🌼 نماز روز اول ماههای قمری:
دو رکعت نماز با این کیفیت:
در رکعت اول، بعد از حمد، ۳۰ مرتبه سورهء توحید.
و در رکعت دوم، بعد از حمد، ۳۰ مرتبه سورهء قدر.
🌼سپس دعای ارزشمندی که مشتمل است بر آیات کلام الله:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا، كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلّا هُوَ، وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ، يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ، وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْراً، مَا شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلّا بِاللَّهِ، حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ، وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ، إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ، لا إِلَهَ إِلّا أَنْتَ، سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ، رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ، رَبِّ لا تَذَرْنِي فَرْداً، وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ.
زادالمعاد، ص ۴۶۲.
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنَّاتٍ وَنَهَرٍ.
به یقین پرهیزکاران در باغها و مکانهای گستردهء بهشتى جاى دارند. ۴۵ قمر.
تفسیر: نَهَر به معنى مجراى آب فراوان است ولی در این آیه به فضاى گسترده، یا فیض عظیم و نور گسترده گفته شده است.
🌸 پیامبر گرامى اسلام فرموده اند:
النَّهْرُ الْفَضاءُ وَ السَّعةُ لَیْسَ بِنَهْرً جار: نَهَر به معنى فضا و گستردگى است نه به معنى نهر جارى.
درالمنثور، ج۶، ص۱۳۹.
👈 و در آخرین آیه از سورهء قمر، توضیح بیشترى براى جایگاه متقین شده:
🌹فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِيكٍ مُّقْتَدِرٍ.
در جایگاه صدق نزد خداوند حاکم مقتدر. ۵۵ قمر.
🍃 در این آیه دو ویژگى برای جایگاه متقین بیان فرموده که همهء امتیازات، در آن جمع است. نخست اینکه، آنجا جایگاه صدق است و هیچگونه باطل و بیهودگى در آن راه ندارد، سراسر حق است و تمام وعده هاى خداوند دربارهء بهشت در آنجا عینیت پیدا مى کند، و صدق آنها آشکار مى شود.
🍃 دیگر اینکه، در جوار و قرب خداست.
کلمهء عند به معنی نزد، اشاره به نهایت قرب و نزدیکى معنوى است، نه جسمانى، آن هم نسبت به خداوندى که هم مالک است و هم قادر، هر گونه نعمت و موهبتى در قبضهء قدرت، و در فرمان حکومت و مالکیت اوست، و به همین دلیل در پذیرائى این میهمانان گرامى فروگذار نخواهد کرد، و تنها خودش مى داند چه مواهبى براى آنها آماده ساخته است.
👈 👈 قابل توجه اینکه در این دو آیه که سخن از مواهب و پاداشهاى بهشتیان است، نخست از مواهب مادى آنها، که باغهاى وسیع و گسترده است سخن مى گوید، سپس از پاداش بزرگ معنوى آنها، که حضور در پیشگاه قرب ملیک مقتدر است، تا انسان را مرحله به مرحله آماده کند، و روح او را به پرواز درآورد و در شور و نشاط فرو برد.
✅ بعضى از مفسران نقل کرده اند، دو نام مقدس ملیک و مقتدر، تأثیر عمیقى در اجابت دعا دارد.
💚 خداوندا! تو ملیک و مقتدرى، ما را چنان توفیقى مرحمت فرما که در سایهء ایمان و عمل و تقوا در جایگاه صدق، در جوار قرب و رحمتت قرار گیریم!
پروردگارا! ما ایمان داریم روز رستاخیز، روزى است وحشتناک و براى گناهکاران تلخ و ناگوار، در آنروز تنها امید ما به لطف و کَرَم توست.
بار الها! به ما روحى بیدار و عقلى هشیار مرحمت کن، تا از سرنوشت پیشینیان درس عبرت بگیریم، و راهى را که به هلاک آنها انجامید نپیمائیم.
آمین، رب العالمین.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹مَّن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ وَلَهُ أَجْرٌ كَرِيمٌ.
کیست که به خدا وام نیکو دهد تا خداوند آنرا براى او چندین برابر کند؟ و براى او پاداش پرارزشى است. ۱۱ حدید.
تفسیر: از موارد انفاق فی سبیل الله، قرض الحسنه است.
خدائى که بخشندهء تمام نعمتهاست، و همهء ذرات وجود ما لحظه، به لحظه از دریاى بى پایان فیض او، بهره مى گیرد، و مملوک اوست، ما را صاحبان اموال شمرده، و در مقام گرفتن وام از ما برآمده، و بر خلاف وامهاى معمولى که عین همان مقدار را باز پس مى دهند، او چندین برابر، گاه صدها و گاه هزار برابر، بر آن اضافه مى کند، و علاوه بر اینها وعدهء اجر کریم که پاداشى است عظیم که جز خدا نمى داند، نیز مى دهد.
👈 سپس در آیهء بعد جایگاه این گروه از مومنین را در قیامت بیان فرموده:
🌹يَوْمَ تَرَى الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ يَسْعَىٰ نُورُهُم بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَبِأَيْمَانِهِم بُشْرَاكُمُ الْيَوْمَ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا ۚ ذَٰلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ.
(این پاداش) در روزى است که مردان و زنان با ایمان را مى نگرى که نورشان پیشِ رو در سمتِ راستشان بسرعت حرکت مى کند (و به آنها مى گویند) بشارت باد بر شما امروز به باغهاى بهشتى که نهرها از پاى درختان آن جارى است. جاودانه در آن خواهید ماند. و این همان رستگارى بزرگ است. ۱۲ حدید.
🍃 👈 منظور از این نور تجسم نور ایمان است.
در آنروز که عقائد و اعمال انسانها تجسم مى یابد، ایمان که همان نور هدایت است، بصورت روشنائى و نور ظاهرى مجسم مى گردد.
بدون شک، این نور الهى چون از ایمان و عمل صالح برمى خیزد با تفاوت مراتب ایمان و عمل صالح مردم، متفاوت است، آنها که ایمانى قوى تر دارند نورشان فاصلهء زیادى را روشن مى سازد، و آنها که مرتبهء ضعیف ترى دارند از نور کمترى برخوردارند، تا آنجا که نور بعضى تنها نوک انگشتان پاى آنها را روشن مى سازد!.
🌸 چنانکه در حدیثی از معصوم می خوانیم:
یُقَسَّمُ النُّورُ بَیْنَ النّاسِ یَوْمَ القِیامَةِ عَلى قَدْرِ إِیْمانِهِمْ: در روز قیامت نور در میان مردم به اندازه ایمانشان تقسیم مى شود.
نور الثقلین، ج ۵، ص ۲۴۱.
👈 👈 👈 و قطعا چنین جایگاه شایسته ای برای آندسته از وام دهندگان فراهم شده که تمام جوانب قرض دادن نیکو را رعایت می کنند از جمله منت نمی گذارند، ریا نمیکنند، آبروی وام گیرنده را با یادآوری مداوم نمی برند، پیش کسی بازگو نمی کنند، برای بازپس گیری وام فرصت می دهند و خلاصه وامی نیکو در راه خدا می دهند.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
✨ وصف مومن ✨
👈 مومن، با خدا و پیامبر دشمنی نمیکند.
🌹🌹إِنَّ الَّذِينَ يُحَادُّونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ كُبِتُوا كَمَا كُبِتَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ ۚ وَقَدْ أَنزَلْنَا آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ ۚ وَلِلْكَافِرِينَ عَذَابٌ مُّهِينٌ.
کسانیکه با خدا و پیامبرش دشمنى مى کنند خوار میشوند. آنگونه که پیشینیان خوار شدند. ما آیات روشنى نازل کردیم، و براى کافران عذاب خوارکننده ایست. ۵ مجادله.
تفسیر: در قرآن با انسان به قدر کافى اتمام حجت شده و عذر و بهانه اى براى مخالفت باقى نمانده است، پس اگر کسی مخالفت کند، باید مجازات شود.
🌹 از جملهء این اتمام حجتها در آیهء ۱۱۴ بقره بیان شده:
بهرهء آنها در دنیا رسوائى است و در آخرت عذاب عظیم الهى.
🌹 و در ۳۳ مائده فرموده است:
این براى آنها مایهء خوارى در دنیاست و در آخرت عذاب عظیمى دارند.
■ 👈 بنابراین مخالفان پیامبر و مخالفان قرآن، نه تنها در این دنیا مجازات مى شوند، بلکه براى آنان عذاب خوارکننده در قیامت است (عَذابُُ مُهیِن).
👈 آیهء بعد، در توصیف زمان وقوع عذاب اخروى آنها چنین مى فرماید:
🌹يَوْمَ يَبْعَثُهُمُ اللَّهُ جَمِيعًا فَيُنَبِّئُهُم بِمَا عَمِلُوا ۚ أَحْصَاهُ اللَّهُ وَنَسُوهُ ۚ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ.
در آنروز خداوند همهء آنها را برمى انگیزد و از اعمالى که انجام دادند باخبر مى سازد. اعمالى که خداوند حساب آنرا نگه داشته و آنها فراموشش کرده اند. و خداوند بر هر چیز شاهد و ناظر است. ۶ مجادله.
خداوند همهء اعمال و کردار انسان را احصا و شماره می کند، هر چند خود انسان آنرا فراموش کرده باشد.
به همین دلیل، هنگامیکه چشم آنها که اعمالشان را فراموش می کنند، به نامهء اعمالشان مى افتد، فریادشان بلند مى شود که:
🌹ما لِهذَا الْکِتابِ لایُغادِرُ صَغِیرَةً وَ لاکَبِیرَةً إِلاّ أَحْصاها:
این چه کتابى است که هیچ کار کوچک و بزرگى را فرو نگذاشته مگر اینکه آن را ثبت و ضبط کرده است؟ ۴۹ کهف.
■ و این خود عذاب دردناکى است که خداوند، گناهان فراموش شدهء آنها را به یادشان مى آورد، و در صحنهء محشر در برابر خلایق رسوا مى شوند.
👈 و در پایان آیه مى فرماید: خداوند بر همه چیز شاهد، و در همه جا حاضر است (وَ اللّهُ عَلى کُلِّ شَىْء شَهِیدٌ).
حضور خداوند در همه جا، و در هر زمان، و در درون و برون ما، ایجاب مى کند که نه فقط اعمال، بلکه نیات و عقائد ما را احصا کند، و در آن روز بزرگ که یوم البروز است، همه را بازگو فرماید، تا هم خود انسان و هم دیگران بدانند اگر عذاب و مجازات سختى در کار است، دلیلش چیست؟
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
✨ وصف مومن ✨
👈 ایمان و عمل صالح.
🌹🌹يَوْمَ يَجْمَعُكُمْ لِيَوْمِ الْجَمْعِ ۖ ذَٰلِكَ يَوْمُ التَّغَابُنِ ۗ وَمَن يُؤْمِن بِاللَّهِ وَيَعْمَلْ صَالِحًا يُكَفِّرْ عَنْهُ سَيِّئَاتِهِ وَيُدْخِلْهُ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ۚ ذَٰلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ.
همهء شما را در روز اجتماع (روز رستاخیز) گردآورى مى کند. آنروز، روز احساس خسارت و پشیمانى است. و هر که به خدا ایمان بیاورد و عمل صالح انجام دهد، گناهان او را مى بخشد و او را در باغهایى بهشتى که نهرها از پاى درختانش جارى است وارد مى کند، جاودانه در آن مى مانند. و این پیروزى بزرگ است. ۹ تغابن.
🟢 هنگامیکه دو شرط اصلى ایمان و عمل صالح، حاصل شود، این مواهب عظیم، پشت سر آن خواهد بود: بخشودگى گناهان که بیش از همه چیز فکر انسان را به خود مشغول مى دارد، و بعد از پاک شدن از گناه، ورود به بهشت جاودان، و نیل به فوز عظیم. بنابراین، همه چیز، بر محور ایمان و عمل صالح دور مى زند، و سرمایه هاى اصلى همین هاست، اینها کسانى هستند که در یوم التغابن، نه تنها مغبون و پشیمان نیستند، بلکه به پیروزى بزرگ و فوز عظیم رسیده اند.
👈 سپس در آیهء بعد، جایگاه کافران را بیان فرموده:
🌹وَالَّذِينَ كَفَرُوا وَكَذَّبُوا بِآيَاتِنَا أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ خَالِدِينَ فِيهَا ۖ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ.
اما کسانیکه کافر شدند و آیات ما را تکذیب کردند اهل دوزخند، جاودانه در آن مى مانند، و چه بد سرانجامى است. ۱۰ تغابن.
⚫ در اینجا، عامل بدبختى نیز دو چیز است: کفر و تکذیب آیات الهى که ضد ایمان و عمل صالح است، و در نتیجه، در آنجا سخن از بهشت جاویدان است، و در اینجا از دوزخ همیشگى، آنجا فوز عظیم است و اینجا بئس المصیر و سرانجام مرگبار!
✅ تنها تفاوتى که در میان بهشتیان و دوزخیان در این دو آیه دیده مى شود، یکى اینست که در مورد بهشتیان، عفو از گناهان، قبل از هر چیز ذکر شده، که در مورد دوزخیان مطرح نیست.
دیگر اینکه در آنجا خلود در بهشت با کلمهء أَبَدأ تأکید شده، ولى، در مورد دوزخیان تنها به مسئلهء خلود و جاودانگى اکتفا گردیده است.
این تفاوت تعبیر، ممکن است از این جهت باشد که در میان دوزخیان، کافرانى باشند که مسئلهء ایمان و کفر را به هم آمیخته اند و بخاطر ایمانشان سرانجام از عذاب رهائى یابند (و خلود مربوط به همه نیست)، یا اشاره به غلبه رحمت او بر غضب است.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
✨ وصف مومن ✨
👈 مومن، با فرمان خدا و پیامبر مخالفت نمی کند.
🌹🌹وَكَأَيِّن مِّن قَرْيَةٍ عَتَتْ عَنْ أَمْرِ رَبِّهَا وَرُسُلِهِ فَحَاسَبْنَاهَا حِسَابًا شَدِيدًا وَعَذَّبْنَاهَا عَذَابًا نُّكْرًا.
چه بسیار شهرها و آبادیها که (اهل آن) از فرمان خدا و پیامبرانش سرپیچى کردند و ما بشدت به حسابشان رسیدیم و به مجازات بى سابقه اى گرفتار ساختیم. ۸ طلاق.
تفسیر: چه زیانى از این بدتر که سرمایه هاى خداداد را از کف دادند، و در این بازار تجارت دنیا، نه تنها متاعى نخریدند، بلکه سرانجام با عذاب الهى نابود شدند.
💚 👈 سرمایه های خداداد، همان سرمایه های وجود است. همان قلب و دست و چشم و گوش و تفکر و عقل و ...... همان سرمایه هایی که به بهترین شکل و بدون اینکه هیچ هزینه و زحمتی برایمان داشته باشد در اختیارمان قرار دارند تا ما بوسیلهء آنها راهی را که برای خود انتخاب میکنیم طی کنیم.
حال اگر از بین دو راه خیر و شر، راه خیر را انتخاب کردیم و با استفاده از سرمایه های وجود، آنرا بسلامت پشت سر گذاشتیم هرگز از دست دادن این سرمایه ها خسران و ضرر نیست.
ولی اگر راه شر را انتخاب کردیم و سرمایه های وجود را در این راه خرج کردیم، آنها را در حالی از دست می دهیم که هیچ بهره ای نبرده ایم و فقط دچار خسران و ضرر شده ایم.
👈 لذا در آیهء بعد در بارهء کسانیکه سرمایه های وجودی خود را در غیر از مسیر و راه خدا صرف میکنند و دچار عذاب الهی میشوند فرموده است:
🌹فَذَاقَتْ وَبَالَ أَمْرِهَا وَكَانَ عَاقِبَةُ أَمْرِهَا خُسْرًا.
آنها کیفر کار خود را چشیدند. و عاقبت کارشان خسران بود. ۹ طلاق.
👈 پس از آن، به عذاب اخروى آنها اشاره کرده، مى فرماید:
🌹أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ عَذَابًا شَدِيدًا ۖ فَاتَّقُوا اللَّهَ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ الَّذِينَ آمَنُوا ۚ قَدْ أَنزَلَ اللَّهُ إِلَيْكُمْ ذِكْرًا.
خداوند عذاب سختى براى آنها فراهم ساخته (در قیامت). پس اى خردمندانى که ایمان آورده اید از (مخالفت فرمان) خدا بپرهیزید! به یقین خداوند چیزى که مایهء تذکر است بر شما نازل کرده. ۱۰ طلاق.
⚫ عذابى دردناک، شدید، وحشت انگیز، خوار کننده، رسواگر، و همیشگى در دوزخ براى آنها از هم اکنون فراهم است.
🟢 و به خردمندان باایمان فرمود، حال که چنین است از مخالفت فرمان خدا بپرهیزید اى صاحبان اندیشه و مغز، اى کسانیکه ایمان آورده اید! به آیات کلام الله که بر شما نازل شده تمسک جویید.
فکر و اندیشه از یکسو، ایمان و آیات الهى از سوى دیگر، به ما هشدار مى دهد که سرنوشت اقوام متمرد و طغیان گر را ببینیم، و از آن عبرت بگیریم، مبادا در صف آنها واقع شویم، که خداوند، هم در این جهان ما را به مجازات هولناک و بى سابقه اى گرفتار مى کند، و هم عذاب شدید آخرت در انتظارمان است.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
✨ وصف مومن ✨
👈 مومن، در نهان از پروردگار می ترسد.
🌹🌹إِنَّ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُم بِالْغَيْبِ لَهُم مَّغْفِرَةٌ وَأَجْرٌ كَبِيرٌ.
به یقین کسانیکه از پروردگارشان در نهان مى ترسند، آمرزش و پاداش بزرگى دارند. ۱۲ ملک.
تفسیر: غَیب، اشاره به ترس از خداوند در مورد معاصى پنهانى است، چرا که اگر انسان معصیت پنهانى نکند، معصیت آشکار هم نخواهد کرد. شاید هم اشاره به مقام خلوص باشد، زیرا عمل پنهانى از ریا دورتر است.
🍃 مَغْفِرَة، و همچنین أَجْرٌ کَبِیرٌ، اشاره به عظمت و اهمیت آنست، یعنى آنچنان این مغفرت و اجر و پاداش، عظیم است که براى همه ناشناخته خواهد بود.
👈 پس از آن، براى تأکید مى افزاید:
🌹وَأَسِرُّوا قَوْلَكُمْ أَوِ اجْهَرُوا بِهِ ۖ إِنَّهُ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ.
گفتار خود را پنهان کنید یا آشکار (تفاوتى نمى کند)، زیرا او به آنچه در درون سینه هاست آگاه است. ۱۳ ملک.
👈 و آیهء بعد، بیشتر توضیح می دهد که چگونه خداوند از درون سینه ها آگاه است:
🌹أَلَا يَعْلَمُ مَنْ خَلَقَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ.
آیا آن کسیکه موجودات را آفریده از حال آنها آگاه نیست؟! در حالیکه او (از اسرار دقیق) باخبر و آگاه است. ۱۴ ملک.
براى درک این حقیقت، باید به این نکته توجه داشته باشیم که، خلقت خداوند دائمى است، یعنى لحظه به لحظه فیض وجود از ناحیهء او به مخلوقات مى رسد، و چنان نیست که آنها را بیافریند و به حال خود واگذارد.
🍃 و توصیف خداوند، به لطیف، از این نظر است که، لطیف به معنى هر موضوع دقیق، باظرافت، و هرگونه حرکت سریع است، بنابراین، لطیف بودن خداوند، اشاره به علم او نسبت به اسرار دقیق و ظریف آفرینش است، و گاه، به معنى خلقت اجسام لطیف، کوچک، ذره بینى و مافوق ذره بینى آمده است.
در حقیقت خداوند، لطیف است به این معنی است که هر قدر نیات قلبى شما پنهان و مخفى باشد، و یا سخنان خود را در مجالس محرمانه بگوئید، و یا اعمال خلاف را در خلوتگاهها انجام دهید، خداوند لطیف، از همهء آنها باخبر است.
💚💚 بعضى از مفسران در تفسیر لطیف گفته اند:
هُوَ الَّذِى یُکَلِّفُ الْیَسِیْرَ وَ یُعْطِى الْکَثِیْرَ: او کسى است که تکلیف را آسان مى کند و پاداش را فراوان مى دهد.
در حقیقت، این نیز یک نوع ظرافت و دقت در رحمت است.
🍃 بعضى نیز گفته اند: توصیف خداوند به لطیف، بخاطر اینست که در درون همهء اشیاء، نفوذ دارد و جائى در همهء جهان از او خالى نیست.
✅ اما، همهء اینها به یک حقیقت بازمى گردد، و تأکیدى است بر عمق آگاهى خداوند و علم او به اسرار نهان و آشکار.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
✨ وصف مومن ✨
🌹🌹تَعْرُجُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِينَ أَلْفَ سَنَةٍ.
فرشتگان و روح (آن فرشته مقرب خداوند) بسوى او عروج مى کنند در روزى که مقدارش پنجاه هزار سال است. ۴ معارج.
تفسیر: منظور از روح، همان روح الامین، بزرگ فرشتگان است که در سورهء قدر نیز به او اشاره شده.
و تعبیر به پنجاه هزار سال، از این نظر است که آنروز، بر حسب سالهاى دنیا تا این حد ادامه پیدا مى کند، و با آنچه در آیهء ۵ سورهء سجده آمده است که مقدار آنرا یک هزار سال تعیین مى نماید، منافاتى ندارد، زیرا براساس روایات:
در قیامت، پنجاه موقف است، و هر موقف به اندازهء یک هزار سال طول مى کشد.
نورالثقلین، ج۵، ص۴۱۳.
آیات کلام الله اشارهء اجمالی به این موقفها دارد که إن شاءالله بزودی خواهیم خواند.
بعضى نیز احتمال داده اند: عدد پنجاه هزار سال یعنى آنروز بسیار طولانى است.
👈 که تفسیر اول قویتر است.
🟢 اما مومنین!
🌸 رسول خدا فرمود:
قسم به کسیکه جان محمد بدست اوست، آنروز براى مؤمن، سبک و آسان مى شود، آسان تر از یک نماز واجب که در دنیا مى خواند.
مجمع البیان، ج۱۰، ص۳۵۳.
👈 در آیهء بعد پیامبر را مخاطب ساخته، مى فرماید:
🌹فَاصْبِرْ صَبْرًا جَمِيلًا
پس صبر جمیل پیشه کن. ۵ معارج.
✅ صبر جمیل به معنى شکیبائى زیبا و قابل توجه است، و آن، صبر و استقامتى است که تداوم داشته باشد، یأس و نومیدى به آن راه نیابد، و توأم با بى تابى و جزع و شِکوِه و آه و ناله نگردد، و در غیر این صورت جمیل نیست.
👈 سپس دلیل تکذیبِ تکذیب کنندگان را مى فرماید:
🌹إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيدًا.
زیرا آنها آن روز را دور مى بینند. ۶
🌹 وَنَرَاهُ قَرِيبًا.
و ما آن رانزدیک مى بینیم. ۷ معارج.
■ آنها اصلاً باور نمى کنند چنان روزى در کار باشد که حساب همهء خلایق را برسند و کوچک ترین گفتار و کردار آنها محاسبه شود، آن هم در روزى که پنجاه هزار سال بطول مى انجامد. آنها در حقیقت خدا را نشناخته اند، و در قدرت او شک و تردید دارند.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
✨ وصف مومن ✨ ( ۱ )
🌹🌹کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْکِتَابِ لَکَانَ خَیْرًا لَهُمْ مِنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَکْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ.
شما بهترین امتی بودید که به سود انسانها آفریده شدید. امر به معروف میکنید و نهی از منکر، و به خدا ایمان دارید، و اگر اهل کتاب ایمان آورند به سود آنهاست (ولی) عده کمی از آنها با ایمانند و اکثر آنها فاسق میباشند. ۱۱۰
🌹لَنْ یَضُرُّوکُمْ إِلَّا أَذًى وَإِنْ یُقَاتِلُوکُمْ یُوَلُّوکُمُ الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا یُنْصَرُونَ.
آنها هرگز نمیتوانند به شما زیان برسانند، جز آزارهای مختصر، و اگر با شما پیکار کنند به شما پشت خواهند کرد سپس کسی آنها را یاری نمیکند. ۱۱۱ آل عمران.
••••••••••••••••••••
🌹🌹 یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ حَسْبُکَ اللَّهُ وَمَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ.
ای پیامبر، خداوند و مؤمنانی که از تو پیروی میکنند برای حمایت تو کافی است ( فقط بر آنها تکیه کن). ۶۴
🌹 یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ حَرِّضِ الْمُؤْمِنِینَ عَلَى الْقِتَالِ إِنْ یَکُنْ مِنْکُمْ عِشْرُونَ صَابِرُونَ یَغْلِبُوا مِائَتَیْنِ وَإِنْ یَکُنْ مِنْکُمْ مِائَةٌ یَغْلِبُوا أَلْفًا مِنَ الَّذِینَ کَفَرُوا بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا یَفْقَهُونَ.
ای پیامبر! مومنان را تحریک به جنگ ( با دشمن ) کن، هر گاه بیست نفر با استقامت از شما باشند بر دویست نفر غلبه میکنند و اگر صد نفر باشند بر هزار نفر از کسانی که کافر شدند پیروز میگردند، چرا که آنها گروهی هستند که نمیفهمند! ۶۵ انفال.
••••••••••••••••••••
🌹🌹فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَكُمْ ( خدا با شماست )، وَلَن يَتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ.
پس هرگز سست نشوید و (از دشمنان) صلح (ذلّت بار) نطلبید در حالیکه شما برترید، و خداوند با شماست و هرگز از (ثواب) اعمالتان نمى کاهد. ۳۵ محمد.
✨ وصف مومن ✨ ( ۲ )
🌹🌹وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّکُمْ وَآخَرِینَ مِنْ دُونِهِمْ لَا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ یَعْلَمُهُمْ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَیْءٍ فِی سَبِیلِ اللَّهِ یُوَفَّ إِلَیْکُمْ وَأَنْتُمْ لَا تُظْلَمُونَ.
در برابر آنها (در برابر دشمنان) آنچه توانائی دارید از نیرو آماده سازید (و همچنین) اسبهای ورزیده (برای میدان نبرد) تا به وسیلهء آن دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید و (همچنین) گروه دیگری غیر از اینها را که شما نمیشناسید و خدا میشناسد و هر چه در راه خدا (و تقویت بنیهء دفاعی اسلام) انفاق کنید، به شما باز گردانده میشود و به شما ستم نخواهد شد. ۶۰ انفال.
••••••••••••••••••••
🌹🌹 کُتِبَ عَلَیْکُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ کُرْهٌ لَکُمْ وَعَسَى أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئًا وَهُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَیْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَکُمْ وَاللَّهُ یَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ.
جهاد در راه خدا، بر شما مقرر شده، در حالیکه برایتان ناخوشایند است. چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آنکه خیر شما در آن است. و یا چیزی را دوست داشته باشید، حال آنکه شر شما در آن است. و خدا میداند، و شما نمیدانید. ۲۱۶ بقره.
••••••••••••••••••••
🌹🌹قُلْ إِن كَانَ آبَاؤُكُمْ وَأَبْنَاؤُكُمْ وَإِخْوَانُكُمْ وَأَزْوَاجُكُمْ وَعَشِيرَتُكُمْ وَأَمْوَالٌ اقْتَرَفْتُمُوهَا وَتِجَارَةٌ تَخْشَوْنَ كَسَادَهَا وَمَسَاكِنُ تَرْضَوْنَهَا أَحَبَّ إِلَيْكُم مِّنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ وَجِهَادٍ فِي سَبِيلِهِ فَتَرَبَّصُوا حَتَّىٰ يَأْتِيَ اللَّهُ بِأَمْرِهِ ۗ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ.
بگو: اگر پدران و فرزندان و برادران و همسران و طایفهء شما، و اموالى که بدست آورده اید، و تجارتى که از کساد شدنش مى ترسید، و خانه هایى که به آن علاقه دارید، در نظرتان از خداوند و پیامبرش و جهاد در راه او محبوبتر است، در انتظار این باشید که خداوند عذابش را بر شما نازل کند! و خداوند گروه فاسقان را هدایت نمى کند. ۲۴ توبه.
••••••••••••••••••••
🌹🌹لَّا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ ۚ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً ۚ وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَىٰ ۚ وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا.
(هرگز) افراد باایمانى که بدون بیمارى و ناراحتى، از جهاد خوددارى مى کنند، با مجاهدانى که در راه خدا با مال و جان خود جهاد کردند، یکسان نیستند. خداوند، مجاهدانى را که با مال و جان خود جهاد نمودند، بر کسانى که از جهاد خوددارى کرده اند مقام برترى بخشیده. و به هر یک (از این دو گروه به نسبت اعمال نیکشان،) خداوند وعده پاداش نیک داده. و مجاهدان را بر کسانى که از جهاد خوددارى کرده اند، با پاداش مهمّى برترى بخشیده است. ۹۵ نساء.
••••••••••••••••••••
🌹🌹وَجَاهِدُوا فِي اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ ۚ هُوَ اجْتَبَاكُمْ وَمَا جَعَلَ عَلَيْكُمْ فِي الدِّينِ مِنْ حَرَجٍ ۚ مِّلَّةَ أَبِيكُمْ إِبْرَاهِيمَ ۚ هُوَ سَمَّاكُمُ الْمُسْلِمِينَ مِن قَبْلُ وَفِي هَٰذَا لِيَكُونَ الرَّسُولُ شَهِيدًا عَلَيْكُمْ وَتَكُونُوا شُهَدَاءَ عَلَى النَّاسِ ۚ فَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ وَاعْتَصِمُوا بِاللَّهِ هُوَ مَوْلَاكُمْ ۖ فَنِعْمَ الْمَوْلَىٰ وَنِعْمَ النَّصِيرُ.
و در راه خدا آنگونه که سزاوار اوست جهاد کنید، او شما را برگزید، و در دین (اسلام) کارِ سنگین و سختى بر شما قرار نداد. از آیین پدرتان ابراهیم پیروى کنید. خداوند شما را در کتابهاى پیشین و در این کتاب آسمانى «مسلمان» نامید، تا پیامبر گواه بر شما باشد، و شما گواهان بر مردم. پس نماز را برپا دارید، و زکات را ادا کنید، و به خدا تمسّک جویید، که او سرپرست شماست، چه سرپرست خوبى، وچه یاور شایسته اى! ۷۸ حج.
👈 شرکت در جهاد، وظیفهء مومن است. اعم از جنگ مسلحانه و جنگ نرم.......
ایران قدیم.....
حاکمان این سرزمین کهن و پهناور، هربار قطعه ای از خاکشان را تقدیم دیگران کردند... و چه بد کردند.
آنقدر بخشیدند تا ایران ما به اندازه ای شد که در آن زندگی میکنیم.
تنها یک حاکمیت، و تنها سربازان آن حاکمیت وجبی از خاک کشور را نبخشیدند و حتی آنرا از دست ندادند.
حاکمیت جمهوری اسلامی و رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس.