🌹🍃الهی وَاجْعَلْ لِسانى بِذِكْرِكَ لَهِجاً وَ قَلْبى بِحُبِّكَ مُتَيَّماً وَ مُنَّ عَلَىَّ بِحُسْنِ اِجابَتِكَ.
🌺🍃خدایا زبانم را به ذكرت گويا كن، و دلم را به محبتت شيفته و شيدا فرما و بر من منّت گذار با پاسخ نيكويت
📚#دعای_کمیل
ڪانال عطر قـــ💗ــــرآن
🆔 @AtreQuran
عطر قرآن
🌹🍃الهی وَاجْعَلْ لِسانى بِذِكْرِكَ لَهِجاً وَ قَلْبى بِحُبِّكَ مُتَيَّماً وَ مُنَّ عَلَىَّ بِحُسْنِ
🌹🍃الهی وَاجْعَلْ لِسانى بِذِكْرِكَ لَهِجاً وَ قَلْبى بِحُبِّكَ مُتَيَّماً وَ مُنَّ عَلَىَّ بِحُسْنِ اِجابَتِكَ.
🌺🍃خدایا زبانم را به ذكرت گويا كن، و دلم را به محبتت شيفته و شيدا فرما و بر من منّت گذار با پاسخ نيكويت
📚#دعای_کمیل
📿💗امشب شب مغفرت و رحمت خداست، برای همه دعا کنید، برای شفای همه بیماران و ریشه کن شدن ویروس منحوس کرونا هم دعا بفرمایید🙏❤️
💕امشب شب جمعست، شب زیارتی ارباب بی کفن، حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام، همین الان رو به حرم امام حسین علیه السلام بایست و سه مرتبه بگو:
❤️صلی الله علیک یا ابا عبدالله❤️
👉 🆔 @AtreQuran 🚩
#تلاوت_روزانه 🌺
#سوره_النساء🌺
#صفحه_۹۶🌺
✅ترجمه جدا هم ارسال میشه برای سهولت در خواندن ترجمه✅
ڪانال عطر قـــ💗ــــرآن
🆔 @AtreQuran
096.mp3
727.1K
#تلاوت_روزانه 🌺
#سوره_النساء🌺
#صفحه_۹۶🌺
🔊با صدای #استاد_منشاوی 🌺
ڪانال عطر قـــ💗ــــرآن
🆔 @AtreQuran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺هر روز به امام زمان عج سلام کنیم 🌺
🌷یا مَولایَ یا صاحِبَ الزَّمانِ، یَابنَ رَسُولِ اللهِ، حاجَتی کَذا وَ کَذا🌷
📚دعای بعد از نماز استغاثه به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
ڪانال عطر قـــ💗ــــرآن
🆔 @AtreQuran
23.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلاوت زییا از سوره مبارکه آل عمران ، آیات شریفه ۵ و ۶
◀️قاری: #عبدالرحمن_مسعد
🎞️تهیه و تدوین کلیپ:
پیج عطرقرآن
👉 🆔 @AtreQuran 🚩
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺تلاوت ترتیل آیه ۱۲ سوره مبارکه ابراهیم
🎤قاری : اسلام صبحی
ڪانال عطر قـــ💗ــــرآن
🆔 @AtreQuran
عطر قرآن
تلاوت زییا از سوره مبارکه آل عمران ، آیات شریفه ۵ و ۶ ◀️قاری: #عبدالرحمن_مسعد 🎞️تهیه و تدوین کلی
💠بدان! خدا ما را میبیند
◀️اولین برنامه این است: وَ یَذْکُرَ عِلْمِی بِهِ؛ انسان سعی کند در همه مقاطع زندگی و در تمام ساعات شبانهروز متناوباً به یاد بیاورد که خدا به رفتار او آگاه است.
◀️طبعاً موفقیت در این امر نیازمند تمرین و ممارست است و با کار مقطعی و کوتاهمدت حاصل نمیشود. در تمام طول عمر باید آدمی چنین حالتی داشته باشد؛ از همینرو باید سعی کند این حالت برایش ملکه شود. برای این کار، ابتدا انسان باید باور کند که خدا به همه کارهای او عالم است. همه ما اجمالاً قبول داریم که خدا عالم است و چیزی بر او پوشیده نیست؛ اما داشتن یک تصور روشن از چگونگی علم خداوند بستگی به پایه معرفت انسان نسبت به خدا و صفات او دارد. بدون شک، همه انسانها علاوه بر اختلاف در ظرفیت علمی، و هوش و استعداد، از لحاظ کسب علم و معرفت نیز در یک سطح نیستند. حتی بزرگانی که عمری را در جهت تحقیق در زمینه الهیات صرف کردهاند، شناختشان نسبت به خدا یکسان نیست و با دقت در بیانات ایشان میتوان تفاوت مرتبه معرفتشان را دریافت.
💠علم خدا👇
🌺برخی گمان میکنند علم خدا، مثل علم بشر، همان صورت جزئی یا مفهوم کلی است که از امور در ذهن آدمی ایجاد میشود، و چیزی زائد بر ذات انسان است. گاهی نیز تشکیل این صورت در اختیار آدمی نیست؛ بلکه در اثر عامل دیگری در ذهن شخص پیدا میشود. با ایجاد این تصویر یا مفهوم در ذهن شخص گفته میشود او «میداند» و با زائل شدنش، «نمیداند».
🌹بر این اساس نیز علم خدا نسبت به کارهای ما از گزارش یا تصویری که ملائکه از رفتارهای ما در نامه اعمالمان ثبت کرده و به پیشگاه الهی عرضه میکنند، حاصل میشود. شاید کسانی گمان کنند اگر کارهایمان در نامه اعمال ثبت نشود، یا گزارش آن به محضر خداوند عرضه نشود، او از آنها مطلع نمیشود. این تصورات در اثر ضعف معرفت ماست. در برخی روایات نقل شده که مورچه خیال میکند خدای او هم مثل خودش دو شاخک دارد [۱].
[۱]. منهاج البراعة فی شرح نهج البلاغة (خوئی)، ج۱۷، ص: ۲۶۴؛ عن الصادق علیه السّلام: کلّما میّزتموه بأوهامکم فی أدقّ معانیه مخلوق مصنوع مثلکم مردود إلیکم، و لعلّ النمل الصغار تتوهّم أنّ للّه سبحانه زبانتین، فانّ ذلک کمالها، و تتوهّم أنّ عدمهما نقصان لمن لا یتّصف بهما، و کذا حال العقلاء فیما یصفون اللَّه سبحانه و تعالی به
💠تأکید قرآن بر علم خدا👇
◀️قرآن برای اثبات این امر که خداوند به همه امور آگاه است، اهتمام و عنایت خاصی دارد. با مروری بر آیات قرآن کریم میتوان مشاهده کرد که خداوند به صورتهای مختلفی این مطلب را بیان میکند؛ در یک جا میفرماید: أَلَا یَعْلَمُ مَنْ خَلَقَ؟ وَهُوَ اللَّطِیفُ الْخَبِیرُ [۱]. آیا ممکن است کسی که موجودی را میآفریند، نسبت به او عالم نباشد!؟ تصویر گل یا میوهای که ما در ذهنمان مجسم میکنیم، نمونهای از آفرینش است. البته همین آفرینش هم در سطح عالیتری از خداست؛ اما در مرتبه نازلتری میتوانیم بگوییم ما این صورت را در ذهنمان ایجاد میکنیم. حال، آیا ممکن است ما ندانیم چه تصویری در ذهن خود ایجاد کردهایم!؟ آیا ممکن است من تصویر سیبی را در ذهنم ایجاد کنم، اما ندانم صورت سیب است!؟
💠آفرینش بدون علم امکان ندارد. اگر آفرینشی در کار باشد، حتماً توأم با علم است. بر اساس همین مطلب، امام صادق علیهالسلام برای محکوم کردن زندیقی که مدعی خلق کردن کرم در گل و لای شده بود، فرمود از او سؤال کنید: آیا میداند آنچه به خیال خودش آفریده، چند تاست و چه تعدادی از آنها نر و چه تعدادی ماده است؟ [۲] اگر او آنها را خلق کرده، باید بداند آفریدهاش چند تا است و چه جنسیتی دارد. اگر همه عالم مخلوق خداست، این آفرینش از علم خدا جدا نیست. ولی این بیان برای این که ما همه چیز را به علم خدا نسبت بدهیم، کافی نیست.
📚پی نوشت ها:
[۱]. ملک(۶۷) / ۱۴.
[۲]. رک: سفینة البحار، ج ۱، ص ۱۵۷
ڪانال عطر قـــ💗ــــرآن
🆔 @AtreQuran
🌹السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا تَالِیَ کِتَابِ اللَّهِ وَ تَرْجُمَانَهُ🌹
🍀سلام بر تو اى تلاوت کننده کتاب خدا و مفسر و بیانگر آن🍀
📚زیارت آل یاسین
ڪانال عطر قـــ💗ــــرآن
🆔 @AtreQuran
عطر قرآن
🌹السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا تَالِیَ کِتَابِ اللَّهِ وَ تَرْجُمَانَهُ🌹 🍀سلام بر تو اى تلاوت کننده کتاب
السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا تَالِیَ کِتَابِ اللَّهِ وَ تَرْجُمَانَهُ
سلام بر تو اى تلاوت کننده کتاب خدا و تفسیر کننده آیات او
تالی
درپی رونده .اسم فاعل است از تِلو بمعنی پس چیزی رفتن است .(غیاث اللغات ). پیروی کننده
تال . تلاوت کننده . قاری . خواننده ٔ قرآن و جز آن
💠امامان معصوم علیهم السلام تلاوت گران کامل و به جای آورنده حق تلاوت هستند بنا به این حدیث :
مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ أَبِی وَلَّادٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ-
الَّذِینَ آتَیْناهُمُ الْکِتابَ یَتْلُونَهُ حَقَّ تِلاوَتِهِ أُولئِکَ یُؤْمِنُونَ بِهِ قَالَ هُمُ الْأَئِمَّهُ ع.۱
◀️ابى ولاد گوید: از امام صادق (ع) از قول خداى عز و جل پرسیدم (۱۱۵ سوره بقره):
«آن کسانى که به آنها کتاب را دادیم آن را چنانچه شایسته است مىخوانند، آنان بدان ایمان دارند» فرمود: ایشان ائمه (ع) هستند.
💠وَ تَرجُمانَهُ «روشنگر حقایق قرآن»👇
تَرجُمان و تَرجَمان : در لغت : مفسِّر ، شارح ، سخنگو و بیان کننده و روشنگر ، و نیز فصیح و خوش بیان و خوش تقریر را گویند. همچنین ترجمان کسی است که لغتی را از زبانی به زبان دیگر تقریر کند ، و این واژه معرّبِ ترزیان است. قرآن کریم را ترجمانی لازم است که از معانی بلند و عمیق آن آگاه و به حقایق آن آشنا و دانا ، و بر شرح و بیان آن توانا باشد. مولای متقیان علی (علیه السّلام) فرماید: « وَ هذَا القُرآنُ إِنَّما هُوَ خَطٌّ مَسطُورٌ بَینَ الدَّفَّتَینِ، لا یَنطِقُ بِلِسانٍ، وَ لابُدَّلَهُ مِن تَرجُمانٍ ، وَ إِنَّما یَنطِقُ عَنهُ الرِّجالُ(نهج البلاغه : خطبه ۱۲۳.)؛ و این قرآن جز این نیست که خطّی منقوش [ و نوشتاری مضبوط] بین دو جلد است ، به زبانی گویا نمی باشد و از ترجمان وبیانگر ناگزیر است ، و فقط رجال [ و رادمردان] از آن سخن گویند و بیانگر آن باشند». در قرآن کریم بیان همه چیز آمده است و هیچ موضوعی از آن فروگذار نشده است ، و هیچ تر و خشکی نیست مگر اینکه در کتاب مبین گنجانیده شده است،( سوره نحل : آیه ۸۹ ؛ سوره انعام : آیه ۳۸و ۵۹)امّا شرح و تفسیر و توضیح و برآوردن حقایق و اسرار نهفته در آن فقط از ائمّه اطهار (علیهم السّلام) ساخته است که قرآن در بیت ایشان نازل گردیده و علوم آن به سینۀ آنان سپرده شده است.
🔴امامان مـعـصـوم علیهم السلام مترجمان و مفسران حقیقى وحى الهى هستند.👇
💠 قرآن در خانه آنان فرود آمده و صاحبان خانه از آنچه در خانه است از همگان آگاهتر وداناترند.۲
همه قرآن را غیر ائمه جمع نکرده و تنها ایشان همه آن را میدانند
امام باقر علیه السلام فرمود: جز دروغگو هیچ کس از مردم ادعا نکند که تمام قرآن را چنان که نازل شده، جمع کرده است، و کسى جز على بن ابى طالب و امامان پس از وى علیهم السلام آن را چنان که خداى تعالى فرستاده، جمع و نگهدارى نکردهاند.
و فرمود: جز اوصیاء پیغمبر کسى را نرسد که ادعا کند ظاهر و باطن تمام قرآن نزد اوست.
راسخون در علم همان ائمه علیهم السلام میباشند
۱- امام صادق علیه السلام فرمود: مائیم راسخون در علم و ما تأویل قرآن را میدانیم.
۲- یکى از دو امام باقر یا صادق علیهما السلام راجع بقول خداى عز و جل (۶- سوره ۳) «و جز خدا و راسخون در علم تأویل قرآن را نمیدانند» فرمود: پیغمبر صلّى اللَّه علیه و آله بهترین راسخ در علم است.
خداى عز و جل همه آنچه را از تنزیل (معنى مطابقى) و تأویل (معنى التزامى) نازل فرمود باو آموخته است، چیزى را که خدا تأویلش را باو نیاموخت بر او نازل نفرمود و اوصیاء پس از وى هم تمام آن را میدانند، و کسانى که تأویل آن را نمیدانند (شیعیان) هر گاه عالمشان چیزى از روى علم بفرماید (ایمان مىآورند و میپذیرند) چنانچه خدا ایشان را پذیرفته و فرموده است «میگویند ایمان آوردیم، همه قرآن از جانب پروردگار ماست» و قرآن خاص و عام و محکم و متشابه و ناسخ و منسوخ دارد و راسخون در علم همه را میدانند.
۳- امام صادق علیه السلام فرمود: راسخون در علم امیر المؤمنین و امامان پس از وى علیهم السلام میباشند.۳
۱. الکافی (ط – الإسلامیه) ؛ ج۱ ؛ ص۲۱۵
۲. أصول الکافی / ترجمه مصطفوى ؛ ج۱ ؛ ص۳۳۲
۳. أصول الکافی / ترجمه مصطفوى ؛ ج۱ ؛ ص۳۰۸
منابع:
۱- کلینى، محمد بن یعقوب بن اسحاق، الکافی (ط – الإسلامیه)، ۸جلد، دار الکتب الإسلامیه – تهران، چاپ: چهارم، ۱۴۰۷ ق.
۲- کلینى، محمد بن یعقوب – مصطفوى، سید جواد، أصول الکافی / ترجمه مصطفوى، ۴جلد، کتاب فروشى علمیه اسلامیه – تهران، چاپ: اول، ۱۳۶۹ ش.
ڪانال عطر قـــ💗ــــرآن
🆔 @AtreQuran