eitaa logo
آیات الهی
49 دنبال‌کننده
58 عکس
16 ویدیو
0 فایل
سلام. با نام و یاد خدا. امید است خداوند منان بر ما منت گذارده و ما را در یادگیری و عمل به قرآن یاری فرماید.
مشاهده در ایتا
دانلود
✨ وصف مومن ✨ 🌹🌹 إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ. کسانیکه ایمان آورده و کارهای شایسته انجام دادند، و نماز بپا داشتند و زکات پرداختند، اجرشان نزد پروردگارشان (محفوظ) است. نه ترسی بر آنهاست و نه غمگین میشوند. ۲۷۷ بقره. تفسیر: بارها خوانده ایم ایمان و عمل صالح توأم با هم نتیجه بخش است، نه ایمان به تنهایی و نه عمل صالح بدون ایمان در پیشگاه خداوند سبحان ارزشی ندارد. 👈 تعبیر به اقامهء نماز (بجاى خواندن نماز) اشاره به اینست که نه تنها خودشان نماز مى خوانند بلکه کارى مى کنند که این رابطهء محکم با پروردگار همیشه و در همه جا بر پا باشد. نماز، مظهر ارتباط صحیح با خداوند سبحان و اوج بندگی است. 👈 اما کسانیکه در پرتو ایمان، خودخواهی را به دگرخواهی تبدیل میکنند، با پرداخت زکات به حمایت و رسیدگی به نیازمندان می پردازند. 🍃 👈 زکات، هر گونه بخشش و انفاقی را در بر می گیرد. در واقع زکات موارد ۹ گانه زکات خاص است و همهء بخشش‌ها زکات عام. مثل اینکه در آیهء ۵۵ مائده می خوانیم: 🌹إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ. سرپرست و ولىّ شما، تنها خداست و پیامبر او و کسانیکه ایمان آورده اند. همانها که نماز را بر پا مى دارند، و در حال رکوع، زکات مى دهند. ۵۵ مائده. 👈 انگشتری که در رکوع داده شده، جزو موارد ۹ گانه نیست ولی بعنوان زکات بیان شده. 👈 در واقع با این عمل، اختلاف طبقاتی از بین می رود و ثروت در یکجا و نزد یک عدهء خاص متراکم نمیشود و از بسیاری گرفتاریها جلوگیری می گردد و فرمان خدا اجرا میشود و با جلب خشنودی و رضای خدا، پاداش بزرگ برای این عمل نیک رقم می خورد. پاداشی که به جهت وسعت و بزرگی، فقط در بارهء آن بیان شده نزد خدا محفوظ است. ✅ در نهایت، مومنی که عمل صالح انجام داده و نماز بپا داشته و زکات می دهد، به آرامشی می رسد که از آینده نمی ترسد، چون توکلش بر خداست و غم گذشته را نمی خورد، چون گذشته عبرت است. در پناه حق باشیم إن شاءالله. 💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
✨ وصف مومن ✨ 🌹🌹إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَخْبَتُوا إِلَىٰ رَبِّهِمْ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ. کسانیکه ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند، و در برابر پروردگارشان خاضع و تسلیم و مطمئن بودند، آنها اهل بهشتند و جاودانه در آن خواهند ماند ۲۳ هود. تفسیر: مهمترین اوصاف مومن: ایمان، عمل صالح و تسلیم در برابر خدا. ایمانی که عمل صالح به دنبال نداشته باشد، ایمان سست و متزلزلی است. در پی ایمان قوی و پایدار، عمل صالح انجام می گیرد. ایمان و عمل صالح، انسان را تسلیم فرمان خدا می کند. وقتی انسان، تسلیم فرمان خدا شد، سختیها او را از مسیر حق، دلسرد و منحرف نمی سازد. وقتی سختیها انسان را از مسیر حق، دلسرد و منحرف نساخت، او به وعده ها و بشارتهایی که خداوند، به مومنین داده اطمینان پیدا می کند. و با اطمینان به اینکه قطعاً وعده ها و بشارتهای خداوند، محقق خواهد شد، سختیهای راه را به سلامت پشت سر می گذارد و هرگز در مسیر حق، گرفتار یأس و انحراف نمی گردد. 👈 در حقیقت، أخبتو الی ربهم سه معنی دارد: ۱) مومن حقیقی در برابر خدا خاضع است. یعنی بدون کمترین تکبر. ۲) در برابر فرمان خداوند، تسلیم است. ۳) به وعده های خداوند، اطمینان دارد. 👈 سپس در آیهء بعد، مومن و غیر مؤمن را با یک تشبیه بسیار لطیف، مقایسه فرموده است: 🌹 مَثَلُ الْفَرِيقَيْنِ كَالْأَعْمَىٰ وَالْأَصَمِّ وَالْبَصِيرِ وَالسَّمِيعِ ۚ هَلْ يَسْتَوِيَانِ مَثَلًا ۚ؟ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ؟ حال این دو گروه ( باایمان و بی ایمان )، حال نابینا و ناشنوا، و بینا و شنواست. آیا این دو، همانند یکدیگرند؟! آیا متذکّر نمى شوید؟! ۲۴ هود. 🟢 انسان باایمان چشم دارد برای دیدن حقیقت و گوش دارد برای شنیدن آن...... ⚫ اما انسان بی ایمان از داشتن این چشم و گوش، محروم است. نه حقیقت را می بیند و نه صدای آنرا می شنود. ✔ او آنقدر در مسیر باطل به راه خود ادامه داده، و فرصت‌های بیشمار الهی را نادیده گرفته، و از کنار حقیقت عبور کرده که دیگر گوش شنوا و چشم بینایی برای شنیدن و دیدن حق برای خود باقی نگذاشته است. و خود را به مرحله ای رسانده که بر گوش و چشم حقیقت بینش، پرده افکنده شده و از درک حق و حقیقت، عاجز شده است. 🌹 رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ. پروردگارا! دلهایمان را، بعد از آن که ما را هدایت کردى، منحرف مگردان. و از سوى خود، رحمتى بر ما ببخش، زیرا تویى بخشنده. ۸ آل عمران. 💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
⚫️ امام حسن عسکری، یازدهمین امام شیعیان در سال ۲۳۲ هجری قمری چشم به جهان گشود. بعد از آنکه پدرشان امام هادی توسط خلیفهء وقت به سامرا احضار شدند، ایشان نیز به سامرا رفته و تا زمان شهادت در همانجا زیر نظر خلفای عباسی بودند و در نهایت بعد از ۲۸ سال زندگی و ۶ سال امامت،در سال ۲۶۰ قمری به دستور معتمد به شهادت رسیدند و در همان شهر سامرا، در کنار پدر بزرگوارشان به خاک سپرده شدند. 🖤 بانو حکیمه خاتون، دختر امام جواد، خواهر امام هادی و عمهء امام حسن عسکری هستند. بانویی بافضیلت و عالمه. و بانو نرجس خاتون، همسر امام حسن عسکری و مادر امام زمان 🖤
✨ وصف مومن ✨ 🌹🌹هَٰذَا ذِكْرٌ ۚ وَإِنَّ لِلْمُتَّقِينَ لَحُسْنَ مَآبٍ. این یک یادآورى است. و به یقین براى پرهیزگاران فرجام نیکویى است. ۴۹ ص. 👈 و در آیهء ۵۵ همین سوره فرموده است: 🌹🌹هَٰذَا ۚ وَإِنَّ لِلطَّاغِينَ لَشَرَّ مَآبٍ. و براى طغیانگران بدترین سرانجام است. ۵۵ ص. تفسیر: لَحُسنَ مَآب، لَشَرَّ مَآب. هدف از بیان جایگاه این دو گروه، بیدار ساختن اندیشه ها، بالا بردن سطح معرفت و آگاهی، و افزودن نیروی مقاومت و پایداری در مسلمانان است. ⚫ طغیانگر در پیشگاه خداوند سبحان، مطیع فرمان خدا نیست و در برابر او سرکش و مغرور است و به ضدیت و مخالفت می پردازد. 👈 سپس در آیات ۵۹ و ۶۰ همین سوره، فرموده است دوزخیان یکدیگر را سرزنش می کنند و می خواهند گناهان خود را بر گردن دیگری بیندازند: 🌹 هَٰذَا فَوْجٌ مُّقْتَحِمٌ مَّعَكُمْ ۖ لَا مَرْحَبًا بِهِمْ ۚ إِنَّهُمْ صَالُو النَّارِ.... (سرکردگان گمراه به یکدیگر مى گویند) این گروهى (از پیروان شما) است که همراه شما وارد دوزخ مى شوند. خوشامد بر آنها مباد. همگى در آتش خواهند سوخت! آنها ( به سرکردگان ) مى گویند: بلکه خوشامد بر شما مباد که این (عذاب) را شما براى ما فراهم ساختید و چه بد قرار گاهى است! ۵۹ و ۶۰ ص. ■ و به این ترتیب هر یک از رهبران گمراه و پیروان آنها که خود را در برابر مجازات سخت الهی می بینند برای توجیه خود و فرار از مجازات، تقصیر را بر گردن دیگری می اندازند. 👈 به همین جا ختم نمی‌شود و گستاخانه از خدا بر علیه یکدیگر درخواست می کنند: 🌹قَالُوا رَبَّنَا مَن قَدَّمَ لَنَا هَٰذَا فَزِدْهُ عَذَابًا ضِعْفًا فِي النَّارِ. مى گویند: پروردگارا! هر که این (عذاب) را براى ما فراهم ساخته، عذابى مضاعف در آتش بر او بیفزا. ۶۱ ص. ■ غافل از اینکه طبق آیهء ۳۸ اعراف، عذاب برای هر دو گروه مضاعف است. 👈 مجازات گمراه کنندگان، مضاعف است، بدلیل گمراهی خودشان و گمراه کردن دیگران. و مجازات گمراه شدگان هم مضاعف است، اما چرا؟ زیرا هیچگاه پیشوایان ظلم و ستم و سرکردگان انحراف و گمراهى به تنهائى نمى توانند برنامه هاى خود را پیاده کنند و این پیروان سرسخت و لجوج هستند که به آنها در رسیدن به این هدف، قدرت و توان مى بخشند و به اصطلاح تنور آنها را داغ کرده و سنگ آنها را به سینه می زنند (دقت کنیم). 👈 آنگاه گفتگوی غافلان گنهکار، اینگونه ادامه پیدا می کند که: 🌹 وَقَالُوا مَا لَنَا لَا نَرَىٰ رِجَالًا كُنَّا نَعُدُّهُم مِّنَ الْأَشْرَارِ.... آنها مى گویند: چرا مردانى را که ما از اشرار مى شمردیم (در آتش دوزخ) نمی بینیم؟ آیا ما آنان را (بى جهت) به مسخره گرفتیم یا چشمها آنها را نمى بیند؟! ۶۲ و ۳ ص. 👈 👈 در واقع این غافلان از خدا بیخبر، گروهی از بندگان خدا را از روی جهل و نادانی به سخره گرفته و ارزش و احترامی برای آنان قائل نیستند. این انسانهای دنیاطلب، کسانی را که در اجرای فرمان خداوند بر یکدیگر سبقت می گیرند مسخره کرده و به آنها می خندند...... اما وقتی روز قیامت در جایگاه خود که شرمآب است قرار میگیرند، متوجه حق و حقیقت می‌شوند ولی از ایجاد تغییر عاجزند و زمان را از دست داده اند. 👈 سپس برای تاکید بر آنچه میان دوزخیان می گذرد، می فرماید: 🌹 إِنَّ ذَٰلِكَ لَحَقٌّ تَخَاصُمُ أَهْلِ النَّارِ. گفتگوهاى خصمانه دوزخیان، یک واقعیت است. ۶۴ ص. 💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
✨ وصف مومن ✨ 🌹🌹 الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِكْرِ اللَّهِ ۗ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ. کسانیکه ایمان آورده اند، و دلهایشان به یاد خدا مطمئن (و آرام) است. آگاه باشید! تنها با یاد خدا دلها آرام مى گیرد. ۲۸ رعد. تفسیر: ذکرالله، یعنی علاوه بر ذکر زبانی که بزرگترین آن نماز است، همیشه به یاد خدا باشیم و همیشه او را حاضر و ناظر بر اعمالمان بدانیم. 💚 در حقیقت، ذکرالله، ما را از اضطراب و نگرانی دور می کند و به آرامش می رساند. آرامشی که سعادت دنیا و سعادت آخرت است. ✔ بطور کلی اضطراب و نگرانی، یا بخاطر آیندهء مبهمی است که پیش روست، همچون ترس از سختیها، گرفتاریها، بیماریها، نگرانی اولاد و اموال، ترس از جنگ، و ترس از پیری و مرگ. و یا بخاطر لغزشها و کوتاهیهایی است که گذشته را پر از ناکامی و تلخی کرده. ✔ همهء این اضطرابها و نگرانیها، مادی و زاییدهء دنیاطلبی و دنیاپرستی است، که یا انسان، اضطراب بدست آوردن دنیا را دارد و یا نگران از دست دادن آنست، و یا غصهء گذشته را می خورد که چگونه دنیا را از دست داده. 🟢 اما اگر به خدا ایمان کامل داشته باشیم و هدفمان، جلب رضایت و خشنودی خدا و داشتن آخرتی آباد باشد، در اینصورت با توکل بر خدا و در پرتو ایمان کامل، برای آینده، برنامه ریزی و تصمیم گیری می کنیم و در سایهء خوف از عذاب الهی و امید به رحمت او، غلطهای گذشته را پاک و اصلاح می نمائيم (توبه و جبران - توبوا و أصلحوا). نه اینکه غصهء گذشته را بخوریم و آینده را هم تباه کنیم. بلکه باید گذشته را جبران و آینده را بسازیم. پس، از آینده نمی ترسیم، چون توکلمان بر خداست و غم گذشته را نمی خوریم، چون گذشته عبرت است. و نه احساس پوچی می کنیم، حتی اگر کسی قدر زحماتمان را نداند. چون یقین داریم خداوند، شکور و قدرشناس است. 🍃 اینست معنی ألا بذکرالله تطمئن القلوب. 👈 و پاداش این آرامش، که رسیدن به کمال و قرب الهی در پرتو آنست، پاکیزه ترین زندگی و سرانجام نیک است. همانگونه که در آیهء بعد می فرماید: 🌹 الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ طُوبَىٰ لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ. کسانیکه ایمان آوردند و کارهاى شایسته انجام دادند، براى آنها پاکیزه ترین (زندگى) و سرانجام نیک است. ۲۹ رعد. 💚 طوبی معنی وسیعی دارد و تمام نیکیها و پاکیها را شامل میشود. یعنی از هر چیز، بهترینش. بهترین نعمت، بهترین آرامش، بهترین دوست و بهترین زندگی. در روایات متعددی، طوبی درختی است در خانهء پیامبر که شاخه هایش بر خانهء مومنین گسترده شده. 💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
💚 تبریک...... 💚
أم المومنین، بانو خدیجه کبری سلام الله علیها. 🍃 پیغام اول🍃 💚 حضرت خدیجه ۶۸ سال قبل از هجرت در مکه و در میان قبیله قریش بدنیا آمد. از طرف پدر به جد سوم پیامبر می رسد و از طرف مادر به جد هشتم ایشان. جد هر دوی آن بزرگواران حضرت اسماعیل است و ابراهیم خلیل. در مورد جزئیات زندگی حضرت خدیجه روایت‌های متعددی موجود است و یک روایت قطعی در دست نیست. 👇 اینکه آیا ایشان قبل از پیامبر ازدواج دیگری هم داشته اند؟ یا اینکه دخترانی که بجز حضرت زهرا در خانهء او و پیامبر بوده اند، چه کسانی هستند؟ آیا فرزندان آن دو بزرگوار بوده اند یا دختران حضرت خدیجه از همسران قبلی و یا فرزند خوانده هایشان بوده اند؟ حتی اینکه دقیقا ایشان در چه سنی با پیامبر ازدواج کرده، تاریخ دقیق و موثقی موجود نیست. 👈 البته دانستن اطلاعات دقیق در این موارد چندان اهمیتی هم ندارد. آنچه در بارهء این بانوی بزرگوار، مهم و موثق است اینست که 👇 💚 او زنی با اصل و نسب، در عین زیبایی، بسیار باحیا، موقر، متین و پاکدامن بوده است بطوریکه در همان زمان جاهلیت و قبل از اسلام، به او القاب طاهره، سیدة قریش و سيدة نسوان، به معنی سرور زنان داده بودند. 👈 به او القاب إمرأة العاقله یعنی بانوی عاقل، و إمرأة حازمة لبیبه یعنی بانوی دوراندیش و خردمند داده بودند. او زنی عاقل، کامل، مدیر، مدبر، مسلط به امور اقتصادی، با قدرت تصمیم گیری بالا و بسیار متمرکز بوده است. و البته صاحب یک خانوادهء فهیم، باشعور و با کمالات. او بدور از ربا که رسم تجار آنزمان بود عمل می‌کرد. و بصورت مضاربه، سرمایهء دیگران را در تجارت مشارکت میداد. او توانسته بود در دوران جاهلیت و حقارت زن، تبدیل شود به یک تاجر موفق. از همین جا می‌شود فهمید بانویی که در آن شرایط دوران جاهلیت و قبل اسلام که زن جایگاه خوبی نداشته، توانسته به چنان موفقیتی دست پیدا کند، چقدر با درایت و اندیشمند بوده است..... و تا چه حد عفیف و پاکدامن بوده که با داشتن همچون موقعیتی، خود را چنان محافظت کرده که به او لقب 《 طاهره 》 داده اند. همهء این شاخصه ها او را ملقب کرده بود به ملکهء عظیمه یعنی ملکه ای در نهایت عظمت. 👈 👈 چنین شد که او شایستهء همسری مردی شد که قرار بود بزرگترین رسالت الهی را بر عهده بگیرد. در آنزمان پیامبر در خانهء عموی خود حضرت ابوطالب بود و تحت حمایت ایشان. از ثروت خاصی هم برخوردار نبود. اما جوانی لایق، شایسته، بسیار بااخلاق، مهربان و صاحب خلق و خوی عظیم و با شاخصه های فراوان که همه می دانیم. به درخواست حضرت خدیجه، محمدامین، سرپرست کاروان تجاری او شد و یک سفر موفق و پرسود را به ارمغان آورد و درستکاری و راستی او بر مردم، بیشتر به اثبات رسید. 🌺 پس از آن پیامبر و عموی ایشان با درخواست حضرت خدیجه برای ازدواج با پیامبر موافقت کردند و اینگونه زندگی مشترکی در جهان آغاز شد که محکم‌ترین پایهء نزول اسلام گردید. /ادامه فرداإن شاءالله/
❤ أم المومنین، بانو خدیجه کبری سلام الله علیها. 🍃 پیغام دوم 🍃 روز گذشته وصف کمالات أم المومنین خدیجه کبری را خواندیم تا آنجا که آن بانوی بزرگوار به ازدواج بندهء شایستهء خدا حضرت والامقام محمدبن عبدالله در آمد. 👈 حضرت خدیجه در زندگی با پیامبر هرگز بخاطر ثروت و دارائی که داشت، جایگاه همسری همسرش را نادیده نگرفت و هرگز آزاری به او نرساند. همه احترام متقابل بود و آرامش و تفاهم. در آنزمان پیامبر بزرگوار برای اینکه بتواند خداوند را بدور از شرایط شرک و بت پرستی، آنطور که شایسته است عبادت کند در غار حرا چله نشینی می کرد و بانو خدیجه کبری، غذا و مایحتاج ایشان را شخصا به دستشان می رساند. آنان یکتاپرست بودند و پیرو دین ابراهیمی، بطوریکه لقب حضرت عبدالمطلب، ابراهیم دوم بود. در آنزمان بدلیل علاقهء وافری که میان پیامبر و حضرت علی وجود داشت، اغلب کنار هم بودند و حضرت علی بسیاری از زمانها در خانهء پیامبر و حضرت خدیجه بسر می برد. حضرت خدیجه علاقه و احترام و ارادت خاصی به خانوادهء حضرت ابوطالب داشت بخصوص به شخص حضرت علی. 👈 💚 زمان گذشت. و در همان چله نشینیهای پیامبر در غار حرا، فرمان رسالت به ایشان نازل شد و ایشان به پیامبری رسید. اولین کسی را که در جریان گذاشت، همسرش ام المومنین خدیجه کبری بود و این بانوی بزرگوار بدون درنگ به اسلام ایمان آورد و اولین فرد و اولین زن مسلمان گردید. پس از ایشان حضرت علی مسلمان شد. و نام اولین مرد مسلمان را به خود گرفت. بخشی از ثروت حضرت خدیجه صرف مخارج دعوت به اسلام و رسیدگی به مسلمانانی شد که مخفیانه به اسلام روی می آوردند. وقتیکه پیامبر پس از ۳ سال دعوت مخفیانه، به فرمان خدا و حمایت بی دریغ همسرش و حضرت ابوطالب، دعوت خود را در میان بزرگان فامیل خود مطرح کرد، فقط حضرت علی که در آن جمع کنار پیامبر بود، ایشان را تایید می فرمود و این دعوت و پذیرش آن، سه مرتبه تکرار شد. آنگاه پیامبر فرمود علی وصی و جانشین من است و حضرت خدیجه به ولایت و جانشینی حضرت علی هم شهادت داد. ◾ سپس مشرکان مکه که مواجه شدند با همه گیر شدن دین اسلام، پیامبر و خانوادهء او و مسلمانان را تبعید کردند به شعب ابیطالب. دره ای خشک و بی حاصل، بدون آب. سه سال مسلمانان بیشترین سختی را کشیدند. حضرت خدیجه در آنزمان بخش زیادی از دارائیهایش را می بخشید در ازای سبدی خرما یا ظرفی آب برای مسلمانان. 🖤 در همان محاصره و سختی و فشار، در ماه مبارک رمضان دهمین سال بعثت، اولین بانوی جهان اسلام، أم المومنین خدیجه طاهره، مدتی بعد از رحلت حضرت ابوطالب، جان به جان آفرین تسلیم کرد. البته هیچ بعید نیست مشرکان، ایشان را که بزرگترین حامی رسول خدا بوده است به شهادت رسانده باشند. پیامبر اسلام طی آن سه سال محاصره، دو تن از بزرگترین و قدرتمندترین حامیان خود را از دست داد. حضرت خدیجه و حضرت ابوطالب را. پس از آن به فرمان خدا، پیامبر و پیروانش بسمت مدینه مهاجرت کردند. باقیمانده ثروت بانو، صرف هجرت مسلمانان شد. حتی مخارج هجرت گروهی از مسلمانان به حبشه را هم بانو تأمین کرد. / ادامه فرداإن شاءالله /
💚 تبریک....... 💚
❤ ام المومنین، بانو خدیجه کبری سلام الله علیها. 🍃 پیغام سوم 🍃 در بارهء فضائل و اقدامات برجسته و حمایت‌های حضرت خدیجه از پیامبر و از اسلام هر چه بگوئیم کم است. متاسفانه حسدها و کینه ها نسبت به این بانوی شریفه، اجازه نداده تا تاریخ آنطور که شایسته بوده در بارهء این بانوی بزرگوار نگاشته شود. اما آنچه بطور قطع می دانیم👇 🌺 ثروت فراوانی است که بانو با میل و رغبت و اشتیاق، برای نشر دین در اختیار پیامبر گذاشت که در پیغامهای دو روز گذشته خواندیم. 🌺 در بارهء حمایت‌های معنوی بانو از پیامبر، همین بس که رسول گرامی اسلام، فرموده اند: خدیجه زنی بود که چون همه از من روی برمی گرداندند، او به من رو می کرد. و چون همه از من می گریختند، او به من محبت و مهربانی می نمود. و چون همه دعوت مرا تکذیب می کردند، او به من ایمان می آورد و مرا تصدیق می کرد. او در مشکلات زندگی مرا تسلا می‌داد و غم از چهرهء من می زدود. خداوند متعال مرا امر کرد به خديجه بشارت دهم که خانه ای از زمرد در بهشت دارد که هیچ زحمتی در آن نیست. کشف الغمه، ج۲، ص۱۳۱. و بحارالانوار، ج۱۶، ص۱. 🌺 در سخنان ائمهء اطهار هم بارها دیده شده که در معرفی خود فرموده اند: من فرزند پیامبر اسلام و علی بن ابیطالب و فاطمهء زهرا و فرزند خدیجهء کبری هستم. و به اینکه ام المومنین خدیجه کبری، مادر آنهاست افتخار می کرده اند. 🌺 القاب شایسته ای که مردم زمان بانو برای ایشان بیان می کرده اند هم شاهدی دیگر است بر شخصیت، منش و رفتار والای ایشان: طاهره، مرضیه، راضیه، زکیه، صدیقه، کبری، غرّا، مبارکه، ام الیتامی، یعنی مادر یتیمان، ام الصعالیک یعنی مادر بینوایان، سیدة نساء القریش، و القاب زیبای دیگر..... 💚 سلام و درود خدا بر مادر اسلام، و مادر زهرای اطهر، و مادر ائمهء اطهار و همسر گرامی پیامبر که پایه‌ای محکم برای اسلام و تشیع می باشد 💚 💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
✨ وصف مومن ✨ 🌹🌹 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ. وَالْعَصْرِ. إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِي خُسْرٍ. إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ. قسم به زمان. که انسانها همه در زیانند. مگر کسانیکه ایمان آورده و اعمال صالح انجام داده اند، و یکدیگر را به حق سفارش کرده و یکدیگر را به صبر توصیه نموده اند. سورهء والعصر. تفسیر: حقیقتاً انسان در زیان است، مگر کسیکه ایمان آورد و عمل صالح انجام دهد. 👈 به هر حال سرمایهء وجودی انسان بطور طبیعی گرفتار خسران خواهد شد. قلب تا زمانی می تپد که نیرو دارد، بعد از آن بدون اینکه حتی بیمار باشد از تپش خواهد ایستاد. و یا مغز، چشم، گوش، تفکر و..... . 👈 👈 پس همهء انسانها این سرمایه ها را از دست خواهند داد، ولی همهء آنها گرفتار خسران نمیشوند. 🟢 کسانی گرفتار خسران نمیشوند که سرمایه های وجودی خود را در سایهء ایمان به خدا و انجام اعمال صالح، در مسیر حق بکار میگیرند و در این راه صبور و پایدارند و هرگز دلسرد و ناامید و گرفتار انحراف نمیشوند. ⚫ اما کسانیکه همین سرمایه های وجودی را در راه غیر خدا و صرفاً برای کسب دنیا بکار گیرند، این سرمایه ها را در حالی از دست میدهند که هیچ ذخیرهء قابل توجهی برای خود فراهم نکرده و بطور حیرت آوری فرصتها را از دست داده اند و حقیقتاً روز قیامت برای چنین افرادی یوم التغابن خواهد بود (روز حسرت. 9 تغابن). 👈 👈 👈 در این آیه، ایمان و اعمال صالح بطور مطلق بیان شده. یعنی فقط و فقط با ایمان و عمل صالح میتوان جلوی خسران را گرفت. از ایمان به خدا و صفات او، تا ایمان به کتب آسمانی و به قیامت و به پیامبران و اوصیای آنها. و عمل صالح هم که در تمام آیات، جمع آورده شده، شامل همهء اعمال حسنه و نیک است. حتی برداشتن یک سنگ از سر راه مردم. 👈 👈 👈 و از آنجاییکه ایمان و عمل صالح، تداوم نمی یابد مگر با دعوت بسوی حق و با استقامت و شکیبایی، لذا خداوند، بعد از ایمان و عمل صالح، دو اصل حق و صبر را بیان فرموده، که هم خود، حق گرا و صبور باشیم و هم دیگران را به حق و صبر توصیه کنیم. 🍃 با توجه به اینکه این اصول چهارگانه، جامعترین برنامهء حیات و سعادت انسان است، به همین دلیل، وقتی اصحاب پیامبر به یکدیگر می رسیدند، پیش از آنکه از هم جدا شوند، سورهء والعصر را می خواندند و آنرا به يکدیگر یادآوری می کردند. درالمنثور، ج۶، ص۳۹۲. 💚 خوبست در یکی از دو رکعت نمازهایمان، بعد از حمد، سورهء والعصر را با توجه به معنی، بخوانیم. و مطلب آخر اینکه در واقع، این سوره، مصداق انسان کامل است. مثل امیرالمومنین علی علیه السلام. 🌺🌺 شب اولین روز ماه ربیع الاول بنام لیلة المبیت است. شبی که پیامبر بزرگوار اسلام، مخفیانه بسمت مدینه هجرت فرمودند و حضرت امیر شب را در بستر آن بزرگوار آرمید و فداکارانه جان خود را در معرض تیر دشمن قرار داد تا در این فرصت ایجاد شده پیامبر اسلام بتوانند از مهلکه نجات پیدا کنند. 👈 در همین رابطه آیهء شریفهء ۲۰۷ بقره در حق حضرت امیر نازل شد: 🌹 وَمِنَ النَّاسِ مَن يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ. بعضى از مردم، جان خود را بخاطر خشنودى خدا مى فروشند. و خداوند نسبت به همهء بندگان مهربان است. 💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.
✨ وصف مومن ✨ 🌹🌹 وَالَّذِينَ اجْتَنَبُوا الطَّاغُوتَ أَن يَعْبُدُوهَا وَأَنَابُوا إِلَى اللَّهِ لَهُمُ الْبُشْرَىٰ ۚ فَبَشِّرْ عِبَادِ. و کسانیکه از عبادت طاغوت دورى کردند و بسوى خداوند بازگشتند، بشارت از آنِ آنهاست. پس بندگان مرا بشارت ده. ۱۷ زمر. تفسیر: بُشْرى، در اینجا مطلق است و همه گونه بشارت بر نعمتهاى الهى اعم از مادى و معنوى را شامل مى شود، اما این بشارت وسیع و گسترده، مخصوص کسانى است که از پرستش طاغوت، اجتناب ورزند، و بسوى خدا باز آیند که مجموع ایمان و اعمال صالح است. اجتناب از طاغوت، دورى از هر گونه شرک، بت پرستى، هواپرستى، شیطان پرستى و تسلیم در برابر حاکمان جبار و سلطه گران ستمکار را فرا مى گیرد، و انابة الى اللّه، جامع روح تقوا و پرهیزگارى و ایمان است. 👈 و در ادامهء آیه فرموده: بندگان مرا بشارت ده (فَبَشِّرْ عِبادِ). عباد در این آیه، به معنی بندگان خاص است که در آیهء بعد، این بندگان شایسته را توصیف می فرماید: 🌹 الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ ۚ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ ۖ وَأُولَٰئِكَ هُمْ أُولُو الْأَلْبَابِ. همان کسانیکه سخنان را مى شنوند و از نیکوترین آنها پیروى مى کنند. آنان کسانى هستند که خدا هدایتشان کرده، و آنها خردمندانند. ۱۸ زمر. این بندگان ویژه را به اینصورت معرفى مى کند که آنها به سخنان این و آن، بدون در نظر گرفتن گوینده و خصوصیات دیگر، گوش فرا مى دهند و با نیروى عقل و خرد و تطبیق با کلام خداوند سبحان، بهترین آنها را بر مى گزینند، هیچگونه تعصب و لجاجتى در کار آنها نیست، و هیچگونه محدودیتى در فکر و اندیشهء آنها وجود ندارد، آنها جویاى حقند و تشنهء حقیقت، هر جا آنرا بیابند، با تمام وجود از آن استقبال مى کنند. و این نشانهء یک مسلمان راستین و مؤمن حق طلب است. در حقیقت، بندگان با ایمان خداوند از میان تمام سخنان، آنرا برمى گزینند که احسن است، و از آن تبعیت مى کنند، و در عمل خویش بکار مى بندند، بدون هیچ مخالفت یا اعتراض و یا سوالات بی مورد و انحرافی. ■ اما کسانی را می بینیم که با استناد به این آیهء شریفه معتقدند بهترین سخن می تواند مطابق سخن کلام الله نباشد. اینها فقط ملاک سنجش بهترین سخن را عقل خود می دانند در صورتیکه 👇 منظور آیه از هدایت شدگان، یعنی این گروه، مشمول هدایت ظاهر و باطنند، هدایت ظاهر از طریق عقل و خرد، و هدایت باطن، از طریق نور الهى، و امداد غیبى. نه فقط از طریق عقل. 👈 چون امکان هدایت برای کسیکه فقط به عقل خود رجوع می کند بدون در نظر داشتن آیات کتاب آسمانی، وجود ندارد. 💚 اَلسَلامُ عَلَیکَ أَیُهَاالنَّبِیُ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکَاتُه.