💚 🌸 با سلام و تبریک میلاد فخر عالم.
🌺 معراج 🌺
پیامبر خاتم، یکسال قبل از هجرت از مکه به مدینه، در شب میلادشان، شب هفدهم ربیع الاول، به فرمان خدا به معراج رفتند تا بعضی از آیات عظمت الهی را از نزدیک و با چشم سر مشاهده کنند.
🌹🌹بسم الله الرحمن الرحیم، سُبْحانَ الَّذِی أَسْرى بِعَبْدِهِ لَیْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِی بارَکْنا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیاتِنا إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ.
پاک و منزه است خدائى که بنده اش را در یک شب از مسجد الحرام به مسجد الاقصى که گرداگردش را پر برکت ساخته ایم برد، تا برخى از آیات خود را به او نشان دهیم چرا که او شنوا و بیناست. ۱ اسراء.
✨ لیل یعنی شب، و اسراء یعنی سفر شبانه.
کلمهء عبد نشان می دهد این سفر شبانه، نه فقط یک سفر روحانی در خواب یا مکاشفه بلکه یک سفر جسمانی، روحانی و در بیداری بوده است. عبد یعنی بنده ای که بیدار و مشغول بندگی است.
✨ اما در معراج چه گذشت؟
🌹🌹بسم الله الرحمن الرحیم، وَ النَّجْمِ إِذا هَوى........
سوگند به ستاره هنگامیکه افول مى کند.
که دوست شما منحرف نشده و گمراه نیست.
و از روى هواى نفس سخن نمى گوید!
آنچه مى گوید چیزى جز وحى که بر او نازل شده نیست!
آن کسیکه قدرت عظیمى دارد او را تعلیم داده است.
آنکه توانائى فوق العاده دارد. آنگاه او سلطه یافت.
در حالیکه در افق اعلى قرار داشت!
سپس نزدیک تر و نزدیک تر شد.
تا آنکه فاصله او (با مقام عظمت خدا، یا با جبرئیل. تفاسیر متفاوت است) به اندازه فاصله دو کمان یا کمتر بود.
در اینجا خداوند آنچه را وحى کردنى بود به بنده اش وحى نمود.
قلب (پاک او) در آنچه دید هرگز دروغ نگفت.
آیا با او دربارهء آنچه (با چشم خود) دیده مجادله مى کنید؟!
و بار دیگر نیز او را مشاهده کرد (اگر او جبرئیل باشد، یکبار هم پیامبر خاتم، او را در غار حرا در زمان نزول اولین وحی مشاهده فرموده بود).
نزد سدرة المنتهى .
که جنّت المأوى در آنجاست.
در آن هنگام که چیزى، سدرة المنتهى را پوشانده بود ( شاید نوری خیره کننده ).
چشم او هرگز منحرف نشد و طغیان نکرد.
او پاره اى از آیات و نشانه هاى بزرگ پروردگارش را دید. ۱ تا ۱۸ نجم.
👈 اما هدف این سفر چه بوده است؟
🌸 آقا امام صادق در بارهء هدف معراج فرموده اند:
💚 خداوند هرگز مکانى ندارد، و زمان بر او جریان نمى یابد، و لکن مى خواست فرشتگان و ساکنان آسمانش را با قدم گذاشتن پیامبر در میان آنها، احترام کند و نیز از شگفتى هاى عظمتش به پیامبرش نشان دهد، تا پس از بازگشت براى مردم بازگو نماید ( و درک و دید تازه ای برای هدایت و رهبری انسانها بیابد ).
تفسیر برهان، ج۲، صفحه ۴۰۰.
بحار الانوار ، ج۳، صفحه ۳۱۵.
👈 نکتهء بسیار مهم دیگر اینکه:
در مسئلهء معراج، هیچیک از مشکلات سفر به فضا، مانع این سفر جسمانی، روحانی نشده اند.
خداوند، مرکب سریع السیر و ناشناخته ای که متناسب این سفر فضائى بوده، در اختیار پیامبرش گذارده است، و او را از خطراتى که در این سفر وجود داشته، زیر پوشش حمایت خود گرفته است. خطرات نیروی جاذبه، فقدان هوا، گرمای سوزان آفتاب در قسمتی که می تابد و سرمای کشنده در قسمتی که نمی تابد، اشعه های خطرناک که در ماوراء جو وجود دارند، مشکل بی وزنی و بالاخره ششمین و آخرین مشکل در سفرهای فضایی، مشکل زمان.
تمام این موانع در سفر معراج حضرت رسول از مقابل ایشان برداشته شد و ایشان را با وسیله ای خاص به میهمانی آسمانیها بردند.
🌺 اللهم صل علی النبی و آله الطیبین الطاهرین 🌺
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ ۖ وَيُخَوِّفُونَكَ بِالَّذِينَ مِن دُونِهِ ۚ وَمَن يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ.
آیا خداوند براى (نجات و دفاع از) بنده اش کافى نیست؟! ولى آنها تو را از غیر او مى ترسانند. (آنها گمراهند) و هر که را خداوند گمراه کند، هیچ راهنمایى براى او نخواهد بود! ۳۶ زمر.
تفسیر: خداوندى که قدرتش برتر از همهء قدرت هاست، و از نیازها و مشکلات بندگانش به خوبى آگاه است، و نسبت به آنها نهایت لطف و مرحمت را دارد، چگونه ممکن است بندگان با ایمانش را در برابر طوفان حوادث، و موج عداوت دشمنان تنها بگذارد؟
🍃 👈 در حقیقت، این آیه نویدى است براى همهء پویندگان راه حق، و مؤمنان راستین، مخصوصاً در محیط ها و زمانهایی که از هر سو مورد تهدیدند.
این آیه، به آنها دلگرمى و ثبات قدم مى بخشد، روح آنها را سرشار از نشاط و گام هایشان را استوار مى سازد، و اثرات روانى زیانبار تهدیدهاى دشمنان را خنثى مى کند.
👈 در دنبالهء این آیه، و آیهء بعد، اشاره به مسئلهء هدایت و ضلالت و تقسیم مردم به دو گروه گمراه و هدایت یافته میکند و اینکه همهء اینها از ناحیهء خداست، تا روشن شود، تمامى بندگان، نیازمند درگاه اویند، و بى خواست او چیزى در عالم رخ نمى دهد، مى فرماید:
🌹 وَمَن يَهْدِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِن مُّضِلٍّ ۗأَلَيْسَ اللَّهُ بِعَزِيزٍ ذِي انتِقَامٍ.
و هر که را خدا راهنمایى کند، هیچ گمراه کننده اى نخواهد داشت. آیا خداوند، توانا و داراى مجازات نیست؟! ۳۷ زمر.
بدیهى است نه آن ضلالت، بى دلیل است، و نه این هدایت بى حساب، بلکه هر یک تداومى است بر خواست خود انسان و تلاش او، آن کسیکه در طریق گمراهى قدم مى گذارد، و با تمام توان براى خاموش کردن نور حق تلاش مى کند هیچ فرصتى را براى اغفال دیگران از دست نمى دهد، و سر تا پا غرق گناه و عصیان است بدیهى است خداوند او را گمراه مى سازد، نه تنها توفیقش را از او بر مى گیرد بلکه نیروى درک و تشخیص او را از کار مى اندازد، بر دل او مهر مى نهد و بر چشمانش پرده مى افکند که این نتیجه اعمالى است که انجام مى دهد.
اما کسانیکه با خلوص نیت، قصد سیر الى الله را دارند و اسباب آنرا فراهم ساخته و گامهاى نخستین را برداشته اند، خداوند دستشان را می گیرد، نور هدایت الهى به کمکشان مى شتابد و فرشتگان حق به یارى آنها مى آیند، وسوسه هاى شیاطین را از قلوبشان مى زدایند ، ارادهء آنها را نیرومند، و گام هایشان را استوار مى دارند، و در لغزشگاه ها، لطف الهى یاری رسان است.
💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَيُوَفِّيهِمْ أُجُورَهُمْ وَيَزِيدُهُم مِّن فَضْلِهِ ۖ وَأَمَّا الَّذِينَ اسْتَنكَفُوا وَاسْتَكْبَرُوا فَيُعَذِّبُهُمْ عَذَابًا أَلِيمًا وَلَا يَجِدُونَ لَهُم مِّن دُونِ اللَّهِ وَلِيًّا وَلَا نَصِيرًا.
پس کسانیکه ایمان آوردند و عمل شایسته انجام دادند (خداوند) پاداششان را بطور کامل به آنها خواهد داد و از فضل و بخشش خود بر (پاداش) آنها خواهد افزود. ولی کسانی را که ابا کردند و تکبر ورزیدند (استنكفوا و استكبروا)، با مجازات دردناکی کیفر خواهد کرد و (آنگاه) برای خود، غير از خدا سرپرست و یاوری نخواهند یافت. ۱۷۳ نساء.
تفسیر: استنکاف و استکبار، هر دو به معنی امتناع و انزجار از چیزی است. اما استنکاف از روی جهل و نادانی است و استکبار از روی خودبینی و سرکشی.
به این معنی که فرد مستنکف، از روی جهل و نادانی است که از بندگی خدا امتناع می ورزد، ولی مستکبر از روی تکبر و خودبزرگ بینی است که در مقابل فرمان خدا سرکشی میکند.
گرچه او هم گرفتار جهل است اما نوع این جهالت با جهالت مستنکف فرق می کند. شاید بشود فرد مستنکف را ارشاد و هدایت کرد، اما غرور فرد مستکبر، احتمالا هرگز اجازهء هدایت و رستگاری را به صاحبش نمیدهد.
👈 در آیهء معروف ادعونی استجب لکم، می خوانیم:
🌹 وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ ۚ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ.
پروردگار شما گفته است مرا بخوانید تا (دعای) شما را اجابت کنم. به یقین کسیکه از عبادت من تکبر ورزد بزودی با ذلت وارد دوزخ میشود ۶۰ غافر.
✔ معمولا بخش اول این آیهء مبارکه را بیان میکنیم و گله مند میشویم که پس چرا دعایمان مستجاب نمیشود؟!
ولی به بخش دوم هیچ توجهی نداریم که نکند در پیشگاه خدا تکبر دارم و در عبادت او کوتاهی میکنم و همین باعث مستجاب نشدن دعایم شده؟!
👈 حضرت امیر بیان بسیار رسائی در بارهء دعا فرموده اند:
🌷بخشی از سی و یکمین نامهء حضرت امیر در نهج البلاغه که وصیت آن حضرت است به امام حسن و همهء مومنین🌷
🍃 👈 پس هنگامیکه او را بخوانی صدايت را می شنود و وقتی که با او آهسته به نيايش بپردازی، آنرا می داند (پس حالا که اين حقايق را می دانی) حاجتت را به او عرضه کن و ذات و حقیقت نفس خويشتن را در پيشگاه او بگستران و غصه ها و اندوه های خود را به بارگاه او بيان کن و برطرف شدن سختیهايت را از او بخواه و برای همهء امور زندگيت از او ياری بطلب و از خزاين رحمت او عطايايی را مسئلت نما که جز او نتواند آنها را به تو عنايت فرمايد از فزونی عمرها و صحت بدنها و گسترش روزيها.
پس خداوند متعال کليدهای گنجينه های نعمتهايش را در اختيا تو قرار داده با اجازه و رخصت در مسئلت از او.
هر وقت بخواهی درهای نعمت او را به وسيلهء دعا به روی خود باز میکنی و انبوه رحمتش را بسوی خود سرازير می نمايی.
پس تاخير اجابت دعايی که به بارگاه خداوند نموده ای نااميدت نسازد، زيرا عطای الهی به قدر نيت است. و گاهی اجابت دعا برای بزرگتر نمودن پاداش دعاکننده و فراوان بودن عطای آرزوکننده به تاخير می افتد. بسا باشد که چيزی را از خدا مسئلت نمايی ولی آن خواسته به تو داده نمی شود، ولی در مقابل، بهتر از آن درخواست، يا در اين دنيا و يا در آخرت نصيبت می گردد. يا آن خواسته به جهت آنچه که برای تو بهتر است از تو برمی گردد.
پس چه بسا که آنچه مسئلت نموده ای، اگر به تو داده شود، دينت از بين می رود.
پس تو خيری را از خدا مسئلت کن که زيبايی اش برای تو بماند و وبالش از تو دور گردد.
پس مال، چيزی است که نه آن برای تو می ماند و نه تو برای آن.
🌺 ربنا آتنا فی الدنیا حسنه و فی الآخرة حسنه و قنا عذاب النار.
💚 خدایا بهترینها را در دنیا و آخرت نصیب مان گردان، و بهترین آنست که تو می دانی نه آنکه من می خواهم.
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 وَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَا نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ.
کسانیکه ایمان آورده اند و کارهای شایسته انجام داده اند، البته هیچکس را جز به اندازهء تواناییش تکلیف نمی کنیم، آنها اهل بهشتند و جاودانه در آن خواهند ماند. ۴۲ اعراف.
تفسیر: وقتی خدا می فرماید تکلیف به اندازهء توانایی است، یعنی همهء افراد، در هر طبقه، در هر سن، با هر تفکر و اندیشه، و با هر شرایطی می توانند در صف صالحان قرار بگیرند. زیرا هر دستوری که خداوند به بنده اش می فرماید، حتما و قطعا توان انجام آنرا قبلا به او داده. حالا بدلایل تفاوتهای فردی و محیطی، این توان در افراد مختلف، متفاوت است در بعضی کمتر و در بعضی بیشتر.
اما آنچه در همهء افراد یکسان است اینست که: همهء بندگان می توانند ایمان داشته باشند و عمل صالح انجام دهند. در حقیقت وسیلهء نجات و سعادت جاویدان، منحصرا ایمان است و عمل صالح.
👈 👈 اما از آنجائیکه درجهء ایمان و میزان عمل صالح افراد با هم متفاوت است، پاداشهای خداوند هم طبقه بندی شده.
و هرچه در مسیر حق، بیشتر تهذیب نفس و مجاهدت نماییم، و به انجام واجبات و مستحبات بپردازیم و از محرمات و مکروهات دوری کنیم، و در جهاد با دشمنان خدا و دشمنان دین خدا، یکپارچه و متحد، در صف اول باشیم، و به شعائر و احکام دین، تعظیم و احترام کنیم و اهمیت بدهیم...... خداوند منان، توانمان را در انجام اعمال صالح بالا می برد و سختیهای راه را آسان میکند، و به این ترتیب جایگاهمان در صف صالحان بالا رفته و ارتقاء می یابد و إن شاءالله، به جایگاه انسانهای بزرگ، اولیاء خدا، حتی بالاتر به جایگاه ائمه و پیامبران می رسد. به درجهء اعلی علیین و مقام رفیع سدرة المنتهی. مقام قرب الهی. که آن بزرگان، این مقام را تنها با اطاعت محض از پروردگار برای خود معامله کرده و خریدند.
👈 👈 👈 پس به آنچه تحت تعلیم و تربیت بزرگترها آموخته ایم اکتفا نکنیم و راضی نباشیم. خود را در معرض تعلیم و تربیت ثانوی قرار دهیم و از اسباب هدایت که بیکران در اختیارمان است بهره بگیریم و توان و ظرفیت خود را بالا ببریم.
💚 و من الله توفیق إن شاءالله 💚
✨ وصف مومن ✨
💚 مسیر بندگی.....
🌹🌹رَبُّ السَّماواتِ وَ الاْ َرْضِ وَ ما بَیْنَهُما فَاعْبُدْهُ وَ اصْطَبِرْ لِعِبادَتِهِ هَلْ تَعْلَمُ لَهُ سَمِیّاً.
پروردگار آسمانها و زمین، و آنچه میان آن دو قرار دارد. پس او را پرستش کن، و در راه عبادتش شکیبا باش. آیا مثل و مانندى براى او مى یابى؟! ۶۵ مریم.
تفسیر: انسان خلق شد تا خدا را عبادت کند.
🌹(وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاّ لِیَعْبُدُونِ.
من جن و انس را نیافریدم جز براى این که عبادتم کنند "و از این راه تکامل یابند و به من نزدیک شوند" ۵۶ ذاریات).
👈 برای رسیدن به کمال که همانا هدف خلقت است فقط یک راه وجود دارد، آنهم عبادت و بندگی خداست. اگر انسان در مسیر بندگی، صبر لازم را نداشته باشد، قطعا سختیهای راه او را خسته میکند و به مسیرهای انحرافی می کشاند. پس برای اینکه مسیر بندگی خدا را بسلامت سپری کنیم فقط و فقط باید صبور و شکیبا باشیم.
👈 صبر در انجام عبادت، صبر در انجام ندادن گناه و خودداری از آن، صبر بر بدیهای مردم و گذشت و بخشش، و صبر بر گذر زمان و عجله نداشتن 👉
✅ آنگاه در آیهء ۹۶ همین سوره می خوانیم:
🌹إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدّاً.
مسلماً کسانیکه ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام داده اند، خداوند رحمان محبتى براى آنان در دل ها قرار مى دهد.
💚 مسیر بندگی چیست؟
ایمان و عمل صالح.
کسیکه با ایمان و انجام عمل صالح، خود را در مسیر بندگی قرار می دهد و صبور است و شکیبا، برای خدا عزیز میشود و خدا او را در همهء دلها عزیز می کند و چه زیبا و پایدار است عزتی که از ذات اقدس پروردگار نصیب انسان شود.
⚫ اما سرنوشت کسانیکه بندگی خدا و عبادت او را انجام نمی دهند:
🌹کَذلِکَ نَقُصُّ عَلَیْکَ مِنْ أَنْباءِ ما قَدْ سَبَقَ وَ قَدْ آتَیْناکَ مِنْ لَدُنّا ذِکْراً.
مَنْ أَعْرَضَ عَنْهُ فَإِنَّهُ یَحْمِلُ یَوْمَ الْقِیامَةِ وِزْراً.
این گونه بخشى از اخبار پیشین را براى تو بازگو مى کنیم، و ما از نزد خود، ذکر (و قرآنى) به تو دادیم.
هر که از آن روى گردان شود، روز قیامت بار سنگینى (از گناه) بر دوش خواهد داشت. ۹۹ و ۱۰۰ طه.
👌 بندگی خدا جز با اجرای فرامین او در قرآن مجید، میسر نخواهد شد.
🌹وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنْکاً وَ نَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ أَعْمى.
قالَ رَبِّ لِمَ حَشَرْتَنِی أَعْمى وَ قَدْ کُنْتُ بَصِیراً.
قالَ کَذلِکَ أَتَتْکَ آیاتُنا فَنَسِیتَها وَ کَذلِکَ الْیَوْمَ تُنْسى.
و هر که از یاد من روى گردان شود، زندگى (سخت و) تنگى خواهد داشت، و روز قیامت، او را نابینا محشور مى کنیم.
مى گوید: پروردگارا! چرا نابینا محشورم کردى؟ من که بینا بودم!
مى فرماید: آن گونه که آیات ما براى تو آمد، و تو آنها را فراموش کردى، امروز نیز تو فراموش خواهى شد! ۱۲۴ و ۵ و ۶ طه.
👈 اما یک نکتهء مهم و آن اینکه عذاب الهی برای کسیکه از خدا و قرآن دوری میکند، هم در دنیاست و هم در آخرت:
🌹وَ کَذلِکَ نَجْزِی مَنْ أَسْرَفَ وَ لَمْ یُؤْمِنْ بِآیاتِ رَبِّهِ وَ لَعَذابُ الاْ خِرَةِ أَشَدُّ وَ أَبْقى.
و این گونه جزا مى دهیم کسى را که اسراف کند، و به آیات پروردگارش ایمان نیاورد! و عذاب آخرت، شدیدتر و پایدارتر است. ۱۲۷ طه.
👈 منظور از اسراف در گناه چیست؟
گنهکاران دو دسته اند: گروهى گناهان محدودى دارند و ترسى از خدا در دل، یعنى رابطهء خود را به کلى با پروردگار قطع نکرده اند، اگر فرضاً ظلم و ستمى مى کند، شدید و سخت نیست و باعث خسارتهای جبران ناپذیر نمیشود و در عین حال خود را مقصر مى شمرد و در پیشگاه خدا روسیاه مى داند. بدون شک چنین فردى گنهکار است و مستحق مجازات، اما با کسیکه بى حساب گناه مى کند و هیچ قید و شرطى براى گناه قائل نیست و گاهى به انجام گناه افتخار مى کند و یا گناه را کوچک مى شمرد، فرق بسیار دارد. چرا که امید است دستهء اول سرانجام در مقام توبه و جبران برآیند، اما آنها که در گناه اسراف مى کنند، توبهء آنها بسیار بعید است.
✅ دیگران را قضاوت نکنیم، اما عبرت بگیریم.
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ يَهْدِيهِمْ رَبُّهُم بِإِيمَانِهِمْ ۖ تَجْرِي مِن تَحْتِهِمُ الْأَنْهَارُ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ.....
کسانیکه ایمان آوردند و عمل شایسته انجام دادند، خداوند، با ایمانشان ( در پرتو ایمانشان )، آنها را هدایت می کند. و از زیر (قصرهای) آنها در باغهای بهشت نهرها جاریست.
گفتار آنها در آنجا اینست که خداوندا! تو منزهی. و تحیت آنها در آنجا سلام است و آخرین سخنشان اینست که: حمد و سپاس، مخصوص خداوندی است که پروردگار جهانیان است. ۹ و ۱۰ یونس.
تفسیر: در پرتو ایمانشان یعنی بر حسب و به اندازهء ایمانشان. یعنی هر چه نور ایمان در وجود کسی بیشتر باشد، هدایتش بیشتر خواهد شد و به رشد و تعالی بیشتر خواهد رسید.
در حقیقت هر چه ایمان فرد بیشتر شود، خداوند، روشن بینی و بصیرت او را بیشتر خواهد کرد، و او از زرق و برق دنیا و وسوسه های شیاطین و افکار منحرف مکتبهای مادی، دورتر خواهد شد. این دنیای فرد مومن است، اما نتیجه و پاداش این ایمان و هدایت، قصرها در باغهای بهشتی است، و نهرهای جاری، و محیطی مملو از صلح و آرامش، و عشق به پروردگار عالم، و تحیت و سلام، و شکر و سپاس از خداوند منان که به او منت گزارد و او را بسوی نور هدایت کرد و در برابر این ایمان و هدایت، پاداش عظیم به او عطا فرمود.
💚 عجب خدایی داریم!!
اسباب و علل هدایت را بطور بیکران در اختیارمان قرار داده است که بهره گیری از آن، فقط و فقط به نفع خودمان است. اما با این وجود اگر انسانی از آن اسباب و علل استفاده کند و بهره مند بشود، پاداش هم از خدا دریافت خواهد کرد!!!
■ و ما عجب انسانی هستیم!!
از آن اسباب و علل استفاده نمی کنیم و بهره مند نمیشویم و به بیراهه می رویم و دچار انحراف میشویم، خود را گرفتار می کنیم، داشته ها و سرمایه های خود را نابود می کنیم و خود را می بازیم و با همهء این قصورها و کوتاهیها که در حق خود کرده ایم، گله مند و شاکی هم میشویم.
آنهم نه از خود. بلکه گله و شکایت از همه چیز و همه کس غیر از خودمان.
🍃 👈 فرصت ها را برای تعلیم و تربیت خودمان از دست ندهیم که درها گشوده و سرمایه های هدایت، فراوان است. خود را در حسرت این روزها و این لحظه ها قرار ندهیم.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار می گیرد /
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 تَرَى الظَّالِمِينَ مُشْفِقِينَ مِمَّا كَسَبُوا وَهُوَ وَاقِعٌ بِهِمْ ۗ وَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فِي رَوْضَاتِ الْجَنَّاتِ ۖ لَهُم مَّا يَشَاءُونَ عِندَ رَبِّهِمْ ۚ ذَٰلِكَ هُوَ الْفَضْلُ الْكَبِيرُ.
(در آنروز) ستمکاران را مى بینى که از اعمالى که انجام داده اند سخت بیمناکند، در حالیکه (نتیجهء) اعمالشان آنها را فرا گرفته. اما کسانیکه ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام داده اند در باغهاى سرسبز بهشتند و هرچه بخواهند نزد پروردگارشان براى آنها فراهم است. اینست فضل (و بخشش) بزرگ! ۲۲ شوری.
تفسیر: رَوْضاتِ الْجَنّاتِ، یعنی باغهایی سرسبز و خرم و متفاوت با باغهای دیگر در بهشتها. این یعنی آنچنانکه بهشت، طبقه بندی است، باغهای آن هم با هم متفاوت است و بعضی در سرسبزی و خرّمی از بقیه برترند.
👈 مومنانی که در این باغهای ویژه جای دارند و مورد فضل خاص خدا قرار می گیرند کسانی هستند که به فرمان خدا در آیهء بعد عمل کرده اند:
🌹 ذَٰلِكَ الَّذِي يُبَشِّرُ اللَّهُ عِبَادَهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ ۗ قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَىٰ ۗ وَمَن يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَّزِدْ لَهُ فِيهَا حُسْنًا ۚ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَكُورٌ.
این همان چیزى است که خداوند بندگانش را که ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام داده اند به آن نوید مى دهد. بگو: من هیچگونه اجر و پاداشى از شما بر این دعوت، درخواست نمى کنم جز مودت نزدیکانم. و هر که کار نیکى انجام دهد، بر نیکى اش مى افزاییم. چرا که خداوند آمرزنده و قدردان است. ۲۳ شوری.
💚 خداوند در این آیه به مومنین بشارت مى دهد تا رنجهاى طاعت و بندگى، و مبارزه با هواى نفس و جهاد در برابر دشمنان، بر آنها سخت نیاید، و به امید آن پاداش هاى عظیم، توان و نیروى بیشترى در مسیر پر فراز و نشیب زندگى، براى رسیدن به رضاى پروردگار پیدا کنند.
💚 👈 👈 اما مزد رسالت عظیم نبی مکرم اسلام، مجوز دریافت آن پاداش عظیم است که مودت نزدیکانش می باشد. همانهایی که طبق احادیث متواتر، در روز مباهله همراه پیامبر بودند. امیر مومنان، بانو فاطمهء زهرا و امام حسن و امام حسین.
👈 👈 دوستى ذوى القربى، بازگشت به مسئلهء ولایت و قبول رهبرى ائمه معصومین علیهم السلام از دودمان پیامبر صلى الله علیه وآله مى باشد، که در حقیقت تداوم خط رهبرى پیامبر، و ادامهء مسئلهء ولایت الهیه است.
/به امید خدا در پیغام قرآنی فردا آیاتی را می خوانیم که معلوم می کند مودت اهل بیت یعنی ولایت آنان/
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَىٰ ۗ وَمَن يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَّزِدْ لَهُ فِيهَا حُسْنًا ۚ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَكُورٌ
بگو: من هیچگونه اجر و پاداشى از شما بر این دعوت درخواست نمى کنم جز مودت نزدیکانم. و هر که کار نیکى انجام دهد، بر نیکى اش مى افزاییم. چرا که خداوند آمرزنده و قدردان است. ۲۳ شوری.
تفسیر: در پیغام قرآنی روز گذشته خواندیم دوستى ذوى القربى، بازگشت به مسئلهء ولایت و قبول رهبرى ائمه معصومین از دودمان پیامبر است که در حقیقت تداوم خط رهبرى پیامبر، و ادامهء مسئلهء ولایت الهیه می باشد.
و قرار شد امروز آیاتی از کلام الله را بخوانیم که این مفهوم را ثابت میکنند.
💚 👈 خداوند می فرماید:
🌹قُلْ مَا سَأَلْتُكُم مِّنْ أَجْرٍ فَهُوَ لَكُمْ ۖ إِنْ أَجْرِيَ إِلَّا عَلَى اللَّهِ ۖ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ.
بگو پاداشى را که از شما خواستم، تنها به سود شماست. اجر و پاداش من فقط بر خداوند است. ۴۷ سبا.
💚 👈 و در جاى دیگر مى خوانیم:
🌹قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِلَّا مَن شَاءَ أَن يَتَّخِذَ إِلَىٰ رَبِّهِ سَبِيلًا.
بگو من در برابر ابلاغ رسالت، هیچگونه پاداشى از شما مطالبه نمى کنم، مگر کسانیکه بخواهند راهى بسوى پروردگارشان بجویند. ۵۷ فرقان.
💚 👈 و باز می خوانیم:
🌹قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ.
من از شما پاداشى نمى طلبم و چیزى بر شما تحمیل نمى کنم. ۸۶ ص.
👈 👈 👈 هرگاه، این آیات سه گانه را با آیه مورد بحث، در کنار هم بگذاریم نتیجه گیرى از آن آسان است:
🍃 در یکجا به کلى نفى اجر و مزد مى کند.
🍃 در جاى دیگر مى فرماید: من تنها، پاداش از کسى مى خواهم که راهى بسوى خدا مى جوید.
🍃 و در مورد سوم، مى گوید: پاداشى را که از شما خواسته ام براى خود شماست.
🍃 و بالاخره در آیهء مورد بحث مى افزاید: مودت ذوى القربى پاداش رسالت من است، یعنى من پاداشى از شما خواسته ام که این ویژگى ها را دارد: مطلقاً چیزى نیست که نفعش عائد من شود، صددرصد به سود خود شماست، و چیزى است که راه شما را بسوى خدا هموار مى سازد.
به این ترتیب، آیا جز مسئلهء ادامهء خط مکتب پیامبر بوسیلهء رهبران الهى و جانشینان معصومش، که همگى از خاندان او بوده اند، امر دیگرى مى تواند باشد؟
✨ضمن اینکه غیر از آیهء مورد بحث در قرآن مجید، در پانزده مورد دیگر کلمه القربى بکار رفته، که در تمام آنها به معنى خویشاوندان و نزدیکان است.
✨دانشمندان بسیاری از اهل سنت و تشیع، این مفهوم رابیان کرده اند که منظور از ذوالقربی، حضرت فاطمه، امام علی، امام حسن و امام حسین هستند.
منابع:
احمد در فضائل الصحابه.
در مستدرک الصحیحین از امام سجاد.
سیوطى در الدُرّ المنثور.
ابن جریر طبرى در تفسیرش.
و بسیاری دیگر.
✨صلوات هم که اهل سنت نیز به آن معتقدند و رعایت میکنند، فقط برای اهل بیت پیامبر تاکید شده و لاغیر. این هم دلیلی دیگر برای ویژه بودن جایگاه اهل بیت است. جریان مباهله و حدیث کساء هم که کاملا روشن و متواتر است و نیازی به اشاره نیست.
✨و احادیث متواتری هم که از پیامبر در بارهء اهمیت جایگاه اهل بیتشان بیان شده نشان میدهد فرمانبرداری از اهل بیت، دستور پیامبر بوده و بر طبق آیات کلام الله، دستور پیامبر لازم الاجراست:
🌹وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ ۗ وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُّبِينًا.
هیچ مرد و زن با ایمانى حق ندارد هنگامى که خدا و پیامبرش فرمانى صادر کنند، اختیارى (در برابر فرمان خدا) در کار خود داشته باشد. و هر که خدا و پیامبرش را نافرمانى کند، به گمراهى آشکارى گرفتار شده است. ۳۶ احزاب.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
🌹🌹وَلَا تَهِنُوا فِی ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ إِنْ تَکُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ یَأْلَمُونَ کَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا یَرْجُونَ وَکَانَ اللَّهُ عَلِیمًا حَکِیمًا.
و از تعقیب دشمن سست نشوید. اگر شما درد و رنج میبینید آنها نیز همانند شما درد و رنج میبینند، ولی شما امیدی از خدا دارید که آنها ندارند و خداوند دانا و حکیم است. ۱۰۴ نساء
👈👈 و آن امید:
🌹🌹قُلْ هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنَا إِلَّا إِحْدَى الْحُسْنَيَيْنِ ۖ وَنَحْنُ نَتَرَبَّصُ بِكُمْ أَن يُصِيبَكُمُ اللَّهُ بِعَذَابٍ مِّنْ عِندِهِ أَوْ بِأَيْدِينَا ۖ فَتَرَبَّصُوا إِنَّا مَعَكُم مُّتَرَبِّصُونَ.
بگو: آیا دربارهء ما، جز یکى از دو نیکى را انتظار دارید؟! ( یا پیروزى یا شهادت). ولى ما انتظار داریم که خداوند، عذابى از سوى خود به شما برساند، یا به دست ما (مجازات شوید). اکنون شما انتظار بکشید، ما هم با شما انتظار مى کشیم. ۵۲ توبه.
⚫️⚫️ تسلیت ⚫️⚫️
🌹🌹وَکَأَیِّنْ مِنْ نَبِیٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثِیرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَکَانُوا وَاللَّهُ یُحِبُّ الصَّابِرِینَ.
چه بسیار پیامبرانی که مردان الهی فراوانی به همراه آنها جنگ کردند، آنها هیچگاه در برابر آنچه در راه خدا به آنها میرسید سست نشدند، و ناتوان نگردیدند و تن به تسلیم ندادند و خداوند استقامت کنندگان را دوست دارد. ۱۴۶
🌹وَمَا کَانَ قَوْلَهُمْ إِلَّا أَنْ قَالُوا رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَإِسْرَافَنَا فِی أَمْرِنَا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ.
سخنشان تنها این بود که: پروردگارا گناهان ما را ببخش! و از تندرویهای ما در کارها صرفنظر کن، قدمهای ما را ثابت بدار، و ما را بر جمعیت کافران پیروز بگردان. ۱۴۷
🌹فَآتَاهُمُ اللَّهُ ثَوَابَ الدُّنْیَا وَحُسْنَ ثَوَابِ الْآخِرَةِ وَاللَّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ.
از این رو خداوند پاداش این جهان و پاداش نیک آن جهان را به آنها داد، و خداوند نیکوکاران را دوست میدارد. ۱۴۸ آل عمران.
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 وَأَنِيبُوا إِلَىٰ رَبِّكُمْ وَأَسْلِمُوا لَهُ مِن قَبْلِ أَن يَأْتِيَكُمُ الْعَذَابُ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ...
و به درگاه پروردگارتان بازگردید و در برابر او تسلیم شوید، پیش از آن که عذاب به سراغ شما آید، سپس (از سوى هیچکس) یارى نشوید. ۵۴.
و از بهترین دستورهایى که از سوى پروردگارتان بر شما نازل شده پیروى کنید پیش از آن که عذاب (الهى) ناگهان به سراغ شما آید در حالیکه از آن آگاه نیستند. ۵۵ زمر.
تفسیر: این آیات، امیدبخش ترین، آیات قرآن مجید نسبت به همهء گنهکاران است.
🌸 آقا امیرالمومنین على علیه السلام فرموده اند: در تمام قرآن آیاتی وسیع تر از این آیات نیست.
مجمع البیان، ذیل همین آیه.
💚 👈 اگر در آیاتی از قرآن کریم، سخن از عذاب الهی به میان آمده، هدف اصلى، تربیت و هدایت است نه انتقام جوئى و خشونت، که در این آیه با لحنى آکنده از نهایت لطف و محبت، آغوش رحمتش را بروى همگان باز کرده و فرمان عفو آنها را صادر نموده است.
👈 در واقع این آیات هشدار می دهد که تا فرصت دارید بسوی خدا بازگردید و توبه و جبران کنید که اگر عذاب الهی قطعی شود، دیگر فرصتی داده نخواهد شد و ناگهان دچار عذاب الهی میشوید.
💚 👈 بهترین دستور خدا، قرآن کریم است که کاملترین کلام اوست و دست هیچ بشری به آن نرسیده است.
👈 سپس به بیان دلیل این هشدارها پرداخته و می فرماید:
🌹 أَن تَقُولَ نَفْسٌ يَا حَسْرَتَا عَلَىٰ مَا فَرَّطتُ فِي جَنبِ اللَّهِ وَإِن كُنتُ لَمِنَ السَّاخِرِين.....
(این دستورها براى آنست که) مبادا کسى روز قیامت بگوید: افسوس بر من از کوتاهى هایى که در اطاعت فرمان خدا کردم و از مسخره کنندگان (آیات او) بودم! ۵۶.
یا بگوید: اگر خداوند مرا هدایت مى کرد، از پرهیزگاران بودم! ۵۷.
یا هنگامیکه عذاب را مى بیند بگوید: ایکاش بار دیگر (به دنیا) باز مى گشتم و از نیکوکاران بودم ! ۵۸ زمر.
■ 👈 هر یک از این گفتارهاى سه گانهء مجرمان، در قیامت در موقفى اظهار مى شود:
✔ با ورود در صحنهء محشر، اظهار حسرت مى کند.
✔ با مشاهدهء پاداش پرهیزکاران، آرزوى سرنوشت آنها را مى نماید.
✔ و با مشاهدهء عذاب الهى آرزوى بازگشت به دنیا و جبران گذشته را مى نماید.
👈 خداوند، در برابر این سه گفتار، تنها به گفتار دوم پاسخ مى فرماید:
🌹 بَلَىٰ قَدْ جَاءَتْكَ آيَاتِي فَكَذَّبْتَ بِهَا وَاسْتَكْبَرْتَ وَكُنتَ مِنَ الْكَافِرِينَ.
بله، آیات من به سراغ تو آمد، اما آنرا تکذیب کردى و تکبر نمودى و از کافران بودى. ۵۹ زمر.
💚 👈 خداوند با این کلام به انسان گنهکار تذکر می دهد که پس مگر هدایت الهى چیست؟ جز اینهمه کتب آسمانى و فرستادگان خدا و آیات و نشانه هاى حق در زمین و آسمان؟ همهء این آیات را دیدى و شنیدى، عکس العمل تو در مقابل آن چه بود؟ تکذیب و استکبار و کفر! مگر میان تو و هدایت یافتگان، تفاوتى از نظر برنامه هاى تربیتى خداوند، وجود داشت؟ بنابراین، مقصر اصلى، خودت هستى نه پروردگار!
👈 👈 👈 اما چرا به گفتار اول آنها پاسخ نمى دهد؟
زیرا آنها باید حسرت بخورند، و غرق غم و اندوه باشند و از این واقعیت گریزی نیست.
👈 👈 👈 و اما گفتار سوم را چرا پاسخ نمی فرماید؟
زیرا به کسانیکه آرزوی بازگشت به دنیا را دارند، در موارد متعددى از آیات قرآن به آن پاسخ داده شده است.
از جمله آیهء ۲۸ سورهء انعام:
🌹بَلْ بَدَا لَهُم مَّا كَانُوا يُخْفُونَ مِن قَبْلُ ۖ وَلَوْ رُدُّوا لَعَادُوا لِمَا نُهُوا عَنْهُ وَإِنَّهُمْ لَكَاذِبُونَ.
(آنها پشیمان نیستند) بلکه آنچه را (از اعمال و نیات) که قبلاً پنهان مى کردند، در برابر آنها آشکار شده (و به وحشت افتاده اند). و اگر بازگردند، به آنچه که از آن نهى شده بودند باز مى گردند. و آنها دروغگویانند. ۲۸ انعام.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 موهبتی عظیم از جانب پروردگار:
الَّذِينَ يَحْمِلُونَ الْعَرْشَ وَمَنْ حَوْلَهُ يُسَبِّحُونَ....
فرشتگانى که حاملان عرشند و آنها که گرداگرد آن (طواف مى کنند)، تسبیح و حمد پروردگارشان را مى گویند و به او ایمان دارند و براى مؤمنان آمرزش مى طلبند(و مى گویند) پروردگارا! رحمت و علم تو همه چیز را فرا گرفته است. پس کسانى را که توبه کرده و راه تو را پیروى مى کنند بیامرز، و آنانرا از عذاب دوزخ نگاه دار. ۷ غافر.
تفسیر: این آیه در حقیقت براى این نازل شده که به مؤمنان راستین، بشارت دهد که شما هرگز تنها نیستید، هرگز احساس غربت نکنید، حاملان عرش الهى، و مقرب ترین و بزرگترین فرشتگان او، با شما همصدا و دوستدار و طرفداران شما هستند، آنها پیوسته براى شما دعا مى کنند، و پیروزیتان را در این عالم و عالم دیگر، از خدا مى طلبند، و این بزرگترین وسیلهء دلگرمى است براى مؤمنان.
👈 سپس در ادامه، اینگونه برای مومنان دعا می کنند که:
🌹 رَبَّنَا وَأَدْخِلْهُمْ جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِي وَعَدتَّهُمْ وَمَن صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ وَأَزْوَاجِهِمْ وَذُرِّيَّاتِهِمْ ۚ إِنَّكَ أَنتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ.
پروردگارا! آنها را در باغهاى جاویدان بهشتى که به آنها وعده فرموده اى وارد کن و، (همچنین) از پدران و همسران و فرزندانشان هر کدام که صالح بودند. به یقین تو توانا و حکیمى. ۸ غافر.
🍃 👈 در این آیه، مومنان، به دو گروه تقسیم شده اند. گروه اول مومنانی هستند که در حفظ و یادگیری، و عمل به فرامین خدا کوشا بوده و لحظه ای را از دست نداده اند. آنها در ردیف اول قرار دارند.
گروه دوم، مومنانی هستند در سطح پایین تر، اما بواسطهء پیروی از گروه اول، از جایگاه آنها بهره مند شده و خداوند تفضل فرموده و اجازه می دهد تا با آنها وارد بهشت شوند (دقت کنیم).
👈 سپس در چهارمین دعا از خداوند منان اینطور درخواست می کنند که:
🌹 وَقِهِمُ السَّيِّئَاتِ ۚ وَمَن تَقِ السَّيِّئَاتِ يَوْمَئِذٍ فَقَدْ رَحِمْتَهُ ۚ وَذَٰلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ.
و آنانرا از بدیها نگاه دار، و هر که را در آنروز از بدیها نگاه دارى، مشمول رحمتت ساخته اى. و این همان رستگارى بزرگ است. ۹ غافر.
چه رستگاری از این برتر که، گناهان انسان بخشوده شود، عذاب و بدیها از او دور گردد، مشمول رحمت الهى شود، و در بهشت جاویدانش، قدم بگذارد و بستگان مورد علاقه اش، نیز به او ملحق گردند؟!
👈 نکتهء بسیار مهمی در این آیات وجود دارد که بعلت طولانی شدن پیغام، إن شاءالله فردا می خوانیم.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
🌹🌹فَلْیُقَاتِلْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ الَّذِینَ یَشْرُونَ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا بِالْآخِرَةِ وَمَنْ یُقَاتِلْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَیُقْتَلْ أَوْ یَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِیهِ أَجْرًا عَظِیمًا.
آنها که زندگی دنیا را به آخرت فروخته اند باید در راه خدا پیکار کنند، و آن کسیکه در راه خدا پیکار کند و کشته شود یا پیروز گردد، پاداش بزرگی به او خواهیم داد. ۷۴ نساء.
💚💚 خداوندا! زندگی و مرگ ما را برای خودت و در راه خودت قرار ده.
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 پیغام قرآنی روز گذشته، نکتهء مهمی به ما آموخت که قرار شد امروز بخوانیم.
روز گذشته در آیات ۷ و ۸ و ۹ غافر، خواندیم که یکی از بزرگترین موهبت الهی در حق مومنان اینست که فرشتگان مقرب خداوند سبحان برای مومنین دعا می کنند:
💚 👈 خواندیم که ابتدا برای مومنین طلب آمرزش می کنند، که این امر، علاوه بر اینکه مقدمه اى براى رسیدن به هر نعمت بزرگ است، خود مطلوب بالذات است. چه موهبتى از این بالاتر که انسان احساس کند پاک و پاکیزه شده و خدا از او راضى است و او نیز از خدایش راضى؟ قطع نظر از مسئلهء بهشت و دوزخ، این احساس براى بندگان خدا، پرافتخارترین و باشکوهترین احساس است.
💚 👈 در مرحلهء دوم تقاضاى دور داشتن مومنان را از عذاب جهنم مى کنند، که این خود، مهمترین وسیلهء آرامش روان آنهاست که مطمئن باشند اگر توبه کنند و خود را از گناه پاک کنند، درهای دوزخ به رویشان بسته خواهد شد.
💚 👈 در مرحلهء سوم برای مومنین تقاضاى بهشت مى کنند، نه تنها براى خود مومنین بلکه براى بستگانشان نیز تقاضا میکنند.
💚 👈 و مهم اینکه، از آنجا که غیر از دوزخ در صحنهء قیامت ناراحتى هاى دیگرى نیز وجود دارد که مهم و قابل ملاحظه است، مانند هول محشر، رسوائى در برابر خلایق، طول حساب، و امثال آن، در چهارمین بخش از دعایشان از خدا مى خواهند که مؤمنان را از هر گونه بدى و مکروه در آنروز، دور دارد تا با فراغت خاطر و احترام و تکریم وارد بهشت جاویدان شوند.
✅ ✅ اما نکتهء مهمی که از این آیات می آموزیم، آداب دعا کردن است:
👈 نخست، خداوند را با صفات جمالش صدا بزنیم و از او طلب آمرزش کنیم (که این آمرزش، مستلزم توبه و جبران است).
سپس از آتش دوزخ به او پناه ببریم و بخواهیم که دوزخ را از ما دور بدارد.
سپس از خداوند منان، بهشت را برای خود و نزدیکان و بستگانمان بخواهیم. ( پس برای ارتقاء ایمان نزدیکان و بستگانمان که دوستشان داریم و مایلیم در بهشت کنار هم باشیم، بکوشیم که نعمتهای خداوند فقط با دعاکردن نصیب انسان نمیشود، بلکه باید برای رسیدن به مطلوب، تلاش کرد).
و در پایان از خدا بخواهیم، نه تنها آتش دوزخ را از ما دور بدارد، بلکه ما را از همهء بدیهایی که در قیامت وجود دارد نیز مصون بدارد.
✅ 👈 جالب توجه اینکه، حاملان عرش در این دعا، روى پنج وصف از مهمترین اوصاف الهى تکیه مى کنند:
ربوبیت، رحمت، قدرت، علم و حکمت او.
بهترین دعا آنست که با نام ربوبیت پروردگار، آغاز شود (ربنا). درست است که نام مبارک الله، جامع ترین نامهاى خداست، ولی ربوبیت خدا از نخستین لحظات وجود انسان آغاز مى شود، و تا آخر عمر او و بعد از آن ادامه دارد، و انسان را غرق الطاف الهى، مى کند، بنابراین خواندن خداوند به این نام در آغاز دعاها از هر نام دیگر، مناسب تر و شایسته تر است.
🌺 پس برای ارتقاء ایمان خود و دیگران تلاش کنیم که مهمترین شرط استجابت دعا، تلاش است و تلاش است و تلاش.
و برای آخرتی آباد برای خود و دیگران دعا کنیم و دعا کنیم و دعا کنیم.
👈 که خداوند در آیهء ۷۷ فرقان فرمود:
🌹 قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ...
بگو: پروردگارم براى شما ارزشى قائل نیست اگر دعاى شما نباشد.
🍃 دعا یعنی می دانم همهء بزرگی، تو هستی و همهء کوچکی، من هستم.
🍃 دومین شرط مهم استجابت دعا اینست که در عین تلاش برای رسیدن به مقصود، زمان بدهیم و صبوری کنیم.
⚫⚫⚫ منتها، نه اینکه آنقدر زمان بدهیم و صبوری کنیم تا میهمان ما را بکشند و سید مقاومت را ببلعند!!!!!!!!
و ما باز همچنان زمان بدهیم و صبوری کنیم!!!!!!!!!
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
🌹🌹 قَاتِلُوهُمْ يُعَذِّبْهُمُ اللَّهُ بِأَيْدِيكُمْ وَيُخْزِهِمْ وَيَنصُرْكُمْ عَلَيْهِمْ وَيَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُّؤْمِنِينَ.
با آنها پیکار کنید، که خداوند آنانرا به دست شما مجازات کرده و رسوا مى سازد. و شما را بر آنها یارى مى دهد. و سینهء گروه مؤمنین را شفا مى بخشد ( و آرام می کند ). ۱۴
🌹 وَيُذْهِبْ غَيْظَ قُلُوبِهِمْ ۗ وَيَتُوبُ اللَّهُ عَلَىٰ مَن يَشَاءُ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ.
و خشم دلهاى آنانرا از میان مى برد. و خدا توبه هرکه را بخواهد (و شایسته ببیند)، مى پذیرد. و خداوند، دانا و حکیم است. ۱۵ توبه.
⚫ مرگ بر صهیونیست ⚫
🌹🌹 النَّارُ يُعْرَضُونَ عَلَيْهَا غُدُوًّا وَعَشِيًّا ۖ وَيَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ أَدْخِلُوا آلَ فِرْعَوْنَ أَشَدَّ الْعَذَابِ.
(عذاب فرعونیان) آتش است که هر صبح و شام بر آن عرضه مى شوند. و روزى که قیامت برپا شود (مى فرماید) فرعونیان را در سخت ترین عذابها وارد کنید. ۴۶ غافر.
تفسیر: این آیه بخوبى دلالت دارد به اینکه، عذاب اول، عذاب برزخى است که بعد از این دنیا و قبل از قیام قیامت است و کیفیت آن عرضه و نزدیکى به آتش دوزخ است.
تعبیر به غدو و عشى، به معنی (صبح و شام)، یا اشاره به دوام این عذاب است، یعنى همواره و همیشه، و یا اشاره به انقطاع عذاب برزخى است که تنها در مواقع صبح و شام که مواقع قدرت نمائى فراعنه، و عیش و نوش آنها بوده، به آن گرفتار مى شوند.
👈 البته از تعبیر صبح و شام نباید تعجب کرد، که مگر در عالم برزخ، چنین امورى هست؟ زیرا در آیات قرآن آمده که حتى در قیامت نیز صبح و شام وجود دارد.
🍃 چنانکه در آیهء ۶۲ سورهء مریم مى خوانیم:
وَ لَهُمْ رِزْقُهُمْ فِیْها بُکْرَةً وَ عَشِیّاً:
براى آنها (بهشتیان) صبح و شام، روزى مخصوصى است.
👈 در قرآن کریم، آنقدر که به قیامت پرداخته شده از برزخ، اطلاعات زیادی بیان نشده.
حقیقت اینست که، آگاهى بر خصوصیات برزخ، تأثیر زیادى بر مسائل اعتقادى نمى گذارد و شاید به همین جهت کمتر دربارهء آن در کتاب الله، بحث شده است، ولى قرآن، اصل وجود عالم برزخ را با صراحت بیان داشته است.
👈 👈 علاوه بر آیهء مورد بحث، آیاتى که دربارهء حیات جاویدان شهیدان، بعد از مرگ سخن مى گوید، و از پاداش هاى فوق العادهء آنها بحث مى کند، نیز گواه بر وجود نعمتهاى برزخى است.
🌸 پیامبر بزرگوار اسلام فرموده اند:
هنگامیکه یکى از شما از دنیا مى رود، جایگاه او هر صبح و شام به او عرضه مى شود، اگر بهشتى باشد جایگاهش را در بهشت، و اگر دوزخى باشد جایگاهش را در آتش، و به او مى گویند: این جایگاه تو در روز قیامت است (و همین امر باعث شادى یا عذاب روح او مى شود).
در تفاسیر متعددی این حدیث آورده شده، از جمله درالمنثور.
🌸 و امام صادق در بارهء این آیه فرموده اند:
این در دنیا قبل از روز قیامت است، زیرا آتش قیامت صبح و شام ندارد ( و دائمی است).
سپس فرمود: اگر آنها در قیامت تنها صبح و شام در آتش دوزخ، عذاب شوند، پس باید در میان صبح و شب، سعادتمند باشند، اما چنین نیست. این، مربوط به برزخ است پیش از روز قیامت، آیا سخن خدا را (بعد از این جمله) نشنیده اى که مى فرماید: هنگامیکه قیامت برپا مى گردد فرمان داده مى شود، آل فرعون را در اشد عذاب وارد کنید.
مجمع البیان، ج۸، ص۸۱۸.
👈 گفتگوی فرعونیان در دوزخ، فردا إن شاءالله.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/