حکایت
🔵داستان بهلول وخرقه ونان وجو وسرکه
🔹آورده اند که بهلول بیشتر وقت ها در قبرستان می نشست و روزی که برای عبادت به قبرستان رفته بود وهارون به قصدشکار از آن محل عبور می نمود چون به بهلول رسید گفت:بهلول چه می کنی?
🔷بهلول جواب داد به دیدن اشخاصی آمده ام که نه غیبت مردم را می نمایند ونه از من توقعی دارند ونه مرا اذیت و آزار می دهند.
🔹هارون گفت:آیا می توانی از قیامت وصراط وسوال وجواب آن دنیا مرا آگاهی دهی?
🔷بهلول جواب داد:به خادمین خود بگوتا در همین محل آتش نمایند وتابه بر آن نهند تا سرخ وخوب داغ شود.
🔹هارون امر نمود تا آتشی افروختند وتابه بر آن آتش گذاردند تا داغ شود.
🔷آنگاه بهلول گفت:ای هارون من با پای برهنه بر ابن تابه می ایستم وخود را معرفی می نمایم وآنچه خورده ام وهرچه پوشیده ام ذکر می نمایم وسپس تو هم باید پای خود را مانند من برهنه نمایی وخود را معرفی کنی وآنچه خوردهای وپوشیده ای ذکر نمایی.
هارون قبول نمود.
🔹آنگاه بهلول روی تابه داغ ایستاد وفوری گفت:بهلول وخرقه ونان وجو و سرکه وفوری پایین آمد که ابدا پایش نسوخت.
وچون نوبت به هارون رسید به محض اینکه خواست خود را معرفی کند نتوانست.وپایش بسوخت وبه پایین افتاد.
🔷سپس بهلول گفت:ای هارون سوال وجواب قیامت نیز به همین صورت است.
آنها که درویش بوده اند واز تجملات دنیایی بهره ندارند آسوده بگذرند وآنها که پایبند تجملات دنیا باشند به مشکلات گرفتار آیند.
➤ @AtreNarges
www.atrenarges.ir
👇🔴نکات اخلاقى از آیةاللّه مجتهدى تهرانى قدس سره
یکى از آفات طلبگى این است که طلبه سالها درس بخواند و عالم شود، ولى به آن علم عمل نکند.
هر کسى به علم خود عمل نکند، آنچه را که دانسته، به مرور زمان بر اثر استفاده نکردن و عمل نکردن فراموش مىکند.
✅این یک اصل است و فقط شامل طلاب نمىشود، بلکه تمام علوم و فنون را در بر مىگیرد؛ مثلا کسى که حافظ قرآن است، اگر هر روز آنچه را که حفظ کرده است تکرار نکند، پس از مدتى آنچه را که حفظ کرده، فرمواش مىکند و همچنین بقیه علوم و امور روزمره مانند کلاسهاى یادگیرى رایانه، خطاطى، آموزش رانندگى، آموزش زبان خارجه و... از این قاعده مستثنى نیست و بدیهى است که بعد از یادگیرى اگر مداومت بر آن داشته باشد، آن را فراموش نخواهد کرد.
♦️خصوصا اگر علماء و دانشمندان به آنچه که یاد گرفتهاند، عمل کنند، خداوند هم علومى را که نمىدانند به آنها یاد مىدهد، چنانکه رسول اکرم صلىاللّهعلیهوآله فرمودند: من عمل بما علم، وفقّه اللّه علم ما لمیعلم؛ هر کس به آنچه که علم دارد عمل کند، خداوند به او توفیق علمى را که نمىداند مىدهد. (تفسیر اثنىعشریه 10/265، منهجالصادقین 7/180)
. 🔷️همچنین حضرت امام صادق علیهالسلام مىفرمایند: تعلموا ما شئتم ان تعلّموا، فلن ینفعکم اللّه بالعلم حتى تعملوا به، لان العلماء همّتهم الرعایة، و السفهاء همتهم الروایة؛ بحارالانوار 2/37.
. 🌷هر اندازه که دلتان مىخواهد بیاموزید اما (بدانید که) تا به علم عمل نکنید خداوند هرگز از آن (علم) به شما سودى نمىرساند، زیرا علما به عمل کردن اهتمام مىورزند و نادانان به روایت کردن.
. 🌸امیرمؤمنان على علیهالسلام در حدیثى علم مؤمن را با علم منافق مقایسه مىکنند و مىفرمایند: علم المنافق فى لسانه، علم المؤمن فى عمله؛ غررالحکم 2/498. علم و دانش منافق، در زبان اوست و علم و دانش مؤمن در عمل اوست.
➤ @AtreNarges
www.atrenarges.ir
eitaa.com/atrenarges
امام رضا علیه السلام
اوست(قائم آل محمد )که پیش از خروجش غیبت دارد و چون خروج کند زمین به نور او درخشان گردد و ترازوی عدل میان مردم بگذارد
کمال الدین۳۷۱/۲ح۵
جامع الاحادیث ج۱حدیث۳۲۵
➤ @AtreNarges