دولت روحانی اقتصاد را ویران کرد به روایت آمار و ارقام
آیا مردم نگاه و عملکرد حسن روحانی را فراموش کردهاند یا یادشان رفته است در دوره تدبیر و امید چه بر اقتصاد آمد؟ یا ممکن است مردم مؤمن و فهیم ایران در اشتباهی راهبردی از یک سوراخ دوباره گزیده شوند؟
روزنامه وطن امروز با طرح این سؤال و با اشاره به مواضع اخیر روحانی که از فرار به جلو حکایت میکند، نوشت: با نگاه سادهای به آمارها میتوان دریافت عمده رشد نقدینگی و پایه پولی در دولت دوازدهم و توسط عبدالناصر همتی در بانک مرکزی با نگاه روحانی به نحوه مدیریت پولی رخ داد و دولت دوازدهم با استقراض گسترده از بانک مرکزی کسری بودجه خود را تأمین کرد که سبب افزایش شدید پایه پولی نقدینگی و متعاقباً تورم شد. از این رو برخی به کنایه گفتهاند در دولت دوازدهم تنها جایی که رونق داشت چاپخانه بانک مرکزی بود.
مقایسه آمارهای رشد پایه پولی و نقدینگی در ۲ ماه نخست دولت سیزدهم با مدت مشابه در مدیریت همتی، بیانگر موفقیت بانک مرکزی دولت سیزدهم در کنترل رشد این شاخص پولی است در حالی که رشد نقدینگی با نگاه روحانی در دوره عبدالناصر همتی تصاعدی رشد کرد و هنوز کشور زیانهای آن دوره سیاه اقتصادی را میدهد.
همچنین بررسیها نشان میدهد نقدینگی در سال اول دولت روحانی مرداد ۹۲ تا فروردین (۹۳ نزدیک به ۳۱ درصد رشد داشته است که این آمار در سال اول دولت سیزدهم مرداد ۱۴۰۰ تا فروردین ۱۴۰۱) ۲۳ درصد بود.
درآمد سرانه ایران در ۸ سال دولت تدبیر و امید به شدت کاهش یافت. رکورد بالاترین درآمد سرانه در کشور مربوط به سال ۱۳۹۰ است که سهم هر ایرانی از تولید ناخالص داخلی کشور ۷ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان بود اما پس از آن شاهد نزول درآمد سرانه کشور بودیم به طوری که برآورد مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد سال ۹۸ درآمد سرانه کشور به پایینترین سطح سقوط کرده و به ۴ میلیون و ۸۷۰ هزار تومان رسیده است.
نقطه قوت ادعایی که باعث رایآوری حسن روحانی در سالهای ۹۲ و ۹۶ شد و خود او هم همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود اما، دولت او در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایهگذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایهگذاری خارجی در سالهای ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریمهای نفتی و هستهای بیش از ۴ میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روند نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳ میلیارد و ۲۲۳ میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲ میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلار رسید. این رقم سال ۹۸ به رقم ناامیدکننده یک میلیارد دلار هم رسید.
یکی از وعدههای دولت روحانی کاهش پایدار تورم بود اما بیتوجهی دولت به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد دولت روحانی را رکورددار بزرگترین تورم ۲ دهه اخیر کند. نرخ تشکیل سرمایه در ادبیات اقتصادی به عنوان یکی از مهمترین پیشنیازهای رشد تولید و شکوفایی اقتصاد شناخته میشود.
آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد تشکیل سرمایه در دولت روحانی نه تنها افزایش نیافته بلکه با کاهش پیدرپی و چشمگیر مواجه شده است. نرخ تشکیل سرمایه سال ۹۸ به منفی 5.9 درصد رسید. این نرخ سال ۹۳ و پیش از برجام 7.8 درصد بوده است.
اگر به شاخصهای نابرابری نگاهی بیندازیم ضریب جینی به عنوان یکی از معیارهای سنجش، گواهی بر عملکرد نامطلوب دولت حسن روحانی است. موضوع شکاف طبقاتی در دهه ۹۰ با اجرای طرح هدفمندی یارانهها و تبدیل یارانههای غیرمستقیم به مستقیم در کنار اقداماتی مانند مسکن مهر و سهام عدالت تا حدودی بهبود یافت تا جایی که نرخ ضریب جینی تا سال ۹۲ به رقم ۳۶ درصد رسید اما با روی کار آمدن دولت روحانی رقم ضریب جینی با روند فزایندهای هر سال افزایش یافت و رکورد ۴۰ درصد را ثبت کرد. این برای دومین بار بود که پس از انقلاب رقم ضریب جینی ۴۰ درصد را رد کرد.
بر اساس گزارشهای مرکز پژوهشهای مجلس خط فقر خانوارهای ۴ نفره در شهر تهران طی سالهای ۹۲ تا ۹۸، از 1/7 میلیون تومان به 4/5 میلیون تومان رسید یعنی خط فقر ۱۶۵ درصد افزایش یافت که با توجه به جهشهای ارزی و شرایط کرونا، پیشبینی میشود سال ۹۹ خط فقر بالاتر نیز رفته باشد.
میزان بدهی دولت به بانکها در پایان دولت روحانی نسبت به خرداد سال ۹۲ قریب به ۵۴۹ درصد و میزان بدهی بخش خصوصی به بانکها هم ۴۷۱ درصد افزایش یافته است. در دولت روحانی نه تنها خانه خریدن بلکه اجاره یک واحد مسکونی هم برای بخش قابل توجهی از مردم آرزو شد. کارشناسان دلیل اصلی را رشد ۷۰۰ درصدی قیمت مسکن به خاطر توقف نهضت تولید و عرضه مسکن مهر و بیاعتنایی دولت به خانهدار کردن مردم میدانند.
🌴آوای طبس👇
@avayetabas
بسمه تعالی
سلسله مباحث پاسخگویی به سوالات شرعی
موضوع: حکم بازی کال اف دیوتی
سوال: میخوام بدونم الان این بازی کالاف دیوتی حرام هست یا نه؟ این بازی ساخت شرکت اکتیویژن ازآمریکا هست و نه شرط بندی داره نه چیزه خاصه دیگه ای.
پاسخ
بازهای رایانه ای را می توان از چند جهت بررسی کرد:
یکم: از نظر فقهی
از مقام معظم رهبری سوال شده که آیا انجام بازی های رایانه ای جایز است؟
جواب: به طور کلی استفاده از بازی هایی که برخی از خصوصیات زیر را دارد، جایز نیست:
۱. صحنه های محرک شهوت دارد.
۲. نمادها و مطالب باطل و ضد اسلامی - مانند شیطان پرستی، صهیونیسم و امثال آن - را ترویج می کند.
۳. در آن به نمادهای اسلامی یا مسلمانان توهین می شود.
۴. از بازنده چیزی که ارزش مادی دارد گرفته و به برنده داده می شود.
۵. غیر قانونی و خلاف مقررات است.
دوم: از نظر ذهنی و روانی
طبیعی است که سازندگان این بازی ها به صورت کاملا غیر مستقیم مفاهیم فرهنگی و اجتماعی خودشان را به ضمیر نا خودآگاه مخاطب القا می کنند و شما به طور ناخواسته تحت تاثیر فرهنگ آنان قرار می گیرید و این همان مفسده ای است که فقها در استفتائات فقهی نسبت به آن هشدار می دهند.
«رویکردهای خشن و صحنههای ضدانسانی در بخشهای زیادی از این بازی به کرات مشاهده میشود. شیوههای خشن قتل و صحنههایی که برای نسل جوان در حال تبدیل شدن به شیوهای عادی است. بخشی از این صحنههای خشن الگوهای تروریستهای افراطیای بوده است که به نام اسلام اقدام به جنایات بشری میکنند و مخاطبان ناخواسته با دیدن این صحنهها دچار رویه همزاد پنداری میگردند و به تبع همین موضوع تصور خشونت ذاتی در اسلام به مخاطبان و به ویژه گیمرها و کسانی که به مشاهده بازی میپردازند، القا میشود» (https://iqna.ir).
سوم: از نظر نوع بازی
بازی های رایانه ای را از نظر تاثیری که بر سلامت جسم و روان می گذارد می توان به سه شاخه تقسیم کرد.
الف) بازی های مفید مثل بازیهای فکری که اندیشه انسان را تقویت می کند و چون فکر انسان را درگیر می کند بسیار مفید است ولی نوعا نوجوان و جوان به آن علاقه نشان نمی دهد.
ب) بازی های خنثی
این بازی ها حداقل سلامت روان انسان را به خطر نمی اندازند و صرف سرگرمی هستند مثل فوتبال و ماشین سواری که البته این دسته هم تا حدودی آسیب دارند.
ج) بازی های پرآسیب
بازی هایی هستند که برای سلامت جسم و روان انسان خطرناکند و بیشتر بازی هایی که متناسب با فرهنگ غرب ساخته شده اند در این دسته جای می گیرند.
دقت در بازی کال اف دیوتی نشان می دهد که این بازی اسلام را به عنوان یک دین خشن و ضد انسانی جلوه می دهد، به مقدسات اسلامی توهین می کند و خشونت را در بین جوانان و نوجوانان به شیوه ای کاملا غیر مستقیم تبلیغ می کند. می توان این بازی را یک بازی پر آسیب نامید.
چهارم: از نظر از دست دادن سرمایه عمر
سرمایه عمر انسان که حتی از طلا هم ارزشمند تر است در این بازهای از دست می رود. جوانی که باید به دنبال هویت یابی باشد و مسیر زندگی خود را پیدا کند و برای آینده برنامه ریزی کند با صرف وقت در این بازی و امثال آن جوانی خود را به لهو و لعب سپری می کند و درست زمانی که باید تشکیل خانواده بدهد و مسیر رشد و تعالی را طی کند هیچ انگیزه ای برای ازدواج و ادامه زندگی نخواهد داشت و شاید این یکی از بزرگترین آسیب های اجتماعی فرهنگی استفاده از بازهای کامپیوتری و آنلاین باشد. ضمن این که بازی های آنلاین به دلیل جذابیت هایی که دارند افراد را معتاد به بازی می کنند و رهایی از این اعتیاد هم به راحتی امکان پذیر نخواهد بود.
جمع بندی
به نظر می رسد با توجه به آنچه فقها درباره این بازیها گفته اند و آنچه کارشناسان این عرصه می گویند بهتر است که نوجوان و جوان عزیز ما به دلیل تبعات زیانباری که این بازی دارد به این بازی نپردازند.
پیشنهاد اول ما این است که تا می توانید خودتان را سرگرم بازی های کامپیوتری و آنلاین نکنید و اگر می خواهید بازی کنید به سمت بازیهای فیزیکی بروید و پیشنهاد دوم این که اگر می خواهید بازی کنید بازیهایی را انجام دهید که یا مفید باشند و یا حداقل خنثی باشند که آسیب زیادی برای جسم و سلامت روان شما نداشته باشند. والسلام
جمع آوری و تالیف: دکتر محمد اسماعیل زاده- کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
كانال معارف اسلامی و پاسخگويي به سوالات و شبهات دینی 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr09132532756
🌴آوای طبس👇
@avayetabas
امام خامنهای(مدظلهالعالی): همکاری دانشگاه و صنعت کار عمدهاش همین است که ارتباط بدهد دانشگاه را به صنعت؛ یعنی دانشجو از دوران دانشجویی با صنعت ارتباط پیدا کند هم برای صنعت خوب است و دانش جدید سرریز میشود، ابتکارات سرریز میشود، هم برای دانشگاه خوب است برای خاطر اینکه اعتبارات به سمت دانشگاه میآید، پول و درآمد دارد برای یک دانشگاه؛ این کار باید انجام بگیرد.(۱۴۰۱/۲/۱۹)
🌴آوای طبس👇
@avayetabas
▼ حرف روز
مردم پیروز نهایی انتخابات
چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با حضور طیفهای گوناگون مردمی در روز جمعه، هشتم تیر ماه برگزار شد. بر اساس آمارهای غیررسمی، خراسان جنوبی با 60/3 درصد، بیشترین و تهران بزرگ با 23 درصد، کمترین میزان مشارکت را در بین استانها داشتهاند. میزان مشارکت کلی انتخابات هم بیش از 40 درصد برآورد میشود. بر اساس نتایج منتشر شده از سوی ستاد انتخابات کشور، هیچ یک از نامزدها نتوانستند آرای نصف به علاوه یک رأی را کسب کنند و بنابراین باید منتظر ماند تا در دور دوم انتخابات بار دیگر مردم حضور پیدا کرده و نهمین رئیسجمهور منتخب کشور را در روز جمعه پانزدهم تیرماه تعیین کنند. در این میان توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
1ـ خود نفس برگزاری انتخابات در این زمان بسیار محدود پنجاه روزه از نکات بسیار ارزشمند این دور از انتخابات به شمار میرود. در حالی که تصور میشد سانحه اسفناک پرواز اردیبهشت فضای سیاسی کشور را دچار نوعی شوک و التهاب کند، اما برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در روز جمعه هشتم تیر ماه که همراه با سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت عمومی مردم بود، نشان داد قوام و دوام نظام جمهوری اسلامی بسیار بالاست.
2ـ انتخابات محل رقابت آرا و اندیشهها و نظرات متکثر جامعه است. در انتخابات هشتم تیر ماه نیز تقریباً برای همه سلایق سیاسی کشور نامزدهایی نامنویسی کرده بودند و بنابراین عنصر رقابت انتخاباتی در این انتخابات بیش از پیش مشهود بود. همچنین، رأیدهندگان با وجود آنکه فرصت زیادی برای فکر کردن و انتخاب نداشتند، اما با دید باز و آگاهی در پای صندوقهای رأی حاضر شدند و رأی دادند.
3ـ تحریمکنندگان انتخابات و کسانی که با صندوقهای انتخابات قهر کرده بودند، در این انتخابات حضور پیدا کردند و به معنایی میتوان این انتخابات را مظهر آشتی نخبگان و بخشی از بدنه با حاکمیت قلمداد کرد. جالب توجه آنکه پس از برگزاری چندین انتخابات و به ویژه انتخابات مجلس شورای اسلامی سال گذشته بالاخره نخبگان سیاسی و برخی جناحهای سیاسی متوجه شدند که قهر با صندوقهای انتخاباتی موجب نمیشود که حاکمیت باجی به آنها بدهد یا موجب هیچ گونه نفعی نیست.
4ـ نکته آخر هم اینکه جدای از نتیجه نهایی انتخابات، مردم بار دیگر پیروز نهایی انتخابات هستند. زمانی که در داخل و در خارج از کشور به دور از ملامت و فحاشی و هتک حرمت برخی از معاندان و منافقین به طور گسترده در انتخابات حضور پیدا میکنند و زمانی که با رعایت اخلاق و انصاف به نامزد اصلح رأی میدهند، این مردم هستند که برنده قطعی انتخابات به شمار میآیند.
✍رامین نصیری
🌴آوای طبس👇
@avayetabas
▼ گزارش روز
مهندسی انتخابات!
در پی اعلام نتایج نهایی انتخابات و راه یافتن «مسعود پزشکیان» به مرحله دوم، نشست خبری «علی عبدالعلیزاده» رئیس ستاد این نامزد انتخابات ریاستجمهوری شامگاه شنبه (9 تیر ماه) برگزار شد. در این نشست، رئیس ستاد انتخابات مسعود پزشکیان گفت: «برخی تصور میکردند پزشکیان را برای بازار گرمی آوردهاند که مردم در انتخابات شرکت کنند، بعد هم بگویند او رأی نیاورد؛ اما او رأی اول را آورد که نشان داد «مهندسی انتخابات» شایعه است.» عبدالعلیزاده تأکید کرد: «نگوییم رئیسجمهور اختیار ندارد، رئیسجمهور شخصیت دوم کشور است، دولت لوایح توسعه را تهیه میکند و به مجلس میبرد و با تیم کارشناسی خود کمک میکند نمایندگان مجلس به لوایحی که آینده کشور را خواهد ساخت، رأی بدهند.»
تجربه نشان داده است، هر زمان این جماعت پیروز شدند، انتخابات مهندسی نشده است و هر گاه احتمال ناکامی دادند، با تقلید از ادبیات دشمنان خبیث ملت ایران، نظام و انقلاب و مردم را تخریب کردند و بر ناقوس تقلب و مهندسی انتخابات و تخلف و... دمیدند. حال سؤال اینجاست: فرق انتخابات سال 1384 با 1388 چیست؟ به کدام اجازه و جرئت توانستند رأی 24/5 میلیون نفر (11 میلیون رأی، فاصله نامزد پیروز با نامزد خودشان) را به راحتی زیر پا بگذارند و کشور را به آشوب بکشانند؟ مباحث نشست خبری فوق، اعتراف به دروغ بزرگی است که درباره مهندسی بودن انتخابات در نظام جمهوری اسلامی گفتهاند. اسفندماه سال گذشته، یعنی چهارماه قبل ادعا کردند انتخابات مهندسی شده است و خاتمی را مجبور کردند از رفتار گروهکهای ورشکسته تبعیت کند و در انتخابات مجلس رأی ندهد. آن انتخابات در حالی برگزار شد که اتحادی شوم از براندازان ورشکسته، مدعیان اصلاحات در ایران، سیاسیون غافل و همچنین در رأس آنان آمریکا و رژیم صهیونیستی سرمایهگذاری شدیدی بر روی القای گزاره خالصسازی، مهندسی انتخابات و همچنین قهر مردم با صندوقهای رأی انجام دادند. آن اتحاد شوم از کلیدواژه «مهندسی انتخابات» برای تخطئه رأی مردم و همچنین کوچک شمردن اهمیت صندوقهای رأی و نمایشی اعلام کردن انتخاب مردم استفاده کرد، این در حالی است که رویکرد انتخاباتی نظام به ویژه در پنج سال اخیر (پس از انتخابات مجلس یازدهم) هیچ تغییری نکرده است.
نکته پایانی اینکه فصل انتخابات است و افراطیون مدعی اصلاحات با یک چالش بزرگ روبهرو هستند؛ به خط کردن آن دسته از مخاطبانی که در مقابل منفیبافی این جماعت منفعل بوده و باور کردهاند انتخابات در ایران، مهندسی شده است. سیاستبازان مدعی اصلاحطلبی به ناچار باید اعتراف کنند که به مردم درباره مهندسی بودن انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران دروغ گفتهاند. حال آنکه به نظر میرسد مردم این بار میل و رغبتی به بازیچه شدن نداشته باشند و در مقابل دعوت ایشان برای رأی دادن به نامزد اصلاحطلبان، برعکس به گزینه مقابل رأی بدهند.
✍حسین عباسیان
🌴آوای طبس👇
@avayetabas
▼ خبر ویژه
هشدار تهران به تلآویو
نمایندگی ایران در سازمان ملل در پیامی در توئیتر تبلیغات رژیم صهیونیستی برای حمله به لبنان را «جنگ روانی» خواند و نوشت: «ایران اگرچه تبلیغات رژیم صهیونیستی مبنی بر قصد حمله به لبنان را جنگ روانی میداند، اما در صورت دست زدن به تهاجم نظامی تمامعیار، جنگی نابودکننده رخ خواهد داد.» نمایندگی ایران در سازمان ملل هشدار داد: «همه گزینهها از جمله مشارکت کامل همه جبهههای مقاومت روی میز است.» گفتنی است در هفته های اخیر سران رژیم صهیونیستی برای فرار از باتلاق غزه و تغییر میدان بازی از احتمال گسترش صحنه درگیری به جبهه شمال و تقابل با حزبالله لبنان خبر میدهند! موضوعی که موجب افزایش اختلافات در کابینه رژیم صهیونیستی و همچنین بیشتر شدن تنشها علیه نتانیاهو شده است. از سوی دیگر، مقاومت نیز اعلام کرده است هر گونه ماجراجویی در مرزهای شمالی موجب باز شدن درهای جهنم به روی رژیم اشغالگر خواهد شد.
🌴آوای طبس👇
@avayetabas
▼ اخبار
آمریکا بیصاحب مانده است!
«ایلان ماسک» به مناظره بایدن و رقیبش، دونالد ترامپ که به میزبانی شبکه خبری «سیانان» در آتلانتا برگزار شد، واکنش نشان داد. او در شبکه اجتماعی «ایکس» زیر پست نامزد سابق ریاستجمهوری آمریکا که نوشته بود «بایدن در حقیقت و در عمل این کشور را اداره و رهبری نمیکند و بعد این سؤال ناراحتکننده پیش میآید که خب چه کسی مسئول (کشور) است؟» نوشت: «شاید هیچکس». پیشتر رسانههای آمریکایی گزارش دادند، دموکراتها در پی عملکرد شدیدا ضعیف «جو بایدن» در مناظره نخست ریاست جمهوری با «دونالد ترامپ»، احساس خطر شدیدی کرده و به تکاپو افتادهاند تا بایدن را از رقابت خارج و با گزینه دیگری جایگزین کنند. بایدن 81 ساله، نامزد ریاستجمهوری حزب دموکرات و پیرترین رئیسجمهور تاریخ آمریکا در جریان مناظره 90 دقیقهای با ترامپ بارها با مطرح کردن جملات نامفهوم و نیمهتمام و پاره شدن رشته افکارش و سکوتهای عجیب گاف داد و سردرگم ظاهر شد.
شرط حزبالله برای توافق کاهش تنش!
روزنامه «واشنگتن پست» آمریکا نوشت، این کشور از دولت قطر خواسته است در پرونده توقف درگیری بین لبنان و رژیم اسرائیل، به واشنگتن کمک کند. این روزنامه به نقل از مسئولان آمریکایی مدعی شده است: «احتمالاً برای پایان دادن به درگیری در مرز فلسطین اشغالی و لبنان بدون اینکه آتشبسی در غزه برقرار باشد، «گزینههایی» وجود داشته باشد. بر اساس این ادعا، حزبالله چهبسا با توافقی که گزینههای نظامیاش را بدون آتشبس در غزه محدود کند، مخالفت خواهد کرد. طی ماههای گذشته قطر در پرونده مبادله اسرا و توافق آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی نقش مهمی ایفا کرده است. «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان بعد از سفر «آموس هوکشتاین»، به لبنان و سرزمینهای اشغالی برای دستیابی به کاهش تنش بین حزبالله و رژیم صهیونیستی، گفت: «آرامش در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی منوط به توقف جنگ علیه غزه است.»
ثمره باور به وعده الهی
فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: «امام خمینی(ره) کسی بود که روح جهاد و شهادت را در پیکره امت اسلامی جاری کرد و ماهیت واقعی دین را به دست مجاهدان روشن کرد.» «سردار سلامی» با تأکید بر اینکه «ما پیروز میشویم و این سرنوشت محور مقاومت است»، اظهار کرد: «فلسطین ادامه میدهد، لبنان میدرخشد، یمن ایستاده است، افغانستان دشمنان را مفتضح کرده و سوریه بدخواهان اسلام را فراری داده است. همه اینها، عبرتهای بزرگ تاریخ هستند و ثابت میکنند که مقاومت جواب میدهد، چون وعده خداست. ما به این وعده ایمان داریم. همان آمریکایی که در سوریه و عراق بیش از 10 تریلیون دلار هزینه کرد، همه سرمایه خود را آورد تا مسلمانان را تسلیم کند. علاوه بر این، ما را در طرح ارعاب نظامی قرار داد، اما چه زمان این عملیاتهای ضعیف نظامی میتواند ما را دچار تزلزل کند، وقتی مجاهدان اسلام، باور به وعده الهی داشته باشند؟»
تغییر رویکرد اتحادیه عرب به حزبالله
دستیار دبیرکل اتحادیه عرب به فاصله یک روز پس از پایان سفرش به بیروت، پایتخت لبنان اعلام کرد، این اتحادیه دیگر حزبالله لبنان را یک سازمان تروریستی نمیداند. به نقل از خبرگزاری آناتولی، «حسام زکی» تصریح کرد، در قطعنامههای سابق اتحادیه عرب، حزبالله لبنان تروریست معرفی شده بود و این مسئله در قطعنامهها وجود داشت و بر این اساس بود که ارتباطات با آن قطع شد. او با اشاره به دیدار خود با مقامات حزبالله لبنان افزود: «کشورهای عضو اتحادیه عرب (که به نام آنها اشاره نکرد) موافقت کردند که دیگر از فرمول تروریستی قلمداد کردن حزبالله استفاده نشود، چرا که اطلاق این صفت دیگر وجود ندارد و اتحادیه عرب فهرستهای تروریستی ندارد و تلاشی برای نام بردن از نهادها یا گروهها در این راستا صورت نمیگیرد.»
🌴آوای طبس👇
@avayetabas
▼ اخبار کوتاه
◄ حزبالله لبنان با صدور بیانیهای اعلام کرد، تجهیزات جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی را در پایگاه «مسکفعام» هدف قرار داده است. در بیانیه اول مقاومت اسلامی لبنان آمده است: «در راستای حمایت از ملت استوار فلسطین در نوار غزه و حمایت از مقاومت شجاع و شرافتمند آن، رزمندگان مقاومت اسلامی تجهیزات جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی را در پایگاه مسکفعام با سلاحهای مناسب هدف قرار داده و تلفاتی بر دشمن وارد کردند.» در همین راستا، یکی از مسئولان صهیونیست با انتقاد شدید از شکست کابینه و ارتش این رژیم در رسیدگی به وضعیت جبهه شمالی فلسطین اشغالی، درباره هرگونه ماجراجویی اسرائیل علیه حزبالله هشدار داد.
◄ «عملکرد بایدن در این مناظره، یک فاجعه بود»، این جملهای است که از دو روز گذشته بارها از سوی دموکراتها و حتی تحلیلگران رسانههای مختلف بیان شده است. حتی مردم عادی نیز بنا بر نظرسنجی «سیانان» بایدن را بازنده مناظره دانستهاند. علاوه بر این، 60 درصد از افراد شرکتکننده در نظرسنجی مؤسسه مورنینگ کانسالت، خواستار کنارهگیری بایدن از نامزدی ریاستجمهوری شدهاند. رئیسجمهور 81 ساله آمریکا با چالشها و انتقادات مختلفی مواجه است. وضعیت سلامت جسمی و روانی او در کنار سن بالایش کار را برای او دشوارتر از قبل کرده است.
◄ خبرگزاری فرانسه از حمله یک مهاجم مسلح به تیر و کمان به درب ورودی ساختمان سفارت رژیم صهیونیستی در بلگراد، پایتخت صربستان خبر داد. وزارت کشور صربستان در بیانیهای گفته است، یک مهاجم ناشناس که هویت آن در دست بررسی است، با استفاده از یک تیر و کمان به افسر پلیس که از نیروهای محافظ سفارت بوده، شلیک کرده و باعث آسیب به گردن وی شده است. این افسر پلیس با استفاده از اسلحه خود به مهاجم شلیک کرده و او را کشته است.
◄ «هادی طحاننظیف» سخنگوی شورای نگهبان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دو نفر از حافظان صندوقهای رای با حمله ددمنشانه دشمنان ملت ایران در راسک مظلومانه به شهادت رسیدند. این عزیزان، برای برگزاری انتخابات و تحقق خواست و اراده مردم تلاش میکردند.» وی در ادامه آورده است: «ضمن تسلیت شهادت این غیورمردان، برای دیگر عوامل نظارتی، اجرایی و انتظامی مجروح شده آرزوی سلامتی دارم.»
◄ «محمدباقر قالیباف» با انتشار بیانیهای از «سعید جلیلی» حمایت کرد و نوشت: «لازم است تأکید کنم راه هنوز پایان نیافته است و علی رغم اینکه اینجانب برای شخص آقای دکتر پزشکیان احترام قائل هستم، اما به دلیل نگرانی از برخی اطرافیان ایشان، از همه نیروهای انقلابی و حامیان خود میخواهم که کمک کنند تا جریانی که مسبب بخش مهمی از مشکلات اقتصادی و سیاسی امروز ماست، به عرصه قدرت باز نگردند.»
🌴آوای طبس👇
@avayetabas
🔸سخنگوی شورای نگهبان: صحت انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری به تایید شورای نگهبان رسید
✅درایتا به ما پیوندید
🌴 @avayetabas 📡 آوای طبس 🌴
سرپرست وزارت خارجه: دادخواهی از عاملان، معاونان و مباشران کاربرد سلاح شیمیایی علیه ایران مشمول مرور زمان نمیشود
🔹محاکم ملی و بینالمللی نیز باید به مسئولیت خود در پاسخگوکردن جنایتکاران و استیفای حقوق معنوی و مادی قربانیان شیمیایی عمل کنند.
🔹همان کشورهایی که کاملاً از صدام برای تولید و استفاده از سلاح شیمیایی علیه ایران از جمله زنان و کودکان مظلوم شهر سردشت حمایت کردند، امروز حامی تمام عیار و شریک مستقیم نسلکشی، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت رژیم اسرائیل در غزه هستند.
@avayetabas
💢صحرایی: حقوق معلمان با اجرای رتبهبندی ۲۶ درصد رشد پیدا کرده است
🔹️وزیر آموزشوپرورش: میزان بازنشستگی در وزارت آموزشوپرورش از میزان جذب نیرو پیشی گرفته است.
@avayetabas
💢اخبارامیدآفرین ۹ تیرماه ۱۴۰۳
🔹وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون تومان شد
🔹حمایت ۷۰۰ میلیارد تومانی معاونت علمی از راهاندازی «مرکز فناوریهای کوانتومی»
🔹ایران در رتبه هفتم تولید برق دنیا قرار گرفت
🔹قدرتمندی ایران در تولید مواد اولیه دارویی
🔹جهش سهم ایران از تجارت گاز جهان؛گام بلند ایران برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه
@avayetabas