16.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸قدومتان گلباران
🔹حضور پرشور و بی سابقه مردم فهیم و شریف شهرستان های غرب خراسان در جشن پیروزی منتخب اول دیار سربداران
#پاکدستی_وظیفه_است_نه_مزیت
@avafarid
⭕️ #همه_دعوتید
♦️رسم آیین تکریم حق باوران خطهی پر افتخار شهرستان ششتمد
ویژه برنامه قدردانی از حضور و حمایت مردم شریف دیار فرید خراسان و ابوالحسن علی بن زید بیهقی
زمان : سه شنبه 15 اسفند ماه ساعت 17
مکان : شهر ششتمد - مسجد امام حسین (ع)
#دکتر_محمدرضا_محسنی
@avafarid
28.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹مصاحبه خبرگزاری صدا و سیما با دکتر محسنی ثانی منتخب مردم دیار سربداران درباره اولویت های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی بعد از ورود به مجلس
@avafarid
♦ما و آیینها
🖋صدای کوهمیش:
🔹 چهارشنبهسوری در پیش است و چالشی مقابل روی مسئولان و فعالان اجتماعی وجود دارد که: با چنین آیینی چه کنیم؟
🔹چهارشنبهسوری دیگر آن آیین زیبا و سنتی نیست که دور آتش جمع شویم، از روی آن بپریم، «چشمارو» نقاشی کنیم و کوزه را بشکنیم! امروز چهارشنبهسوری یک جشن پر سروصدا، انفجار و ترقه است که جان و سلامت شهروندان را تهدید میکند.
🔹آنچه از سخن بزرگان، دریافتهای تجربی، پژوهشهای علمی و اتفاقات اخیر برمیآید، نشانگر آن است که نمیتوان با چنین آیینهای محبوبی مقابله کرد، بساط آن را برچید یا حتی آن را محدود کرد! هرگونه تلاشی در جهت مواجهه یا مقابله با این برنامهها، محکوم به شکست و عامل چالشهای جدید است. در مورد روش مواجهه با آیینهای ملی یا بومی، ارجاع میدهیم به نامه حضرت امیر (ع) به مالک اشتر، زمانی که به عنوان حاکم مصر اعزام میشد.
🔹در ششتمد اما چند سالی است به همت فعالان آیینی و علاقهمندان، مراسمی جمعی برگزار میشود که با تمرکز نیروهای نظامی و درمانی و قابل کنترل شدن امنیت، حوادث را تا حد زیادی کاهش میدهد. مردم در این مراسم، به شکلی سالمتر و کمخطر با این آیین برخورد میکنند. استقبال وسیع از این برنامه نشان میدهد که مقبولیت خوبی نیز به دست آورده است.
🔹نکته بسیار مهم، همکاری دستگاههای اداری با این فعالان مردمی است. اگر برگزاری چنین مراسمی با ناز و مقاومت مسئولان مواجه شود، بیتردید چالشها و خطرات پیش رو، فعالان مردمی را خسته خواهد کرد. اگر مسئولان و مدیران امر، به دنبال گذراندن چهارشنبهسوری امن و بیحاشیه هستند، بهترین راهکارشان این است که از همین روزها به گفتوگو با متصدیان مردمی بنشینند تا مردم با برنامهریزی و مسئولیتپذیری، برنامه را با کیفیت بهتر از هر سال برگزار کنند.
🔹تعلل در صدور مجوزها و انجام هماهنگیها، ناکارآمدی در تهیه امکانات و ... میتواند چنین امتیاز بزرگی را که با همت و زحمت نیروهای مردمی به دست آمده، از ششتمد بگیرد.
@avafarid
⭕️حق آفرینان دیار فرید خراسان میزبان منتخب مجلس
♦️مردم شریف ششتمد زادگاه ابوالحسن علی بن زید بیهقی میزبان دکتر محسنی منتخب مردم حوزه انتخابیه سبزوار در مجلس دوازدهم بودند.
♦️در این دیدار که با هدف تکریم حق باوران خطه پرافتخار شهرستان ششتمد در مسجد امام حسین(ع) برگزار شد دکتر محسنی با مردم و شخصیت های مختلف این شهرستان دیدار و گفتگو کرد.
#دکتر_محمدرضا_محسنی
#حق
@avafarid
#پاکدستی_وظیفه_است_نه_مزیت
حضور دکتر بهروز محبی نجم آبادی
نماینده مجلس شورای اسلامی دوره یازدهم
و منتخب مردم شهرستانهای غرب خراسان در مجلس شورای اسلامی دوره دوازدهم
در شهرستان ششتمد
پنجشنبه 17 اسفند
بعد از نماز مغرب و اعشاء
مسجد امام حسین علیه السلام شهر ششتمد
@avafarid
♦فرصتی کنار دست ما
🔹 جغرافیای شهرستان ششتمد به شکلی است که محور مهم و پرتردد سبزوار - بردسکن از میان آن میگذرد و بسیاری از روستاهای دهستان ربع شامات در کنار این جاده قرار گرفتهاند. در کل روستاهای بخش شامکان این جاده را در بر گرفتهاند و بیشتر تردد اهالی از این محور انجام میگیرد.
🔹 به جز بحث همیشگی جادههای شهرستان و گذشته از گله همیشگی در مورد عدم وجود راه دسترسی میان این دو دهستان با مرکز شهرستان، باید به نکته توجه داشته باشیم این جاده پرتردد ملی، فرصت خوبی جهت اشتغال و درآمدزایی برای مردم منطقه دارد.
🔹 متأسفانه به جز البلاغ، دیگر روستاهای مسیر سهم مناسبی از این درآمدزایی برداشت نکردهاند. در البلاغ نیز به جز روش کلیشهای «قرمه» از بقیه راهها درآمدزایی اتفاق نیفتاده است. در این مسیر حتی تعداد آپاراتی موجود چنان کم است که بیشتر ماشینهای عبوری مجبور میشوند از سبزوار یا بردسکن و حتی کاشمر، تقاضای امداد کنند!
🔹در کل، روستاهای نزدیک به این جاده، حتی تا فاصله پنج کیلومتر، در صورت تدبیر مناسب مسئولان امر و تعبیه مکانهایی برای احداث مغازه، آپاراتی، مکانیکی یا حتی نمایشگاه عرضه محصولات دستی با غذای محلی، به خوبی میتوانند اشتغال ایجاد کنند. اشتغالی که نه مثل کارخانهها سرمایه عظیم و تخریب محیط زیست یا منابع آب لازم دارد و نه جای دیگر مشاغل را تنگ میکند.
🔹 اهالی جاده میدانند که وجود و شهرت ایستگاههای بین راهی چقدر میتواند آنها را به برنامهریزی برای توقف و هزینه کردن تشویق کند. از کوههای شمال بردسکن تا نزدیک سه راهی دولتآباد، در اختیار ششتمدیهاست تا با ارائه نیازهای ماشینهای سنگین و سبک و مسافران و رانندگان درآمدزایی کنند./ صدای کوهمیش
@avafarid
قابل توجه خانواده معظم شهدا ،جانبازان و آزادگان
🔻میز خدمت اداره بنیاد شهید وامور ایثارگران شهرستان ششتمد
🔹جوابگو به سوالات ومشکلات خانواده معظم شهدا، جانبازان و آزادگان بمناسبت روز شهید
🔸جمعه ۱۸ اسفند ۱۴۰۲، ساعت ۱۰ صبح الی ۲ ساعت پس از نماز جمعه
🔴 جایگاه نماز جمعه شهرستان ششتمد
راه شهــــ🌹ــــیدان ادامه دارد...
࿐჻ᭂ⸙🍃🌸🍃⸙჻ᭂ࿐
روابط عمومی بنیاد شهید وامورایثارگران شهرستان ششتمد
@avafarid
#بازنشر
🔸چهارشنبهسوري
🔹آیین ها، آداب و رسوم هر ملت، سازنده عناصر فرهنگی جامعه محسوب میشوند. تنوع، تفاوت ها و کثرت آیین ها و آداب و رسوم از دلایل غنای فرهنگی یک جامعه است.
🔹در روزگار بحران هویت یکی از راه های حفظ هویت فرهنگی، بازگشت به آیین ها، آداب و رسوم سنتی و فولکلوریک است.
🔹سرزمین ایران از دیرباز به عنوان یکی از گهواره های تمدن مطرح بوده است و برخي از آداب و رسوم رایج مردم كنوني ايران، مانند جشن نوروز و چيدن سفره هفت سين، چهارشنبه سوري ،جشن تیرگان، مهرگان، سده، امرداد، سیزده بدر، شب يلدا و برخي آئين های ديگر، بازمانده آداب و رسوم ايرانيان پيش از اسلام است.
🔹ششتمد عزيز ما نيز كه داراي تاريخي بس غني است و همچنين مايه مباهات مي باشد كه بسياري از اين آيينها در سرزمين پدري ما زنده و پوياست هر چند كه برخي همانند چهارشنبه سوري دستخوش تغييرات گسترده اي شده است و رفتارهای خشونت آمیز و مغایر با عرف و منش جامعه جایگزین آن شده است.
🔹ما به آئین های دیارمان احترام میگذاریم و به سلیقه خود آنرا تغییر نمی دهیم.
هیچگاه نیاکان ما در چهارشنبه سوری از ترقه استفاده نمیکردند ، برای بر پا کردن آتش از تایر (لاستیک وسایل نقلیه) استفاده نمیکردند،چهارشنبه سوری نماد روزی خوش و خاطره انگیز برای آنان بود نه مایه استرس و وحشت.
آئینهای نیاکان ما:
💥پریدن از آتش
انباشتن مقداری هیزم و آتش زدن و پریدن از روی آن و خواندن شعر (سرخی تو از من،زردی من از تو)
💥 کوزه نو:
در این شب مردم قدیم کوزه های سفالی خود را به بالای بام خانه می بردند و به پایین پرتشان می کرده اند و پس از آن که کوزه ها می شکستند، کوزه هایی نو را جایگزین آنها می کردند.و با این کار، بلاها دفع می شده اند.
💥آجیل مشکل گشا:
در زمانی که آتش بر افروخته می شد، اقوام و دوستان با گردهمایی به دور هم، آجیل مشکل گشا می خوردند و بر این باور بوده اند کسی که این آجیل را در آن زمان می خورد با دیگران مهربان تر شده و از خیانت دوری می کنند.
🔹شاید تغییر باورهای غلط چندین ساله کار سختی باشد ولی هر کدام از ما که ادعای روشنفکری و با فرهنگ بودن را داریم میتوانیم از خود و فرزندانمان شروع کنیم و آئینهای واقعی دیارمان را پاس بداریم.
@avafarid