بِسْمِ الله الرَّحْمَٰنِ الرَّحيمِ
سلام علیکم
نظر به پخش شایعه ابتلای آیتالله سیدابوالحسن مهدوی به بیماری و نگرانی دوستان، ضمن تکذیب این خبر اعلام میدارد؛ ایشان در سلامت کامل دعاگوی همه مردم عزیزمان میباشند.
ضمناً معظمله فردا حدود ساعت۱۷:۳٠ به صورت زنده در برنامه تلویزیونی از شبکه اصفهان سخنرانی خواهند داشت.
دفتر آیتالله مهدوی
@abolhasanmahdavi
خانه تکتک ما سادهترین هیئت شد
#توسل_خانگی
🔻با سخنرانی آیتالله مهدوی
🔹و مداحی آقای نریمانی
📆جمعه (۱۶ اسفند ۹۸)
⏰ساعت ۱۷:۳٠
📺📻پخش زنده از شبکه استانی و رادیو اصفهان
@abolhasanmahdavi
✅ #اقسام_صبر_در_اعمال_اختیاری_و_نیمه_اختیاری_و_غیر_اختیاری (۱)
🔻اگر از نظرِ سختیها، مشکلات و مصیبتهایی که نیازمند صبر است به موضوع بحث بنگریم، به سه حالت خواهیم رسید:
🔹۱. صبر در دشواریهای اختیاری
👈نخستین حالت این است که گاهی انسان به انتخاب خود، کارهایی را اراده میکند و انجام میدهد؛ اما برای انجامدادن این کارِ اختیاری، باید فشارها و سختیهایی را هم تحمل کند. انجام دادن تمام واجبات و ترک همهٔ گناهان از این قبیل است.
🔸برای مثال، کسیکه با اختیار خود به نماز میایستد یا روزه میگیرد یا حج به جا میآورد، سختیهای این اَعمال را بهجان میخرد یا کسیکه احساس میکند برادر دینیاش به کمک او نیازمند است و حتی قبل از اینکه او درخواست کند، برای رفع حاجاتش میشتابد، مشکلات این خدمترسانی را به راحتی قبول میکند.
🔺صبری که انسان برای انجامدادن اعمال اختیاری از خود نشان میدهد، ارزش بسیار دارد؛ زیرا انسان با ارادهٔ خویش مشکلاتی را برای خودش ایجاد میکند تا بتواند وظایف عقلی و شرعی خود را به انجام برساند.
ادامه دارد.....
@abolhasanmahdavi
46.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | پیام آیتالله مهدوی به مناسبت هفته منابع طبیعی
📆شنبه/۱۷ اسفند ۹۸
⏰مدت زمان: ۱۰دقیقه
@abolhasanmahdavi
🌸ولادت با سعادت حیدر کرار، آیةاللهالعظمی، نبأ عظیم، ابوالحسنین، مولای متقیان، سیدالوصیین، امیرالمومنین، اسدالله الغالب امام علیبنابیطالب«علیهالسلام» را به محضر فرزندشان حضرت ولیعصر«ارواحنافداه» و همهی شیعیان و ارادتمندان و محبین آن حضرت تبریک و تهنیت عرض مینماییم.
@abolhasanmahdavi
#معیار_صراط_مستقیم
🔻معیار صراط مستقیم امیرالمؤمنین«علیهالسلام» هستند.
👈به دلیل اینکه خدای متعال میدانست در آینده، بسیاری هستند خدا و پیامبر را قبول میکنند، اما در وصی آن حضرت اختلاف نظر شدید میشود و بسیاری زیر بار نمیروند.
🔹یک عدهای به طمع خلافت، خلافت را غصب میکنند و تعداد زیادی هم به ظاهر از آنها پیروی میکنند و معتقدند که حق آنها بوده است؛ بنابراین خدای متعال، از ابتدا، صراط مستقیم را صراط اهلبیت«علیهمالسلام» معرفی کرده است.
🔸ملاحظه کنید در سورۀ حمد میخوانیم: «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيمَ صِراطَ الَّذينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ»؛
اول میگوییم: خدایا ما را به راه مستقیم هدایت کن، بعد میگوییم: راه مستقیم راه کسانی است که خدا به آنها نعمت داده است.
✅منظور نعمت ظاهری نیست که دنبال ثروتمندان باشیم و بگوییم آن کسانیکه خدا به آنها زمین، پول، طلا و نقره داده مورد نعمت الهی واقع شدند، بلکه منظور نعمت معنوی است.
🔹اگر بخواهیم بدانیم نعمت به چه کسانی عطا شده است، آیۀ ۶۹سورۀ نساء را باید ملاحظه کنیم.
👈بیان میکند: کسانیکه خدا به آنها نعمت داده انبیا، صدیقین، شهدا و صالحین هستند.
@abolhasanmahdavi
#راهکار_معیت_با_اهلبیت
🔻آیۀ شریفه ۶۹ نساء نکتۀ مهمی دارد و آن این است که راهکار عملی معیت و همراهی با انبیا و اهلبیت«علیهمالسلام»، یعنی ورود به صراط مستقیم را بیان کرده است و آن این است که اگر کسی مایل است در صراط مستقیم باشد و با اهلبیت«علیهمالسلام» باشد، راهش اطاعت از خدا و رسول است:
«وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقاً».
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
22.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر انقلاب: برای زندگی امروز باید از امیرالمؤمنین(علیهالسلام) درس بگیریم
💻 @Khamenei_ir
✅ #اقسام_صبر_در_اعمال_اختیاری_و_نیمه_اختیاری_و_غیر_اختیاری (۲)
🔻اگر از نظرِ سختیها، مشکلات و مصیبتهایی که نیازمند صبر است به موضوع بحث بنگریم، به سه حالت خواهیم رسید:
🔹۲. صبر در بلاهای نیمهاختیاری
👈نوع دیگر صبر، تحمل سختیها و دشواریهایی است که خارج از ارادهٔ انسان بر انسان تحمیل میشود و انسان اختیاری در ایجاد آن ندارد، اما میتواند از ادامهٔ آن پیشگیری کند و آن را برطرف سازد.
🔸به دیگر سخن، در قسمِ دوم، انسان هم میتواند از ادامهٔ بلا پیشگیری کند و هم میتواند مشکل را به حال خود رها سازد؛ برای مثال، اگر حیوان درندهای به انسان حملهور شود، حملهکردن آن حیوان خارج از اختیار شخص است؛ اما او میتواند دفاع کند و خود را از چنگال حیوان نجات دهد. در این صورت، شخص نمیتواند به بهانهٔ صبوریکردن، دست روی دست بگذارد و شاهد هلاکت خود باشد؛ بلکه باید به وظیفهٔ خود عمل کند و خود را از این آسیب برهاند.
▫️انسان برای دفاع و نجات خود نیز باید صابر باشد؛ اما رتبهٔ صبر در اعمال اختیاریِ قِسم اول، از این قِسم برتر است. در حالت دوم، بخواهد یا نخواهد، دچار مشکل شده است و چارهای جز صبوریکردن ندارد؛ اما در حالت اول، با خواستهٔ خودش سختی را برای خود ایجاد کرده و به استقبال آنها رفته است.
🔸پس قِسم دوم مصائب، سختیها و مشکلاتی است که شروع آن به اختیار انسان نیست؛ یعنی پیدایش (حدوث) آن خارج از اختیار شخص است و بقای آن در اختیار او.
🔺در این حالت، میتواند بنشیند تا سختیها به او وارد شود یا آنکه با اقدامی عاقلانه، درصدد خروج از مشکلات برآید که در این صورت نیز باید خود را برای سختیهای دیگری مثل دفاعکردن آماده کند.
ادامه دارد.....
@abolhasanmahdavi
بیانات 13981218.mp3
2.34M
🔊 بشنوید | ❓با توجه به اینکه امسال مراسم اعتکاف در ماه رجب برگزار نمیگردد، چه توصیهای برای بهرهمندی از این لیالی و ایام میشود؟
👈 پاسخ این سؤال را از آیتالله مهدوی در صوت ارسالی بشنوید.
⏰مدت زمان: ۹دقیقه
@abolhasanmahdavi