✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 يَوْمَ نَحْشُرُ الْمُتَّقِينَ إِلَى الرَّحْمَٰنِ وَفْدًا.
در آنروز، پرهیزگاران را بصورت گروهى بسوى خداوند رحمان محشور مى کنیم. ۸۵ مریم.
تفسیر:
🌸 امام صادق علیه السلام مى فرماید: على علیه السلام، تفسیر این آیه را از پیامبر صلى الله علیه وآله جویا شدند، پیامبر فرمودند:
اى على! وَفدا، به کسانى مى گویند که سوار بر مرکب هستند، آنها افرادى هستند که تقوا و پرهیزگارى را پیشه ساختند، خدا آنها را دوست داشت و آنانرا مخصوص خود گردانید، و از اعمالشان خشنود شد، و نام متقین بر آنها گذارد... .
نورالثقلین، ج۳، ص۳۵۹.
✅ متقین، مومنان پرهیزکار هستند. نه صرفا ایمان آورندگان بلکه مومنانی که خود را از انواع گناهان کوچک و بزرگ و خطا و فراموشی و غفلت حفظ می کنند.
💚 فرموده اند پرهیزگاران را بسوى خداى رحمان مى برد. نفرموده اند بسوی جنت.
به این معنی است که جایگاه متقین، بالاتر از جنت است و به مقام قرب خدا و جلوه هاى خاص او نزدیک مى شوند، و رضایت او که برترین بهشت است را درک مى کنند.
👈 سپس در آیهء بعد، در مقابل متقیان، وضعیت مجرمان را بیان می فرماید:
🌹 وَنَسُوقُ الْمُجْرِمِينَ إِلَىٰ جَهَنَّمَ وِرْدًا.
و مجرمان را تشنه کام، بسوى جهنم مى رانیم. ۸۶ مریم.
■ 👈 و اگر این گناهکاران، تصور کنند که در آنجا از طریق شفاعت، مى توانند به جائى برسند، باید بدانند:
🌹 لَّا يَمْلِكُونَ الشَّفَاعَةَ إِلَّا مَنِ اتَّخَذَ عِندَ الرَّحْمَٰنِ عَهْدًا.
آنان هرگز مالک شفاعت نیستند. مگر کسیکه نزد خداوند رحمان، عهد و پیمانى گرفته است. ۸۷ مریم.
تنها، کسانیکه نزد خدای رحمن عهد و پیمان گرفته اند، مشمول شفاعت شافعان مى شوند و یا مقامشان از این هم برتر است، و توانائى دارند از کسانیکه لایق شفاعت اند شفاعت کنند.
معنى عهد چیست؟
🌸 امام صادق در تفسیر این آیه فرموده اند: کسیکه به ولایت امیر مؤمنان و امامان اهلبیت، بعد از او عقیده داشته باشد، آن عهد نزد خداست.
نورالثقلین، ج۳، ص۳۶۲.
🌸 در روایت دیگرى از پیامبر عظیم الشان مى خوانیم:
کسیکه سرور و شادى در دل مؤمنى ایجاد کند، مرا مسرور کرده، و هر که مرا مسرور کند، عهدى نزد خدا دارد.
درالمنثور، ذیل همین آیه.
🌸 و در حدیث دیگرى از پیامبر بزرگوار اسلام مى خوانیم: محافظت بر عهد، همان محافظت بر نمازهاى پنجگانه است.
همان مدرک.
🌸 در ادامهء توضیح عهد، حدیث دیگرى از پیامبر بزرگوار اسلام را می خوانیم که در بیان چگونگى وصیت کردن نقل فرموده اند که تقریباً تمام مسائل اعتقادى در آن جمع است.
إن شاءالله این حدیث مهم را در پیغام قرآنی فردا می خوانیم.
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
هدایت شده از خبر فوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ سخنان اعجاب آور دکتر تیجانی
🔹 بشنوید سخن تازه دکتر تیجانی را در مورد سنیان متعصبی که بخاطر ماجرای غزه شیعه شده اند .
🔹 ایشان از افرادی است که به واسطه ارتباط با علمای شیعه و مطالعه، به مکتب اهل بیت علیهم السلام پیوسته و کتاب های فراوانی نوشته از جمله کتاب "ثم اهتدیت" ؛ "آنگاه که هدایت شدم" است که جریان چگونگی شیعه شدنش را توضیح میدهد....
این کلیپ بسیار شنیدنیست...
🔹 رسانه باشیم و در روشنگری لااقل یک نفر شریک باشیم .
@AkhbareFori
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 در پیغام قرآنی روز گذشته در آیهء ۸۵ سورهء مریم خواندیم، کسانیکه نزد خدای رحمن، عهد و پیمانی دارند در روز قیامت، شفاعت شافعان شامل حالشان میشود و بعضی هم به مقام بالاتر از آن نائل میشوند و میتوانند شفاعت کنند.
🌸 و در احادیثی از امام صادق و پیامبر بزرگوار اسلام خواندیم که این عهد و پیمان، ایمان به ولایت حضرت امیر و امامت امامان، و شاد کردن دل مومن و حفاظت بر نمازهای پنجگانه است.
👈 و در ادامه، در توضیح بیشتر این عهد و پیمان رسیدیم به حدیثی مهم از پیامبر بزرگوار اسلام که در بارهء چگونگی وصیت کردن فرموده اند:
💚 مسلمان باید در آستانهء مرگ چنین وصیت کند، و بگوید:
پروردگارا! توئى که خالق آسمانها و زمین هستى، داناى پنهان و آشکارى، رحمان و رحیمى. من در این دنیا با تو پیمان مى بندم، و شهادت مى دهم که معبودى جز تو نیست، یگانه اى، و شریکى ندارى. محمد بنده و فرستادهء توست. بهشت حق است، دوزخ حق است، رستاخیز و حساب، حق است، تقدیر و میزان سنجش اعمال حق است.
دین، همانگونه است که تو بیان کردى، و اسلام همان است که تو تشریع نمودى، و سخن همان است که تو گفته اى، قرآن همانگونه است که تو نازل کردى، تو خداوند حق و آشکارى.
پروردگارا! تو سرمایهء من در مشکلاتى و یار من در شدتها، تو ولىّ نعمت من هستی، تو معبود من و معبود پدران من هستی. به اندازهء یک چشم بر هم زدن، مرا به خود وامگذار که اگر واگذارى به بدى ها نزدیک، و از نیکى ها دور مى شوم.
اى خداى من! تو مونس من در قبر باش! و براى من عهدى قرار ده که در روز قیامت آنرا گشاده ببینم.
سپس فرمودند: بعد از اعتراف به این حقایق، آنچه را که لازم مى بیند، وصیت مى کند و تصدیق این وصیت در سورهء مریم است در آیهء لایَمْلِکُونَ الشَّفاعَةَ إِلاّ مَنِ اتَّخَذَ عِنْدَ الرَّحْمنِ عَهْداً اینست عهد و وصیت... .
مجمع البیان، ذیل همین آیه.
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
✨ حضرت آیت الله خامنه ای در بخشی از سخنان امروزشان در دیدار با دست اندرکاران ستاد کنگرهء ملی شهدای استان کهگیلویه و بویر احمد فرمودند:
👈 به تعبیر قرآن کریم، عقبنشینی غیرتاکتیکی در هر میدانی چه عرصهء نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، غضب الهی را به دنبال دارد.
اشارهء ایشان به این آیات است 👇
🌹🌹يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا لَقِيتُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا زَحْفًا فَلَا تُوَلُّوهُمُ الْأَدْبَارَ.
اى کسانیکه ایمان آورده اید! هنگامیکه با کافران در میدان نبرد رو به رو شوید، به آنها پشت نکنید (و فرار نکنید). ۱۵
🌹وَمَن يُوَلِّهِمْ يَوْمَئِذٍ دُبُرَهُ إِلَّا مُتَحَرِّفًا لِّقِتَالٍ أَوْ مُتَحَيِّزًا إِلَىٰ فِئَةٍ فَقَدْ بَاءَ بِغَضَبٍ مِّنَ اللَّهِ وَمَأْوَاهُ جَهَنَّمُ ۖ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ.
و هر که در آن هنگام به آنها پشت کند به غضب خدا گرفتار خواهد شد. و جایگاه او جهنم است، و چه بد جایگاهى است! مگر آنکه هدفش از کناره گیرى، تجدید نیرو براى حملهء (مجدد) و یا پیوستن به گروهى (از مجاهدان) باشد ( تاکتیک جنگی ). ۱۶ انفال.
✨ وصف مومن ✨
👈 خلاف کافر، مومن است.
🌹🌹 أَفَرَأَيْتَ الَّذِي كَفَرَ بِآيَاتِنَا وَقَالَ لَأُوتَيَنَّ مَالًا وَوَلَدًا.
آیا دیدى کسى را که به آیات ما کافر شد، و گفت: ثروت و فرزند فراوانى به من داده خواهد شد؟! ۷۷ مریم.
تفسیر: متاسفانه بعضی از افراد، داشتن تقوا و پرهیزکار بودن را مانع کسب دنیا می دانند، و معتقدند با بیرون رفتن از محیط ایمان و تقوا، مال و ثروت آنها زیاد خواهد شد. و ثروتمندان بی ایمان، و مومنان فقیر را مثال می زنند.
👈 اما خداوند در آیهء بعد، صریحا پاسخ این یاوه گویی و طرز تفکر خطرناک را فرموده است:
🌹 أَطَّلَعَ الْغَيْبَ أَمِ اتَّخَذَ عِندَ الرَّحْمَٰنِ عَهْدًا.
آیا او از غیب آگاه گشته، یا نزد خداوند رحمان عهد و پیمانى گرفته است؟! ۷۸ مریم.
آیا کسیکه معتقد است اگر کسی پرهیزکار باشد، دارای ثروت نخواهد شد، از غیب آگاه است؟! و یا از خداوند پیمان گرفته که اینگونه عمل کند؟!!!
👈 سپس در آیهء بعد قاطعانه می فرماید:
🌹 كَلَّا ۚ سَنَكْتُبُ مَا يَقُولُ وَنَمُدُّ لَهُ مِنَ الْعَذَابِ مَدًّا.
هرگز چنین نیست! ما بزودى آنچه را که مى گوید مى نویسیم و عذاب را براى او مستمر مى سازیم! ۷۹ مریم.
■ عذاب مستمر یعنی عذاب، بالای عذابی دیگر.
ممکن است اشاره به عذاب مستمر و جاویدان آخرت داشته باشد، و نیز ممکن است اشاره به عذاب هائى باشد که بر اثر کفر و بى ایمانى در این دنیا دامنگیر آنها مى شود، و نیز میتوان گفت، این مال و فرزندان که مایهء غرور و گمراهى است، خود عذابى میشود مستمر براى آنها.
شاید هم عذابی در دنیا و عذابی در آخرت.
👈 سپس در تأیید این آیه می فرماید:
🌹 وَنَرِثُهُ مَا يَقُولُ وَيَأْتِينَا فَرْدًا.
آنچه را او مى گوید (از اموال و فرزندان)، از او به ارث مى بریم، و او تنها، نزد ما خواهد آمد. ۸۰ مریم.
■ تنها چیزی که این فرد سرکش و مغرور، با خود در پیشگاه خدا بهمراه دارد نامهء اعمال سیاه و ننگین اوست.
👈 در آیهء بعد فرموده است، آنان به غیر از ثروتمند شدن، برای کسب عزت هم، به غیر از خدا روی می آورند:
🌹وَاتَّخَذُوا مِن دُونِ اللَّهِ آلِهَةً لِّيَكُونُوا لَهُمْ عِزًّا.
و آنان غیر از خدا، معبودانى را براى خود برگزیدند تا مایهء عزتشان باشد. (چه پندار خامی). ۸۱ مریم.
👈 اما به آنها می فرماید:
🌹 كَلَّا ۚ سَيَكْفُرُونَ بِعِبَادَتِهِمْ وَيَكُونُونَ عَلَيْهِمْ ضِدًّا.
هرگز چنین نیست! بزودى (معبودهایشان) منکر عبادت آنان خواهند شد. و بر ضد آنها گواهى مى دهند. ۸۲ مریم.
هرگز بتها (اعم از انسانهای دیگر، جاه و مقام، اعضاء خانواده، ثروت...و هر چیز دیگر که جای خدا را بگیرد)، مایهء عزتشان نخواهند شد.
انسانهای گمراهی که در دنیا معبود دیگران هستند و از اینکه معبود واقع شده اند خوشحالند، روز قیامت می گویند ما از عابدان خود بیزاریم. در صورتیکه دروغ می گویند. آیا در دنیا آنان معبودان خود را از عبادت خودشان منع می کنند؟! یا نه برعکس، اسباب و عللی فراهم می کنند تا بیشتر به آنها کرنش شود و بیشتر عبادت شوند؟!!
👈 👈 البته باید بدانیم عبادت، تنها سجود و رکوع نیست، بلکه حقیقت عبادت، اطاعت محض است، و بخاطر آن معبود به هر کاری دست می زنند حتی اگر ناخشنودی خداوند در آن باشد!!
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
✨ حدیث شمارهء ۲۲۸۴ نهج الفصاحه✨
🌸 پیامبر بزرگوار اسلام فرموده اند:
وقتی خداوند عزوجل مرا (در معراج) بالا برده بود، قومی دیدم که ناخنهای تیز و خشن داشتند و صورت و سینهء خود را می خراشیدند.
گفتم ای جبرئیل، اینها چه کسانی هستند؟ گفت: اینان کسانی هستند که گوشت مردم را خورده اند و سخنی از آنها گفته اند که باید از گفتن آن پرهیز می کردند ( یاالله ).
🌹🌹يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِيمٌ.
اى کسانیکه ایمان آورده اید! از بسیارى از گمانها بپرهیزید، چرا که بعضى از گمانها گناه است. و (هرگز در کار دیگران) تجسس نکنید. وهیچیک از شما دیگرى را غیبت نکند، آیا کسى از شما دوست دارد که گوشت برادر مردهء خود را بخورد؟! (به یقین همهء) شما از این امر کراهت دارید. تقواى الهى پیشه کنید که خداوند توبه پذیر و مهربان است. ۱۲ حجرات.
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَىٰ.....
و هرکه از یاد من روى گردان شود، زندگى (سخت و) تنگى خواهد داشت. و روز قیامت، او را نابینا محشور مى کنیم.
مى گوید: پروردگارا! چرا مرا نابینا محشور کردى؟! من که بینا بودم!
مى فرماید: همانگونه که آیات ما براى تو آمد، و تو آنها را فراموش کردى، همانطور امروز تو فراموش خواهى شد. ۱۲۴ و ۵ و ۶ طه.
تفسیر: گاه، مى شود درهاى زندگى به روى انسان به کلى بسته مى شود، و گاهى به عکس، به هر جا روى مى آورد خود را در برابر درهاى گشوده می بیند. معمولا از این حال، به وسعت زندگى و از اولى به ضیق یا تنگى معیشت تعبیر مى شود.
👈 به این معنی که همیشه تنگى معیشت به این معنی نیست که درآمد کمى دارد، اى بسا پول و درآمدش هنگفت است، ولى بخل، حرص و آز، زندگى را بر او تنگ مى کند نه تنها میل ندارد درِ خانه اش باز باشد و دیگران از زندگى او استفاده کنند، که حتی آنرا به روى خودش هم نمی گشاید. و یا گرفتاریهایی در زندگی دارد که با هیچ ثروتی حل نمیشود. او هم زندگی سخت و تنگی دارد.
■ اما عامل اصلی این تنگنا در معیشت، اعراض از یاد حق است.
یاد خدا مایهء آرامش جان، تقوا و شهامت است و فراموش کردن او مایهء اضطراب، ترس و نگرانى است.
کسیکه دچار زندگی سخت است، الزاما ندار نیست اما به آینده اطمینان ندارد، و ترس از نابود شدن امکانات موجود، و وابستگى بیش از حد به دنیا، زندگی راحت و آرام را بر او سخت و ناگوار میکند. اما آن کسیکه ایمان به خدا دارد و دل به ذات پاک او بسته، از همهء این نگرانى ها در امان است.
👈 به این معنی که کسیکه دایرهء علائق او به بزرگی عشق به خداست، در هر شرایطی که باشد، زندگی گسترده و وسیعی خواهد داشت و با آرامش خاطر زندگی می کند. اما کسیکه عشق او دنیای اوست، در هر شرایطی هم که باشد، باز زندگی تنگ و در مضیقه ای خواهد داشت. (دقت کنیم).
🍃 فرموده است: اینان که بواسطهء اعراض و دوری از خدا، معیشت ضنک، دنیایشان را محصور کرده، در آخرت هم نابینا هستند.
در اینجا مفسران براساس روایات گفته اند، انسان گنهکار در بعضی موقوفات بیناست و در بعضی نابینا.
و مفسران دیگری هم گفته اند، چشمان انسان گنهکار به پاداشها و نعم اخروی نابیناست اما عذاب الهی را مشاهده می کند.
سپس برای اتمام حجت می فرماید:
🌹وَكَذَٰلِكَ نَجْزِي مَنْ أَسْرَفَ وَلَمْ يُؤْمِن بِآيَاتِ رَبِّهِ ۚ وَلَعَذَابُ الْآخِرَةِ أَشَدُّ وَأَبْقَىٰ
و اینگونه کسى را که اسراف کند، و به آیات پروردگارش ایمان نیاورد، جزا مى دهیم! و عذاب آخرت، شدیدتر و ماندگارتر است. ۱۲۷ طه.
■ 👈 گناهکارانی که اسراف می کنند کسانی هستند که بدون هیچ قید و بندی، و بدون هیچ محدودیتی دست به انجام هر گناهی میزنند که اینان با گناهکارانی که در دلشان از خدا می ترسند و گاهی او را در نظر دارند، متفاوتند. گرچه مجازات الهی در انتظار هر دوی اینهاست.
👈 👈 👈 نکتهء بسیار مهمی را که باید در نظر داشته باشیم، قضاوت نکردن است. هستند مومنانی که به هر دلیلی گرفتاری دارند و دچار مشکلات و سختیها شده اند. هرگز کسی را بخاطر شرایطی که در آن قرار گرفته قضاوت نکنیم.
✅ که:
در روزهای سخت من، تو هم آزمایش میشوی....
و در روزهای سخت تو، من هم آزمایش میشوم....
👈 برای یاری رساندن.
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ ۚ إِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شَيْءٌ عَظِيمٌ.
بنام خداوند بخشنده مهربان.
اى مردم! از پروردگارتان تقوا پیشه کنید، که زلزلهء رستاخیز امر عظیمى است! ۱ حج.
تفسیر: خطابِ یا أَیُّهَا النّاسُ، به این معنی است که، هیچگونه تفاوت و تبعیضى از نظر نژاد، زبان، اعصار، قرون، مکان ها و مناطق جغرافیائى و طوائف و قبائل در آن نیست، و مؤمن و کافر، کوچک و بزرگ، پیر و جوان، مرد و زن امروز و آینده، همه در آن شریکند.
🍃 و جملهء اتَّقُوا رَبَّکُمْ عصارهء تمام برنامه هاى سعادت بخش است. چرا که رَبَّکُمْ یعنی توحید و برنامه های عقیدتی، و تقوا هم یعنی برنامه های عملی.
🍃 و جملهء إِنَّ زَلْزَلَةَ السّاعَةِ شَیْءٌ عَظِیمٌ، یعنی زمین و آسمان در هم کوبیده مى شوند، و جهانى نو با زندگانى نو آغاز مى گردد.
👈 و در آیهء بعد، نمونه هائى از بازتاب این وحشت عظیم را در چند جمله بیان می فرماید:
🌹 يَوْمَ تَرَوْنَهَا تَذْهَلُ كُلُّ مُرْضِعَةٍ....
روزى که آنرا (قطعا) مى بینید، (آنچنان وحشت سراپاى همه را فرا مى گیرد که) هر مادر شیردهى، از شیرخوارش (بکلى) غافل مى شود. و هر باردارى جنین خود را سقط مى کند. و مردم را مست مى بینى، در حالى که مست نیستند. ولى عذاب خدا شدید است! ۲ حج.
این آیات ممکن است اشاره به پایان جهان که مقدمهء رستاخیز است، باشد. در این صورت، زنان باردار، یا کودکان شیر خوار مفهوم واقعی خود را خواهد داشت، ولى ممکن است که اشاره به زلزلهء روز قیامت باشد. در اینصورت، ذکر جمله هاى فوق جنبهء مثال پیدا مى کند و برای نشان دادن شدت وحشت در آنروز است.
👈 حتی اگر به معنای پایان جهان هم باشد، باز خبر از عظمت برپایی قیامت می دهد. چون قیامت هر کس با مرگ او آغاز میشود.
👈 👈 در پایان، روایت بسیار مهمی را از رسول بزرگوار اسلام می خوانیم که در عمدهء تفاسیر بیان شده:
🌸 این دو آیه در شعبان سال ششم هجری، در یکى از شبهاى غزوهء بنى المصطلق نازل شد، در حالیکه مردم در حال حرکت بسوى میدان جنگ بودند.
پیامبر مردم را صدا زدند، آنها توقف کردند و گرداگرد ایشان حلقه زدند، حضرت این آیات را بر آنها خواندند، و صداى گریه از مردم بلند شد، و در آن شب، مسلمانان بسیار گریستند، هنگام صبح به قدرى نسبت به دنیا و زندگى دنیا بى اعتنا شده بودند که حتى زین به روى مرکب ها ننهادند و خیمه اى بر پا نساختند، گروهى گریه مى کردند و گروهى نشسته در فکر فرو رفته بودند.
👈 رسول خدا فرمودند: آیا مى دانید این، چه روزى است؟ عرض کردند: خدا و پیامبرش آگاه ترند فرمود: روزى است که از هر هزارنفر ۹۹۹ نفر بسوى دوزخ روان مى شوند و تنها یکنفر بسوى بهشت! (یاالله).
این امر بر مسلمانان سخت آمد و شدیداً گریستند؟ و عرض کردند: پس چه کسى نجات خواهد یافت؟ پیامبر فرمودند: گنهکارانى غیر از شما هستند که اکثریت را تشکیل مى دهند، من امیدوارم شما حداقل یک چهارم اهل بهشت باشید. مسلمانان تکبیر گفتند. بعد فرمود: امیدوارم یک سوم اهل بهشت باشید. باز هم تکبیر گفتند. بعد اضافه فرمودند: امیدوارم دو سوم اهل بهشت از شما باشد، چرا که اهل بهشت ۱۲٠ صفند که ۸٠ صف آنها از امت من هستند.
مجمع البیان، ج ۷، ص ۷٠ و تفسیر نور الثقلین، ج ۳، ص ۴۶۹، و تفسیرهاى دیگر.
/از هر ۱۰۰۰ نفر، یک نفر بهشتی است، با این حساب اگر همهء انسانهای خلق شده از ابتدا الی آخر، مثلا بیست میلیارد نفر باشند، بهشتیان فقط بیست میلیون نفر خواهند بود. البته به غیر از کسانیکه بعد از پاک شدن از گناه وارد بهشت میشوند.
و از کل بهشتیان، حدود ۶۵% مسلمانان هستند. حالا از اینان، چند درصد شیعیان هستند، خدا می داند.
پس زیاد هم به آخرتی آباد خوش بین نباشیم و فرصتها را دریابیم. همهء فرصتها را. کمتر بخوابیم، کمتر بخوریم، بیشتر عبادت کنیم.
👈 عبادت، سه جنبه دارد:
عبادت بدنی، عبادت مالی و عبادت روحی. که عبادت سوم از دو عبادت دیگر مهمتر است. چرا که تا با تفکر و تقویت فطرت خداجو به معرفت الله و شناخت حقیقی از خداوند منان نرسیم، دو عبادت دیگر یا انجام نمیشود و یا اگر هم انجام شود، بی روح و بی کیفیت خواهد بود/
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
✨ وصف مومن ✨
👈 مومن، بدون علم در بارهء خدا مجادله نمی کند.
🌹🌹 وَمِنَ النَّاسِ مَن يُجَادِلُ فِي اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَلَا هُدًى وَلَا كِتَابٍ مُّنِيرٍ.
و بعضى از مردم، بدون هیچ دانش و هدایت و کتاب روشنگرى، دربارهء خدا مجادله مى کنند. ۸ حج.
تفسیر: منظور از علم، هدی و کتاب منیر چیست؟
علم اشاره به استدلالات عقلى است، هدى، به هدایت و راهنمائى رهبران الهى، و کتاب منیر، اشاره به کتب آسمانى مى باشد.
مجادله در بارهء خدا در صورتى مى تواند ثمر بخش باشد که متکى به یکى از این دلائل گردد، دلیل عقل، یا کتاب، یا سنت، نه با مخالفت با این دلائل!!
👈 پس از آن، در یک عبارت کوتاه و پر معنى، به یکى از علل انحراف و گمراهى این رهبران ضلالت، پرداخته مى فرماید:
🌹 ثَانِيَ عِطْفِهِ لِيُضِلَّ عَن سَبِيلِ اللَّهِ ۖ لَهُ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ ۖ وَنُذِيقُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ عَذَابَ الْحَرِيقِ.
آنها با تکبّر و بى اعتنایى (نسبت به سخنان الهى)، مى خواهند (مردم را) از راه خدا گمراه سازند. براى آنان در دنیا رسوایى است. و روز قیامت، عذاب سوزان به آنها مى چشانیم! ۹ حج.
ثانِیَ عِطْفِهِ، به معنی چرخاندن پهلو.
یعنی این رهبران گمراه، آنچنان متکرانه از آیات الهی روی می گردانند که سر خود را بالا گرفته و برای رویگردانی، پهلوی خود را می چرخانند.
و این نوع رویگردانی، نهایت کبر و غرور است.
جملهء لِیُضِلَّ عَنْ سَبِیلِ اللّهِ نشان مى دهد سخن در بارهء رهبران گمراهی است که با مجادله در بارهء خدا، معاد، قرآن و دیگر نشانه های خداوند، سعی دارند مردم را از راه خدا گمراه و از حق و حقیقت دور کنند.
و کیفر شدیدی در دنیا و آخرت در انتظار آنهاست.
بهرهء آنها در این دنیا رسوائى و بدبختى است، و در قیامت عذاب سوزنده.
👈 سپس در آیهء بعد، با این رهبران گمراه اتمام حجت کرده و می فرماید:
🌹 ذَٰلِكَ بِمَا قَدَّمَتْ يَدَاكَ وَأَنَّ اللَّهَ لَيْسَ بِظَلَّامٍ لِّلْعَبِيدِ.
این (عذابهای دنیوی و اخروی)، در برابر چیزى است که دستهایتان از پیش فرستاده. و خداوند هرگز به بندگان ستم نمى کند. ۱۰ حج.
خداوند، نه کسى را بى جهت کیفر مى دهد، و نه بر میزان مجازات کسى بدون دلیل مى افزاید، و برنامهء او عدالت محض، و محض عدالت است.
این آیه نشان می دهد هیچ جبری در کار نیست و انسانها به اختیار خودشان در بارهء عملکردشان تصمیم می گیرند.
به این ترتیب کسانی هستند که عِنادشان، آنچنان شدت گرفته که برای مخالفت و ضدیت، بر کتاب آسمانی قرآن مجید ایراد وارد میکنند.
حقیقتا چقدر احمقانه اسرار و رمزهای بی حد این کتاب باعظمت را نادیده و گاهی به سُخره می گیرند.
اینان آن دسته از رهبران گمراهی هستند که نه با ایجاد شبهه، بلکه راه خدا را از اساس به روی مردم می بندند.
و متاسفانه گروهی از مردم، از روی نداشتن علم و آگاهی و از روی جهل، از آنان پیروی میکنند، و فرصتهای هدایت را از دست می دهند تا وقتیکه مرگشان فرا می رسد.
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 وَلَا نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا ۖ وَلَدَيْنَا كِتَابٌ يَنطِقُ بِالْحَقِّ ۚ وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ.
و ما هیچکس را جز به اندازهء تواناییش تکلیف نمى کنیم. و نزد ما کتابى است که بحق سخن مى گوید و به آنان هیچ ستمى نمى شود. ۶۲ مومنون.
تفسیر: در واقع خداوند به آن دسته از بندگانش که فکر می کنند نمیتواند به مراتب قرب الهی دست پیدا کنند فرموده بدانید که خداوند وقتی فرمانی می دهد، توانایی انجام آنرا قبلا عطا فرموده. منتها این توانایی در افراد مختلف با هم فرق دارد. کم و زیاد است.
👈 👈 👈 بنابراین نباید به آنچه اندوخته ایم اکتفا کنیم. باید و باید ظرفیت و توان خود را در مسیر حق و حقیقت بالا ببریم و به کم، اکتفا نکنیم که بهشت بر اساس اعمال نیک انسانها طبقه بندی شده (دقت کنیم).
🍃 و کتابی هم که در نزد خدا محفوظ است، همان نامهء اعمال ماست که بی کم و کاست به ما ارائه خواهد شد 👇
یَنْطِقُ بِالْحَقِّ، وصف نامهء اعمال بندگان است و به این معنی است که این نامهء اعمال، آنچنان گویا و روشن است که نیازی به توضیح ندارد و صاحب آن در یک نگاه به نیکی و یا زشتی آن پی خواهد برد.
👈 اما متاسفانه این آیات هیچگونه تاثیری در باور لجوجان و متکبران ندارد. لذا در آیهء بعد می فرماید:
🌹 بَلْ قُلُوبُهُمْ فِي غَمْرَةٍ مِّنْ هَٰذَا وَلَهُمْ أَعْمَالٌ مِّن دُونِ ذَٰلِكَ هُمْ لَهَا عَامِلُونَ.
ولى دلهاى آنها از این (نامهء اعمال و روز حساب) در بى خبرى فرو رفته (و غافل است). و اعمال (زشتى) جز این دارند که پیوسته آنرا انجام مى دهند. ۶۳ مومنون.
این فرو رفتن در جهل و بى خبرى به آنها اجازه نمى دهد، حقایق روشن را مشاهده کنند که شاید به خود آیند و بسوى خدا باز گردند.
و فرموده اعمال زشت دیگری هم دارند.
هر چه که باشد، ناشی از غفلت است و تکبر. پس سزاوار عذاب دردناکی است 👇
🌹 حَتَّىٰ إِذَا أَخَذْنَا مُتْرَفِيهِم بِالْعَذَابِ إِذَا هُمْ يَجْأَرُونَ.
تا ثروتمندان مغرور آنها را در چنگال عذاب گرفتار سازیم. ناگاه، ناله هاى دردناک و استغاثه آمیز آنها بلند مى شود. ۶۴ مومنون.
اینکه مشخصا از مترفین به معنی ثروتمندان مغرور، نام برده شده در حالیکه گنهکاران منحصر به آنها نیستند، یا بخاطر آنست که آنها سردَمداران گمراهى و ضلالتند، و یا براى آنست که مجازات در مورد آنها دردناک تر خواهد بود. چون در نعمت غرق هستند و باز در پیشگاه خداوند، سرکشی می کنند.
و منظور از عذاب، میتواند عذاب در دنیا باشد یا آخرت و یا در هر دو عالم که وقتی نازل شود، دیگر ناله و فغان سودی نخواهد داشت.
👈 آیهء بعد، بیان علت این سرنوشت شوم است، مى فرماید:
🌹 لَا تَجْأَرُوا الْيَوْمَ ۖ إِنَّكُم مِّنَّا لَا تُنصَرُونَ.
(اما به آنها گفته مى شود) امروز ناله و فریاد نکنید، زیرا از سوى ما یارى نخواهید شد.
(آیا فراموش کرده اید که) در گذشته آیات من پیوسته بر شما خوانده مى شد. اما شما (اعراض کرده) به عقب باز مى گشتید!! ۶۵ و ۶ مومنون.
تَنْکِصُون، به معنى عقب، عقب بر گشتن است، و أعقاب به معنى پاشنه پاست، مجموع این جمله کنایه از کسى است که سخن نامطلوبى را مى شنود و به قدرى نگران و وحشت زده مى شود که بر پاشنهء پایش به عقب باز مى گردد.
اینهمه اعراض از کلام خدا!!!!
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
✨ وصف مومن ✨
👈 مومن به زن پاکدامن تهمت نمی زند.
🌹🌹 إِنَّ الَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ الْغَافِلَاتِ الْمُؤْمِنَاتِ لُعِنُوا فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ.
کسانیکه زنان پاکدامن و بى خبر (از هر گونه آلودگى) و مؤمن را متهم مى سازند، در دنیا و آخرت از رحمت الهى دور شده و عذاب سختى براى آنهاست. ۲۳ نور.
تفسیر: سه صفت براى این بانوان ذکر شده، که هر کدام دلیلى است بر اهمیت ظلمى که بر آنها از طریق تهمت، وارد مى گردد:
مُحَصَّنات یعنی زنان پاکدامن.
غافِلات یعنی دور از هر گونه آلودگى.
و مُؤْمِنات هم یعنی زنان با ایمان.
پس به این ترتیب، نشان مى دهد تا چه حد نسبت ناروا دادن به این دسته از زنان، ظالمانه، ناجوانمردانه و درخور عذاب عظیم است.
🍃 👈 تعبیر به غافِلات، از دو جهت معنی شده.
یکی اینکه غافلات، نهایت پاکى این بانوان را از هر گونه انحراف و بى عفتى مشخص مى کند، یعنى آنها نسبت به آلودگى هاى جنسى آنقدر بى اعتنا هستند که گوئى اصلاً از آن خبر ندارند. زیرا موضع انسان در برابر گناه، گاه به صورتى در مى آید که اصلاً تصور گناه از فکر و مغز او بیرون مى رود، گوئى اصلاً چنین عملى در خارج وجود ندارد، و این مرحلهء عالى تقواست.
🍃 👈 و معنی دوم اینکه منظور از غافِلات، زنانى هستند که از نسبت هاى ناروائى که به آنها داده شده، بى اطلاعند، و به همین دلیل، از خود دفاع نمى کنند.
■ در اینجا عذاب برای شایعه سازانى است که خود را از مجازات و حد شرعى پنهان داشته اند، اما آیا از خداوند هم میتوانند خود را مخفی کنند؟!! لذا خداوند فرموده: اینها تصور نکنند با این عمل، مى توانند خود را براى همیشه از کیفر الهى دور دارند، خدا آنها را در این دنیا از رحمت خویش دور مى کند و در آخرت عذابى عظیم دارند.
👈 اما در آیهء بعد، چگونگى حال گروه تهمت زنندگان را در دادگاه بزرگ خدا مشخص کرده، مى فرماید:
🌹 يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُم بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ.
در روزى که زبانها و دستها و پاهایشان بر ضد آنها بر اعمالى که مرتکب مى شدند گواهى مى دهد. ۲۴ نور.
یکی از موقفهایی که انسان در روز قیامت برای حسابرسی در آن متوقف میشود، موقفی است که اعضای بدنش بر علیه او شهادت می دهند و او هیچگونه دفاعی از خود ندارد.
👈 سپس برای اتمام حجت می فرماید:
🌹 يَوْمَئِذٍ يُوَفِّيهِمُ اللَّهُ دِينَهُمُ الْحَقَّ وَيَعْلَمُونَ أَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ الْمُبِينُ.
آن روز، خداوند جزاى واقعى آنانرا بى کم و کاست مى دهد. و مى دانند که خداوند حق آشکار است. ۲۵ نور.
اگر امروز، و در این دنیا، بخاطر تهمتهایی که زده اند مجازات نشوند، روز قیامت به جزای واقعی خود خواهند رسید.
⚫ 👈 👈 👈 یک نکتهء بسیار مهم را که باید بدانیم اینست که کسیکه به زن پاکدامن تهمت می زند، هیچ فرقی نمی کند زن باشد یا مرد، غریبه باشد یا آشنا، از اعضاء خانواده باشد یا بیگانه.
👈 اما حکم خداوند در بارهء این تهمت زنندگان در پیغام فردا إن شاءالله.
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
✨ وصف مومن ✨
👈 مومن هرگز به زن پاکدامن تهمت نمی زند.
👈 در پیغام قرآنی روز گذشته خواندیم اگر کسی (فرقی نمی کند چه کسی ) به زن پاکدامن، تهمت خلاف عفت بزند، منتظر عذاب بزرگ الهی باشد. این برای زمانی است که تهمت را برای زن پاکدامن آشکار نکنند. مثل وقتیکه پشت سر آنان تهمت زده میشود و آن زن پاک، خبردار نمیشود.
👈 اما اگر این تهمت به گوش زن پاکدامن برسد و برای او آشکار شود، حکم الهی چیست؟
🌹🌹وَالَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِينَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا ۚ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ.
و کسانیکه زنان پاکدامن را (به زنا) متهم مى کنند، سپس چهار شاهد(بر مدعاى خود) نمى آورند، آنها را هشتاد تازیانه بزنید و شهادتشان را هرگز نپذیرید. و آنها همان فاسقانند. ۴ نور.
تفسیر: اول، مجازات کوتاه مدت او ۸۰ ضربه تازیانه است و آنگاه مجازات بلند مدت او اینست که هیچگاه شهادتش در هیچ موردی پذیرفته نیست چون در زمرهء دروغگویان است. و سوم، مجازات دائمی اوست که ننگ فاسق بودن بر پیشانیش می نشیند.
👈 منظور از فاسقین، کسانى هستند که از راه و رسم عبودیت و بندگى خداوند، پا بیرون نهاده اند.
👈 اصولا چنین مجازات سنگینی نشان از بزرگی گناه تهمت به زنان پاکدامن است ( دقت کنیم ).
👈 یرمون از ریشهء رمی به معنی تیر آمده. یعنی تهمت به زن پاکدامن مانند تیر به او آسیب می زند.
👈 نکتهء بسیار مهمی که در این آیه وجود دارد اینست که کلمهء ( زنا ) در متن آیه آورده نشده 👈 بدلیل احترامی است که خداوند برای زنان پاکدامن قائل است ( دقت کنیم ).
👈 نکتهء بسیار مهم دیگری که در این آیهء شریفه دیده میشود اینست که برای اثبات حرفی که زده شده باید ۴ شاهد بیاورند. در صورتیکه برای گناه بزرگی مثل قتل نفس، ۲ شاهد کافیست. 👈 به این دلیل است که وقتی به یک زن پاکدامن تهمت زده میشود، طرف دیگر این سخن زشت، یک مرد است که مورد اتهام قرار گرفته.
👈 👈 اما از آنجائیکه خداوند نسبت به بندگانش رئوف و رحیم است در آیهء بعد فرموده است:
🌹إِلَّا الَّذِينَ تَابُوا مِن بَعْدِ ذَٰلِكَ وَأَصْلَحُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ.
مگر کسانیکه بعد از آن توبه کنند و جبران نمایند (که خداوند آنها را مى بخشد) زیرا خداوند آمرزنده و مهربان است. ۵ نور.
👈 👈 اما این توبه و جبران، چگونه باید باشد تا بتواند چنان مجازات سنگینی را پاک کند؟
قطعا باید متناسب باشد با تهمتی که زده شده و چنان باشد که در تمام جوانب، قابل حس باشد و برای همه، این توبه و جبران، قابل مشاهده باشد.
شاید در اینصورت ننگ فسق از او برداشته شود و شهادتش قابل پذیرش باشد.
■ در غیر اینصورت روز قیامت منتظر مجازاتی باشد که در دنیا بر او انجام نشده.
/ادامه فرداإن شاءالله/
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
✨ وصف مومن ✨
👈 مومن هرگز به زن پاکدامن تهمت نمی زند.
👈 در پیغامهای دو روز گذشته در بارهء مجازات الهی کسانی خواندیم که به زن پاکدامن تهمت می زنند.
خواندیم مجازات الهی برای کسیکه این تهمت را پنهان از زن پاکدامن بیان می کند (به اصطلاح پشت سر او می گوید ) با مجازات کسیکه تهمت را برای زن پاکدامن آشکار می کند متفاوت است.
■ در اولی، خداوند او را در دنیا و آخرت لعنت می کند و منتظر عذاب عظیم باشد.
■ در دومی ۸۰ ضربه شلاق، و نپذیرفتن شهادت او برای همیشه و قرار گرفتن او در زمرهء فاسقان.
مگر توبه و جبران کند.
👈 امروزحکم تهمتی را می خوانیم که شوهر به همسر پاکدامنش می زند و ادعا می کند خودش با چشم دیده:
🌹🌹وَالَّذِينَ يَرْمُونَ أَزْوَاجَهُمْ وَلَمْ يَكُن لَّهُمْ شُهَدَاءُ إِلَّا أَنفُسُهُمْ فَشَهَادَةُ أَحَدِهِمْ أَرْبَعُ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ ۙ إِنَّهُ لَمِنَ الصَّادِقِينَ.
و کسانى که زنان خود را (به زنا) متهم مى کنند،و گواهانى جز خودشان ندارند، هریک از آنها باید چهار مرتبه به نام خدا شهادت دهد که از راستگویان است. ۶ نور.
🌹وَالْخَامِسَةُ أَنَّ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَيْهِ إِن كَانَ مِنَ الْكَاذِبِينَ.
و در پنجمین بار بگوید که لعنت خدا بر او باد اگر از دروغگویان باشد. ۷ نور.
تفسیر: مردی که ادعا می کند عمل خلاف عفت همسرش را دیده ولی شاهدی بر این مدعا ندارد، باید ۴ مرتبه قسم جلاله یاد کند:
✔أُشْهِدُ بِاللّهِ اِنِّى لَمِنَ الصّادِقِیْنَ فِیْما رَمَیْتُها بِهِ مِنَ الزِّنا:
من به خدا شهادت مى دهم در این نسبت زنا که به این زن دادم، راست مى گویم.
و پس از آن بگوید:
✔لَعْنَةُ اللّهِ عَلَىَّ اِنْ کُنْتُ مِنَ الْکاذِبِیْنَ:
لعنت خدا بر من باد اگر دروغگو باشم.
👈 آنگاه نوبت به زن می رسد:
🌹وَيَدْرَأُ عَنْهَا الْعَذَابَ أَن تَشْهَدَ أَرْبَعَ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ ۙ إِنَّهُ لَمِنَ الْكَاذِبِينَ.
آن زن نیز مى تواند کیفر (زنا) را از خود دور کند، به این طریق که چهار بار خدا را به شهادت طلبد که آن مرد (در این نسبتى که به او داده) از دروغگویان است. ۸ نور.
🌹وَالْخَامِسَةَ أَنَّ غَضَبَ اللَّهِ عَلَيْهَا إِن كَانَ مِنَ الصَّادِقِينَ.
و بار پنجم بگوید که غضب خدا بر او باد اگر آن مرد از راستگویان باشد (و در این صورت مجازات از هر دو برداشته مى شود). ۹ نور.
⚫ 👈 اما:
پس از اجرای فرمان خدا در این آیات که آنرا لعان می نامند، این زن و شوهر بدون اجرای صیغهء طلاق از هم جدا و برای همیشه بر هم حرام میشوند.
👈 و در آیهء آخر، خداوند فرموده است:
🌹وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ حَكِيمٌ.
و اگر فضل و رحمت خدا شامل حال شما نبود و این که او توبه پذیر و حکیم است (بسیارى از شما گرفتار مجازات سخت الهى مى شدید)! ۱۰ نور.
جزای کسیکه در این واقعه دروغ گفته، نزد خدا محفوظ است و اگر به تأخیر می اندازد، مهلتی است برای توبه که خداوند، توبه پذیر و داناست.
ضمن اینکه جریان لعان از طرف خداوند برای زن و مردی که در چنین موقعیتی قرار گرفته اند، تفضل است چون مشکل مناسبات دو همسر را در این زمینه به نحو صحیحى حل مى کند.
✅ در پایان یکبار دیگر مشخصات زن پاکدامن را که در آیهء ۲۳ نور خواندیم با هم می خوانیم:
🌹🌹 إِنَّ الَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ الْغَافِلَاتِ الْمُؤْمِنَاتِ لُعِنُوا فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ.
محصَنات یعنی زنان شوهردار پاکدامن.
غافِلات یعنی دور از هر گونه آلودگى.
و مُؤْمِنات هم یعنی زنان با ایمان.
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
✨ وصف مومن ✨
👈 مومن هرگز به زن پاکدامن تهمت نمی زند.
در پیغامهای چند روز گذشته از تهمت به زنان پاکدامن و مجازات تهمت زنندگان خواندیم.
این اتفاق در صدر اسلام هم توسط منافقین واقع شده و متأسفانه به یکی از زنان پاکدامن نزدیک به پیامبر بزرگوار اسلام تهمت اخلاقی زدند ( استغفرالله). و تاسف بیشتر، آنجاست که این سخن بزرگ، توسط گروهی از مومنین، دهان به دهان پخش شد!!! و تحمل این واقعه برای پیامبر و نزدیکان ایشان و مومنین حقیقی، بسیار سخت و ناگوار بود. لذا خداوند قبل از اینکه در مورد کسانیکه باعث پخش این شایعهء تلخ و دردناک شدند سخن فرماید، از پیامبر و دیگر مومنین دلجویی فرموده است 👇👇👇
🌹🌹إِنَّ الَّذِينَ جَاءُوا بِالْإِفْكِ عُصْبَةٌ مِّنكُمْ ۚ لَا تَحْسَبُوهُ شَرًّا لَّكُم ۖ بَلْ هُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ ۚ لِكُلِّ امْرِئٍ مِّنْهُم مَّا اكْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ ۚ وَالَّذِي تَوَلَّىٰ كِبْرَهُ مِنْهُمْ لَهُ عَذَابٌ عَظِيمٌ.
به یقین کسانیکه آن تهمت عظیم را عنوان کردند گروهى (توطئه گر) از شما بودند. اما گمان نکنید این ماجرا به زیان شماست، بلکه خیر شما در آنست. هر یک از آنها سهم خود را از این گناهى که مرتکب شدند دارند. و کسیکه از آنان که بخش مهمّ آنرا بر عهده داشت عذاب عظیمى براى اوست! (کسیکه اول بار، این تهمت را مطرح کرد). ۱۱ نور.
👈 سپس به مؤاخذهء آن دسته از مومنین پرداخته است که این شایعه را پخش کردند:
🌹لَّوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بِأَنفُسِهِمْ خَيْرًا وَقَالُوا هَٰذَا إِفْكٌ مُّبِينٌ.
چرا هنگامیکه این (تهمت) را شنیدید، مردان و زنان باایمان نسبت به کسیکه از خودشان بود، گمان خیر نبردند و نگفتند این دروغ بزرگِ آشکارى است؟! ۱۲ نور.
👈 و ادامه می دهد:
🌹لَّوْلَا جَاءُوا عَلَيْهِ بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ ۚ فَإِذْ لَمْ يَأْتُوا بِالشُّهَدَاءِ فَأُولَٰئِكَ عِندَ اللَّهِ هُمُ الْكَاذِبُونَ.
چرا ( تهمت زنندگان) چهار شاهد بر آن نیاوردند؟! و هنگامیکه گواهان را نیاوردند، آنان در پیشگاه خدا دروغگویانند. ۱۳ نور.
👈 👈 در ادامه، خداوند رئوف و رحیم به آن دسته از مومنان که مبادرت به پخش آن شایعه کرده بودند می فرماید:
🌹وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ لَمَسَّكُمْ فِي مَا أَفَضْتُمْ فِيهِ عَذَابٌ عَظِيمٌ.
و اگر فضل و رحمت الهى در دنیا و آخرت شامل حال شما نمى شد، بخاطر این گناهى که کردید عذاب سختى به شما مى رسید! ۱۴ نور.
👈 👈 👈 از قراین موجود در این آیات مشخص است که این تهمت دربارهء فردیست که از اهمیت ویژه ای درجامعهء آنروز برخوردار بوده است.
گروهی منافق، خود را گرفتار این تهمت بزرگ کردند و گروهی دیگر از منافقان که میخواستند بهرهء لازم را ببرند، و متاسفانهء گروهی از مومنان، به این تهمت دامن زدند. این داستان به إفک (بر وزن فکر) معروف است یعنی تهمت عظیم. ازآنجاییکه فرد مورد اتهام در بین مومنین به پاکدامنی و عفت معروف بوده، و با اینجال عده ای از روی جهل، این اتهام را باور کردند و دهان به دهان، آنرا پخش کردند، لذا بشدت مورد توبیخ خداوند واقع شدند، اما پس از شرمساری و توبه، رحمت خدا شامل حالشان شد و بخشیده شدند و این واقعه، سرمشق و موعظه ای شد برای همهء مومنین که اگر زن یا مرد باایمانی مورد اتهام نادانها و مغرضان قرار گرفت، از او حمایت شود. لااقل مبادرت به پخش آن سخن نشود.
/ ادامه فرداإن شاءالله/
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
✨ وصف مومن ✨
👈 مومن هرگز به زن پاکدامن تهمت نمی زند.
در پیغام روز گذشته از تهمتی خواندیم که در صدر اسلام به یک زن پاکدامن نزدیک به پیامبر زده شد و متأسفانه بعضی از مومنین، آنرا باور کرده و مبادرت به پخش آن کردند.
خداوند، آنها را توبیخ فرمود که بخشی از آنرا روز گذشته خواندیم.
👈 در ادامهء مواخذهء آنان فرموده است:
🌹🌹إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُم مَّا لَيْسَ لَكُم بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِندَ اللَّهِ عَظِيمٌ.
(به یاد آورید) زمانى را که این شایعه را از زبان یکدیگر مى گرفتید، و با دهان خود سخنى مى گفتید که به آن یقین نداشتید. و آن را ساده و کوچک مى پنداشتید در حالیکه نزد خدا بزرگ است. ۱۵ نور.
👈 و سپس با طرح یک سوال به توبیخ آنها ادامه داده می فرماید:
🌹وَلَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُم مَّا يَكُونُ لَنَا أَن نَّتَكَلَّمَ بِهَٰذَا سُبْحَانَكَ هَٰذَا بُهْتَانٌ عَظِيمٌ.
چرا هنگامیکه آن را شنیدید نگفتید: ما حق نداریم که به این سخن تکلم کنیم. خداوندا منزهى تو، این بهتان بزرگى است؟! ۱۶ نور.
👈 سپس هشداری محکم می دهد:
🌹يَعِظُكُمُ اللَّهُ أَن تَعُودُوا لِمِثْلِهِ أَبَدًا إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ.
خداوند شما را اندرز مى دهد که اگر ایمان دارید هرگز چنین کارى را تکرار نکنید. ۱۷ نور.
👈 و یادآوری می فرماید:
🌹وَيُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآيَاتِ ۚ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ.
و خداوند آیات را براى شما بیان مى کند، و خدا دانا و حکیم است. ۱۸ نور.
👈 آنگاه در بارهء منافقینی می فرماید که:
🌹إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَن تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ ۚ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ.
به یقین کسانى که دوست دارند زشتیها در میان مردم باایمان شایع شود براى آنان در دنیا و آخرت عذاب دردناکى است. و خداوند مى داند و شما نمى دانید. ۱۹ نور.
👈 و سپس دوباره خطاب به مومنینی که از روی جهل و نادانی، آن شایعهء را پراکنده کردند فرموده است:
🌹وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّهَ رَءُوفٌ رَّحِيمٌ.
و اگر فضل و رحمت الهى شامل حال شما نبود و این که خدا رئوف و مهربان است (مجازات سختى دامانتان را مى گرفت). ۲۰ نور.
👈 👈 👈 در پایان، نکته ای قابل عرض است:
اصلا مهم نیست و فرقی نمی کند که این جریان مربوط به چه کسی است.....
مهم اینست که هرگز نباید در بارهء هیچیک از زنان نزدیک به پیامبر بزرگوار اسلام، با کلمات زشت و خلاف عفت سخنی گفته شود.
حواسمان باشد:
👈 إِقتَرَبَتِ السَاعه.
قیامت نزدیک است. ۱ قمر.
/قسمت پایانی، فرداإن شاءالله/
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
✨ وصف مومن ✨
👈 مومن هرگز به زن پاکدامن تهمت نمی زند.
■ در پیغامهای چند روز گذشته از تهمتی خواندیم که متأسفانه در صدر اسلام به یکی از زنان پاکدامن نزدیک به پیامبر زده شد و تأسف بیشتر اینکه گروهی از مومنان آنرا نشر دادند. و خداوند آنها را بشدت مورد مؤاخذه قرار داد و توبیخ فرمود.
👈 پس از مؤاخذهء آنها ( که خدا کند گریبان ما را نگیرد ) فرموده است:
🌹🌹 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا...
اى کسانیکه ایمان آورده اید! از گامهاى شیطان پیروى نکنید. هر که پیرو گامهاى شیطان شود او به کارهاى زشت و منکر فرمان مى دهد. و اگر فضل و رحمت الهى شامل حال شما نبود، هرگز احدى از شما پاک نمى شد. ولى خداوند هر که را بخواهد (و شایسته باشد) پاکیزه مى سازد، و خدا شنوا و داناست.۲۱ نور.
تفسیر: تهمت زدن و پخش آن، یک عمل شیطانی است.
این آیه هشدارى است به مؤمنان که تصور نکنید این نفوذ افکار و اعمال شیطانى، برای شما اتفاق نخواهد افتاد.
ابتدا نفوذ شیطان بصورت تدریجى و کم رنگ است و اگر در همان گام هاى نخست کنترل نشود، وقتى انسان متوجه مى گردد، که کار از کار گذشته است.
بنابراین، هنگامیکه نخستین وسوسه هاى اشاعهء فحشاء، یا هر گناه دیگر آشکار مى شود، باید همانجا در مقابل آن ایستاد، تا آلودگى گسترش پیدا نکند.
■■■ شیطان، به معنى وسیع کلمه، یعنى هر موجود موذى و تبهکار و ویرانگر، که در تمام ابعاد زندگی نفوذ می کند.
👈 مراقب باشیم و بدانیم، هرگز یک انسان پاکدامن و با ایمان، یک مرتبه در آغوش فساد قرار نمى گیرد، بلکه گام به گام این راه را مى سپرد:
● گام اول، معاشرت و دوستى با آلودگان است.
● گام دوم، شرکت در مجلس آنها، حالا یا بصورت حقیقی و یا بصورت مجازی.
● گام سوم، فکر گناه.
● گام چهارم، ارتکاب مصادیق مشکوک و شبهات. مثل تماشای صحنه های گناه آلود، البته با شک و تردید.
● گام پنجم، انجام گناهان صغیره. مثل تماشای صحنه های گناه بدون شک و تردید.
● و بالاخره در گام هاى بعد گرفتار بدترین کبائر مى شود.
⚫ هرگز فکر نکنیم که این وضعیت، گریبان ما را نخواهد گرفت. شیاطین اعم از انسانهای خبیث و جنهای شرور، همیشه و در همه جا در کمین مومنین هستند. هر چه ایمان مومن بالاتر باشد، نیروهای شرور قدرتمندتری به سراغش می آیند، مگر اینکه ایمان فرد آنقدر ارتقا پیدا کند که او را از نفوذ هرگونه شرارتی مصون بدارد.
🌺 👈 نماز صحیح در اول وقت، قرائت روزانهء قرآن با ترجمه، مهربانی، خوش زبانی، حلال خوری، رعایت حقوق دیگران، زبان را به ذکر و دعا عادت دادن ...... و ارتقاء ایمان و کسب مقام قرب الهی. که رسیدن به این مقام قطعا و قطعا بدون یاری خداوند امکان پذیر نخواهد بود لذا در ادامه فرموده است:
🌹 اگر فضل و رحمت الهى بر شما نبود، احدى از شما هرگز پاک نمى شد، ولى خداوند هر که را بخواهد و شایسته بداند تزکیه مى کند، و خدا شنوا و داناست.
👈 و به این منظور، از یکسو وجود پیامبر و احکامى که از طریق وحى نازل مى گردد (موهبت تشریعی) را عطا فرموده، و از سوی دیگر، عقل، و مواهب و توفیقات خاص و امدادهاى غیبیش را شامل حال انسانهاى آماده، مستعد و مستحق نموده که مهمترین عامل پاکى و تزکیه است (موهبت تکوینی).
✅ 👈 👈 اما دقت کنیم، جملهء مَنْ یَشاء (به هر که بخواهد)، به معنى اراده و مشیت بى دلیل نیست، بلکه تا مجاهده و تلاشى از ناحیهء بندگان نباشد، هدایت و موهبتى از ناحیهء خدا صورت نمى گیرد، کسیکه طالب این راه است، در آن راه گام مى نهد و جهاد مى کند، و خداوند هم دستش را مى گیرد، و از وسوسهء شیاطین حفظش مى کند، و به سر منزل مقصود مى رساند.
👈 در آیهء بعد به مسلمانان هشدار میدهد که در موارد خشم و هیجان، گرفتار احساسات تند و داغ نشوند، و در برابر لغزشها و اشتباهات گنهکاران تصمیمات خشن نگیرند:
🌹 وَلَا يَأْتَلِ أُولُو الْفَضْلِ مِنكُمْ وَالسَّعَةِ ...
آنها که از میان شما داراى برترى (مالى) و وسعت زندگى هستند نباید سوگند یاد کنند که از انفاق نسبت به نزدیکان و مستمندان و مهاجران در راه خدا دریغ نمایند. آنها باید عفو کنند و چشم بپوشند. آیا دوست نمى دارید خداوند شما را بیامرزد؟! و خداوند آمرزنده و مهربان است. ۲۲ نور.
در جریان إفک، که در روزهای گذشته بطور مفصل خواندیم، بعضی از مسلمانان از کمک مالی به آن گروه از مومنین که در پخش این شایعه نقش داشتند، ممانعت کردند.
و این آیات نازل شد چون آنها توبه کرده و بخشیده شده بودند، دیگر سزاوار نبود مجازات شوند.
بدون شک، همهء مسلمانانى که در ماجراى إفک درگیر شدند، با توطئهء قبلى نبود، بعضى از منافقین مسلمان نما پایه گذار بودند، و گروهى مسلمان فریب خورده، دنباله رو.
بدون تردید، همهء آنها مقصر و گناهکار بودند، اما میان این دو گروه فرق بسیار بود، و نمى بایست با همه یکسان معامله میشد.
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ💚
🌹🌹إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُم بُنْيَانٌ مَّرْصُوصٌ.
خداوند کسانى را دوست مى دارد که در یک صف در راه او پیکار مى کنند گویى بنایى آهنین اند. ۴ صف.
🖤 سلام بر اباعبدالله...
و سلام بر آنانکه در رکاب او همچون بنایی آهنین در راه خداوند عالیمان پیکار کردند. بنایی که نه می ریزد و نه سست می شود....
هر روز مستحکم تر از دیروز.
🖤 سلام بر سفیران کربلا....
و سلام بر کوچکترین سفیران که از اربعین جا ماند.
🖤 سلام بر اربعین.
✨ وصف مومن ✨
👈 مومن خلاف عفت عمل نمی کند.
👈 در پیغام قرآنی امروز، حکم زنان و مردانی را می خوانیم که مجرد هستند و مرتکب عمل شنیع ( زنا ) میشوند.
🌹🌹الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِّنْهُمَا مِائَةَ جَلْدَةٍ.....
هر یک از زن و مرد زناکار را، صد تازیانه بزنید. و نباید رأفت نسبت به آن دو، شما را از (اجراى) حکم الهى مانع شود، اگر به خدا و روز جزا ایمان دارید. و باید گروهى از مؤمنان مجازاتشان را مشاهده کنند. ۲ نور.
👈 در انجام این حکم به این شکل که ترحمی وجود نداشته باشد و حتما تعدادی از مومنان باید شاهد این مجازات باشند، چند نکتهء مهم وجود دارد:
🍃 اول اینکه نشانهء ایمان به مبدأ و معاد، تسلیم مطلق در برابر فرمان خداوند است. بنابراین انسان باید بداند هر حکمى فلسفه و حکمتى دارد و بى دلیل تشریع نشده، پس در برابر تخلف ها احساس مسئولیت کند.
🍃 نکتهء بعدی اینست که هدف از این حکم، تنها این نیست که فقط گنهکار عبرت گیرد، بلکه هدف آنست که مجازات او سبب عبرت دیگران هم بشود. به دلیل اینکه در زندگى اجتماعى بشر، آلودگى هاى اخلاقى در یک فرد ثابت نمى ماند، و به جامعه سرایت مى کند، براى پاکسازى باید همان گونه که گناه برملا شده، مجازات هم برملا گردد.
👈 خداوند ستار العیوب است و مادام که گناه آشکار نگردیده و به دادگاه اسلامى کشیده نشده، راضى به پرده درى نیست اما بعد از ثبوت جرم و بیرون افتادن راز از پردهء استتار، و آلوده شدن جامعه، و کم شدن اهمیت گناه، مجازات علنی میشود تا اثرات منفى آن خنثى گردد. وگرنه تا گناه، علنی نشده خداوند راضی به مجازات علنی نیست گرچه مجازات گنهکار در پیشگاه خدا محفوظ است اما پنهانی است.
🍃 نکتهء بعد اینست که اصولا چرا باید جمعی تماشاگر این مجازات باشند؟
اول اینکه بر اساس تشخیص قاضی حضور ۳ نفر یا تعدادی بیشتر، کافیست.
👈 هر گاه اجراى حدّ، در حضور جمعى انجام شود، قاضى و مجریان حدّ متهم به سازش یا اخذ رشوه یا تبعیض و یا شکنجه دادن و مانند آن نخواهند شد.مضاف بر اینکه حضور جمعیت، مانع از افراط و زیاده روى در اجراى حدّ مى گردد.
و ضمنا جلوگیری می کند از اینکه مجرم بعد از اجراى حدّ بخواهد شایعات و اتهاماتى در مورد قاضى و مجرى حد بسازد.
🍃 و نکتهء بعدی اینکه اصولا مجازات این افراد، پیش از نزول این آیه چه بوده است؟
قبل از نزول حکم سورهء نور، درباره این افراد، در آیات ۱۵ و ۱۶ سورهء نساء احکامی بیان شده: اگر فرد گنهکار، محصنه بوده (یعنی دارای همسر) مجازات او زندان ابد تعیین شده است. و در صورتى که غیر محصن بوده، مجازات او ایذاء و آزار است.
که با نزول آیات سورهء نور، حکم آزار برای افراد گنهکار خواه زن مجرد یا مرد مجرد، ۱۰۰ ضربه شلاق است.
و حکم زن و مرد محصنه، بنا بر روایات صحیح و احکام فقهی و تشخیص قاضی اعدام است.
همچنین زناى به عُنف و جبر هم، همین حکم را دارد.
■■ در این میان حکمی برای زنای ذهن و زنای مجازی بیان نشده. اما در پیشگاه خداوند محفوظ است.
⚫ متأسفانه در بسیاری از خانواده ها، ارتباط ناصحیح بین دخترها و پسرها عادی شده و حتی گاها اگر فرزندی چنین ارتباطی نداشته باشد، او را متهم به عقب افتادگی می کنند. و این تاثیری است که از دنیای زشت و غیر دینی کشورهای غربی و غیر مسلمان گرفته اند.
👈 👈 به خود آئیم. لکهء سیاهی در کشور ظاهر شده که با سرعت در حال گسترش است. مسئولیت این سیاهی بر گردن همهء ماست. بعضی کمتر و بعضی بیشتر. اما همه باید پاسخگو باشیم.
هر یک از ما باید به تناسب توانمان در اصلاح این وضعیت بکوشیم.
■ البته منظورم آن دسته از افراد بی قید که خلاف عفت برایشان عادت شده نیست.
منظورم پسران، و بخصوص دخترانی است که از روی جهل و ناآگاهی تن به خلاف اخلاق می دهند.
👈 اگر احساس کردیم حرفمان تاثیری خواهد داشت و منجر به جنجال و دعوا نمیشود، حتما حرف بزنیم.
✨ اول اینکه خودمان همهء نکات پاکی و پاکیزگی را رعایت کنیم تا اگر تلاشی برای بهبود اوضاع انجام دادیم، اثرگذار باشد.
✨ دوم اینکه با روی باز و زبانی خوش، دختران و پسرانمان را به مسیر درست هدایت کنیم.
بدون اینکه آنها را متهم کنیم، سخنی کوتاه در حد یکی دو جمله به آنها بگوئیم و انتخاب را بگذاریم به عهدهء خودشان.
مثلا بگوئیم دختر نازم آیا حیف نیست زیبائیهای تو را مردان بیماردل و چشم چران ببینند؟ آیا تو حیف نیستی؟ همین.
💚 هدایت با خداست، إن شاءالله خودش نابسامانیها را درست می کند.
/ حکم ازدواج با این افراد چیست؟ آینده ای سیاه و زشت.
إن شاءالله فردا می خوانیم/
💚 صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ 💚
✨ وصف مومن ✨
👈 در پیغام قرآنی روز گذشته در آیهء ۲ نور، مجازات الهی در بارهء زنان و مردان مجرد که ارتباط نامشروع دارند را خواندیم.
👈 در آیهء بعد حکم الهی در بارهء ازدواج با آنان را بیان فرموده است:
🌹🌹الزَّانِي لَا يَنكِحُ إِلَّا زَانِيَةً أَوْ مُشْرِكَةً وَالزَّانِيَةُ لَا يَنكِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِكٌ ۚ وَحُرِّمَ ذَٰلِكَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ.
مرد زناکار جز با زن زناکار یا مشرک ازدواج نمى کند. و زن زناکار را،جز مرد زناکار یا مشرک، به ازدواج خود در نمى آورد. و این کار بر مؤمنان حرام شده است. ۳ نور.
تفسیر: این یک قانون است. قانون الهی که تغییر و تبدیل در آن نیست.
■ ازدواج با آنها برای مومنان حرام است. به این دلیل که این کار یک نوع ننگ و عار براى افراد پاک محسوب مى شود.
به علاوه، فرزندانى که در چنین دامان هاى لکه دار یا مشکوکى پرورش مى یابند سر نوشت مبهمى دارند.
ضمن اینکه هیچ ضمانتی وجود ندارد که این زن و مرد، بعد از ازدواج هم همین مسیر را نروند.
✅ نکتهء مهمی که باید بدانیم اینست که اگر فرد مومنی بدون اطلاع از رفتارهای طرف مقابل تصمیم به ازدواج با او را بگیرد، حتما و حتما خداوند علائم و نشانه ها را به او نشان خواهد داد.
بنابراین در امر ازدواج بسیار دقت کنیم و تحقیقات لازم را به عمل آوریم و از نشانه ها غافل نشویم.
■ 👈 اما چرا این زنان و مردان همطراز مشرک معرفی شده اند؟
به این دلیل که شخص زناکار از ایمان باز داشته شده (به اختیار و با تصمیم خودش، ایمان را به شهوت فروخته است). فرد مشرک هم بی ایمان است.
🌸 قالَ رَسُولُ اللّهِ:
شخص زناکار به هنگامیکه مرتکب این عمل مى شود، مؤمن نیست، و همچنین سارق به هنگامیکه مشغول دزدى است ایمان ندارد، چرا که به هنگام ارتکاب این عمل، ایمان را از او بیرون مى آورند همان گونه که پیراهن را از تن (طبق قوانین خلقت، هنگام تصمیم برای انجام گناه کبیره، ایمان از شخص دور میشود، وگرنه هیچکس بجز خود فرد گنهکار، مسئول نیست).
اصول کافى ، ج۲، ص۳۲.
■ 👈 چرا زن بدکار از مرد بدکار، مقدم ذکر شده؟
بدون شک این عمل منافى عفت، از همه قبیح است، ولى از زنان، قبیح تر است. چون خداوند به آنها حجب و حیاى بیشترى عطا فرموده، و شکستن آن حیا، نافرمانی بزرگتری است در پیشگاه خداوند.
ضمن اینکه جذابیتهای زن در مرد نیست. بهمین دلیل داشتن حجاب برای زنان بیشتر از مردان باید باشد و بیشتر باید خود را حفاظت کنند.
👈 بنابراین غالبا سرچشمهء وسوسهء این کار، بیشتر از ناحیه آنها صورت مى گیرد و در بسیارى از موارد، عامل اصلى، زنان محسوب مى شوند.
مجموع این جهات، سبب شده که زن آلوده، بر مرد آلوده در آیهء فوق مقدم شود.
👈 👈 در آیهء فوق، تحریم ازدواج با زانى و زانیه فرمان داده شده است، و بر طبق روایات اسلامى این حکم مقید به مردان و زنانى شده است که مشهور به این عمل بوده و توبه نکرده اند. یعنی دیگران از عمل آنها مطلع هستند و به اصطلاح مخفی نیست.
بنابراین، اگر مشهور به این عمل نباشند، یا از اعمال گذشتهء خود کناره گیرى کرده، و اثر توبهء خود را نیز عملا نشان داده اند، ازدواج با آنها شرعاً بى مانع است. اما جوانب دیگر ازدواج با این افراد را نباید نادیده گرفت حتی اگر توبه کرده اند.
⚫⚫ قطعا عواقب شومى که بخاطر این عمل، دامان فرد و جامعه را مى گیرد، بر کسى پوشیده نیست.
پیدایش این عمل زشت و گسترش آن بدون شک، نظام خانواده را در هم مى ریزد.
فرزندان فاقد هویت را که طبق تجربه تبدیل به جنایتکاران خطرناکى مى شوند، در جامعه زیاد مى کند.
بیمارى هاى روانى و آمیزشى که از آثار شوم آنست، بر کسى پنهان نیست.
کشتن فرزندان، سقط جنین و جنایاتى مانند آن، از آثار شوم این عمل است.
⚫⚫ سرآغاز همهء این زشتیها 《 بی حجابی 》 است. نقطهء آغاز رفتارهای خلاف اخلاق، رعایت نکردن حجاب است.
حجاب چشم و حجاب تن.
🌹قُلْ لَا یَسْتَوِی الْخَبِیثُ وَالطَّیِّبُ وَلَوْ أَعْجَبَکَ کَثْرَةُ الْخَبِیثِ فَاتَّقُوا اللَّهَ یَا أُولِی الْأَلْبَابِ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ.
بگو (هیچگاه) ناپاک و پاک مساوی نیستند اگر چه کثرت ناپاکها تو را به شگفتی بیندازد، از (مخالفت) خدا بپرهیزید ای صاحبان خرد، تا رستگار شوید. ۱۰۰ مائده.
👈 مومنین مراقب باشند شرایط زشت جامعه که رو به فزونی هم هست اثری روی اخلاق و تقوای آنها نگذارد.
🌹یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا عَلَیْکُمْ أَنْفُسَکُمْ....
ای مومنان مراقب خود باشید، هنگامیکه شما هدایت یافتید گمراهی کسانیکه گمراه شده اند به شما زیانی نمیرساند، بازگشت همهء شما بسوی خداست و شما را از آنچه عمل میکردید آگاه میسازد. ۱۰۵ مائده.
💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
اَلسَّلَامُ علَی الحَسَنِ وَ الحُسَین سَیِّدَی شَبَابِ اَهلِ الجَنَّه.
اَلسَّلَامُ عَلَی عَلیِّ بنِ موُسَی الرِّضَا المُرتَضَی 💚
✨ وصف مومن ✨
👈 پیرو پیغامهای چند روز گذشته، در ارتباط با روابط نامشروع، آیات حجاب را با هم بخوانیم که سرمنشأ اصلی بی عفتیها، بی حجابی است:
آیات حجاب ( ۱ )
🌹🌹 وَيَا آدَمُ اسْكُنْ أَنتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ فَكُلَا مِنْ حَيْثُ شِئْتُمَا وَلَا تَقْرَبَا هَٰذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ.
و اى آدم! تو و همسرت در بهشت ساکن شوید. و از هرجا که خواستید، بخورید! اما به این درخت نزدیک نشوید،که از ستمکاران خواهید بود. ۱۹
🌹فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَانُ لِيُبْدِيَ لَهُمَا مَا وُورِيَ عَنْهُمَا مِن سَوْآتِهِمَا وَقَالَ مَا نَهَاكُمَا رَبُّكُمَا عَنْ هَٰذِهِ الشَّجَرَةِ إِلَّا أَن تَكُونَا مَلَكَيْنِ أَوْ تَكُونَا مِنَ الْخَالِدِينَ.
سپس شیطان آن دو را وسوسه کرد، تا آنچه را از اندامشان پنهان بود، آشکار سازد (یعنی اولین گام شیطان برای فریب انسان، ریختن حجاب اوست). و گفت: پروردگارتان شما را از این درخت نهى نکرده مگر بخاطر اینکه (اگر از آن بخورید)، هر دو فرشته خواهید شد، (و جاودانه در بهشت) خواهید ماند. ۲۰
و برای آنها سوگند یاد کرد که من برای شما از خیرخواهانم. ۲۱
و به این ترتیب، آنها را با فریب (از مقامشان) فرود آورد. و هنگامیکه از آن درخت چشیدند، اندامشان بر آنها آشکار شد. و براى پوشاندن خود، از برگهاى (درختانِ) بهشتى جامه دوختند. و پروردگارشان آنها را ندا داد که: آیا شما را از آن درخت نهى نکردم، و نگفتم که شیطان براى شما دشمن آشکارى است؟! ۲۲ اعراف.
تفسیر: آنها قبل از ارتکاب این خلاف، برهنه نبودند بلکه پوششى داشتند که در قرآن، نامى از چگونگى این پوشش برده نشده است. و پس از نافرمانی پروردگار، آن نعمت را از دست داده اند.
بر خلاف آنچه در تورات تحریف شده آمده که آدم از ابتدا برهنه بوده است و منظور خدا از برهنه شدن آدم، لباس تکریم و احترام اوست!!
در پاسخ باید گفت خداوند از ابتدای خلقت آدم، او را لباس پوشانید وگرنه چرا باید آنان پس از برهنه شدن خود را با برگ درختان بپوشانند؟
👈 لازم است ترجمهء بعضی از کلمات را در آیهء ۲۰ بدانیم:
✔لِیُبْدِیَ یعنی《تا ظاهر كند》
✔وُورِیَ یعنی《پوشيدن و مستور كردن》
✔سَوْآتِهِما یعنی《چيزى كه آشكار شدنش ناپسند است》
👈👈👈 یعنی آن اندام در آدم و حوا که پوشیده بود، ظاهر شد و ظاهر شدنش ناپسند بود و این ظاهر شدن، به جهت فرمانبرداری از شیطان و نافرمانی خداوند اتفاق افتاد.
این اندام ناپسند می تواند فقط شرمگاه باشد و یا بیشتر از آن، شاید هم وسعت این اندام در آدم و حوا متفاوت باشد. اشارهء مستقیم در این آیه نشده، اما در آیات دیگر حجاب، واضحتر بیان شده است.
👈 بهر حال، اولین نیت شیطان برای از راه بدر کردن انسان، برهنه کردن اوست و مطلب دیگری که میتوان از متن این آیهء شریفه درک کرد اینست که برهنگی، نتیجهء نافرمانی خداست و زینت پوشش و حجاب، به دلیل فرمانبرداری از خداوند است.
/ ادامه در پیغام فردا إن شاءالله/
💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
اَلسَّلَامُ علَی الحَسَنِ وَ الحُسَین سَیِّدَی شَبَابِ اَهلِ الجَنَّه.
اَلسَّلَامُ عَلَی عَلیِّ بنِ موُسَی الرِّضَا المُرتَضَی 💚
✨ وصف مومن ✨
آیات حجاب ( ۲ )
🌹🌹يَا بَنِي آدَمَ لَا يَفْتِنَنَّكُمُ الشَّيْطَانُ كَمَا أَخْرَجَ أَبَوَيْكُم مِّنَ الْجَنَّةِ يَنزِعُ عَنْهُمَا لِبَاسَهُمَا لِيُرِيَهُمَا سَوْآتِهِمَا ۗ إِنَّهُ يَرَاكُمْ هُوَ وَقَبِيلُهُ مِنْ حَيْثُ لَا تَرَوْنَهُمْ ۗ إِنَّا جَعَلْنَا الشَّيَاطِينَ أَوْلِيَاءَ لِلَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ.
اى فرزندان آدم! شیطان شما را نفریبد، آن گونه که پدر و مادر شما را از بهشت بیرون کرد، و لباسشان را از تنشان بیرون ساخت تا اندامهایی که پوشیده بود ظاهر شد. چه این که او و طایفه اش شما را مى بینند از جایى که شما آنها را نمى بینید. (اما بدانید) ما شیاطین را اولیاى کسانى قرار دادیم که ایمان نمى آورند. ۲۷ اعراف.
تفسیر: اولین فریبی که شیطان به انسان داد، باعث شد او از جایگاه والایی که در پیشگاه خدا داشت تنزل و سقوط کند و از نعمت بزرگ حجاب، محروم گردد.
✅ قدر حجابمان را بدانیم، فرقی نمی کند زن هستیم یا مرد و در حفظ آن کوشا باشیم.
👈 اما شیطان و همکارانش.
حساب شیطان و همکارانش از سایر دشمنان جداست، او و همکارانش شما را مى بینند در حالیکه شما آنها را نمی بینید و به راستى باید در برابر چنین دشمن ناپیدائى که لحظات حملهء او را با دقت نمى توان پیش بینى کرد، همیشه آماده دفاع بود. با سلاح قدرتمند تقوا.
👈 👈 اما در پایان آیه جمله اى بیان مى فرماید که در حقیقت پاسخى است به یک ایراد مهم که ممکن است به ذهن آدمی برسد و آن اینکه: چگونه خداوند دادگر و مهربان، دشمنى را با این قدرت بر انسان مسلط ساخته؟ دشمنى که هیچگونه موازنهء قوا با او ندارد، به هر کجا بخواهد مى رود، بدون اینکه کسى حضورش را احساس کند، حتى طبق بعضى از روایات در درون وجود انسان همچون جریان خون در رگها حرکت مى کند.
کافی، ج۲، ص۴۴۰.
آیا این با عدالت پروردگار سازگار است؟!
✅ خداوند در پایان آیه در پاسخ به این سؤال احتمالى، مى فرماید: ما شیاطین را اولیاء و سرپرستان افراد بى ایمان قرار دادیم (إِنّا جَعَلْنَا الشَّیاطینَ أَوْلِیاءَ لِلَّذینَ لایُؤْمِنُونَ).
■ یعنی گامهاى نخستین از طرف خود انسان برداشته مى شود، و اجازهء ورود شیاطین به روح از طرف خود انسان داده مى شود.
بنابراین، کسانیکه دریچه هاى روح خود را به روى شیاطین ( اعم از انس و جن ) ببندد، آنها قدرت عبور از آنرا نخواهند داشت.
👈 آیات دیگر قرآن نیز شاهد همین حقیقت است:
🌹إِنَّما سُلْطانُهُ عَلَى الَّذینَ یَتَوَلَّوْنَهُ وَ الَّذینَ هُمْ بِهِ مُشْرِکُون.
تسلط شیطان بر آنهاست که به او عشق می ورزند و او را سرپرست خود انتخاب کرده اند و کسانیکه او را پرستش مى کنند. ۱۰۰ نحل.
🌹إِنَّ عِبادی لَیْسَ لَکَ عَلَیْهِمْ سُلْطانٌ إِلاّ مَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الْغاوینَ.
تو بر بندگان من تسلط نخواهى داشت، مگر بر گمراهانى که از تو پیروى مى کنند. ۴۲ حجر.
🍃 👈 بنابراین درست است که ما شیطان و همکارانش را نمى بینیم، ولى رد پاى آنها را مى توانیم مشاهده کنیم:
هر جا مجلس گناه است، در هر نقطه اى وسائل معصیت، آماده است، در هر موقع که پاى زرق و برق دنیا و تجمل پرستى به میان مى آید، به هنگام طغیان غرائز، و در موقع برافروخته شدن آتش خشم و غضب، حضور شیطان قطعى است.
و امروزه هم که صفحات مجازی، بهترین جایی شده برای مانور او و یارانش از جن و انسان.
✅ و به یاد داشته باشیم هیچ قدرتی بالاتر از قدرت خدا نیست. هرچه ارتباطمان با خدا قویتر باشد، نیروهای شرور از انس و جن، و حسرتها و حسادتها و چشم زخم و هر نیروی شرور دیگری کمتر می توانند بر ما اثر کنند.
🟢 خواندن نماز در اول وقت، دائم الذکر بودن، قرائت روزانهء قرآن، چشم پاکی، رعایت حجاب و..... اینها همه به دفع شیاطین از انسان، کمک و یاری رسانند.
💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
اَلسَّلَامُ علَی الحَسَنِ وَ الحُسَین سَیِّدَی شَبَابِ اَهلِ الجَنَّه.
اَلسَّلَامُ عَلَی عَلیِّ بنِ موُسَی الرِّضَا المُرتَضَی 💚
✨ وصف مومن ✨
آیات حجاب ( ۳ )
در آیات ۳۲و ۳۳ احزاب، همسران پیامبر، مخاطبان خاص و عموم زنان باایمان، مخاطبان عام خداوند هستند:
🌹🌹يَا نِسَاءَ النَّبِيِّ لَسْتُنَّ كَأَحَدٍ مِّنَ النِّسَاءِ ۚ إِنِ اتَّقَيْتُنَّ فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلًا مَّعْرُوفًا.
اى همسران پیامبر! شما همچون یکى از زنان نیستید (که با احکام دین آشنایی ندارد)، تقوا پیشه کنید. پس به گونه اى هوس انگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند، و سخن، شایسته بگویید. ۳۲.
🌹وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولَىٰ ۖ وَأَقِمْنَ الصَّلَاةَ وَآتِينَ الزَّكَاةَ وَأَطِعْنَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ ۚ إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا.
و در خانه هاى خود بمانید، و همچون دوران جاهلیت نخستین (در میان مردم) ظاهر نشوید، و نماز را برپا دارید، و زکات را بپردازید، و خدا و پیامبرش را اطاعت کنید. خداوند فقط مى خواهد پلیدى (گناه) را از شما اهل بیت دور کند و کاملاً شما را پاک سازد. ۳۳.
تفسیر: الحمدالله رب العالمین در جامعه ای زندگی می کنیم که احکام دین مدام به گوشمان می رسد.
👈 حضور ضروری بانوان در سطح جامعه، مشاغلی است که الزاما باید بانوان آنرا انجام دهند و همچنین رسیدگی به ضروریتهای خانواده و فرزندان در بیرون از منزل. که البته یک بانوی باایمان در انجام این ضرورتها هم، هرگز نباید حدود اجتماعی خود را نادیده بگیرد.
👈 👈 👈 در عصر حاضر، حضور نداشتن در منزل، فقط به این معنی نیست که از منزل بیرون برویم. بلکه مشغول شدن به تمام اموری است که بانوان را از مسائل خانواده غافل میکند. اموری که در وقت نزول قرآن کریم نبوده ولی مصداق این آیهء شریفه است.
مثل تماشای غیر ضروری برنامه ها و فیلمهای تلوزیون، تلفنهای طولانی و غیر ضروری و البته مهمتر از همه، سیر غیر ضروری در صفحات مجازی ◾
اما مهمترین رکن در رعایت حدود برای هر انسانی حفظ حجاب است. و حفظ حجاب اولین حافظ اوست از تمام خطرها. بخصوص ما مسلمانان که الحمدالله، رعایت حجاب در کتاب آسمانیمان بطور صریح و با جزئیات بیان شده.
👈 حجاب تن، حجاب ذهن، حجاب زبان و بطور کلی حجاب بر هر حرکتی که حدود محرم و نامحرم را از بین می برد. در دنیای حقیقی یا دنیای مجازی👉
⚫ اما در این آیهء شریفه، یک تعبیری وجود دارد از بعضی مردان!!
فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ
◾ یعنی بانوان و دختران گرامی! اگر زیبایی های خدادادی خود را در معرض دید همگان قرار دهید، و اگر به گونه ای هوس انگیز سخن بگویید، و اگر مثل دوران جاهلیت، آرایش کنید و به خیابانها بروید، مردانی که در دلهایشان بیماری است به شما طمع می کنند. مردانی که چشم پاک نیستند.
◾ خواهران و دختران عزیز ما! چرا زیباییهایی را که متعلق به شماست در معرض نگاه مردان بیمار دل، قرار می دهید تا شما را چشم چرانی کنند؟!!
آیا هزینه می کنید و خود را می آرائید برای لذت چشم آنها؟!!
⚫ 👈 زنانی که دچار خلأها و کمبودهای شدید عاطفی هستند و می خواهند با خودنمایی و ارائهء تن خود به دیگران، عقده گشایی کنند. حساب شما از آنان جداست.
⚫ 👈 و زنانی که بطور عمد و بخاطر ساختارشکنی و توهین و تحقیر مؤمنان دست به خودآرایی و جلب توجه می زنند. حساب شما از آنها هم جداست.
🟢 خواهرم! دخترم!
حجاب یعنی من تصمیم می گیرم و تعیین میکنم که تو مرد بیماردل، چه مقدار از زیباییهای مرا ببینی.
/ ادامه فرداإن شاءالله/
💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
اَلسَّلَامُ علَی الحَسَنِ وَ الحُسَین سَیِّدَی شَبَابِ اَهلِ الجَنَّه.
اَلسَّلَامُ عَلَی عَلیِّ بنِ موُسَی الرِّضَا المُرتَضَی 💚
✨ وصف مومن✨
آیات حجاب ( ۴ )
فرمان حجاب به مردان 👇👇
🌹🌹قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِکَ أَزْکى لَهُمْ إِنَّ اللّهَ خَبِیرٌ بِما یَصْنَعُونَ.
به مردان مؤمنان بگو چشم هاى خود را فرو گیرند، و عفاف خود را حفظ کنند، این براى آنان پاکیزه تر است. خداوند از آنچه انجام مى دهند آگاه است. ۳۰ نور.
تفسیر: مشخص نفرموده از چه چیز چشمان خود را فرو گیرند، بنابراین یعنى از مشاهدهء تمام آنچه نگاه به آنها حرام است چشم برگیرند. از نگاه هوس آلود به زنان چه در حضورشان، و چه در فیلمها یا عکسها. یا حتی در بارهء زن نامحرم حرف زدن یا گوش دادن و یا....... فکر کردن.
👈 انسان به هنگام نگاه کردن معمولاً منطقه وسیعى را زیر نظر مى گیرد، هر گاه زن نامحرمى در حوزه دید او قرار گرفت چشم را چنان فرو گیرد که آن زن از منطقهء دید او خارج شود یعنى به او نگاه نکند، اما راه و چاه خود را ببیند. غَضّ یعنی کاهش. یعنی نگاه خود را کاهش دهد. به این معنی که وسعت نگاه خود را طوری کم کند که زن نامحرم در دید او نباشد.
👈👈 ما گاهی می بینیم، اما گاهی نگاه می کنیم. فرق است میان این دو.....
اگر ناخواسته نگاهمان به حرام افتاد و فورا نگاهمان را برداشتیم و استغفار کردیم، ما فقط دیده ایم....
اما اگر خودخواسته، بدنبال حرام بگردیم و یا اگر در معرض دید ماست، به آن نگاه کنیم قطعا مرتکب عمل زشتی شده ایم که بطور طبیعی، عواقب دارد.
👈 یحفظوا فروجهم، در این آیه معنی گسترده ای دارد. یعنی حفظ خود از هرگونه بی عفتی.
بی عفتی در دنیای واقعی یا مجازی.
که بی عفتی در دنیای مجازی، به زنای مجازی تعبیر میشود.
همچنانکه بی عفتی در ذهن، زنای ذهن است.
👈 👈 👈 و مفهوم دیگر یَحفَظوُا فُروجَهُم، حجاب ظاهری است.
اگر می بینیم برای مردان، وسعت حجاب مشخص نشده به این دلیل است که مردان در صدر اسلام لباسی بر تن داشتند که هیچ قسمت از بدنشان نمایان نبود و کاملا پوشیده بود و لباسهای تنگ و کوتاه و بدن نما به تن نمی کردند. اما از آنجائیکه ملتهای مختلف، پوششهای متفاوت دارند نمیتوان انتظار داشت لباس مردان صدر اسلام را بر تن کنند. اما بطور قطع لباسی باید پوشیده شود که هیچ قسمت از بدن، دیده نشود، بدن نما نباشد و جلب توجه کند.
👈 👈 آنگاه بعنوان اخطار، براى کسانیکه نگاه هوس آلود و آگاهانه به زنان نامحرم مى افکنند و گاه آنرا غیر اختیارى قلمداد مى کنند، مى فرماید: خداوند از آنچه انجام مى دهید مسلماً آگاه است.
/ ادامه فرداإن شاءالله/
💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
اَلسَّلَامُ علَی الحَسَنِ وَ الحُسَین سَیِّدَی شَبَابِ اَهلِ الجَنَّه.
اَلسَّلَامُ عَلَی عَلیِّ بنِ موُسَی الرِّضَا المُرتَضَی 💚
✨ وصف مومن✨
آیات حجاب ( ۵ )
فرمان حجاب به زنان 👇👇
🌹🌹وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلاّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلاّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنائِهِنَّ أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنِی إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنِی أَخَواتِهِنَّ أَوْ نِسائِهِنَّ أَوْ ما مَلَکَتْ أَیْمانُهُنَّ أَوِ التّابِعِینَ غَیْرِ أُولِی الإِرْبَةِ مِنَ الرِّجالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلى عَوْراتِ النِّساءِ وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ وَ تُوبُوا إِلَى اللّهِ جَمِیعاً أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ.
و به زنان مومن بگوچشمهای خود را فرو گیرند و عفاف خود را حفظ کنند (تا اینجا با فرمان حجاب به مردان، یکی است، بدون هیچ تفاوتی).
👈 از این قسمت، فرمان حجاب مخصوص زنان است:
و زینت خود را آشکار ننمایند (اعم از زیباییهای خدادادی، آرایش، زینت آلات و لباسهای زینتی) جز آن مقدار که نمایان است (گردی صورت و مچ دست تا پایین بدون آرایش و زینت، که همانرا هم در مرتبه های بالای حجاب، می پوشانند). و روسریهای خود را بر سینهء خود افکنند بطوریکه روی سینه را بپوشاند ( جُیوُبِهِن ). و زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان، پدرانشان، پدران شوهران، پسرانشان، پسران شوهران، برادرانشان، پسران برادران، پسران خواهران و زنان خود یا کنیزانشان یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند یا کودکانی که از زنان آگاهی ندارند.
آنها (زنان مومن) هنگام راه رفتن چنان پاهای خود را بر زمین نزنند تا زینت پنهانشان آشکار شود (الان میتواند صدای پاشنهء کفش باشد) و همگی بسوی خدا توبه کنید تا رستگار شوید. ۳۱ نور.
🌸 ملاحظه کنید رعایت حجاب برای مردان و زنان هیچ تفاوتی با هم ندارد و با کلمات مثل هم بیان شده.
فقط در مواردی که بین آقایان و خانمها، تفاوت در نوع خلقت آنها وجود دارد، بخاطر زیبائیهایی که به زن عطا فرموده، وسعت حجاب هم متفاوت میشود، بنابراین تفسیر بخش اول آیه، همانست که روز قبل در تفسیر فرمان حجاب به مردان خواندیم. در اینجا تکرار نمی کنیم 🌸
/قبل از تفسیر ادامهء آیه، ذکر این نکته لازمست که زن مومن در قرآن یعنی هر زنی که ایمان به اسلام دارد. یعنی زن مسلمان. بر خلاف تصور بعضی که فکر میکنن زن مومن، یعنی زنی که ایمان بالایی دارد و نتیجه می گیرند حجاب فقط برای آنهاست.
خیر اینطور نیست. حجاب برای تمام زنان مسلمان است و هر چه ایمان، قوی تر باشد حجاب هم کاملتر خواهد بود. لذا در این آیه که حالت عمومی دارد سخنی از چادر برده نشده، دقت کنیم: چادر، کاملترین حجاب است/
تفسیر آیه: بر طبق این آیه، زنان مسلمان باید لباس مناسبی بپوشند که زیباییهای خدادادی نمایان نباشد یعنی تنگ و کوتاه نباشد، و باز و رها نباشد، کاملا پوشیده باشد و رنگ و طرح آن هم جلب توجه نکند، زیرا رنگ لباس، زینت آنست. و آرایش و زینت آلات استفاده نکنند مگر برای گروههایی که ذکر شده، و سر و گردن و سینهء خود را هم با لباسی جداگانه بپوشانند.
خِمار.
خِمار پارچه ای بوده که زنان و مردان بر سر می انداخته اند احتمالا بخاطر اقلیم. اما فقط آنرا روی سر می انداخته اند بدون اینکه آنرا بسته نگه دارند. خداوند در این آیه خطاب به زنان فرموده است، آن خِمار را که روی سر می اندازید طوری ببندید که روی سینه را هم بگیرد. نه باز باشد و نه کوتاه. بسته باشد و بلند.
✅ بنابراین بر اساس این آیهء شریفه، دختران و بانوان مسلمان باید مو، گردن و سینه، و اندام خود را بپوشانند، آنهم با لباسی موقر و بدون جلب توجه.
👈 و یکی از گروههایی که بانوی مسلمان می تواند مقابل ایشان حجاب نداشته باشد، زنان خود است.
زنان خود یعنی زنان مسلمان. یعنی بانوان مسلمان باید در مقابل زنان غیر مسلمان هم حجاب داشته باشند. چون زن غیر مسلمان بدون داشتن تعهدی ممکن است از ظاهر بدون حجاب زن مسلمان برای مردان نامحرم سخن بگوید.
👈 در ادامه، برای تکامل این حجاب، آیهء ۵۹، احزاب نازل شد که إن شاءالله فردا میخوانیم.
در پیغام فردا خواهیم دید که از منظر قرآن، زنان بدون حجاب کامل، زنانی هستند که از نظر اجتماعی، دارای منزلت و جایگاه خوب و باارزشی نیستند.
💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
اَلسَّلَامُ علَی الحَسَنِ وَ الحُسَین سَیِّدَی شَبَابِ اَهلِ الجَنَّه.
اَلسَّلَامُ عَلَی عَلیِّ بنِ موُسَی الرِّضَا المُرتَضَی 💚
✨ وصف مومن ✨
آیات حجاب ( ۶ )
پس از آیهء ۳۱ نور که در پیغام روز گذشته خواندیم، آیهء ۵۹ احزاب نازل شد برای تکمیل حجاب ۳۱ نور:
🌹🌹 يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ ۚ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَن يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ ۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا.
ای پیامبر! به زنانت و دخترانت و زنان مومن بگو جلبابهای خود را نزدیک به خود، بر خویش فرو افکنند، اینکار برای اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا کنون کوتاهی کرده اند توبه کنند) خداوند همواره آمرزنده و مهربان است.
تفسیر: قبلا گفتیم مخاطب آیات حجاب، همهء زنان مسلمان هستند. حجاب در آیهء ۳۱ نور، و یا حجاب با چادر.
■ حالا ممکن است بانوی مسلمانی به اختیار خودش با فرمان حجاب مخالف باشد که در اینصورت هیچ هرجی بر او نیست اگر در اماکن خصوصی و مربوط به خودش نافرمانی کند. اما اگر در اماکنی که متعلق به عموم مردم جامعه است، بصورت علنی با این فرمان مخالفت کند و باعث آزار دیگران شود قابل توبیخ است. بی حجابی، هم از نظر علمی، هم شرعی و هم عرفی قبیح و زشت است.
👈 ادامهء تفسیر: بعضی از بانوان به حکم حجاب و پوششی که در آیهء ۳۱ نور نازل شده بود از روى ساده اندیشى، درست عمل نمی کردند، لذا آیهء فوق تأکید مى کند که در رعایت آن دقیق باشید.
و از آنجا که نزول این حکم، جمعى از این زنان با ایمان را نسبت به گذشته پریشان ساخت، در پایان آیه مى فرماید: خداوند همواره غفور و رحیم است.
👈 👈 جلباب در زبان عربی به معنی پارچهء بزرگ و مشکی است. که از همان زمان صدر اسلام بصورت چادر روی حجابی که در آیهء ۳۱ نور فرمان داده شده بود، می پوشیدند، و به مرور زمان تغییراتی در دوخت آن صورت گرفت و بصورت چادرهای امروز درآمد.
هرچند همهء انواع چادرهایی که امروز بانوان بر سر دارند، حجاب کامل نیست.
👈 چرا رنگ چادر، مشکی سفارش شده؟ چون یکی از جنبه های زینتی لباس، رنگ آنست و رنگ مشکی، کمترین جلب توجه را دارد و ابهتی به زن می دهد که مزاحمتها را دفع می کند.
✅ و یُدنین یعنی، نزدیک به خود باشد، یعنی چادر، رها نباشد، به اصطلاح آنرا جمع نگه دارند نه باز.
👈 👈 👈 و آنجا که فرموده است حجاب داشته باشید تا شناخته شوید، دو تفسیر وجود دارد که منافاتی هم با هم ندارند. اول اینکه در صدر اسلام، کنیزان، بدون حجاب و یا با حجاب کم در جامعه حاضر می شدند. چون کنیز بودند و جایگاه و منزلت اجتماعی بالایی نداشتند و معمولا اخلاق را هم رعایت نمیکردند. البته نه به این معنی که آزار آنان آزاد بوده، ولی احکام اسلام در بارهء این دو گروه از زنان با هم متفاوت بوده است ( زنان آزاد و کنیز ). و دوم تفاوت زن مسلمان با ایمان از زنان بی بندوبار است. چون بی بندوبارها حتی اگر حجاب هم داشته باشند، قطعا آنچنان زننده است که موجب جلب توجه بیماردلان میشود.
👈 👈 👈 به این معنی که بانوانی که خود را بوسیلهء حجاب، حفاظت نمی کنند، ارزش و منزلت بالایی برای خودشان قائل نیستند. در واقع، کسیکه حجابش را رعایت نمی کند، آنقدر نادار است که هیچ چیز جز جسمش برای ارائه دادن و دیده شدن ندارد. و آنقدر از سطح شعور پائینی برخوردار است که تشخیص نمی دهد جسمش متعلق به خود اوست و باید در حفظ آن کوشا باشد.
👈 و در پاسخ بعضی که می گویند بیحجابی در کشورهایی که آنرا آزاد گذاشته اند باعث عادی شدن شده و دیگر نگاههای آزار دهنده وجود ندارد، باید گفت، گرایشهای جنسی هرگز عادی نمیشوند چون خالق، این گرایش را در نهاد انسان قرار داده. چیزی که در آن کشورها اتفاق افتاده، عادی شدن نیست، بی ارزش شدن است و زمانیکه این گرایش طبیعی بی ارزش شود، هرزگی بدنبال آنست. ابتدا گرایش به جنس مخالف حلال، بی ارزش میشود، سپس گرایش پیدا می کنند به جنس مخالف حرام، آنهم بی ارزش میشود و رو می آورند به همجنس، و از آنهم اشباع نمیشوند و روی می آورند به حیوانات و این بی ارزشی در تمام این مراحل، هرزگی است.
💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
اَلسَّلَامُ علَی الحَسَنِ وَ الحُسَین سَیِّدَی شَبَابِ اَهلِ الجَنَّه.
اَلسَّلَامُ عَلَی عَلیِّ بنِ موُسَی الرِّضَا المُرتَضَی 💚
✨ وصف مومن ✨
👈 مومن با قرآن مأنوس است:
🌹🌹 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ طس ۚ تِلْكَ آيَاتُ الْقُرْآنِ وَكِتَابٍ مُّبِينٍ.
بنام خداوند بخشنده مهربان.
طس، این آیات قرآن و کتاب مبین است ۱ نمل.
تفسیر: در بارهء حروف مقطعهء قرآن بحثها و نظرهای فراوانی وجود دارد. یکی از مهمترین آنها اینست که قرآن کریم، با همهء عظمتش با همان حروفی بیان شده که ما با آن حروف گفتگو می کنیم.
🍃 پس میشود و می توانیم بهترین و زیباترین گفتگوها را داشته باشیم.
✅ تِلْکَ آیاتُ الْقُرْآنِ وَ کِتاب مُبِین، یعنی این کتاب باعظمت، هم آشکار است و هم آشکار کننده.
👈 سپس در دومین آیه، وصف دیگری از قرآن مجید را بیان فرموده است:
🌹 هُدًى وَبُشْرَىٰ لِلْمُؤْمِنِينَ.
که وسیلهء هدایت و بشارت براى مؤمنان است. ۲ نمل.
👈 آنگاه به معرفی مومن پرداخته می فرماید:
🌹 الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُم بِالْآخِرَةِ هُمْ يُوقِنُونَ.
همان کسانیکه نماز را برپا مى دارند، و زکات را ادا مى کنند، و آنها که به آخرت یقین دارند. ۳ نمل.
✔ یک سوال:
وقتی کسی نشانه های فوق را دارد، دیگر چه نیازی است که قرآن با این عظمت برای هدایت او آمده باشد؟
در پاسخ باید گفت: حتی انسانی هم که ایمان آورده، همچنان به هدایت نیاز دارد تا به مراحل بالاتر ایمان دست پیدا کند.
و بهترین قوانین و مقرراتی هم که برای هدایت روز افزون انسان وضع شده کلام خود خداست که انسان را آفریده. قطعا او بهتر از هر کسی راه سعادت بشر را می شناسد. پس عقل سلیم که به دنبال ارتقاء ایمان خود می باشد، در کلام الله به دنبال درست ترین و بهترین راه هدایت می گردد و لا غیر.
🍃 آنچنانکه در آیهء ۲ بقره، قرآن مایهء هدایت پرهیزگاران معرفى شده.
🍃 و در ۱۰۲ نحل مایهء هدایت مسلمین.
🍃 و در اینجا مایهء هدایت مؤمنین.
👈 یعنی تا مرحله اى از تقوا و تسلیم و ایمان به واقعیت ها در دل انسان نباشد، به دنبال مرحلهء بالاتر نمی رود.
💚 و هدایت و بشارت، توأم با یکدیگر که در آیات مذکور بیان شده فقط براى مؤمنین است و دیگران را چنین بشارتى نیست.
👈 آنگاه در چهارمین آیه به بیان حال گروهى که در نقطهء مقابل مؤمنان قرار دارند، پرداخته، مى فرماید:
🌹 إِنَّ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ زَيَّنَّا لَهُمْ أَعْمَالَهُمْ فَهُمْ يَعْمَهُونَ.
کسانیکه به آخرت ایمان ندارند، اعمال (بد) شان را براى آنان زینت مى دهیم به گونه اى که (در تشخیص حق) سرگردان مى شوند. ۴ نمل.
■ واضح است وقتى انسان کار زشت و نادرستى را انجام داد، تدریجاً قبح و زشتی آن در نظر او کم مى شود، و به آن عادت مى کند، پس از مدتى که به آن خو گرفت، توجیهاتى براى آن مى تراشد، کم کم بصورت زیبا و حتى بعنوان یک وظیفه در نظرش جلوه مى کند.
👈 سپس در پنجمین آیه، سرانجام کار چنین کسانى را اینگونه بیان مى فرماید:
🌹 أُولَٰئِكَ الَّذِينَ لَهُمْ سُوءُ الْعَذَابِ وَهُمْ فِي الْآخِرَةِ هُمُ الْأَخْسَرُونَ.
آنان کسانى هستند که عذاب بد (و دردناک) براى آنهاست. و آنها در آخرت، زیانکارترین مردمند! ۵ نمل.
■ حقیقتا زیانی بالاتر از این نیست که سرمایهء وجود خود از فکر و اندیشه و چشم و گوش و قلب را به هیچ ببازیم.
بهرحال همهء ما این سرمایه های وجودی را که خداوند در اختیارمان قرار داده روزی از دست خواهیم داد. و این کاملا طبیعی است، پس نابود شدن این سرمایه ها، به خودی خود و فی نفسه، ضرر و زیان نیست. کسی با از دست دادن اینها دچار ضرر میشود که نتوانسته باشد از آنها بهرهء لازم را ببرد، و در قیامت، دستش از هرگونه ذخیره ای خالی باشد.
اما کسیکه از این سرمایه ها در جهت رسیدن به هدف خلقت بهره بگیرد که همانا به کمال رسیدن انسان است، و این سرمایه ها را در مسیر کسب معرفت الله و رشد و ارتقاء معنویت و یادگیری و عمل به قرآن بکار بگیرد، قطعا روزی که این سرمایه ها را از دست بدهد، افسوس نمی خورد. چون بهرهء لازم را از آنها برده است.
👈 و در آیهء بعد، کلام تکمیلى را در زمینهء عظمت محتواى قرآن، مى فرماید:
🌹 وَإِنَّكَ لَتُلَقَّى الْقُرْآنَ مِن لَّدُنْ حَكِيمٍ عَلِيمٍ.
به یقین این قرآن از سوى (خداوند) حکیم و دانا بر تو القا مى شود. ۶ نمل.
💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
اَلسَّلَامُ علَی الحَسَنِ وَ الحُسَین سَیِّدَی شَبَابِ اَهلِ الجَنَّه.
اَلسَّلَامُ عَلَی عَلیِّ بنِ موُسَی الرِّضَا المُرتَضَی 💚
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹 وَمَا أُوتِيتُم مِّن شَيْءٍ فَمَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَزِينَتُهَا ۚ وَمَا عِندَ اللَّهِ خَيْرٌ وَأَبْقَىٰ ۚ أَفَلَا تَعْقِلُونَ.
آنچه به شما داده شده، متاع زندگى دنیا و زینت آنست. و آنچه نزد خداست بهترو پایدارتر است. آیا نمى اندیشید؟! ۶۰ قصص.
تفسیر: در یک مقایسه ساده، هر انسان معتقد و عاقلى مى داند که نباید آخرت را فداى دنیا کند، لذا در پایان آیه، مى فرماید: آیا تعقل نمى کنید؟! (أَفَلاتَعْقِلُونَ).
👈 فخر رازى، چنین نقل مى کند: اگر کسى وصیت کند، ثلث مالش را به عاقل ترین مردم بدهند، فتواى من این است که این ثلث را به کسانى بدهند، که اطاعت فرمان حق مى کنند، زیرا عاقل ترینِ مردم، کسى است که متاعِ اندک (زودگذرى) را بدهد، و سرمایهء فراوان (پایدارى) را بگیرد، و این، تنها در مورد مطیعان فرمان خدا صادق است.
تفسیر کبیر فخر رازى، ج ۲۵، ص ۶.
👈 (البته نه به این معنی که برای معیشت بهتر تلاش نکنیم و زندگی را به خود و خانواده سخت بگیریم، بلکه به این معنی که دلبستهء دنیا نشویم و آنطور برای آن وقت نگذاریم و تلاش نکنیم که از یاد و نام خدا غافل شویم).
👈 سپس در آیهء بعد وجدان همگان را به داوری می طلبد:
🌹أَفَمَن وَعَدْنَاهُ وَعْدًا حَسَنًا فَهُوَ لَاقِيهِ كَمَن مَّتَّعْنَاهُ مَتَاعَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ثُمَّ هُوَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ مِنَ الْمُحْضَرِينَ؟
آیا کسیکه به او وعدهء نیکو داده ایم و به آن خواهد رسید، همانند کسى است که (فقط) متاع زندگى دنیا به او داده ایم سپس روز قیامت (براى حساب و جزا) از احضارشدگان خواهد بود؟! ۶۱ قصص.
👈 سپس به دنبال این سخن، صحنه هاى رستاخیز را در برابر کفار مجسم مى کند، صحنه هائى وحشتناک و هول انگیز:
🌹وَيَوْمَ يُنَادِيهِمْ فَيَقُولُ أَيْنَ شُرَكَائِيَ الَّذِينَ كُنتُمْ تَزْعُمُونَ.
روزى را (بخاطر بیاورید) که خداوند آنانرا ندا مى دهد و مى گوید: کجا هستند همتایانى که شما براى من مى پنداشتید؟! ۶۲ قصص.
این سؤالى است توبیخى، براى اینکه در قیامت که روز کنار رفتن پرده ها و حجاب هاست، نه شرک مفهومى دارد و نه مشرکان بر عقیدهء خود باقیند، این سؤال در حقیقت یک نوع سرزنش و مجازات است، یک نوع توبیخ و عقوبت.
■ 👈 معبودان، گاه بتهاى سنگی و چوبى هستند، و گاه مقدسینى همچون فرشتگان و اولیاء الله، و گاه جن و شیاطین، و انسانهای گمراه که پیشوای گمراهان دیگر هستند.
در اینجا، از بین این گروهها، همان انسانها و جن های گمراه که معبود بعضی از انسانها قرار گرفته اند به سخن مى آیند:
🌹 قَالَ الَّذِينَ حَقَّ عَلَيْهِم.....
گروهى (از معبودان) که فرمان عذاب دربارهء آنها مسلم شده است مى گویند: پروردگارا! ما این (عبادت کنندگانمان) را گمراه کردیم. (آرى) ما آنها را گمراه کردیم همانگونه که خودمان گمراه شدیم. ما از آنان بسوى تو بیزارى مى جوییم. آنان در حقیقت ما را نمى پرستیدند (بلکه هواى نفس خود را پرستش مى کردند). ۶۳ قصص.
👈 👈 از آین آیه دو عبرت بگیریم.
یکی اینکه هیچ انسانی حتی مقدساتمان، خدایی ناکرده، معبودانمان نشوند. و دوم، حواسمان باشد شیاطین از جن و بخصوص انس را همتای خدا قرار ندهیم.
💚 اَلسَّلَامُ عَلَی عَلیِّ بنِ موُسَی الرِّضَا المُرتَضَی 💚