📝سلام شهید سر بلند
به مناسبت بازگشت پیکر سر بریده شهید اسکندری از سوریه
🔻میگفتند تکفیریهای «اجنادالشام» سرش را بریدهاند، در دست گرفتهاند، روی نیزه زدهاند و با افتخار فیلم و عکسش را منتشر کردهاند. خیلیها دیدند و خیلیها هم دل دیدن این قاب تروریستی را نداشتند. اما در ایران، این قاب برای آنهایی هم که ندیدند، آشنا بود، خیلی آشنا. «سری به نیزه بلند است...»
🔻عبدالله اسکندری، بازنشسته سپاه بود. ۸ سال را در جبهه دفاع برابر تجاوز بعثیها جنگیده بود و سهم جهاد نظامیاش را داده بود. برای مردان حسینی اما جهاد «سهمی» نبود که باید داده شود و بعد، تمام. جهاد برای کسی که عاشورا برایش فقط یک روز نیست، یک سبک زندگیست. همین سبک زندگی است که رئیس سابق بنیاد شهید شیراز را حتی پس از بازنشستگی دنیایی به سوریه میرساند. دفاع از حرم سهمی بود که او باید میگرفت، نه اینکه بدهد. افتخاری که گویی مزد عمری زندگی جهادی بود. شهید آوینی میگوید «تنها کسانی مردانه میمیرند که مردانه زیستهاند...»
🔻زنگ میزنند به پسرش و خبر شهادت را میدهند. تاکیدی دارند که مراقبت کنید خواهر و مادرتان دسترسی به اینترنت نداشته باشند. خانواده هنوز از جزییات نحوه شهادت مطلع نیستند. پسر میگوید: «همان شب عکسی در سایت ها منتشر شد که پیکر ایشان با لباس رزمشان بود و سر از بدن جدا شده بود که خاکی و زخمی و خونی بود. من پدر را شناختم...» سر بریده روی نیزه، تصویر دیگری بود که تروریستها منتشر کردند. همه چیز برای مردم ایران آشنا بود. سر بریده و تن بی سر مقابل چشم خانواده. «امان از دل زینب...»
🔻تروریستها درخواست پول کردهاند تا پیکر شهید را تحویل دهند یا آنکه مبادله با اسرایشان شود. پسر شهید میگوید: «ما به مادرمان گفتیم که مادرجان، به کسانی که میخواهند پیکر پدر را بازگردانند، بگویید ما راضی نیستیم که یک ریال از پول بیتالمال صرف این گروه خبیث شود. حتی یک اسیر هم نباید آزاد شود؛ پدر رفته بود تا آنها را به درک واصل کند و ما برای آنچه در راه خدا داده ایم، توقعی نداریم و حاضر نیستیم که به ازای پیکر پدرمان ریالی از بیتالمال هزینه شود زیرا هر اقدامی کمک به آنها محسوب میشود.» چقدر همه این تصاویر آشنا بود. یک سکانس از عاشورای سال ۶۱ هجری، سر بریده وهب را عمربنسعد پیشکش برای مادرش فرستاد که از کنار خیمهها معرکه جنگ را میدید. مادر وهب سر پسرش را برگرداند: «در مرام ما زیبنده نیست چیزی را که در راه خدا داده ایم، باز پس ستانیم.»
🔻خرداد ۹۳ که خبر شهادت عبدالله اسکندری آمد، جزییاتی غیر رسمی در مورد لشگر دشمن هم منتشر شد. میگفتند ابوجعفر نامی که از فرماندهان این گروه تروریستی بود سر از تن بی جان شهید جدا کرده و تصاویر آن را در فضای مجازی منتشر کرده است. البته زمان چندانی نگذشت، فقط چند ماه، که تصاویر دیگری منتشر شد. با کشته شدن ابوجعفر به دست ارتش سوریه، این بار تصویر لاشه او در معرض دید جهانیان قرار گرفت. و باز چقدر این تصاویر آشنا بود. سرنوشت قاتلان عاشورا مگر چیزی جز هلاکت دنیایی و عذاب اخروی بود؟ مگر آنها به ملک ری رسیدند که اینان به حکومت شام برسند؟
🔻ما همه اینها را دیده بودیم، و گرچه به حق، میدانستیم و میدانیم که هیچکس را نباید و نمیتوان با اهلبیت مقایسه کرد، «لا يُقاسُ بِنا أحَدٌ»، اما این تصاویر برای ما آشنا بود، نه از باب قیاس با عاشورای اماممان حسین ابن علی علیهماالسلام، که «لَا یَوْمَ کَیَوْمِکَ یَا اَبا عَبْدِالله»، اما از باب شبیه شدن به اویی که دوستش داری و الگوی زیست توست، عبدالله اسکندری، سر بریدهاش، خانواده با بصیرتش، سرنوشت کسی که سر از پیکر او جدا کرد، باقی ماندن پیکرش دور از وطن و بی کفن، بازگشتش در دهه اول محرم و انشاءالله تشییعش در روز عاشورا همه جلوهای از اقتدای او به اربابش حسین علیهالسلام است و همه، برای ما روضه محرم میخواند. «سلام شهید سربلند، سلام مدافع حرم...
♦وزیر امور خارجه: دست یافتن به توافق دور از دسترس نخواهد بود
🔹امیرعبداللهیان: «جوزپ بورل» از مجموعه دیدگاههای طرفهای مختلف مذاکرات، پیشنویسی تهیه کرده و به عنوان پیشنهاد هماهنگ کننده اتحادیه اروپا به همه طرفها ارائه داده و پایتختها در حال بررسی این پیشنهاد هستند
🔹برای ما مهم است که خطوط قرمز ما در توافقی که پیش رو خواهد بود، به طور کامل مورد توجه قرار گیرد
🔹ما برای رسیدن به یک توافق قوی، خوب و پایدار، جدی هستیم
🔹اگر طرف آمریکایی واقعبینانه برخورد کند و انعطاف لازم را در مذاکرات احتمالی پیشرو داشته باشد، دست یافتن به توافق دور از دسترس نخواهد بود/ ایسنا
🔰گزارش روز
💢بهانهای برای حمله به دولت!
در پی حادثه خسارتبار سیل در بسیاری از نقاط کشور، همچون رویه دولت مردمی آقای رئیسی، مسئولین امر با حضور میدانی در مناطق سیلزده، ضمن اطلاع میدانی از وضعیت هموطنان و همدردی با آنان، تصمیمات مهم اجرایی برای کاهش آلام مردم و جلوگیری از خسارتهای بعدی گرفته شد. بااینحال این اقدام حسنه و انجاموظیفه توسط مسئولین، به مذاق بخش تندروی جریان اصلاحات خوش نیامد و با جنگ رسانهای، حضور مسئولین در مناطق سیلزده، بهانحاءمختلف زیر سؤال برده شد.
گزارههای خبری:
1️⃣روزنامه آرمان امروز با تیتر «پوپولیسم و بهرهگیری برخیها از فاجعه سیل»، نوشت: «سؤال اين است که بعد از حادثه سيل امامزاده داوود، آيا حضور علیرضا زاکاني و جمعي از نمايندگان مجلس که انتقادات عمومي را برانگيخته، از روي وظيفه بوده يا بيشتر يادگاري گرفتن عکسها و بهرهبرداري سياسي از حادثه بازنمايي ميشود؟!».
2️⃣ فاضل میبدی (عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم) نیز همصدا با این جریان تندرو، حضور نمایندگان مجلس در مناطق سیلزده را با هدف بهرهبرداری سیاسی توصیف کرد و آن را مورد هجمه قرار داد. او گفته است: «اینکه مسئولان مثلاً با حضور در محل سیل با کتوشلوار، درون گلولای فرو روند و دوربین حضور اینها را از زوایای مختلف عکس بگیرد، مشکلی از مردم حل نمیکند و بهتر است بهجای این کار در دفتر کارشان بروند و فکری برای درمان و چارهای برای جلوگیری از این حوادث بیندیشند».
3️⃣ سایت اعتماد آنلاین با انتشار عکس وزیر اقتصاد در مناطق سیلزده، نوشت: «بازدید میدانی از سیل به وزیر اقتصاد چه ربطی دارد؟ شوآف بس است».
گزارههای تحلیلی:
1️⃣ قطر، امارات، عربستان، کویت، عمان، بحرین و ایران در روزهای اخیر شاهد بارش شدید باران و جاری شدن سیل در برخی مناطق و شهرها بودند. نکته مهم آنکه در هیچ جای دنیا بهاندازه ایران ظرفیت بالای کمک مؤمنانه و داوطلبانه دیده نمیشود، موضوعی که زیباییهای آن باید به نمایش گذاشته شود و در قیدوبند جنگ رسانهای گم نشود.
2️⃣نقد غیرمنصفانه از مسئولین، با هدف بهرهبرداری سیاسی، بهسادگی از اظهارات فوق قابلبرداشت است. ازیکطرف به شهردار گیر میدهند که چرا چکمه به پا نکرده است، درحالیکه شهردار بهعنوان یک مدیر در صحنه حاضر شده است و قرار نیست کارگری کند، از طرف دیگر به وزیر اقتصاد که چکمهپوش بهعنوان نماینده رئیسجمهور برای بررسی وضعیت حضور دارد؛ اصل حضورش را زیر سؤال میبرند و آن را شواف مینامند!
3️⃣ در شرایط بحرانی مهمترین وظیفه مسئولین، حضور میدانی و مدیریت بحران بعد از فهم درست شرایط است. در دولت سابق زمان وقوع سیل، استاندار گلستان در کشور حضور نداشت و به علت غیبت طولانی، معاون اول رئیسجمهور او را برکنار کرد. در سیل خوزستان زمانی که رئیس سازمان بازرسی کل کشور به خوزستان سفر کرد تا بتواند برای حل مشکل مردم ورود جدی داشته باشد، نکته قابلتوجه عدم حضور استاندار در خوزستان بود و موارد اینچنینی که در دولت سابق فراوان دیده شد!
4️⃣مهمترین مسئله در موضوع اخبار حضور مسئولین در سیل را باید در «جنگ روایتها» علیه جریان انقلابی تحلیل کرد، زیرا اصل حضور مسئول، وظیفه بود؛ اما اطلاعرسانی بهصورت مثبت و دقیق صورت نگرفت؛ زیرا بهجای آنکه فیلمهایی از چرایی، اهمیت حضور و اقدامات صورت گرفته از سوی مسئولین انتشار داده شود، صرفاً به انعکاس چند عکس در رسانهها اکتفا شد و بهانه حمله به این حرکت تحسینبرانگیز حضور در میان آسیب دیدگان که در پیام اخیر رهبر معظم انقلاب نیز بدان اشاره شد، توسط جریان رقیب به حاشیه کشیده شد.
✍ #فرهاد_کوچکزاده
🗣کارشناس:جناب اقای دکتر حنیف غفاری (استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین الملل)
🔰موضوع:بررسی اخرین تحولات سیاست خارجی ایران و تاثیرات آن در معادلات داخلی (جلسه دوم)
⏰ چهارشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۸
📲لینک ورود به وبینار در فضای مجازی:
http://rubika.ir/safir_channel
📌ورود به عنوان مهمان
🌸با اطلاع رسانی وبینارها به سایر همسنگران و فعالان فرهنگی در امر جهاد تبیین سهیم باشیم
فرزندآوری_دکتربانکی پور.m4a
13.39M
🇮🇷
🔊 #صدای_ثامن(۸۵) | حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
🍃🌹🍃
🎙 سخنران: دکتر امیرحسین بانکی پور - « کارشناس مسائل اجتماعی»
#روشنگری | #ثامن | #فرزند_آوری
کشته شدن رهبر القاعده در حمله پهپادی آمریکا
«آسوشیتدپرس» به نقل از منابع امنیتی:
🔹در حمله روز یکشنبه پهپاد آمریکایی به کابل، پایتخت افغانستان «ایمن الظواهری» رهبر گروه تروریستی القاعده و جانشین «اسامه بن لادن» کشته شده است.
«رویترز»:
🔹این حمله پهپادی به دست سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در روز یکشنبه در کابل انجام شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹بیانات امام خامنه ای درباره چرایی به دار کشیدن شهید شیخ فضل الله نوری رحمت الله علیه
🇮🇷
📝#یادداشت | شکست پروژه درگیری شیعی_شیعی
🍃🌹🍃
🔻 طرفداران جریان صدر مدتی است که صحنه عراق را چالشی کرده اند. در اولین گام این افراد، نماز جمعه را هفته گذشته در بغداد برگزار کردند و بعد از آن به سمت منطقه سبز بغداد حرکت و وارد پارلمان شدند. بعد از آن مقتدی #صدر اعلام کرد که دو رکعت نماز شکر بجا آورید و برگردید. حال باتوجه به اتفاقات رخ داده باید به این سوال پاسخ داد که اهداف جریان صدر از ایجاد چنین وضعیتی چیست؟
1⃣ مقتدی صدر با این اقدام خود یک حرکت اجتماعی برپایه سیاسی انجام داد. یعنی این اقدام پیامی مهم برای جریان های سیاسی داشت که جریان وی توان بسیج عمومی و اختلال در روند سیاسی را دارد. در واقع یک حرکت اجتماعی برای تاثیر گذاری بر روند سیاسی بود.
2⃣ #مقتدی_صدر هیچ گاه به این گزاره فکر نمی کرد که پارلمان استعفای نمایندگان حامی این جریان را بپذیرد. در واقع صدر معتقد بود که با استعفای نمایندگان جریان صدری، سایر ائتلاف ها نیز در همراهی با آن استفعا خواهند داد. اما در واقع مشاهده شد که نه تنها سایر احزاب به سمت استعفا نرفتند، بلکه پارلمان صرف ۲۴ ساعت نمایندگان جدید را نیز انتخاب کرد و این امر منجر به این شد که چارچوب هماهنگی به عنوان فراکسیون اکثریت، گزینه نخست وزیری را نیز معرفی کند. این مسائل چندان مورد پسند جریان صدر قرار نگرفت و اتفاقات کنونی نشات گرفته از همین مسائل است.
3⃣ سناریویی است که از چند روز گذشته و در عرصه رسانهای به ویژه رسانههای سعودی، اماراتی و آمریکایی بر روی آن تمرکز ویژه کرده اند و آن گزاره جنگ شیعی- شیعی است. امری که این بازیگران به مدت ۱۰ ماه است که به هر طریقی به دنبال اجرای آن در عراق هستند و تاکنون نیز ناکام ماندهاند.
✍محمدرضا فرهادی
#روشنگری | #ثامن | محرم