🔻کلمۀ «عید» بنا بر یک تفسیر از کلمۀ «عود» گرفته شده است. درواقع آن رحمت ویژه، وصایت امیرالمؤمنین«علیهالسلام»، که در روز عید غدیر نازل و اعلان شد، هر سال برای همۀ مؤمنین اعاده و تکرار میشود.
🔹جالب است بدانیم که هر پیغمبری که مبعوث شده است، روز هجدهم ذیالحجه را عید قرار داده است و برای این روز حرمت ویژهای قائل بوده است و این را به مؤمنان و پیروان خود نیز توصیه میکرده است.
@abolhasanmahdavi
🔻در عید غدیر وقایع خاصی هم اتفاق افتاده است:
1⃣در زمان حضرت موسی«علیهالسلام»، روز هجدهم ذیالحجه، روز غلبه بر ساحران بود.
2⃣در زمان حضرت ابراهیم«علیهالسلام»، روز هجدهم ذیالحجه، زمانی بود که آتش بر ایشان سرد و سلامت شد.
3⃣باز روزی است که حضرت موسی«علیهالسلام» وصی خود، جناب حضرت یوشع«علیهالسلام»، را به وصایت معرفی کرد.
4⃣و همچنین روزی است که حضرت عیسی«علیهالسلام» جناب شمعون را بهعنوان وصی خود اعلان کردند.
5⃣باز در تاریخ آمده است حضرت سلیمان«علیهالسلام» هم جناب آصفبنبرخیا را در این روز بهعنوان وصی خود معرفی کرد و به مردم توصیه کرد که از او تبعیت کنند.
@abolhasanmahdavi
🔻شرط قبولی اعمال ولایت است. اهل تسنن این روایت را نقل میکنند، شیعه هم نقل میکند. در کتابهای اهل تسنن آمده است پیامبر«صلیاللهعلیهوآله» فرمودند: اگر کسی بهجای صدسال، هزار سال عمر کند و در تمام عمر روزها را روزه بگیرد، شبها را نخوابد و احیاء بگیرد، خدا را عبادت کند وبین صفا و مروه کشته شود؛ اما امام زمانش را نشناسد، در تعبیری هم آمده: «وَ لَمْ یُوالِیکَ یا علیُ لَسَلَکَهُ اللّهُ فِی سَقَرَ»؛ یعنی اگر امیرالمؤمنین«علیهالسلام» را قبول نداشته باشد و ایشان را ولیّ خود نداند، خداوند او را در سقر میاندازد.
🔹آیات چهل به بعد سورۀ مدثر به سقر اشاره میکند: «في جَنَّاتٍ يَتَساءَلُونَ عَنِ الْمُجْرِمينَ ما سَلَكَكُمْ في سَقَرَ». وقتی اهل جهنم داخل جهنم میروند، بهشتیان از آنها میپرسند: چه شد که شما جهنمی شدید؟ چهار مشکل بیان میکنند، یکی از آنها این است: «قالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ»؛ یعنی از مصلین نبودیم.
@abolhasanmahdavi
🔻در صدر اسلام، کوتاهی کردند و درست خطبۀ غدیر را اطلاعرسانی نکردند؛ نتیجه این شد که عدهای سوءاستفاده کردند و هفتاد روز بعد که پیامبر«صلیاللهعلیهوآله» از دنیا رفتند، انحراف ایجاد کردند و نگذاشتند امیرالمؤمنین«علیهالسلام» حکومت کنند.
🔹این در حالی بود که پیامبر«صلیاللهعلیهوآله» در همین خطبۀ غدیر فرمودند: تمام کسانیکه حضور دارند، باید صحبت من را به غایبان برسانند، همچنین تا روز قیامت پدران به فرزندان ابلاغ کنند. این را فقط برای پنجاه سال اول صدر اسلام نگفتند، فرمودند: تا روز قیامت ابلاغ کنید؛ چون بحث ولایت بحثی ادامهدار تا روز قیامت است. باید به امامت معتقد باشید.
🔸بحث امامت منحصر به دوسه قرن نیست. فرمودند: اگر دو نفر روی کرۀ زمین بیشتر نباشد، یکی از آنها حجت الهی است، یکی از آنها امام است. امکان ندارد زمین خالی از حجت باشد، امام همیشه وجود دارد.
👈 خداوند میفرماید: «إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ»؛ یعنی ای پیامبر، شما منذر مردم هستید؛ اما بدان هر گروهی امامی دارد. امکان ندارد گروهی باشد و بگوید ما امام نداریم. اینها در خطبه غدیر آمده است.
@abolhasanmahdavi
🔻امام باقر«علیهالسلام» فرمودند: اسلام بر نماز، روزه، زکات، حج و ولایت مبتنی شده است؛ ولیکن ولایت، اعظم از چهار مورد است.
❓سوال:
چرا ولایت اعظم از نماز، روزه، زکات و حج است؟
✍پاسخ:
🔹چون ولایت کلید آنهاست. با ولایت است که به نماز و روزه دسترسی پیدا میکنیم. با ولایت میتوانیم حج انجام دهیم و زکات پرداخت کنیم. بدون ولایت هیچیک از این اعمال پذیرفته و قبول نیست. بدون ولایت نمیتوانیم دیگر ارکان را صحیح انجام دهیم. درواقع ولایت است که احکام این اعمال را برای ما تعیین و بیان میکند.
@abolhasanmahdavi
🔻امام کاظم«علیهالسلام» فرمودند:
همۀ علوم در چهار امر خلاصه میشود:
1⃣ خداشناسی: «أَنْ تَعْرِفَ رَبَّکَ» که مهمترینش هم هست.
2⃣ خودشناسی؛ یعنی بدانید خدای متعال در وجودت چه قرار داده است؛ مثلاً چه امکانات و قدرت و فهم و... داری؛
3⃣ هدفشناسی که غایت خلقت شماست؛
4⃣ آسیب شناسی: «أَنْ تَعْرِفَ مَا یُخْرِجُکَ مِنْ دِینِکَ»؛ یعنی بدانی چه چیزهایی تو را از دین خارج میکند.
👈 إنشاءالله همه سعی کنیم به همین چهار علم عالم باشیم. هم خداشناسی، هم خودشناسی، هم هدفشناسی و هم آسیبشناسی.
@abolhasanmahdavi
🔻امام هفتم«علیهالسلام» فرمودند:
سعی کنید زمان عمر خودتان را به چهار بخش تقسیم کنید:
🔹یک بخش از شبانهروز را صرف مناجات با خدا؛
🔹بخش دوم را صرف معاش دنیا؛
🔹بخش سوم را صرف معاشرت با برادران و افراد معتمد که توانایی نشاندادن عیوب شما را داشته باشند و شما را در باطن پاک و خالص کنند؛
🔹و بخش چهارم را هم صرف تفریح و لذات حلال کنید که فرمودند: اگر زمان قسمت چهارم را حفظ کنید، بر سه بخش دیگر موفق میشوید.
@abolhasanmahdavi