هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«إِنَّ رَبَّكَ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ وَيَقْدِرُ ۚ إِنَّهُ كَانَ بِعِبَادِهِ خَبِيرًا بَصِيرًا»
به یقین، پروردگارت، روزی را برای هر کس بخواهد گشاده یا تنگ میدارد؛ او نسبت به بندگانش، آگاه و بیناست.
(سوره مبارکه إِسراء/ آیه ۳۰)
@ayehsobh
❇ تفســــــیر
اینجا این سؤال مطرح مىشود که اصلاً چرا بعضى از مردم محروم و نیازمند و مسکین هستند که لازم باشد ما به آنها انفاق کنیم؟ آیا بهتر نبود خداوند خودش به آنها هر چه لازم بود مىداد تا نیازى نداشته باشند که ما به آنها انفاق کنیم؟
🌺🌺🌺
این آیه گویى اشاره به پاسخ همین سؤال است، مىفرماید: «خداوند روزیش را بر هر کس بخواهد گشاده مىدارد و بر هر کس بخواهد تنگ، چرا که او نسبت به بندگانش آگاه و بیناست» (إِنَّ رَبَّکَ یَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ یَشاءُ وَ یَقْدِرُ إِنَّهُ کانَ بِعِبادِهِ خَبِیراً بَصِیراً).
این یک آزمون براى شماست و گرنه براى او همه چیز ممکن است. او مىخواهد به این وسیله شما را تربیت کند و روح سخاوت و فداکارى و از خودگذشتگى را در شما پرورش دهد.
به علاوه بسیارى از مردم اگر کاملا بىنیاز شوند راه طغیان و سرکشى پیش مىگیرند و صلاح آنها این است که در حد معینى از روزى باشند، حدى که نه موجب فقر گردد نه طغیان.
از همه اینها گذشته وسعت و تنگى رزق در افراد انسان- به جز موارد استثنائى یعنى از کار افتادگان و معلولین- بستگى به میزان تلاش و کوشش آنها دارد و این که مىفرماید خدا روزى را براى هر کس بخواهد تنگ و یا گشاده مىدارد، این خواستن هماهنگ با حکمت اوست و حکمتش ایجاب مىکند که هر کس تلاشش بیشتر باشد سهمش فزونتر و هر کس کمتر باشد محرومتر گردد.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۳۰ سوره مبارکه إسراء)
@ayehsobh
2_144129481884888194.mp3
1.42M
استاد قرائتی
موضوع: تفسیر قرآن
نوع:سخنرانی کوتاه
سوره مبارکه إسراء
آیه: ۳۰
@ayehsobh
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«وَ لَاتَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ ۖ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ ۚ إِنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْئًا كَبِيرًا»
و فرزندانتان را از ترس فقر، نکشید! ما آنها و شما را روزی میدهیم؛ مسلماً کشتن آنها گناه بزرگی است!
(سوره مبارکه إِسراء/ آیه ۳۱)
@ayehsobh
❇ تفســــــیر
شش حکم مهم- به دنبال بخشهای مختلفی از احکام اسلامی که در آیات گذشته آمد؛ در اینجا به بخش دیگری از این احکام پرداخته و شش حکم مهم را ضمن پنج آیه با عباراتی کوتاه اما پرمعنی و دلنشین شرح میدهد.
1- نخست به یک عمل زشت- جاهلی که از فجیعترین گناهان بود- اشاره کرده، میگوید: «و فرزندان خود را از ترس فقر به قتل نرسانید» (وَ لا تَقْتُلُوا أَوْلادَکُمْ خَشْیَةَ إِمْلاقٍ).
روزی آنها بر شما نیست، «آنها و شما را ما روزی میدهیم» (نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَ إِیَّاکُمْ).
«چرا که قتل آنها گناه بزرگی بوده و هست» (إِنَّ قَتْلَهُمْ کانَ خِطْأً کَبِیراً).
از این آیه به خوبی استفاده میشود که وضع اقتصادی اعراب جاهلی آنقدر سخت و ناراحت کننده بوده که حتی گاهی فرزندان دلبند خود را- اعم از پسر و دختر- از ترس عدم توانایی اقتصادی به قتل میرساندند.
البته همین جنایت در شکل دیگری در عصر ما و حتی به اصطلاح در مترقیترین جوامع انجام میگیرد، و آن اقدام به سقط جنین در مقیاس بسیار وسیع به خاطر جلوگیری از افزایش جمعیت و کمبودهای اقتصادی است.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۳۱ سوره مبارکه إسراء)
@ayehsobh
9442198390.mp3
2.01M
استاد قرائتی
موضوع: تفسیر قرآن
نوع:سخنرانی کوتاه
سوره مبارکه إسراء
آیه: ۳۱
@ayehsobh
هدایت شده از جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی
📖 قرآن یک رسانه است!
حجتالاسلاموالمسلمین غلامعلی صفاییبوشهری، نمایندۀ ولیفقیه و امام جمعۀ بوشهر، گفت:
خداوند معجزۀ خودش را رسانه قرار داده است؛ قرآن کریم رسانه است و خداوند متعال به پیامبر اعظم(ص) میفرمایند، شما صاحب رسانه هستید و رسولید. بعد رسالتش را رسانهای بودن و رسانا بودن تعریف کرده، میفرماید «وَمَا عَلَی الرَّسُولِ إِلَّا الْبَلَاغُ الْمُبِینُ» و به مردم هم میفرمایند که حواستان به رسانۀ الهی و آسمانی باشد. خداوند به هیچ چیزی نگفته بخوانید، جز رسانه. «فَاقْرَءُوا مَا تَیسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ»، جهان، جهان رسانه است و رسانه، تمام عالم وجود را پر کرده است. به نوعی میتوان گفت رسانه هم ظرفیت تکوینی و هم تشریعی است.
#⃣ #جهاد_تبیین
جبههٔ انقلاباسلامی در فضای مجازی ✊🏻 @jebheh
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«وَ لَا تَقْرَبُوا الزِّنَا ۖ إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبِيلًا»
و نزدیک زنا نشوید، که کار بسیار زشت و بد راهی است!
(سوره مبارکه إِسراء/ آیه ۳۲)
@ayehsobh
❇ تفســــــیر
دوم: گناه بزرگ دیگری که این آیه به آن اشاره میکند مسأله زنا و عمل منافی عفت است. میگوید: «و نزدیک زنا نشوید چرا که عمل بسیار زشتی است و راه و روش بدی است» (وَ لا تَقْرَبُوا الزِّنی إِنَّهُ کانَ فاحِشَةً وَ ساءَ سَبِیلًا).
نمیگوید زنا نکنید، بلکه میگوید به این عمل شرمآور نزدیک نشوید، این تعبیر اشاره لطیفی به این است که آلودگی به زنا غالبا مقدماتی دارد که انسان را تدریجاً به آن نزدیک میکند، «چشم چرانی» یکی از مقدمات آن است، «برهنگی و بیحجابی» مقدمه دیگر، «کتابهای بدآموز» و «فیلمهای آلوده» و «نشریات فاسد» و «کانونهای فساد» هر یک مقدمهای برای این کار محسوب میشود.
همچنین خلوت با اجنبی (یعنی بودن مرد و زن نامحرم در یک مکان خالی و تنها) عامل وسوسه انگیز دیگری است.
بالاخره ترک ازدواج برای جوانان، و سختگیریهای بیدلیل طرفین در این زمینه همه از عوامل «قرب به زنا» است که در آیه فوق با یک جمله کوتاه از همه آنها نهی میکند، و در روایات اسلامی نیز هر کدام جداگانه مورد نهی قرار گرفته است.
🌺🌺🌺
فلسفه تحریم زنا
1- پیدایش هرج و مرج در نظام خانواده، و از میان رفتن رابطه فرزندان و پدران، رابطهای که وجودش نه تنها سبب شناخت اجتماعی است، بلکه موجب حمایت کامل از فرزندان میگردد.
زیرا در جامعهای که فرزندان نامشروع و بیپدر فراوان گردند روابط اجتماعی که بر پایه روابط خانوادگی بنیان شده سخت دچار تزلزل میگردد.
2- تجربه نشان داده و علم ثابت کرده است که این عمل باعث اشاعه انواع بیماریهاست و با تمام تشکیلاتی که برای مبارزه با عواقب و آثار آن امروز فراهم کردهاند باز آمار نشان میدهد که تا چه اندازه افراد از این راه سلامت خود را از دست داده و میدهند.
3- نباید فراموش کرد که هدف از ازدواج تنها مسأله اشباع غریزه جنسی نیست بلکه اشتراک در تشکیل زندگی و انس روحی و آرامش فکری، و تربیت فرزندان و همکاری در همه شئون حیات از آثار ازدواج است که بدون اختصاص زن و مرد به یکدیگر و تحریم «زنا» هیچ یک از اینها امکان پذیر نیست.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۳۲ سوره مبارکه إسراء)
@ayehsobh
2_144129481892656531.mp3
3.25M
استاد قرائتی
موضوع: تفسیر قرآن
نوع:سخنرانی کوتاه
سوره مبارکه إسراء
آیه: ۳۲
@ayehsobh