🔻حضرت ابراهیم«علیهالسلام» در طول عمرش، دو بار مأمور به ذبح شد: یکی در سرزمین منا که بنا شد فرزندش را ذبح کند. بار دوم وقتی بود که از خدا خواست کیفیت زندهکردن مردهها را ببیند.
🔹قرآن کریم میفرماید:
«إذ قالَ إبراهیمُ رَبِّ أَرِنی کَیفَ تُحیِ المَوتی قالَ أَ وَ لَم تُؤمِنْ قالَ بَلی وَ لکِنْ لِیَطمَئِنَّ قَلبی قالَ فَخُذ مِنَ الطَّیرِ فَصُرهُنَّ إلیکَ ثُمَّ اجعَل عَلی کُلِّ جَبَلٍ مِنهُنَّ جُزءاً ثُمَّ ادعُهُنَّ یَأتینَکَ سَعیاً وَ اعلَم أنّ اللهَ عزیزٌ حَکیمٌ»؛ و [یاد کن] آنگاه که ابراهیم گفت: «پروردگارا، به من نشان بده چگونه مردگان را زنده میکنی.» خداوند فرمود: «مگر ایمان نیاوردهای؟» گفت: «چرا، ولی تا دلم آرامش یابد.» فرمود: «پس چهار پرنده برگیر و آنها را پیش خود [ذبح کن و سپس] ریزریز کن و بر هر کوهی پارهای از آنها را قرار ده. آنگاه آنها را فرا بخوان. شتابان به سوی تو میآیند. بدان که خداوند توانا و حکیم است»
🔸شاید ذبح هر کدام از این پرندگان، یعنی خروس و مرغابی و کرکس و طاووس، نمادی از یکی از صفات زشت اخلاقی انسان باشد: #خروس نمادی از شهوت جنسی، #مرغابی نمادی از شهوت خوردن غذا، #کرکس نمادی از شهوت طول عمر و #طاووس نمادی از شهوت زیبایی.
👈اگر انسان به ذبح این موانع از درون خود موفق شود، استعداد پرواز بهسوی معبود و نیز دیدن خدا به چشم دل را پیدا میکند.
@abolhasanmahdavi
تبیین بیانیه گام دوم انقلاب؛ جلسه19.mp3
2.71M
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
🔻تبیین بیانیه گام دوم انقلاب؛ جلسه۱۹
📆۲شنبه، ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸
⏰مدت زمان: ۱۷دقیقه
🔸حوزه علمیه صدر بازار-درس خارج فقه
@abolhasanmahdavi
#منا۳
🔻حلق یا تقصیر(تراشیدن سر یا کوتاهکردن مو یا ناخن)
👈آخرین عمل حاجی در منا، تراشیدن موهای سر است. تراشیدن مو نیز نوع دیگری از قطع وابستگی و دلبستگی به دنیاست که حاجی در این سفر روحانی، دوبار آن را تکرار میکند.
✅تراشیدن سر، نمادی از آراستهکردن روح
🔹حاجی پس از سنگزدن به جمرهی عقبه در روز اول و نیز قربانیکردن، مشغول مبارزه با دشمن درونی میشود و سرِ خود را میتراشد. به اینسان، وابستگی خود را به دنیا که نماد آن در زیبایی موی سر اوست، قطع میکند و میداند که آنکس که موفق به انقطاع از دنیا و زهد در آن شد، در حقیقت موفق به اتصال به الله تعالی شده است: «اِلهی هَب لی کَمالَ الانقِطاعِ إلَیکَ.»
🔸حجتهای الهی هم که مقرب درگاه او شدهاند، در ابتدا شرط زهد را پذیرفته و بِدان عمل کردهاند. در دعای ندبه آمده است:
«بَعدَ أَن شَرَطتَ عَلَیهِمُ الزُّهدَ فی دَرجاتِ هذهِ الدُّنیَا الدَّنیَّةِ وَ زُخرُفِهَا وَ زِبرِجِها فَشَرَطُوا لَکَ ذلِکَ وَ عَمِلتَ مِنهُمُ الوَفاءَ بِهِ فَقَبِلتَهُم وَ قَرَّبتَهُم وَ قَدَّمتَ لَهُمُ الذِّکرَ العَلِیَّ وَ الثَّناءَ الْجَلِیَّ»؛ [و این] پس از آنی [بود که] با آنها شرط کردی تا کناره بگیرند از درجات [و ریاستهای] این دنیای پست و از زیب و زیوَرش و آنها نیز این شرط تو را پذیرفتند و تو نیز وفای آنان را به این شرط دانستی؛ پس پذیرفتیشان و مقرب درگاهشان کردی و مقرر داشتی از پیش برای ایشان نامی بلند و ثنایی آشکار.
🔹پس حاجی میداند که انسان برای جلوگیری از آلودهشدن اعضا و جوارحش به گناه، باید گناه را از باطن خود ریشهکن کند؛ یعنی باید وجودش را از عادت به اخلاقهای بد پاک سازد تا دیگر گناه، وسوسهاش نکند به او به رستگاری حقیقی دست یابد: «قَد أَفلَحَ مَن زَکَّاها وَ قَد خَابَ مَن دَسَّاهَا»؛ هرکس نفس خود را پاک و تزکیه کرد، رستگار شد و آنکس که نفس خود را با گناه آلوده ساخت، نومید و محروم شد.
🔰پیغمبر خاتم«صلیاللهعلیهوآله» جملهی «حَیَّ عَلی خَیرِ العَمَلِ» را در اذان و اقامه قرار دادند و اشاره فرمودند که با کامیابی در ارتباط با خدای سبحان و اقامهی نماز میتوانیم با دشمن بیرونی هم جهاد کنیم: بر خلاف نظر بعضی که خیرالعمل را جهاد دانستند و آن را مقدم بر نماز قرار دادند.
@abolhasanmahdavi
#ورود_به_مسجدالحرام
🔻بالاخره حاجی مراحل گذشته را یکی پس از دیگری طی میکند و آهستهآهسته به سر منزل مقصود نزدیک میشود. او دوباره باید وارد مسجدالحرام شود؛ ولی این بار با کولهباری از معرفت و بندگی و با پشتسرگذاشتن مبارزهای طولانی با شیطان و نفس اماره و مظاهر دنیوی و با قلبی سرشار از عشق به ملاقات با خدا.
🔹او اینگونه وارد مسجدالحرام میشود و در این ملاقات پُرنور و سُرور، به باقیماندهی اعمالش یعنی طواف، نماز طواف، سعی بین صفا و مروه، طواف نساء و نماز طواف نساء میپردازد؛ در حالیکه زمانیکه از مسجدالحرام با لبیکگفتن خارج میشد، اینچنین نبود و فقط قوه و استعداد رسیدن به کمال را داشت. آری بسیار فرق است بین «إنّا لله» و بین زمانیکه به «إلیه راجعون» میرسد.
@abolhasanmahdavi
🔻حضرت امام باقر(علیهالسلام) فرمودند: «ثَلَاثَةٌ مِنْ مَکَارِمِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ»؛ یعنی سه کرامت است که هم دنیایی است، هم آخرتی؛ یعنی هم در دنیا و هم در آخرت انسان را بزرگ میکند:
▪️«أَنْ تَعْفُوَ عَمَّنْ ظَلَمَکَ»؛ یعنی عفو کنی کسی را که به تو ظلم کرده است؛ لذا اگر ظالم از ظلمش پشیمان است و عفو شما باعث تجری او نمیشود، او را عفو کنید؛
▪️«وَ تَصِلَ مَنْ قَطَعَکَ»؛ یعنی وصل کن آن رَحِمی را که ارتباطش را با تو قطع کرده است. شما تلافی نکنید، بلکه وصل کننده باشید. اگر به دیدار او رفتید و او باز نیامد، بار دیگر نیز بروید. این بزرگواری شما را نشان میدهد.
▪️«وَ تَحْلُمَ إِذَا جُهِلَ عَلَیْکَ»؛ یعنی اگر کسی جاهلانه برخورد زشتی با شما کرد، حلم داشته باشید و عصبانی نشوید، بهخصوص در گفتار.
@abolhasanmahdavi
🔻از برکات حج، #پاکی_گناهان و #بهشت است.
🔹امام رضا(علیهالسلام) فرمودند: «همانا حج و عمره فقر و گناهان را از بین میبرد؛ همانطور که کورۀ آهنگری ناخالصی را از آهن میزداید.»
🔸وجود مقدس پیامبراسلام(صلیاللهعلیهوآله) بشارت دادهاند: «ثواب حج بهشت است و عمره کفارۀ هر گناهی است.»
@abolhasanmahdavi
توصیه به بهره مندی از شب و روز عرفه.MP3
10.6M
🔻توصیه به بهره بردن از شب و روز عرفه
#اعمال_شب_و_روز_عرفه
⏱ مدت زمان: ۷دقیقه
@abolhasanmahdavi
🔻در مفاتیحالجنان دعاهایی برای شب عرفه وارد شده است؛ اما دعای نسبتاً مفصلی، حدود پنجشش صفحه وارد شده است که دعای بسیار ویژهای است. بنده فکر میکنم اسم اعظم پروردگار در این دعا آمده است، بهگونهای که اگر کسی دعا را با توجه بخواند و خداوند را به نام اعظمش صدا بزند، خواستۀ او حتماً داده خواهد شد.
🔹گاهی مشکلات و گرههای کوری که در زندگی سالها با آن مواجه هستیم، با دعای خالصانهای که درِ خانۀ خدا انجام میدهیم، حل میشود. امیدوارم اینچنین باشد برای همۀ عزیزانی که از این شب عزیز بهره میبرند و خدا را عبادت میکنند.
🔸یکی دیگر از اعمال وارد شده برای این شب، زیارت سیدالشهدا«علیهالسلام» است که افضل اعمال هم محسوب میشود. منظور از زیارت، مشرفشدن به کربلاست؛ اما اگر کسی از زیارت محروم است، در همان مکانی که هست، به سیدالشهدا«علیهالسلام» سلامی بگوید و اگر مایل بود، زیارت عاشورا را بخواند، إنشاءالله در ثواب زائران حضرت شریک خواهد بود. همچنین خوب است در شب عرفه، دعای «اللَّهُمَّ مَنْ تَهَیَّأَ وَ تَعَبَّأَ» را نیز که در مفاتیح وارد شده است، تلاوت کنید.
@abolhasanmahdavi