هدایت شده از ایران، شهر خورشید
جنگ رسانهای، پیچیدگی میدان نبرد و اهمیت هوشیاری در مواجهه با اخبار
@CITYOFSUN
#تحلیل_اختصاصی
#تحلیل_مهم
حملات گسترده گروههای تروریستی مورد حمایت آمریکا، اسرائیل، ترکیه و برخی کشورهای عربی به حلب، نقطهای حساس در تحولات کنونی منطقهای خصوصا بعد از شکست کامل طرح های اسرائیل در حمله به لبنان است. دشمن بجز جنگ سخت در میدان مبارزه و نبرد فیزیکی، در بخش جنگ نرم هم با استفاده از ابزارهای مختلف رسانهای و جنگ روانی تلاش میکنند افکار عمومی را به سمت اهداف خود هدایت کنند.
در این میان، جوانانی که تجربه جنگهای پیشین را ندارند و عمدتاً اخبار را از شبکههای اجتماعی دنبال میکنند، در معرض بیشترین آسیب ها روانی قرار دارند. خصوصا وقتی که در بخش جبهه داخلی هم سواد رسانه ای برای این شرایط خاص به شدت کمبود خود را نشان میدهد
فراموش نکنید که رسانه سلاحی قدرتمندتر از گلوله ها است.
رسانهها در جنگهای مدرن به ابزاری حیاتی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی و مدیریت بحرانها تبدیل شدهاند. دشمنان ایران و یارانش در محور مقاومت، این روزها تنها با بهرهگیری از تبلیغات دروغین، تصاویر جعلی، و اخبار تحریفشده، توانستند بذر شکست و نگرانی را در ذهن بسیاری از مخاطبانی که به ادمین ها یا مالکان کانال و منبر داران رسانه ای اعتماد داشتند، بکارد و همچنان تلاش میکنند که واقعیت میدان جنگ در بسیاری از جهات وارونه جلوه دهند.
به عنوان مثال در دو روز گذشته در بسیاری از موارد، گروههای تروریستی مناطقی که تصرف نکرده اند و حتی از دست دادهاند را تنها با انتشار تصاویر قدیمی یا جعلی بهعنوان پیروزی بزرگ نمایش داده اند و متأسفانه پیشگامان این جریان رسانه ای در فضای فارسی بوده است تا جایی که رسانه های تروریستی به نقل از رسانه های فارسی زبان این اخبار فیک را منتشر میکردند.
این اقدام نه تنها روحیه نیروهای خودی را تحتتأثیر قرار میدهد، بلکه افکار عمومی منطقه را نیز گمراه میکند.
اولین هدف از جنگ رسانهای بدست آوردن برتری روانی است.
دشمنان مقاومت بهخوبی میدانند که پیروزی نظامی تنها بخشی از جنگ است و حتی اگر به خاطر عملیات های غافلگیرانه و برتری مهمات و نفرات بتوانند مناطقی را تصرف کنند اما مقاومت به زودی به سراغ آنها می آید و هرچقدر روحیه یاران مقاومت بهتر باشد این مناطق را زودتر از دست خواهد داد.
به همین دلیل هدف اصلی آنها از جنگ رسانهای، تضعیف اراده عمومی، ایجاد ناامیدی، و متزلزل کردن حمایت مردمی از مقاومت است. با ایجاد تصاویری مبهم از شکست یا فروپاشی مقاومت، تلاش میکنند این پیام را القا کنند که پیروزی دشمن اجتنابناپذیر است.
اگر این اتفاق به اینجا ختم میشد شاید در میدان تاثیر خاصی نمیگذاشت و نیروهای میدانی مقاومت بدون اینکه تحت تاثیر زیادی قرار بگیرند عملیات های خود را برای شکست دشمن آغاز میکردند اما نکته اینجاست که این کار به اینجا ختم نمیشود بلکه بعد از آنکه مردم ناامید شدند آنگاه سیاسیون لیبرال وارد عمل میشوند و سعی میکنند با فشار بر حاکمیت جلوی عملیات های ایران و یارانش را برای شکست تروریست ها و حامیان آنها خصوصا اسرائیل بگیرند. به همین دلیل بود که رهبری اخیرا اعلام کرده بود، حمایت های مردمی سوخت اصلی موشک های مقاومت است
از طرف دیگر پیامدهای گمراهی رسانهای برای مخاطبان جوان و ناآشنا نسبت به واقعیت جنگ بیشتر است.
جوانانی که اخبار را بدون تحلیل و از منابع غیرمعتبر و البته منابعی که دستاندرکاران آن سواد رسانه کافی را ندارند، دریافت میکنند، ممکن است در دام جنگ روانی بیفتند. این گمراهی میتواند باعث کاهش روحیه، ترس و حتی تغییر دیدگاههای آنها نسبت به مقاومت شود و دشمن دقیقا در این بخش منتظر است تا بتواند دیدگاه ها و بعد حتی ایدئولوژی های جوانان را در فشار تحقیر های رسانه ای تغییر دهد.
اما باید یاد بگیریم و بعد یاد بدهیم که چگونه منابع خبری معتبر را انتخاب کنیم؟
اولین نکته لزوم هوشیاری در مواجهه با اخبار
در شرایط جنگی است ، هر خبری که میشنوید یا میبینید، لزوماً حقیقت ندارد و حتی اگر حقیقت هم داشته باشد تفسیرهای بعد از آن ممکن است کاملا به عمد یا سهوا اشتباه باشد. بسیاری از این اخبار بخشی از پروپاگاندای دشمن میباشد . برای جلوگیری از گمراهی رسانه ای ، باید از منابع معتبر و خصوصا تحلیلگران آگاه استفاده کنید.
برای آنکه در این دام نیفتید براساس تجربه شخصی خودم چند پیشنهاد میدهم:
١_تحلیلمحور باشید: هر خبری را با دید تحلیلی بررسی کنید و از خود بپرسید که چه کسی از انتشار این خبر سود میبرد. آیا تاثیرات این خبر به فرض صحت آن در دراز مدت تاثیر گذار است یا خیر.
(1/3)