46.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | پیام آیتالله مهدوی به مناسبت هفته منابع طبیعی
📆شنبه/۱۷ اسفند ۹۸
⏰مدت زمان: ۱۰دقیقه
@abolhasanmahdavi
🌸ولادت با سعادت حیدر کرار، آیةاللهالعظمی، نبأ عظیم، ابوالحسنین، مولای متقیان، سیدالوصیین، امیرالمومنین، اسدالله الغالب امام علیبنابیطالب«علیهالسلام» را به محضر فرزندشان حضرت ولیعصر«ارواحنافداه» و همهی شیعیان و ارادتمندان و محبین آن حضرت تبریک و تهنیت عرض مینماییم.
@abolhasanmahdavi
#معیار_صراط_مستقیم
🔻معیار صراط مستقیم امیرالمؤمنین«علیهالسلام» هستند.
👈به دلیل اینکه خدای متعال میدانست در آینده، بسیاری هستند خدا و پیامبر را قبول میکنند، اما در وصی آن حضرت اختلاف نظر شدید میشود و بسیاری زیر بار نمیروند.
🔹یک عدهای به طمع خلافت، خلافت را غصب میکنند و تعداد زیادی هم به ظاهر از آنها پیروی میکنند و معتقدند که حق آنها بوده است؛ بنابراین خدای متعال، از ابتدا، صراط مستقیم را صراط اهلبیت«علیهمالسلام» معرفی کرده است.
🔸ملاحظه کنید در سورۀ حمد میخوانیم: «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيمَ صِراطَ الَّذينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ»؛
اول میگوییم: خدایا ما را به راه مستقیم هدایت کن، بعد میگوییم: راه مستقیم راه کسانی است که خدا به آنها نعمت داده است.
✅منظور نعمت ظاهری نیست که دنبال ثروتمندان باشیم و بگوییم آن کسانیکه خدا به آنها زمین، پول، طلا و نقره داده مورد نعمت الهی واقع شدند، بلکه منظور نعمت معنوی است.
🔹اگر بخواهیم بدانیم نعمت به چه کسانی عطا شده است، آیۀ ۶۹سورۀ نساء را باید ملاحظه کنیم.
👈بیان میکند: کسانیکه خدا به آنها نعمت داده انبیا، صدیقین، شهدا و صالحین هستند.
@abolhasanmahdavi
#راهکار_معیت_با_اهلبیت
🔻آیۀ شریفه ۶۹ نساء نکتۀ مهمی دارد و آن این است که راهکار عملی معیت و همراهی با انبیا و اهلبیت«علیهمالسلام»، یعنی ورود به صراط مستقیم را بیان کرده است و آن این است که اگر کسی مایل است در صراط مستقیم باشد و با اهلبیت«علیهمالسلام» باشد، راهش اطاعت از خدا و رسول است:
«وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقاً».
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب: برای زندگی امروز باید از امیرالمؤمنین(علیهالسلام) درس بگیریم
💻 @Khamenei_ir
✅ #اقسام_صبر_در_اعمال_اختیاری_و_نیمه_اختیاری_و_غیر_اختیاری (۲)
🔻اگر از نظرِ سختیها، مشکلات و مصیبتهایی که نیازمند صبر است به موضوع بحث بنگریم، به سه حالت خواهیم رسید:
🔹۲. صبر در بلاهای نیمهاختیاری
👈نوع دیگر صبر، تحمل سختیها و دشواریهایی است که خارج از ارادهٔ انسان بر انسان تحمیل میشود و انسان اختیاری در ایجاد آن ندارد، اما میتواند از ادامهٔ آن پیشگیری کند و آن را برطرف سازد.
🔸به دیگر سخن، در قسمِ دوم، انسان هم میتواند از ادامهٔ بلا پیشگیری کند و هم میتواند مشکل را به حال خود رها سازد؛ برای مثال، اگر حیوان درندهای به انسان حملهور شود، حملهکردن آن حیوان خارج از اختیار شخص است؛ اما او میتواند دفاع کند و خود را از چنگال حیوان نجات دهد. در این صورت، شخص نمیتواند به بهانهٔ صبوریکردن، دست روی دست بگذارد و شاهد هلاکت خود باشد؛ بلکه باید به وظیفهٔ خود عمل کند و خود را از این آسیب برهاند.
▫️انسان برای دفاع و نجات خود نیز باید صابر باشد؛ اما رتبهٔ صبر در اعمال اختیاریِ قِسم اول، از این قِسم برتر است. در حالت دوم، بخواهد یا نخواهد، دچار مشکل شده است و چارهای جز صبوریکردن ندارد؛ اما در حالت اول، با خواستهٔ خودش سختی را برای خود ایجاد کرده و به استقبال آنها رفته است.
🔸پس قِسم دوم مصائب، سختیها و مشکلاتی است که شروع آن به اختیار انسان نیست؛ یعنی پیدایش (حدوث) آن خارج از اختیار شخص است و بقای آن در اختیار او.
🔺در این حالت، میتواند بنشیند تا سختیها به او وارد شود یا آنکه با اقدامی عاقلانه، درصدد خروج از مشکلات برآید که در این صورت نیز باید خود را برای سختیهای دیگری مثل دفاعکردن آماده کند.
ادامه دارد.....
@abolhasanmahdavi
بیانات 13981218.mp3
2.34M
🔊 بشنوید | ❓با توجه به اینکه امسال مراسم اعتکاف در ماه رجب برگزار نمیگردد، چه توصیهای برای بهرهمندی از این لیالی و ایام میشود؟
👈 پاسخ این سؤال را از آیتالله مهدوی در صوت ارسالی بشنوید.
⏰مدت زمان: ۹دقیقه
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از درس خارج آیتالله سیدابوالحسن مهدوی
باسمهتعالی
سلام و عرض تبریک
به استحضار فضلای ارجمند میرسانیم: دروس خارج آیتالله مهدوی تا پایان سال بصورت متمرکز و حضوری برگزار نمیگردد و از روز ۲شنبه ۱۹ اسفند ۹۸ دروس بهصورت مجازی برگزار میگردد.
بزرگواران میتوانند صوت دروس را هر روز از کانال درس خارج به نشانی @doroos_mahdavi دریافت نمایند.
✅ #اقسام_صبر_در_اعمال_اختیاری_و_نیمه_اختیاری_و_غیر_اختیاری (۳)
🔻اگر از نظرِ سختیها، مشکلات و مصیبتهایی که نیازمند صبر است به موضوع بحث بنگریم، به سه حالت خواهیم رسید:
🔹۳. صبر در مشکلات غیراختیاری
👈قِسم بعد، صبر در مشکلاتی است که خارج از ارادهٔ انسان برای فرد به وجود میآید و پیدایش و بقای آن در اختیار انسان نیست.
🔸مثل اینکه بیماریِ درمانناپذیری برای شخص به وجود بیاید؛ مانند نابیناشدن چشم یا قطعشدن یکی از اعضای انسان البته مشروط به اینکه انسان.
▫️البته مشروط به اینکه انسان در آن مقصّر نباشد و شخص تا آخر عمر، سختیهای آن را تحمل کند.
🔺تفاوت این قِسم با قِسم دوم در این است که مشکل در قِسم دوم رفع شدنی است؛ اما در قِسم سوم رفت شدنی نیست.
@abolhasanmahdavi
بهداشت جسم؛ جلسه33.mp3
13.62M
🔻 #بهداشت_جسم؛ جلسه۳۳
📆۴شنبه، ۱۴ اسفند ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۵۶دقیقه
🔸بیت آیتالله مهدوی
@abolhasanmahdavi
🔻قرائت دعای توسل با نوای آیت الله مهدوی بصورت #زنده از شبکه استانی اصفهان
امشب حدود ساعت ۲۰:۴۵
@abolhasanmahdavi
▪️وفات جانسوز عقیلهبنیهاشم، امّالمصائب، حضرت زینبکبری«سلاماللهعلیها» را به محضر حضرت ولیعصر«ارواحنافداه» و همه محبین و ارادتمندان به آن حضرت تسلیت عرض میکنیم.
@abolhasanmahdavi
روضه حضرت زینب سلام الله علیها.MP3
16.35M
🔊بشنوید | مناجات با امام زمان علیه السلام+روضه حضرت زینب سلام الله علیها
⏰مدت زمان: ۱۷دقیقه
@abolhasanmahdavi
🔻اعمال امداود:
🔹غسل هنگام زوال
🔹اقامه نماز ظهر و عصر
👈رو به قبله انجام شود:
🔹۱۰۰مرتبه تلاوت سوره حمد
🔹۱۰۰مرتبه تلاوت سوره توحید
🔹۱۰مرتبه تلاوت آیتالکرسی
🔹تلاوت سورههای انعام، اسراء، کهف، لقمان، یس، صافات، فصلت، شوری، دخان، فتح، واقعه، ملک، قلم، انشقاق تا آخر قرآن.
🔹قرائت دعای امداود
@abolhasanmahdavi
🔻قرائت دعای اعمال امداود
🔹بانوای آیتالله مهدوی
📆۳شنبه(۲٠ اسفند) حدود ساعت۱۷:۱۵
📺پخش زنده از شبکه استانی اصفهان و شبکه افق و رادیو اصفهان
@abolhasanmahdavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | ۱٠ توصیه آیت الله مهدوی درباره «کرونا»
#کرونا
⏰مدت زمان: ۸دقیقه
@abolhasanmahdavi
🔰 اطلاعنگاشت | ده ضدّ کرونا
🔻توصیههای آیتالله مهدوی
#کرونا
@abolhasanmahdavi
سیدابوالحسن مهدوی
✅ #اقسام_صبر_در_اعمال_اختیاری_و_نیمه_اختیاری_و_غیر_اختیاری (۱) 🔻اگر از نظرِ سختیها، مشکلات و مصیبت
✅توضیح صبر در دشواریهای اختیاری(۱)
🔻جایگاه اختیار در عبودیت
🔹مهمترین مصادیقِ صبر ارزشمند، صبر در عبودیت پروردگار است؛ زیرا انسان با انتخاب خودش بندگی یگانه معبود عالَم را بر میگزیند و در این سلوک معنوی، سعی میکند با هر نوع عبادتی، خود را به خدای خویش نزدیک کند.
🔸قرآن کریم میفرماید:
«وَ أَن لَیْسَ لِلإِنسانِ إِلّا ما سَعی وَ أَنَّ سَعیَهُ سَوفَ یُری»؛ و برای انسان جز آنچه تلاش کرده، چیزی نیست و سعی و تلاش او به زودی [به مرگ یا قیامت] دیده خواهد شد.
ادامه دارد....
@abolhasanmahdavi
.....ادامه از قبل
✅رهایی از خودبرتربینی با صبر
🔻در خلال مباحثِ صبرِ در عبودیت، یادآوری نکتهٔ دیگری نیز لازم است. همه میدانند که فرعونِ زمان حضرت موسی«علیهالسلام» بسیار تکبر داشت و خود را خدای مردم میدانست و مردم را کوچک میشمرد و میگفت: «أنا رَبُّکُمُ الأَعلَی» پروردگار بزرگتر شما منم.
👈بیشترِ مردم نیز برتری او را پذیرفته بودند و عبادتش میکردند: «فَاستَخَفَّ قَومَهُ فَأَطَاعُوهُ إِنَّهُم کانُوا قَوماً فَاسِقینَ»؛ پس قوم خود را سبک مغز گردانید[و آنان را فریفت] و در نتیجه اطاعتش کردند؛[چرا] که آنها مردمی نافرمان بودند.
🔹برخی بزرگان معتقدند در همهٔ انسانها، اگرچه به مقدار کم، حالت تَفَرعُن، برتر دانستن خود بر دیگران، وجود دارد؛ لذا برای خلاصشدن و رهایی از این صفت زشت نیاز به صبر دارند.
▫️تفاوت فرعون با دیگران در این است که فرعون مهلت پیدا کرد مردم را تحقیر کند و بر آنان حکمفرمایی کند؛ ولی دیگران این مهلت را پیدا نمیکنند و چون اغلب در تعیین موقعیت خاصی قرار نمیگیرند، حالِ آنها بروز نمیکند.
🔺روحیهٔ خود برتر بینی و تکبر مردم ممکن است در حیطهٔ اجتماع و حکومت ظاهر نشود؛ ولی از نظر فردی و خانوادگی این حالت به آسانی از وجودشان پدیدار میشود و برای رهایی از این صفت زشت، نیاز به پیشهکردن صبر دارند.
👈ممکن است آقا یا خانمی در خانهٔ خود، همین حالت تکبر را بروز دهد؛ یعنی اهل خانه را کوچک بشمرد و دیگران را خادم خود فرض کنند و خود را صاحب جاه و مقام بداند. گاهی دیگر افراد خانواده نیز در برابر هم، چنین حالتی دارند.
@abolhasanmahdavi
سیدابوالحسن مهدوی
#عکس_نوشته #صبر #شماره۲۸ @abolhasanmahdavi
✅تکبر؛ مخرب عبودیت
🔻تکبر و تَفَرعُن در برابر عبودیت پروردگار، بدترین مصداق تکبر است. اگر تکبر کسی در این مقام بروز کند، سرانجامِ کارش بسیار وحشتناک خواهد بود.
🔹این حالت بلایی بر سر شخص میآورد که زیر بار هیچ حقیقتی نمی رود و آهستهآهسته، به جنگ با خدا رو میآورد؛ یعنی هرچه دستورهای الهی را به او گوشزد میکنند، زیر بار نمیرود و گویا برای خود، استقلال از ساحت خدای متعال قائل است.
🔸تکبر همان عامل روسیاهی شیطان است که عبادت چهارهزار سالهٔ او را چون غباری در هوا از بین برد. شیطان گمان کرد که برتر از حضرت آدم«علیهالسلام» است و حاضر نشد سر تعظیم بر فرمان ربوبی فرود آورد و برای اطاعت امر پروردگار، به حضرت آدم«علیهالسلام» سجده کند.
@abolhasanmahdavi
مصادیق ذکر.mp3
1.59M
#بیان_کوتاه
🔊 بشنوید | مصادیق ذکر
⏰مدت زمان: ۵دقیقه
🔹فاطمیه۹۶
@abolhasanmahdavi
✅تکبر پنهان
🔻نشانههای تکبر در افراد گوناگون معمولاً متفاوت است. برخی انسانها خود را از دیگران برتر میدانند و این تکبر در گفتار و کردارشان به وضوح دیده میشود.
🔹افراد دیگری نیز نشانههای دقیق تکبر در وجودشان هست؛ ولی ممکن است خودشان از وجود این رذیلهٔ هلاککننده بیخبر باشند.
👈برای مثال، گاهی انسان متکبر در مقام پاسخِ مثبت یا منفی دادن به دیگران، به یک حرکتِ سر اکتفا میکند؛ یعنی بهجای آنکه با زبان یا دستکم با اشارهٔ دست به دیگران پاسخ دهد، فقط سرش را بالا یا پایین میبرد.
🔸با تأمل در تفاوت این حالتها، در مییابیم که در حرکت دادنِ سر ممکن است تکبر مخفی باشد؛ یعنی چون این شخص خود را برتر میداند؛ به کمترین حرکت و زحمت اکتفا میکند.
🔺از این نکته نباید غافل ماند که در تکاندادن دست، معمولاً تکبر راه پیدا نمیکند. بر خلاف حرکت اندکِ سر که افراد بسیار متکبر معمولاً از این روش استفاده میکنند و قصدشان این است که با کوچکترین اشارهٔ سر، مطلبی را تفهیم مخاطب کنند.
👈البته اینگونه نیست که هرکسی با حرکتدادن سر به دیگران پاسخ دهد، حتماً انسان متکبری است؛ بلکه انسان متکبر معمولاً از این روش استفاده میکند.
@abolhasanmahdavi