مسئولیت ولی فقیه در اعلام عید فطر.pdf
111.4K
📚حکم ولی فقیه در اعلام عید فطر و رویت هلال
✍ به قلم استاد موالی زاده
🔷 بررسی مساله نقش حاکم اسلامی و ولی فقیه در ثبوت هلال ماه ، از ارزش والایی در فقه برخوردار است و سبب می شود مساله اعلام عید فطر و ثبوت هلال از جنبه فردی بودن خارج گردد ، و همانند برگزاری نماز عید و جمع آوری زکات فطره از شئون حکومت اسلامی باشد به گونه ای که حکومت وظیفه دارد ساز و کار و تشکیلاتی را برای اعلام عید فطر و آغاز هر ماه قمری دیگر فراهم کند و همگان موظف به تبعیت از آن هستند .
🔷هم اکنون در ذهن ما ، ثبوت هلال همسان با ثبوت نجس شدن لباس یا فرش است که با دیدن حسی یا شهادت عدلین ثابت می گردد در حالی که با دقت در کارکردهای ثبوت هلال و همچنین روایات معتبر همچون صحیحه محمد بن قیس ، به ضعف این نگاه پی خواهیم برد .
💠در این نوشتار مختصر تلاش شده است اعلام عید فطر و ثبوت هلال ماه قمری از نگاهی جدید بر اساس مبانی ولایت فقیه امام خمینی مورد بررسی قرار گیرد .
🆔@b_elmedini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 ایجاد دو قطبی سیاسی و ورود به این وادی چه آثاری در پی دارد⁉️
#اخلاق_انتخابات
#انتخابات
#دو_قطبی
👈 سخنان حجه الاسلام حریزاوی در برنامه مصباح از شبکه قرآن
🔰اطلاعرسانی و انعکاس برنامهها و فعالیتهای حجتالاسلام روحالله حریزاوی👇👇👇
ble.ir/join/NmRkNGMzZm
@b_elmedini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 چرا گاهی حضرت علی علیهالسلام در مقابل سیاستهای معاویه مغلوب میشود و مانند او(معاویه) عمل نمیکند⁉️
👈 سخنان حجه الاسلام حریزاوی در برنامه مصباح از شبکه قرآن
🔰اطلاعرسانی و انعکاس برنامهها و فعالیتهای حجتالاسلام روحالله حریزاوی
با ما همراه باشید👇
👉 ble.ir/join/NmRkNGMzZm
🆔@b_elmedini
🔸محمد بن ابراهیم شیرازی از بزرگترین فلاسفه الهی و مؤسس قواعد الهیه و مجدد حکمت ما بعدالطبیعه، او اول کسی است که مبدأ و معاد را بر یک اصل بزرگ خلل ناپذیر بنا نهاد و اثبات معاد جسمانی با برهان عقلی کرد و خللهای شیخ الرئیس را در علم الهی روشن کرد و شریعت مطهره و حکمت الهیه را با هم ائتلاف داد، ما با بررسی کامل دیدیم هر کس درباره او چیزی گفته از قصور خود و نرسیدن به مطالب بلندپایه اوست.
🔹امام خمینی (ره)
کشف الأسرار، صص ۳۶-۵۳
🔆روز بزرگداشت صدرالمتألهین
💠 صالح سالک
▪️ مردان الهی در همه مقاطع #مایه_رحمت هستند، خدای سبحان بر یحییٰ(سلام الله علیه) شخصاً سلام میفرستد و به عیسیٰ مسیح (علیه السلام) اجازه می دهد که از طرف خدا بر خود سلام بفرستد، خدا درباره یحییٰ می فرماید: ﴿وَ سَلامٌ عَلَیهِ یوْمَ وُلِدَ وَ یوْمَ یمُوتُ وَ یوْمَ یبْعَثُ حَیاً﴾
و به عیسای مسیح (علیه السلام) اجازه داد که بگوید ﴿وَ السَّلامُ عَلَی یوْمَ وُلِدْتُ وَ یوْمَ أَمُوتُ وَ یوْمَ أُبْعَثُ حَیاً﴾.
▫️ انسان #صالح_سالک که بزرگان از اهل نبوت و معنا اسوه و قدوه آنها هستند، اینها هم کسانی هستند که می توان درباره آنها گفت: «وَ سَلامٌ عَلَیهِ یوْمَ وُلِدَ وَ یوْمَ مات وَ یوْمَ یبْعَثُ حَیاً». یکی از آن بزرگان #امام_امت بود که به حق می توان گفت حیات او با #رحمت_خاصه_الهی اداره می شد و رحلت او نیز «بشرح ایضاً».
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1368/03/18
🆔 @b_elmedini
هدایت شده از KHAMENEI.IR
13921026_7971_128k.mp3
3.68M
📡 كليپ صوتی | امام صادق و داعیه تشکیل حکومت اسلامی
🏴رهبر انقلاب: امام صادق علیهالصلاةوالسلام، ماهیت مبارزهاش یک ماهیت سیاسی بود، کار فرهنگی او هم کار سیاسی بود.
☑️ @Khamenei_ir
🔹حرکت تشکیلاتی
🔰امام صادق(ع) مرد مبارزه بود، مرد علم و دانش بود و مرد تشکیلات بود. مرد علم و دانش بودنش را همه شنیدهاید. محفل درس امام صادق(ع) و میدان آموزشی که آن بزرگوار به وجود آورد، هم قبل از او و هم بعد از او در تاریخ زندگی امامان شیعه بینظیر بود. همهی حرفهای درست اسلام و مفاهیم اصیل قرآن که در طول یک قرن و اندی به وسیلهی مغرضان و مفسدان یا جاهلان تحریف شده بود، همهی آنها را امام صادق(ع) به شکل درست بیان کرد.
🔰اما مرد مبارزه بودنش را کمتر شنیدهاید. امام صادق(ع) مشغول یک مبارزهی دامنهدار و پیگیر بود. مبارزه برای قبضه کردن حکومت و قدرت و به وجود آوردن حکومت اسلامی و علوی. یعنی امام صادق(ع) زمینه را آماده میکرد تا بنیامیه را از بین ببرد و به جای آنها حکومت علوی را که همان حکومت راستین اسلامی است بر سر کار بیاورد. اما آن بعد سوم را که اصلاً نشنیدهاید، مرد تشکیلات بودن امام صادق(ع) است که یک تشکیلات عظیمی از مؤمنان خود از طرفداران جریان حکومت علوی در سراسر عالم اسلام از اقصای خراسان و ماوراءالنهر تا شمال آفریقا به وجود آورده بود.
تشکیلات یعنی چه؟
🔰یعنی این که وقتی امام صادق(ع) اراده میکند آن چه را که او میخواهد بدانند، نمایندگان او در سراسر آفاق عالم اسلام به مردم میگویند تا بدانند. یعنی از همه جا وجوهات و بودجه برای ادارهی مبارزهی سیاسی عظیم آل علی جمع کنند. یعنی وکلا و نمایندگان او در همهی شهرها باشند که پیروان امام صادق(ع) به آنها مراجعه کنند و تکلیف دینی و همچنین تکلیف سیاسی خود را از آن حضرت بپرسند.
تکلیف سیاسی هم مثل تکلیف دینی واجبالاجرا است. امام صادق(ع) یک چنین تشکیلات عظیمی را به وجود آورده بود و با این تشکیلات و به کمک مردمی که در این تشکیلات بودند با دستگاه بنیامیه مبارزه میکرد. در هنگامیکه پیروزی او بر بنیامیه حتمی بود، بنیعباس به عنوان یک جریان مزاحم و فرصتطلب آمدند، میدان را گرفتند و بعد از آن امام صادق(ع) هم با بنیامیه و هم با بنیعباس مبارزه کرد. ۱۴/۶/۱۳۵۹
.....مقام معظم رهبری......
🆔 @b_elmedini
✳️ حجتالاسلام حریزاوی قائممقام سازمان تبلیغات کشور شد
حجتالاسلام روحالله حریزاوی، با حکم حجتالاسلام والمسلمین قمی، ریاست سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان قائم مقام این سازمان برگزیده شد.
▫️حریزاوی از اساتید حوزه و دانشگاه اهواز است که پیش از این معاونت راهبری استانها و ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی را بر عهده داشته است.
▫️فعالیت تبلیغی و تربیتی در بسیج و مراکز دانشگاهی، مدیریت حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان و تاسیس بینشکده علم دینی از از جمله خدمات و اقدامات وی محسوب میشود.
🆔@b_elmedini
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 #کلام_امام | چه بسا عدم حضور در انتخابات در رأس گناهان کبیره باشد.
🔻وصیت من به ملت شریف آن است که در تمام انتخابات، چه انتخاب رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر، در صحنه باشند. عدم دخالت ملت از مراجع و علمای بزرگ تا طبقه بازاری و کشاورز و کارگر و کارمند، همه و همه مسئول سرنوشت کشور و اسلام میباشند؛ چه در نسل حاضر و چه در نسلهای آتیه؛ و چه بسا که در بعض مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهی باشد که در رأس گناهان کبیره است. پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد و الاّ کار از دست همه خارج خواهد شد.
وصیتنامه الهی سیاسی امام خمینی (ره)
مطالعه بیشتر این شماره خط حزب الله:
https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=479928
🔰آیت الله العظمی جوادی آملی در سخنانی بیان داشتند:
وجود مبارك امام رضا علیه السلام به عنوان عالم آل محمد(صلی الله علیه و آله و سلّم) معروف شده است. سخنی از رسول گرامی(علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) رسیده كه همان سخن در نهجالبلاغه نیز از امیرالمومنین(علیه السلام) به زبانی دیگر بیان شده است و آن این است كه «لایقاس بهم احد»؛
🔰 یعنی هیچ كسی را نمیتوان با اهل بیت(علیهم الصلاة و علیهم السلام) مقایسه كرد. این «احد» اختصاصی به انسانها ندارد، فرشتهها را هم در برمیگیرد؛ یعنی نه تنها در جوامع بشری هیچ كس را نمیشود با ائمه(علیهم السلام) سنجید بلکه هیچ فرشتهای را هم نمیشود با ائمه(علیهم السلام) سنجید برای اینكه اهل بیت خلیفة اللهاند و انسان كاملند و خلیفة الله و انسان كامل معلم ملائكه است و هیچ شاگردی را هم با معلم نمیشود سنجید و چون هیچ كسی را نمیشود با اهل بیت عصمت و طهارت سنجید لذا اگر در بین ایشان وجود مبارك امام رضا(علیه السلام) به عنوان عالم اهل بیت ملقب شده است یعنی علوم اهل بیت به وسیله این حضرت ظهور میكند و منتشر میشود.
#میلاد_امام_رضا
🆔 @b_elmedini
نگاه مقام معظم رهبری به خوزستان به واسطه حضور ایشان به همراه شهید چمران در دوران دفاع مقدس در این استان، یک نگاه ملی است بنابراین نگاه ملی رهبری به واسطه حضور مستقل و ارتباط تنگاتنگ با منافع ملی کشور در خوزستان گره خورده است.
ما متاسفانه امروز شاهد این هستیم که روستایی در بین تلمبه خانه بزرگ تصفیه خانه یک مجموعه نفتی قرار دارد اما در ماه مبارک رمضان و در اوج کرونا تشنه می ماند.
فضایی به وجود آمده که ضد انقلاب درگیری با انقلاب اسلامی را در خوزستان رقم زده است. در دفاع مقدس نگاه بزرگ امام (ره) و حضور موثر رهبری این توطئه را خنثی کرد و امروز هم اگر این نگاه در مسئولان ارشد نظام حاکم شود، با حضور شخصیتهای موثر و بزرگ نظام میتوان مشکل نظام را در خوزستان حل کرد.
برای نجات انقلاب اسلامی باید نگاه رهبری را در مرحله عدالت و تبعیض در میدان عمل اجرایی کنیم و جلوی تاخت و تاز دشمنان انقلاب اسلامی بر علیه انقلاب اسلامی را در خوزستان بگیریم.
ضد انقلاب بداند جوانان انقلابی علمای انقلابی دستان و حامیان ولایت و رهبری اجازه نمی دهند خوزستان جولانگاه آنان و تروریست ها بوده و آنها از این فرصت استفاده کنند.
در ماجرای سیل سال ۹۸ این حاج قاسم سلیمانی بود که به میدان آمد و مشکل مردم را مرتفع کرد امروز خوزستان تشنه مکتب حاج قاسم است این مسیر میتواند مشکلات خوزستان را همراه کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شکر خدا را که در پناه حسینیم...
گیتی از این خوب تر پناهی ندارد ....
🆔@b_elmedini
🔹امام باقر (عليه السّلام) فرمودند که سي هزار نفر جمع شده بودند که جدّ ما حضرت حسين (عليه السّلام) را بکشند و کلّ يتقرّب الي اللّه بدمه (و هر يک با کشتن او به خدا تقرّب ميجستند) چون ميگفتند يزيد خليفه پيامبر است و حسين بن علي بر او خروج کرده است، بايد با او جنگيد.
🔹باطل حق را با شمشير خود حق ميزند، پس باطل نيروي حق را به خدمت گرفته است. اين همان نيروي حقّ است که او از آن استفاده ميکند، مانند انگل که از بدن و خون انسان تغذيه ميکند، ممکن است خيلي هم تغذيه بکند و خيلي هم چاق بشود، ولي انسان روز به روز لاغرتر و رنگش زردتر ميشود، حالت چشمهايش عوض ميگردد و کم قوّه ميشود.
🔹قرآن ميگويد وقتي که سيل جريان پيدا کرد، آنکه حرکت ميکند و نيرو دارد و هر چه را در برابرش قرار گيرد ميبرد، آب است، امّا شما کف را ميبينيد که حرکت ميکند. اگر آب نبود کف يک قدم هم نميتوانست برود، ولي به علّت اينکه آب هست، روي آب سوار ميشود و از نيروي آب استفاده ميکند. هميشه در دنيا باطل از نيروي حق استفاده ميکند. مثلًا راستي، حقّ و دروغ باطل است. اگر در عالم، راستي وجود نداشته باشد دروغ نميتواند وجود داشته باشد؛
📚کتاب نبرد حق و باطل
🔰استاد شهید مطهری
🆔 @b_elmedini
🔰شناخت نهضت جهانی سالار کربلا در گرو شناخت امام حسین (علیه السلام) و هدف والای آن حضرت (علیه السلام) است. از آنجا که شناخت امام و هدف والای امامت، میسور انسانهای عادی نیست، تحلیل نهضت کربلا آنچنان که شایسته است، مقدور افراد عادی و متعارف نیست؛ ولی به مقداری که از بیان خود سیدالشهداء (علیه السلام) رسیده، می توان مطالبی را در این زمینه بیان کرد.
🔰از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل شده است: علی (علیه السلام) از من است و من از علی؛ «علیّ منّی و أنا من علی». نیز رسیده است: حسین (علیه السلام) از من است و من از حسین (علیهالسلام)؛ «حسین منّی و أنا من حسین».
🔰راز روایات یاد شده، این است که امامت، چون جانشینی نبوت است، از آن مقام منیع جدا نیست؛ چنان که نبوت بی امامت سودی ندارد. این انسجام معنوی، نشان می دهد که آثار رسالت نبی اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) را باید در زندگی امامان معصوم (علیهم السلام)، به ویژه در زندگی امام حسین (علیه السلام)، جست و جو کرد.
🔹آیت الله العظمی جوادی آملی
#اباعبدالله_الحسین #امامت
🆔 @b_elmedini
▪️در زیارات و کلماتی که از ائمه علیهمالسّلام راجع به اباالفضل العبّاس رسیده است، روی دو جمله تأکید شده است: یکی بصیرت، یکی وفا.
🔰بصیرت اباالفضل العبّاس کجاست؟ همه یاران حسینی، صاحبان بصیرت بودند؛ اما او بصیرت را بیشتر نشان داد. در روز تاسوعا، مثل امروز عصری، وقتی که فرصتی پیدا شد که او خود را از این بلا نجات دهد؛ یعنی آمدند به او پیشنهاد تسلیم و اماننامه کردند و گفتند ما تو را امان میدهیم؛ چنان بر خورد جوانمردانهای کرد که دشمن را پشیمان نمود. گفت: من از حسین جدا شوم!؟ وای بر شما! اف بر شما و اماننامه شما! نمونه دیگرِ بصیرت او این بود که به سه نفر از برادرانش هم که با او بودند، دستور داد که قبل از او به میدان بروند و مجاهدت کنند؛ تا اینکه به شهادت رسیدند.
🔰میدانید که آنها چهار برادر از یک مادر بودند: اباالفضل العبّاس -برادر بزرگتر- جعفر، عبدالله و عثمان. انسان برادرانش را در مقابل چشم خود برای حسینبنعلی قربانی کند؛ به فکر مادر داغدارش هم نباشد که بگوید یکی از برادران برود تا اینکه مادرم دلخوش باشد؛ به فکر سرپرستی فرزندان صغیر خودش هم نباشد که در مدینه هستند؛ این همان بصیرت است.
▪️مقام معظم رهبری
#ابوالفضل_العباس
🆔@b_elmedini
روز دهم...
از امام باقر(ع) پرسیده شد که در روز عاشورا چگونه به همدیگر تسلیت بگوییم؟
حضرت فرمودند: بگوئید:
“أعظَمَ اللهُ اجورَنا بمُصابِنا بِالحُسَینِ، وَ جَعَلَنا و ایّاکُم مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَع وَلیّهِ الامامِ المَهدیِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ(ع)”؛
خداوند اجر ما را به سبب مصیبتی که از حسین به ما رسیده بزرگ گرداند و ما و شما را از کسانی قرار دهد که در کنار ولی دم او، امام مهدی از خاندان محمد(ع)، به خونخواهی او برمی خیزند.
🆔 @b_elmedini
May 11
🗓۷ ماه نوامبر سال ۱۹۸۱میلادی
🏳فوت فیلسوف و مورخ آمریکایی
🏳مولف لذات فلسفه، ویل دورانت
💠رهبرانقلاب
‼️یک کار دیگری هم که به نظر من جایش خالی است، نوشتههائی دربارهی فلسفهی تطبیقی است؛ شبیه آن کاری که ویل دورانت در «لذات فلسفه» کرده، که لابد ملاحظه کردهاید. «لذات فلسفه» یک کتابی است که با ادبیات خیلی شیوا و شیرینی نوشته شده و مرحوم دکتر عباس زریاب هم ترجمهی خیلی خوبی کرده؛ انصافاً خیلی خوشقلم ترجمه کرده. این کتاب، مباحثه و مناظرهی بین فلاسفهی قدیم و جدید غرب است در یک مسئلهی خاصی؛ مثل اینکه اینها یک جلسهای تشکیل دادهاند و دارند با هم بحث میکنند؛ هگل یک چیزی میگوید، بعد کانت جواب او را میدهد، بعد دکارت حرف خودش را میزند؛ همین طور دانه دانه اینها شروع میکنند با همدیگر بحث کردن. اگر یک چنین کار شیرین و شیوائی انجام بگیرد، چقدر خوب است. فرض کنید این کار دربارهی موضوع «اصالةالوجود» انجام بگیرد؛ ملاصدرا یک حرف دارد، همین مرحوم آقا علی حکیم یک حرف دارد، مرحوم جلوه یک حرف دارد؛ بعد، از قدما، شیخ اشراق یک حرف دارد - که منکر این معناست - میرداماد یک حرف دارد. اگر فرضاً اینها با همدیگر بحث کنند، چقدر چیز قشنگی از آب در میآید. اینها حکمت را ترویج میکند، و ما امروز به این ترویج احتیاج داریم ۹۱/۱۱/۲۱
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini