🔹توصیه معنوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پیرامون تعطیلی اعتکاف امسال
🔸در این سه روز به جای اعتکاف، نماز حضرت جعفر طیار بخوانید.
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
#وصیتنامه_خوانی 4⃣
⬅️ شهید اسماعیل دقایقی
🔹 خدایا از تو میخواهم هنگامی که شیطان به سراغم میاید تو او را دور کنی و مرا قوت و آرامش عطا فرمایی که «لا حول و لا قوه الا بالله »
🔸 پدر و مادر گرامی در مقابل شما شرمنده ام که خیلی توفیق خدمت به شما و اجرای حقوق شما خیلی کم نصیبم شد .
🔹 (خطاب به همسر ): پیوند من و شما با شعار اسلام و ایمان شروع شد و بعد سعی کردیم هر روزمان با روز دیگر متفاوت باشد و احکام اسلام را پیاده کنیم .
#هر_شب_مهمان_یک_شهید
#وصیت_نامه_خوانی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🔹حضرت آیتالله خامنهای صبح یکشنبه (۱۳۹۶/۲/۱۰) در ابتدای درس خارج فقه خود در حسینیهی امام خمینی (رحمهالله) به بیان شرح حدیثی تربیتی از حضرت امام جعفر صادق (علیهالسلام) در موضوع «شکر نعمت و کفران نعمت» پرداختند.
#_شرح_حدیث_اخلاقی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🔸متن بیانات:
<بسم الله الرحمن الرحیم>
عَن أَبِی عَبدِاللهِ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّدٍ (عَلَیهِمَا السَّلَامُ) قَالَ: طُوبىٰ لِمَن لَم یُبَدِّل نِعمَةَ اللهِ کُفراً طُوبىٰ لِلمُتَحابّین فِی الله.*
طُوبىٰ لِمَن لَم یُبَدِّل نِعمَةَ اللهِ کُفراً
این بسیار مطلب مهمّی است: مسئلهی تبدیل نعمت خدا به کفران؛... گاهی خدای متعال نعمتی به انسان داده است؛ فرض بفرمایید نعمت «بیان»، خب نعمتی است؛ میتوان این نعمت را در راه ترویج معارف الهی به کار برد، میتوان هم آن را در جهت عکس بهکار برد؛ این نعمت را اگر کسی در جهت عکس مقاصد الهی به کار ببرد، کفران این نعمت را کرده، نعمت را تبدیل کرده است به کفر.
فرض بفرمایید داشتن مال دنیا یک نعمت است؛ مال دنیا، نعمتی است که خداوند به بعضی عنایت میکند؛ میتوان با این نعمت، درجات عالیه را کسب کرد -صدقه داد، انفاق کرد، کسانی را از بدبختی و از هلاکت و گرسنگی نجات داد- میتوان هم بعکس، این پول را در راههای فساد، در راههای حرام، در راه اشاعهی محرّمات، در راه فساد خود و دیگران به کار برد؛ این کفران نعمت الهی است.
قدرت و توانایی مدیریّت و احراز مناصب مدیریّتی یک نعمت است؛ یک روزی بود که ما و شما باید همینطور در جریان تصمیم مدیران جامعه -که به دشمنان دین و دشمنان کشور وابسته بودند- حرکت میکردیم، بدون اینکه اختیاری داشته باشیم؛ امروز، بسیاری از خود ما جزو مدیران کشور هستیم -در هر بخشی که هستیم، در هر حدّی که هستیم- و قدرت ایجاد مسیر، تغییر مسیر، تصحیح مسیر را خدای متعال به ما داده است؛ خب این یک نعمت است. این نعمت را چهجور مصرف میکنیم؟ اگر در جهت خدمت به مردم و هدایت جامعه به آن سمتی که مطلوب دین خدا است این مدیریّت بهکار رفت، خب این شکر نعمت است؛ اگر چنانچه در این جهت بهکار نرفت، معطّل ماند یا عکسش بهکار رفت، این کفر نعمت است. گاهی این کفران نعمتها، بهحدّی است که قابل جبران هم نیست…
* امالی طوسی، مجلس اوّل، ص ۲۱
از امام جعفر صادق (علیهالسلام) روایت شده است که حضرت فرمودند: خوشا به حال کسی که نعمت خداوند را به کفران [نعمت] تبدیل نکند و خوشا به حال آنانکه براى خدا به یکدیگر علاقه دارند.
#شرح_حدیث_اخلاقی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
#وصیتنامه_خوانی 5⃣
⬅️ سردار شهید سید محمد جواد محمدی
شلمچه
🔹 اکنون که جسارت نموده ام میخواهم وصیتنامه ای بنویسم در خودم اصلا لیاقت شهادت را نمی بینم اما از رحمت واسعه حضرت حق عزوجل غافل نبودم و بدان امید فراوان دارم .
🔸 خدایا از تو سپاسگزارم که به من توفیق جهاد خالص را عنایت کردی خدایا نمی دانم چه بگویم کسی نیستم که با تو سخن بگویم .......خدایا به هر جا میروم به هر سو که می نگرم عظمت تو را می بینم .
خدایا همانا که من بریده ام از غیر تو و پیوستم به تو .......
#هر_شب_مهمان_یک_شهید
#وصیت_نامه_خوانی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
آه ای صبور قافله ی غم سفر بخیر
راوی روضه های محرم سفر بخیر
خلوت نشین نیمه شب ندبه های اشک
دلگیر بغض های دمادم سفر بخیر
یکسال ونیم غربت و دلتنگی و فراق
یکسال ونیم گریه ی نم نم سفر بخیر
ای شاهد مراثی گودال قتلگاه
ای وارث مصیبت اعظم سفر بخیر
بغض غریب خاطره های کبودِ شام
امّن یجیب کوچه ی ماتم سفربخیر
روی کبود ونیلی وآشفته ی فراق
موی سپیدو خاکی و درهم سفربخیر
زلفی بخون نشسته سرِنیزه ها رهاست
بانو به زیر سایه ی پرچم سفر بخیر
▪️وفات حضرت زینب (سلام الله علیها) را تسلیت عرض مینماییم▪️
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🔹شرح حدیثی توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در تاریخ 1392/06/28 با موضوع طرد نکردن دیگران به بهانه عیوبشان
#_شرح_حدیث_اخلاقی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین
«فِی الکافی عَن مَسعَدَةِ بنِ صَدَقَة، قالَ سَمِعتُ أباعَبدِالله عَلَیهِ السَّلام یَقولُ لِأصحابِهِ یَوماً: لا تَطعَنوا فی عُیوبِ مَن أقبلَ إلَیکُم بِمَوَدَّتِهِ»
یک کسی است با شما اظهار دوستی میکند، به سمت شما میآید و اظهار علاقهای به شما میکند، دست رد به سینهی او نزنید؛ با ذکر عیوبی که شما در او مشاهده میکنید. خیلی دستور مهم، بزرگ و عمومیای است. یک کسی میآید پیش ما، اظهار علاقهی به ما میکند، ما فوراً برویم سراغ آن اشکالاتی که در او وجود دارد و روی آنها تکیه کنیم و طعن بر آنها بزنیم.
میفرمایند، مضمون این حدیث این است که، محبت کسی را که به شما اظهار محبت میکند قبول کنید، بپذیرید محبت او را، ولو حالا یک عیبی هم در او سراغ دارید؛ لزومی ندارد که طعن در آن عیب بکنید و این را موجب این قرار دهید که دست رد به سینهی او بزنید. «وَ لا توقِفوهُ عَلی سَیِّئَةٍ یَخضَعُ لَها» اگر کار خلافی دارد، گناهی دارد، عیبی دارد، لازم نیست او را به خاطر این عیب طرد کنید، رد کنید، متوقف کنید، یعنی جلوی او را بگیرید، [البته] منافاتی ندارد با نهی از منکر، منافاتی ندارد با «أحَبُّ أصحابی مَن أهدی إلیَّ عُیوبی»، با این منافاتی ندارد. لکن رشتهی پیوند محبت را حفظ کنید، بعد البته انسان برای نهی از منکر، یا برای اهدای عیوب دوستش و مرآت بودن برای مؤمن، فرصتهایی دارد، میتواند از این فرصتها استفاده کند و این کار را انجام بدهد. اما اینجور نباشد که به مجرد اینکه یک ایرادی را در او سراغ دارید، یک عیبی را در او سراغ دارید، این موجب بشود که شما محبت او را و خودِ او را طرد کنید و قبول نکنید. این یکی از آن شاه بیتهای برخوردِ در روابط اجتماعی است.
بعد فرمود: «فَإنَّها لَیسَت مِن أخلاقِ رَسولِ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِه وَ لا مِن أخلاقِ أولیائِهِ» این جزو اخلاق و رفتار پیغمبر و اولیایش نیست، یعنی آنها خب کسانی را که سراغشان میآمدند، عیوبی هم داشتند، اشکالاتی داشتند، [اما] دست رد به سینهی آنها نمیزدند؛ جذبشان میکردند، نگهشان میداشتند، البته در اصلاح آنها هم میکوشیدند، امر به معروف هم میکردند، نهی از منکر هم میکردند.
این یک قاعدهی کلی است که به اندک بهانهای افرادی را طرد کردن و رد کردن و آنها را از مرز دوستی خود خارج کردن؛ این مخالف با آن چیزی است که در این حدیث به ما دستور داده شده است.
الکافی، ثقة الاسلام کلینی، ج۸، ص۱۵۰.
#_شرح_حدیث_اخلاقی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
#وصیتنامه_خوانی 6⃣
⬅️ مدافع حرم حضرت زینب (سلام الله علیها) شهید مصطفی نبی لو
🔸 مراقب باشید که شیطان و شیطان صفتان در کمین اند ، وبا سخن هایی که میگویند از راه حق منحرفتان نکنند ، و از زخم زبانهایشان نهراسید که خداوند متعال درباره آنان در آیه 156 آل عمران
چنین میفرمایند : یا ایها الذین امنوا لا تکونوا کالذین کفروا و قالوا لاخوانهم اذا
ضربوا فی الارض او کانو غزی لو کانوا
عندنا ما ماتوا و ما قتلوا لیجعل الله ذلک حسرة فی قلوبهم والله یحیی ویمیت و
الله بما تعملون بصیر .
🔹 وسعی کنید همیشه مانند منتظران واقعی آماده باشید و خود را به ولی زمان ارائه کنید تا اگر امکان مجاهده میسر نشد حداقل جزو افرادی باشید که خداوند متعال درباره آنان در آیه 92سوره توبه میفرمایند : ولا علی الذین اذا ما اتوک لیحملهم قلت لا اجد ما احملکم علیه تولوا و اعینهم تفیض من الدمع حزنا الا یجدوا ما ینفقون.
#هر_شب_مهمان_یک_شهید
#وصیت_نامه_خوانی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🔹شرح حدیثی از حضرت امام جعفرصادق علیهالسلام توسط حضرت آیتالله العظمی خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه ِ بیست و ششم دیماه 89 (یازدهم صفر 1432).
#_شرح_حدیث_اخلاقی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
بسم الله الرحمن الرحیم
«قَالَ الصَّادِقُ جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ ع مَنْ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَاعِظٌ مِنْ قَلْبِهِ وَ زَاجِرٌ مِنْ نَفْسِهِ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ قَرِینٌ مُرْشِدٌ اسْتَمْکَنَ عَدُوَّهُ مِنْ عُنُقِه»
شافی، صفحهی 652
فی الفقیه، عن الصّادق (علیهالسّلام) [حضرت امام جعفر صادق علیهالسّلام فرمودند]: «من لم یکن له واعظ من قلبه و زاجر من نفسه و لم یکن له قرین مرشد استمکن عدوّه من عنقه». اولین چیزی که موجب میشود که انسان بتواند در مقابل دشمنش - که مراد، شیطان است - ایستادگی کند و مانع بشود از تصرف دشمن و تسلط دشمن، [این است که:] «واعظ من قلبه»؛ از قلب خود واعظی برای خود داشته باشد. قلب متذکر بیدار، انسان را نصیحت میکند، موعظه میکند. یکی از بهترین وسائلِ اینکه انسان قلب را وادار کند به موعظهی خود و فعال کند در موعظهی خود، همین دعاهاست، دعاهای مأثور - صحیفهی سجادیه و سایر دعاها - و سحرخیزی؛ اینها دل انسان را به عنوان یک ناصح برای انسان قرار میدهد. اول این است: «واعظ من قلبه».
[دوم اینکه:] «و زاجر من نفسه»؛ از درونِ خود یک زجرکنندهای، منعکنندهای، هشداردهندهای داشته باشد. اگر این دو تا نبود، «و لم یکن له قرین مرشد»، یک دوستی، همراهی که او را ارشاد کند، به او کمک کند، راهنمائی کند، این را هم نداشته باشد - که این، سومی است - که اگر چنانچه از درون، انسان نتوانست خودش را هدایت کند و مهار نفسِ خودش را در دست بگیرد، [باید] دوستی داشته باشد، همراهی داشته باشد، همینی که فرمودند: «من یذکّرکم اللَّه رؤیته»، که دیدار او شما را به یاد خدا بیندازد؛ اگر این هم نبود، «استمکن عدوّه من عنقه»؛ خود را در مقابل دشمنِ خود مطیع کرده است؛ دشمنِ خود را مسلط کرده است بر خود و بر گردن خود، که سوار بشود. که [منظور از] دشمن، همان شیطان است. اینها لازم است. از درون خود، انسان، خود را نصیحت کند. بهترین نصحیت کنندهی انسان، خود انسان است؛ چون از خودش انسان گلهمند نمیشود. هر کسی انسان را نصیحت کند، اگر قدری لحن او تند باشد، انسان از او گلهمند میشود؛ اما خود انسان، خودش را نصیحت کند؛ دشنام بدهد به خودش، ملامت کند، سرزنش کند خودش را؛ اینها خیلی مؤثر است. موعظه کند، زجر کند. در کنار اینها، یا به جای اینها اگر نبود، آن وقت دوست، رفیق، که دستگیری کند انسان را
#_شرح_حدیث_اخلاقی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
#وصیتنامه_خوانی7⃣
⬅️شهید سید حمید میر افضلی (شهادت همراه حاج همت )
🔴 وای خدای من ، ای معبود من و معشوق من ، ای همه مقصود من ای همه وجودم و ای کسی که همه چیزم از آن توست .
🔵زمزمه جدایی روحانیت از انقلاب یا از منبع جهل سرچشمه میگیرد و یا انگیزه های شوم شیطانی دارد که به هر حال به شکست انقلاب به صورت مستقیم یا به انحراف منتهی میشود. چنانکه با نگرشی کوتاه به نهضت های گذشته خودمان میتوان به این خطر پی برد .
#هر_شب_مهمان_یک_شهید
#وصیت_نامه_خوانی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄