🔹 عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی:
🔵 سیر ازدواج و باروری دوباره صعودی شد/ ضرورت نهادینهسازی سبک زندگی اسلامی-ایرانی
◼ حسین میرزایی، مردمشناس و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی در ایران و همزمان با جنگ تحمیلی، کشور با نوعی انفجار جمعیت همراه شد، توضیح میدهد: در دهه هفتاد، دولت سازندگی که از پروژه توسعه اقتصادی و رفاهی دفاع میکرد، با ترویج نوعی فردگرایی، تشویق به تحصیل و اشتغال زنان در بیرون از منزل، با سیاست کنترل جمعیت و با شعارهایی نظیر «دو بچه کافی است» و «فرزند کمتر، زندگی بهتر»، توانست سرعت رشد جمعیت را کاهش دهد. البته با وجود تمام فشارها و ممانعتها، ظهور پدیدهای به نام ماهواره بر بام خانهها و ترویج سبک زندگی جدید غربی که الزاماً با تغییر در شکل خانواده ممکن بود، نیز بیتأثیر نبود، اما در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود، در محافل سیاسی و اجتماعی آرام آرام صدای «خطر پیری جمعیت» شنیده میشد و در نهایت به تغییر سیاستهای کلی نظام در حوزه جمعیت ختم شد. در این سیاستها به موضوعات مختلفی همچون تأکید بر رفع موانع ازدواج و کاهش سن ازدواج، حمایت از زوجهای جوان، در نظر گرفتن تسهیلات ویژه برای مادران در دوران بارداری و شیردهی، پوشش هزینههای زایمان و درمان ناباروری و نازایی، «نهادینهسازی سبک زندگی اسلامی-ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی» و… پرداخته شد.
📍مشروح این خبر را در لینک زیر بخوانید؛
atna.atu.ac.ir/001HEH
📢 @atuniversity
🔹 در گفت و گو با رئیس دانشکده تشریح شد:
🔵 برنامه راهبردی موسسه آموزش عالی بیمه اکو
◼ در این ویدیو دکتر آتوسا گودرزی، رئیس موسسه آموزش عالی بیمه اکو دانشگاه علامه طباطبائی، به تشریح برنامه راهبردی این دانشکده پرداخته است.
📍مشروح این ویدیو را در لینک زیر بخوانید؛
atu.ac.ir/fa/news/20400
📢 @atuniversity
🔹بهمناسبت میلاد باسعادت حضرت زهرا (س) برگزار میشود:
🔵 افتتاحیه دفتر سبک زندگی ایرانی اسلامی دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علامه طباطبائی
🔹 زمان: چهارشنبه 21 دیماه ساعت 10:30 الی 11:30
🔹 مکان: دفتر نهاد رهبری دانشگاه علامه طباطبائی واقع در مسجد امام علی(ع)
📢 @atuniversity
🔹 گفتوگوی عطنا با دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی؛
🔵 اسوه بودن حضرت مریم(س)، وابسته به عیسی مسیح نیست/یکی از ارکان ایمان اسلامی، ایمان به نبوت حضرت عیسی است
◼ دکتر عباس اشرفی، دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به این که حضرت مریم (س) در الهیات اسلامی یک اسوه است، اظهار کرد: به عنوان یک انسان کامل می توان کاملاً از او پیروی کرد و تمام ویژگی ها و مؤلفه های او قابل الگوبرداری هستند. هنگام صحبت از مریم (س)، اول صحبت از یک انسان نمونه و دوم صحبت از یک زن نمونه می کنیم. در نگاه اول، برگزیدگی مریم مربوط به انسان بودنش و در نگاه دوم، مربوط به زن بودنش است. مرحله اول (إِنَّ اللَّهَ اصطَفاكِ وَطَهَّرَكِ) و مرحله دوم (وَاصطَفاكِ عَلىٰ نِساءِ العالَمينَ) و به این معنی است که ما دو مرحله برگزیدگی و اسوه بودن برای مریم (س) قائل هستیم.
📍مشروح این خبر را در لینک زیر بخوانید؛
atna.atu.ac.ir/001HEW
📢 @atuniversity
🔹 ایران چگونه تحریم ناپذیر می شود؛
🔵 راهگذر شمال-جنوب، مسیر راهبردی شرق جهان
◼ طرح راهگذر شمال به جنوب در سال 1379 میان سه کشور هند، ایران و روسیه منعقد و طرح اولیه آن امضا شد. طبق بخشی از این طرح، قرار است از بنادر غربی هند محموله باری به بندر چابهار ایران ارسال شود و با راه آهن چابهار-زاهدان به راه آهن سراسری متصل شود و از مسیر بندر کاسپین و امیرآباد محموله به روسیه ارسال شود. همچنین از مسیر راه آهن رشت-آستارا نیز این امکان فراهم است که کالا به غرب روسیه فرستاده شود که درآمد میلیاردی به صورت سالیانه برای کشور به همراه خواهد داشت.
📍مشروح این مطلب را در لینک زیر بخوانید؛
atna.atu.ac.ir/001HEY
📢 @atuniversity
🔵 ثبت نهایی سه نشریه دانشگاه علامه طباطبائی در پایگاه بینالمللی «DOAJ»
◼ سه نشریه «مطالعات تجربی حسابداری مالی»، «مطالعات رسانه های نوین» و «برنامهریزی توسعه شهری و منطقهای» دانشگاه علامه طباطبائی، در پایگاه بینالمللی «DOAJ» ثبت نهایی شد.
📍مشروح این خبر را در لینک زیر بخوانید؛
atu.ac.ir/fa/news/20401
📢 @atuniversity
🔹 مدیر گروه روزنامه نگاری دانشگاه علامه در گفتگو با عطنا؛
🔵 دانشگاه علامه طباطبائی، برگزار کننده اولین همایش تاریخ مطبوعات در ایران
◼ عباس اسدی مدیر گروه آموزشی روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبائی در گفتگو با خبرنگار عطنا اظهار کرد: قدمت مطبوعات در ایران به دو قرن میرسد اما هنوز نتوانستهایم به صورت کامل از ظرفیتهای این حوزه بهره ببریم. این در حالی است که مطبوعات جایگاه والایی در آگاهی بخشی به مردم دارند و از سوی دیگر مطالعه تاریخ در سرنوشت و آینده جوامع بسیار موثر است؛ بنابراین زمانی که این دو مفهوم ادغام میشوند، ترکیب برجسته تاریخ مطبوعات را شکل میدهند.
◼ اسدی همچنین با اشاره به اینکه همایش تاریخ مطبوعات ایران در تاریخ 16 اسفند برگزار می شود، توضیح داد: در این همایش به دو محور کلی یعنی تاریخ مطبوعات تخصصی و موضوعی و تاریخ مطبوعات و چاپ پرداخته میشود. خوشبختانه تا این لحظه حدود 120 مقاله با موضوعات متنوع و گسترده از بسیاری دانشگاهها و مراکز علمی دریافت کردهایم که داوری خواهند شد. همچنین قصد داریم در اسفند ماه چکیده برخی از این مقالات را در چند پنل به صورت هم زمان ارائه دهیم تا افراد بسته به موضوع مورد علاقه در این پنلها شرکت کنند. گفتنی است که در روزهای افتتاحیه و اختتامیه از مسئولین و مقامات مربوطه دعوت خواهد شد.
📍مشروح این خبر را در لینک زیر بخوانید؛
atna.atu.ac.ir/001HEa
📢 @atuniversity
🔵 گزارش تصویری از برگزاری امتحانات پایان ترم در پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی
◼ امتحانات پایان نیمسال اول تحصیلی 1402-1401 دانشگاه علامه طباطبائی در پردیس مرکزی که از 17 دیماه آغاز شده بود، در حال برگزاری است و تا 28 دی ماه ادامه دارد.
📍گزارش تصویری از برگزاری امتحانات در دانشکدههای مختلف پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی را در لینک زیر ببینید.
atu.ac.ir/fa/news/20413
📢 @atuniversity