز عصر جدیدی را اعلام نمود. طبیعی بود که سردمداران گمراهی و ستم واکنش نشان دهند، امّا این واکنش ناکام ماند. چپ و راستِ مدرنیته، از تظاهر به نشنیدن این صدای جدید و متفاوت، تا تلاش گسترده و گونهگون برای خفه کردن آن، هرچه کردند به اجلِ محتوم خود نزدیکتر شدند. اکنون با گذشت چهل جشن سالانهی انقلاب و چهل دههی فجر، یکی از آن دو کانون دشمنی نابود شده و دیگری با مشکلاتی که خبر از نزدیکی احتضار میدهند، دستوپنجه نرم میکند! و انقلاب اسلامی با حفظ و پایبندی به شعارهای خود همچنان به پیش میرود.
👈کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
تحلیل کلانِ بیانیه #گام_دوم انقلاب؛
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی #میرباقری استاد حوزه و مدرس دروس خارج فقه و اصول و از صاحبنظران و اساتید حوزهی #تمدنپژوهی
قسمت اول
فهم مقیاسِ بیانیهی #گام_دوم انقلاب
گفتوگو و تحلیل و تفسیر پیرامون بیانیهی #گام_دوم انقلاب، نیاز به این دارد که بفهمیم #مقیاس_سنجش این بیانیه چه مقیاسی است تا با همان مقیاس دربارهی آن بحث کنیم. این بیانیه جایگاهش این است که در شرایط جنگ روانی دشمن و با توجه به آسیبها و آفاتی که حادث شده، ما متناسب با مقیاس انقلاب اسلامی یک اقداماتی را انجام بدهیم و این تنها راهحل اساسی مسائل است. این بیانیه مسیر حل چالشهای انقلاب اسلامی را پیش روی ما قرار داده است.
شاید بتوان گفت این بیانیه در #وِزان استراتژی #امنیت_ملی_آمریکا است. آمریکا برای تأمین امنیت ملیاش، که آن را در گرو قدرت و توسعهاش میبیند، درواقع برای جهان طراحی راهبری کرده و نوع مواجههاش با رقبایش را برنامهریزی نموده است. استراتژی امنیت ملی آمریکا، اولاً کاملاً #ایدئولوژیک است و هدفش غلبهی ایدئولوژی آمریکایی است. در ذیل غلبهی ایدئولوژیک نیز دنبال غلبهی #عینی است. یعنی در موازنهی عینی هم میخواهد در مقیاس رهبری جامعهی جهانی قرار بگیرد.
آمریکا برای تأمین امنیت خودش میخواهد #توسعهی_جهانی محقق شود و خودش هم #محور این توسعه باشد. اگر ما #رقیب_تمدنی آمریکا هستیم که #قطعاً هستیم (و این حرف را یکی از استراتژیستهای آمریکایی نیز زده است که دوران ما دوران برخورد تمدنها است که عمدتاً برخورد لیبرالدموکراسی به رهبری آمریکا با اسلام به محوریت ایران است)، طبیعتاً باید بتوانیم در این مقیاس، برنامهی آیندهی خودمان را با توجه به واقعیات کنونی و گذشتهمان طراحی کنیم. این دو سند با دو نگاه، یکی نگاه #استکباری و سلطهگرایانه بر جهان و دیگری نگاهِ #خدمترسانی به جامعهی جهانی و ایجاد #بیداری_معنوی در جهان و حرکت به سمت تحقق عدالت دینی در مقیاس جامعهی جهانی تدوین شده است.
اگر ما دنبال این هستیم که در مقابل رهبری آمریکا، یک تمدن دیگری را راهبری کنیم، برای این نیست که سلطهی خودمان را بر جهان تثبیت کنیم؛ بلکه برای خدمترسانی به جامعهی جهانی است. این همان تفاوت #نگاه_انبیاء با مستکبرین است. انبیاء فداکاری میکنند برای سعادت بشر، اما مستکبرین به اسم آزادی، عدالت و امنیت، سلطهی خودشان را بر جهان تحکیم میکنند. بنابراین نوع رویکرد این بیانیه با رویکرد استراتژی امنیت ملی آمریکا متفاوت است. آن کاملاً استکباری و فرعونی است، ولی از این بیانیه معنویت و خدمت به جامعهی جهانی کاملاً استشمام میشود. این اختلاف روحِ دو بیانیه است، ولی مقیاس این بیانیه، مقیاس استراتژی امنیت ملی آمریکا است و دقیقاً در همان مقیاس است، منتهی از منظر #تمدن_اسلامی.
ادامه دارد...
دروس #سیاست_اسلامی مبحث آشنائی با سیاست اسلامی بخش اول👇👇
@atna_ir
1⃣
☀️سیاست در لغت:
عبارت است از حکم راندن بر رعیت و اداره کردن امور مملکت، حکومت کردن، ریاست کردن (معین،1353،ص1075). سیاست- «سیاسة»(سِ.سَ) اداره کردن امور مملکت، مراقبت امور داخلی و خارجی، اصلاح امور خلق، رعیت داری، مردم داری، پلتیک به معنی مصلحت دان و با تدبیر، در فارسی به معنی عقوبت و مجازات هم می گویند. (عمید، 1381،ج1 ، ص 1256)
👈آموزشهای تمدن ساز(آموزش سیاست اسلامی روزهای چهارشنبه)
@atna_ir
2⃣
☀️سیاست در اصطلاح:
یعنی تدبیر هوشمندانه و جامع برای اجرای عدالت و حفظ کشور و افراد آن به منظور جلوگیری از فروپاشی و بی نظمی و نابسامانی داخلی و خارجی. همچنین سیاست یعنی به کار گرفتن صحیح و آگاهانه عوامل رشد و تکامل و استفاده از اهرم های نیرومند برای نابودی عوامل ضد تکامل. البته چنین کاری در پرتو حکومت عادلانه و شناخت ارزشها و ضد ارزشها بدست می آید. (عبدوس و محمدی اشتهاردی،1386،ص 337)
👈آموزشهای تمدن ساز (آموزش سیاست اسلامی روزهای چهارشنبه)
@atna_ir
3⃣
☀️هدف علم سیاست:
تشریح منظم و پیشبینی پدیدههای سیاسی است و پدیدههای سیاسی را به این دلیل بررسی میکند که بتواند تصمیمات عملی درباره سیاستی که باید اتخاذ شود بگیرد. کمیته تخصصی سیاست شورای انقلاب فرهنگی اهداف سهگانه زیر را برای آموزش این علم مطرح کرده است: 👇👇
@atna_ir
4⃣
👆👆۱. اعتلای علم سیاست. ۲. اعتلای ارزشهای انسانی و پیدا کردن امکان تفاهم با ملتهای دیگر بر اساس ارزشهای انسانی مشترک. ۳. تربیت افراد کارآمد و متعهد به انقلاب و قانون اساسی و تامین نیروی انسانی مورد نیاز وزارتخانهها و مؤسسات و سازمانهای عمومی کشوری.
@atna_ir
5⃣
اما در فلسفه سیاسی اسلامی بهگونهای متفاوت از غرب به مقوله سیاست نگریسته میشود. تعاریفی که از بزرگان تفکر سیاسی در اسلام وجود دارد گویای این تفاوت است.
@atna_ir
6⃣
☀️قول فارابی
فارابی ضمن مقدم داشتن اخلاق بر سیاست، رابطه فرماندهی و فرمانبرداری و خدمت حکومت خوب را «سیاست» مینامد.
@atna_ir
7⃣
☀️قول شهید صدر
از متفکرین معاصر نیز، شهید صدر در تعریف سیاست میگوید، سیاست متکی به راستی و صداقت است. سیاست وسیله هدایت انسان و جامعه انسانی را فراهم میآورد و هدفی دنیائی و اخروی دارد.
@atna_ir