🎙 #تبیین_و_تحلیل | زیارت اربعین؛ محور امتسازی
👈 گفتاری از حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری
🔻 «امتسازی» در تقسیم کلان آن به دو گونه است که هر کدام الزامات و امکانات خود را میطلبد. یکی امتسازی در جبههی باطل است که بر محور حیات دنیاست. متقابلاً یک تمدن دیگری هم داریم؛ تمدن الهی که بر مبنای اقدامات انبیاء است.
🔹️ کما این که برج ایفل نماد تمدن مادی است و دور آن طوافی صورت میگیرد، کربلا نماد تمدن ماست و حول آن طواف صورت میگیرد و این تمایل قلوب به کربلاست که امتساز است. زیارت سیدالشهدا علیهالسّلام کثرتهایی را که شیطان برپا میکند، به هم میزند و به جای آن یک تمدن درست میکند.
🔹️ عاشورا هزینهای است که نبیّ اکرم صلواتاللهعلیهوآله برای امتسازی و شفاعت و عبوردادن امتش از فتنهی جبههی کفر و نفاق دادهاند. زیارت و بُکاء و عزاداری بر اباعبدالله علیهالسّلام محور اتصال امت به عاشورا است.
🏷 #الحسین_یجمعنا
🔍 مطالعه متن کامل:
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=43733
🏴 توصیههایی پیرامون #زیارت_اربعین
ص (۱)
بسم الله الرحمن الرحیم
باید افرادی که ذینفوذ هستند در یک جمع، و دیگران کلماتشان را قبول دارند، چه به عنوان #منبر یا #سخنرانی یا #درس یا #روحانی کاروان یا هر چیز دیگر، همانطوریکه در #حج معمولاً جلسه در #تهران گرفته میشود و اعمال حج نشان داده و توضیح داده میشود، همین کار را در این زیارات انجام دهند. به این صورتکه از زیر مجموعهی خودشان سؤال کنند از هر صنفی هستند؛ #دبیرستانی یا #دانشگاهی یا #تاجر و ... - در این جمعیت عجیبی که انشاءالله به سلامت موفق بشود- بپرسند #هدف چیست؟ هدف را مشخص کنند. ببینند اینها میدانند هدف چیست یا فقط میخواهند #زیارت بروند، #ثواب ببرند و بیایند باز سر کار خودشان باشند؟ چند تا از کلمات امام #حسین علیهالسلام انتخاب کنند و به اینها حالی کنند که حضرت امام حسین علیهالسلام به دنیا #توجه نداشت. #دنیا را یک مسیر و جادهای بیشتر حساب نمیکرد. و #مرگ را اصل این #سفر میدانست. هدف #خلقتی که خدا به #انسان داده، تقریباً از مرگ شروع میشود. امام حسین علیهالسلام هم دلخوشیاش به این بود که از این پل به آسانی ردّ میشود و با آنهاییکه به آنها #عشق میورزد، #وصال پیدا میکند، چرا که میفرماید: «و ما أولهنی إلی أسلافی اشتیاق یعقوب إلی یوسف». من #زندگی دنیا برایم زندگی نیست. مثل اینکه حضرت #یعقوب علیهالسلام هم زندگی نداشت و در نتیجه مبتلا به نابینایی شد و همهاش آه میکشید برای #یوسف و دوری از او.
آیا شماها میخواهید با رفتن و برگشتن از اینجور #معارف درونتان ظهور بکند و طمع لذات دنیا از خاطرتان پاک شود، محو شود و طمع به لذات آنجا در شما پیدا شود و یا اگر هست تقویت شود؟.
خلاصه یا #حسینی شوید و برگردید، یا اگر حسینی هستید، حسینیتر بشوید و برگردید.
مثلاً بنده در جوانی موفق شدم مادرم و یکی دو تا از زنان آشنا و اقوام را با خودم بردم #کربلا و آنجا هم #مریض شدم، مادرم هم سرش شکست، مشکلاتی هم پیش آمد. بالأخره وقتی برگشتیم، استاد ما [مرحوم آیت الله حاج شیخ عباس #طهرانی ] که یک قدری اهل این حرفها بود، میگفت: من اثر این زیارت را در تو میبینم. یا میگفت نور زیارت را در تو میبینم. یک چنین چیزی.
خلاصه سفر، سفر #تجارت است. تجارت #روحی است و تبدیل #افکار است. و برای تبدیل این افکار، سخنان حضرت خوانده و معنا شود. همین کتاب [ #سخنان_حسین_بن_علی_علیهماالسلام_از_مدینه_تا_کربلا] تألیف آقای #نجمی همراه باشد و آنها هم داشته باشند، که حضرت در برابر افراد چه فرمود؟ در منازل، در #مکه، در راه و در روز #عاشورا و... ، این سفرنامهی حضرت است.
شما هم میخواهید مثل #حجاج بیتالله، - خانهای که بانیاش حضرت #ابراهیم خلیل الله علیهالسلام بود- ، یک سفری نظیر سفر حج داشته باشید، منتهی زیارتگاهش، شهادتگاه بزرگترین و شریفترین #شهید است. و با چنین ملاقاتی، با چنین زیارتی، با چنین عرض سلامی، باید یک چیزی در #روح وارد شود، که هر کسی از #مؤمنین که اهل #شناخت اند، بگویند ایشان فرق کرده. از یک ماه پیش، دو ماه پیش که با هم بودیم تا حالا خیلی فرق کرده؛ شوقییاتش، ذوقییاتش، علاقههایش فرق کرده. مثلاً اگر #محرم و #صفر عزاداری میکند، حالا هر دوازده ماه میخواهد #عزاداری کند، مثل کسی که ماه رمضاناش قبول شده، دلش میخواهد همهی سال ماه #رمضان باشد.
این حرفها به خاطر این است که شما سؤال فرمودید، ما هم در جواب اینها را عرض میکنیم شاید یک چیزی هم به برکات آنها به ما برسد....
بیماری فرزندان و برای من بیاورد! کتاب خون دلی که لعل شد ص۱۵۹
🌿
╭┅────➖────┅╮
🆔 @avaymarefat 🍃🌸
╰┅────➖────┅╯
ادامهی مطلب در پیام بعدی⬇️
⬆️ ادامهی مطلب صفحهی قبل (۲)
🔹 ... حضرت اساسنامهی خروجش از محوطهی #معاويه ها و #یزیدی ها را در این فرمایشات بیان کرده. یک کسی به حضرت #صادق علیهالسلام عرض کرد شما روی چه مبانی و پایههایی زندگی میکنید؟ که حضرت در جواب فرمودند که بر چهار پایه.
اول اینکه دیدم کسی #عمل مرا انجام نمیدهد؛ بنا گذاشتم که خودم کار خودم را بکنم.
دوم این که «علمت أن الله مُطَلِّعٌ علیَّ فاستحییتُ»؛ [ دانستم که خدای متعال مطلِع است بر من، پس حیا کردم.]
دیگر اینکه دانستم که آخر کارم #موت است «فاستعددتُ»؛ [ ... پس آماده شدم.]
و دیگری اینکه «علمت أن رزقی لایأکله غیری فاطمأننتُ»؛ [ دانستم که رزق مرا دیگری نمیخورد، پس اطمینان پیدا کردم.]¹
باید هر #مسلمانی یک #قانون_اساسی برای زندگی خودش و #خانواده اش و کسانی که از او حرفشنوی دارند، در ذهنش و در دفترش داشته باشد و آن را در تابلوی محل کارش و در جایگاه #خواب و استراحتش نصب کند، تا نشان دهد که این چه کاره است؟ معنای #انسانیت خودش را نشان بدهد.
همانطوریکه این تابلوها نشان میدهد که مثلاً اینجا لوازم خانگی میفروشند. اینجا قطعات ماشین، فروش میرود، انسان #مسلمان هم باید در محلهایی که هست، بالای سرش، این طرف و آن طرفش، این اشارات در مورد این مسائل همیشه چشمزد و گوشزد باشد، برای خودش و برای اطرافیانش. اینها به منزلهی مبارزهی با #مواد_مخدر است. چون اصلیترین مادهی مخدر، خود دنیاست. #علاقه داشتن و عشق به دنیا داشتن بزرگترین مادهی مخدر است. برای مبارزه با این مواد مخدر باید این #فکر ها را کرد. و حضرت این فکرها را در این بیاناتشان نشان داده.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
___
۱) [ #بحارالانوار ج ۷۸ ص ۲۲۸]
بیماری فرزندان و برای من بیاورد! کتاب خون دلی که لعل شد ص۱۵۹
🌿
╭┅────➖────┅╮
🆔 @avaymarefat 🍃🌸
╰┅────➖────┅╯
💐 احادیث معنوی🍃
🌿. قال رسولالله صلی الله علیه وآله و أسرع الدّعوات إجابة دعوة الأخ لأخيه بظهر الغيب.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: دعاى برادرى كه در غيبت برادر خود براى او كند، از همه دعاها زودتر مستجاب مىشود.
قال رسولالله صلی الله علیه وآله دعاء الأخ لأخيه بظهر الغيب لا يردّ.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: دعائى كه برادر پشت سر برادر خود كند ردشدنى نيست.
قال رسولالله صلی الله علیه وآله دعاء المرء المسلم مستجاب لأخيه بظهر الغيب عند رأسه ملك موكّل به كلّما دعا لأخيه بخير قال الملك: آمين و لك بمثل ذلك.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: دعاى مرد مسلمان كه پشت سر برادر خود كند پذيرفته شود بر سر او فرشتهاى موكل است و هر دم براى برادر خود دعائى كند گويد پذيرفته باد و براى تو نيز نظير آن باشد.
🌷. قال رسولالله صلی الله علیه وآله من زهد في الدّنيا علّمه اللَّه بلا تعلّم و جعله بصيرا.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر كه از دنيا بگذرد خدايش بدون تعلّم علم آموزد و بصيرت دهد.
الإمامالصادق علیه السلام :مَن زَهِدَ في الدُّنیا أثْبَتَ اللهُ الحِکمَةَ في قَلبِهِ.
امامصادق علیه السلام فرمودند: هر که به دنیا پشت کند خداوند حکمت را در دلش استوار گرداند و زبانش را به آن گویا سازد.
قال رسولالله صلی الله علیه وآله من ازداد علما و لم تزدد في الدّنيا زهدا لم يزدد من اللَّه إلّا بعدا.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: هر كه علمش فزون شود و بىرغبتى وى بدنيا فزون نشود دوريش از خدا بيشتر شود.
🌺. قال رسولالله صلی الله علیه وآله الجاهل السّخيّ أحبّ إلى اللَّه من عالم بخيل.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: نادان سخاوتمند نزد خدا از عالم بخيل محبوبتر است.
قال رسولالله صلی الله علیه وآله الجنّة دار الأسخياء.
رسولخدا صلی الله علیه وآله فرمودند: بهشت خانه سخاوتمندان است.
📚نقل از نرم افزار احادیث معنوی
🌾 ╭┅────➖────┅╮
🆔 @avaymarefat 🍃🌸
╰┅────➖────┅╯
◾️ شوق زیارت
🔹 زیارت، در نظر او [حضرت آیتالله بهجت]، عملی ظاهری و صوری نبود؛ بلکه در هنگام زیارت واقعاً در محضر زیارتشونده حاضر میشد. معتقد بود:
اگر میخواهید زیارت، زیارتی اساسی باشد، باید قلبتان هم همان را بگوید که زبانتان میگوید؛ یعنی قلب هم همان چیزی را درک کند که در زیارتنامه قرائت میشود.
🔹 زیارت را با آدابش بهجا میآورد و میفرمود:
از اهمّ آداب زیارت این است که بدانیم بین حیات معصومین علیهمالسلام و مماتشان هیچ فرقی وجود ندارد؛ یعنی الآن هم امام حیّ است و حرفت را میشنود.
🔹 اهتمامش به امر زیارت کمنظیر بود. اعتقادش بود که اگر کسی بخواهد تشنگی و عطش دیدار با معصومین علیهمالسلام را در وجود خود تخفیف دهد، زیارت مشاهد مشرفه بهمنزلۀ ملاقات آنها و دیدار آن حضرات است.
📚 رحمت واسعه، ص١٨
☑️ @avaymarefat
"عارف، متخصص زندگی کردن است"
💎 روزی کسی جایی به من گفت؛ دگر از این زندگی سیر شده ام. می خواهم بروم. شوق رفتن و فرار دارم. و از این حرفها. خیال می کرد چنین حس و حالی عارفانه است. به او گفتم؛ خب برو! برو تا دوباره با پس گردنی برت گردانند! و شاید جایی سخت تر از اینجا! عارف حقیقی که نشانه اش این حالات و این حرفها نیست. عارف کسی است که زندگی می کند، که زندگی کردن را بلد است. عرفان که معنای فرار ندارد. عارف کسی است که با جریان حیات همراه و هماهنگ است. کسی است که از ساده ترین چیزها فی الحال لذت می برد. صدای کلاغ برایش بهترین سمفونی می شود. ماسه های ساحل برایش پرنیان می شود و خنده ی کودکان برایش بهشت... عارف کسی است که خواستار چیزی و جایی نیست. زیرا همه چیز فی الحال برایش مهیاست. عارف جایی برای رفتن ندارد. جا خود متعالی اوست. بهشتش با خودش است همچنانکه خدایش با خودش است. کجا می خواهی بروی؟! هر جا بروی این تلخی را با خودت خواهی برد. و این تلخیِ نگاه است که جهنم ساز است. زندگیت را بپذیر. به صدایش گوش بده. ببین هر لحظه چه آگاهیهای برایت به ارمغان می آورد. یک عارف متخصص زندگی کردن است. نرم و لطیف. هر جا که باشد.
@avaymarefat
"نکات قرآنی"
(۴۲۹)
"فَضَلُّوا فَلا یَستَطِیعُونَ سَبِیلاً"
(آنها گم شده اند و توانایی راهیابی به جایی را ندارند!)
آن که خود را گم کرده است، نمی تواند دیگری را بجوید! کجا بجوید؟! کجا برود؟! خود گم شده است! چنین کسی حتی اگر راه درست جلوی پایش باشد، آن را نخواهد دید! پیدا کردن خود و معرفت به خویشتن خویش شرط طریقت است. آنها که می گویند؛ پس خدا کو، کجاست؟! ابتدا باید خود را پیدا کنند و معرفت یابند. مشاهده گر کیست؟! جوینده کیست و چه کسی این سؤال را می کند؟! و چون دریابد، خواهد دید که حضور خدا درون و برون را فرا گرفته است. خدا گم نشده است. او "حاضر" است. همیشه حضور داشته است. و صد البته برای کسانی که در غوغای رنگها و توهّمات گم شده اند، "او" در غیب است. "غایب" است.
🏝 @avaymarefat
"تجارب گونه گون"
💎 اینطور نیست که تجارب هر کس در سلوک مثل دیگری باشد. زیرا خداوند هر کس را از مسیری راه می بَرَد، که صلاح اوست. سلوک سلیمان از طریق پادشاهی اش است و سلوک ایوب از طریق بیماری اش. ابراهیم باید از آتش گذر کند و یوسف از چاه سر در آورد. عبور موسی از آب است و عیسی از آسمان ... هر کس حکایت خویش را دارد و تو نیز حکایت خود را. آنچه که ثابت است، رجوع به حق است. و آنچه که بی شمار است، راه های بسوی خداست. "الطُّرقُ اِلَی اللهِ بِعَدَدِ نُفُوسِ الخَلایِقِ".
🌷 @avaymarefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
* #کلیپ_تصویری #اربعین
🎥موضوع: توصیه ای به جامانده های قافله اربعین
🔺 حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
@avaymarefat
#شاکله #اشک #امام_حسین
💠 جنس افراد ملاک شقاوت و سعادت
🔻ائمه (عليهم السلام) جنس و جوهره را میشناسند. وقتي به افراد نمره مي دهند مي فرمايند: اين سعيد است و آن شقي است! چون بطن کار را مي شناسند ديگر رد خور ندارد.
🔸 يک وقت علم ما تعلق ميگيرد که زيد سعيد است ولي مقدمات رسيدن به اين علم اموري موهوم و سست است مي پرسيم چرا سعيد است؟ مي گويد: چون ريش دارد و نماز اول وقت مي آيد. ولي اين ها هيچ کدامش ما را به آن حقيقت نمي رساند؛
🔹 ولي يک مرتبه بالاتر، ممکن است يک نفر به ريش توجهي نکند، با طرف بوده و صفات او را بررسي کرده و ديده است خوب فردي است؛ به اين هم باز نمي شود اکتفا کرد.
🔸 آخرين حدي که میشود نسبت به سعادت و شقاوت افراد قضاوت کرد، اگر خداوند کسي را اهل شناخت کرد و بينا شد، انسان نسبت به فردي اطلاع پيدا کند که سعيد است يا نه، دقيقترين مقدماتي که انسان را به نتيجه میرساند اين است که انسان جنس فرد را بشناسد و اين کارِ هر کسي از اولياء نبوده، اصل و حقيقتش کار چهارده معصوم است و اگر شعبه باريکي از آن نصيب کسي شده باشد و قطره اي از اين دريا نصيب کسي شده باشد باز منشأش آنجا است.
🔹 آنچه جنس انسان را عالی می کند و جوهره را طلایی می کند پیوند با کربلا و گریه بر سیدالشهداء است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
@avaymarefat
"روز مبادا"
... ذهن بیمارِ تاریک اندیش، جاعل "روز مبادا"ست. او این روز موهوم را آفریده است تا با وجاهتی به ظاهر معقول، نقد حال تو را بِرُباید. "روز مبادا"، میوه ای کرموست. ظاهرش منطقی و باطنش شیطانی است، چه همواره تو را در نگرانی و تشویش و ترس نگاه میدارد. "روز مبادا" یک برنامه ی ترس است که نفس شیطانی به آدمی القاء کرده است. آن حیله و طرفندِ جریان مخرب است. ای دوست، انباشته کردن به بهانه ی "روز مبادا"، آرامش بخش نیست، بیماری زاست. جام زهری است برای از بین بردن جریان زنده ی زندگی. از وقتی که این ذهن شیطان صفت، بیماری مسری "روز مبادا" را به جان انسان انداخت، فقر از هر سو سایه گستراند. زیرا آنگاه که همه مشغول جمع کردن و انباشته کردن باشند، ثروت از مسیر طبیعی اش خارج شده، و فقر و سپس کفر، از هر دری وارد می شوند. انفاق می میرد و فتوّت می خشکد. چرا که هر کس سرگرم بازیِ "روز مبادا"ست. روزی موهوم که تمام روزهای نقد تو را میخورد آن هم بی آنکه از این بیماری خطرناک با خبر باشی. برای بشر نافهم، روز موهوم و نیامده ای بنام "روز مبادا"، همواره مهمتر از روز نقدی است که در آن بسر می برد. شگفتا که آدمی چگونه واقعیتی را به پای توهّمی ذبح می کند؟! تو با ذهنیت "روز مبادا"، همواره منتظر خطری، منتظری که اتفاقی بیفتد، منتظر بلایی! و این حماقت است. همان بیماری پنهان است. زیرا برنامه اش را خودت پیشاپیش به ذهنت القاء کرده ای، پس بر سرت نیز می آید. زیرا آدمی همواره با اندیشه هایش روبرو می شود ...
@avaymarefat