🔹حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه خود در تاریخ 1392/11/03به شرح یک حدیثی اخلاقی از پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآلهوسلم با موضوع (خدمت به مردم) پرداختند.
#شرح_حدیث_اخلاقی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
بسماللهالرّحمٰنالرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین
و عَن النَّبیّ صلّیاللهعلیهوآله أَنَّهُ قال سَیِّدُ القَومِ خادِمُهُم (۱)
[روایت شده است از پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوآله که حضرت فرمودند پیشوا و رئیس هر گروهی، خادم آن گروه است.]
[این حدیث] یا به این معنا است که هر کسی بیشتر خدمت کند، این شخص اولای به سیادت است؛ بنابراین برای اینکه بفهمیم سید قوم کیست، سراغ حسب و نسب و اسم و عنوان نرویم؛ بلکه برویم سراغ اینکه ببینیم چه کسی بیشتر به این قوم خدمت میکند، او سید قوم است؛ یا به این معنا است حدیث؛
یا به این معنا است که بگوییم آن کسی که سید قوم است و به هر جهتی و به هر دلیلی به او سیادت و ریاست داده شده است در این جمعیت، این شخص باید خادم این قوم باشد.
اینکه گاهی تعبیر میشود که «مسئولین نوکر مردم هستند»، بعضی ایراد میکنند که آقا این کلمهی «نوکر» را نگویید. خب این کلمهی پیغمبر است دیگر، خادم یعنی نوکر. این کلام علاوه بر اینکه اهمیت و ارزش خدمت به مردم را نشان میدهد که از نظر شارع مقدس اسلام و پیامبر مکرم، چقدر «خدمت به مردم»، «برای مردم کار کردن»، «برای مردم زحمت کشیدن»، «به مردم سود رساندن» اهمیت دارد، چقدر اهمیت دارد؛ علاوهی بر این، درهم شکستن آن پندار غلط و انگارهی غلطی است که من و شما از ریاست و سیادت خودمان در ذهنمان نقش میبندد. وقتی من و شما در فلان اداره، در فلان جمعیت رئیس شدیم، یک انگارهای در ذهن ما به وجود میآید از وجود خودمان، از شخصیت خودمان، که گویی یک حاشیهی امنی باید داشته باشیم، یک اعتبار فوق متعارفی باید داشته باشیم؛ نه، روایت میگوید شما اگرچنانچه به هر دلیلی ریاست این جمعیت، ریاست این قوم، ریاست این ملت را در هر حدی بر عهده گرفتید، فوراً وظیفهای به گردن شما میآید و آن خدمت به اینها است.
ببینید این کجا و آنچه که در فرهنگهای رایج دنیا، در فرهنگهای مادی مطرح است کجا! که به مجرد اینکه کسی وارد این اتاق ریاست شد و روی صندلی ریاست نشست، کأنه یک حصاری از اعتبارات و عناوین دور او کشیده میشود که دیگر کسی حق ندارد به او اندک تعرضی بکند؛ نه، شما رئیسید، خیلی خب، موظفید به خدمت کردن. این بنابر معنا و احتمال دوم.
احتمال اول هم این است که اگر میخواهیم ببینیم چه کسی رئیس است، نگاه کنیم ببینیم چه کسی بیشتر از همه خدمت میکند تا بفهمیم که او رئیس است.
۱) الشافی، فیض کاشانی
#شرح_حدیث_اخلاقی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
#وصیتنامه_خوانی 9⃣
⬅️ شهید محسن حاجی رضایی
🔹 اینک که کوتاه گامی چند تا لحظه زیبا و دیدنی شهادتم باقی نمانده فرصت را غنیمت دانسته و قلم را در بنان مجرم و عاصیم بفشرده و با دخول در مرکب خون فریاد یک رهگذر را با شهادت بوحدانیت حضرت حق سبحانه و تعالی آغاز و با درود و تهنیت به حضور بقیة الله الاعظم روحی و ارواح العالمین له الفدا و نائب بر حقش خمینی روح خدا به اوراق این دفتر متعش میکنم .
🔹 ای انسان ها هشدارتان باد که امروز روزگار ، خویشتن را و این خود اصیل تان را که در پشت حجاب ها فراموش کرده اید دریابیدش .
......وای برمن و تو که خویشتن را به پشت جداره های ضخیم مادیات مخفی و چهره برافروخته خورشید حقیقت را نادیده بگیریم ......پس بر عنایات الهی تمسک جویید و بر حبل متینش «چنگ» محکم آویزید .
#هر_شب_مهمان_یک_شهید
#وصیت_نامه_خوانی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🔹جهادگران عزیز گروه جهادی شهیدسلیمانی در دومین روز از فعالیت جهادی خود به مدد خداوند متعال توانستند حدود 470 بطری آب هویج را تهیه کرده و در اختیار یکی از بیمارستان های قم قرار دهند.
جهاد ادامه دارد...
#بسیج
#گروه_جهادی_شهید_سلیمانی
#مدرسه_علمیه_آیت_الله_بهجت_قم
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🔹حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه خود در تاریخ 1395/9/15 حدیثی تربیتی از حضرت امام محمد باقر (علیهالسلام) دربارهی «اثر تربیت فرزند در وضعیت اخروی پدر و مادر» را شرح دادند.
بسماللهالرّحمنالرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة والسّلام علی سیّدنا محمد و آله الطاهرین لعنةالله علی اعدائهم اجمعین
عَن جابر بن یزید الجُعفی عَن ابی جعفرٍ محمدبنعلیٍ الباقر علیهالسلام قال مَن قَدَّمَ اَولَاداً یَحتَسِبُهُم عِندَالله (۱)
«یَحتَسِبُهُم عِندَالله» یعنی جوری این فرزندان را، این اولاد را بار بیاورد که بتواند آنها را به حساب خدا بگذارد. طبعاً فرزندی را انسان میتواند به حساب خدا بگذارد که او تربیت الهی پیدا کرده باشد؛ متدیّن باشد؛ اهل فسق و فجور و تضییع اوقات و اینها نباشد. این [فرزند] را انسان میتواند به حساب خدا بگذارد و الّا اگر یک فرزندی بود که انسان یا او را بد تربیت کرد -کمااینکه بعضیها فرزندان خودشان را بد تربیت میکنند؛ از اوّل این بچّه را اهل دنیا و اهل اشرافیگری و اهل شهوات و اینها بار میآورند. در محیط خانواده، پدر و مادر، مشیشان برای فرزند یک سرمشق است. اگر این سرمشق، سرمشق بدی باشد، بچّه بد بار میآید. فرض کنید پدر و مادر متقلّب [باشند]، دروغگو [باشند]، به همدیگر رحم نمیکنند، به همدیگر خیانت میکنند؛ اینها را هم بچّه میبیند جلوی چشمش؛ [پدر و مادر] به مسائل دینی اهمّیّت نمیدهند؛ به فرائض، به نماز، به روزه. بچّه [هم] همینجور بار میآید. این تربیت بد است- [یا] گاهی هست که انسان تربیت بد هم نمیکند بچّه را، لکن رها میکند، رها میکند؛ خیلی از ماها گرفتار این معنا هستیم؛ نه اینکه بچّه را بد تربیت کنیم، نه، اما رهایش میکنیم؛ احساس مسئولیّتی کَأنّه نسبت به او نداریم. گاهی اوقات برای درس خواندن و مشق نوشتنش صرف وقت میکنیم اما برای نماز خواندنش، برای آشنا شدنش با قرآن، با مسائل دینی، نه، هیچ انسان وقتی نمیگذارد. این رها کردن بچّه است. اینها را نمیشود انسان به حساب خدا بگذارد؛ یعنی بگوید خدایا این بچّه را من تربیت کردم برای تو، در حساب تو؛ نمیشود.
آن فرزندی را میشود انسان به حساب خدا بگذارد که او را رها نکند و تربیت خوب هم بکند. البتّه توجّه داشته باشید و توجّه دارید که تربیت فرزندان اینجور نیست که انسان هر یکیک بچّهها را بخواهد [که] مثل یک شاگرد معیّنی جلو [بیایند]، دعوتشان کند، بهشان حرف بزند [و] تربیتشان کند؛ نه. بعضیها میگویند که شما میگویید فرزند زیاد [داشته باشید]، خب اگر [فرزندان] زیاد شدند در خانه، تربیتشان نمیتوانیم بکنیم؛ این حرف غلط است. تربیت فرزندان، تربیت تکتک فرزندان نیست، تربیت محیط خانواده است. محیط خانواده که خوب بود، چه بچّه یکی باشد چه پنج تا باشد، فرقی نمیکند، خوب تربیت میشوند. بهطور طبیعی، بهطور غالب خوب تربیت میشوند.
پس بنابراین «یَحتَسِبُهُم عِندَالله» که در این حدیث شریف هست، معنایش این است که بچّه را جوری تربیت کند که بتواند او را پای خدا حساب کند.
حالا، اگر «مَن قَدَّمَ اَولَاداً یَحتَسِبُهُم عِندَالله»، اگر [انسان] تقدیم کند اولادی را -تقدیم کند یعنی بار بیاورد، پرورش بدهد، ارائه بدهد فرزندانی را- که بتواند آنها را پای خدا حساب بکند،
حَجَبُوهُ مِنَ النَّارِ بِإِذنِ الله عَزَّوَجَل
این فرزندان، او را از آتش الهی، از عذاب الهی دور نگه میدارند، مانع میشوند. این یکی از این چیزهای مهم است. خدای متعال به ما میگوید که عمل صالح کنید تا پیش خدای متعال مأجور باشید، از عذاب الهی مأمون باشید؛ اما به این اکتفا نمیکند؛ میفرماید اگر چنانچه نسل بعد از خودتان را هم تربیت کردید، این هم یک حسنهای است، یک عمل صالحی است که میتواند شما را حاجب از آتش باشد.
۱) الامالی شیخ صدوق، صفحهی ۶۳۴
عَن جابر بن یزید الجُعفی عَن ابی جعفرٍ محمدبنعلیٍ الباقر علیهالسلام قال مَن قَدَّمَ اَولَاداً یَحتَسِبُهُم عِندَالله حَجَبُوهُ مِنَ النَّارِ بِإِذنِ الله عَزَّوَجَل
هر کس فرزندانی را تربیت کند که آنها را برای خدا به حساب بیاورد، این فرزندان، به اذن خداوند، او را از عذاب آتش مانع میشوند.
#شرح_حدیث_اخلاقی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
✅جمع آوری کمک های مردمی
جهت خرید بسته های سلامت و خوراکی شب عید برای نیازمندان و بیماران کرونایی استان قم
#بسیج
#گروه_جهادی_شهید_سلیمانی
#مدرسه_علمیه_آیت_الله_بهجت_قم
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
#وصیتنامه_خوانی 🔟
⬅️ شهید سید روح الله صحفی
🔹 خدایا من که موفق نشدم در زندگی برای اسلام خدمت کنم لا اقل مرگ مرا باعث رشد و تعالی احکام اسلام قرار ده که روز قیامت نزد پیامبر اکرم «صلی الله علیه و آله » و ائمه اطهار «علیهم السلام » رو سفید باشم .
🔸 ما اگر اکنون در جهان عزت و بزرگی داریم به جهت عمل به دستورات قرآن است . سعی کنید به قرآن بیش از پیش اهمیت دهید . خوب بخوانید و خوب عمل کنید که رستگار شوید .
#هر_شب_مهمان_یک_شهید
#وصیت_نامه_خوانی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
#وصیتنامه_خوانی1️⃣1️⃣
⬅️ شهید سید محمد تقی صحفی
🔹 سلام بر مادر مهربانم که مرا در دامن پر مهر خود به گونه ای تربیت کرد تا امروز بتوانم در صف رزمندگان و مجاهدان راه دین اسلام و قرآن قرار بگیرم .
🔹 سلام بر پدر بزرگوارم که در کسوت روحانیت از خدمت گذاران به اسلام بوده و امیدوارم توفیق خدمت بیشتر را داشته باشد .
🔹 هرگز در حمایت از روحانیت به ویژه ولایت فقیه که پرچمدار مبارزه ملت است کوتاهی نکنید .
#هر_شب_مهمان_یک_شهید
#وصیت_نامه_خوانی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🔹احمدرضا احدی به تاریخ آبان سال 1345 در اهواز متولد شد . همزمان با آغاز جنگ تحمیلی ، به عنوان مهاجر جنگی همراه خانواده به ملایر بازگشت و در رشته ی علوم تجربی در دبیرستان دکتر شریعتی به ادامه ی تحصیل پرداخت ، تا آن که در سال 63 موفق به کسب دیپلم گردید. در سال 64 در کنکور سراسری تجربی رتبه اول را کسب کرده و در رشته ی پزشکی در دانشگاه شهید بهشتی تهران پذیرفته شد و در آن جا به ادامه ی تحصیل پرداخت.
🔸وی نخستین بار در سال 61 به جبهه رفت و در عملیات رمضان شرکت کرد و در همین عملیات مجروح شد .
احمد رضا احدی سر انجام در شب دوازدهم بهمن ماه سال 65 به شهادت رسید و پس از پانزده روز که پیکر آن شهید میهمان آفتاب بود به شهرستان ملایر بازگردانیده شد و در آرامگاه عاشورای ملایر به خاک سپرده شد.
#هر_شب_مهمان_یک_شهید
#وصیت_نامه_خوانی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
#وصیتنامه_خوانی2️⃣1️⃣
🔹شهید احمد رضا احدی ، نفر اول کنکور رشته تجربی در سال 1364 ، آخرین وصیت خود را در چند جمله کوتاه خلاصه کرده است.
🔸متن تنها وصیت نامه به جا مانده از شهید احمدرضا احدی به این شرح است:
💠بسم الله الرحمن الرحیم💠
فقط نگذارید حرف امام به زمین بماند همین
حدود یک ماه روزه قرض دارم، برایم بگیرید و برایم از همگی حلالیت بخواهید
والسلام
کوچکترین سرباز امام زمان(عج)
احمدرضا احدی
#هر_شب_مهمان_یک_شهید
#وصیت_نامه_خوانی
➕بسیج👇
🆔 @b_bahjat
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄